Header
View tracker

Fredag kväll och det blev en lugn fredag kväll hemma som vanligt, det blev ingen ridning för min del idag, så både Fjalar och Pila får vila idag, men under helgen ska jag försöka rida båda två så de får komma ut hela helgen. Men under nästa vecka får det bli lite lugnare med ridningen och fokusera på skolan sista veckan innan jullovet, så får de komma igång ordentligt igen under jullovet.

När jag kom hem så tillagade jag havregrynsgröt med hallon samt varm choklad som jag inte druckit på väldigt länge, det var faktiskt rätt gott med den varma chokladen och till det blev det lite mer plugg inför proven kommande vecka samt att jag gjorde klart lite inlämningsuppgifter som jag lämnade in. Så det blir lite fokus på skolarbetet i helgen, alltså att beta av uppgifter som måste lämnas in och massor av pluggande så blir det säkert bra.

Nu har jag lagt undan pluggandet för denna kväll och tänkte dra mig ut till stallet för att mocka, sopa men också kvällsfodra hästarna och katterna för kvällen, så nu blir det någon timme ute i stallet innan det blir en lugn kväll på soffan till någon bra film eller serie. Hoppas att ni får en bra fredag och helg.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Ännu en fredag förmiddag och jag ska snart göra mig iordning för att åka till skolan, jag börjar först 13.30 på fredagar och har då förmiddagen på mig att hinna med att rida eller något annat som måste göras. Idag blev det ingen ridning på förmiddagen eftersom hovslagaren kom vid 08.00 för att sko två hästar - Fjalar och Vignir - som blir helskodda med snösulor och brodd, så det tog sin lilla tid och jag hoppas att jag hinner motionera Pila senare idag efter skolan.

I skolan så kommer vi arbeta med lagar och regler som vi började med förra veckan, då arbetar vi med vilka lagar och regler som gäller inom djurhållning, vad man behöver för material och byggnader, samt storlek på byggnader och hagar för att få sin gård godkänd samt vad som gäller vid djurhantering samt skötsel. Det är rätt intressant och vi ska jobba med detta område fram till jullovet, alltså idag och nästa vecka eftersom det inte alla är långt kvar till jullovet.

Denna fredag är den näst sista innan jag får jullov, det är denna fredag och fredag nästa vecka kvar innan jag får jullov och med idag inräknat så är det bara fyra fredagar kvar på detta år, så det är inte långt kvar nu av denna termin och av 2016. Det känns faktiskt lite sjukt att tiden har gått så himla fort. Enligt mig så har denna termin bara rusat förbi och det känns som att jag inte riktigt har hunnit med på vad som hänt, allting bara rullar på och snart har det gått ett halvår igen. Går tiden fort eller långsamt för er?

Likes

Comments

View tracker

Idag är det en blandad dag, på torsdagar har vi våra idrottsspecialiseringar dressyr/hoppning och brukar vanligtvis vara på ridskolan som skolan samarbetar med. Men idag är vi i skolan på förmiddagen för att göra klart en biologiuppgift och är här hela förmiddagen, vid lunch åker vi ut till ridskola och äter lunch där för att sedan vara där under eftermiddagen och rida. Det är bra att vi kan göra så ibland, att vi är inne i skolan på förmiddagen och på ridskolan under eftermiddagen eftersom vi då kan jobba med annat skolarbete också, speciellt nu innan jul när vi har så mycket att göra klart.

Så just nu sitter jag och de andra hästeleverna i skolan och jobbar med våra uppgifter, jag samt några till jobbar med en skrivuppgift och några jobbar med en powerpoint presentation. Jag valde att göra en skrivuppgift eftersom jag har mycket lättare för att skriva och svårare för att hålla en muntlig presentation, så att göra en skrivuppgift var ett rätt så självklart val för mig. Det var en rätt svår uppgift och jag hoppas att jag förstått uppgiften rätt men också att den blir bra skriven eftersom jag vill ha lite högre betyg i biologi då jag tycker att det är rätt så roligt och intressant. 

