Header
View tracker

Ännu en dag på praktiken denna vecka, jag har praktik hela denna vecka, enda dagen vi var i skolan var igår, tisdag, för att ha en "framtidsdag" i skolan, men resten av veckan är vi ute på praktik och sedan är det varje torsdag. Idag började jag med att mocka, sopa och lägga ut nytt strö i alla boxarna samt i stallgångarna i de olika stallen, sedan vägde jag upp höpåsar och sedan var det dags för unghästarna att få lite mineraler, vitaminer och proteiner, sedan var det dags för lunchfodring samt dags för mig att äta lunch. Efter lunchen red vi ut och det var superhärligt, hästen jag fick rida var en väldigt trevlig häst som är sju år, denna häst trivdes jag väldigt bra tillsammans med, det kändes lite som min typ av häst. När vi kom tillbaka så var det bara att fixa iordning hästarna och ställa ut dem i hagen igen och sedan sopa upp lera och sådant från stallgången, sedan fick jag skura lite boxar innan jag fick åka hem.

Så det var precis som i måndags, en supertrevlig dag och bara för att varit där i två dagar så trivs jag superbra. Jag är så glad över att jag bestämde mig för att ha min praktik här och jag kommer få så himla bra möjligheter till att utvecklas under min praktik här under våren. Så det känns verkligen superbra och jag tror att det bara kommer att kännas bättre och bättre ju längre tiden går, så till sommaren sedan när praktiken är slut så kommer jag säkert att gå därifrån med nya erfarenheter och kunskaper i bagaget.. Men om det fortsätter att kännas bra under hela våren, som det har gjort dessa två dagar, så kommer jag absolut kunna tänka mig att ha praktik här igen under trean.

Nu är jag hemma och har precis duschat, tänkte titta på något avsnitt av The Vampire Diaries, jag är på säsong åtta, avsnitt sex, så det börjar ta slut på avsnitt för tillfället och sedan måste jag vänta lite innan de resterande avsnitten av säsongen kommer, vilket är lite tråkigt eftersom jag är en mer - titta flera avsnitt i sträck människa. Sedan hade jag tänkt sova så jag är utsövd imorgon. Sov gott, så hörs vi imorgon!

Likes

Comments

Nu är jag hemma och fixat lite här hemma, nu blir det en lugn kväll hemma och lite senare kommer det bli en promenad med Pila och Fjalar, så de får komma ut och röra lite på sig. Jag hade tänkt ta lite promenader med dem till fots nu under denna vecka, eftersom jag har praktik så blir det långa dagar och då är det mörkt när jag kommer hem. Men i helgen blir det ridning igen och nästa vecka kommer de flesta hästarna få gå minst fyra dagar, eftersom det då är vanligt schema igen och då har jag min tisdag, fredag, lördag och söndag då jag rider eftersom jag då har slutar tidigt under tisdagen och börjar sent under fredagen.

Men som sagt hade vi en "framtidsdag" i skolan idag vilket var väldigt intressant, vi fick lyssna på lite olika föreläsningar under hela dagen. Under förmiddagen fick vi lyssna på bland annat hur det går till på en arbetsintervju, vad man ska tänka på, vad man ska göra och inte göra, o.s.v. Den andra föreläsningen handlade lite om våra gymnasiegemensamma ämnen samt individuella val som vi gjorde i ettan. Under eftermiddagen var vi indelade i större grupper inom våra inriktningar, alla hästelever lyssnade på en föreläsning inom häst och den var verkligen intressant. Den handlade om att inga drömmar är för stora och vill man uppnå något så måste man kämpa för det, för ingenting är omöjligt.

Jag är nöjd med dagen och det var väldigt intressanta föreläsningar som var väldigt bra att få lyssna på och vi fick mycket förklarat för oss samt att vi fick med oss mycket ny information från varje föreläsning. Det som var mindre bra var att jag i morse gick ifrån min plånbok som jag då alltså glömde hemma och där i hade jag såklart både, matkortet som vi måste ha i skolan samt mina "vanliga" kort och lite kontanter. Så det fick bli att äta frukt som fanns i skolan, men det fungerade helt okej och jag klarade mig igenom dagen och nu hade jag bara tänkt ta det lugnt här hemma och förbereda matlåda och sådant till praktiken imorgon. Ha en bra kväll så hörs vi imorgon!

