Header

Igår var jag och utforskade lite mer av våra ridvägar. Jag gick till fots och hade Wira med istället för Brenna. Brenna har fått en veckas vila. Hon har under veckan haft besök av veterinär Marianne för vaccination samt blivit skodd för vintern. När hovis Sebastian var på besök så hade han en dunder-söt valp med sig, Myntha. Vem kan motstå en valp på 13 veckor? Så söt.

Fin om hovarna med sulor på i förbyggande syfte. Hovresterna tog Myntha och Rolfs Indra hand om;)

Brenna skulle haft vila nu ett tag, var min tanke. Men efter en lektion hos Magnus och lite samtal därefter, omvärderades detta beslut. "Låt henne bara gå lite mindre" var hans rekommendation till mina tankar. Så, vi gör ett försök denna vinter att "hålla igång" det vi lärt hittills samt tränar på det som vi sist fick med oss.. Sedan under våren ser vi fram emot två nya helgkurser på Brösarpsgården. Så vi tränar på efter denna vecka och framåt, allt utifrån väder och vind. Men vem kan motstå en "liten runda" när man har denna terräng att röra sig i!💗Har varit svårt denna veckan...

Jag har länge önskat mig en overall i stallet. En sådan som är helskodd bak. Så för tre veckor sedan var en supergo kollega Kerstin i Ullared. Kom ett sms: "Denna?Vilken storlek?" Wow! Fick checka med Camilla Hallamölla då hon har en. "S räcker" fick jag som svar. VAA?? S! Men kära ni, möjligen på längden men...Men jodå. Den sitter superbra och är testad ihop med annan kollega Marie på en alldeles underbar tur en solig lovdag. Så solig att jag blev helt svettig, hahaha! Var dagg o kallt på morgonen - men sedan värmde solen gött!

På tal om underbar tur! Förra söndagen var det gemensam ritt till nya ridvägar. 14 st begav vi oss mot ny terräng. Han som annars har sina kor där, var så vänlig och kom och berättade om markerna och lovade oss ridmöjligheter över vinterhalvåret fram tills korna kommer på våren igen. Så snällt! Och vilken mysig dag! Goa människor, fina hästar och två olika soppor, ärtsoppa med punsch och en morots -o ingefära soppa. Jag valde sistnämnda - men det gick utmärkt att ta punsch till den me!👍

Brenna älskade denna tur! Fortfarande spänd i starten vid varje tur på flera ekipage, är så himla glad och vill bara vara med, helst överallt, både längsr fram o längst bak... - går som hon går men det börjar hända saker.. För varje gång lyssnar hon mer o mer på mig. På hemvägen blev hon t o m lösgjord o avslappnad. Vi var dock lite färre då - olika valde vi att rida extra runda på Kumlan, andra red hem o s v. Jag hade sällskap av Marie o Eva B. Men så cool hon var f ö och medans vi lyssnade på berättandet om markerna, rullade sig Miss B 2 ggr..mitt bland folket, i samlingen. Supernöjd! ..och totalt avslappnad. Hennes polare Frökk gjorde det med en gång, hahaha!

..och Brenna älskar punsch! Sött o gött! Doppade fingret, efter att hon "förföljde" mig med glaset,. slickade i sig punschen = gott! Gärna lite till!!

Så har det ju även varit Elmia - med alla dessa pållar. Gemensamt har vi alla att vi älskar hästar - oavsett ras. Men vilken brak - succe för isisarna där! Tänkte för ett bra tag sedan att jag ev skulle åka upp. Men god resevän kunde inte komma loss så jag avvaktade och beslöt mig för att hoppa detta i min almanacka. Men var nära dagarna innan...blev så sugen! Och hade det inte varit för "Skördefesten" i vår vinrad (eller numera Uffes - jag hinner ej) så hade jag hängt på Anneli H. Hon skickade dock bild o hälsade därifrån😘

Dessutom följde jag det på media, streama är bra!

Som tur var, blev det bra även på Skördefesten. Uffe blev, tillsammans med annan dam som skött sin rad ypperligt, årets vinbonde 2017. Grattis !

Idag är det fars dag. Körde ner till ina fina föräldrar och åt frukost med dem. Tre härliga timmar bara sprang iväg! Superfin tårta hade han med att bjuda på. Min kära pappa som alltid funnits där och som så tålmodigt kört runt med mig på tävlingar innan jag var så gammal att jag kunde/fick köra själv. En av bästa hästarna, Littel Big Girl, fick jag fram för någon vecka sedan på bild då jag messade lite med Anneli P. Älskade häst! Som hon kunde hoppa! Endast 1.57 cm i mkh - men en gummiboll! Här en vinst i LA. (Ingen vet att jag var på fest kvällen innan och var därför mycket "avslappnad" och trött under denna ritt, hahaha! Men jag minns.....;)

Nästa helg firar vi fina pappas 75 årskalas. Det ser han inte ut till att vara !💪❤I förrgår var det höstmöte på Ofeigur. Ett möte för medlemmar och även stödmedlemmar (jag 2017). Detta var på "1 Kök" i Rinkaby. Jag har aldrig tidigare varit där men ett superfint ställe! Och vilken god buffe/mat vi fick, så gott! Potatisgratäng med rostbiff och en massa gött i buffé form därtill. Magnus Skulasson var där och berättade om "Valsa - från föl till idag". Mycket intressant att höra. Alla Ofeigurs duktiga klubbmästare fick sina priser och sedan kaffe o gos kaka.

Trevligt sällskap av Foje, Marie, Alice och Anja. Alice har dessutom köpt den glittriga hjälmen av mig. Hon ville ha den redan när jag köpte den - kändes inte riktigt rätt. Ville ju egentligen ha guld till in "Queen", hahaha! Så, nu sitter en Charles Owen med guld stripes på huvudet. Rätt! Liiittee fåfängd får man vara!


För övrigt är Jossan i packningstagen inför Australien med Julia Nyberg. Fantastiska Julia! Var förresten med på Elmia med. I hoppning. Följer denna fina tjej och hon rider ju så attans snyggt! Följsamt och stilfullt och så tekniskt bra! Många turer har jag sett nu på Insta o fb. Många fina placeringar i 1.45 - 1.50 hoppningar. Heja heja - vad ska det bli av denna duktiga tjej!🏆

Så glad att Jossan ska få åka till sitt efterlängtade Australien! men hu - det är lååånnggt dit! ....Vet inte om jag längtar tills hon kommer hem ännu mer...🙌 Underbart är ju här!!!

