Header

Nu är det första dagen på sportlovet och det ska faktiskt bli väldigt skönt med lite lov igen, även fast det bara är några veckor sedan jullovet slutade så har det varit sex intensiva veckor med mycket plugg och ridning, så det har varit full rulle varje vecka fram till sportlovet och efter lovet kommer det vara lite lugnare igen. Vi hästelever kommer nämligen vara borta från skolan inne i stan i exakt en månad, då det först är en veckas sportlov, vilket är denna vecka, sedan är det två veckors blockpraktik och sedan en veckas specialvecka, vi är åter inne i skolan den 20 Mars och det kommer bli väldigt skönt att slippa skolbänken i några veckor nu.

Under lovet hade jag tänkt vara hemma och rida en hel del, fixa i stallet, eventuellt följa med mamma till Stockholm någon dag och bara ta det lugnt. Jag hade inte tänkt göra så väldigt mycket egentligen, bara ladda upp batterierna igen och sedan ta nya tag igen, innan det blir lov igen. Men jag trivs verkligen superbra i skolan nu och tycker att det är väldigt roligt att vara där, men vid den här tiden för ett år sedan ville jag bara därifrån eftersom det uppstod lite "komplikationer", men nu trivs jag som fisken i vattnet igen. Så det känns väldigt bra och jag är äntligen glad, positiv samt mer öppen igen om man tänker mot hur jag var för ett år sedan.

Vad hade ni tänkt göra på erat lov? Vissa skolor har ju sportlov olika veckor, så är det någon som hade förra veckan (v.7), eller har ni denna vecka (v.8) eller nästa vecka (v.9)?

Likes

Comments

I detta inlägg kommer jag göra ett så kallat Från år till år under de år jag haft Fjalar, hade tänkt att det kunde vara en liten rolig grej. Jag har haft Fjalar i 7,5 år, det blir åtta år i December detta år, det har varit en hel del mot- och framgångar, det har också varit mycket jobb med denna häst för att få hans förtroende. Har ni några frågor, tveka inte att fråga, antingen i kommentarsfältet eller till min mejl.

December 2009:

I december 2009 åkte jag och mamma till Östra Götaland där Fjalar bodde tidigare för att provrida honom, det tog runt fyra timmar att åka dit och fyra timmar hem. När vi väl kom fram stod Fjalar inne i stallet och var bara allmänt söt, han var nyfiken på oss men var ändå lite avvaktande, inte misstänksam, bara lite tillbakadragen. Han hade då gått som turridningshäst i några år men skulle nu pensioneras (han var då 18 år) och skulle få en egen människan/egen familj. Vi provred och vi båda tyckte jättebra om honom, så vi bestämde oss för att köpa honom, vilket blev ett "lyckat" köp och vi har haft stor glädje av Fjalar under dessa år och kommer antagligen ha många år kvar. Han kom hem till oss i slutet av december detta året.

2010:

Detta år bestod mest av mycket uteritter samt lära känna Fjalar, men också att se till att han kom in i vårat dåvarande hästgäng som bestod av två ston, en nordsvensk kallblodstravare och en irländsk korsningsponny, Han kom in i gänget bra och tog kommandot rätt fort då han är väldigt hög i rang och har även kommandot i vårat nuvarande hästgäng. I februari detta år köpte vi även mammas islandsvalack Oskar som då var 12 år, idag är han 19 år och även han har vi haft i ca: 7,5 år. De två är bästa kompisar, men det har inte alltid varit så, i början precis när vi köpt Oskar tyckte Fjalar inte om honom alls och jagade honom genom hagen i perioder, men efter några veckor blev de oskiljaktiga och det har hållit i sig under dessa år.

2011:

Detta år bestod mycket av uteritter men vi började också rida lektion en till två dagar i veckan på både Fjalar och Oskar som gick väldigt bra och vi utvecklades verkligen supermycket tillsammans, det var också bra för att lära känna varandra och hitta knapparna. Men det var såklart inte bara en dans på rosor då Fjalar är en väldigt pigg, känslig och ibland även en rätt så het häst när han taggar till, men han blir absolut inte elak. Så under lektionerna ibland kunde han bli väldigt stark och ibland dra med mig, men det gick alltid att få stopp på honom om man sa till honom på skarpen.

