Detta är en artikelserie där vi går på djupet hur du ska sökmotoroptimera dina sidor för att få bästa resultat.

Det bästa stället att börja med SEO för Bing är genom att ignorera det mesta av vad du ser om Bing SEO, och optimera för Google i stället. Sedan, när du har optimerat för Google finns det ytterligare saker du kan göra för att se till att din sida är optimerad för Bing också, detta är inte några extra detaljer för Bing, utan snarare detaljer som ses som straff hos Google.


Bing bestraffar webbplatser som får klick till sig, men som snabbt återvänder till sökresultaten, speciellt via bakåt knappen i browsern. Detta straffar Bing otroligt mycket hårdare än Google, så gör vad du kan för att engagera dina besökare så att de inte går tillbaka till sökmotorn direkt. Knep för att engagera dina besökare kan vara att lägga till video, skapa mer fängslande bilder, ha fantasi! Låt verkliga användare testa av sajten för att se vad som gör att besökarna stannar kvar.


Registrera dig på Klout 

Bings sökresultat använder Klout integration som deras version av Googles Authorship
genom att otvetydigt identifiera dig som skaparen av originalet till en sida om du har ett Klout-konto. Med ett Klout konto kan du maximera din exponering som och förbättra din SERP ranking för Bing samtidigt.


Använd sökord i dina URL:er, men använd inte exakt matchning

Bing älskar exakt matcha URL-adresser "bastpasokmotoroptimering" exempelvis!
Bing älskar sökord i URL:er. Google hatar exakt matchning av URL:er, men bryr sig inte så mycket om URL:er som innehåller nyckelord ihop med ytterligare text. Så för att klocka detta bör din URL innehålla ett värdefullt sökord, men även innehålla annan text.


Åldern på din URL gör skillnad

Det är värt att notera att Bing sätter mer vikt på webbplats ålder och webbplatsen storlek, dvs antal sidor på en webbplats som indikatorer på auktoritet. Ett gammalt Google SEO knep var att hitta en droppad webbplats, köpa den, och sedan ändra webbplatsen så att den blir din. Detta SEO knep fungerar fortfarande suveränt idag! På Google fungerar det okej, men på Bing fungerar det förvånansvärt bra. Du får extra kräm om den befintliga domänen redan har ett nyckelord i domännamnet!


Sökordsdensitet

För Bing är det fortfarande en klok strategi att fokusera på ett sökord per sida när du sökoptimera för Bing och sedan mata in det exakta sökordet efter vart 300 ord till max för att toppa Bing, utan att bli straffad av Googles filter. Om du skapar en massa liknande sidor med massa liknande sökord bör du se upp för att både Bing och Google har ganska hårda dupliceringsfilter av innehåll och Googles pingvin algoritm kommer också bestraffa dig i SERPs om pingvin filtrer tror att du försöker prickskuta in nyckelord.


Använda webbplatskarta

Bing gillar inte att rangordna sidor som är mer än 3 klick ner på din webbplats. Dessa kommer inte rankas till någon given plats i sökresultaten. Använd istället en sitemap och länka till den från varje enskild sida på webbplatsen. På så sätt blir varje sida bara 2 klick ner från Bingbot.


HTML & META Taggar

SEO konsulter som fokuserar på Google är vana vid att ofta ignorera flera taggar idag! Gör inte det!
Bing använder fortfarande titel och beskrivning av meta taggar för att hitta sökord. Bing lägger väldigt stor vikt vid <h1> taggar när du försöker du försöker få fram budskapet av en webbplats. Använd bara en enda <h1> tag i början, och sedan <h2> och <h3> taggar för att dela upp avsnitten längre ner.


Var försiktig med anchor texter i backlinks.

Googles penguin algoritm kommer slå till om alltför många av dina inkommande länkar har exakt samma matchning av anchor texter, men Bings algoritm är inte alls lika bra som Google på synonymer. För att optimera för båda, försök få ca 20% av dina anchor texter till exakta matchningar av dina sökord och försök plantera dessa exakta matchningar på de webbplatser med högst auktoritet. Sedan sprider du anchor texter över ett antal mindre auktoritära webbplatser. Detta kan vara ganska svårt, men är absolut inte omöjligt. Vill du ranka bra hos både Google och Bing bör du tänka på detta. Det finns riktigt bra SEO verktyg som kan hjälpa dig oerhört mycket i arbetet.


Om du klarar av att göra all SEO för Bing utan fucka upp din Google SEO så har du gjort allt du kan för att optimera din webbplats för alla de tre största sökmotorerna som tillsammans utgör mer än 95% av totala marknaden. Det är svårt att slå en sådan optimering!

Här finns fler tips innan du anlitar en SEO konsult

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

It konsult Göteborg

ITbyggare hjälper er med sökmotoroptimering och IT-support i Göteborg / Mölndal.

Här presenterar vi några av våra kunder.

Linjemarkering Väst AB levererar service i världsklass till dem som behöver linjemålning runt Göteborg och Mölndal med omnejd.

GPSLogik AB Söker ni efter GPS sändare, fleet management Sverige eller ruttoptimering kan GPSLogik i Skövde hjälpa er på bästa sätt.

Farabi Scandinavia För er som letar efter MMA utrustning av högsta klass besök Farabi Scandinavia ovan.

Leffe Delo är författaren som skrivit boken Havrefarsan. Här kan du läsa mer om böcker du måste läsa.

Likes

Comments

https://www.youtube.com/watch?v=DoeUqJEQWUw

Likes

Comments

Vi lanserade precis ett nytt verktyg som är helt fritt att använda.

Det går ut på att jämföra din hemsida.

Verktyget tar in ett sökord som ni sedan kan jämföra mot era konkurrenter och se hur ni står er mot dem.

Här är länken till verktyget:

http://itbyggare.se/tjanster/onpage-optimering/

Hoppas detta SEO analys verktyget kan vara till stor nytta!


Likes

Comments