Joel har startat sin mäklarutbildning vid Högskolan Malmö. Kom hem och var supernöjd och glad! Trivs som fisken i vattnet, spännande!🐟

Näpp, kära dagbok...tack för idag! Nu får jag gå o sällskapa gubben...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Men oj! Satt mig för att summera en tid tillbaka här. Var ju en massa bilder...

Glad över den input vi fick med oss från kursen hos Magnus Skulasson och därefter bestämde jag mig för att Brenna skulle få ta igen sig 2 - 3 dagar i sina fina hagar. Själv reflekterade jag och beställde islandsstångbett med korta skänklar från Stubben. Susanne hade sådant på kursen och föll mig i smaken som första islandsstång i min ägo, detta var ett tips vi fick med oss. Nu var jag nyfiken att få pröva och ha som byte då o då. till Brenna, som är en lyhörd tjej. Kanske slipper vi kampen om lösgjordhet och energi liten då o då., som ett stöd på vägen. Som sagt, måste ju testas efter de tre dagarna av vila!

Tji fick jag! Jag hade med köpt Acavallos tjockare bett ringar att ha på bettet. Dessa visade sig vara ganska breda och upptog ca 1 cm av bettets bredd...blev nu för kort när vi testade i stallet. Så konfererade med Karin Å (där jag beställt) och snälla hon bad mig skicka tillbaka så bytte hon till ett 11,5. Under tiden bestämde jag mig för att skaffa det tredje bettet (vill ha tre att växla mellan) - ett Baucherbett Gold Medal. Joel o Kajsa skulle till Kristianstad och var så hyggliga att de stack in till Hööks o köpte till oss. Har sedan innan ett Baucher som vi provat ett par ggr men det är på tok för brett, 12 cm. Nu till salu.

Så, efter de tre dagarnas semester kommer jag till stallet och ska rida. Då har Brenna lyckats sätta/dra höger has i den enda nyponbusken (liten!) som finns i dessa megahagar! Jaha, man varför inte..? Antingen gillar hon nypon, eller önskade mer vila eller rent av tog hon en av mina favoritlåtar, Lars Winnerbäcks "Söndermarken" på orden..."nyponbuskar, nyponbuskar, hela vägen nyponbuskar, ser jag när jag blunder och nånstans där så blev jag den jag är nu..lalala!" En häst med elefantben!

Lite småsår på utsidan av hasen, två små på insidan. Inget stort alls - men ett av de små på insidan noterade jag direk, Spökflik!(kunskaper från kurser på Helsingborgs Djursjukhus - läänngge sen...;)). Attans....värmeomslag eller ej? Lät det vara första dygnet (tvättade bara). Dagen efter svullen - elefantben på insidan. Attans igen! Nu tvekade jag icke - det blev tidigare ingång från hagen ett par kvällar med det gamla beprövade tipset jag fått av veterinär Hjörtur Magnasson (Ja, pappa till Edna Magnasson -"Monica Zetterlund"). Han gav mig detta tipset för ganska exakt 30 år sedan. Jodupax på bomull, sönderklippt plastpåse och linda. Max 8 h!/dygn. Ut ska skiten! Men det satt - så åter samtal med veterinär Marianne. Tror fn vi är stammisar snart....hahaha! Trotjänare Metacam utskrivet. 5 - 7 dagar - och givetvis vila samt fortsätta med värmeomslag. sex dagar - sen var jag nöjd. Det lilla sista som satt kvar under sår-öppningen gav sig ej. Ok, kommande överben eventuellt. Men, Brenna haltade aldrig i skritt o trav, men väldigt öm när man tog på just detta lilla elände;). Vi släppte omslag o metacam och kunde rida lite lätt igen och har kunnat sedan dess. Först för 3 dagar sedan kom sista skiten ut ur såret och nu ska det bara läka.

Bettet? Hahaha, ja Baucher Gold Medal - Brennas favorit! Så fint hon tar detta. Stubben Stång? - Kommer 11,5 imorgon på posten ihop med ytterligare ett koppjärn till sadeln - ännu smalare;) Fortsättning följer,,,

Under tiden har jag hunnit vara på mysiga Helgagårdens höst tävling. Kul att bara vara med likasinnade och sköna människor! Vi skulle avslutat här i höst, var det tänkt. Nu hade jag all tid i världen att njuta av att se på de andra och prata med goa vänner - och fika! Denna fika som alltid bjuds på Helgagårdens tävlingar går icke av för hackor, Yami! Dagen till ära såg jag att Lena minsann tagit hem drycken Pucho med! Jag är ju barnsligt förtjust i denna och O´boy. En last. Till grillad korv ska man ha någondera!

Fick även möjligheten att följa Lillian o Oskadis. Denna fantastiska tjej - ja, både Oskadis o Lillan ;)Placerade denna dag.

Under de här veckorna måste jag även rikta ett tack till Foje. Jag får använda hans bana när jag så känner samt han har nu vid två tillfällen "räddat" oss när Brenna har tappat eller haft lös sko. Jag var även där en måndag, då Brenna sjukvilade, och hälsade på när Marie o gänget red sin måndagslektion. Maggan var med denna kväll då hon var här i Lökaröd med Prinsessan. Häftigt gäng! Full rulle i avslutande stafett, hahaha! Stackars Foje... - emellanåt frågade alla (de var ca 10 - 12 st) om allt. Som pedagog beundrade jag hans tålamod- men hjärtligheten och glädjen gick det inte att ta fel på 💗

På Maggans o Rolf goda inrådan inför vintern har vi även kostat på oss ett Boett vintertäcke. Fantastiskt täcke som andas. Gäller för genomvåt pålle en kall o ruggig, eller kall sträng vinterdag ute, endast. De berättade att detta var super då hästen torkar under och än dock andas och så de slipper stå inne. Svart var det extrapris på;), Hestamann.👍

En av vilodagarna blev det besök på Attusa då James Faulkner höll träning där. Fick härlig pratstund med goa Emmy mfl i publikum. Alltid lika kul att ses. Fick en bild på Anneli och fantastiska Vidja - hästen med det lilla extra . Hon tar hand om alla - ja, det gör även Anneli! Don efter person;). Jag hade köpt en superfin isiströja och hade den på för första gången. Men ni vet, när det inte känns riktigt rätt.... Kom inte riktigt överens med modellen. Nu har Anneli köpt den.

