Header

En termin, sex månader, ett halvår och bara några veckor kvar innan det är dags att springa ut för alltid, innan det är dags att ta studenten och lämna skolans trygga väggar för att komma ut i arbetslivet på riktigt. Jag har längtat efter denna dagen ända sedan vi gjorde våra gymnasieval i årskurs nio och det gör jag än idag, jag vill att studenten ska komma direkt i denna stund, men samtidigt vill jag bromsa upp tiden och få den att gå långsammare. För även om tiden har gått långsamt i perioder tycker jag att tiden gått overkligt fort och att jag inte hunnit med, att allting bara har rusat förbi och jag har inte hunnit förstå att det bara är ett halvår kvar innan det är min tur att springa ut och att jag faktiskt ska ta studenten. 


Tiden innan studenten ska jag ta vara på tiden, göra det bästa av situationen och göra mitt bästa i alla mina aktuella kurser för att få bästa betyg, efter min egen förmåga. Jag vill kämpa mig igenom det sista halvåret och alla kurserna, men även hästskötarexamen som kommer till våren, som jag redan är nervös över nu, ett halvår innan. För just nu vet jag heller inte vad jag vill göra efter gymnasiet, om jag ska börja jobba eller om jag ska plugga vidare, för egentligen vill jag plugga klart först och sedan börja jobba, men samtidigt vill jag börja jobba för att få en ekonomisk inkomst. Men det är lite oklart över hur jag vill göra i nuläget och det är också en faktor till att jag skulle vilja bromsa upp tiden för att hinna fundera. 


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ännu ett år tillsammans med bloggen! Ca 1,5 år av bloggande som snart blir två år tillsammans med er läsare och många inlägg senare. Jag har så svårt att förstå att åren går så fort och jag trodde aldrig att bloggen skulle överleva såhär pass länge och jag trodde verkligen inte att jag skulle ha orken till att hålla igång bloggen regelbundet, det har såklart blivit perioder då det blivit kortare uppehåll. Men bloggen har ändå hållit igång och inte blivit helt och hållet stående.

Jag har som sagt några planer med bloggen detta år och det är vad jag kommer gå igenom i detta inlägg. Mycket funderingar och tankar om hur jag vill att bloggen ska forma sig under detta år och vad jag kommer fokusera på i mina inlägg. Jag vill också gärna ha kommentarer, funderingar och allt sådant från er läsare om ni har något ni tycker jag ska skriva mer om, det är varmt välkommet. Jag kommer ta upp hur året kommer se ut och vad tanken är att jag ska gå igenom punkt efter punkt noga och tydligt, kom gärna med frågor.

Det första jag har tänkt mig är att jag under våren ska skriva mycket om mitt sista halvår på Realgymnasiet och tiden innan studenten, men också om själva studenten samt de första veckorna efter studenten, lite som "vad hände sedan". Att det ska bli mycket fokus på sista tiden som gymnasieelev, mina tankar och åsikter om sista tiden på gymnasiet men också känslor och tankar inför studenten. Ni kommer också få läsa om vad som händer efter studenten, med jobb och livet efter skolan, men också hur jag tolkat samt uppfattat tiden utan skolan. Så under våren kommer det lika mycket fokus på skolan och studenten, samt hur livet kan forma sig efter skoltiden/studenten.

Jag kommer också fokusera mycket på ridning, hästar och eftersom Pila inte blev dräktig när vi betäckte henne i somras, ska vi ge det ett nytt försök nu till våren, så det kommer ni få läsa en del om och om hon blir dräktig denna gång. Så det kommer också vara något som kommer ligga mycket i fokus under detta år, men även några år framåt, så detta är något ni antagligen kommer få läsa mycket om under en längre tid. Ni kommer alltså få läsa mycket om det som händer i nutid, men också mina funderingar om framtiden med hästar och arbete.

Som jag även skrev ovan kommer jag också fokusera mycket på hur livet ser ut efter gymnasietiden och studenten, vad som händer efter skoltiden och vad som kanske händer under min första tid i vuxenlivet på riktigt. Ex. arbete och livet utan skolan, eller vidare studier, ni kommer alltså få läsa mycket om ett nytt kapitel i mitt liv, med mycket fokus med allt i allmänhet. Som ex. hästar och ridning, arbete eller vidare studier, hur livet efter skolan har format sig och mina tankar samt åsikter om framtiden och allt som livet för med sig.

