Header

Hej på er.

Min blogg här kommer handla mycket om mående, och inte bara om mitt mående. Utan uppfattningen av andras mående också. Idag tänkte jag ta upp självsäkerhet, för det är väldigt viktigt i vårt samhälle. Det är en står fråga och man kan diskutera otroligt mycket runt det. Alla människor har helt klart olika uppfattningar om just självsäkerhet, och idag tänker jag dela med mig av mina tankar.

Jag kan börja säga med att jag har inte alls självsäkerhet, och det finns miljontals andra där ute som känner likadant. Man kollar på sig själv i spegeln och känner att

- Är det där jag? Varför ser jag ut som jag gör? Är jag tjock? Är jag för smal? Har jag förstor näsa?

Ni förstår grejen. Det är tankar som snurrar inom en dagligen varje gång man ser sig själv. Vissa dagar kan det vela åt det hållet då man vill säga att man ser bra ut. Men man är så osäker som människa att man ''inser'' sanningen. Det hela är egentligen pågrund av alla ideal man ser dagligen. Det är tidningar, på tv, bloggar, youtube alltså överallt. Det är inte förr ens nu folk har börjat insett att det är fel, och börjar gå emot ideal. Det tycker jag är väldigt bra, för även om jag är osäker på mig så kämpar jag för att andra ska acceptera sig själva för den den är. Det låter väldigt dubbelmoraliskt men det är lättare för mig att hjälpa andra än mig själv.

Sen har vi en stor twist på det hela som oftast är inom de som anser sig vara kvinna. När en kvinna känner sig självsäker och tycker om sig själv. Vågar visa upp sin kropp och gå emot sexualitet, då har hon inte självsäkerhet? Då är hon en tjej som söker uppmärksamhet eller antigenen vill sälja sig själv. Och det är där jag tycker att vi tjejer går för långt. Vi ska pusha varandra, inte trycka ner varandra. För då kommer den personen som hade det höga självsäkerheten sjunka ner igen. Det kan ta månader om inte ÅR för henne att klättra hela vägen upp igen (Sen finns det ju tjejer som lägger upp bilder för uppmärksamhet, men ibland behöver man det för att kunna få tillbaka ett säkerheten om sig själv). Jag tycker inte det är fel att visa lite hud, det är mänskligt. Alla människor har hud och på sommaren visar alla lika mycket? Sedan tror jag detta med hud har mycket med att göra hos olika religioner men det tänker jag inte gå in på, då jag respekterar alla religioner. Men jag säger såhär, att alla religioner är olika. Inom varje religion har dom satt ett stop på hur mycket man får visa. Och då kan du inte klandra en människa om ena religioner säger att du får visa mer, eller mindre. Utan jag tycker att du som människa bestämmer om dig själv, och sitt inte och tryck ner andra pågrund av vad du själv får och inte får visa. För det är olika inom varje religion.

Därför kan det lättare bli att tjejer kränker ner varandra för att det finns olika uppfattningar inom just ''hur mycket hud får man egentligen visa''. Jag tycker inte det är fel att visa hud, jag tycker inte heller det är fel om en människa väljer att visa så lite hud som möjligt. Utan det är ditt eget val som invid och därmed ska folk respektera dina val bara det inte blir kränkande för andra. Och eftersom detta handlar om din egen kropp, så måste folk sluta kränka ner andra och respektera andra människors val om deras egen kropp.

Sedan får ju ni tycker hur ni vill, ni får gärna diskutera med mig i kommentarsfältet, vill gärna göra era åsikter inom detta ämne.

JAG TYCKER: Va stolt över dig själv. Låt inte andra människor komma åt din hjärna och påverka hur du känner för dig själv. Du är perfekt som du är hur du än ser ut. Det kan vara svårt att inse de nu, men du kommer det 1 dag. Vi alla kämpar tillsammans. En dag kommer vi få tillbaka självförtroendet. Vi måste bara acceptera att de kan ta tid. Men du är otroligt fin människa, och underbar person. Kom ihåg det. TRO PÅ DIG SJÄLV!

