Musik, Vardag

Hej!

Nu vecka, nya tag! Eftersom att vi precis släppt vår andra låt kommer vi den här veckan jobba för att den ska få så mycket uppmärksamhet som möjligt. Vi fick en jättefin artikel i Ölandsbladet och nedan kan ni lyssna på inslaget på p4 där jag pratar om låten, släppet och oss. Om ni spolar fram till 37,20 kommer ni direkt till intervjun tätt följd utav låten!

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/833948?programid=4301


Vi vill tacka er något otroligt för ert stöd. Ni lyssnar på låten, läser våra inlägg, kommenterar och gillar. Det är tecken på den allra finaste av kärlekar, tycker i alla fall vi. Varje tecken på uppskattning får oss att känna oss ännu lite mer laddade för att fortsätta kämpa med detta, släppa fler låtar, spela mer live, göra videos och redigera bilder, ja allt som hör musiken till. Tack, än en gång! <3

Likes

Comments

Musik

Nu har vi uppnått ännu ett mål. Vi har inte bara en låt på Spotify, Vi har faktiskt två. Det känns fullkomligt fantastiskt att få ge ut en andra singel och att vi tycker så mycket om just låten vi får ge ut!

Mindcrime är en låt som skrevs för ett år sedan och historien till hur låtidén kom till är oerhört komisk, och lite tragisk. Vi var 17,99 år och hade fått möjligheten att spela på treornas bal på Gymnasiet, vi var då tvåor för att förtydliga. Allt gick precis enligt planerna, spelningen gick bra och vi fick underbara applåder, treorna var oerhört vackra i sina klänningar och kostymer, solen sken in genom fönstren och vi skulle vara kvar och träffa människor och ha underbart roligt tillsammans. TILLS ordningsvakten fick nys om att vi var 17,99 år, kom med raska steg och starka armar fram och bokstavligt talat slängde ut oss från balen.

Inte riktigt ett perfekt avslut på en perfekt kväll. Men den gav upphov till Mindcrime, och resten får ni lista ut själva!

Vi hoppas verkligen att ni gillar den nya låten. Själva får vi lust att dansa på bord, slänga med huvudena och dansa som endast människor som inte kan dansa kan när vi lyssnar på den!

All kärlek till er!

/Elina

Likes

Comments

Musik

Nu är det inte många dagar kvar till låtsläppet, endast två ynka. Vi är som sagt obeskrivligt peppade för att äntligen få ge ut vår nästa singel. Vi kan avslöja att den handlar om känslan av att någon tar över ens tankar och hur man då plötsligt fastnar och förloras i en blixtförälskelse.

Halv fyra ska ni dra upp volymen på radion, p4 Kalmar. Då besöker vi studion för att prata om låten och om släppet och allt där emellan. Eller det är snarare jag, Elina, som kommer stå för pratet. Ida är någonstans i den Karibiska ö-världen med sin familj medan min viktigaste livsuppgift för tillfället är att hantera låtsläppet. Hur ska jag klara av det här själv? Det är en fråga jag ställer mig, och saknar Ida massvis. Men det ska nog gå bra, lite spänning i vardagen är aldrig fel.

Åh, bara två dagar kvar nu! Här nedan kommer en bild från i höstas på vår favoritstad Stockholm. Vad jag kommer ihåg var vi påväg hem från studion när denna solnedgång tornade upp sig inför våra ögon. Såå vackert! <3

/Elina

Likes

Comments

Hej bloggen!

Elina och jag har inte setts på 15 dagar och det känns hemskt. Ännu värre är att det kommer dröja 8 dagar till innan vi ses!😭 Detta är egentligen ett solklart i-landsproblem. Anledningen är att vi båda är och har varit på familjesemestrar, vilket är så härligt och lyxigt, men shit vad man kan sakna sin bästa vän!Dock har vi nåt väldigt kul att se fram emot! PÅ FREDAG SLÄPPER VI NÄSTA SINGEL! Det ska bli oerhört kul, även om det är lite nervöst och läskigt också! Att toppa responsen vi fick på 50+1 känns i princip omöjligt💕 (fast jag vet att allt inte aaalltid handlar om att toppa varje livsupplevelse) aja, kul ska det bli i vilket fall som helst! Oavsett vad så tycker vi att den här låten är väldigt bra ... Det är ju vi som skrivit den😉

Ha det bäst
Ida

Likes

Comments

Musik

Igår hade vi en photoshoot. Det var så pass creddit att fotografen var vår bästa kompis Alicia Håkansson. Fotostudion var min, Elinas, källare. Kameran var en kamera som vägrade ta bilder för att ljuset var för dåligt. Kläderna hade vi tryckt själva med hjälp av tygtryck och strykjärn. Men många gånger har det visat sig att det inte alltid är det mest komplicerade som blir bäst. Vi är i alla fall otroligt nöjda över bilderna som vi fick tillslut. Här kommer en ”behind the scenes-bild”.