Ni kommer få följa mig genom livet tillsammans med nära och kära, hästar och ridning, nya äventyr och nya möjligheter, nya vägar som kommer öppna sig och nya kontakter samt relationer men också mycket som har med livet att göra. Ni kommer få följa min utveckling som person inom allt som har med personlig utveckling att göra och jag hoppas verkligen också att bloggen kommer att växa med allt det nya jag kommer skriva och uppdatera med. Det kommer komma mycket nya och mycket viktigare inlägg än tidigare som jag hoppas kommer uppskattas av er läsare, men också att ni kanske kan tycka att det är intressanta inlägg.

Men något som jag funderat mycket över, är att jag bloggar för min egen skull, jag bloggar för att skapa minnen som jag senare i livet kan titta tillbaka på och som jag kan ha nytta av senare i livet, oavsett vad det innehåller eller är aktuellt för tiden. Jag gör detta för att jag tycker att det är kul, jag gör detta för min egen skull och för att skapa minnen jag kan ta fram senare i livet, som jag senare kan återskapa eller som jag kan prata med andra om senare. Men det som jag tycker är viktigast är att jag verkligen gör detta för min egen skull, för mig själv och för att jag själv tycker att det är roligt och att jag själv uppskattar det jag gör. För om jag själv inte uppskattar det jag gör, så kommer heller inte andra att göra det.

Likes

Comments

Första Januari, men också ett nytt år - 2018 - vilket känns helt overkligt! Redan nytt år och jag kan inte säga annat än att 2017 gick rasande fort, som både hade sina för- och nackdelar. Vi firade nyårsafton med några bekanta och det var väldigt trevligt samt ett riktigt bra nyårsfirande, som jag tror vi alla var nöjda med. Vi började kvällen med att äta god mat och samtala, men också umgås såklart innan det var dags att fira in det nya året vid tolvslaget, sedan fortsatte kvällen någon timme till innan det var dags att lägga sig och sova. Hur firade ni nyårsafton?

Men som alla vet har ett nytt år börjat och stora möjligheter till att börja ett nytt kapitel i livet, det kommer också hända en del positiva händelser, ex. STUDENTEN som jag verkligen ser fram emot redan nu och som kommer vara en stor vändning i mitt liv då jag under en längre tid verkligen längtat till denna dag av många olika skäl. Samt att jag kommer kunna starta om på nytt, utanför skolan med eventuellt nya relationer. Jag har också funderat mycket på vilka förändringar jag vill göra inför detta år, b.la. för att jag ska bli mer självsäker och vidga mina vyer, samt leva ett mer positivt och händelsefullt liv.

Mina planer med detta år är att se det positiva i allt jag gör och allt som kommer i min väg, att endast göra det som gynnar mig bäst och det som jag mår bra av, inte vad andra tycker och tänker eftersom jag lever för min egen skull och måste göra de val som gynnar mig på ett positivt sätt. Att avsäga mig de kontakter som påverkar mig negativt och endast ha kvar de relationer/kontakter som påverkar mig på ett positivt sätt och endast ha kvar de vänner som vill mig väl samt jag mår bra av att umgås med. Att inte försöka tillfredsställa och försöka vara personer till lags som inte bryr sig om mig, och som inte vill mig väl eftersom de inte har något positivt att tillföra i mitt liv. Jag vill endast ha personer som vill mig väl och kan glädjas tillsammans med mig i allt positivt vi/jag gör tillsammans med även enskilt. Det jag syftar på är att jag inte kommer lägga ned tid på relationer som inte kommer betyda någonting om sex månader, eller relationer som bara drar ned mitt självförtroende eller mitt mående, jag vill umgås med personer som kan stärka och lyfta mig positivt.

För jag vill inte gå runt och låtsas att allting är bra i ett förhållande, oavsett om det gäller pojkvän eller kompisar, för min tid ska inte ödslas åt dåliga eller negativa relationer med människor som inte kan bidra med någonting positivt. Så detta år kommer jag fokusera på mig själv och endast göra de val som gynnar mig positivt - relationer, val som påverkar mitt liv och allting i allmänhet. Jag vill lägga tid på människor som får mig att må bra, eller de val som faktiskt gynnar mig positivt, för jag vill bli en mer positiv och självsäker person, men detta kan jag endast göra om jag lever ett liv med relationer och val som jag mår bra av samt jag kan leva med resten av livet utan att ångra. Jag kommer alltså tänka på mig själv i första hand och skita i andra, bara göra det som gör MIG lycklig och det jag mår bra av. Förstår ni vad jag menar?