Islandstidningen är kommen. Alltid lika kul när den ligger i lådan! Denna gång blev jag lite extra glad. De startade en artikel av Johan Häggberg - utifrån hans personliga syn på vår ridning och kommunikation till häst. SÅ bra skrivet! Ser klart fram emot att följa denna serie👍 Nedan två foton tagna ur artikeln. Den ena går rakt till Brenna, i inlärningsfas. Ung häst som inte befäst saker helt än och ett "mindre bra" ridpass kan innebära bakslag och vi får börja om i 3 - 4 dagar för att komma "tillbaka". Vägrar hamna i detta så en hel del "ensamridning" ett tag.- eller möjligen 2 - 3 st. Det har gjort susen - men mer kvar att befästa - så sant och så rätt Johan.

Den andra - den kopplar jag såväl till hästar som mitt yrke - ock så sant;) Bra Johan - ska bli spännande att följa.

På posten kom i veckan också en efterlängtad bok: Ridningens anatomi/G Higgins med S Martin. Höstens mörka kvällar ät räddade!

F ö har vi firat här hemma! Joel har fått jobb på fastighetsbyrån Simrishamn och börjar läsa till mäklare om ett par veckor. Vi fick nypa oss i armen x antal ggr när denna fina nyhet skulle landa💗🍸 Härligt Joel!💪Handen i handsken. Fina Kajsa med på gång med jobb...vi håller tummarna✊

Framöver....ja, Jossan börjar förbereda trippen till Australien. Glad för hennes skull! Redan fått sin ena julklapp. pengar till extra tripp på andra sidan jorden.

 Uffe tränar på att "inte" gå ut i skogen o plocka svamp...fullt här hemma. Nu skänker han bort de han plockar. Wira har varit på semester en helg i "stan", Simrishamn hos Josse o Martin.. Tycktes uppskatta detta, var bara sur första hela dagen hemma 😂

Brenna ska vaccineras, lektion för Skulasson på G, kanske tar Lillian o jag vår tur vid Vitemölle/Haväng och jag skor nog en gång till innan vintervila;)


Nedan ett axplock av underbara bilder från senaste tiden😍

Ha det!

Likes

Comments

Men jisses, ...sätter mig för att sammanfatta två veckor och inser att en himla massa hänt. Vet knappt var jag börjar.....Men startar med den tråkiga biten för jag har så mycket kul att berätta sen😄

Det har varit SM i Geadinga på Magrethehof för ett par veckor sedan. Kul, jo då - men åkte själv på världens förkylning så fick helt sonika lämna WO alla dagarna. Ibland slår det till på min nacke (o min, mindre dock, whiplash skada) och det känns illa vid dessa tillfällen. Bara att acceptera och kurera! Kunde dock följa de närmsta kamraterna som deltog via fb - säga vad man vill om detta medium - men nu var det bra! Grattis alla fina till era insatser på SM! En extra kram till Ronja Ö som hade lite otur med sig och Arons skor💗 Men är övertygad om att dessa två kommer igen nästa år!

På tal om Ronja - så var hon på visit hos Brenna veckan efter SM helgen. Denna gång gick det ganska snabbt att gå över Brenna. Inga större låsningar eller så. .Vänster bog och lite diagonalt till höger bak. Lite som jag misstänkt, men som jag trott var "värre". Skönt!! Brenna njuter som vanligt av behandlingen, men hon visade även annat tecken på bättring, själv. Hon var inte alls lika påverkad som för 7 månader sedan,, Ni skulle sett henne då! Tror hon gäspade si så där en 8 - 10 ggr i timmen. Men så hade hon en hel del mer att mjuka upp då ;). Bilden nedan är från den gången.

Några dagar efter massagebesök började ena framskon glappa lite och jag bara kände - "nej!" Vi hinner nog inte fixa detta till kommande helgs kurs hos Skulasson....tog en livlina och ringde kollega Marie S som just då svarar på stående fot hos Foje. Hon är där och skor sin nya häst Svala. "Men jag hör med Foje - han kanske kan fixa det". Och japp, dagen efter tog vi en ridtur söderut och på två röda satt bägge fram som gjutna. Puh! Många tack till er båda för denna hjälp!

Några dagar senare så tog vi en liten sväng ihop Svala, Marie, Brenna o jag. Marie visade lite ny väg att rida. Det finns ju ingen ende på detta i N Lökaröd! Nedan bild tog jag innan vi red, då jag ville se Marie nya vän. Men ingen var hemma - så jag tog bildbevis på att jag varit o hälsat på!

Så var det äntligen dags för kurs två! En helhelg på Brösarpsgården. Och vilken helg! Outstanding. Allt vi fått med från Sindri och Geadinga kompletterades till fullo nu av klockrena tips, teori, hjälp, bekräftelse och mycket professionellt stöd. Magnus varvade fyra pass med teori. Jag kände mig som en av mina egna elever - eller svamp-Bob fyrkant! Lyssna o lär, kom ihåg och framför allt, få rätta känslan med hem. För det gillade jag skarpt med Magnus sätt att delge/undervisa. Han står inte och pekar och talar om hur vi ska rida utan "rid som du brukar, så ser jag. Du måste kunna göra detta hemma sen". Helt rätt.

Första passet var i ridhuset. Kändes kanonbra! Brenna var duktig. Detta passet var man nog lugnast.....man utgick från sin egen ridning. Och tack, vi har åter konstaterat att mina dressyrkunskaper inte är helt galna till viss del. "Light - beat- energi" från Sindri genomsyrade även denna helg men med mer finslipning och detaljer.

Light - har vi jobbat bra på . Funkar på det stora nu. Men sedan lade Magnus mer krut på energi - för "beat" kommer att vara det som blir lättare på henne sedan. Samla henne, jobba på bärigheten och be henne om mer energi i sina rörelser. Här har jag varit lite för snäll - ska kräva mer.

På eftermiddagen provade Magnus henne med. Kul att få se hur de jobbade ihop. Då var vi ute på ovalbanan. Vilka steg Brenna har! Flera som påminde mig om detta. Såg också när Magnus lät henne gå på i sin trav - wow.!

