View tracker

Personen som vi gosigt står upptryckta med mot kameran är ingen mindre än Sofia Lija, supergrym artistcoach!

"Men henne känner ju jag igen!", kanske ni tänker vilket ni mycket väl kan göra. I tidigare säsonger av Idol var det nämligen hon som coachade de blivande stjärnorna.

Igår fick vi möjligheten att coachas och inspireras av Sofia. Hon ställde oss direkt mot väggen med dessa frågor:

  • Vad vill du?
  • Varför vill du det?
  • Hur ska du göra för att komma dit?

Detta satte igång en otroligt rörig process i våra små huvuden, men efteråt kändes det som att saker och ting sorterades upp lite grann, sånt som man går och funderar över jämt. Bland mycket annat insåg vi att vi faktiskt har en massa grejer att vara stolta över. Det är alltid svårt att inse att man ska känna sig nöjd med saker, speciellt när man är mitt uppe i det… fast detta betyder såklart inte att vi ska nöja oss med var som helst såklart!

Dessutom blev vi coachade i scenframträdande. Sofia hade mer än gärna fått lägga hela sin resterande livstid i att coacha oss, för om det är något hon har är det förmågan att uppskatta och lyfta artister till en helt ny nivå!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker
Musik, Vardag

Tjo! Nu sitter vi på tåget tillbaka till Kalmar/Öland och kommer för varje avverkad kilometer lite längre ner på jorden. Veckan i Stockholm har varit fantastisk, som vanligt. Men denna resan ser vi genom ett ännu finare filter med tanke på giggen på Café P&L och Nordic Light Hotel.

Gårdagens spelning var utan tvekan topp 5 av våra bästa spelningar! Så många människor dök upp endast för vår skull och det betyder så mycket, kärlek till alla er som var där!

Under veckan spelade vi in en ny låt som vi dessutom har spelat live nu i veckan. Den är inte speciellt lik 50+1. Vi har noterat att en hel del har hänt sen vi skrev den för 2,5 år sen, så det är rätt naturligt egentligen, musiken utvecklas ju med oss!

Nu ska vi återgå till vårt halvsovande stadie här på tåget!
Ha det bäst
I & E

Sångtagningarna spanas in

Likes

Comments

View tracker
Musik

Studiovecka igen! Det här tillfället är ägnat åt att spela in en låt som vi skrev klart bara här om dagen. Det är en låt som skiljer sig mycket från våra tidigare, med betydligt mer elektroniska inslag och annorlunda melodier. Det kommer blir fett och vi längtar som vanligt såå otroligt efter att få släppa den!

Peace and Love Café - spelningen var otroligt mysig. Hela cafét skrek av kärlek och fred, med mörk atmosfär, musik om kärlek och konst som speglade frihet och fred. Vi är så oerhört tacksamma för att det kom så pass många som ville lyssna, trots att vi aldrig tidigare spelat norr om Stockholm. Starstruck som vi lätt blir höll vi på att svimma när vi insåg att han som hjälpte oss på scenen även var han som anordnar Peace and Love- festivalen. Så himla mäktigt!

För tillfället sitter vi som på nålar inför morgondagens spelning på Nordic Light Hotel. De sista låtarna väljs ut, gitarrerna strängas om och rösterna värms upp. Vi är redo for vår första Stockholmsspelning och mer taggade än vi någonsin skulle kunna vara. Om ni har vägarna förbli är alla som är sugna välkomna. Vi står på scenen mellan 20:30 och 21:00. Åh, vad kul det ska bli!

Kram!

Likes

Comments

Musik, Vardag

Nu har det äntligen blivit dags för oss att avslöja att vi kommer att få spela på Peace and Love Café i Borlänge den 11 november. Peace and Love café ger artister som passar in i deras ständiga budskap om fred och kärlek får möjlighet att spela. Vi är otroligt glada att vi klassifieras som ett sådant band och kommer med mycket glädje och kärlek att fylla cafét med vår musik, både nyskrivna låtar och de lite äldre favoriterna.

Likes

Comments

Musikinspiration

Idag släpper Tove Lo sitt nya album Lady Wood och vi skulle inte kunna vara mer förväntansfulla. I ett helt år har vi väntat och längtat efter mer musik av denna gud till låtskrivare och artist.


Tove Lo har vi lyssnat på sedan hon släppte sin första EP, “Queen of the clouds”. Varför älskar vi henne och allt (… typ allt) hon gör då? Jo, Tove Lo skriver låtar precis som hon känner utan att dölja något, ta bort detaljer eller förfina till dem. Det är inte felfritt utan ärligt och det blir så gripande. Låtarnas ljudbilder är snygga och moderna, elektroniska och organiska, och låter som hämtade ur framtiden. Och inte minst är hon feminist och står för det som är så viktigt; jämnställdheten. Tove Lo, om du läser detta; du är vår stora idol. vi vill vara dig. vi vill taturera ditt namn i våra pannor.


Nu är det dags, nu ska vi lyssna och njuta, gör det ni också!