Likes

Comments

Igår var det första dagen på praktiken och jag trivdes superbra direkt, vilket var väldigt skönt och det ska bli roligt att ha min praktik där under våren. Jag ska vara där hela denna vecka, förutom idag då det vi har en "framtidsdag" i skolan, vi ska få lyssna lite på föreläsningar inför framtiden inom våra inriktningar. Jag ska då få lyssna på något inom häst. Vi hade även sovmorgon idag och började inte förrns 09.20, men jag var såklart här vanlig tid eftersom jag inte kan ta någon senare buss. Men dagen började inte väldigt bra, när jag väl satt mig på bussen kom jag på att jag glömt min plånbok med pengar, kort och mitt matkort som jag måste ha i skolan, vi äter ju på olika restauranger och har då egna matkort för att få våran mat. Så jag hoppas att jag får någon lunch idag, men det löser sig säkert på något sätt, det finns alltid tillgång till frukt och vatten i skolan, så jag får väl äta någon frukt om det inte går att ordna.

Nu har vi lyssnat på två föreläsningar, den ena handlade om våra framtida jobb, hur vi ska tänka och göra när vi söker jobb, hur det kan gå till på en arbetsintervju och mycket mer inom arbetslivet. Den andra föreläsningen handlade om våra gymnasiegemensamma kurser samt våra individuella val, men också lite om hög- samt yrkeshögskola o.s.v. Båda föreläsningarna var bra och intressanta tycker jag och nu efter lunch ska vi få höra lite föreläsningar om våra inriktningar, men jag vet inte exakt vad de kommer att gå igenom på dessa föreläsningar, men det är säker något intressant.

Vanligtvis slutar jag 11.20 på tisdagar, men eftersom vi har denna framtidsdag idag så slutar jag senare, alla i skolan slutar 15.30 eftersom alla har samma schema idag. Men det är ju en rätt lugn dag, så det är ju ingen större fara direkt. När jag väl kommer hem i eftermiddag/kväll, så hade jag tänkt försöka motionera Pila på något sätt, men det bestämmer jag när jag kommer hem. Eventuellt får Fjalar också bli lite motionerad, kanske ska jag rida en kortare sväng med honom. Annars hade jag bara tänkt ta det lugnt och inte göra så väldigt mycket, pluggandet lägger jag på hyllan denna veckan eftersom vi har praktik resten av veckan. Hur ser eran vecka ut?

Likes

Comments

Jag heter Sofie och är en tjej på 17 år som går i andra ring på gymnasiet. Jag bor i norra Stockholm och har gjort det hela mitt liv. Jag skulle säga att jag egentligen är en helt vanlig tjej som gillar att vara ute med kompisarna, fika, festa, shoppa, men mitt största intresse är islandshästarna. Jag gillar också bloggning och sociala medier, därav skapade jag min blogg http://sofiesellen.se. Jag började blogga när jag var i 12-års åldern och sedan dess har jag haft en massa olika bloggar som handlat om olika saker, men dom är borta nu då de var alldeles för skämmiga för att finnas kvar. Innan jag skapade min nuvarande blogg hade jag en blogg tillsammans med min kompis Siri som handlade just om islandshästar. Då ägde jag en häst som hette Geysir, som finns i himlen nu. min finaste ängel.

Nu är jag fodervärd på en häst, Röskva från Gibraltar som blir sju år i år. Hon är världens mysigaste häst som alltid vill göra sitt bästa. Hon är en väldigt snäll och nyfiken individ vilket jag verkligen gillar. Det var faktiskt min kompis Linnea som hade pratat med Röskvas ägare som då sagt att hon skulle behöva hitta en fodervärd till Röskva. Vilket ledde till att Linnea frågade mig, vi åkte och provred, en vecka senare var hon hos mig. Vad som gjorde att jag fastnade för henne var hennes personlighet, speciellt från marken. Vi filmade ingenting så hur stora hennes gångarter var visste jag inte. Jag fick också prova rida ut en sväng och hon var så himla snäll och duktig. Jag kände igen mig i ridningen på henne och det var en väldigt viktig faktor för mig, just att jag ska känna igen mig i ridningen. Det gör det lättare för både mig och henne i utvecklingen.