Summa sumarium - bärighet, energi och jobba med detta i alla gångarter. Träna o befäst i skritt o skrölt - upp i tölt., mer energi. Och mer galopp! Mer galopp - och ja attans, .....Då åker pulsklockan fram. Detta var för mig nytt. Vet och har läst om Magnus träningsteknik, men aldrig testat. Spännande! Nu var det ju bara så att denna svensken var fullt fokuserad på ridpassen för att tänka på allt jag ska göra och jobba med för att "komma framåt". Ibland hörde jag inte vad Magnus sa i "walki talken" som låg fickan. Pulsmätare på! Så kör vi. Light, enegi, beat, sitt mitt i sadeln, kontakt med skänklarna, mjuk hand, halvhalter och kontroll, ha henne med dig, energi igen., luta dig mer bak, mjuk hand, var ej statisk.......puh! Mitt i detta i tölten, frågar Magnus vilken puls vi har. Måste titta på klockan på armen...snabbt i allt flås,,"13" skriker jag. Det är tyst i fickan. Efter några tysta microsekunder hör jag Magnus lugnt svara "Din häst behöver peacemaker". Hinner inte ta till mig...fullt upp på hästryggen! "Vilken hastighet har du?" frågar han då. och jag tittar snabbt...."114" svarar jag högt. Då börjar alla som står i mitten skratta och jag saktar ner. Tittar på dem med rynkad panna. Jag får då en uppdatering att min häst är död med puls 13 i 114 km/h - hahahahaha! Inte illa, inte ialla alls! (såg ej kommat - 11,4)

Jag lovar, vid frukosten på söndagen hemma , innan jag körde till Brösarpsgårdens sista dag, slog detta mig, hahahaha! Som jag skrattade högt för mig själv😂

Men pulsen testades! PÅ söndag fm tyckte Magnus det varit lite lugnt på Kickis och mitt pass. Vi fick köra galopp i tre minuter för att få upp flåset.....ja, det vill jag lova! FLÅS! Vet inte vem som var svettigast efter detta passet - jag elller Brenna....Dock slog min nacke till lite illa i galoppen så jag fick bita ihop och dras med en rejäl huvudvärk resterande del av kursen/dagen. Men va fn - det var det klart värt! Helgen avslutade med att alla 14 red ut på ett "Skulasson" träningspass. i skogen.

YJahaapp! Min ryska staty var plötsligt tillbaka! Nu var vi ute i skog o mark = Brennas favvo place! För henne är detta med att rida med andra (o nu 14 st) detsamma som "tuta o kör". Förklarade för Magnus och han red med mig o Catarina en liten stund. Full galopp upp om låååånnnggg backe. Jag kunde känna mjölksyran hos Brenna - men hon fixade det!! Sen gick vi ner med dem, vid hand. Sedan klättring uppför och nerför. Nu mjuknade Brenna och sista sträckan hem på vägen så töltade vi alla - WOW! Plötsligt sitter jag där och känner inget i handen? Och hon bär sig! I asfalten hörde jag beat - wiiii! Plötslig känsla av "What?...stillestånd i huvudet..tittar upp (varit fokuserad så inte sett mig omkring). Ser då att Magnus töltat ikapp och rider bredvid. till vänster. Tittar på honom och japp, en blinkning med ögat, han såg han med. Där satt det, känslan av det vi söker!!!!💪💪👏


"Men det är så himla kul!" - Ullas fina ord. Ja, det är det! Och så många fina människor man för förmånen att träffa på kurs. Ulla var här med, vi sågs ju på Geadinga Games två veckor tidigare. Träffade många andra nya trevliga personer här med, ett supergäng! Växlade ord med många av dem, dock lite mer kanske med just Catarina med C ;), lite bettsnack med Susanne (bra tips!) som sedan ventilerades med Petronella. Är nu beställt och på väg. Ska hämtas ut imorgon på posten.

Helgens sista, blev ett dopp för de som så ville i ån bredvid gården. Stort tack till alla som var där - och tack Petronella för din tålmodighet (och goda mat) ❤ ;)...och Magnus givetvis, som också gav mig många svar och all annan proffsig kunskap denna helg! Ett besök här rekommenderas!


Idag har Brenna haft besök av hovis. Vi testade varmskoning för första gången. Det gick bra, men Brenna är av någon anledning panikslagen av/för rök! Detta visade hon mycket tydligt då Rolf eldade gamla grenar mm en dag i stallet, just vid in - och utgång till hage, Vinden låg på och hon kände även doften i stallet. Blev så skräckslagen stackarn så hon fradgades och intog sin ryska stayett. Hon var så spänd - som bara Brenna kan bli. Dock visar hon ett fantastiskt sinnelag till trots......litar på mig och gör inget dumt. Otroligt, kan ju förstå. Det är ju en naturlig reaktion för en häst. Så, röken idag var icke populär.....men hon sansade sig och allt blev så bra - inte minst hovarna! Tack Eleonore!❤

Såret är det inte mycket kvar av. Det är 8 veckor mellan bilderna nedan. Skönt! Tack Rolf för så fin omvårdnad!

För övrigt så har jag sålt min fina bomlösa. Älskade den - men upplevde, efter att ha köpt min helt störtsköna Lippo Icelandic Thor, att den nog var lite liten i sitsen iaf! Anneli P förvarnade mig lite - men vid köpet, kändes det inte så .Då jag hade Draupnir vid det tillfället. Denna var med mycket skön men gav inte samma utrymme i sitsen, så jag upplevde det som bra och okej. Nu kör vi på Thor och har även bytt järn i den nu till smalare.

Ja, ...annat smått och gott som skett sen sist...Jo, fina Kajsa har fått körkort! GRATTIS bästa Kajsa!!✌

...Köpt VG1 - så nu är man "Godkänd" på huvudet. Snälla Åsa Bauhn kom med leverans. Tyvärr var jag ju på kursen, så fika får vi ta vid annat tillfälle Åsa!

...vi har invigt badtunnan! Så himla gött! 2h lätt två kvällar i rad. Helt underbart! Kommer gäster i helgen och ska äta havskräftor och Piggvar (min fina Uffe som lagar;). Dessert blir smarrig äppelkaka! Ett måste just denna "Äppelmarknadshelg" i Kivik😜


Så, nu tränar vi vidare några veckor i nya fina hovar, med ny sadelpadd och ev bett. Njuter av livet !

Det ska va gött att leva - njut av varje dag hörde ni!