Likes

Comments

Idag har vi spenderat vår tid i studion i Kalmar. Planen att lära oss musikproduktion börjar gå i lås och det känns så otroligt härligt! Dessutom har vi precis skrivit klart en ny låt som vi ska spela in nästa gång vi är i huvudstaden. Det finns inget bättre än känslan av att ha en rykande färsk låt klar - när ingen annan har fått höra, bedömt eller kritiserat den. Det är då vi tillåter oss själva att känna oss bäst i världen, med vår egen lilla skatt.


En annan underbar nyhet är att vi har blivit klara för två spelningar vi länge drömt om och längtat efter!! Tyvärr får vi inte avslöja var vi ska spela än, men vi är obeskrivligt taggade på att få berätta det!

Likes

Comments

Kära blogg!

Idag har vi levt loppan ska ni veta. Skivbolaget frågade om vi ville medverka i Rosa Bandets kampanj "Rosa vågen" vilket vi väldigt gärna ville eftersom det är ett viktigt budskap. Cancer är det hemskaste sorgligaste mest orättvisa som finns. :(

Kampanjen gick ut på att göra en 15 sek kort video där man gör vågen som sen sätts ihop till en stor våg när andra skickar in sina filmer. Inspelningslokalen riggades upp. Bord flyttades, lampor tändes. Kameramän/småbröder befalldes. Efter att ha stått och viftat betydligt längre än 15 sekunder kände vi oss andfådda men ändå nöjda med vår våg.

Vi skickade den till vårt skivbolag och dagen fortsatte. Först en arbetsdag + musikproduktionskurs senare går vi in på Rosa Bandets hemsida och inser att även den simplaste uppgift som att göra en våg, kunde Isle of You göra på sitt unika sätt. Vi har gjort HEJAKLACKSVÅGEN?!?! Alla andra har gjort elektriska signalen-vågen medan vi hade stått och viftat som under uppvärmningen på lågstadiets idrottslektioner. Heja. Oss.

Men vi väljer att se ljuset i mörkret och tänker att vi inte bara representerar bröstcancerfonden, utan även acceptans för olikheter och att alla kan misslyckas. Även med en lätt uppgift. Dessutom gav vi vår manager hjälp på traven i vägen mot magrutor eftersom han skrattade så mycket åt detta, så vi är trots allt rätt nöjda med vår film.

Så nu när vi har visat vägen (mer av en krokig stig) vill vi tipsa er om att visa ert stöd till Cancerfondens arbete genom att göra en egen vågen-film!

Kram

Likes

Comments

Hej bloggen!

Den här helgen har det varit skördefest på Öland. Skördefest=massvis med turister=massvis med spelningar. Vi spelade på fredagen på restaurangen Robinson Crusoe i Borgholm och på lördagen på Allégården i Kastlösa.


Vi ska vara ärliga; trubadurspelnignar är inte alltid jätteroliga. När man har spelat i 4 timmar och har sjungit sin röst hes för två personer i publiken som inte besitter förmågan att applådera kan man lätt känna sig rätt sämst. Helgens spelningar var precis tvärt om. Folk lyssnade och applåderade, skrattade med och kom till och med fram efteråt och ville prata. Riktiga drömspelningar!

Likes

Comments

Musik

Hejsan!

Nu har vi tagit det fantastiska beslutet att börja lära oss studioteknik. Liksom alla de stora artisterna ser vi det som en nödvändighet att kunna producera musik själva, se bara Tove Lo…. ah det finns flera. Icona Pop, Tove Lo och Paramore.


Enkelt beskrivet gillar vi att få saker som vi vill ha dem. Vår okunskap medför förvirring i studion när vi ska försöka att förklara ljud för våra producenter och beskriver ljuden som andliga varelser. Ett exempel är den gången vi gjorde allt för att få in en “dragbas” i ljudbilden. Ordet dragbas existerar tyvärr inte, vi har kollat. Därmed konstaterade vi att vi måste lära oss att producera för att kunna förklara.


Dessutom kommer vi själva kunna sitta och testa olika ljud för att lista ut hur vi vill ha våra låtar, eller kanske till och med skapa låtar i produktionsprocessen. Detta är lite tidigt att bestämma än. Än så länge har vi ungefär fått lära oss hur man startar programmet och hur man gör en loop (kort upprepande parti)... Men laddade är vi, och det är till 1000!

Likes

Comments

Hej!

Idag har vi spelat på Kosta Outlet precis innan dansbands-Elisa gick på scenen. Medan hon satt backstage och åt mat bidrog vi med bakgrundmusik genom att stämma våra gitarrer noggrant (symbios). Eftersom vi båda är signade till Capitol Music Group Sweden hade vi en del att prata om, så naturligtvis bondade vi omedelbart och genast, starkt och intensivt.

Vi spelade två låtar. Det gick bra, det var kul, men dagens höjdpunkt var definitivt när vi fick en inblick i The Hall of Fame. Se nedan:


Ikväll ska vi spela på Hotel Skansen 19:00. Hoppas på mycket folk, det blir ju roligare då! :)

Ha det fint!

Ida & Elina, Isle of You


Likes

Comments

Instagram@isle_of_you