Några andra "att göra" är att:

  • Våga - ta för mig och ta de chanser jag får. För jag kan alltid testa och försöka mig på någonting nytt som jag aldrig testat på tidigare, ex. jobba utomlands inom hästbranschen. För även om det visar sig att det inte passar mig, har jag iallafall testat och det är huvudsaken. Göra det som faller mig in och inte tveka.
  • Vara spontan. Inte fundera så mycket. Gör bara och tänkt inte tanken "tänk om", tänk istället "jag kan, jag törs, jag vill" eftersom jag spenderat stora delar av mitt liv av att tänka "jag kan inte, det går inte". Jag ska vara mer spontan och bara göra, inte fundera så mycket på vad som kan hända, jag kan om jag vill.
  • Sätta ned foten när någonting känns fel och när jag tycker att någonting inte är rätt. Jag måste våga säga ifrån när jag tycker att en situation inte känns bra. Jag vill få fram min åsikt och säga ifrån när jag anser att något är fel.
  • Fokusera på ridningen och min utveckling inom ridningen. Se det positiva i ridningen istället för det negativa, ex. vad gjorde jag bra och vad ska jag tänka på nästa gång.
  • Inte trycka ned mig själv. Detta är jag expert på, att trycka ned mig själv i allt jag gör och endast se det negativa. Jag måste börja se det positiva och vad jag gjorde bra för varje gång. Skriva upp minst tre bra saker med det jag gjorde för stunden eftersom jag behöver stärka mig själv för att kunna ta åt mig av andra.
  • Fokusera på körkortet och ta det i min takt, inte stressa upp mig över att andra tar körkort eftersom jag också är på god väg att få det efterlängtade körkortet.
  • Våga kommunicera med andra, säga det jag tycker och tänker, men även kunna lyssna på andra och vad de har för åsikter, samt ta åt mig på ett positivt sätt om någon säger något för att gynna mig eller för att göra mig medveten om saker jag inte lagt märke till tidigare. Ex. hur jag säger eller gör saker som kan förbättras osv.
  • Lev i nuet och ta vara på dagen som den kommer. Fokusera inte på allting som inte hänt ännu, fokusera på det som händer just nu. Det blir ofta bättre då och jag kommer antagligen också bli gladare samt mindre stressad.
  • Överanalysera inte saker och om någonting är oklart, våga fråga!

Detta är några på listan som jag måste tänka på och som jag gärna vill ändra på under detta år, som jag tidigare inte vågat. Men som jag nu bara måste bestämma mig för att "jag kan, jag vill, jag vågar", för allting går bara du försöker. Men det blir också många gånger mycket bättre om du har människor runt omkring dig som stöttar och peppar dig genom allt du gör. Sedan måste du själv också våga fråga, våga göra och våga ta för dig samt vara vänlig mot andra för att det ska fungera genom livet. Men nu ser vi fram emot detta år och gör det till ett ännu bättre år än 2017! Ha ett underbart år!

Likes

Comments

Idag är det dags för den första dagen på jullovet som kommer bestå av att hjälpa en kompis raka hennes häst och sedan avsluta dagen med mat och film hemma hos henne innan det är dags att åka hem igen. Hon hämtar mig vid kl: 10.00, för att sedan åka ca: 30 minuter till stallet där hon har sin häst, där de endast stått i två veckor, då hon flyttade hästen till detta stall eftersom det blir närmare för henne att åka än tidigare. Men det ska bli en jättetrevlig dag och jag hoppas att det kommer gå bra med klippningen, då vi ska testa en klippning som jag inte gjort själv tidigare (filtklippning, se bild ovan), så det ska bli spännande att testa någonting nytt och se hur det blir. Men då jag klipp denna häst tidigare, vet jag att den är väldigt lättsam att klippa då den bara står och njuter, då den har extremt mycket päls kommer klippningen verkligen att behövas. Hästen jag ska klippa är en Islandshäst, som har mycket päls året runt, så jag tror verkligen att denna typ av klippning kommer passa denna häst väldigt bra och det ska bli roligt att få testa detta också.