Kram

Likes

Comments

Så var den efterlängtade helgen på Magrethehof över, och det var så kul, lärorikt och vilken mer smak det gav! Fem egna lektioner för Sindri under dagarna tre. Första passet var på fredag kväll inne i ridhuset och vi var mest spända . Sindri önskade mest se oss samt testade Brenna. Och nu var det till att damma av engelskan igen....men nu var det sämre än vid det "allmänna samtalet" med Dave helgen innan. Då handlade det om vardagen, Nu skulle man försöka förklara en massa i hästväg (fackspråk)- typ muskla överlinjen, lösgjord mm. Det är allt tur att man kan tala "peking" och dramatisera! Sindri var helt klart van vid detta - han fyllde i medan jag pekade och dramatiserad då o då. 😂

Under de följande dagarna fick jag mycket input och tips till oss båda,. Skönt var dock att få veta att vi arbetat rätt- bygga muskler, styrka och lösgjordhet. Brenna har då o då väldigt nära till den "ryska statyn" (som jag kallar det när hon bär huvudet högt och sänker ryggen.). Hon är en mycket uppmärksam tjej som dessutom önskar ha koll på läget runt om - man ser ju bättre då ;).

Sindri gav oss homework i tre steg - "get her light, then beat and then energi". Det första har varit tufft ibland och då funkar ju inte beat heller fullt ut förståss. Och då kommer vi inte riktigt till energin. Men under denna helg hittade vi knapparna till kommunikation och ridning. Vet inte vem som var gladast - jag eller Brenna. Hon tyckte det var så roligt att få leverera och jisses vad hon levererade på förmiddagspasset sista dagen! Vi fick då rida vårt program för B-flokk. Slow tölt, fast tölt, galopp, trot, walk and so fast tölt again. Fatta hur kul! Och bäst av allt - vi fixade "knapparna" själva tillsammans! Tror vi gav allt då......sista passet gick också mycket bra - men vi var trötta, duktiga B ❤

Sen lät ju avslutet just så enkelt, som bara en tränare kan säga, "if you just do that, you have a wonderfull horse with lot of potensial".Do your homework and I really hope to see you both again!"

Söndag kväll var vi i Lökaröd igen. Lyckliga Brenna när hon gick ut i hagen på Vindheimar! Borta bra men hemma bäst!


"Men det är ju så jäkla kul" är ett sant uttryck som jag tar med mig från helgen. Ulla Gill, (som stod för uttrycket), goa människa! Vi stötte på varandra redan vid avlastning på fredagen. Det var inte så många komna då. Så visade det sig att vi skulle rida alla fem passen tillsammans. Mycket gott prat och en sådan positiv fläkt! Och vi ses snart igen....om någon vecka är vi båda hos Skulasson på ny helgkurs. i dagarna två. "För det är ju så jäkla kul!"

Roligt var också att prata med alla andra goa människor och likasinnade som var där. Sköna stunder - och kaffet efter lunchen var nog det goaste jag druckit på länge - satt rätt! Bullen och muffin var ej heller fel, gott Lena och Anneli.

Ett annat kört möte, var med Lilian Schimmele och henne nya fina Oskadis. Vilket par! Det formligen lyste ömsesidig kärlek mellan denna häst och Lilian! Såg deras passläggning sista dagen - jisses! Heja er båda! Så kul att se er tillsammans - vad månde bliva...!? Hann tyvärr ej få bilder då vi red efter varandra hela helgen ....

Nedan goa bilder på god stämning en go helg, Vi hade iallafall tur med vädret - som man brukar säga.....just nu i skrivande stund, regnar det rejält ute och jag vet att SM i Geadinga startar idag. Heja alla duktiga och måtte regnet dra förbi..☔

Jag tänkte för mig själv, tidigt på söndagsmorgonen på Magrethehof, då jag satt och tittade ut över banan i morgonljuset; Tänk att få vara detta förunnat - livet är bra gött👌🍀

Just nu kombinerar Brenna och jag lite vila med lite träning. Dessutom är en sko lös och vi måste fixa detta - knappt ett par veckor till innan Sebastian kommer för omskoning. Vi har hunnit någon runda och takterna satt kvar - nu är det att bibehålla, och träna, träna . Brenna gick mycket bra även hemma. Kom ihåg knapparna! Light- beat - energi😉 Ren träning i skritt och skrölt o tölt - homework done..


För övrigt så slog Uffe nog rekord i veckan i sin roll som Svamp-Bob. fyrkant, ...7 liter på liten stund i skogen! Nu börjar han byta bort svamp mot kött, hahaha! Frysen full..

Joel har snart avslutat sommarjobbet på posten. Några veckor till sedan är det lite timjobb bara under hösten och matteboken som väntar. Letar ju mäklarassistents jobb.. Drömmar sär till för att uppfyllas eller hur! Glad att vi har dessa två uppiggande ungdomar i huset - Joel och Kajsa. De är bara för goa och man blir så glad av att se dom. De båda kan nog däremot vara lite trötta på "mossan" som ständigt vill fika hahahaha!


Nä, huka er muskler, för nu laddar vi om 💪- Magnus Skulasson kurs om 1,5 vecka - för som du sa Ulla; " Men det är ju så jäkla kul!" Vi ses!💗

Likes

Comments

När jag var på väg hem från stallet fick jag följe med denna vackra regnbåge! Helt enorm och vart jag än svängde längs vägen hem så upplevdes det mig som den "slutade i Kivik"! Häftig känsla. Väl hemma, sa Uffe att vid regnbågens slut fanns en skatt...vilket givetvis var det han 😉💓


De senaste två veckorna har jag haft många skatter runt mig. En är ju min fina häst, som nu visar sig må alldeles förträffligt! Ingen antydan till hosta och såret läker fint. Vi tog i dagarna en ny spännande runda som jag sett ut på karta och memorerat i minnet - och vi hittade rätt! En superbra runda för lite tempo och "dressyrträning" ute. Jag föredrar träning ute i skog och mark. Hästarna har då en gratis motor och det är ju den man vill ha med sig framöver.

Brenna börjar nu komma tillbaka till läget innan hovtrampet. Formen på g och vi jobbar vidare med att få bakbenen in under och med oss. Nu är det kul och vi har skitkul ihop!

Brenna älskar själv att komma ut på nya ridvägar./rundor. Hon blir lätt utledd på "att gå samma turer". I detta här har vi hamnat i himmelriket! SÅ många vägar i "töltland" (som Rolf benämnde det) Sant! Och vi har bara börjat lära oss omgivningarna..Vi hittade ett stort område kuperad bokskog med - en uppgift som vi båda gillar - att rida i terräng och navigera runt mellan träden, uppför och nedför. Muskelbyggande, lösgörande och bra träning i att rama in hästen, kommunikation.

