Header

Veckan har bestått utav mycket jobb hos Islandsgården jag jobbar extra hos och det har varit hur roligt som helst, precis som vanligt. Det har varit mycket kroppsarbete och en hel del ridning också, men eftersom det varit väldigt varmt vissa dagar tog vi även en paus mitt på dagen när det var som varmast och tog ett svalkande bad i sjön. Dagarna går väldigt fort och man jobbar från tidig morgon till sen kväll beroende på vad som måste göras, men också vad man känner att man vill göra. Det är väldigt mycket fritt arbete och mycket ansvarstagande då man jobbar själv väldigt mycket, jag får lägga upp mitt schema själv och får bestämma mycket vad jag vill göra själv. Det tycker jag är väldigt skönt.

morgon är det dags för jobb med hästarna igen och det skulle vara turridningar både måndag och tisdag, det ska faktiskt bli rätt roligt och jag känner själv att jag blivit mer säker inom det fronten nu. Innan var jag ganska osäker och väldigt nervös innan en turridning, men nu är jag mer avslappnad och lugn. Annars är det bara det vanliga stallsysslorna och fodringarna som står på schemat, så det blir nog ändå en rätt lugn vecka.

Igår var jag och mamma på bröllop, vi hjälpte till i köket där vi lagade och serverade mat åt 130 stycken gäster. Det var roligt men stressigt då vi bara var tre personer som skulle servera 130 personer. Det var våran grannes son som gifte sig och vi ville ställa upp då grannen hjälp oss otroligt mycket på våran gård. Det kändes bara bra att få hjälpa till och göra nytta, han verkade också väldigt glad över att vi kunde komma och hjälpa till eftersom de inte fått tag på några andra som kunde hjälpa till. Idag var det en lugn dag hemma och även en utflykt till våran ena medryttare som bjudit oss på fika, det var trevligt och vi är verkligen glada över att vi lärt känna dem så pass bra då de verkligen är otroligt trevliga och goa människor. Kvällen ser rätt lugn ut och tanken är att snart gå till våran sjö för att ta ett kvällsdopp.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Andra dagen på sommarlovet och det har varit bra. Började dagen vid 09.00 då mamma och jag åt frukost tillsammans för att sedan fixa i stallet innan Fjalars medryttare kom vid 11.00. Vi red en härlig ridtur på ca en timme i både skog och grusvägar, så det blev varierat underlag och miljö vilket hästarna verkade tycka om. Fjalar fick även testa en ny sadel som han verkade tycka om och den låg hyfsat, men vi ska titta efter en bomlös till honom då det är otroligt svårt att hitta en passande sadel till honom med bom. Men vi rider för det mesta bara barbacka på honom så det är inte bråttom, men om ni vet någon som säljer en billig bomlös sadel får ni gärna höra av er på mejlen som finns i presentationen.

Pila var väldigt fin och mjuk, väldigt elastisk och följsam så det var otroligt roligt att rida henne idag. Hon var lika fin igår och även fast hon blivit lite sommartjock om magen är hon väldigt pigg. Men jag märker ändå skillnad på henne nu och för några veckor sedan, hon är lite tröttare och tar det lugnare, men hon är ändå framåt. Då hon har väldigt lätt för att bli lite rund och få otroligt mycket överskottsenergi får hon inte vila under sommaren som många andra hästar får, våra hästar får vila under vinterhalvåret istället när det är som mörkast. Våra hästar vilar aldrig under långa perioder eller helt och hållet, de får ändå en viss motion hela året men mer eller mindre beroende på årstid, för vi tycker att våra hästar verkar må bäst av det. Hur gör ni med era hästar?

Nu sitter jag hemma medan mamma är hos en bekant några timmar på samkväm och Johanna är hos en kompis hela helgen. Det är faktiskt väldigt skönt att få vara hemma själv för ovanlighetens skull och tanken är att det ska bli en lugn filmkväll i soffan. Regnet smattrat mot fönstret och det åskade även tidigare, men det försvann fort medan regnet hållit sig kvar under eftermiddagen/kvällen som faktiskt är lite mysigt med sitt knapprande mot fönstret. Regnet har egentligen hållit sig kvar under flera dagar som på sätt och vis är bra för grusvägarna, åkrarna och alla växter eftersom det varit väldigt hårt i marken. Men jag vill ha riktig sommar nu med sol och värme, inte regn. Men det kommer väl får vi hoppas.

