Header

​Igår satt jag och kollade på youtube i stort sett hela kvällen. Det jag främst kollade på var folk som gjorde tävlings och träningsvloggar (främst inom hoppning) vilket gjorde att jag fick en sån himla motivationskick! Träningspasset under dagen hade varit så himla bra och allt hade bara flyt på så plötsligt kändes allt så himla lätt, tankarna började flyga iväg och plötsligt började jag undra varför Blossi och jag inte höll på med  massa olika grenar istället för bara gångartsgrenar. På videorna jag kollade på såg allt så lätt ut och avstånden mellan alla hinder var ju så pass stora att Blossi borde klara det. Jag fortsatte kolla vidare och kom in mer och mer på dressyren. Med tankarna på hur bra gårdagens dressyrpass hade varit så insåg jag att det inte heller borde vara så svårt.. Visst galoppen är ju kanske inte så bra men va fan den går väl träna upp liksom. 
Jag började kolla in dressyrprogram och insåg att det inte verkade omöjligt. När hästen inte behöver kunna piaff, passage och piruetter så blev det ju genast mycket lättare.

Plötsligt började en större tanke ta form.. Hur coolt skulle det inte vara att va den första som ställer upp i SM i flest grenar? Varför inte passa på att köra in han också? Det ser ju också väldigt kul ut. Tävla i körning med en islandshäst det lär jag ju också vara lite "egen" med. Tankarna flög vidare och motivationen steg i samma takt. Mot slutet av dagen hade jag bestämt mig för att börja träna på hoppningen. Jag skickade iväg ett sms till Louise och kollade om jag fick låna hennes hoppsadel. För ska man satsa på något ska man ju göra det ordentligt och då krävs rätt utrustning!

Idag vaknade jag med samma entusiasm som jag gick och la mig med igår.
Väl nere i stallet började det förstås regna men det han sluta innan jag var klar med den dagliga skötslen av Blossi. När all utrustning var på inklusive hopplattan så såg Blossi nästan ut som en riktig hopponny. Lite extra kraftig och med "lite" mer hår än en vanlig ponny. För en gångs skull hade jag även på mig mina stövlar och det gjorde ju inte saken värre, vi såg ut precis som vilket hoppekipage som helst.

Jag gick ut med Blossi i paddocken och började rida fram. Han var som vanligt seg eftersom att paddocken är det värsta han vet, men jag gav mig inte och tillslut var jag nöjd med han. Då satte vi kurs mot vinterhagen där vi har satt upp lite hinder. Det som är så bra med dom är att det är långa avstånd mellan dom så man kan rida på i ett bra tempo och man har tid att förbereda sig ordentligt.

Jag började hoppa och inget kändes bra. Galoppen var 4-taktig och inga avstånd stämde, antingen hoppade Blossi av försent eller för tidigt. Ett hopp allt som allt blev kanske bra. Men jag var fortfarande fast besluten om att det här visst var något för oss och jag gav mig fan på att jag skulle lösa det! Jag testade olika idéer, rida lugnt mot hindret men det resulterade bara i ojämna hopp så den idéen gav jag upp ganska snabbt. Istället testade jag att driva på så det gick hyffsat fort och det funkade helt okej, men det var fortfarande inte så pass bra som jag ville ha det. Då kom jag på att det säkert berodde på höjden, han tyckte säkert att det var för lågt. Så jag höjde upp hindret ett par hål vilket faktiskt brukar funka och sen satte jag upp igen.

Vi började med att ta det ifrån Blossis favorit håll och det gick halvbra. Över kom vi men det var verken snyggt eller bra och man kan ju inte avsluta med ett dåligt hopp så jag vände om han och satte fart igen fast denna gången åt motsatt håll mot förra gången, alltså Blossis dåliga håll.