Han testade mycket under denna period och vi var osams rätt ofta, men det löste sig alltid då vi fick mycket hjälp under våra lektioner som var superbra! Vi red lektioner i kanske fyra till fem år innan vi bestämde oss för att bara rida hemma och lektion när vi hade tid/behövde det då det var stora utgifter. Vi var även på vårat första ridläger ihop under en hel vecka, det var ett ridläger för speciellt Islandshästar och det var väldigt roligt och lärorikt, det var en vecka som vi också lärde känna varandra och jag hittade även mer och mer knappar.

2012:

Vi fortsatte med våra lektioner detta år och under sommaren var vi på vårat andra ridläger ihop, även här lärde vi oss väldigt mycket och detta var såklart också ett ridläger speciellt för Islandshästar. Vi var även med på en lagtävling med våra klubb för första gången, detta var året vi började tävla på riktigt och sedan har det bara rullat på inom tävlandet. Vi fortsatte också med mycket ridning hemma i skogen samt att vi åkte iväg på mycket kurser och träningar.

2013:

Detta år tävlade vi en hel del och red även mycket lektioner samt helgkurser som gav oss otroligt mycket kunskap, men hittade också ännu fler knappar vilket gjorde det lättare i ridningen. Vi åkte bland annat på en lagtävling i Uppsala som vi även åkt på året innan, vi åkte även till denna lagtävling 2014. Vi var då med i femgång F2 och T4, där man bland annat tider tölt på långa tyglar. Vi åkte också på vårat andra ridläger ihop denna sommar och lärde oss också otroligt mycket på det lägret, vi åkte därifrån med många nya kunskaper samt en bättre relation.

2014:

Detta år köpte vi mitt sto Pila under sommaren och under en tid red jag både Fjalar och Pila, vilket gick bra. Men under hösten bestämde vi oss för att hitta några medryttare och fick två superbra medryttare som stannade hos oss i drygt två år innan de antingen flyttade längre bort eller skaffade sig en egen häst. Men vi har fortfarande bra kontakt med båda två vilket är superroligt, då det alltid är roligt att ha kontakt med bekanta.

Detta år fick Fjalar följa med på en del kurser samt en sista lagtävling i Uppsala som gick helt okej. Men annars fick han bli pensionär och mest komma ut på turer i skogen eller lite kurser/träningar ibland.

2015:

Detta år hände det inte så mycket, Fjalar fick en kortare vila under November och December månad, vi började också leta efter en medryttare som bara red honom. De medryttare vi hade innan varierade lite grann mellan honom och Oskar, men då han är lite mer av en enmanshäst ville vi hitta en medryttare som bara red honom.

Men tidigare detta år var han igång och fick följa med på en hel del kurser, men mest fick han komma ut på turer i skog och mark då han trivs bäst med det, samt att han tycker att det är otroligt roligt att bara få komma ut och springa av sig lite ute i skogen och på åkrarna.

2016:

Fjalar hade under november och december 2015 haft lite sporadisk vila samt att vi började leta efter en "egen" medryttare till honom. Vi hittade en jättetrevlig tjej som stannade hos hos ett halvår innan hon tog studenten och började jobba, men vi har också kontakt och när hon kan ville hon gärna komma tillbaka.

I April detta år sökte vi efter en ny medryttare till Oskar och hittade en jättebra tjej/kvinna som är kvar en idag, snart ett år senare. Vi fick även hennes dotter som medryttare på Fjalar vilket var jättebra när hans medryttare slutade i Juni då hon skulle åka och jobbade hela sommaren.

Så detta var ett bra år på hästfronten och med våra medryttare. Jag red också Fjalar en hel del detta år, han fick också följa med på några kurser under hösten som han tyckte var väldigt roligt. Men annars får han mest komma ut i skogen som han också trivs otroligt bra med.

2017:

Nu har vi inte kommit så långt på detta år ännu, men hittills har vi mest bara varit ute i skogen och busat med många galopprace i både snö och på grusvägarna. Men vi är väldigt glada över de år vi haft med Fjalar och hoppas på många år till, då han verkligen har ett hjärta av guld och är en av våra bästa hästar som man verkligen kan lita på i alla lägen.

Vad tycker ni om detta inlägg? Kom gärna med åsikter och tankar!