Resterande del av jullovet kommer jag plugga körkortsteori och övningsköra då jag har teorin, samt uppkörningen i början av Februari vilket jag är otroligt nervös över och jag har nästan lite ångest redan nu då jag tycker att det ska bli så otroligt skönt att ta körkort, men samtidigt känner sådan otrolig press. För jag är en sådan person som lätt får b.la. prestationsångest och samtidigt stressar upp mig otroligt mycket, blir nervös över saker jag egentligen inte behöver, jag måste lära mig att bara ta det som det kommer och bara göra istället för att fundera så mycket. Som min praktik handledare säger, gör det bara. Vilket är något jag måste lära mig, då jag funderar för mycket och gör allting lite för komplicerat än vad det egentligen är, men det gäller nog att ta det lugnt och inte göra det till en stor grej. Men jag kommer vara glad när det är över, om man säger så och när jag äntligen har körkort.

Likes

Comments

Nu är det inte långt kvar till jullovet och det känns helt underbart, då detta verkligen är någonting jag har längtat efter och som också känns väldigt välförtjänt efter många stressiga skolveckor med inlämningar, prov och avslutning av kurser. Men nu är det bara några dagar kvar och på torsdag kommer äntligen den efterlängtade julavslutningen, då vi som tidigare år börjar dagen med att spela spel fram till lunch då vi avslutar med julbord och utdelning av diplom samt stipendium.

Sedan är det bara ett halvår, sex månader och en termin kvar till studenten, som känns helt sjukt och jag har så otroligt svårt att förstå att det, en overklig känsla och tiden har gått så otroligt fort. Men vad är det man säger? Tiden går fort när man har roligt och/eller tiden går fortare ju äldre man blir, och så är det verkligen tiden går fortare och fortare med åren. Nu när jag går mitt sista år är det nästan att jag skulle vilja bromsa upp tiden och att inte behöva stressa så mycket som jag gjort de senaste veckorna och lämnat in inlämning efter inlämning, dessa stunder skulle jag verkligen vilja trycka på paus. Men det som skrämmer mest är att, om ett halvår tar jag studenten och måste ta nästa steg ut i livet, göra nya val och hamna i nya situationer jag kanske inte varit i tidigare. Att snart behöva lämna skolans trygga väggar och gå vidare i livet, starta ett nytt kapitel och testa på någonting nytt som kan utveckla mig framåt och positivt.

Jag kommer verkligen ta vara på mitt sista halvår, min sista termin och mina sista sex månader som gymnasieelev och göra det till någonting bra, även om jag längta till studenten och faktiskt vill gå vidare med mitt liv, att gymnasietiden ska vara slut och lämna denna tid bakom mig. Vill jag ändå att tiden ska gå långsamt och att vi ska fortsätta som vi gjort i tre år i några år till, men det förstår jag också att det inte kommer att fungera eftersom gymnasiet är en tre-årig utbildning av en anledning. Men också att jag inte kan stanna i min komfortzon hela livet eftersom jag måste utsätta mig för nya och obekväma saker, även om jag inte vill, för egentligen tycker jag att det ska bli spännande att se vad livet har att erbjuda men också vilka möjligheter jag kommer att få efter gymnasiet med den utbildning jag har.

Men allting kommer att lösa sig och det kommer bli en jätteroligt sista termin innan det är dags att gå vidare, men som jag skrev tiden går fort och innan jag förstått det själv kommer det vara dags och min gymnasietid vara över.

Likes

Comments

Idag, lördagen den 16.12.17, fick jag rida programridning som avslutning på höstens praktikperiod och det var otroligt roligt, men också väldigt lärorikt eftersom man verkligen fick en check på vad jag gjorde bättre och det som gick lite sämre. Vi red för domare och fick ett protokoll efter vi ridit våra program, vi var totalt tre stycken som red, så det gick rätt så fort och tog bara förmiddagen att bli klara. Men jag är otroligt glad att jag fått denna chansen då det var otroligt lärorikt och väldigt roligt då det är första gången jag rider ett dressyrprogram för domare, även om det bara var "prova på" och inte på riktigt så var det lite nervöst innan, men jag slappnade av rätt så fort när jag väl börjat rida.

Jag red LC:1 program som är det enklaste dressyrprogrammet som finns, men jag är väldigt glad att jag kom ihåg ridvägarna och faktiskt red hela programmet, även fast jag var väldigt nervös innan. Jag är nöjd med att jag faktiskt red så noggrant jag kunde och även om det blev lite missar i ex. ridvägarna (behövde vara lite mer noggrann på vissa ställen), och behövt lite mer energi i vänster galoppen, satte jag det mesta, men det behövs såklart, som det gör med alla, träning och ännu mer träning på småsaker, rent utsagt finslipning. Men det är vad ridningen går ut på och oavsett hur länge du rider, kommer du alltid ha någonting som måste tränas på, man är aldrig fullärd när det kommer till ridsporten.

