Header

För ett år sedan fick vi världens bästa medryttare och även nya vänner för livet! Idag för ett år sedan är det exakt ett år sedan de började som medryttare hos oss och det är vi verkligen evigt tacksamma för. Det började med att jag lade ut en annons på hästnet att vi sökte medryttare till mammas ena häst Oskar, vi hade i då läget en superbra medryttare till Fjalar men även han fick en superbra medryttare till. En eller två dagar efter att jag lagt upp annonsen hörde Sussi av sig till mig och bara två dagar efter det (23 april) kom de på besök för första gången och det det kändes som som att vi känt varandra i flera år.

Sussi började då som medryttare på Oskar och efter några veckor började även hennes dotter som medryttare på Fjalar, så vi fick två superbra medryttare och de är kvar än idag, ett år senare. Vi har alltid haft trevligt med dem, med också med hela deras familj då vi har fått en superbra relation med den familjen. Så vi fick inte bara bra medryttare, vi fick även superbra vänner för livet. Utöver ridningen har vi under året som gått bjudit varandra på födelsedagsfiranden och besökt varandra bara över en fika, i sommar har vi även planer på att ha grillkvällar tillsammans.

Så vi är verkligen tacksamma över att ha fått kontakt med dessa trevliga och härliga människor, vi uppskattar verkligen deras hjälp med hästarna då de verkligen har hjälpt till med mycket. Vi uppskattar dem också verkligen som våra vänner. Vi hoppas också att de vill stanna kvar hos oss som medryttare i många år till.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Redan den 22 April och snart är det redan Maj igen, sedan är det också lördag och även fast jag hade påsklov för bara en vecka sedan så är det rätt skönt med helg igen. Igår var vi hos läkaren för att titta upp mina höfter då jag har haft väldiga problem med dem under en längre tid, de både röntgade och böjde men hittade inget fel. Men de rekommenderade att jag skulle åka till sjukgymnast eller kiropraktor/naprapat, så vi får ta tag i det och hoppas på att det hjälper. Annars har det egentligen inte hänt så mycket, Pila har fått vila under några dagar eftersom jag haft så pass ont att jag inte kunnat komma upp på hästen, men tanken är att försöka rida en kortare runda eller jobba med henne från marken så hon får arbeta lite grann.

Men det är inte många veckor kvar av skolan nu innan det är sommarlov igen och andra året på gymnasiet har verkligen blåst förbi som en virvelvind. Allting har bara rullat på och jag har knappt hunnit med vad som har hänt och vad vi har gjort egentligen, men det som känns mest "skrämmande" är att jag till hösten börjar mitt sista år och att jag snart har gått 2/3 av min gymnasietid. Det känns inte alls länge sedan jag satt tillsammans med min handledare i nian för att välja gymnasium, men det är snart redan två år sedan och det känns helt sjukt om jag ska vara ärlig. Men samtidigt som det känns lite läskigt att skolgången snart är slut och att jag snart ska ut i arbetslivet på riktigt, känns det väldigt skönt att skolan snart är slut och att jag snart får gå vidare i mitt liv för att starta något nytt i livet och göra något som jag själv vill. För alla som slutar Realgymnasiet går ut med många erfarenheter som vi fått via vår praktik under alla tre år, men också från våra varierande och innehållsrika lektioner samt att vi fått tagit mycket eget ansvar över vårat eget lärande. Vi har fått lära oss att arbeta och lägga upp arbetet på ett sätt som fungerat för oss, men också som fungerar i allmänhet. Jag känner själv att jag utvecklats mycket som människa under de här två åren på Realgymnasiet och jag tror verkligen att jag kommer att utvecklas ännu mer under mitt sista år också.

I skolan har vi fullt upp och hur många uppgifter som helst att göra klart, jag ligger inte helt i fas då jag inte riktigt har hunnit klart med min hästuppgift som skulle lämnas in i veckan, så det är en prioritet nu under helgen. Men utöver det ligger jag rätt så bra till med alla uppgifter, men jag känner att det börjar bli lite stressigt nu när det bara är några veckor kvar och att det börjar dra ihop sig då lärarna om några veckor ska sätta betyg. Så det är bara att lägga en rem och göra klart allting så uppgifterna blir klara i tid. Har ni också mycket att göra nu veckorna innan sommarlovet?