Likes

Comments

Det var en hel del frost nu på morgonen när jag steg upp och det är rätt så fint när det är lite "vitt", men det är ändå inte något som jag vill ha just nu då jag verkligen tycker att det kan bli vår nu och lite varmare väder. Men man ska inte klaga, det kunde ha varit värre och då hade man ju klagat ännu mer på att vädret var dåligt, men vi har faktiskt haft tur med vädret denna vecka då det har varit en hel del sol och faktiskt rätt varmt väder, riktigt vårväder kan man säga. Så man märker ändå att våren kanske är på väg, eller vad tycker ni?

Idag är tanken att vi ska rida ut med våra medryttare som kommer kl: 10.30 för att rida, jag funderar på att bara rida här hemma och göra lite lösgörande bara på Pila då hon mest har blivit longerad de senaste två veckorna, men också för att jag måste rida igenom henne ordentligt då vi har varit lite dåliga på det den sista tiden. Men jag får se hur jag gör, kan hända att jag rider ut också, jag behöver inte bestämma mig riktigt ännu, för man kan också göra lite skänkelvikningar, öppna samt sluta osv över grusvägarna också. Hur brukar ni lägga upp eran träning av era hästar?

Men som sagt har jag också sportlov nu och det är faktiskt väldigt skönt att få vara ledig en vecka och göra sådant man själv vill göra och som man måste göra. T.ex. ridningen är något som jag har velat hinna med mycket nu under en tid och nu kommer jag kunna fokusera på ridningen i tre veckor - en veckas sportlov och sedan två veckors praktik då jag ska vara på en Islandsgård. Då kan jag eventuellt också ta med mig Pila dit under de två veckorna och då kan jag även rida henne ordentligt vilket jag tycker är väldigt bra då hon får komma igång ordentligt nu under våren.

Ha en bra lördag, så hörs vi senare idag igen. Hur ser eran dag ut?

Likes

Comments

Ännu en helt vanlig fredag och om bara några timmar har jag äntligen fått sportlov som sträcker sig över nästa vecka (v.8) och det ska faktiskt bli rätt så skönt då det har varit några intensiva veckor med mycket plugg samt ridning här hemma. Har ni redan haft sportlov eller ska ni ha sportlov? Alla verkar ha olika veckor, då några har haft denna vecka (v.7), några har nästa vecka (v.8) och några har sportlov v.9, så det verkar vara lite skillnad runt om i Sverige.

Men som sagt är det några timmar kvar och som vanligt börjar jag först 13.30 idag, så sitter just nu hemma och pluggar inför det muntliga foderprovet som vi ska ha idag. Vi ska ha ett muntligt prov om olika fodersorter då vi ska berätta lite om dem, vad det är för typ av foder och vad det är bra för osv. Det känns som att det kommer gå bra och jag är inte så väldigt nervös inför själva provet, men det kommer jag säkert vara när vi väl ska börja.

När jag kommer hem ska jag longera Pila och låta henne jobba lite från marken både med och utan inspänningar hade jag tänkt, hon har fått jobba lite med longering de senaste två veckorna för att jag vill att hon ska jobba lite utan ryttare och kunna bära sig själv. Jag tror också att vi kanske måste ta ut våran equiterapute för att titta till henne, hon har inte gått konstigt eller så, men då hon började brunsta för ett tag sedan så har mammas ena valack lekt lite "hingst" och betäckt henne. Vi har såklart bytt hage på henne, så hon får gå tillsammans med min valack som inte bryr sig om att hon brunstar, men jag vill ändå att equiteraputen kommer och tittar på henne. För han är så, att är det inget fel på henne så tar han inte betalt, det är bara om det är något fel som han måste rätta till som han tar betalt, så det skadar ju inte att ta ut honom heller. Har ni tagit ut en equiterapute till era hästar någon gång?

Hoppas ni får en bra fredag, så hörs vi senare ikväll igen!

Likes

Comments

Tisdag förmiddag och jag drygt en timme kvar av denna skoldag innan jag slutar för dagen, eftersom det är tisdag slutar jag 11.20 precis som vanligt vilket är skönt. Nu under förmiddagen har vi fått jobba med restuppgifter som vi behöver göra klart innan lovet och det har gått bra, jag har lyckats beta av min uppsats om hållbar utveckling och pluggat lite fodermedel för häst, eftersom vi har ett muntligt prov med fodermedel på fredag.

