Asså, det här med feminism... Det verkar ha blivit helt missförstått.
På Google definierar man det som "rörelse och ideologi vars målsättning är att alla oavsett kön m.m ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter."
Ser ni där någonstans i mitten där det står "
oavsett kön"?
Precis.
Det handlar inte om att kvinnor ska ta över världen eller att alla män ska slaktas, utan att
ALLA ska få chansen att leva på samma villkor.

Man läser ofta i kommentarsfälten på nåt inlägg på Facebook där män är rasande för att kvinnor tar upp sitt förtryck. De skriver "
Kvinnor kanske har det tufft, men det är inte så jävla lätt att vara man heller" eller bara skriver massa glåpord för att de helt enkelt inte håller med.
De säger att killar också blir våldtagna, men att de inte vågar anmäla för att man lär män att sex är något de ska tycka om sen tidig ålder.
De säger att killar blir utsatta för misshandel av sina partners, men att det inte vågar anmäla för att det är "omanligt" att bli slagen av en tjej.
De säger att killar kan lida av psykisk ohälsa som kan vissa sig i t.ex depression, ätstörningar, ångest, tvångssyndrom osv. Men det vågar inte söka hjälp, för män ska vara starka, tuffa och får absolut inte visa känslor.

Jag (och många fler) som feminister vill ändra på detta.
"
Oavsett kön"
Det innebär män också.

Jag vill att alla ska få ha rätten till att leva som de vill.
Är du man och gillar smink och romantiska filmer? Fan va härligt, har du nått tips på film?
Är du kvinna och gillar att meka med bilar och kör lastbil? Fan va najs, kan du lära mig något?
Känner du dig som varken man eller kvinna?
Hoppas du känner dig bekväm med vad du än identifierar dig med och rätta mig när jag är exkluderande och har fel.

Män är inte fjollor, mesar, bögar etc för att de visar känslor eller inte följer normen.
Kvinnor är inte bitchar, horor, "feminazis" etc för att de säger ifrån när det inte känns rätt.

Och nu undrar jag, kallar du dig feminist?
Om du gör det, härligt, välkommen till klubben!
Om inte, varför?
Säg inte att du inte vet helt säker vad det står för, eftersom att jag har gått igenom det i detta inlägg.
Vill du inte ha rättvisa mellan alla människor, eller är du rädd att bära titeln "feminist" för att det klingar dåligt?
Eller kallar du dig inte feminist för att du tycker att det är en självklarhet att det ska vara jämlikt? (Trots att det inte har nån logik alls?)

Den feminismen jag tror på vill ha jämlikhet mellan alla kön och ickekön (för, surprise, det finns fler könsidentiteter än man och kvinna, googla det), att alla läggningar ska vara accepterade och alla får älska alla, att alla människor oavsett ursprung och hudfärg ska ha samma rättigheter som vita, att vi ska sluta nedvärdera andra som t.ex är feta (för det är inget dåligt så länge du är hälsosam), har mycket sex (främst riktat mot kvinnor eftersom att vi är slampor när vi har knullat, men tänk på att skydda er), klär dig som du vill och tycker är bekvämt (det är dina kläder, din kropp, du bestämmer), uppmärksamma psykiska sjukdomar, bli mer inkluderande och inse att alla människor har olika behov.
Jag vill helt enkelt att alla ska chansen att leva ett humant liv.
Är det något du är emot?

Likes

Comments

Ja, vad ska jag säga... Det var ju ett tag sen jag skrev, mest för att jag inte haft ork eller motivation till det. Framöver kommer det nog bli lite mer djupare inlägg ur mitt perspektiv på livet istället för att bara skriva en massa information. Självklart kommer det också finnas med i vissa inlägg men fokuset kommer inte att ligga på det.

Det var mest det jag ville få sagt och få uppdaterat lite. Förhoppnings vis kommer jag vara inne här mer i framtiden. Hörs, ha de gött häj!

Likes

Comments

Hej. Vem jag är har inte särskilt stor betydelse, men anledningen till att jag startade denna blogg är för att jag ville dela all min ilska och förtvivlan över vad som pågår runtomkring i världens just nu. Jag vill upplysa människor, skapa sympati till förtryckta grupper, sprida lite medmänsklighet, för i denna stund verkar det vara ont om just det.
I detta ögonblick som jag ligger hemma i min säng, trygg, med min familj samlad i det stora huset vi bor i är det samtidigt en ung människa, ensam och rädd, som gömmer sig från ISIS terror någonstans i Syrien. Den har förlorat sin familj, sitt hem och allt den äger. Den drömmer om att ta sig till Sverige, där den får chansen att överleva och starta om på nytt. Men det tillåter inte Sverigedemokraterna. Istället tycker de att vi ska skicka lite pengar dit så de kan sätta upp provisoriska tält och få en måltid om dagen. Inte för att det gör så mycket när man ständigt är på flykt från någon som med glädje vill tortera och mörda en. Men de har det säkert bättre där säger SD. För hit kan de ju inte komma. Vi svenskar måste ju ta hand om våra undernärda gamlingar först. Vi måste ju kunna dansa smågrodorna på midsommar och sjunga nationalsången utan att bli kallade rasister eller att behöva ha någon som försöker ta våra traditioner ifrån oss. För det är väl vad invandrarna gör? De kommer hit för att utnyttja vår ekonomi och skapa nya seder samtidigt som de utplånar våra. För det är väl vad som kommer hända om vi släpper in mer människor i vårt kalla land?
Det är iallafall vad SD tror. Men själv anser jag att allt det är rena rama bullshiten. Ingen skulle frivilligt lämna sin familj och sitt hem för att hamna ensam på okänd mark, utan att kunna språket och bli nedvärderad för att en föddes någon annanstans och möjligen en annan religion.
De som tar sig hit gör det för att överleva. De vill oss inget illa. De vill bara ha rätt att leva tryggt, så som vi gjort så länge.
Det är helt sjukt att det finns människor som nekar dem den rätten. Jag skäms över jordens befolkning när jag läser om hur många det är som vill att vi ska minska invandringen. Som säger att vi riskerar vår ekonomi och vår hälsa om vi inte gör det. Som bara klagar, för "såhär kan vi inte ha det". Nä, jag håller med er till 100%. Vi kan inte ha det såhär. Vi kan inte låta oskyldiga människor dö. Det går jag inte med på. Men jag ensam kan inte göra särskilt mycket. Jag är bara en liten individ på denna stora planet. Det är därför jag startat denna blogg. Jag vill ge glöd till andra att våga säga emot. Tillsammans kan vi ändra världen till nåt bättre. Nolltolerans till hatet.

Likes

Comments