Musikinspiration

Idag släpper Tove Lo sitt nya album Lady Wood och vi skulle inte kunna vara mer förväntansfulla. I ett helt år har vi väntat och längtat efter mer musik av denna gud till låtskrivare och artist.


Tove Lo har vi lyssnat på sedan hon släppte sin första EP, “Queen of the clouds”. Varför älskar vi henne och allt (… typ allt) hon gör då? Jo, Tove Lo skriver låtar precis som hon känner utan att dölja något, ta bort detaljer eller förfina till dem. Det är inte felfritt utan ärligt och det blir så gripande. Låtarnas ljudbilder är snygga och moderna, elektroniska och organiska, och låter som hämtade ur framtiden. Och inte minst är hon feminist och står för det som är så viktigt; jämnställdheten. Tove Lo, om du läser detta; du är vår stora idol. vi vill vara dig. vi vill taturera ditt namn i våra pannor.


Nu är det dags, nu ska vi lyssna och njuta, gör det ni också!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag har vi spenderat vår tid i studion i Kalmar. Planen att lära oss musikproduktion börjar gå i lås och det känns så otroligt härligt! Dessutom har vi precis skrivit klart en ny låt som vi ska spela in nästa gång vi är i huvudstaden. Det finns inget bättre än känslan av att ha en rykande färsk låt klar - när ingen annan har fått höra, bedömt eller kritiserat den. Det är då vi tillåter oss själva att känna oss bäst i världen, med vår egen lilla skatt.


En annan underbar nyhet är att vi har blivit klara för två spelningar vi länge drömt om och längtat efter!! Tyvärr får vi inte avslöja var vi ska spela än, men vi är obeskrivligt taggade på att få berätta det!

Likes

Comments

Kära blogg!

Idag har vi levt loppan ska ni veta. Skivbolaget frågade om vi ville medverka i Rosa Bandets kampanj "Rosa vågen" vilket vi väldigt gärna ville eftersom det är ett viktigt budskap. Cancer är det hemskaste sorgligaste mest orättvisa som finns. :(

Kampanjen gick ut på att göra en 15 sek kort video där man gör vågen som sen sätts ihop till en stor våg när andra skickar in sina filmer. Inspelningslokalen riggades upp. Bord flyttades, lampor tändes. Kameramän/småbröder befalldes. Efter att ha stått och viftat betydligt längre än 15 sekunder kände vi oss andfådda men ändå nöjda med vår våg.

Vi skickade den till vårt skivbolag och dagen fortsatte. Först en arbetsdag + musikproduktionskurs senare går vi in på Rosa Bandets hemsida och inser att även den simplaste uppgift som att göra en våg, kunde Isle of You göra på sitt unika sätt. Vi har gjort HEJAKLACKSVÅGEN?!?! Alla andra har gjort elektriska signalen-vågen medan vi hade stått och viftat som under uppvärmningen på lågstadiets idrottslektioner. Heja. Oss.

Men vi väljer att se ljuset i mörkret och tänker att vi inte bara representerar bröstcancerfonden, utan även acceptans för olikheter och att alla kan misslyckas. Även med en lätt uppgift. Dessutom gav vi vår manager hjälp på traven i vägen mot magrutor eftersom han skrattade så mycket åt detta, så vi är trots allt rätt nöjda med vår film.

Så nu när vi har visat vägen (mer av en krokig stig) vill vi tipsa er om att visa ert stöd till Cancerfondens arbete genom att göra en egen vågen-film!

Kram

Likes

Comments

Hej bloggen!

Den här helgen har det varit skördefest på Öland. Skördefest=massvis med turister=massvis med spelningar. Vi spelade på fredagen på restaurangen Robinson Crusoe i Borgholm och på lördagen på Allégården i Kastlösa.


Vi ska vara ärliga; trubadurspelnignar är inte alltid jätteroliga. När man har spelat i 4 timmar och har sjungit sin röst hes för två personer i publiken som inte besitter förmågan att applådera kan man lätt känna sig rätt sämst. Helgens spelningar var precis tvärt om. Folk lyssnade och applåderade, skrattade med och kom till och med fram efteråt och ville prata. Riktiga drömspelningar!

Likes

Comments

Musik

Hejsan!

Nu har vi tagit det fantastiska beslutet att börja lära oss studioteknik. Liksom alla de stora artisterna ser vi det som en nödvändighet att kunna producera musik själva, se bara Tove Lo…. ah det finns flera. Icona Pop, Tove Lo och Paramore.


Enkelt beskrivet gillar vi att få saker som vi vill ha dem. Vår okunskap medför förvirring i studion när vi ska försöka att förklara ljud för våra producenter och beskriver ljuden som andliga varelser. Ett exempel är den gången vi gjorde allt för att få in en “dragbas” i ljudbilden. Ordet dragbas existerar tyvärr inte, vi har kollat. Därmed konstaterade vi att vi måste lära oss att producera för att kunna förklara.


Dessutom kommer vi själva kunna sitta och testa olika ljud för att lista ut hur vi vill ha våra låtar, eller kanske till och med skapa låtar i produktionsprocessen. Detta är lite tidigt att bestämma än. Än så länge har vi ungefär fått lära oss hur man startar programmet och hur man gör en loop (kort upprepande parti)... Men laddade är vi, och det är till 1000!

Likes

Comments

Hej!

Idag har vi spelat på Kosta Outlet precis innan dansbands-Elisa gick på scenen. Medan hon satt backstage och åt mat bidrog vi med bakgrundmusik genom att stämma våra gitarrer noggrant (symbios). Eftersom vi båda är signade till Capitol Music Group Sweden hade vi en del att prata om, så naturligtvis bondade vi omedelbart och genast, starkt och intensivt.

Vi spelade två låtar. Det gick bra, det var kul, men dagens höjdpunkt var definitivt när vi fick en inblick i The Hall of Fame. Se nedan:


Ikväll ska vi spela på Hotel Skansen 19:00. Hoppas på mycket folk, det blir ju roligare då! :)

Ha det fint!

Ida & Elina, Isle of You


Likes

Comments

Naturligaste sättet att öppna denna blogg är antagligen att presentera oss själva. Vi är Isle of You, en del Ida plus en del Elina. När vi var 10 år började vi spela gitarr. En bra och rolig evighet senare är vi signade artister till Captiol Swedish Music Group i full gång med att skapa och producera musik.


Vi skriver låtar om grejer vi tänker på. Vår låtsamling är inte vishetens bibel med tanke på att vi är 19 år och vishet sägs komma med tiden, men vi skriver om det vi upplever och går igenom. Som ett sätt att uttrycka oss själva, för att tala med konstnärstermer.


Vår blogg kommer vara en vild blandning av sånt som inspirerar oss, såsom outfits, fina bilder eller coola tofsar. Det kommer också gå att läsa om musik vi tycker är betydelsefull. Och för att få uttryck för vår hybris så kommer vi skriva om vår musik, vår vardag, drömmar och spelningar ;)


Vi är otroligt glada över att du kikar in på den här sidan. Vi hoppas den ger en klarare bild av vilka vi är så att du lär känna oss lite mer! För oss är musik så mycket mer än världens mest effektiva glädjepiller. Det är den bästa ursäkten för att ställa sig på en scen, bästa sättet att komma i kontakt med softa människor,bästa sättet att berätta historier, skapa känslor...Musik är världens bästa fenomen. Med det sagt hoppas vi att denna blogg inte ska bli en bloggversion av Titanic, utan att det ska bli ett sätt att lära känna varandra mer!


To be continued! <3

// Ida och Elina, Isle of You

Likes

Comments

Instagram@isle_of_you