Nästa vecka blir det jobb hela veckan hos hästgården jag brukar jobba extra hos med hästarna och eventuellt några turridningar. Under helgen ska vi (mamma och jag) servera på ett bröllop, vi ska alltså jobba i köket och servera gästerna medan det är en kock som lagar maten. Det ska bli roligt och skönt att ha något att göra på dagarna och jag hoppas att det blir mycket mer jobb än bara nästa vecka, men det blir det säkert. Jag är en sådan person som gärna vill ha något att göra hela tiden och har svårt att bara sitta stilla eftersom jag tycker att det är extrem tråkigt. Hur är ni som person?

Ni får ha en trevlig kväll så hörs vi snart igen!

Likes

Comments

Första kvällen på sommarlovet och även sommarlovets första kvällsridning tillsammans med Fjalars ena medryttare. Vädret var fint under kvällen och det blev faktiskt rätt varmt framåt kvällen men på dagen var det väldigt kallt och även lite regn, både idag och igår. Det var i och för sig väldigt bra att det har regnat för då är det inte lika hårt i marken som det varit de senaste veckorna och när marken är lite mjukare blir det heller inte lika slitsamt för hästarnas ben, hovar och leder. Det verkade också som att hästarna tyckte bättre om det mjukare underlaget då de trampade på mycket bättre än tidigare när det varit så otroligt hårt i marken. De var en aning trötta i början eftersom vädret har slagit om otroligt mycket senaste tiden och jag har själv märkt att jag blivit tröttare/seg med väderomslaget, så man förstår att de var lite sega.

Jag red på Pila som fick nya skor tidigare i veckan och då hennes ena sko satt väldigt dåligt innan hovslagaren kom blev hon bara longerad. Men trots att hon inte vilat helt och hållet var hon extremt pigg, som hon kan bli när hon har för mycket överskottsenergi. Hon stack i galoppen en gång men det var ändå inte okontrollerat även fast det gick fort och var väldigt svårt att hålla henne, bromssträckan var lång kan man säga. Men det är såklart roligt när hästarna är pigga och tycker att det är roligt när man rider dem även fast det går lite för fort ibland.

Medryttaren red på Fjalar och red barbacka för första gången sedan hon började för två veckor sedan. Hon tyckte att det var mysigt och ville gärna göra om det. Vi rider mest barbacka på Fjalar då vi tycker att han är mer bekväm att rida barbacka på och han verkar också tycka bättre om att vara utan sadeln är med den. Hon har lite problem med tölten eftersom hon tidigare bara ridit storhäst och Fjalar är egentligen väldigt enkel men kräver ridning, han behöver balans och stöd från sin ryttare. Han är femgångare och har otroligt mycket pass, kommer man då ur balans slår han lätt över till pass eller grisepass, men när man inte ridit Islandshäst tidigare så är det svårt och speciellt när man inte känner hästen samt inte kan hitta knapparna. Men det kommer att lösa sig och hon får ge det lite tid, för det kommer att ta tid innan det sitter och innan hon känner/vet hur hon ska göra för att få tölten hela tiden. Men som jag skrev han är inte jätteenkel och man måste ge honom mycket stöd men också vara väldigt balanserad själv för att han ska hålla tölten ordentligt men också för att han inte ska slå över till pass.

Vi ska på ridläger för Jessica i sommar och då har jag med mig Pila, medan hon har med sig Oskar och Fjalar så hon får variera lite mellan de två. Ingen av de är jätteenkla och man måste verkligen rida för att få dem att gå bra, men det går om man ger dem rätt hjälper då de är otroligt känsliga för hur man sitter. Men jag hoppas att hon kommer få flera aha upplevelser på ridlägret och att hon får hjälp att hitta knapparna för tölten men också de andra gångarterna. Så det kommer nog bli jättebra att hon följer med på ridlägret eftersom hon kommer få väldigt mycket hjälp och det kan vara en bra start att lära känna Fjalar ännu bättre också.