Väl tillbaka, fick jag ta en fin bild på Brenna och Rolf, Brennas nya favvo. Vi mötte en annan man på en tur några dagar innan och då drog hon mot mannen med högt huvud typ "Ja! Rolf!". Goa Brenna, hahahaha!

Jag har också varit på stallshopen i veckan och köpte i förbi farten en massagehandske., kan man väl kalla det. Brenna har börjat få en mycket mer musklad överlinje och jag, som själv älskar och ständigt är lite i behov av massage (mindre whiplash) tänkte att det måste jag prova. Och jissses - responsen blev super. Hon tuggade och nästan somnade. Körde i små cirklar längs överlinjen. Kommer vi att fortsätta med. då o då framöver - är en mysig stund. Men vi har även ett efterlängtat besök av Ronja Öhrström inbokat efter kommande kurs . Hon kommer vara SÅ efterlängtad - var alldeles för länge sedan hon gick genom henne.

Nu laddar vi inför kursen på Magrethehof i Geadingakeppni. Som jag längtat sedan jag anmälde oss för typ "en evighet sen". Fredag till söndag bor på på Magrethehof. Spännande! Hoppas på massa kunskaper, tips och knep. Ska väl försöka förstå engelskan och isländskan med.

Kanske tur det var den årliga cykelfesten i Kivik igår. Vår amerikanske vän kom till oss på dessert så det var bara att koppla på engelskan. Trögstartad - men sen flöt det på - tyckte jag iaf, hahahaha! Med lite go mat o vin så flyter det mesta på bra sett genom egna glasögon, För tredje året vann banne mig mitt lag i tävlingen som i år var variant av "Så mycket bättre". Det blev en ny variant av T Ledins " Inatt är jag din" a la typ " Inatt ska du hem, och det hel min vän!". Super teamwork! Kolla in första priset! Inte bara ett ägg, guld! Detta ska öppnas i em då jag bänkar mig för att följa Peder Fredricsson och All Ins individuellla hoppning.

Fantastiska insatser från Sverige i detta EM! Kan dock inte sluta imponeras av Peders "ständiga - på - topp". Att de håller formen mästerskap efter mästerskap. Här krävs det två för resultat! Släng sig i väggen Zlatan! Håller tummarna för de båda ! Och som häst- och sportsman är Peder nog det ödmjukaste jag mött på länge. Ber honom dock att inte göra om "utan stigbygel" de sista tre hindren" i en 1,60......satta för hundan kaffet i halsen den gången! (jag och typ resten av ryttar- Sverige!). När jag sa det till honom på Kiviks marknad, skrattade han glatt! Han egen reflektion kring detta - "tur jag redan har mina tre barn"😉

En annan väldigt spännande kväll, i veckan, var när Martins Hammenhög,s IF (Josses sambo) spelade YA Cup final i Tomelilla. Spännande kamp om bollen från båda lag (Hammenhög - Liga). 0 - 0 i halvlek. Och när det var en kvart kvar - då ledde Hammenhög med 2 - 0 och jag hade nerverna utanpå. Tillsammans med en annan mamma, till någon av spelarna i Hammenhög, stod vi och hoppade som två "fjortisar", skulle detta hålla?..Men chi fick vi! Liga kvitterar, 2 - 2, sista målet satte de när det endast var 2 minuter kvar av full tid - What??!! Allt skulle alltså avgöras på straffar! Sämsta jag vet! Hammenhög drog dock längsta strået med 4 -3 i straffarna och glädjen var ett faktum! Jisses, vilken spänning! Tur min goa mamma (o pappa) var med - mamma gick med Wira, vår hund, jag "glömde" henne i all spänning, hahaha! Stackarn!

Nu är Martin o Josse på Mallorca en vecka o njuter av sol och bad. Det är de värde, knappt haft semester iår. Kram på dom!💗

Så., ja skatter finns! Många fina stunder med många fina vänner och bekanta runt mig. Pöss på er i åskvädret!!

Likes

Comments

Veckan som gått startade med tur tillsammans med Vindheimars båda ägare. Och vilken tur! ..och vilken runda! Utsikten, terrängen mm, jisses, jag börjar förstå varför folket i dessa krokar önskar döpa det till "töltland"!

Dock kämpar Brenna och jag med huruvida vi tillsammans ska klara av att öka tempot, tillsammans me/bland andra pållar och än dock vara bärig. Nu blev allt nytt för såväl mig som henne och med bra drag framför och en pålle bakom med framåt tänk, blev hon klart påverkad och det blev "full kareta" a la Brenna som gällde, hahahahaha! "Glöm allt vi tränat, Marika! Nu kör vi!" - huvudet upp och sänk ryggen. Själv tog jag detta just idag med lite nypa salt, vi var ju ute för att lära oss hitta och hon var ju så glad! Och vilket sug framåt hon hade sen ...att hon kan röra sig råder det inge tvivel om, ren fröjd, och jag tänker/blickar framåt mot den dag vi klarar att kombinera "bärighet med detta tempo...vi siktar💪

Tyvärr blev det nu så att såret gav vika under denna tur, så vi vilade dagen efter,. Brenna har även gett ifrån sig någon enstaka liten host då o då under dessa fyra dagar så jag valde att lägga mig på luren till bästa veterinär Marianne. Med facit från dunder-penecillinkuren tidigare, kan detta ha blivit bi-effekt.(Jag har alldeles för många erfarenheter av förkylda hästar i min ryggsäck, så mitt öra hör direkt om jag ska reagera på "host eller host"). Så, nu är det lite slemlösande och tio dagars vila.

.....VILA? - Brenna älskar detta här på Vindheimar! Kan inte annat än förstå - de nya hagarna! är STORA och med rejäla vidder samt fantastiskt välskötta av Rolf. Förstår att hästarna trivs, det gör ju vem som helst!

Så, idag, fyra dagar in på de tio beordrade vilodagarna, och med friska vindar ute (ingen tryckande värme idag (..tack ;)), var hon superspralllig, hahaha! Skulle knappt med in, svårt att acceptera att hon var tvungen att stå stilla och behärska sig en liten stund inne. Men varvade dock ner till slut. När Brenna gör så, är hon så himla mysig! 💓 Hon slappnar av och njuter till fullo av rykt och mys! Tror hon trivs att få vara i centrum. Fixade lite hovvård idag med, så himla nöjd med senaste verkningen av Benje.