Sedan är det heller inte många gånger kvar på min APL (praktik) på Nådhammar, vilket är väldigt tråkigt tycker jag eftersom jag trivs väldigt bra och har lärt mig en hel del under min praktik där. Det är bara 5 torsdagar kvar av APL:en och eftersom jag tycker att praktik är något av det roligare under skoltiden är det supertråkigt att det snart är slut för denna termin. Hittills har jag fått vara med om en hel del, både vanliga stallsysslor som att mocka/sopa och fylla höpåsar samt fodra, men också fått möjlighet att få träna på longering och lite tömkörning, men också lite på min egen sits. Jag har också fått följa med för att titta när ett av stona blivit inkörd med vagn, men också varit med när hästar har haft sår eller skador för att lära mig mer om vad man ska och kan göra för att förebygga skadan eller såret. Sedan har jag också fått se ett nyfött föl och några till kommer förhoppningsvis att anlända under min praktik. Så jag har fått vara med om en hel del och kommer nog att få vara med om ännu mer under de fem tillfällen som är kvar.

Men jag kan verkligen säga att jag inte ångrar att jag valde att ha min praktik på Nådhammar, det har varit en av de bästa praktik perioderna och platserna jag varit på under min tid på gymnasiet. Så ska ni ha praktik rekommenderar jag er verkligen att vara på Nådhammar, ni kommer få ut hur mycket som helst av att vara där.

Likes

Comments

Idag var equiteraputen Sverker på besök igen och eftersom Pila var kvar på gården där jag hållit hus under lovet fick hon vara med och bli kollad nu när deras hästar skulle bli kollade. Han kom kl: 10.00, så jag kunde själv inte vara med men jag var där under eftermiddagen och fick då berättat för mig att hon var roterad igen, så det var bra att hon fick en till behandling. Han (equiteraputen) sa vid förra behandlingen att hon kunde behöva en till behandling och det var just det hon behövde, men denna gång sa han att hon troligen inte behövde ännu en behandling på ett tag vilket var skönt att höra. Men jag får ändå hålla lite koll på henne.

Men eftersom jag i nuläget inte kan rida ordentligt ska hon få bli longerad och tömkörd eller arbetad från marken tills mina höfter blivit bättre. Men jag hoppas att det kommer lösa sig snart så vi kan fortsätta träna ordentligt eftersom jag vill åka iväg på lektioner och kurser nu under våren samt vara med på ridläger i sommar för Jessica. Det kommer såklart att lösa sig och jag hoppas verkligen att läkarbesöket senare i veckan gör något nytta, för jag vill inte ha såhär ont längre och jag vill kunna rida ordentligt igen.

Som sagt var det bra att Sverker var och tittade på Pila så hon fick en till behandling nu när hon behövde det och sedan hoppas jag verkligen att det kommer att lösa sig med mina höfter så vi kan köra igång ordentligt igen. Men när hästarna på något sätt har skadat sig så sitter det lite spöken i huvudet och man är alltid rädd att det ska bli något fel/vara något som inte stämmer. Man kan nog inbilla sig mycket, men hittills har jag haft rätt varje gång jag tyckt mig se eller känna något på Pila som jag tyckt inte har stämt, men nu hoppas jag verkligen att det inte blir något mer. Så vi håller tummarna och vi hörs imorgon igen.

Likes

Comments

Nu är jag hemma igen efter en veckas jobb under mitt påsklov som jag hade nu under vecka 15 och det har varit en väldigt rolig vecka och jag ser verkligen framemot nästa gång jag ska jobba igen. Jag älskar verkligen att vara där eftersom det är en sådan trevlig och härlig stämning med superhärliga människor som verkligen gör allt för att man ska trivas och ha det bra. Så jag har haft en bra vecka med jobb och påskfirande, hur har erat påsklov sett ut?

