Header

Veckan som gått startade med tur tillsammans med Vindheimars båda ägare. Och vilken tur! ..och vilken runda! Utsikten, terrängen mm, jisses, jag börjar förstå varför folket i dessa krokar önskar döpa det till "töltland"!

Dock kämpar Brenna och jag med huruvida vi tillsammans ska klara av att öka tempot, tillsammans me/bland andra pållar och än dock vara bärig. Nu blev allt nytt för såväl mig som henne och med bra drag framför och en pålle bakom med framåt tänk, blev hon klart påverkad och det blev "full kareta" a la Brenna som gällde, hahahahaha! "Glöm allt vi tränat, Marika! Nu kör vi!" - huvudet upp och sänk ryggen. Själv tog jag detta just idag med lite nypa salt, vi var ju ute för att lära oss hitta och hon var ju så glad! Och vilket sug framåt hon hade sen ...att hon kan röra sig råder det inge tvivel om, ren fröjd, och jag tänker/blickar framåt mot den dag vi klarar att kombinera "bärighet med detta tempo...vi siktar💪

Tyvärr blev det nu så att såret gav vika under denna tur, så vi vilade dagen efter,. Brenna har även gett ifrån sig någon enstaka liten host då o då under dessa fyra dagar så jag valde att lägga mig på luren till bästa veterinär Marianne. Med facit från dunder-penecillinkuren tidigare, kan detta ha blivit bi-effekt.(Jag har alldeles för många erfarenheter av förkylda hästar i min ryggsäck, så mitt öra hör direkt om jag ska reagera på "host eller host"). Så, nu är det lite slemlösande och tio dagars vila.

.....VILA? - Brenna älskar detta här på Vindheimar! Kan inte annat än förstå - de nya hagarna! är STORA och med rejäla vidder samt fantastiskt välskötta av Rolf. Förstår att hästarna trivs, det gör ju vem som helst!

Så, idag, fyra dagar in på de tio beordrade vilodagarna, och med friska vindar ute (ingen tryckande värme idag (..tack ;)), var hon superspralllig, hahaha! Skulle knappt med in, svårt att acceptera att hon var tvungen att stå stilla och behärska sig en liten stund inne. Men varvade dock ner till slut. När Brenna gör så, är hon så himla mysig! 💓 Hon slappnar av och njuter till fullo av rykt och mys! Tror hon trivs att få vara i centrum. Fixade lite hovvård idag med, så himla nöjd med senaste verkningen av Benje.

På tal om honom, skulle vi ju vara på kurs där kommande helg..och jag som längtat.....men nu fick jag sälja min plats då kursen ligger just på "dag tio" av de vilande. Men - skam den som ger sig! Efter dessa dagar och alla "tillfrisknande åtgärder" tror jag att jag har en superladdad Brenna ( och Marika!). Såg ju hur hon agerade idag och hon har sex dagar kvar.. Vi måste dock starta lugnt och förbereda oss på kommande kurs, Geadinga Games! 1 - 3 september på Magrethehof - yeah!! Längtar!

Så vi myser vidare under kommande vecka. Blir nog möte inför SM i GK i Bjärlöv då jag tänkte hjälpa till som funktionär. Min kollega och tillika fantastiska arbetslag, Marie S, har dessutom köpt ny häst i förra veckan, så stannar nog till en sväng där med.

* * * * * * * * * * * *


För övrigt har Uffe o jag varit ute o ätit förra helgen. Vi var tvungna att testa Raw food i Kivik. Lasange blev det. Supergott och jag kan varmt rekommendera. Dock kunde jag avstå deras dryck, något tee liknande fast i läskform...smaken tog över totalt, tyckte jag. Men maten mycket god! Efter det blev det kaffe och våffla på det vid kungagraven satt som smäck!

Kära gänget här på kräftor igår. SÅ kul! - och trevligt👍 Havskräftor!! Finns det något godare..??? Yam!