I eftermiddag när vi åker ut till ridskolan har jag idrottsspecialisering dressyr tillsammans med en annan tjej i min klass, medan de resterande fyra har idrottsspecialisering hoppning. Då rider vi i två grupper eftersom vi valt två olika inriktningar inom ridningen. Det är rätt bra att vi bara är två stycken som har dressyr eftersom vi får ut väldigt mycket av det och vi får jobba hela tiden eftersom våran lärare då ser oss hela tiden då det bara är vi två som rider, så jag tycker också att vi utvecklas mer under torsdagarna då vi är så få som rider i båda grupperna.

I kväll är det dags för Jessica lektion igen, men eftersom mamma jobbar sent så kan vi inte rida på våra hästar eftersom vi måste åka med transport med våra hästar för att komma till träningen, så jag får låna en häst från gården där jag jobbar eftersom de bor granne med gården vi tränar på. Så det ska blir roligt, det hade såklart varit roligare att rida på min egna häst eftersom det är Pila jag vill utvecklas med, men jag utvecklas såklart med en annan häst också och det kommer säkert bli roligt även fast jag rider på en annan häst än Pila.

Likes

Comments

Som rubriken lyder så blir det hästar hela dagen idag, precis som varje onsdag eftersom vi har våra profildagar inom våra inriktningar på onsdagar och torsdagar, så idag är vi hästelever i stallet hela dagen. Vi har teori på förmiddagen och ridning på eftermiddagen då vi rider i två grupper, idag har vi dressyr allihopa, imorgon har vi vår idrottsspecialisering hoppning och dressyr, så är vi två stycken som har dressyr och fyra stycken som har hoppning.

Under teorin nu på förmiddagen arbetar vi med tävlingsreglementet, alltså om lagar och regler inom tävling i hästsporten, vi får då ta reda på fakta på bland annat svenska ridsportsförbundets hemsida, jag tittar även på Svenska Islandshästförbundet och även i olika tidningar som finns för hästsport. Vi fick själva välja om vi ville arbeta i grupp eller enskilt, jag och två till valde att arbeta enskilt men de resterande tre valde att jobba tillsammans. Jag är en sådan person som tycker bättre om att arbeta ensam då jag får mer gjort då och kan fokusera i min egna lilla bubbla istället för att behöva anpassa mig efter någon annan.

På eftermiddagen kommer vi att ha dressyr, vi ska jobba med övergångar, takt och tempo, men även en aning lösgjordhet och lydnad, t.ex. vägar och halter. Vi kommer då att rida i två grupper tre och tre, då vi bara är sex stycken idag, vi brukar annars vara sju stycken, men en tjej var sjuk, så då blev vi bara sex stycken idag. Från första början när vi började i ettan förra året så var vi tio stycken, men med tiden så har hittills tre stycken slutat eller bytt inriktning, det är rätt skönt att vi är så få tycker jag eftersom det då inte tar lika lång tid med allting o.s.v.

När jag kommer hem senare så blir det ännu mer hästar eftersom jag måste motionera mina hästar hemma, jag får se vad jag hittar på för något, men det kommer bara att bli något lugnare och kortare ridpass hade jag tänkt mig eftersom det är Jessica träning imorgon igen som kommer att bli ett lite hårdare pass, men det kommer säkert bli väldigt roligt och lärorikt som vanligt.

Likes

Comments

En helt vanlig tisdag kväll och jag har spenderat kvällen med lite plugg inom biologi (evolution) och samhällskunskap (demokrati och diktatur) eftersom jag nästa vecka har examination i båda dessa ämnen precis innan jullovet för att vi ska börja med nya områden i de ämnena efter jul och lärarna vill inte att vi ska glömma något över lovet så då tyckte de att det var bättre om vi gjorde klart alla de viktiga/påbörjade områdena i alla ämnen innan jul.

Det är som tur ämnen jag har rätt så lätt för och tycker är roliga, så det har inte varit några problem att plugga eller komma ihåg de viktiga sakerna som vi måste kunna till proven. Så jag är inte så väldigt stressad över att vi har två prov på samma dag, även fast vi har mycket att göra och plugga till så känner jag mig inte så stressad eller nervös över att inte hinna klart eller att misslyckas på något av proven eftersom jag är en människa som tycker om att ha många bollar i luften. Jag är en sådan person som vill ha något att göra hela tiden då jag har svårt att bara sitta stilla och göra ingenting, så jag är rätt nöjd med att ha lite att göra efter skolan och när jag är klar i stallet med hästarna. Sedan så är jag inte någon plugghäst direkt, eftersom jag har väldigt svårt för att ta tag i att börja plugga, men när jag väl kommit igång så brukar allting bara flyta på av rena farten.

