Hej fina ni! Jag tänkte att jag bara ville slänga in ett litet inlägg såhär mot slutet. Idag var min sista dag i Cimarron Memorial High School. Imorgon kommer min fina, fina svenska familj hit, på måndag har jag graduation, och kommande onsdag lämnar jag Vegas. Det har varit ett så otroligt bra år. Roligt och jobbigt, med en himla massa utmaningar och prövningar men också överraskningar och massa massa möjligheter. Framförallt tar jag med mig så otroligt många minnen och erfarenheter hem. Jag har växt något otroligt som person, det har jag verkligen. Och jag har haft så himla himla roligt!! Fått vänner för livet. Det låter töntigt men är så sant. 

Det är klart att det ska bli jobbigt att lämna vegas. Jag har ju byggt upp ett helt liv här, ett liv jag trivs så otroligt bra med och inte vill lämna. Som jag inte riktigt kommer komma tillbaka till. Ja, jag kommer komma tillbaka och hälsa på, och jag kommer träffa mina närmaste vänner och familj igen, det är jag säker på, men det kommer inte bli på samma sätt. Jag kommer inte komma tillbaka till samma vardag. Och det känns jobbigt. Det känns jobbigt att jag inte kommer bo med min fina amerikanska familj, det känns jobbigt att jag inte kommer se celeste varje dag, eller springa med nick efter skolan. Det är klart att det känns jobbigt. Och jag kommer sakna alla så otroligt otroligt mycket. Jag vill inte ens tänka på hur det kommer bli att stå där på the driveway och åka iväg från min värdfamilj... Vinka hejdå till fina lilla Alec, som jag kommit så himla nära, för sista gången på jag vet inte hur länge. Det känns på riktigt för jobbigt att tänka på, det gör ont, så jag har liksom blockerat den tanken.

Men det känns ändå helt okej att lämna på något sätt. Jag känner mig klar här, eller hur jag nu ska förklara det. Jag tror att det har att göra med att jag har haft ett så otroligt bra år. Att allt jag förväntade mig, och inte ens vågade hoppas på, slog in, och mycket mer än så. Att jag faktiskt har gjort allt jag velat göra. Jag lämnar ingenting ogjort eller osagt och jag är nöjd med mitt år. Så jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det, men det känns okej på något sätt.

Jag tror också att det har till del att göra med att jag har något så bra i Sverige som ligger där och väntar på mig. Att lämna vegas innebär ju också att komma tillbaka till allt jag lämnade i sverige förra sommaren. Och ni förstår inte hur det känns att snart få se alla mina fina hemma i sverige igen. Det är helt overkligt. 

Men det är ju inte slut än. Än har jag drygt en vecka kvar i Vegas, och den ska jag göra helt fantastisk! Imorgon (!!!!!!!!!!!) kommer min familj hit till vegas!! SJUKT! och jag ska visa dom aaaaaaaallt jag kan! Alla mina vänner här, alla platser de måste se, allt de måste uppleva! Är så så så excited! Och resan vi ska göra tillsammans sen!! Iiiihh!! Tidigt, tidigt den 11e juni åker vi härifrån, vi har hyrt bil och ska köra från vegas till los angeles, för att sedan fortsätta till san fransisco och spendera några dagar där. Efter det flyger vi till Washington DC och hälsar på min pappas gudmor som bor där i några dagar, för att sedan fortsätta till new york. Allt det här runtresandet ska hinnas med på två veckor, och den 24e lyfter vi från new york och landar sen i Sverige igen, efter tio månader iväg. Och det känns faktiskt okej. 

här är lite bilder från senaste månaden eller så 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Satt och åt lunch i fredags när Julianna kom och frågade om hon kunde få prata med mig ute i the quad. Trodde jag var in trouble men så kommer jag ut och där står ricardo med finaste blombuketten och en banner där han frågar mig till prom på svenska! Så himla gulligt!! Freakin älskarrrr överraskningar haha!! 