För mig är det viktigaste inom ridningen och hästhanteringen att man är ett team med sin häst. Att man är ledare på lika villkor med respekt för varandra. Jag vill inte att min häst ska vara rädd för mig för att man använder härskartekniker, utan jag vill samarbeta med min häst. Där varken jag eller hästen går över några gränser, där inte jag eller hästen tar över. Det känns som att man då kan bygga den bästa relationen till sin häst. Jag tror att det många gör fel inom hästhanteringen och ridningen är att man gör så att hästen blir rädd för att göra fel, vilket leder till en osäker häst. När jag jobbar med Röskva till exempel jobbar jag mer med att ge beröm än korrigeringar. Då behöver man en skala från det där var lite mindre bra -> du är bäst i världen. Röskva älskar beröm och de kan man verkligen se på henne, hon tycker att hon är världsbäst när hon gör rätt. Det vill jag se i en häst. Om hästen tycker att den är världsbäst när den gör rätt är det större chans att den gör rätt igen än om den tycker att den bara klarade övningen. I det här finns inget rätt eller fel då det bara kommer från mina egna erfarenheter, tankar och uppfattningar.

Mer specifikt inom ridningen tycker jag att varierad träning är den bästa träningen. Man kan lätt ta kol på en hästs glädje i ridningen om man bara nöter och nöter samma saker varje dag på ridbanan. Ut och klättra i skogen, rid på olika underlag, hitta på nya övningar. Själv kan jag vara lite dålig just på att variera nu när det är mörkt ute hela tiden, det är mycket lättare på sommaren när det är ljust och man kan se ångan när man rider ut klockan fem en måndagskväll. Men blir oftast uteritt minst en gång i veckan men vanligtvis två. Beror lite på vilken tid jag åker ut till stallet. Dock är jag ganska bra på att variera övningarna, och ridning med markarbete. Hur jag tänker när jag tränar en häst är att sätta upp stora mål och delmål med hur jag ska kunna nå de stora målen. Ett av mina mål i år är att komma ut på tävlingsbanorna. Där delmålet är att anmäla mig till en tävling, vilket jag nu gjort. Jag ska tävla i en ridhustävling den 12 mars med Röskva vilket ska bli riktigt spännande. Hon har inte blivit tävlad tidigare så det ska bli intressant att se hur hon beter sig på tävlingsplats och i ridhuset. Jag tror att det kommer gå jättebra eftersom hon inte alls var stressad när hon gick ur transporten och kom till oss, så det blir nog inget problem.

Jag har varit ägare, medryttare och fodervärd, men såklart också har jag varit nybörjare. Innan man blir hästägare är det väldigt viktigt att tänka på om man har råd och tid med att ha fullt ansvar för en levande individ. Framförallt är det viktigt med den ekonomiska biten. Det kan komma upp oväntade kostnader som veterinärbesök om hästen blir skadad mm. Så det är viktigt att tänka på, men också att ha en bra försäkring som kan rädda dig från de värsta oväntade kostnaderna. När du väl är redo att äga en häst är det ju dags att leta, vilket inte är det lättaste. 

Jag var och provred kanske 6-8 hästar innan vi hittade min första häst Geysir. Allt som kunde gå fel med det hästköpet gick fel, jag åkte av och fick frakturer på fyra av ländryggskotorna och det visade sig att hästen hade kissing spines som han verkade vara lite traumatiserad av sedan han var liten, han klarade helt enkelt inte av pressen eller ridningen. Jag skulle säga att det bästa om du är nybörjare är att ta med en riktigt hästkunnig person på provridningen som också får prova som kan hjälpa dig så att det blir rätt. En sak till, och det är att fråga, fråga, fråga. Om du ska bli fodervärd eller ägare på en häst är det viktigt att du frågar, är det något du är osäker på om en häst, fråga ägaren! Det kan aldrig bli för många frågor.

När det gäller att vara fodervärd är det nästan densamma som att äga en egen häst, du har lika mycket ansvar som om du skulle äga hästen. Så det man ska tänka på innan man köper häst kan man också tänka på innan man blir fodervärd på en häst. Jag var medryttare på fyra hästar innan jag blev fodervärd på Röskva. Stallets ägare har fyra hästar som hon behövde hjälp med. Tre av dem brukade jag rida och markarbete och den fjärde bara markarbeta. Du behöver inte tänka på lika mycket grejer innan du blir medryttare som om du blir fodervärd eller ägare på en häst. Det ända du nehöver tänka på är om du har tiden, har du tid att rida en eller flera hästar x antal gånger i veckan, är det något du vill? Att vara medryttare är väldigt bra och lärorikt, det gör mycket i din utveckling som ryttare. Det är en bra start där du får lära dig mycket som du kan behöva sedan om du ska skaffa egen häst.