Likes

Comments

Personen som vi gosigt står upptryckta med mot kameran är ingen mindre än Sofia Lija, supergrym artistcoach!

"Men henne känner ju jag igen!", kanske ni tänker vilket ni mycket väl kan göra. I tidigare säsonger av Idol var det nämligen hon som coachade de blivande stjärnorna.

Igår fick vi möjligheten att coachas och inspireras av Sofia. Hon ställde oss direkt mot väggen med dessa frågor:

  • Vad vill du?
  • Varför vill du det?
  • Hur ska du göra för att komma dit?

Detta satte igång en otroligt rörig process i våra små huvuden, men efteråt kändes det som att saker och ting sorterades upp lite grann, sånt som man går och funderar över jämt. Bland mycket annat insåg vi att vi faktiskt har en massa grejer att vara stolta över. Det är alltid svårt att inse att man ska känna sig nöjd med saker, speciellt när man är mitt uppe i det… fast detta betyder såklart inte att vi ska nöja oss med var som helst såklart!

Dessutom blev vi coachade i scenframträdande. Sofia hade mer än gärna fått lägga hela sin resterande livstid i att coacha oss, för om det är något hon har är det förmågan att uppskatta och lyfta artister till en helt ny nivå!

Likes

Comments

Musik, Vardag

Tjo! Nu sitter vi på tåget tillbaka till Kalmar/Öland och kommer för varje avverkad kilometer lite längre ner på jorden. Veckan i Stockholm har varit fantastisk, som vanligt. Men denna resan ser vi genom ett ännu finare filter med tanke på giggen på Café P&L och Nordic Light Hotel.

Gårdagens spelning var utan tvekan topp 5 av våra bästa spelningar! Så många människor dök upp endast för vår skull och det betyder så mycket, kärlek till alla er som var där!

Under veckan spelade vi in en ny låt som vi dessutom har spelat live nu i veckan. Den är inte speciellt lik 50+1. Vi har noterat att en hel del har hänt sen vi skrev den för 2,5 år sen, så det är rätt naturligt egentligen, musiken utvecklas ju med oss!

Nu ska vi återgå till vårt halvsovande stadie här på tåget!
Ha det bäst
I & E

Sångtagningarna spanas in

Likes

Comments

Musik

Studiovecka igen! Det här tillfället är ägnat åt att spela in en låt som vi skrev klart bara här om dagen. Det är en låt som skiljer sig mycket från våra tidigare, med betydligt mer elektroniska inslag och annorlunda melodier. Det kommer blir fett och vi längtar som vanligt såå otroligt efter att få släppa den!

Peace and Love Café - spelningen var otroligt mysig. Hela cafét skrek av kärlek och fred, med mörk atmosfär, musik om kärlek och konst som speglade frihet och fred. Vi är så oerhört tacksamma för att det kom så pass många som ville lyssna, trots att vi aldrig tidigare spelat norr om Stockholm. Starstruck som vi lätt blir höll vi på att svimma när vi insåg att han som hjälpte oss på scenen även var han som anordnar Peace and Love- festivalen. Så himla mäktigt!

För tillfället sitter vi som på nålar inför morgondagens spelning på Nordic Light Hotel. De sista låtarna väljs ut, gitarrerna strängas om och rösterna värms upp. Vi är redo for vår första Stockholmsspelning och mer taggade än vi någonsin skulle kunna vara. Om ni har vägarna förbli är alla som är sugna välkomna. Vi står på scenen mellan 20:30 och 21:00. Åh, vad kul det ska bli!

Kram!

Likes

Comments

Musik, Vardag

Nu har det äntligen blivit dags för oss att avslöja att vi kommer att få spela på Peace and Love Café i Borlänge den 11 november. Peace and Love café ger artister som passar in i deras ständiga budskap om fred och kärlek får möjlighet att spela. Vi är otroligt glada att vi klassifieras som ett sådant band och kommer med mycket glädje och kärlek att fylla cafét med vår musik, både nyskrivna låtar och de lite äldre favoriterna.

Likes

Comments

Musikinspiration

Idag släpper Tove Lo sitt nya album Lady Wood och vi skulle inte kunna vara mer förväntansfulla. I ett helt år har vi väntat och längtat efter mer musik av denna gud till låtskrivare och artist.


Tove Lo har vi lyssnat på sedan hon släppte sin första EP, “Queen of the clouds”. Varför älskar vi henne och allt (… typ allt) hon gör då? Jo, Tove Lo skriver låtar precis som hon känner utan att dölja något, ta bort detaljer eller förfina till dem. Det är inte felfritt utan ärligt och det blir så gripande. Låtarnas ljudbilder är snygga och moderna, elektroniska och organiska, och låter som hämtade ur framtiden. Och inte minst är hon feminist och står för det som är så viktigt; jämnställdheten. Tove Lo, om du läser detta; du är vår stora idol. vi vill vara dig. vi vill taturera ditt namn i våra pannor.


Nu är det dags, nu ska vi lyssna och njuta, gör det ni också!

Likes

Comments

Instagram@isle_of_you