När jag slutar ska jag gå och äta lunch, för att sedan gå tillbaka till skolan för att plugga lite till medan jag väntar på bussen, jag ska kanske gå runt på stan en stund också. När jag väl kommer hem ska jag rida ut tillsammans med våran medryttare, vi ska eventuellt longera och jobba med markarbete med Oskar istället för att rida, men vi har inte bestämt oss ännu. Med Pila hade jag tänkt jobba lite med lösgörande både från marken och på ryggen bara för att känna igenom henne hade jag tänkt då jag tror att det behövs då hon känts lite stel i höger sidan.

Fjalar ska också bli lite longerad/tömkörd hade jag tänkt, bara få jobba lite utan ryttare både med och utan inspänningar. Jag tror att det kan vara bra för honom att få jobba lite på det sättet lite ibland bara för att få jobba med ryggen utan ryttare eftersom han börjar bli lite äldre och jag vill att han ska hålla lite längre, så är det bra att låta dem utan någon/något på ryggen. Det är såklart bra för vilken häst som helst. Vad tycker ni om tömkörning/longering? Tömkör eller/och longerar ni era hästar ofta?

Sedan är det också alla hjärtans dag idag! Så jag passar på att önska er alla Glad alla hjärtans dag och hoppas att ni får en underbar dag med nära och kära! 

Likes

Comments

Måndag morgon och jag sitter på bussen på väg till skolan som vanligt, idag är det vanligt schema och inga konstigheter, bara en helt vanlig måndag. Men det är också bara en vecka kvar till sportlov vilket är väldigt skönt tycker jag, under lovet händer det inte så mycket egentligen, jag ska mest vara hemma och motionera hästarna.Jag ska eventuellt också träffa en kompis som jag mejlat med i lite över 1,5 år, vi har träffats förut eftersom vi åker samma buss till och från skolan, samt att hon varit hos mig en gång tidigare. Men annars så kommer det nog inte hända så mycket mer än att jag bara tar det lugnt hemma och laddar batterierna en aning och tar nya tag efter lovet. Hur ser erat lov ut?

Men som sagt så är det en vecka kvar till lovet och denna vecka är det helt vanligt schema, det kommer nog inte hända något speciellt vad jag vet. Det ända som jag vet är att vi läser våran sista samhällskunskap lektion för denna termin imorgon, så istället för samhällskunskap kommer vi läsa naturkunskap på tisdagarna nu fram till sommarlovet. Vi läser den kursen (naturkunskap) på måndagar också, men eftersom samhällskunskapen är klar för denna termin läser vi den kursen istället nu även på tisdagar Med ridningen är tanken att hästarna ska gå tisdag, fredag, lördag och söndag denna vecka, eventuellt ska Pila, Garpur och Fjalar också få gå promenad de andra dagarna, annars blir det ridning för alla hästarna är tanken. Hur ser eran vecka ut?

Vi hörs lite senare ikväll! Ha det så bra!

Likes

Comments

Ännu en söndag och bara några timmar kvar av denna helg tyvärr, men det är bara en vecka kvar och sedan är det redan sportlov igen, sedan är det ingen skola inne i stan på fyra veckor (en veckas sportlov, två veckors praktik och en veckas specialvecka med bara hästrelaterat), så det ska såklart bli skönt. Så det kompenserar ändå upp att det är söndag idag och att det är en ny skolvecka imorgon igen, för sedan kommer det vara fyra veckor med något roligt.

Veckan som kommer är ganska hektiskt ändå, vi ska skriva två uppsatser i hållbar utveckling samt Israel- och Palestinakonflikten, sedan ska vi även göra ett muntligt foderprov, det är då hästfoder. Men det kommer nog att gå bra då jag känner mig rätt säker på dessa områden, så det känns ändå rätt bra tycker jag. Annars så är det rätt lugnt, ska hinna rida minst fyra dagar denna vecka och då kommer även våran medryttare på Tisdag som vanligt, hon hämtar då upp mig vid bussen även denna gång.

Idag har det varit en rätt lugn dag här hemma, syrran är hos en kompis som hon sovit över hos sedan igår och mamma är hos sin ena kompis på en föreläsning, jag är hemma och ska snart gå ut för att longera Pila en stund. På dagen övningskörde jag med min granne och det gick faktiskt rätt så bra, nu har jag blivit mer säker på att växla och starta i backar, nu måste jag träna mer på att backa och sedan köra lite mer i trafiken. Jag har bara kört lite på våra grusväg här hemma samt på våran ena åker där jag tränat på att stanna, starta, växla och backa, bara för att jag ska lära mig grunderna innan jag ger mig ut i trafiken. Är det någon av er som övningskör?