Sedan har jag fått ännu mer problem med mina höfter, speciellt vid ridningen men också när jag står eller går mycket samt även när jag sover/ligger i sängen eller sitter ner. Jag har haft mycket problem med mina höfter i flera år men problemen har blivit större nu under de senaste veckorna och sedan åkte jag av Pila i veckan och det blev inte direkt bättre av det tyvärr. Men vi ska titta upp det senare i veckan och jag tror tyvärr inte att jag kommer kunna rida under våran profildag på ridskolan i övermorgon eftersom jag känner att det inte kommer bli bra då det inte känns rättvist för mig eller hästen. Så jag hoppas att läkarbesöket senare i veckan gör någon nytta och att de hittar något fel, för jag känner ju att det är något som inte stämmer och jag vill verkligen få bort denna smärta eftersom jag vill kunna rida utan att ha ont.

Annars rullar allting på som vanligt, mycket i skolan och vi håller även på att sälja Newbody med klassen för att samla in pengar till vår student nästa år! Pila ska bli kollad av våran equiterapute ännu en gång imorgon eftersom hon eventuellt behövde en till behandling för att bli helt bra, men jag hoppas att det inte är något väldigt allvarligt nu heller. Men det går säkert bra, berättar mer om det imorgon och så får vi hålla tummarna. Sedan har vi börjat tapetsera om mitt rum här hemma och jag tror att det kommer bli superbra, bild kommer att komma när det är klart.

Nu ska jag duscha och göra mig klar inför imorgon hade jag tänkt så hörs vi imorgon igen. Ha det så bra!

Likes

Comments

Först och främst ett stort tack till Amanda som ville ställa upp i en intervju. I intervjun kan ni läsa om Amandas liv i England där hon jobbar hos Tim och Jonell men också om hennes liv med hästar. Bloggen hittar ni här! Bilderna tillhör Amanda och får endast användas till detta i inlägg eller av Amanda själv. 

På bild: Sky, min stjärna som jag har med mig i England.

Hej Evelinas goa följare!

Mitt namn är Amanda Brieditis. Jag är en skånsk tjej som är bosatt i England där jag jobbar hårt för att uppfylla mina drömmar - att en dag vara en toppryttare inom ridsportsgrenen fälttävlan.

Hösten 2015, efter min student, köpte jag mig en bil och körde till England där jag hade fått ett bra jobberbjudande hos toppryttarna Tim och Jonelle Price. Är kvar där än idag och trivs verkligen som fisken i vattnet!

Låt mig spola tillbaka bandet ytterligare så ni får lära känna mig lite bättre:

Jag började rida redan som 4 åring på byns ridskola. Då var det i för sig gårdens katter det som fångade det mesta av min uppmärksamhet. Men rättså snart blev jag mer och mer förälskad i de stora 4-bentingarna. Som 12-åring, efter många år på ridskola, fick jag min första egna ponny. Kanske var han inte den mest självklara förstaponnyn… Kalvin. som han kallas är en irländsk grabb som var väldigt, väldigt skygg när han kom och de första halvåret åkte jag i backen jämnt. Men gav mig gjorde jag minsann inte. Jag skulle bevisa att det gick.

Vi tränade, tränade och tränade, från marken, hoppning och dressyr. Efter ett par år började vi träna terräng och vi bägge bara älskade det! Ytterligare några år senare tog vi medalj på både NM och SM och var Sveriges bäst rankade ponnyekipage.

Efter en underbar ponnytid började jag på Sundsgymnasiet i Vellinge där jag läste en NIU utbildning med ridsporten som fokus. Hade tre fantastiska år där med grym träning och fina hästar. Gymnasiet gav mig en riktigt bra bas och öppnade upp mina ögon ytterligare för mina framtidsdrömmar. Direkt efter studenten var svaret på vad jag skulle pyssla med de följande året givet - flytta utomlands och jobba med hästar. Och under hösten 2015 kom jag i kontakt med Tim och Jonelle, som jag numera är baserad tillsammans med.

Att vara en del av ett professionellt team som detta är verkligen helt fantastiskt. Att lära sig och vara en del av topphästarnas träning och själv träna för T & J ger helt fantastiska förutsättningar och jag försöker bara ta in så mycket kunskap jag någonsin kan.

På bild: Ponnyn Kalvin.