Det var allt för mig, har ni några frågat till mig ovanstående eller något annat är det välkommet att skicka ett mail till mig,kontakt@sofiesellen.se eller att slänga in en kommentar på min blogg http://sofiesellen.se. Hoppas ni uppskattade mina tankar kring de olika ämnena, vill också tillägga att detta är bara mina tankar och är inte bevisade rätt på något sätt, gör du på något annat sätt och det känns bra, you stick with that!”

Likes

Comments

Imorgon är det dags för APL (praktik) igen och den kommer att pågå fr.o.m. v.3, vilket är nästa vecka och fram till v.22, då kommer vi ha hela nästa vecka och sedan är det en eller två dagar som gäller beroende på om man går lärling eller "vanligt". V. 3, 9 och 10 är det hela veckor, alltså från måndag till fredag men annars så är det som jag skrev ovan, en eller två dagar i veckan. Så vi kommer att ha väldigt mycket praktik under våren nu och utöver APL kommer vi även ha specialvecka samt några lov, så vi kommer inte att vara i skolan så väldigt mycket. Det är på ett sätt rätt skönt att få slippa skolan en tag och vara ute på APL eftersom jag tycker praktiken är väldigt rolig.

Jag ska vara på Stuteri Nådhammar under hela vårterminen och jag hoppas att det kommer bli bra men också att jag kommer att trivas, men det tror jag nog. De som bor/driver gården samt personalen verkar supertrevliga och deras hästar verkar också vara supertrevlig av vad jag hört dem berätta i mejl och över telefon men också vad jag har läst på deras hemsida. Det ska absolut bli superroligt att få testa på att ha min APL på ett nytt ställe där jag aldrig varit tidigare och det ska bli väldigt spännande att få testa på något nytt och jag tror också att det blir en bra erfarenhet samt att jag kommer utvecklas väldigt mycket genom att vara på ett nytt ställe. Har ni varit där någon gång?

Nu håller jag på att packa min väska inför morgondagen, jag packar ner det vanliga så som hjälm, väst, shortchaps, extra strumpor, vantar och en extra mössa utifall att. Jag måste också göra iordning lunch som jag packar ner imorgon, måste bara komma ihåg den och även en flaska med vatten som jag kan ha under dagen. Hänga fram nytvättade ridkläder måste också göras samt lägga fram termobyxor utifall att det skulle behövas. Sedan måste jag också få med mig mitt APL-häfte som jag måste ge till min handledare nu i början av praktiken så att jag kan få tillbaka den ifylld i bedömningsmatrisen i slutet av praktiken. Så det är en del jag måste få med mig och som jag absolut inte får glömma, men jag får skriva en lapp och sätta på dörren så jag ser den när jag går ut.

Jag kommer uppdatera mer under veckans och praktikens gång om hur det går samt hur jag trivs, så ni kommer få hänga med en hel del under min praktik nu under våren och se lite vad som händer. Ha det så bra så hörs vi snart!

Likes

Comments

I detta inlägg tänkte jag berätta lite om vad jag har för utrustning till mina hästar och vad jag tycker om just denna utrustning, ni får jättegärna komma med frågor eller egna erfarenheter av denna utrustning, skapa en lite diskussion liksom.

Pilas utrustning består av:

  • Sadel, som är en Tolthester Di Flex sadel Hrafn, som både jag och Pila trivs superbra med. En mjuk och välanpassad sadel som gör att du hamnar i rätt sits direkt och kommer åt hästen på rätt ställen eftersom du kommer väldigt nära hästen då det är en close contact sadel. Jag rekommenderar verkligen denna sadel då jag verkligen är supernöjd med denna sadel och jag som har problem med mina höfter samt får väldigt ont vid ridning, har inte alls samma problem nu med denna sadel som jag hade tidigare. Då jag har väldiga problem med höfterna, alltså är väldigt kort i musklerna runt omkring samt har lite låsningar i korsryggen får jag väldigt ont och har svårt att komma i sadeln, men med denna sadel har det blivit mycket bättre.
  • Träns, har hon två stycken, ett Micklem Competition och ett vanligt islandsträns från Hööks, och jag är väldigt nöjd med båda tränsen då de har bra passform och bra kvalitet. Micklem tränset är sparsamt använt, men har haft en positiv effekt de få gånger jag har använt det, islandstränset har jag däremot använt en hel del och är väldigt nöjd med det tränset.
  • Pila har även två par gummiboots, ett par lätta med färgen lila och ett par tunga med färgen vit. Sedan har hon ett par G-boots, som också är ett par viktboots för Islandshästar som ni kan se på bild nedan, det finns lite olika, men jag har de på bilden nedan.