Imorgon blir det föreläsning och lite statistik för hela slanten på jobb och det ska bli intressant:)


Mycket blåst tycker jag det har varit denna sommar 2017. Och fortfarande håller det i sig, men det gör inget! Jag gillar när saker rör på sig, när det händer något. Just nu blåser Vindheimars vimpel och Brennas man på samma håll. Hjulen på jobbet rullar även de framåt med underbara kollegor, superkul och utmanande arbetsuppdrag. Det var bara Uffe som tyckte det var lite för kallt o blåsigt en kväll här hemma så han gick in och kom ut som Mr Höst, eller tja...vinter?Hahaha! Men vi gav oss attans på att sitta ute - slitet uttryck, men "kläder efter väder!" hindrar aldrig :)

Bästa Brenna 👑

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Efter några dagars vila och installation på Vindheimar Gård har Brenna väldigt snabbt funnit sig till rätta. Och så även jag. Ett varmt och omtänksamt bemötande och en tydlighet kring rutiner mm på plats har gjort vår ankomst mycket smidig, tack Rolf för ett hjärtligt bemötande!

Fjärde dagen tog vi vår första "testa på runda " (koll om såret höll för mer påfrestning) med Rolf och Eva. De tog mig på en fantastisk runda. Vilken natur! ..och vilken terräng! Klättring, grusväg, gräsväg, stigar/skog, utsikt utöver det vanliga i Olseröd, lite trafik, en bro - tja, här hade vi allt. Och tempot kunde vi inte låta bli att hänga med i..;), hade ju tänkt starta lite "förnuftigt" och visst, bitvis fick jag be om lite skritt och mina förstående medryttare var hyggliga och rundan blev en komplett "testrunda". Härligt att vara tillbaka i sadeln "på riktigt".

Såret höll fint så två dagar senare tog vi vår första tur själv. Regnade o åskade häremellan och DET är jag "too old" för att stöka med.

Vet inte vem som var gladast - jag eller Miss B? Hon bjöd på en positiv och framåt runda och lyssnade superfint! Hon har en fantastisk skalle - hon bangade inte något för på turen. Svarta springande kossor, plast som flyger, blåst runt öronen, bilar, cyklister eller krypande man i bärbuskar, hahaha! Men hon hade bara fokus på ett håll - framåt! ..och formen börjar sitta nu - duktiga Brenna!

Nu ser vi fram emot första kursen hos hovis Benje (som också varit här i veckan, gick superbra och hon är toppenfin om fötterna). Imorgon ska de andra två i stallet med på Ofeigurs uteritt på Juleboda. En häst ska ha massage och jag o Ulla tar en liten tur ihop som jag avslutar lite på banan..;). Chansar inte på 2 - 2,5 h långritt än. Men nästa gång är vi på!

* * * * * * * * * *

Vi har testat olika körvägar till Vindheimar. Finns tre alternativ - men en klar favvo nu över sommarhalvåret blev den via Eskerödsvägen (förbi Körsbärsgården) följt av en bit på väg 19 för att sedan snedda över Dammåkra och skjutfältet till Haväng/Ravlunda - sen Kivik.

Då passade jag på att passera vår vinrad hos Foffe! ....Hmmmmmm...., hem o fira den härliga rundan...Hahaha!

Gött var det!

Så, njuter nu av sista veckan på ledigheten...bara några dagar kvar till terminsstart. Helt okej då jag har världens bästa jobb med superkollegor! Ser fakriskt fram emot kommande läsår :).

Inte alla som kan ha sovmorgnar a la Wira längre....men är glad, då det blåser på rätt håll!