Mina huvudsakliga arbetsuppgifter är att rida hästarna när cheferna är ute och tävlar. Vi har ca 30 hästar från unghästar till 4* stjärnor som jag får vara en del av att träna upp inför var och ens kommande utmaningar. Till exempel satt jag och red Tims OS häst veckan innan han flög till Rio, vilket var en sjukt häftig känsla. I år har jag även fått en av Tim och Jonelles ägares 4 åringar att rida unghäst championat tillsammans med.

Med mig på gården har jag en häst som ägs av familjen, Sky. Med honom rider jag 2* fälttävlan och vi är tillsammans uttagna till svenska YR landslaget 2017. Ser fram emot en spännande säsong och har siktet inställt på YREM på Irland i sommar.

För att nå våra mål för säsongen har vi en väl genomtänkt träning- och tävlingsplan. Upplägget efter vintervilan följde samma plan som Tim och Jonelles topphästars och nu, en vecka innan säsongsstart finslipar vi på de sista detaljerna.

På hemmaplan har jag lektion med antingen Tim eller Jonelle ungefär en dag i veckan men väl på tävlingsdagen får jag klara mig själv till stor del. Tim och Jonelle tävlar alltid själva när vi är ute tillsammans så vi får klara oss själva. Både med att göra hästarna i ordning, gå bana och värma upp. Det var rättså tufft i början när man var van vid sin snälla mamma som alltid fanns där men det går bra ändå. Har lärt mig mycket utav det, bland annat var det ganska skönt i början att inte ha någon som tittade. Själva tävlingssituationen blev mer avslappnad och som en ”träning”. Har på så vis lärt mig att hantera min nervositet. Finns ingen vid sidan om som påverka ens humör och jag måste helt enkelt ta alla diskussioner med mig själv. Känns som att det fått mig att lära känna mig själv väldigt mycket bättre.

På lång sikt är mitt största mål att rida Bughley 4*. Världens största och världens bästa fälltävling om ni frågar mig. Var där tillsammans med T & J förra året och gick banan etc och jisses vilken grej!! Där ska jag minsann vara en dag. Så med blicken på mina drömmar jobbar jag hårt dag ut och dag in och bara njuter av min resa!!

På bild: Tog studenten tillsammans med mina två fina hästar Korre (tv) och Beauty (th)

Ni är hjärtligt välkomna att följa mitt liv här i England på min blogg. www.nouw.com/brieditiseventing

Skulle ni ha några frågor så släng iväg ett mejl till amanda.brieditis@live.se .

Tack & hej! /A

På bilden till höger: Favoritponnyn Silver på ridskolan

Likes

Comments

Först och främst ett stort tack till Ebby som ville ställa upp i en intervju som ni kan läsa nedan. En intressant intervju om hennes tankar och åsikter angående om ridsport samt bloggande. Bilden till detta inlägg tillhör Ebby och får endast användas till denna intervju eller Ebby själv. Tack ännu en gång!

Ni kan även hitta Ebbys härliga blogg här! En väldigt läsvärd blogg med välskrivna inlägg med fina bilder och personliga texter. Verkligen en blogg jag rekommenderar!

Foto av: Elina Lindgren

Hej! Jag heter Ebby Storm och är snart 15 år. Jag är en liten tjej som är en väldigt sprallig men samtidigt blyg och ibland tillbakadragen person. Mitt liv kretsar kring ridsporten, jag kan inte kalla det ett intresse, för mig är ridningen och hästarna mer än ett intresse. Men det är min sport som jag verkligen kämpar med.

Jag har två ponnyer. "Shakira" är en Svensk ridponny född 1995 som jag har haft sedan våren 2013. Trots sina 22 år så år hon väldigt pigg, fin och fräsch. Hon går in och vinner LC mot alla minst 10 år yngre räserräkor och älskar det fortfarande. På yngre dagar har hon tävlat msv och mästerskap men får nu bara gå lite småklasser och hålla igång hennes fina kropp. "Nougat PC" är född 2003 och har varit hos mig sedan hösten 2016, alltså inte så länge. Nougat var lite seg och var lite som en köttbulle när vi fick hem henne, haha, men idag är hon en pigg ponny som ser positivt på allt arbete men som lätt blir frustrerad när saker blir svårt eller jobbigt. Men inget som hindrar något! Idag tävlar vi LA och har hunnit rida 3 st sådana, en på 6 fel, en på 8 fel och en på 0-0 och vinst! Vi siktar på msv i höst.