Och nu är det springbreaaak och på torsdag åker jag till disneyland igen och livet är så himla himla bra och jag vill aldrig någonsin lämna vegas. det är så himla mycket som händer hela hela tiden men jag orkar aldrig skriva, förlåt! Kan i alla fall säga att våren utan tvekan är absolut bästa tiden på utbytesåret, och då har jag ändå varit så otroligt jäkla genomlycklig hela mitt år här. Tack mamma och pappa för att ni gett mig den här chansen, ni är bäst!

Likes

Comments

Jag hittade en liten film på min skolas hemsida! Den handlar egentligen om nästa skolår, och uppmanar bara folk att komma till ett öppet hus, men tyckte den visade delar av min skola bra! Det är verkligen så sjukt mycket school spirit överallt, med olika "dress up" veckor, football games, assemblies i gympasalen, tävlingar och sporter. JAG ÄR OCKSÅ MED I VIDEON I TVÅ SEKUNDER hahaha! Jag sitter bara ner och pratar med Celeste i läktaren på ett football game. Alla våra vänner står och dansar och skriker och vi sitter nedanför och pratar och fryser haha. Aja, tyckte det var lite kul med filmen bara, puss vi hörs!

Likes

Comments

Här är det sommarväder, 30 grader varmt och strålande sol och livet är underbart. Jag mår otroligt himla jättebra just nu, i alla avseenden. Trivs så bra i skolan, älskar min värdfamilj, mina kompisar här är underbara, track&field säsongen har börjat, min svenska familjs resa hit är bokad och planerad osv osv, kan fortsätta förevigt. Bottom line, jag mår otroligt bra här. Jag får uppleva nya saker hela tiden, samtidigt som jag känner mig trygg och som hemma. 

Har inte skrivit på superduperlänge, och ber om ursäkt för det. Vet inte riktigt när jag kommer ta mig tid att skriva igen, känns inte som prio 1 att sitta vid datorn. Men jag har så så såååå mycket jag vill berätta för er, tar bilder hela tiden och ba "det här blir ett jättebra inlägg på bloggen" men så.. näe. Tills vi hörs igen bjuder jag på lite bilder från den senaste månaden eller kanske två, och så får ni väl fantisera ihop historierna bakom bilderna eller något annat kul.

Likes

Comments

Sofie: Hej! Hur lång tid tog det ungefär att få din placering? Just nu väntar jag på min! Kram! :)

Jag var på intervju i augusti 2012, och fick hem antagningsbrevet någon vecka efter. Jag bekräftade/slutförde/skickade in (har suttit i tio min och googlat och försökt komma på ordet på svenska men det står still, så ni får nöja er) min fullständiga ansökan med alla läkardokument osv till ICES/explorius i november/december 2012. Fick sen samtalet om min placering den 13 juni 2013, innan jag åkte den 17 augusti! Så ungefär ett halvår. Min värdfamilj sa dock att de skickat in allt pappersarbete från dem och skolan i april. Ofta kan det vara så att familjen redan valt en i början av året men skolan, staden eller den amerikanska organisationen krånglar och hela ens placering är inte officially klar än. Din organisation kan inte ge dig info om din placering förens det är 100% stensäkert att allt är klart.

Det är inte förens i början av sommaren som många blivande värdfamiljen får info om att ta emot en utbytesstudent, det är även då värdfamiljer vet ungefär hur deras liv kommer se ut nästa år, och bestämmer sig för om de kan ta emot en student eller inte. 
Så en riktigt stor del av alla utbytesstudenter får sin värdfamilj under sommaren. Ta det lugnt, det kommer! Och året innan själva utbytesåret var riktigt jäkla bra faktiskt, så mysigt och pirrigt och roligt, så ta vara på det! Och känslan när du väl får familj är oslagbar :)

mitt inlägg precis när jag fått samtalet haha! Var helt lyrisk och kunde knappt slå in mammas och pappas nummer och berätta.