På tal om honom, skulle vi ju vara på kurs där kommande helg..och jag som längtat.....men nu fick jag sälja min plats då kursen ligger just på "dag tio" av de vilande. Men - skam den som ger sig! Efter dessa dagar och alla "tillfrisknande åtgärder" tror jag att jag har en superladdad Brenna ( och Marika!). Såg ju hur hon agerade idag och hon har sex dagar kvar.. Vi måste dock starta lugnt och förbereda oss på kommande kurs, Geadinga Games! 1 - 3 september på Magrethehof - yeah!! Längtar!

Så vi myser vidare under kommande vecka. Blir nog möte inför SM i GK i Bjärlöv då jag tänkte hjälpa till som funktionär. Min kollega och tillika fantastiska arbetslag, Marie S, har dessutom köpt ny häst i förra veckan, så stannar nog till en sväng där med.

* * * * * * * * * * * *


För övrigt har Uffe o jag varit ute o ätit förra helgen. Vi var tvungna att testa Raw food i Kivik. Lasange blev det. Supergott och jag kan varmt rekommendera. Dock kunde jag avstå deras dryck, något tee liknande fast i läskform...smaken tog över totalt, tyckte jag. Men maten mycket god! Efter det blev det kaffe och våffla på det vid kungagraven satt som smäck!

Kära gänget här på kräftor igår. SÅ kul! - och trevligt👍 Havskräftor!! Finns det något godare..??? Yam!

Imorgon blir det föreläsning och lite statistik för hela slanten på jobb och det ska bli intressant:)


Mycket blåst tycker jag det har varit denna sommar 2017. Och fortfarande håller det i sig, men det gör inget! Jag gillar när saker rör på sig, när det händer något. Just nu blåser Vindheimars vimpel och Brennas man på samma håll. Hjulen på jobbet rullar även de framåt med underbara kollegor, superkul och utmanande arbetsuppdrag. Det var bara Uffe som tyckte det var lite för kallt o blåsigt en kväll här hemma så han gick in och kom ut som Mr Höst, eller tja...vinter?Hahaha! Men vi gav oss attans på att sitta ute - slitet uttryck, men "kläder efter väder!" hindrar aldrig :)

Bästa Brenna 👑

Likes

Comments

Efter några dagars vila och installation på Vindheimar Gård har Brenna väldigt snabbt funnit sig till rätta. Och så även jag. Ett varmt och omtänksamt bemötande och en tydlighet kring rutiner mm på plats har gjort vår ankomst mycket smidig, tack Rolf för ett hjärtligt bemötande!

Fjärde dagen tog vi vår första "testa på runda " (koll om såret höll för mer påfrestning) med Rolf och Eva. De tog mig på en fantastisk runda. Vilken natur! ..och vilken terräng! Klättring, grusväg, gräsväg, stigar/skog, utsikt utöver det vanliga i Olseröd, lite trafik, en bro - tja, här hade vi allt. Och tempot kunde vi inte låta bli att hänga med i..;), hade ju tänkt starta lite "förnuftigt" och visst, bitvis fick jag be om lite skritt och mina förstående medryttare var hyggliga och rundan blev en komplett "testrunda". Härligt att vara tillbaka i sadeln "på riktigt".

Såret höll fint så två dagar senare tog vi vår första tur själv. Regnade o åskade häremellan och DET är jag "too old" för att stöka med.

Vet inte vem som var gladast - jag eller Miss B? Hon bjöd på en positiv och framåt runda och lyssnade superfint! Hon har en fantastisk skalle - hon bangade inte något för på turen. Svarta springande kossor, plast som flyger, blåst runt öronen, bilar, cyklister eller krypande man i bärbuskar, hahaha! Men hon hade bara fokus på ett håll - framåt! ..och formen börjar sitta nu - duktiga Brenna!

Nu ser vi fram emot första kursen hos hovis Benje (som också varit här i veckan, gick superbra och hon är toppenfin om fötterna). Imorgon ska de andra två i stallet med på Ofeigurs uteritt på Juleboda. En häst ska ha massage och jag o Ulla tar en liten tur ihop som jag avslutar lite på banan..;). Chansar inte på 2 - 2,5 h långritt än. Men nästa gång är vi på!

* * * * * * * * * *

Vi har testat olika körvägar till Vindheimar. Finns tre alternativ - men en klar favvo nu över sommarhalvåret blev den via Eskerödsvägen (förbi Körsbärsgården) följt av en bit på väg 19 för att sedan snedda över Dammåkra och skjutfältet till Haväng/Ravlunda - sen Kivik.

Då passade jag på att passera vår vinrad hos Foffe! ....Hmmmmmm...., hem o fira den härliga rundan...Hahaha!

Gött var det!

Så, njuter nu av sista veckan på ledigheten...bara några dagar kvar till terminsstart. Helt okej då jag har världens bästa jobb med superkollegor! Ser fakriskt fram emot kommande läsår :).

Inte alla som kan ha sovmorgnar a la Wira längre....men är glad, då det blåser på rätt håll!

Måste få avsluta med två fina på Miss B....ser ni?, röda mattan förståss!!! My Queen💟👑😄


Likes

Comments

För en vecka lyckades Brenna, på natten, troligen trampa på sig själv. Med skor på blir det inte så lyckat....ett obehagligt sår på insidan av vänster framben ända nere vid/mot hovkanten. Det värsta var att det blivit en flik av en del av huden som hon "trampat av". Dålig erfarenhet av "grottor" i sår. Men tvättade och pysslade om men blev efter detta lite tveksam...tog bild o skickade till min veterinär och veterinär - vän sedan 25 år, Marianne. Hon svarade att hon kom dagen efter på morgonen - troligen penecillin. Rätt tänkt - det blev det. Intravenöst 2 ggr/dag i 5 dagar. Hon är fantastisk, Marianne.Hon känner även mig idag - vet mina erfarenheter o kunskaper i vårdområde "häst". Efter så många år och antal hästar ligger det en del i ryggsäcken, hahaha! Så, Marianne o jag hade "dejt" varje morgon o kväll i stallet i 5 dagar. Hon bor, tack och lov, bara ett stenkast från stallet och passerar varje dag, oavsett, på väg hem eller från sitt hem.

Nu, efter kuren, tvättar vi med medel mot svallkött bl a och lindar än. Men imorgon ska jag testa utan linda när hon är inne i lösdriften över natten. Tar dock himla tid att läka så det blir skorpa..

Tufft sår, sitter precis ovan hoven - som gjort för bakterier i sommarhagen - just när rötmånaden är på intågande.