Min familj har alltid varit hästintresserade och haft häst ända sedan jag föddes. När jag var ganska liten köpte min familj ett halvblod och en b-ponny, jag började då rida på den b-ponnyn och det var så mitt intresse startade. Cirka 2010 började jag på ridskola med min egna ponny men det var först när jag fick Shakira 2013 som det riktiga tränings- och tävlingsintresset började. Hoppning har alltid varit det jag tyckt varit roligast även om jag förut var lite rädd och osäker vid hoppning men hoppningen har alltid varit roligast oavsett vad! Ändå tycker jag om att dressyrträna för tränare emellanåt, jag blir fokuserad just då.

Inför tävling så tycker jag att det är viktigt att man till exempel inte är ute och festar dagen innan tävling, det tycker jag kan se oproffsigt ut. Jag brukar bara vara hemma, kanske vara med någon kompis och fixa och fokusera på den kommande tävlingen. Fokus är verkligen viktigt, och rätt träningsupplägg.

Mitt mål/dröm inom ridningen är att i framtiden driva ett företag med försäljning, utbildning och tävling av hästar/ponnyer, både unga och lite äldre. Exempelvis importera och sedan utbilda, tävla och sälja. Det är mitt framtidsmål. Jag vill självklart även komma långt i mitt tävlande, så långt som det bara går. Om 10 år rider man förhoppningsvis stora klasser på storhäst.

Jag driver min blogg www.nouw.com/ebbystorm. Jag började blogga eftersom att jag ville skriva mer fördjupning där istället för på Instagram www.instagram.com/ebbystorm där många följer mig. Jag ville ha någonstans att skriva åsikter, noggrannare om mina ridspass och allt annat som inte finns på Instagram. Jag har även en youtube "Ebby storm" där man får följa med på vloggar. På alla 3 ställen får man följa mig på olika sätt! När jag uppdaterar alla mina sociala medier är jag viktig med att vara ödmjuk, inte hänga ut någon och är väldigt noga med styling och stilrenhet. När man driver sociala medier så är det viktig att uttrycka sig på rätt sätt, då man väldigt lätt når ut till många personer.

Jag vill avsluta med att tacka alla som gör min ridsport möjligt! Allt från hovslagare, veterinär ,tränare, familj och sponsorer, med mera!! Ni är guld värda. TACK för intervjun & jag hoppas att ni orkade läsa. Fortsätt gärna att följa mig på mina sociala medier.

//Ebby

Likes

Comments

Måndag morgon och det bästa av allt är att det är påsklov. Så inga måsten eller stress att hinna med en buss eller långa väntetider. Men jag är ändå inte helt ledig nu under lovet då jag ska jobba lite extra på Islandsgården där jag hade min blockpraktik för några veckor sedan. Jag vet inte exakt om jag kommer vara där hela veckan eftersom det är påskhelgen kommande helg, men jag har tänkt att vara där några dagar i alla fall. Det ska bli roligt precis som vanligt att vara där och jag kommer ha med mig Pila dit eftersom hon har "sin" hage där och för att hon ska få den motion hon behöver.

Så jag ska snart hämta in henne för att rida iväg. När jag ska ha med mig Pila dit brukar jag alltid rida dit och när jag ska hem igen när veckan är slut rider jag hem henne igen, eftersom det bara tar runt 1 h - 1,30 h beroende på hur fort eller långsamt man rider. Så vi körde dit både ett täcke till henne och min egen packning med kläder eftersom jag hade tänkt sova kvar där några nätter. Sedan måste jag åka hem någon kväll för att arbeta med några skoluppgifter som måste lämnas in och det måste jag ha internet till som jag inte kommer ha tillgång där.