Men vi red runt byn som vi kallar det som är en utav våra enklaste rundor som vi hade tänkt lära henne (medryttaren) först så hon hittar de enklaste rundorna först och sedan kan vi lära henne de lite svårare rundorna eftersom. Det gick bra men hon fick ganska mycket pass och tölten satt inte riktigt, jag hoppade upp i slutet av ridturen för att försöka visa henne hur hon skulle göra men då slog han bara upp till pass. Så jag vet inte riktigt om det var underlaget som påverkade eller om det kan vara att han snart måste få nya skor igen och att hans har börjat bli lite slitna, men det kan ha varit mycket annat som påverkade. Så vi bestämde att hon ska få rida Oskar någon gång innan ridlägret och att jag då ska rida Fjalar från början för att visa henne hur hon ska göra, så får vi hoppas att det går bättre då. Han måste säkert lösgöras också så det ska jag göra nu under sommaren, jobba honom med mycket lösgörande övningar.

Vi galopperade också en hel del och man märker att han tycker att det är tusen gånger bättre utan sadeln då han tar ut steget mer och är mer framåt än med sadel. Hon red alltså barbacka. Då har han ändå en sadel som passar honom perfekt, den har rätt bomstorlek och längd, den trycker ingenstans och glider inte runt. Han är nog bara en sådan häst som inte gillar sadel precis som många andra hästar inte gillar bett kan man väl säga. Vi rider också nästan alltid barbacka på honom då vi också tycker att han är mer bekväm utan sadel.

Nu får ni ha en bra kväll och ett bra sommarlov till er som har fått eller ska få.

Likes

Comments

Wihooo!! Äntligen är årskurs två på gymnasiet avklarat och nu väntar ett långt men också härligt sommarlov med mycket ridning men förhoppningsvis också en hel del bad och sol. Vi hade våran sommaravslutning idag tillsammans med ettorna, våran klass (tvåan) och alla lärare, vi hade samkväm med frallor och tårta. Vi avslutade med att några personer i skolan fick stipendier och alla fick även sina betyg innan vi hälsade alla en glad sommar. Det var en trevlig avslutning precis som förra året och det är svårt att föreställa sig att detta var min sista skolavslutning för om ett år tar jag studenten och det känns helt otroligt att tiden har gått så himla fort.

Att jag har kämpat mig igenom två år utav gymnasiet känns väldigt skönt eftersom jag inte hade det väldigt lätt under den första tiden på gymnasiet, men att det blivit bättre och bättre ju längre tiden har gått. Man kan säga att det sista året antagligen kommer vara det bästa året och jag ser verkligen framemot att börja trean till hösten. Tvåan har verkligen rullat på och allting har gått väldigt fort, det har varit svårt att hinna med och nästan lite svårt att förstå läsåret som gått verkligen har passerat. Jag kan inte riktigt komma in i att jag har klarat 2/3 av gymnasiet och att det snart är dags för arbetslivet, men också att bli vuxen på riktigt.

När jag började gymnasiet var det många som sa att gymnasietiden går fort och att det är den bästa tiden i livet men också att man får minnen för livet, jag kan nu efter två år på Realgymnasiet relatera till några av dessa punkter. Jag kan absolut hålla med om att jag fått minnen för livet då jag fått uppleva samt fått möjligheter till mycket som jag inte skulle testat på utanför skolan. Jag kan också hålla med om att gymnasietiden har gått fort och att det har varit svårt att hänga med under vissa perioder under detta läsår. Men jag kan tyvärr inte säga att gymnasiet har varit eller kommer att vara den bästa tiden i mitt liv men jag kan heller inte säga att det varit den värsta tiden i mitt liv, för jag har haft väldigt mycket mot- och framgångar under mina två år på Realgymnaiset. Både positiva och negativa händelser har påverkat min gymnasiegång och kommer att fortsätta göra det, det finns saker som jag är missnöjd med och det finns saker jag är nöjd med. Men det är saker som inte kommer gå att ändra för det kommer vara så det sista året på gymnasiet också men det är ändå faktorer som jag kan stå ut med och acceptera.