Bingo!🌟

Från dag ett till idag...(7 dagar)

Så vi kämpar på. Brenna själv tycker nog mest att vilan och lindandet av benet är lite drygt.


Så, de två tävlingar vi skulle deltagit i kommande helg är inställda. En firmakeppni och äntligen vår första Geadingakeppni B- flokk. Men kommer väl fler tillfällen - viktigast att hon blir bra.

Vi ska ju även på kurs om ca 4 veckor - så vi kramar tummarna!

Denna sommaren har jag verkligen kunnat känna efter kring "dit o datt". Funderat, reflekterat - hämtat mig. Det tar ett år att lära känna en ny häst i kombo av återhämtning. Börjar få allt bättre telepati samt förstå Brennas signaler i mångt o mycket. Sicken brud !!💗.

Med detta, har jag , med lite rynkor i pannan, fattat ett beslut. Vi vill ha helinackordering framöver - eller "All-inclusive". Medan jag gått här i dessa tankar, har nog någon hört mig......🍀

Av slump får jag kontakt med "Mr All- inclusive". Han och hans fru sitter på en söt mindre gård mellan Degeberga o Brösarp. Åker dit o tittar och pratar - så mycket hjärta! Full fokus på ridning och hästarna och helt sagolika hagar med ett stall där ordningen är utom dess like. Vi har en mycket skön pratstund och efter någon dags funderande så tog jag beslutet.

Resan hit har, som jag skrivit tidigare varit knaglig. Men det finns en mening med allt - vi skulle säkert fogas samman och målet med vår resa skulle alltså sluta i detta, för oss, kompletta boende. Jag kommer att kunna arbeta utan att stressa hem - Brenna kommer ut, in och får mockat och sin mat - vare sig jag kommer (eller ej;)). Fyra fina isisvänner bor där med.

Så i helgen beger vi oss norrut och nästa vecka kommer även ny hovslagare. Han har visserligen träffat Brenna förr🐎...det var av han och hans fru som förmedlade henne till mig för 9 månader sedan! Cirkeln sluten - eller ödet? 😂

Vår resa går vidare...

Vi tackar fina Emmy med familj för en underbar tid på Englagård! - men vi ses även framöver!

Bilden ovan, två fina kamrater - Mana och Brenna, och jag och duktiga Engla (fantastisk tjej!). Vi önskar Engla och Mana all lycka till på kommande SM 7 - 9 september på Magrethehof!👍

Så denna veckan, i väntans tider, läk sår, läk! Planering för flytt - och lön! Kom lön! Veterinärer är dyra!💉


Tog en låånnngg runda i och runt Kivik igår och njöt! Tog lite bilder - delar med mig av några här....Ibland är livet bra gött!

Likes

Comments

Tänk, snart närmare det sig året efter att Brenna kommit till mig. (snart varit här 10 månader). Tiden går fort när man har roligt och ja, roligt har hon och jag haft och stor del av denna glädjen har krutfia Brenna själv bjudit på under tuffare perioder året . Ni vet, man lämnar alltid sadeln med ett gött sinne ;).

Så mycket annat som gjort hästlivet tungt med jämna mellanrum. Händelser har avlöst varandra på löpande band. Allt från ofrivilligt stallbyte, hästfolk som borde böta för "oförstånd i ämbetet", tråkig skada på en annan, av mig ägd, underbar häst/ individ som tyvärr ledde till avlivning. Ett par brutna överenskommelser men som tur är, finns ALLTID ljus i en tunnel. Emmy, god vän, öppnade sitt stall o hem och vi fick komma dit. Det var en räddning för mig som gett stabilitet och gett mig tid för lite eftertanke, att reflektera och ta lärdom av det som ligger bakom, och fundera framåt.

Jag är inte en bitter person - men jag har varit trött!! Trött då det som ska vara glädjen, fritiden, för första gången i livet var den del av vardagen som känts tung. Började ny tjänst för lite mer än ett år sedan - och det har vägt upp! Otroligt utmanande, kul och intressant att få arbeta som Pedagogisk tränare i matematik, Underbara ungar som bara visar att de kan - och till detta, underbara kollegor och då inte minst "mitt arbetslag" Marie. Hon har också isis - så vi ventilerar ju lite av allt......hahaha!

Har för första gången i livet varit "millimeter" - nära att släppa taget om hästlivet och ta mig ut på, visserligen gröna ängar iallafall, men nu släta och anlagda och så mycket jämnare än de ängar o hagar det brukar vara.

Golf! - järnklubbor som man bara sätter undan till nästa gång man på eget initiativ önskar ta fram dem o inget annat. Lätta att torka av, snabbt, går att skrika på om man skulle bli förbannad, oerhört icke krävande och som till trots tvingar ut mig där jag trivs bäst - i naturen. Min sambo Uffe är på gång att börja nästa vår då han lämnar livet som fotbollstränare till hösten. Hade varit lätt att hänga på...

Jag gillar golf! - så nu ingen tror annat;). Ren meditation det med. Men så, i all trötthet över omständigheter runt omkring, möter man denna varma, alltid så otroligt positiva och levnadsglada tjej - Brenna. Sto, 7 år. Import för ca 3 år sedan. Riden ca 2 år och som fått ett fint hingstföl, Amadeus.

Den energi hon innehar är enorm! Och tanken att få växa ihop och utvecklas tillsammans är något jag måste innan jag som 97 åring väljer rullator- slalom till havet via Moriabacken, Kivik :).

Alla med häst vet den glädje som sprider sig i kroppen när man varit ute på tur i skog o mark (icke anlagd och istället till 99 % klart ojämn ;)) är oemotståndligt härlig. Kontakten, kommunikationen, två blir en i ett härligt friskt tempo (a la Brennas framåt anda), och delad glädje gör att jag nu ser framåt med än mer "jävlar anama". Ännu mer kul ska det bli!

En blogg? Tja, ett sätt att tydliggöra, dokumentera och få överblick över vår vardag tillsammans. För visst är det så, en tanke är aldrig klar och tydlig förrän den är klädd med ord. Ett eget val bland alla val vi gör dagligen.Hittade härom dagen ett förbaskat bra uttryck;


"Om någon säger att du inte kommer att klara av att göra det du vill, lyssna inte. Gör som humlan - flyg ändå!"

😊👍

Bild 1; Ett litet stopp efter galopp i vår favvobacke i Hallamölla.

Bild 2: Lycklig Brenna njuter till 100 % av massage (Ronja).

Likes

Comments