Likes

Comments

Jag tycker väldigt mycket om att filma, ofta istället för att ta bilder. Tycker det är något så mysigt med att sitta och kolla på en ihopklippt video med musik och prat och skratt och minnas allt jämfört med att bläddra igenom ett album med bilder på datorn. Tyvärr är det ju så svårt att fånga dom där stunderna, och jag glömmer allt för ofta bort att filma i vardagen. Dock älskar jag att filma när jag åker bil, vet inte varför. Har väl något med det där att ""vara på väg"""" att göra igen. Så jag har klippt ihop en liten film från två bilstunder med Rachael här, en när vi är påväg hem efter en kväll på the strip någon gång, och en i bilen påväg hem från en hike i red rock mountains med Sage. (Fråga inte om den andra låten, det kändes rätt i stunden, okej.)

Likes

Comments

Vissa av er vet redan att en av Ariels (min värdmammas) vänner Janet gifter sig nu i helgen! I December hade vi hennes bridal shower här hos oss och det har varit mycket fix med bröllopet och det är så kul! Egentligen är det ett all grown ups bröllop så jag var inte bjuden, men under ceremonin kommer Janets fästmans systerson (långsökt lol) vara the ring bearer, och sen efter själva ceremonin kommer han behöva barnvakt! OCH DET ÄR JAG HÖRNI Så jag kommer få klä upp mig i fin långklänning och få se Janet gifta sig och dessutom tjäna pengar på det!! narrnarr. Den här helgen är fullsmockad, på freday har vi studiedag så ingen skola whopii och måndag är president´s day vilket är en röd dag så LEDIGA. Detta är mina planer för denna wedding weekend:

Torsdag kväll:
Get together med utbytisarna runt omkring här! Äta brownies, snacka skit och bada i pool <333 Ska bli varmt, uppemot 30 grader! I freakin februari!! Rachael ska följa med också najs (behöver ju skjuts) (lol nä de är inte enda anledningen lovar) Fick dock nyss sms av en familj här som jag barnvaktar för ibland och de ville att jag skulle barnvakta torsdag kväll, så kanske väljer pengar över kompisar this time vi får se haha

Fredag:
Valentines day! Väldigt stort här i usa, de började i princip skylta med hjärtan och choklad innan julen var över. Många av mina vänner här kommer umgås med sin pojk/flickvän, och jag och Chloé kände oss lite ensamma så vi planerade in en power-date. Pedikyr, fika och skitsnack inplanerat! På kvällen har Janet öppet hus inför bröllopet och jag ska åka dit för att träffa systersonen lite innan bröllopet

Lördag:
Janet's out of towner dinner inför bröllopet! Vet inte om vi ens har det i sverige, men här har man ofta en stor middag kvällen innan bröllopet för de närmaste, och också speciellt för de som rest långt och bara är där för bröllopet. Ska dit och träffa systerson + hans föräldrar, och antagligen barnvakta några timmar när han är fed up på tal och tråkiga vuxensamtal.

Söndag:
BRÖLLOPET!!!!!!!! wiieee så bli så kul! Celeste kommer hit och fixar mitt hår och umgås under dagen, och sen är det bröllop som gäller! Vi får se hur systersonen känner, hur trött han är, hur jobbig han är, hur uttråkad han är, efter ceremonin. Antingen går vi till the reception med alla andra, hänger i the bridal suite eller åker till deras hotell. 

Måndag:
Annie´s födelsedag!!!! Och det skall firas!!

Det var mina planer för den här helgen, fullsmockad med bröllopssaker! Ska bli så himla kul, älskar sådana saker! Och älskar att ha ett fullsmockat schema. Hejdå for nooowwww, puss och kram fina ni! Saknar er alla så otroligt mycket, men trivs också så himla bra här!

