View tracker

Ingredienser:
2 Portioner

- 100g rökt kalkon i skivor
- 1/2 gul lök
- 1 näve isbergssallad
- 1 näve babyspenat
- 200g kikärtor avrunnet
- 200g gröna ärtor avrunnet
- 100g feta ost
- 1 tsk honung
- 1/2 tomat
- 4 msk japansk soya

Gör så här:
- skär upp kalkon i så stora bitar du önskar
- hacka sallad
- smula feta ost
- skär upp tomat
- blanda honung & soya tills honung löser sig.

Tip of the day: Honung är som medicin, det läker inflammationer, och smakar gudomligt. Det är viktigt att man inte använder den "flytande" honungen då detta är honung som producenten blandat med fruktsocker, som jag gissar inte alls är en naturlig process (jag vet helt ärligt inte hur det görs, men jag vet ju hur ett äpple ser ut -- och det är inte direkt samma smak, form eller konsistens, och har betydligt lägre energi innehåll).

Socker har en förmåga att skapa inflammationer (inte i frukt och grönsaker) och gör det svårare för kroppen att hantera skador vad jag har förstått, men jag vet återigen inte varför. Jag får helt enkelt läsa mer om detta, men nu är man trött en söndagkväll/ så jag har otroligt stort överseende med mig själv och min okunskap! 😀

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Ingredienser:
4 portioner
- 500g nötfärs
- 500g krossade tomater
- 2 vitlöksklyftor
- 1 stor gul lök
- 4 morötter
- 1 stor röd paprika
- 250g zucchini
- 750g fryst broccoli
- 0.5 dl senap
- 1 dl ketchup.

Gör så här:
- ta fram en gryta som går att steka i.
- lägg i köttfärsen och stek på medel/ hög värme. Rör om ofta så det inte bränns fast tills det är genomstekt.
- hacka lök och ha i.
- skär upp morötter i små "mynt" och ha i.
- häll i ketchupen och senapen.
- pressa över vitlöken.
- häll över tomaterna, och koka upp blandningen men rör om.
- när det kokar sänk värmen till låg/ medel värme och detta kan koka i 10 min eller 40 min - det beror på vad man känner för själv.
- koka upp broccoli enl. anvisning på paketet.
- hyvla zucchinin.
- Servera ihop! Klart!

Smaklig måltid!

(Ca. 350 kcal per portion, supergott - enkelt - mättande - nyttigt (bra näring per kcal, så knappt några "tomma kcal" och dom som finns är i senapen & ketchupen men jag är som sagt PRO båda så jag ser rakt förbi det).

Peace.

Likes

Comments

View tracker

4 portioner
Ingredienser:
600g färsk zucchini
500g nötfärs
1 ägg
1 röd paprika
1 gul lök
1 msk olivolja

Gör så här:
- Hacka löken, blanda i en bunke med nötfärsen, ägget och salt & vitpeppar.
- Häll i 1 msk olivolja i stekpannan, rulla nötfärsen till avlånga biffar, stek på hög värme och rulla dom från sida till sida så att det blir en yta krydda samtidigt med mycket torkad basilika och grillkrydda
- Tärna zucchini och släng i stekpannan. Stek allt i ca. 10 min, sänk värmen om det behövs.
- Hacka upp paprika och servera det på resten.

Ca. 360 kcal och typ det godaste ever. Jag lade även på 50g fetaost på min (för att jag i princip äter det till ALLT), men det funkar helt klart utan pga. konsistensen som zucchinin får när man steker den.

Likes

Comments

1 Portion
Ingredienser:
20g rökt strimlad kalkon
150g fetaost
50g Baby Spenat

Simpelt - lägg allt på hög & ät!

Ca. 300 kcal

Likes

Comments

3 portioner
Ingredienser:
Lax 400g (tinad)
Färsk Rödbeta 70g
Citron (droppar på burk eller färsk)
Fetaost 150g
Baby Spenat 150g

Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Skala rödbetor och skär i klyftor, och stoppa in i mitten på ugnen i 35 min.
- Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med citron & salt.
- Ställ in laxen bredvid rödbetorna i 20 min.
- Servera med baby spenat & fetaost.

Ca. 400 kcal

Likes

Comments

4 portioner
Ingredienser:

- 500g nötfärs
- 2 gul lök
- 1 tsk honung
- 1 tsk Dijonsenap
- 1 ägg
- 250g fetaost
- 750g fryst broccoli
- 200g champinjoner
- 1/2 dl soya
- 1 vitlöksklyfta


Gör så här:
- Sätt på ugnen på 175 grader.
- Hacka upp 1 gul lök, blanda med köttfärs och ägg.
- Forma köttfärsen till en limpa och ställ in i ugnen 35 min.
- Koka broccoli.
- Hacka upp gul lök och champinjoner och stek på låg värme med lock i soya, pressa över vitlök och rör om.
- Servera med fetaost.

Ca. 370 kcal - toppen gott!

Likes

Comments

Ingredienser:
Rökt kalkon 100g
Zucchini 300g
Fetaost 50g
1 Kokt Ägg

Gör så här:
- använd en potatisskalare eller en spiralizer för att fixa zucchinipastan.

- strimla kalkonen.

- dela ägget på hälften.

- smula över fetaost.

Ca. 400 kcal, väldigt enkelt, mättande och återigen snabbt fixat. Om man tycker det blir torrt kan man ringla över lite olivolja, lägga till 1 msk keso, eller värma någon minut i micron. Klart!

Likes

Comments

Ingredienser:
Vattenmelon 500g
Fetaost 100g
Prosciutto 200g

Gör så här:
-
Skär upp vattenmelonen utan skal.
- Skär upp fetaost i små cuber.
- Rulla små rullar av skinkan.
- Ät!

Supergott, enkelt, påminner mig om frukostar i Turkiet!

Likes

Comments

Ingredienser:
Tonfisk i vatten 150g
Fetaost 100g
1 st Tomat
Blandsallad 150g
Olivolja 1 tsk

Gör så här:
- Häll av vattnet från tonfisken, mosa ihop med fetaosten.

- Hacka upp tomaten, och blanda med röran.

- Lägg upp allt på salladen och ringla över lite olivolja, salt är valfritt på denna lätta lunch.

Ca. 360 kcal och bra fett källor. 👍🏼

Snabb grej att slänga ihop - men väldigt god. Receptet är för 1 person, men hela kittet mår bra av att stå i kylen över natten, så har man missat gör lunch tar detta ca. 5 min att slänga ihop.

Likes

Comments

4 portioner
Ingredienser:
1 KG Kycklingfilé
750g Fryst Broccoli
2 Bananer
8 skivor Prosciutto
200g Fetaost

Gör så här:

- Skär kycklingen i strimlor ca. 1 cm breda.

- Sätt ugnen på 200 grader.

- Stek på hög värme i stekpannan. Krydda med curry, basilika, och all around grillkrydda.

- Koka broccoli enligt anvisning.

- Skala bananerna, dela dem i två lika delar. Krydda med curry och grillkrydda - linda in i prosciutto och lägg in i ugnen i 7 minuter.

- Servera allt på hög. Instagramma och tagga mig. 😆

Ca. 500 kcal - men nödvändigt K-vitamin i banan, tar man lite mindre feta ost, kanske hälften - så ligger rätten på ca. 400 istället - det beror på hur mycket vin man ska dricka på sin afterwork helt enkelt. 😜

Likes

Comments