INSE SANNINGEN OM DIG SJÄLV DU ÄR PERFEKT SOM DU ÄR. TÄNK SÅHÄR:

Likes

Comments

Hejsan på er och välkommen till min nya blogg. Som start på det hela kommer jag idag att förklara lite runt just depression. Vad är det? Hur kan du som människa hjälpa någon i din närhet? Vad ska man säga? Vad ska man inte säga? Lite svar på några frågor som man oftast inte vet, hur ska man ta sig till egentligen. Så första inlägget börjar vi med en ganska mjukstart.

När någon närstående inte mår bra så är allt man vill att den ska må bra. Ibland vet man inte alltid vad man ska göra. Något man säger kanske råkar göra det värre, och man måste verkligen tänka efter riktigt noga. För en deprimerad människa är otroligt mycket mer känsliga än vad du utan depression är.

Vad är egentligen depression? Svåra händelser i livet kan ge nedstämdhet, oro, ångest. Det är en sjukdom som är väldigt vanligt i dagens samhälle, men fler kvinnor drabbas än män vet tyvärr inte om det är sant. Att vara ledsen är absolut inte samma som depression. Har du en längre tid känt oro, ångest, att du är ledsen kan du drabbats av en depression. Att be en person med depression att ''rycka upp sig'' kommer bara göra saken värre, det är väldigt viktigt hur du uttrycker dig till personen. Här har vi några beskrivningar på hur det kan se ut, och hur det ska se ut.

SÄG:

- Du håller INTE på att bli galen.

- Du är inte ensam i det här.

- Du är viktig för mig.

- Vill du ha en kram?

- Meningen är inte att vi ska se igenom varandra, utan se varandra.

- När du mår bättre kommer jag fortfarande finnas här, det kommer du med.

- Jag kanske inte förstår hur det är för dig, men du har mitt fulla stöd.

- Jag kommer aldrig överge dig, jag finns här.

- JAG ÄLSKAR DIG.

- Jag är ledsen att du har det svårt, du behöver inte tänka på mig jag tar hand om mig själv. Allt jag vill är ditt bästa.

SÄG INTE:

- Okej så du är deppig? Är du inte alltid det?

- Det finns alltid någon i världen som har det jobbigt. Så tänk inte så mycket på det.

- Har någon någonsin sagt till dig att livet är rättvist? Nej exakt.

- Sluta tycka synd om dig själv.

- Försök att inte vara så deppig nu!

- Det är ditt eget fel att du mår såhär!

- Jag vet hur du känner. Var också deprimerad i FLERA DAGAR förut!!!

- Din depression är bara till för att straffa oss andra.

Det finns så otroligt mycket fler beskrivningar men här finns några exempel. Ni kanske förstår ungefär vad man ska säga, och inte säga. Det är väldigt viktigt för en person med depression att få otroligt med kärlek och mycket stöd (säger det från egen erfarenhet då jag haft min depression i snart 5 år).
Säger en närstående att den har depression så ta det allvarligt, visa att du finns där för personen

För under dessa 5 åren har jag fått klarat mig själv på mina egna två ben.Säger en närstående att den har depression så ta det allvarligt. Visa att du verkligen finns där för personen, för under dessa 5 åren har jag fått klarat mig själv på mina egna två ben. För att jag inte direkt vågat gått ut med att jag mår som jag mår. Därför är det otroligt viktigt för dig som mår dåligt att prata om det. För du vet aldrig när det kan vara försent. it is okay att må dåligt, ingenting är ditt fel.

Kom ihåg att du är stark, klarar jag det klarar du det. Vi kämpar alla tillsammans fast på distan i hemlighet utan att veta vem personen är. Vi ska tillsammans få må bra igen, det är vår tur nu!

Likes

Comments