//gamla, random bilder ville ba ha in lite FÄRG mm// brev och vykort till bästa farmor och fina klara! //

//hittade en ordning&reda hörna på Kohl´s! Blev superglad och berättade genast för Ariel och Alec som mest skakade på huvudet och skrattade//

Likes

Comments

Är bara halvvägs genom året nu, och det är redan nästan andra månaden på 2014. Med den här takten har jag inte slutfört denna årsresume innan det är dags för nästa års tillbakablick. Ska jag vara ärlig är jag redan trött på den, men jag känner att jag MÅSTE avsluta det här som jag nu påbörjat. 

Kroatienresan började i mitten av juni som ni ju vet, men ibland gör man misstag och ibland skjuter man upp saker och därför kommer alla bilder i juli månad. 


Första frukosten i värmen. solvarm frukt från marknaden, nybakat bröd och grönsaker plockade samma morgon.


var nere och köpte något på stan och kom hem till en iskall cola. "vi hittade inte ditt namn så vi tyckte det här passade dig" var mammas och pappas förklaring. mycket roligt.

Spenderade första veckan ensam i paradiset med min kära mor och far och lite andra famlievänner. Här sitter vi på pappas favvo-lunchställe. Tydligen är det något med den genomÄKTA superdupercharmen på den restaurangen som han älskar. Även om jag saknade min partner in crime/syster en himla massa, så måste jag erkänna att det var otroligt mysigt att få rå om mamma och pappa lite helt ensam innan jag åkte ut i världen utan dem för ett helt år.

efter en vecka sisådär landade min syster på splits flygplats, vit som ett spöke efter månader instängd i en blomkyl under sommardagarna. Självklart spelade vårt sol-försprång ingen roll alls, och hon var brunast av oss alla när vi satt på planet hem.
världens bästa vackraste mamma som står och halvler i kvällssolen

som vanligt gick jag och pappa på upptäcktsfärd runt vår lilla ö tidigt på morgonen medan syster och mor låg och sov i sina sängar.


och efter ytterligare en vecka ungefär kom två kompisar till mig och min syster och FY vad härligt vi hade det. Min bästa klara var här för andra gången, första gånger var kanske tre år sen, så det var otroligt mysigt. 


och vi gick på upptäcktsfärd, låg på stranden, spelade kort tills vi dog, pratade i timmar, yogade i solen, åkte till vattenfallen i krka och skrek på en dum busschaufför som skrek tillbaka på kroatiska, åkte in till marknaden med sjubåten och köpte femtio kilo frukt, och bara NJÖT och livet mer än någon annan någonsin gjort. Den ni. Även farmor var där i några dagar och det var så otroligt mysigt. Fina fina farmor!

Och det var den resan till våran lilla ö i kroatien. Tre veckor i paradiset och sedan hem och packa om inför nästa resa. 


vilket var fyra dagar i dannemark med världens bästa vänner! Och här är de flesta av oss i Göteborg i väntan på båten över. Och alla ser så små ut på denna bild men ni e fab ändå <33


(så jäkla vackra, skarpa bilder!)

Där utforskade vi Skagen, badade i hotellpoolen i timtal som om vi var nio igen, shoppade, nattbadade,   pratade i timtal, och jag vet inte vad. Kan inte ens beskriva allt, för jag vet inte riktigt vad vi gjorde av dagarna men det var fem helt otroligt bra dagar verkligen. En perfekt blandning mellan lugna sommarmyskvällar och inte lika lugna kvällar(lol), stadsshopping och strandhäng. Skagen är så himla mysigt med sina kullerstensgator och glada danskar, och det var en sån bra resa!

På vägen hem hade vi en himla massa timmar att spendera i Göteborg, och medan alla andra gick och kollade på tusen tråkiga fotbollsmatcher i timtal (Gothia pågick då) promenerade Klara, Emelie och jag till ett himla mysigt café och åt världens godaste lunch och skrattade tills vi skrek. Tillslut gav vi in för fotbollen och anslöt oss till de andra. Och medan alla andra sportintresserade diskuterade taktik och spelare satt jag mest och sov och solade om vartannat. (fotocreds till soffe danne och eme!!)
den 22 juli gifte sig Jennys mamma, och jag, ebba och jossan agerade servitriser. Sjukt kul, och slitigt. Ett otroligt vackert bröllop var det. Och verkligen en dag jag kommer minnas länge, haha. 


