Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Rembrandt Harmenszoon van Rijn som är hans fulla namn, föddes 15 juli 1606 i Leiden och dog den 4 oktober 1669. Rembrandt kommer från Nederländerna och levde i staden Amsterdam.

Rembrandt gick i grundskolan som dom flesta gjorde i staden Leiden där han växte upp. Sedan på universitetet så började han med studier om filosofiska fakulteten i hemstaden Leiden, men han avbröt utbildningen för att sedan bli målare eftersom att han var mer intresserad av det. Han fick sedan grundläggande utbildning i först staden Leiden och sedan i Amsterdam.

Rembrandt målade mest historiemålningar och porträtt, de var hans huvudämnen. Han målade många porträtt från olika skeden av sitt liv, omkring 60 stycken. Han gjorde också många oljemålningar. Han har också målat några tavlor av sin fru Saskia och senare på sin nya kärlek Hendrikje.

Amsterdam på denna tiden var ett centrum för den Europeiska konsthandeln och han var en flitig gäst på konstauktioner. Många frågade också honom om tips eftersom han var mycket kunnig inom konst. Hans kännetecken var att han utövade naturalismen. Han försökte att skildra den verklighet som han levde i, Rembrandt var en sorts realist i sitt målande.

Det konstverk av Rembrandt som jag har valt heter Nattvakten. Nattvakten är Rembrandt's kändaste konstverk. Konstverket står på Rijksmuseumet i Amsterdam, som är ett av det finaste konstmuseum i världen.

Jag valde Nattvakten för att målningen har energi och en handling, och det är interessant. Andra konstnärer som målade soldater brukade bara måla dom när dom står stelt uppatällda på en parad eller liknande, denna målningen är lite mer verklighet och det känns som att den är målad som att som är mitt i en händelse.

Jag tyckte också att det var intressant att en "galning" lyckades komma in och spraya målningen med en slags syra år 1990. Som tur var klarade sig målningen utan några skador. Nu finns det vakter som vaktar tavlan varje dag.

Det är väldigt häftigt att i Amsterdam där tavlan står, så har dom byggt upp tavlan med statyer. Det lockar såklart många tursister.

Jag valde Rembrandt för att han verkade vara intressant och han är väldigt känd. Jag tycker också att han hade en intressant historia och jag gillar hans målningar.

Rembrandt gjorde en historie målning mellan 1661-1662 som heter Batavernas trohetsed. Det är en oljemålning som framställer ögonblicket när bataverna lovar en trohetsed om uppror mot Rom till hans rebelledare som heter Gaisus Julius Civilis.

Likes

Comments

Hej!
På denna elevensval lektionen gjorde jag klart min graffiti målning, jag fick hjälp av Alva och vi gick ut och sprayade utomhus på baksidan. Det blev tajt med tid så den han inte torka ordentligt. Därför blev den inte jätte bra tycker jag, så nästa gång ska jag tänka på att ha mer tid så att den torkar ordentligt. Annars blev jag nöjd!
Hejdå! @

Likes

Comments

Hej!
På denna lektionen var jag på elevensval för annars hade jag inte hunnit göra min andra uppgift. Jag påbörjade min graffiti målning. Först så letade jag efter en bild inom temat sport/innebandy. När jag hittade min bild fick jag hjälp att skriva ut den, sedan gick jag och kalkerade. Efter det klippte jag ut delarna där jag skulle spraya. Tiden gick fort och jag hann tyvärr inte att börja spraya. Ett litet problem jag stötte på var att jag valde en bild som inte var i jätte bra kvalitet, så när jag kalkerade så blev det svårt eftersom bilden var lite hackig pågrund av dålig kavlite på bilden. Så nästa gång ska jag tänka på att välja en bild med högre kvalitet!
Hejdå!😊

Likes

Comments

Idag har jag fixat min natur målning. Jag klippte ut trädet och målade en ny bakrund med akvarell färg, jag fick tipset från läraren och det blev mycket bättre verkligen!
Hejdå! :)

Likes

Comments

Hej bloggen! Idag har jag påbörjat med temat Usa's politik. Jag lägger det andra temat åt sidan sålänge eftersom att jag känner att jag tycker att detta ämnet är mycket viktigare just nu. Jag tänker göra Amerikanska flaggan och sedan en ängel på ena sidan och eld/en djävul på andra sidan. Djävulen ska föreställa Donald Trump som du kanske förstår. Sedan ska jag lägga till detaljer. Hejdå!

Likes

Comments

Idag har jag gjort klart min mapp och börjat skissa på temat sport. Jag har kommit på att jag ska göra något med sporten innebandy, men jag har lite problem med ideér. Jag vet iallafall att jag ska göra något med lera. Jag ska fortsätta tänka så att jag kan påbörja uppgiften direkt på nästa lektion.

Likes

Comments

Hej! Idag har jag färglagt min teckning med vattenfärg. Jag målade löven rött,orange och gult eftersom att det är höst nu.

Likes

Comments

Förra lektionen gjorde jag klart min mapp och började på natur temat.

Likes

Comments

Idag har jag gjort min bildmapp, jag är nästan klar nu och nästa vecka ska jag fortsätta och göra klart den, sedan ska jag påbörja med temat natur.

Likes

Comments