Med ridningen i veckan är planen att bara jobba lite lösgörande samt låta henne göra av med lite överskottsenergi, hon brunstar just nu och när hon är det blir hon väldigt pigg. Hon brunstar väldigt mycket, så vi har funderat på att köpa munkpeppar till henne, då vi har fått det som förslag från bekanta som har ston som brunstar mycket. Har någon av er använt/känner någon som har använt munkpeppar till sina/era hästar? Jag har även läst att det ska hjälpa mot ston som brunstar mycket, men det skulle vara intressant att höra vad ni har för åsikter om munkpeppar, dela gärna med er!

Likes

Comments

Som rubriken lyder, ännu en lördag i Februari och hos oss är vädret en aning kallt, samt lite grått men det ser ut att det kommer klarna upp under dagen, då det är grått men ändå rätt så klart. Nu under förmiddagen, vid kl: 10.00 kommer våra medryttare för att rida, då hade jag tänkt rida med dem och då är vi väl ute någon timme, jag har egentligen lust för att rida själv då jag vill känna igenom Pila i lugn och ro, men får se hur jag gör. För det är väldigt hårt i marken just nu, så det blir mest skritt eftersom det är så pass hårt och jag vill inte rida så mycket på stumt underlag, men då jägarna fortfarande sitter i skogen under helgerna så kan vi inte rida där. Så vi rider mest lite kortare men effektiva ridpass tills det blir mjukare men också varmare och det kommer jag säga till dem när de kommer så får de själva välja om de vill rida en längre runda eller om de rider en kortare runda med mig.

Utöver ridningen händer det inte mycket mer än att jag ska fixa lite i stallet efter ridningen, hästarna kommer få stå inne en stund för att äta sin lunch innan de får gå ut igen. När de väl är ute så hade jag tänkt mocka samt sopa stallgången men också packa höpåsar samt göra iordning Garpurs extra kraftfoder han får på kvällarna. När jag väl är klar med det så hade jag tänkt ta en powerwalk tillsammans med hundarna för att sedan göra lite styrketräning inne, då jag har ett gäng övningar som går att utföra på egen hand hemma med lite fantasi. Som jag säger "varför ska jag betala en PT för något jag kan göra själv hemma?" då jag känner många som går till en PT flera gånger i veckan, det är absolut inget fel med det men min åsikt är att det känns lite onödigt att betala för det när man kan göra i princip samma övningar gratis hemma på egen hand. Vad tycker ni?¨

Men sedan kommer det bara bli en lugn kväll här hemma som vanligt då jag ofta inte har tid för så mycket på helgerna mer än mycket stalljobb och ridning under mina helger, sedan är jag ganska osocial också och umgås mest bara med mina allra närmsta vänner. Men som jag skrev, går min tid åt till mest hästarna och stallet, men också mycket skolarbete, så jag har inte så mycket tid för annat och sedan har jag heller inte något intresse för att gå ut och festa, eftersom jag tycker att det är extremt onödigt och jag har absolut inget intresse för det. Vad tycker ni om detta?

Ha en trevlig lördag så hörs vi senare ikväll!

Likes

Comments

Nu är det äntligen fredag igen, vilket är rätt så skönt tycker jag. Nu är det bara en skolvecka kvar tills sportlov, jag har lov vecka 8, sedan är det ytterligare tre veckor borta från skolan, då vi har två veckors praktik och sedan en specialvecka. Men nästa vecka blir nog rätt lugn, vi har foderprov på fredag, alltså om en vecka, då har vi prov inom olika fodertyper till häst och det kommer nog att gå bra. Vi ska också skriva sista delen av vår salstentan på tisdag, vi har skrivit tre olika delar och det har känts bra, det är också våran sista lektion i samhällskunskap för denna termin, vi fortsätter med denna kurs i höst. Men annars händer det nog inte så mycket inom själva skolan nästa vecka vad jag vet just nu.