Åkte upp till mormor och morfars sommarstuga med mamma några dagar och gjorde väl mest det man ska göra där. Plocka hallon, läsa sida efter sida i bok efter bok i hängmattan, gå på långpromenader och bara vara. En kul sak som hände på tåget dit var att vi av en slump satt framför två tjejer jag träffat på en fest några dagar innan! De var från övik och hälsade på en kompis till mig i stockholm för några dagar, och vi hade jättekul under kvällen och så träffades vi igen sen haha!

waahhh alltså SÅ mycket mer än detta hände i juli verkligen men jag känner att det redan är alldeles för långt??? UNDERBAR månad i alla fall, fred ut.

Likes

Comments

I måndags var det senior ditch day, vilket är exakt vad det låter som - en dag då alla seniors bestämmer sig för att skolka! (eller, vissa envisas med att gå till skolan i alla fall, men i de flesta klasserna är det tomt på seniors haha)  Vet att det låter konstigt, speciellt för er som inte hört om det förut. Men det är något som seniors över hela usa gör i alla lika delstater och skolor. Det är något som föräldrar och lärare vet kommer hända någon dag, och de flesta mest skrattar åt det. Man försöker också hålla datumet hemligt för lärare så att det plötsligt en dag bara är helt tomt på någon lektion, men det läcker alltid ut innan såklart haha. Så istället för att gå till skolan i måndags tog jag och Celeste en promenad i januarisol och 20 graders värme, köpte med oss starbucks på vägen, bakade peanut butter cookies, kollade på the grammys och några avsnitt av boy meets world, och åkte och shoppade. Helt klart bättre än en grå skolmåndag. Något vi borde införa i Sverige också. (Vår skola har förresten två senior ditch days woooppp, en i mitten av året, alltså den här, och en precis i slutet! NARR!). 

Tänkte skriva lite mer basic om skolan här sen också, och jämföra amerikanska och svenska skolan för er som vill veta saker om det! Vet att det var sånt jag ville läsa om innan jag åkte iaf. 

Likes

Comments

För ett par veckor sedan åkte sage, rachael och jag och till red rock mountains och hikeade, alltså typ promenerad i ett spår där i bergen och bara pratade och naturade oss. Kändes som ett måste då jag bor här i ett år, och staden är väldigt känd för just the red rock mountains, som ser ut som att någon verkligen bara dragit en röd paintbrush(tänkte jättelänge kommer inte på svenska ordet sry) över ena sidan. Också eftersom bergen som kantar hela staden är en av mina favoritsaker med min fina nya hemstad. Kändes att jag borde ha besökt dom. 


Det finns en massa olika spår man kan gå där, i olika svårighetsgrader och distances. Vi valde en mellansvår bana på ungefär en mil. MEN gick såklart vilse och det slutade med att vi mest klättrade på olika berg och hittade ett spår lite här och var.

haha alltså rachael's och sage's fula små ryggsäckar<333333 alla här har såna jag förstår inte


klättrade upp för ett jäkla stup haha. man ser inte så bra på bilden men alltså he rre guuudd det va fan läskigt haha


lejonkungklippan!!!!!!!!!!!!! eller nästan, men det ser ut så.


när vi hittat ner igen efter ett par timmars hiking satte vi oss i bakluckan på rachaels bil och mest bara åt haha
hittade en cool bil enligt rach så var tvungen att ta bilder


CAUTION for little cute baby tortoise <3333 så gölligt 


körde förbi en polisbil och tvingade rachael att vara med på bild för tyckte det var coolt haha GEeEKk
#nofilter mmyeah okej skoja men KOLLA bara vad vackert!!


Likes

Comments