Anrídningen blev kass och jag fick inte fram han till handen. Hindret började närma sig och jag började mer och mer inse att det här inte var så bra. Men Blossi är väldigt ärlig på hinder så trots den dåliga anridningen så hoppade han. Undertiden som han reste sig för att hoppa ifrån så kände jag att det ändå skulle funka, för nu kändes det hyffsat bra. Problemet som uppstod var att plötsligt började det kännas som om vi var för länge i luften, vid det här laget borde vi ju ha landat. Nu börjar marken närma sig i en rasande fart och jag ser i ögonvrån hur hindret välter, alltså verkligen ​hela​ hindret. Plötsligt både ser och känner jag att Blossi inte har någon kontroll utan han tappar balansen när han slår i bommen och landar på knäna, i denna stunden åker jag ur sadel och hamnar bredvid Blossi som nu också har trillat omkull... Rakt på mitt ben. Men Blossi reste sig nästan direkt och mitt ben låg i en sån bra position att det inte gjorde ont av hans vikt.

Det var i denna stunden jag insåg att det här inte var våran grej. Trots professionell utrustning så kommer en karriär inom hoppningen aldrig funka. Och vid närmare eftertanke så finns det nog egentligen ingen gren som passar oss. Vi får helt enkelt hålla oss i skogen och träna på våra trix, för det är där vi hör hemma!Har tyvärr inga hoppbilder från idag så vi får ta en från 2014 men den sammanfattar dagen ganska bra ;)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen sist, men nu känner jag att det är dags att dra igång bloggen igen.

Detta blir bara ett kort inlägg. Men räkna med en förändring under morgondagen, då jag har bestämt mig för att designa om bloggen!

Likes

Comments

Efter fyra dagar i Polen kan jag ju utan tvekan säga att jag hade en viss ridabstinens! Vanligtvis när vi är utomlands så brukar jag inte börja sakna ridningen förens efter någon vecka, men det beror förmodligen på att vi brukar åka på hösten. Men nu är det ju vår och det betyder också att tävlings och träningssäsongen är i full gång och då vill man ju väldigt gärna hålla i gång hästarna och precis innan vi åkte började det mesta lossna för Blossi och mig.

Men för Blossis del gjorde dessa dagar med ledighet susen! Idag kunde jag utan problem plocka ner huvudet på honom innan jag satt upp och lika så kunde jag få ner han i form nästan direkt efter att jag hade skrittar fram.
-Och nu tänker säkert många att man inte kan få hästen i form så snabbt utan att det bara är halsen som böjs.
-Och visst så brukar det va men man märker direkt när Blossi går i form eller bara böjer halsen. När han går i form blir han mycket känsligare för hjälperna samt mer lyhörd och börjar verkligen anstränga sig för att förstå.

Vi skrittade på ett bra tag och växlade mellan hög- och arbetsform. Vilket han tillslut fixade väldigt bra! Efter det gick jag över i tölt och även här bibehöll han formen. Vad jag kände så var takten i stort sätt ren och han kunde utan problem öka och sänka farten.
När han hade jobbat på bra och jag hade fått ut vad jag ville så lät jag han gå över i galopp eftersom att han för en gångskull var väldigt pigg.

Kort sagt var det här den bästa ridturen på väldigt länge!

Självklart glömde jag telefonen på laddning så jag inte kunde ta några kort från idag..

Likes

Comments

...och tillbaka till skolan igen.
Det känns som en evighet sen jag var där sist! Först var det ju kristi himmelfärds dag på torsdagen och våran skola/stad hade studiedag på fredagen, så vi fick en riktig lång helg eftersom vi var lediga måndag och tisdagen också när vi var i Polen. Men nu är det dags för skolan igen. Vi har världens lugnaste dag idag. Hela förmiddagen kommer spenderas på bio. Vi ska sen Cirkeln. Jag har inte sett den innan så det blir kul.
Efter det har vi hemkunskap och sen har vi förmodligen någon/några lektioner till men jag har inte full koll på dom.

Efter skolan är det konfirmation. Och tro det eller ej men det är faktiskt sista tillfället för att på söndag så konfirmeras vi! Äntligen, sen har jag inga aktiviteter förutom Blossi och kaninerna i veckan, vilket är väldigt skönt!

Och hela dagen kommer avslutas på bästa sätt.. Nämligen nere hos Blossi!

