Detta blev kvällens klädval. En skjorta från Humana Secondhand i Lund, shorts från Monki och skärp från Primark. Skärpet är ett av mina noggrant utvalda köp här i Malaga. Jag har väldigt lätt för att impulshandla saker som jag sen inte använder, försöker verkligen sluta göra det. Hittills har det gått väldigt bra.

Inne på Primark är det så lätt att plocka på sig massa saker, dom har roliga och billiga grejer. Sist gång jag var på Primark köpte jag saker på impuls som jag sen bara använde en handfull gånger. Den här gången var jag stenhård, köpte bara sånt jag tänkt på att jag vill ha innan och inga trendplagg.

Jag är väldigt nöjd med skärpet och det är det enda jag äger. Dock får vi väl se hur länge det håller, kvaliteten matchar ju oftast priset. Ännu en sak jag vill förändra; satsa på kvalitet, hållbarhet och investeringar.

Problemet är ju att jag blir snål när jag ska köpa något dyrt. Men i slutändan lönar det sig oftast mer att investera i något som håller och som man inte tröttnar på. Jag gillar att tänka "cost per wear" och det känns väldigt självklart för mig, men att impulshandla billigt är väl lite som en dålig ovana som man måste träna bort.


Här är en bra länk som förklarar "cost per wear":

https://www.google.se/amp/www.gq.com/story/cost-per-wear-magic/amp

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Likes

Comments

Jag har använt den här bloggen som en halvhemlig plats där jag kan samla lite av mina texter och poesi. Halvhemlig är den för att jag bara delat den med en handfull av mina vänner och ibland ramlar det in nån främling. Det har hjälpt mig att komma över min prestationsångest lite, har liksom kompromissat; publicerat saker jag skrivit vilket känns modigt men gjort det ganska anonymt och som sagt, inte delat den med särskilt många.

Jag har inte publicerat särskilt ofta och nu har det gått ett tag sen sist (många inlägg har jag också avpublicerat pga återfall i prestationsångest). Nu är jag dock sugen på att testa nått helt annat!

Har på sistone känt att jag nästan spricker av lust att införa mer kreativitet i mitt liv. Har hittat massa inspirerande människor på instagram och bestämde mig tillslut för att använda sociala medier som kreativ outlet, tror det kan peppa mig till att våga skapa och våga bejaka mina intressen.

Jag har inte riktigt bestämt mig för hur jag vill göra detta. Tänker att det får växa fram organiskt i takt med att jag utforskar min kreativitet. Det jag kan säga är att det förmodligen blir en del kläder/stil, växter, måleri och teckning, inredning och en massa litteratur.

Nu ska jag läsa tills jag somnar, ha det fint!

P.s. Jag hatälskar att utmana mig själv så innan detta inlägget återpublicerade jag två gamla inlägg...

Likes

Comments

Då och då önskar jag att jag inte hade berättat om den för nån
då hade jag kunnat få göra den till min egen och behållt den om jag velat
börjar jag bli hemmablind?
ibland trivs jag med den, lite som att vara ensam i ett tyst rum
ett bibliotek, med böcker om livet, som stillsamt imploderar
trots gravitationens påverkan på min kropp upplever jag tyngdlöshet
stundvis finns varken upp eller ner, naturlig uppgivenhet
som att min hjärna ger mig en andningspaus
ett inre lugn mitt i kaoset
just idag är det så tyst att jag inte vet om det är bra eller dåligt
Livet är för det mesta dubbeleggat
Bitterljuvt är ett av mina favoritord

Likes

Comments

hon gick med grus i ögonen
morgonluft
hon sparkade på en mördarsnigel
skinnet på den sprack och inälvorna spred sig
hon trodde ju att det var en pinne
riktigt så mörk är hon inte än

Likes

Comments

Likes

Comments

Jag klär av mig dagen som varit och duschar av mig kvällen men vissa ställen är svåra att nå själv

Det fastnar mellan skulderbladen

på natten

Tynger ner

Likes

Comments

Du kanske ser henne ibland

i periferin

En suddig kontur som aldrig blir skarpare

oavsett hur nära du tittar

Likes

Comments

Ur Douglas Adams fantastiska verk "The Hitchhiker's Guide To The Galaxy";

"Vogon poetry is of course, the third worst in the universe.
The second worst is that of the Azgoths of Kria. During a recitation by their poet master Grunthos the Flatulent of his poem "Ode to a Small Lump of Green Putty I Found in My Armpit One Midsummer Morning" four of his audience died of internal haemorrhaging and the president of the Mid-Galactic Arts Nobbling Council survived by gnawing one of his own legs off. Grunthos was reported to have been "disappointed" by the poem's reception, and was about to embark on a reading of his 12-book epic entitled "My Favourite Bathtime Gurgles" when his own major intestine, in a desperate attempt to save humanity, leapt straight up through his neck and throttled his brain.
The very worst poetry of all perished along with its creator, Paul Neil Milne Johnstone of Redbridge, in the destruction of the planet Earth. Vogon poetry is mild by comparison."

Likes

Comments

Att vakna desorienterad

som att man fallit ur tiden

Det lilla vakuum man skapat åt sig själv

I den lilla lådan händer ingenting,

likt Schrödingers katt

är jag levande eller död

båda samtidigt

och ingetdera

Likes

Comments