Men det ska bli roligt och jag hoppas att min höft håller då jag under flera år har haft jättestora problem med mina höfter, men under den senaste tiden har de varit ännu värre och det är väldigt svårt att beskriva hur ont det gör, men man kan säga att vissa gånger kan jag inte ens sitta kvar på hästen mer än 10 minuter. Inga smärtstillande hjälper, så vi ska försöka få en tid på vårdcentralen för att se vad problemet är och hoppas på att vi får hjälp omgående så det är väldigt frustrerande att ha såhär ont. Men det går säkert bra och jag får göra det som jag känner att jag klarar av.

Ni får ha en superbra dag och vecka, så hörs vi snart igen.

Likes

Comments

Igår var jag och Pila på lördagskurs för Emma vilket var en väldigt rolig och lärorik kursdag. Det var verkligen en trevlig miljö tillsammans med trevliga och härliga människor trots att vädret var lite varierande och inte det bästa. Alla red två lektioner var, en gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen, med lunch däremellan. Alla hästarna fick låna en box under dagen och det gick bra, Pila fick stå bredvid en annan häst och det var inga problem.

Det jag och Pila fick träna på under förmiddagen var takt och lösgjordhet i skritt och tölt på volt samt fyrkantsspåret i båda varven. Under eftermiddagen tränade vi mer på lösgjordheten till en början och sedan gick vi vidare till samling i skritt och tölt för att sedan gå vidare till trav. Det var väldigt roligt och vi lärde oss väldigt mycket, det var ett lite annorlunda ridsätt mot mitt eget, men det var nya verktyg och bra råd för att jag och Pila ska fortsätta utvecklas. 

De övningar vi fick göra var bland annat mycket samling samt att hon inte skulle slingra sig, alltså inte skjuta ut rumpan eller bogen när det blev jobbigt. Jag skulle rama in henne och få henna att gå rakt fram under samling för att sedan mjukna i munnen/nacken utan att bli ihop krullad (böja nacken för mycket) för att sedan låta henne "slappna av" och sedan samling igen. Detta gjorde vi i både skritt, tölt och trav vilket gav stora resultat. Sedan gjorde vi mycket lösgörande så som att flytta undan rumpan för att sedan gå på framåt, vi skulle du gå som en diamant där vi flyttade undan rumpan vid varje "hörn". Det var bra övningar och mycket lärorikt. 

Man märkte också stor skillnad från första passet och det andra passet vilket var väldigt roligt. Pila blev mer avslappnad och väldigt "smidig" när vi verkligen hade fått igenom henne i båda sidorna samt börjat samla henne. Hon är också en väldigt trevlig och rolig häst att rida samt jobba med då hon verkligen vill göra rätt och är väldigt samarbetsvillig. Hon verkar tycka att sådant här är roligt då hon alltid spetsar öronen och trampar på ordentligt när hon ser transporten och väl på tävlings- eller träningsplatsen frustar hon alltid samt verkar nyfiken på vad som händer. Så man kan säga att det är en väldigt lättsam häst att ha med sig på träning och tävling, samtidigt som hon är väldigt samarbetsvillig och verkligen vill vara med hela tiden. Hon är en fröjd att rida och samarbeta med helt enkelt. 

Vi fick med oss mycket som vi måste träna vidare på här hemma och nu under våren är planen att vi verkligen ska satsa på kurser/träningar för att fortsätta utvecklas. För jag känner att jag personligen tycker att träningar är mycket roligare än tävlingar och det är då kurser/lektioner jag vill lägga pengar på. Så nu ska vi träna vidare på samling och lösgörande på samma sätt här hemma som vi gjorde under gårdagen, men såklart också mycket uteritter eftersom man inte ska jobba med dessa övningar för mycket då det är väldigt jobbigt för dem. Men kortare stunder och kortare pass någon/några gånger i veckan, så kommer vi nog att komma väldigt långt. 

Detta är klart något som jag vill göra igen och det var en superbra dag, jag ångrar verkligen inte att jag anmälde oss till denna kurs igår.