Likes

Comments

Hej igen!
I julas fick jag, min lillasyster och våra kusiner (
@nelliefagerstrom @Beccafagerstrom ) en resa till valfri storstad/stad i julklapp. Det tog ett ganska bra tag för oss att komma fram till vilken stad vi ville åka till. Vi satt och jämförde för och nackdelar med olika städer men tillslut kom vi slutligen fram till att vi ville åka båt till Gdynia och stanna där i några nätter. Delvis för att vi hade sett att det fanns ganska mycket span och sen läste vi oss till att shopping var billigt också. Så då kändes det som en väldigt bra stad.
Men våra föräldrar tyckte inte att det var en lika bra idé att åka till Gdynia men däremot var Polen ett bra land så dom bokade in oss på ett flyg till Warszawa istället. Och nu i efterhand kan jag säga att det var ett väldigt bra alternativ!

Warszawa i sig uppfattade jag som stort fast ändå litet. Haha. Nej men det är faktiskt väldigt svårt att beskriva landet. Vi gick hela tiden vilket gjorde att det kändes stort och att det var långt att gå vissa gånger, medans det i nästa stund kändes litet och att det inte fanns så mycket. I Warszawa har man satsat mer på köpcenter än shoppinggator. Som tur var hade vi ett stort köpcenter bara några hundra meter ifrån lägenheten, vilket var väldigt stort och fint. När vi kikade runt på internet fick vi fram en gata som man inte fick missa om man var ute efter shopping men jag tyckte att den var en stor besvikelse så vi handlade nästan allt på köpcentret.

En annan sak som jag också reagerade på var hur stor skillnad det kunde vara på husen. Liksom vägg i vägg med ett fint gammalt hus kunde det ligga ett fallfärdigt obebott "skithus" som hade sett sina bästa dagar för väldigt länge sedan. Jag tycker att man bodde satsat på att riva dom gamla husen först istället för att bygga nya hus där det finns plats.
Jag hade också tänkt mig Warszawa som en skitig stad men jag blev förvånad över hur rent
Och fint det faktist var!

Men hur som helst så gillar jag Warszawa och jag skulle utan problem åka dit igen.

Likes

Comments

... Var verkligen utöver det vanliga!

Det var som om Blossi förstod vad vi gjorde igår på lektioen, för helt plötsligt så var han extremt uppmärksam för vad jag ville och försökte verkligen vara till lags. Han tog stöd i bettet och hade en bra form 90% av ridpasset! Även takten i tölten var bra.
Vi jobbade mest med övergångar skritt-tölt-tölt-skritt. Han fick tölta tills han sökte sig neråt och då saktade jag av och skrittade några steg och sen upp i tölt igen. Men när jag tyckte att han hade gjort några riktigt fina övergångar så lät jag han tölta en längre bit. Och även då var han duktig. Takten går att jobba mer på, men han hade ändå ett bra tempo och det gick att växla från kort tempo till mellan tempo.

Min plan var att träna tölt på en äng där jag kunde rida på volter men när vi väl kom dit så var Blossi lite väl glad så då kände att det var bättre att träna traven istället, men han hade andra planer och tyckte att det var roligare att galoppera. Så jag utnyttjade det och tränade galoppen på volter, vilket han vanligtvis brukar tycka är svårt. Men idag funkade det med!!!

Vi avslutade allt ihop med att dra ängen i full galopp, något som Blossi uppskattade väldigt mycket!


Förutom att Blossi var väldigt duktig så lyckades vi nästan rida rakt över en död fiskmås, bli halvt ihjäl skrämda av en hjort på vägen hem, skrämma livet ur en fasan, och jaga en katt..
Likes

Comments

Bloggen har ekat tom ett bra tag men jag har gjort mer saker än vad jag brukar!

Idag har t.ex. jag och Blossi varit iväg på kurs för James Faulkner. Det var en två dagars kurs men jag var bara uppe och kollade igår, men idag red Blossi och jag en lektion! För hans skull så valde jag att bara rida en lektion eftersom att hans vilja kan vara lite av och på.. Ena dagen kan han vara snabb och tycka att det är roligt, men sen nästa dag så kan han vara helt off och han helst bara vilja somna. Men den största anledningen är att han inte hade orkat att gå två pass eftersom att hans kondition är lite sisådär.