Jag tömkörde Pila idag när jag kom hem från skolan, det gick väldigt bra och jag är nöjd eftersom jag fick igenom det jag ville och hon jobbade på bra. Jag slutar 11.20 på tisdagar vilket betyder att jag kommer hem tidigt, jag brukar vara hemma runt 13.45 - 14.00 och brukar då direkt gå ut till stallet för att rida eller motionera Pila och Fjalar på något annat sätt. Så jag tycker att mina tisdagseftermiddagar hemma är väldigt bra eftersom jag då hinner med hästarna och annat som behövs göras i lugn och ro innan de andra i familjen kommer hem.

Likes

Comments

En helt vanlig måndag i December, bara tre måndagar kvar av denna termin med denna måndag inräknad och det är precis som vanligt en lång dag och har jag tur så är jag hemma vid 17.30 idag, men har jag otur så är jag hemma en timme senare än det (18.30). Dagen ser precis ut som vanligt, tre timmars biologi under förmiddagen och efter lunch en timmes mentorstid, sedan följer dagens sista lektion som är tre timmars samhällskunskap som slutar 16.15.

Under biologin arbetade vi med evolution, tittade på två föreläsningar och sedan fick vi välja arbetssätt som vi senare kommer att bedömas på som en examination. Jag valde att göra en skrivuppgift som innebär att vi måste förklara olika begrepp samt att vi ska skriva en förklarande text där vi berättar om de olika delarna i evolutionen. Under mentorstiden ska vi titta på film som vi började titta på förra veckan och ska titta klart på idag, den heter trophy kids, den handlar om föräldrar som pushar (lite väl mycket) sina barn inom en sport för att de ska bli bäst i världen inom sporten de utövar. Under samhällskunskapen ska vi på film - V för Vendetta - eftersom den passar bra att titta på inom de arbetsområde i samhällskunskapen som vi arbetar med just nu.

När jag kommer hem så är tanken att jag ska plugga både biologi och samhällskunskap eftersom vi har prov/examination i dessa ämnen nästa vecka och då vill jag göra bra ifrån mig eftersom det är det sista vi gör i dessa arbetsområden i de ämnena. Efter jullovet kommer vi börja arbeta med nya områden i de allra flesta ämnen, så lärarna vill att vi gör klart allting innan jullovet för att kunna börja på nya arbeten efter jul och för att vi inte ska glömma bort massor under lovet, så då klämmer de in lite prov/examinationer de sista veckorna innan jullovet. Lite körig, men det lönar sig i slutändan

Likes

Comments

Böcker i fint skick säljes. Jag säljer böcker inom häst-, spänning/deckare- och fantasy. De finns i Södermanland. Kostar 25 kr/styck. Kan hämtas eller skickas mot fraktkostnad.

Några av böckerna till salu:

 • Klara för start
 • Hingsten från vildhästens ö
 • Häst med gyllene hovar
 • Teddy i huset (häst)
 • Teddy på ridläger
 • Mulle boken, tre stycken. Serier från 2000 - 2005.
 • Harry Potter och hemligheternas kammare
 • Den sista schamanen -
 • Vargavinter (nyinköpt)
 • Sex veckor
 • Mammutjägarna
 • Expert på att rodna
 • Spirit - hästen från havet
 • Förlåt Elina
 • Drömponnyn
 • Vänner (häst)
 • Vargbröder del 1 och del 6. 

Fler böcker finns. Bilder och mer info angående böckerna finns vid intresse.

Kontakt: elinafjalar@hotmail.com eller islandstjejen@hotmail.com


Likes

Comments

Idag var våra medryttare här igen och eftersom det kommit en del snö så bestämde vi att det skulle vara roligt att tolka (åka pulka bakom hästarna), så då hämtade vi in Fjalar och Oskar som är snälla att tolka med samt att de tycker att det är superroligt att dra. Vi började med att rida/åka fram och tillbaka på våran grusväg i ett lugnt tempo bara för att hästarna skulle förstå vad det handlade om och sedan så var vi i en av hästhagarna där vi inte har några hästar för tillfället samt på grannens åker där vi gasade på lite grann.