Nu till Fjalars utrustning, som består av:

  • Sadel, en globus gloi som vi haft i flera år och vi har även en likadan till Garpur, en av våra hästar och båda sadlarna har en väldigt bra passform och passar på många hästar. Vi är väldigt nöjd med dessa sadlar och hästarna verkar också trivas med dem.
  • Träns, är ett vanligt islandsträns med de isländska färgerna med ett par tyglar med de isländska färgerna som jag köpte på Islandshäst SM för snart två år sedan och jag är väldigt nöjd med detta träns. Det har en bra passform och har också en bra kvalité. Jag minns tyvärr inte från vilken affär jag köpte tränset.
  • Fjalar har även två par gummitboots, ett par blåa och ett par svarta. .

Här kan ni se två typer av viktboots, jag har dessa till höger och tycker att de fungerar väldigt bra. Den näst understa bilden är de lättare gummibootsen (svarta) och den nedersta bilden är en annan variant av viktboots.

Vi har såklart också täcken till våra hästar, men de används väldigt sällan, de täcken som används mest är fleece- och svettäcken. Pila går ute med vintertäcke denna vinter eftersom hon är helrakad och vi har tre hästar med exem- och/eller flugtäcke under sommaren, men annars använder vi väldigt sällan täcken eftersom det oftast inte behövs. Men alla våra hästar har varsitt, vinter,- regn,- fleece/svett,- innetäcke o.s.v, men de används ytterst sällan.

Vi har också lite olika färger till våra hästar, t.ex. Fjalars grejer är blåa och Pilas grejer är lila, medan mammas hästar har exempelvis svart och rött, Garpur har grönt och Linus har brunt. Detta för att hålla lite koll på grejerna och för att veta vems grejer det är, sedan har alla hästarna varsin ryktlåda med namn på.

Detta var lite om min utrustning, har ni frågor, ställ dem gärna. Ni får också gärna dela med er av vad ni har för utrustning och vad ni tycker om just den utrustningen, skulle vara roligt att veta lite om era tankar och åsikter.

Likes

Comments

Först vill jag tacka Moa så mycket för att hon ville ställa upp i en intervju angående sina tankar och åsikter om ridning, samt lite om sig själv och sina hästar. Men såklart också lite om sin blogg nouw.com/Moa_Ahlskog som jag absolut rekommenderar er till att läsa, en väldigt intressant blogg om hennes liv med sina hästar och utveckling framåt.

OBS! Bilderna tillhör Moa och får endast användas av Moa själv samt till detta inlägg, samt vid Moas tillåtelse.

Jag heter Moa Ahlskog, är 15 år och bor i närheten utav Göteborg. På fritiden är jag mest i stallet och tar hand om mina hästar. Många som jag umgås med brukar säga att jag är energisk, framåtsträvande och målmedveten.

Anledningen till att jag började blogga, var för att min mamma och en vän till mig tyckte att jag skulle börja blogga, och när jag tänker efter, så var det en väldigt bra idé då jag har mycket tankar kring saker och ting. För det mesta handlar mina inlägg om min resa inom ridsporten.

Det som inspirerade mig till att börja rida, var att några grannar hade en ponny som jag och min syster fick rida på. I början red jag mest små lektioner för min granne, men när jag blev lite äldre började jag fundera på vad jag ville bli dressyrryttare, men det höll inte så länge. Det höll kanske tre månader innan jag märkte att det inte var dressyren jag ville syssla med eftersom jag brann för hoppningen. Mina mål som jag har nu är att ta mig upp tillsammans med min stora häst, men vi har en lång väg dit eftersom hon aldrig varit på en tävlingsbana tidigare.