Men hur som helst så tyckte jag att ridlektionen gick väldigt bra! Vi har inte ridit lektion på över 1 år och då blir det lätt att man hamnar i en egen bubbla och det är svårt att komma vidare när man inte vet hur man ska göra.
Vi jobbade mest på att få Blossi att hitta energi och då skulle också formen komma. Det var egentligen väldigt basic men VÄLDIGT nyttigt för både mig och Blossi för det är ju det vi måste träna på. Nu får det vara slut på våra slö turer i halsring. Det är dag att sätta lite krav på han! Jag vet att jag har sagt det förut, men det är lättare nu när jag vet hur jag ska göra och hur det ska kännas!

James sätt att tänka tycker jag var väldigt bra! Så lite som möjligt, men så mycket som behövs. Jag tror själv att det är en sak som jag behöver öva på. Jag kräver nog för lite av honom och sen blir jag nöjd så fort han tänker rätt. Och that's it. Självklart ska jag bli nöjd när han gör rätt men jag måste kräva lite mer av honom, om jag vill komma framåt. Så nu har vi båda lite att öva på!Likes

Comments

Igår var uppdateringen kass.. Och jag har egentligen ingen anledning. Men det hände iallfall inte något speciellt förutom att jag fick ett sms av Sunnys ägare att jag fick rida henne om jag ville.
Så jag åkte dit efter skolan.

För en gångs skull så red jag i paddocken och det gick väääääääldigt bra ända tills jag kom till galoppen för då fick hon för sig att hon inte ville galoppera, men efter en stunds övertalning så gick även den bra!


Idag är det faktist en extra rolig och speciell dag eftersom att vi ska till Dackestupet och åka skidor med skolan. Jag och min ena kompis har taggat i flera månader nu! Men förra gången vi skulle åka så smälte all snön bort så då kunde vi inte åka.. Så vi antog att det inte skulle bli några skidor för oss i år. Men nu har dom fyllt hela backen med konstsnö så nu kan vi äntligen åka!

Likes

Comments

Äntligen är första dagen på vecka slut. Vilket betyder att det är ytterligare en dag närmare helg! Men denna veckan är ändå ganska chill eftersom att vi ska åka skidor hela onsdagen. Något som jag ser framemot väldigt mycket!

Idag efter skolan så var jag iväg ett tag så jag kom inte hem fören runt 18,30. Mamma hade varit snäll och fixat stallet men hon hade inte fixat mina kaniner eller gjort något speciellt med Blossi, så jag åkte ner så fort jag kom hem. Egentligen så brukar jag inte rida så sent men jag har varit sugen på att verkligen känna igenom honom för en gångs skull och se lite vart han ligger, för jag har inte ridit han "seriöst" på ett tag. Jag har ridit han och hållit igång honom men vi har mest lullat runt i skogen i halsring eller i sidepullet på små mysiga skogsstigar. Men idag kände jag att jag ville träna lite mer ordentligt och för en gångs skull använda bett. Jag brukar faktiskt inte använda bett eftersom att Blossi inte tycker om bettet så mycket... Han har fått en förkärlek för sitt älskade sidepull. Och visst det gör inte mig något då jag egentligen också föredrar bettlöst, men det är lite lättare att rida han när han har bett och det är lite lättare att påverka han mer.

Men sagt och gjort jag satte på han utrustningen och sen gick vi ner till en grusväg nedanför stallet. Jag tycker inte om att rida han i paddocken för den är så liten, så det är mycket lättare att rida han på grusvägen och där kan han ta ut steget mer. Jag hade inte så höga förväntningar på att han skulle vara speciellt pigg eller villig till att jobba,... Men ack så fel jag hade! Han hade en ren tölt för en gångs skull och det gick att ändra tempot ganska rejält. Formen går kanske att slipa lite på men man kan inte få allt!
Traven var den gångarten som jag blev mest förvånad över! Han trampade på bra och även här var tempot väldigt reglerbart. OCH DET BÄSTA AV ALLT! Formen var perfekt!!! Han brukar alltid gå med huvudet för högt, men idag tog han stöd mot bettet och hade huvudet sänkt och det gjorde att bakbenen jobbade på bättre!
Galoppen var kanske den gångarten som var "sämst" idag, men han sprang ändå på bra och hade helt okej benaktivitet och den var ren. Han brukar vara bra på att galoppera 4-taktigt...
​Jag måste verkligen ta nya bilder på Blossi...

Likes

Comments

Annaajonssoon@annaajonssoon