Jag och mamma red på hästarna, medan medryttarna fick åka i pulkor bakom varsin häst. Båda hästarna tyckte att det var superroligt och det tyckte såklart vi också, men medryttarna var nog de som tyckte att det var roligast eftersom det var första gången för dem att tolka bakom hästar. När vi var klara med hästarna och hade gett dem lunch så gick vi in för att fika med pepparkakor, varm choklad/te och smörgåsar. De hade även med sig sin hund som fortfarande är en valp och den fick leka en hel del med Abbe, Ester var inte så intresserad i att leka, men Abbe och valpen tyckte att det var jätteroligt att springa runt i snön och "brottas". Har ni tolkat med era hästar i år/någon gång?

När medryttarna hade åkt hem så åkte jag och mamma till affären för att jag skulle hämta ut mina julklappar som jag beställt från Hööks till mamma och Johanna, så nu under kvällen ska jag slå in julklappar och bara ta det lugnt. Hur ser eran lördag ut?

Likes

Comments

Nu säljer vi fyra av våra sadlar, eftersom hästarna har ändrat sig i kroppen, sadlarna är alla i fint skick och finns i Södermanland men kan tas med till södra Stockholm, de kan även skickas som paket via posten och köparen betalar frakten. Stigbyglar ingår ej.

Byte av sadel är också intressant. 17 tum, bred kanal, normal bom och något
svängd rygg. Kom gärna med förslag.

Läs mer om sadlarna nedan.

* Santa Cruiz:
Välskött begagnad Islandssadel av märket Santa Cruise Team. 17 tum, normal bom
vidd. Fin i stoppningen och har en bra passform. Blivit använd till
Islandshäst. Pris: 5.000 kr.

* Lippo Island - Välskött och använd till Islandshäst i 3 år köpt av Karin
Åberg. 17 tum, normal bomvidd. Passar hästar med rak rygg. Pris: 6.000 kr

* Star - Välskött. Använd ett tiotal gånger till en nättare Nordsvensk. Passar
bra på en rak rygg. 18 tum, normal bomvidd. Pris: 2.000 kr.

* Exclusive AlliUnn - 17 tum, smal i bommen, mjuk och fin. Pris: 2,000 kr

Kontakt: 
islandstjejen@hotmail.com
elinafjalar@hotmail.com

Likes

Comments

Fredag igen och nu är det bara 2,5 skolvecka kvar till jullov, det är väldigt skönt att det bara är så kort tid kvar tills vi får ca tre veckors lov igen, men det känns också lite overkligt att det snart redan är jul- och nyårsafton igen. Det senaste halvåret har verkligen gått superfort och det har varit en bra höst tycker jag, allting har rullat på bra i skolan, med ridningen och allting som händer runt omkring.

Om jag ska säga min åsikt så tycker jag att tvåan har gått mycket fortare hittills än vad ettan gjorde, första året gick fort men jag tycker att tvåan har gått ännu fortare än så länge, iallafall höstterminen har gått i raketfart. När jag skriver första och andra året så menar jag alltså första/andra året på gymnasiet. Jag tror att tvåan har gått väldigt fort eftersom vi har haft väldigt mycket att göra i skolan men också att jag haft väldigt mycket utanför skolan att göra, t.ex. mycket inom ridningen som kurser och att hålla igång våra hästar. Men sedan så har vi haft rätt roligt på vägen också, det gör nog också väldigt mycket.

Nu de sista veckorna innan jul har vi några examinationer i bland annat biologi (evolution) och i samhällskunskap (demokrati och diktatur) samt att vi ska hålla en aktivitet för ettorna på deras julavslutning på ridskolan som skolan samarbetar med. Så vi har fortfarande mycket kvar att göra och måste bli klara med innan jul, så det blir inte något lugnare tempo i skolan även fast det inte är långt kvar till jullovet och det är skönt att vi har saker att göra, för annars skulle det bara bli långdraget att gå dit om vi inte hade något alls att göra.

Har ni mycket att göra nu innan jullovet/julledigheten?

Likes

Comments