Jag har nu två stycken hästar, Larry som är 20-årig D-ponny som jag blir sponsrad med från ett företag vid namn Steffner Horses och målet med Larry är att hålla igång honom och att vi ska ha roligt tillsammans. Sedan har jag Belle Noir som däremot är min egna häst, hon fyller 8 år detta år och har bara varit riden i 1,5 år, det är därför hon aldrig varit på en tävlingsbana tidigare. Men det tycker jag är roligt, eftersom då vet jag att vi har tagit oss upp till de högre klasserna tillsammans. Bella är en väldigt personlig häst, hon har GALET mycket humör och attityd, men det ser jag som en positiv egenskap, eller i alla fall 9/10 gånger. Anledningen till att jag föll för just henne är för att hon är väldigt lik mig och hon har sådan bra och go inställning till arbete. De mål vi har tillsammans är att vi ska ta oss upp i klasserna och ha jämna resultat på de kommande starterna.

Jag rekommenderar varmt till er som vill börja rida, att börja på en ridskola eller att ni tar privatlektioner till en början för att ni ska bli säkra på om ni verkligen vill lägga ner så mycket tid och pengar på ridningen, då ridning kostar en hel del pengar och tar mycket av din fritid. För mig är ridningen mer av en livsstil och hästarna ser jag som familjemedlemmar. Men jag tycker verkligen att du som person ska vara helt säker på att du jan välja bort en rolig dag med kompisar för att kunna ta hand om din häst, för det krävs väldigt mycket jobb, oavsett om du rider på ridskola, är skötare, medryttare eller har en foderhäst/egen häst.

När det kommer till bloggandet tycker jag att det är viktigt att kunna stå för det man skriver och för sina åsikt, oavsett vilket sammanhang/ämne som tas upp. Jag har ibland skrivit ett inlägg om tjatet angående många killar som frågar efter nakenbilder, vilket jag tycker är väldigt dumt. Eftersom jag valt att skriva om det, så SKA jag kunna stå för det, oavsett vem som frågar.

Jag tycker också att det är viktigt att man tänker på vilket språk man använder i sina inlägg, och nu menar jag inte svenska eller engelska, jag syftar mer på vilka ordval man väljer. Jag kan tycka att det är jobbigt att läsa ett inlägg som innehåller mycket svordomar och (fult) språk. Men det är såklart en smaksak.

Så mina tips är att du ska stå för det du skriver, tänka på vad du gör för ordval samt att du läser igenom dina inlägg, kanske två gånger innan för att korrigera eventuella stav- eller grammatikfel innan du publicerar dina inlägg.

Likes

Comments

Nu sitter jag hemma och har varit hemma några timmar, så nu har jag också äntligen helg och det kommer vara en hellugn helg hemma och med mycket ridning hela helgen, Idag var morfar här, han kom i förmiddags och åkte hem för en liten stund sedan. Det var väldigt trevligt, precis som vanligt, han ska åka utomlands om någon vecka och vara borta i tre månader, eventuellt kommer han vara borta ännu längre, så det kommer vara ett tag innan vi träffas igen, så det var bra att han kom idag och hälsade på.

I skolan jobbade vi i grupper och förberedde frågor till vårat jeopardy som vi kommer att ha fredag v.4, alltså om två veckor och det gick väl bra. Vi gjorde tio frågor var (per grupp), men då jag inte är någon direkt "arbeta i grupp" människa så var jag inte helt nöjd med att jobba i grupp och körde mitt eget race till viss del, men lyckades ändå samarbeta med de andra två i min grupp lite grann, det var ändå två okej människor. Men då jag och den ena tjejen som jag är kompis med båda är rätt envisa och vill få våran vilja igenom kan det lätt bli lite irriterat ibland eftersom vi vill olika saker och jag är en person som lätt blir arg också och kan då bli otrevlig, vilket jag verkligen måste jobba med. Men det löste sig och vi fick ihop tio frågor, även fast det var jag som gjorde de flesta, men vi lyckades ändå prata ihop oss lite grann och det gick bra tillslut.

Kvällen kommer att bli lugn och titta på lite serier, t.ex. säsong åtta av the Vampire Diaries och några avsnitt av Pretty Little Liars hade jag tänkt. Tittar ni på dessa eller några andra serier, vilka? Hur ser eran kväll ut?