Måste få avsluta med två fina på Miss B....ser ni?, röda mattan förståss!!! My Queen💟👑😄


Likes

Comments

För en vecka lyckades Brenna, på natten, troligen trampa på sig själv. Med skor på blir det inte så lyckat....ett obehagligt sår på insidan av vänster framben ända nere vid/mot hovkanten. Det värsta var att det blivit en flik av en del av huden som hon "trampat av". Dålig erfarenhet av "grottor" i sår. Men tvättade och pysslade om men blev efter detta lite tveksam...tog bild o skickade till min veterinär och veterinär - vän sedan 25 år, Marianne. Hon svarade att hon kom dagen efter på morgonen - troligen penecillin. Rätt tänkt - det blev det. Intravenöst 2 ggr/dag i 5 dagar. Hon är fantastisk, Marianne.Hon känner även mig idag - vet mina erfarenheter o kunskaper i vårdområde "häst". Efter så många år och antal hästar ligger det en del i ryggsäcken, hahaha! Så, Marianne o jag hade "dejt" varje morgon o kväll i stallet i 5 dagar. Hon bor, tack och lov, bara ett stenkast från stallet och passerar varje dag, oavsett, på väg hem eller från sitt hem.

Nu, efter kuren, tvättar vi med medel mot svallkött bl a och lindar än. Men imorgon ska jag testa utan linda när hon är inne i lösdriften över natten. Tar dock himla tid att läka så det blir skorpa..

Tufft sår, sitter precis ovan hoven - som gjort för bakterier i sommarhagen - just när rötmånaden är på intågande.

Bingo!🌟

Från dag ett till idag...(7 dagar)

Så vi kämpar på. Brenna själv tycker nog mest att vilan och lindandet av benet är lite drygt.


Så, de två tävlingar vi skulle deltagit i kommande helg är inställda. En firmakeppni och äntligen vår första Geadingakeppni B- flokk. Men kommer väl fler tillfällen - viktigast att hon blir bra.

Vi ska ju även på kurs om ca 4 veckor - så vi kramar tummarna!

Denna sommaren har jag verkligen kunnat känna efter kring "dit o datt". Funderat, reflekterat - hämtat mig. Det tar ett år att lära känna en ny häst i kombo av återhämtning. Börjar få allt bättre telepati samt förstå Brennas signaler i mångt o mycket. Sicken brud !!💗.

Med detta, har jag , med lite rynkor i pannan, fattat ett beslut. Vi vill ha helinackordering framöver - eller "All-inclusive". Medan jag gått här i dessa tankar, har nog någon hört mig......🍀

Av slump får jag kontakt med "Mr All- inclusive". Han och hans fru sitter på en söt mindre gård mellan Degeberga o Brösarp. Åker dit o tittar och pratar - så mycket hjärta! Full fokus på ridning och hästarna och helt sagolika hagar med ett stall där ordningen är utom dess like. Vi har en mycket skön pratstund och efter någon dags funderande så tog jag beslutet.

Resan hit har, som jag skrivit tidigare varit knaglig. Men det finns en mening med allt - vi skulle säkert fogas samman och målet med vår resa skulle alltså sluta i detta, för oss, kompletta boende. Jag kommer att kunna arbeta utan att stressa hem - Brenna kommer ut, in och får mockat och sin mat - vare sig jag kommer (eller ej;)). Fyra fina isisvänner bor där med.

Så i helgen beger vi oss norrut och nästa vecka kommer även ny hovslagare. Han har visserligen träffat Brenna förr🐎...det var av han och hans fru som förmedlade henne till mig för 9 månader sedan! Cirkeln sluten - eller ödet? 😂

Vår resa går vidare...

Vi tackar fina Emmy med familj för en underbar tid på Englagård! - men vi ses även framöver!

Bilden ovan, två fina kamrater - Mana och Brenna, och jag och duktiga Engla (fantastisk tjej!). Vi önskar Engla och Mana all lycka till på kommande SM 7 - 9 september på Magrethehof!👍

Så denna veckan, i väntans tider, läk sår, läk! Planering för flytt - och lön! Kom lön! Veterinärer är dyra!💉


Tog en låånnngg runda i och runt Kivik igår och njöt! Tog lite bilder - delar med mig av några här....Ibland är livet bra gött!

