Ja jag svär, jag svär över hur patetiska och låga vuxna personer kan vara, jag svär över denna jäkla sport och framförallt svär jag över hur två av sveriges bästa unga ryttare blir ljugna rakt upp i ansiktet, anklagade, smutskastade och avstängda! Vad fan håller ni på med?

Klara och Selma Hammarström är två 15 åringar som rider fälttävlan, en av dom sporterna där du måste lägga ner allt annat för att lyckas. Du måste hoppa av skolan, lägga kompisarna åt sidan, hoppa över semesterresor och älska det med allt du har. Eller ja, du måste inte det men Selma och Klara har gjort detta. Dom har valt bort allting för att satsa på sin sport till 100%. Dom har vigt alla dessa fredagskvällar åt att trimma hästar,mocka, fylla vatten och laga staket. Dom har valt bort kompiskretsar för att kunna tävla flera helger i månaden. Det gör Klara och Selma till en av dom yngsta i sporten som satsar fullt ut på Fälttävlan. Ni måste fatta vilket driv dessa tjejer har? Att hoppa av skolan, jobba utomlands och ägna all sin lediga fritid åt hästarna säger ganska mycket.

"Idag är det flesta som håller på med ponny fälttävlan påväg ner till Danmark för att tävla NM, men jag får inte starta för att jag är en dålig representant för sverige"

Under ponny EM veckan ska syskonparet ha befunnit sig i ett hotellrum tillsammans med ett antal andra lag som drack alkohol. Klara la upp denna händelse på sin Snapchat där det dricks alkohol. Varken Klara eller Selma syns dricka alkohol på videon. Klara och Selmas lagkamrater bestämmer sig för att filma av storyn och skicka den ifrån en anonym källa till Svenska ridsport förbundet. Dom blir kallade till ett möte där Sveriges sportchef (inom ridsport) Wiveka Lundh, Ridsportförbundets mentala coach och landslagcoacherna Cissi och Lena. Under mötet pratades ingenting om något straff, om dom hade druckit och att man skulle blicka framåt. Innan mötet avslutades sa dom "Vi ses på NM". Dagen efter kommer ett mejl där det står:

"Hej saga, klara selma Tack för ett bra möte häromdagen, vi diskuterade NM lite löst under vårt möte och sedan dess har vi jag Lena och Cissi kommit fram att det är ytterst olämplig att ni tävlar internationellt för Sverige under resten av året p.g.a. ert olämpliga uppträdande i samband med händelsen under ponny EM. Det innebär att ni inte får rida NM en någon av de andra internationella tävlingarna som återstår resten av året. Vi hoppas att vi får se er på tävlingsbanorna till nästa säsong."

Hur kan man ha mage att sitta och lova en sak dagen innan man totalt meddelar det motsatta. Wiveka som ska vara Svensk ridsports sportchef ljuger ungdomarna rakt upp i ansiktet, vägrar svara på samtal och slingrar sig ur det beslut som tydligt står i mejlet. Du, Wiveka ska alltså bära huvudansvaret för att sporten sköts rätt medans du själv inte kan stå för dina beslut. Det tycker jag är sjukt dåligt.

Jag förstår verkligen när Klara på sin facebook skriver:

"Helt seriöst, jag skiter i vilka regler jag bryter emot när jag skriver det här, jag slutar med sporten. Ni kan ta min EM medalj, mina NM medaljer, mina SM medaljer, dom jag kämpat för i flera år. Jag vill inte ha dom längre. Usch, denna sport är hemsk."

Jag säger detsamma! Jag kommer ALDRIG mera tävla i denna orättvisa och vidriga sporten. Jag sadlar officiellt om ifrån satsande dressyrryttare till att lägga all min tid på min Islandshäst.

Svenska ridsportförbundet, ni undrar varför så många väljer att lägga av. Redan som barn blir man nedbryten av domare, tränare och tävlingsresultat. Jag tycker det är tråkigt att en sådan folkälskad sport har blivit den sport där dyrast häst, rikaste föräldrar och märke på dina ridstövlar ska ha en betydelse om du kan lyckas eller inte.

USCH, det här är det vidrigaste valet jag gjort i mitt liv, att ge mig in i tävlingsvärlden.


Likes

Comments