Det har också varit lite dålig uppdatering här på bloggen den senaste tiden och det är jag ledsen över, men det ska bli bättring på och jag ska verkligen försöka fokusera på bloggen mer nu under kommande veckor. Jag har egentligen inte någon bra anledning till att bloggen haft dålig uppdatering, bara att jag har haft mycket annat att göra, så bloggen har blivit lite bortglömd tyvärr. Men som jag skrev ska det bli en bättring på det och tanken är att jag ska förbereda lite intervjuer, har dock inte bestämt mig för vilka jag ska intervjua, men det återstår och ser, men jag kommer välja noga. Så är du intresserad av att bli intervjuad samt synas på min blogg får du gärna höra av dig. Mejl i min presentation.

Idag var vi häst- och djurelever från min klass på studiebesök på en klasskompis föräldrars butik med djurfoder, leksaker till hund och katt men också lite kläder och mycket annat. Vi var där för att få lära oss mer om foder eftersom vi håller på med foder i skolan just nu och det var rätt så intressant tycker jag. Jag behövde ta en tidigare buss då vi skulle åka från skolan 12.15 och jag brukar börja först 13.30 eftersom jag bara har en lektion på fredagar, men idag började vi lite tidigare för att vi skulle på detta studiebesök. Så jag var i stan kanske två timmar tidigare och passade då på att köpa en lite sen födelsedagspresent/tidig alla hjärtans dag present till mamma samt boken "Ibland mår jag inte så bra" till mig själv. Jag köpte den boken till min syster till födelsedagspresent och jag har läst två kapitel som har varit väldigt bra.

Med ridningen går det bra och allting rullar på, vi rider just nu fyra dagar i veckan men ska utöka dagarna nu när det börjar bli ljusare på eftermiddagarna/kvällarna. Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag har anmält mig till en kurs den 8/4 och det ska bli roligt, jag hade också tänkt träna lite inför den kursen, på både sitsen och inverkan, men också lite kondition och lösgörande på Pila som ska följa med på denna kurs. Så det kommer vara fokus nu de kommande veckorna, men såklart också mycket uteritter då vi ska klättra mycket i backar och i skogen hade jag tänkt. Med Fjalar kommer det mest bara att vara träning av kondition och muskler, men också att han ska få komma ut och röra på sig ute i skogen samt mycket uteritter, någon lektion samt lösgörande ibland för att lossa lite stelhet vid behöv.

Likes

Comments

Mitten av vecka 6 och bara 1,5 vecka kvar till sportlov som är väldigt skönt, men också lite efterlängtat tycker jag, även fast det inte var länge sedan vi hade jullov. Men veckorna har varit fullspäckade med prov och uppsatsskrivningar, men också mycket plugg och det är bara att göra klart det sista innan lovet, jag måste också bestämma mig vart jag ska ha min praktik vecka 9 och 10 eftersom vi har blockpraktik dessa två veckor, det måste jag bestämma idag.

På onsdagar har vi profildagar egentligen, men idag skulle vi vara inne i skolan på förmiddagen och åka till ridskolan efter lunch för att rida, vi har hoppning och jag hoppas att jag kommer få Betty, en tinker jag brukar rida på under våra profildagar, men det ordnar sig nog. Nu under förmiddagen ska vi fortsätta jobba med foder och det är faktiskt rätt roligt tycker jag, vi har jobbat med det under några veckor och ska ha förhör på detta nästa vecka.

Vi får göra våra egna foderplancher med olika fodertyper, t.ex. vad de heter och vad de innehåller samt hur de ser ut, för att vi ska kunna plugga hemma inför provet nästa vecka och även kanske inför hästskötarexamen i trean. Så jag tycker verkligen att detta område är bra då vi också får mycket kunskap om fodertyper samt deras påverkan på hästen, samt vad man måste tänka på när man utfodrar en häst ett visst foder osv.

Våra hästar får endast hösilage som inte har så vädligt höga värden eftersom de är väldigt lättfödda och inte behöver så höga värden för att må bra, eftersom Islandshästar är väldigt lättfödda hästar som klarar sig på lite bete. Sedan så utfodrar vi våra hästar tre gånger om dagen med en mängd som passar dem såklart, men de får inte hösilaget med de högsta näringsvärdena osv. Kraftfoder får de endast efter ridning, Garpur får även extra på kvällarna för att hålla hullet, men då får de endast müsli för speciellt Islandshästar som vi köper av en privatperson som jobbar med speciellt Islandshästar och dess foder. Vad får era hästar för foder?

Likes

Comments