Jag red på hästen jag ridit på varje vecka under denna praktikperiod, och denna häst är välutbildad och kan verkligen alla hjälper samt signaler, vilket också är väldigt roligt eftersom jag då också får känna hur det verkligen ska kännas med en skolad häst som verkligen kan. Det gör också att jag lär mig och får möjlighet till att utvecklas, att jag fått möjlighet till att rida denna häst under min praktik, är jag otroligt tacksam över eftersom jag utvecklat min ridning men även kommer utvecklas ännu mer ridmässigt. Det är en häst som jag kan lära mig av och känna mig trygg tillsammans med, det känns otroligt bra och jag känner mig väldigt tacksam över denna möjlighet. Jag ångar verkligen inte mitt val att gå som lärling eller mitt val av praktikplats då jag tror att jag har den bästa praktikplatsen någonsin.

Likes

Comments

Nu försöker vi igen, att hitta en långvarig och seriös medryttare till min 24-åriga Islandsvalack Fjalar som är en trygg och stabil herre med ett hjärta av guld. Fjalars tidigare medryttare kunde tyvärr inte fortsätta efter en kortare period hos oss och därför söker vi nu efter Dig som vill ha ett långvarigt medryttarskap.

Fjalar är väldigt trygg och stabil, som inte stressar upp sig för mycket och tar det mesta med ro i alla situationer. Han är välutbildad och en bra läromästare för Dig som vill ha en trevlig häst att lära Dig tillsammans med. Han är en pigg häst som fungerar både i grupp och ensam, men kan bli en aning piggare vid sällskap men utan att bli okontrollerad. Han anpassar sig väldigt bra efter ryttaren och gör det man ber honom om oavsett om du vill rida långsamt eller fort.

Vi söker Dig som vill rida kravlösa uteritter, då detta är vad vi främst vill att han ska göra då han börjar bli till åren, men även för att detta är vad Fjalar tycker är roligast. Men det finns även möjlighet till att rida för tränare vid intresse. Så är du en ryttare som är intresserad av härliga uteritter i vacker miljö och tillgång till långa ridvägar både i skog och grusväg, är detta precis vad du letar efter. Då vi har långa och härliga ridvägar att erbjuda, samt en supertrevlig häst att rida.

Du kommer för det mesta ha sällskap av mig, min mamma Sonja och vår medryttare som är medryttare på en av våra andra hästar. Men det kommer även finnas tillfällen då du måste rida själv/vara i stallet själv och därför vill vi gärna att du har hästvana.

Vi bestämmer antal dagar vid visat intresse. Men vi önskar runt tre dagar i veckan, men det finns såklart möjlighet till mindre eller fler dagar i veckan också.

OBS! Du måste vara bilburen då det inte finns några bussförbindelser.

Pris för att vara medryttare: 500 kr/månad.

Välkommen att höra av Dig om detta låter intressant till mig på: elinafjalar@hotmail.com

Likes

Comments

I fredags var det dags för mig att utföra halkbanan som är ännu ett steg närmare körkortet och det var otroligt roligt, verkligen något som jag absolut skulle kunna tänka mig att göra igen. Vi var totalt åtta stycken elever som medverkade på denna utbildning, vi körde två och två, ca: 30 minuter var då själva körningen var en timme lång. Vi började dagen kl: 08.30 på halkbanan med en timmes teori och sedan en timmes körning då vi fick testa att köra i olika hastigheter för att sedan bromsa på torrt och blött/halt underlag. Både med och utan ABS bromsar för att känna skillnaden. Vi hade två olika banor som det stod fyra konor på, vid konorna skulle vi bromsa för att sedans se hur lång tid det tog innan bilen stannade.

Det är verkligen någonting som jag skulle vilja göra igen då det var otroligt roligt och en jättebra upplevelse, det är verkligen en utbildning inom körningen som jag anser är väldigt bra, men även att alla måste göra den eftersom man verkligen får känna hur det är att behöva bromsa på halt underlag. Men också att vi måste vara försiktiga i trafiken, det skadar inte att köra efter din egen förmåga och att anpassa hastigheten efter underlaget. Men halkbanan var verkligen rolig att testa på och jag tycker att vi fick en bra utbildning både teoretiskt och praktiskt, ett steg närmare körkortet, vilket är väldigt skönt tycker jag.