Likes

Comments

Nu är det fredag igen och jag har tagit mig igenom den första skolveckan, vilket har varit en rolig vecka och vi har haft fullt upp i skolan med att starta upp ett nytt projekt, någon ny kurs och lite nya arbeten i de flesta kurserna. Det har varit väldigt skönt att komma igång med vardagen och alla rutiner igen, att få komma igång lite igen och vara lite social med kompisar igen, så det har faktiskt varit väldigt skönt, men också roligt att vara tillbaka i vardagen igen. Vad tycker ni, är det skönt att vara tillbaka i vardagen igen eller tycker ni att det är lite jobbigt nu efter julledigheten?

Just nu sitter jag hemma och skriver detta inlägg, funderar på att ta en kortare ridtur på Pila nu under förmiddagen innan jag måste åka till bussen för att komma till skolan, men jag har inte riktigt bestämt mig då jag har lite tidspress under förmiddagen. Jag börjar först 13.30 på fredagar, så jag har alltid en ledig fredag förmiddag detta läsår och min buss till skolan går 11.45, det är väldigt skönt, men jag hade hellre haft en lektion på morgonen och vara ledig på eftermiddagen, så som jag är på tisdagar. Jag hade hellre haft lektion på morgonen för att då har man resten av dagen ledigt sedan och behöver inte anpassa sig efter någon buss o.s.v och så har man eftermiddagen hemma, men nu när jag börjar på eftermiddagen så har man alltid lite tidspress på sig och det kan bli lite jobbigt ibland när man har lite grejer att göra. Vad skulle ni tycka var bäst, lektion på för- eller eftermiddagen?

Ikväll är tanken att jag ska raka om Fjalar en sista gång för denna vinter och eventuellt kanske jag rider Pila ikväll istället de det inte riktigt går att stressa med henne, eftersom min buss går 11.40 så har jag lite tidspress och då fungerar det inte så väldigt bra. Men jag får se hur jag gör, det ordnar sig på något sätt. Annars kommer helgen se väldigt lugn ut och jag kommer inte göra så väldigt mycket, våran medryttare kommer på söndag och det ska bli roligt som vanligt tycker jag. Hur ser eran helg ut?

Likes

Comments

Idag är det redan torsdag och snart har hela första skolveckan gått, tiden springer verkligen och vi har kört på med vanligt schema hela veckan, förutom idag. Eftersom vi i höstas hade idrottsspecialisering dressyr och hoppning på torsdagar, vilket bara är en 50p kurs så hade vi bara den under hösten och nu under våren ska vi ha praktik på dessa torsdagar, men praktiken börjar först nästa vecka. Så idag var vi inne i skolan och jobbade med hållbar utveckling, men det var bara obligatoriskt att vara i skolan fram till lunch, sedan fick de som ville åka hem och plugga hemma, men man fick även stanna kvar i skolan om man ville. Då jag har svårt att ta mig hem, då jag bor två mil ut på landet, där det inte går några bussar längre så blir det svårt för mig att komma hem tidigare, så jag valde att stanna kvar i skolan och fortsätta jobba med hållbar utveckling.

Så just nu sitter jag i skolan och ska snart börja med arbetet, jag tänkte sitta kvar fram till kl: 15.00 då jag blir "utslängd" och får vänta på bussen i 45 min eftersom den går först vid 15.45, vilket kan blir lite långdraget, men det fungerar. När jag väl kommer hem så måste jag fixa i stallet, så som sopa och mocka eftersom vi hade två hästar som stod inne under natten, sedan hade jag tänkt tömköra Pila lite på våran grusväg så hon får lite motion. Fjalar ska också få bli tömkörd och eventuellt stå inne under natten för att torka lite, så jag kan raka om honom imorgon förmiddag, eftersom jag börjar först vid kl: 13.30 så har jag god tid på mig.

Lite trist att när vi väl slutar tidigt att jag inte kan ta mig hem för att t.ex. rida och fixa hemma, för om jag kunde ta mig hem så skulle jag hinna med ridningen och hästarna mer nu under vintern/tidig vår när det fortfarande är ljust ute. Men snart börjar det blir ljusare igen och då kommer jag hinna med hästarna lite mer. Men längtar verkligen tills jag har körkort och egen bil, för då blir det ju enklare att ta sig någonstans och inte lika långa väntetider som det blir nu när jag måste vänta på bussen. Men på sätt och vis, är det bra att kunna fördriva tiden i skolan och göra klart uppgifter samt få hjälp av lärarna, för då hinner man med väldigt mycket skolarbete. Är det någon mer som har lite av samma problem?

Likes

Comments