Likes

Comments

Tänk, snart närmare det sig året efter att Brenna kommit till mig. (snart varit här 10 månader). Tiden går fort när man har roligt och ja, roligt har hon och jag haft och stor del av denna glädjen har krutfia Brenna själv bjudit på under tuffare perioder året . Ni vet, man lämnar alltid sadeln med ett gött sinne ;).

Så mycket annat som gjort hästlivet tungt med jämna mellanrum. Händelser har avlöst varandra på löpande band. Allt från ofrivilligt stallbyte, hästfolk som borde böta för "oförstånd i ämbetet", tråkig skada på en annan, av mig ägd, underbar häst/ individ som tyvärr ledde till avlivning. Ett par brutna överenskommelser men som tur är, finns ALLTID ljus i en tunnel. Emmy, god vän, öppnade sitt stall o hem och vi fick komma dit. Det var en räddning för mig som gett stabilitet och gett mig tid för lite eftertanke, att reflektera och ta lärdom av det som ligger bakom, och fundera framåt.

Jag är inte en bitter person - men jag har varit trött!! Trött då det som ska vara glädjen, fritiden, för första gången i livet var den del av vardagen som känts tung. Började ny tjänst för lite mer än ett år sedan - och det har vägt upp! Otroligt utmanande, kul och intressant att få arbeta som Pedagogisk tränare i matematik, Underbara ungar som bara visar att de kan - och till detta, underbara kollegor och då inte minst "mitt arbetslag" Marie. Hon har också isis - så vi ventilerar ju lite av allt......hahaha!

Har för första gången i livet varit "millimeter" - nära att släppa taget om hästlivet och ta mig ut på, visserligen gröna ängar iallafall, men nu släta och anlagda och så mycket jämnare än de ängar o hagar det brukar vara.

Golf! - järnklubbor som man bara sätter undan till nästa gång man på eget initiativ önskar ta fram dem o inget annat. Lätta att torka av, snabbt, går att skrika på om man skulle bli förbannad, oerhört icke krävande och som till trots tvingar ut mig där jag trivs bäst - i naturen. Min sambo Uffe är på gång att börja nästa vår då han lämnar livet som fotbollstränare till hösten. Hade varit lätt att hänga på...

Jag gillar golf! - så nu ingen tror annat;). Ren meditation det med. Men så, i all trötthet över omständigheter runt omkring, möter man denna varma, alltid så otroligt positiva och levnadsglada tjej - Brenna. Sto, 7 år. Import för ca 3 år sedan. Riden ca 2 år och som fått ett fint hingstföl, Amadeus.

Den energi hon innehar är enorm! Och tanken att få växa ihop och utvecklas tillsammans är något jag måste innan jag som 97 åring väljer rullator- slalom till havet via Moriabacken, Kivik :).

Alla med häst vet den glädje som sprider sig i kroppen när man varit ute på tur i skog o mark (icke anlagd och istället till 99 % klart ojämn ;)) är oemotståndligt härlig. Kontakten, kommunikationen, två blir en i ett härligt friskt tempo (a la Brennas framåt anda), och delad glädje gör att jag nu ser framåt med än mer "jävlar anama". Ännu mer kul ska det bli!

En blogg? Tja, ett sätt att tydliggöra, dokumentera och få överblick över vår vardag tillsammans. För visst är det så, en tanke är aldrig klar och tydlig förrän den är klädd med ord. Ett eget val bland alla val vi gör dagligen.Hittade härom dagen ett förbaskat bra uttryck;


"Om någon säger att du inte kommer att klara av att göra det du vill, lyssna inte. Gör som humlan - flyg ändå!"

😊👍

Bild 1; Ett litet stopp efter galopp i vår favvobacke i Hallamölla.

Bild 2: Lycklig Brenna njuter till 100 % av massage (Ronja).

Likes

Comments