Likes

Comments

Igår hade jag min åttonde körlektion på körskolan som också var en dubbellektion och egentligen ska jag ha en körlektion imorgon också, men då jag råkat dubbelboka mig i all hast, måste jag gå till körskolan idag och höra om de antingen har en senare tid eller så måste jag avboka. På fredag ska jag göra risk tvåan, den så kallade halkbanan från 08.30 till 11.30 och jag är verkligen jättenervös över detta, men alla som jag pratar med säger att halkbanan är väldigt rolig och det kommer säkert gå bra när jag väl börjat. Sedan har jag också fått uppkörning och teorin bokad, men det är först i Februari, så jag har två månader på mig då jag ska göra teorin den 5/2-18 och uppkörningen den 6/2-18, vilket jag är jättetaggad över. Men det kommer säkert gå jättebra och förhoppningsvis kommer jag ha körkort i Februari vilket jag verkligen hoppas på eftersom jag lagt ned väldigt mycket tid på körkortet, men även är väldigt beroende av bil samt körkort då jag bor ute på landet där det inte finns några bussar inom två mils avstånd. Nu kommer jag bara kämpa och fokusera på mitt körkort fram tills det är dags, så hoppas vi på det bästa men jag kommer vara positivt inställd oavsett vad som händer.

Körlektionen igår gick väldigt bra och jag är riktigt nöjd, vi körde på b.la. krokig och smal landsväg, mörkerkörning då jag körde senare på eftermiddagen, vid 15.30 till 16.50 och då hinner det bli väldigt mörkt. Sedan fick jag åka in på mindre grusvägar och vända i små samt stora korsningar, vilket gick jättebra tycker jag. Jag fick också backa in på parkeringsplatsen på en rätt så trång ruta när vi var klara som jag också är väldigt nöjd med. Jag hade också sett fram emot körlektionen imorgon eftersom det gick så bra igår samt att jag tycker att det är väldigt roligt, men då jag såklart dubbelbockat mig vid något tillfälle måste jag gå till körskolan idag för att hitta en ny tid, förhoppningsvis någon senare tid imorgon men annars får det bli nästa vecka istället. Men det löser sig såklart och jag får försöka köra hemma istället någon dag och sedan köra mina sista två lektioner nästa vecka istället, jag har också planer på att åka till körskolan för att göra "testprov" som man kan göra för att se hur man ligger till inom teorin. Så det kan jag passa på att göra idag när jag ändå ska dit så det passar väldigt bra medan jag väntar på att mamma kommer hem från jobbet, så hon kan hämta upp mig.

Likes

Comments

Igår var jag och mamma på Sweden International Horse Show, på eftermiddagsshowen (15.00 - 18.00) och vi hade det jättetrevligt. Vi såg många oerhört duktiga ekipage, såklart också Peder Fredricson som vann första hoppklassen under denna show och Knock out mixen som också var väldigt roligt, men det viktigaste av allt - Islandshästarna där Sverige kom tvåa efter Danmark. Efter showen gick vi på mässan någon timme innan vi åkte hem igen och jag köpte ett träns från PS of Sweden, som jag ska prova på Pila idag, hoppas att hon trivs med detta träns (se bild), de heter Noseband Pioneer.

Jag valde att köpa ett nytt och just detta träns till Pila för att hon är väldigt känslig om huvudet, speciellt vid öron och nacke, då detta träns var väldigt mjukt över lag, men framför allt vid öron/nacke samt vid nosrygg tror jag att det kommer passar väldigt bra eftersom hon lätt blir störd av stelt och hårt läder. Men jag tror att detta träns kommer bli bra för henne. 

Det fanns otroligt mycket "butiker" på mässan och väldigt mycket att titta på, mycket fina saker men väldigt mycket människor, precis som det brukar och man fick nästan stånga sig fram för att ens komma framåt. Men det fungerade ändå väldigt bra och jag är väldigt nöjd med tränset jag köpte. Jag köpte även hålfotsinlägg till mina skor då jag har problem med mina fötter, något som kallas hålfot alltså att man har ett hålrum på sidan av foten och därför köpte jag detta inlägg. Nästa gång jag "shoppar" blir på mellandags rean och då ska jag köpa b.la. tyglar och inspänningstyglar, samt short chaps eller ridstövlar och annat som jag hittar. Var ni på Friends Arena och mässan? Vad tyckte ni var bäst på showerna? Hittade ni någonting på mässan?

Likes

Comments