Likes

Comments

Äntligen kursdag! Så som jag längtat under två månaders tid på att denna dag skulle komma eftersom detta är något som jag verkligen har sett fram emot ända sedan jag anmälde mig till den här kursen redan i Februari. Vi steg upp vid kl: 05.50 för att fodra hästarna, både de som står ute och Pila som stått inne under natten, dubbelcheckat att allting är med och nu äter vi frukost innan vi måste gå ut igen för att börja lasta. Jag vill gärna borsta igenom Pila en gång till bara för att vara helt säker på att hon är helt ren samt sätta på boots runt om, vi sätter ofta på boots runt om istället för transportskydd när vi inte ska åka så långt.

Jag ska rida min första lektion 08.30 och jag vill då gärna vara där minst en halvtimme innan, så jag hinner lasta ur och göra mig samt Pila iordning utan att stressa. Det tar inte så väldigt lång tid att åka egentligen, men eftersom vi har transport och häst med oss, samt måste åka grusväg större delen av vägen vill vi inte köra så väldigt fort heller. Så hellre ha för mycket tid än för lite tid tycker jag, för då behöver man inte bli stressad och irriterad på varandra som man lätt blir när tiden börjar dra åt sig. Vad tycker ni om det? Lite eller mycket tid?

Vi kommer vara där i stort sätt hela dagen, jag rider som sagt min första lektion 08.30 och min andra direkt efter lunch kl: 12.30, då är lektionerna 45 min/lektion. Vi kommer eventuellt stanna och titta på några lektioner efter lunch, men får se hur vi gör, beror lite på hur vädret ser ut osv. Det ska bli en väldigt rolig dag och som jag även skrev ovan, har jag verkligen sett fram emot denna dag. Önska oss lycka till, så hörs vi senare igen!

Likes

Comments

Fredag igen och dagen innan lördagskurs! Imorgon är det dags för lördagskurs för Emma i Strängnäs och det ska bli så himla roligt tycker jag! Vi red en hel del för Emma för några år sedan och jag minns det som väldigt roligt men också väldigt lärorikt, men sedan flyttade hon och då började vi rida för andra tränare.

Idag är jag ledig igen, eftersom min klass hade kompledigt. Så idag är tanken idag är att rida nu under förmiddagen, hade tänkt rida ut och rida lite kravlöst men ändå checka av att allting sitter. Sedan kommer dagen att spenderas i stallet för att putsa utrustningen samt packa in allting i bilen inför imorgon. Det är inte bara utrustningen som ska med, det är även mycket annat så som hö, saltsten, vattenhink och hagmaterial då man måste bygga upp en hage till sin häst själv. Då använder man alltså sådana här vita plastpinnar och tråd som är enkelt att bygga upp och ner, det är så man gör på Islandstävlingarna också. Sedan måste även Pilas pass komma med, eftersom man måste ha med sig det när man transporterar en häst.

När jag ska på kurs eller tävling brukar jag alltid packa bilen dagen innan för att kunna packa i lugn och ro eftersom jag vill vara 100% säker att allting är med och jag vill alltid ha allt iordning så jag vet vart allting är någonstans. Annars blir jag väldigt lätt stressad och då går ingenting bra, samt att man lätt glömmer något då också. För om allt är packat dagen innan behöver man inte stressa med lastningen heller, då behöver man bara fokusera på det när man ska åka och det är också rätt skönt. Pila är väldigt lättlastad så det är egentligen inga problem, men man vill ändå inte stressa så det blir något fel eller missförstånd. Hur brukar ni vilja göra när ni ska på kurs eller tävling?

Förra veckan var våran equiterapute Sverker här för att titta igenom Pila då jag tyckt att hon varit ojämn i höger sida, hon var då roterad i korset. Så det var något som var fel, precis som jag hade anat, men det var ingen större fara. Två dagars vila efter behandlingen och sedan var det bara att rida som vanligt. Men jag tog det rätt lugnt med henne de första två dagarna jag red igång henne igen. Men sedan har jag kört på som vanligt då hon kändes väldigt mjuk och trevlig under de första ridpassen jag red på henne. Så det var väldigt skönt att hon fick rätt behandling och att det inte var något allvarligt, men det är också skönt att hon känns som vanligt nu igen.

Ha en bra dag, så hörs vi lite senare igen!

Likes

Comments