Men den största delen utav min gymnasietid har varit grym och helt underbar med mycket skratt, nya lärdomar och gemenskap även fast det funnits mycket som varit jobbigt också. Jag har lärt känna många nya människor och fått mycket nya kunskaper inom vald inriktning på bara två år. Så jag ser verkligen fram emot mitt sista år på Realgymnasiet och vad trean kan föra med sig av kunskaper, men också nya möjligheter.

Under sommaren väntar många och långa härliga ridturer i skogen, men också ett efterlängtad tredagars ridläger för Jessica och SM veckan för Islandshästar i Juli. Även mina kusiner Sarah och Jennifer som kommer från Tyskland ska komma under två veckor i sommar, de brukar komma några veckor under sommaren då min moster (deras mamma) kommer från Sverige men flyttade till Tyskland för flera år sedan. Men också för att de vill hälsa på. Jag fyller också 18 år och hoppas verkligen att jag klarar körkortet i sommar, eller så fort som möjligt och jag ser verkligen fram emot min 18-årsdag. Det är vad vi planerat och resten av sommaren får komma som den kommer, men det kommer säkert bli bra.

Jag har inte sökt något sommarjobb i år, men kommer antagligen att jobba extra på gården där jag sommarjobbat två år tidigare, även på helger och andra lov. Så det kommer säkert bli lite jobb ändå, men det är såklart inte säkert. Men jag vill fokusera väldigt mycket på körkortet nu och övningsköra mycket samt plugga teori, så att jag verkligen klarar uppkörningen och teoriprovet. Jag hoppas också på att jag får en två veckors intensivkurs i födelsedagspresent, då ingick väldigt mycket för pengarna och då får man också köra upp samt skriva teorin i slutet av kursen. Så kanske jag får körkortet innan skolan börjar igen. 

Vad tänker ni göra i sommar?​​

Likes

Comments

Näst sista dagen i skolan och i årskurs två på Realgymnsiet innan sommarlovet, som vi tillbringade ute i parken vid hamnen hela förmiddagen i regn och blåst. Vi hade ETG - kampen då vi tävlar mot ETG gymnasieskola men eftersom våran skolan vann förra året hette denna "kamp" Realjakten i år. Vi skulle dela in oss i större grupper för att sedan gå runt i stan för att hitta olika typer av föremål som vi kunde samla poäng med, det var väl helt okej men det var inte roligt i det här vädret vi hade. Vi avslutade med lunch ute och lärarna räknade ihop poängen för att se vilken skola som vann och det var ETG, även fast jag inte tog det så allvarligt var det lite tråkigt att vi förlorade i år, trots att vi vann förra året. Men min klass har iallafall fått vara med om en vinst och en förlust då vi inte kommer vara med nästa år eftersom vi då tar studenten och får ledigt under denna "kamp" det sista året.

När jag var på väg hem från skolan blåste det otroligt mycket och det hade även blåst ner ett träd över vägen, så bussen kom inte förbi. Det var så typiskt eftersom jag hade en tid att passa. Men det tog kanske 15 - 20 min och sedan kunde vi åka vidare igen, så det gick ändå rätt fort att åtgärda "problemet": 

Nu sitter jag hemma och skriver detta inlägg, genomfrusen av allt regn och blåst. Tanken är att försöka värma mig några timmar för att sedan gå ut och rida senare ikväll. Men det är inte alls roligt i det här vädret och det känns verkligen inte som Juni, mer som September/Oktober, eller vad säger ni? Jag tänker också att jag ska lägga fram mina avslutningskläder inför imorgon, jag kommer lägga fram två olika alternativ eftersom jag inte vet hur vädret kommer bli. Det ena alternativet är en vit klänning och det andra alternativet är vita jeans med en somrig överdel som jag inte riktigt bestämt mig för ännu. Men jag låter det stå öppet tills imorgon bitti. 

Men trots dåligt väder var dagen helt okej men det var inte den roligaste kan man säga, men vi överlevde och nu börjar även solen komma fram. Så det kanske artar sig och blir bra väder tills imorgon, så vi får en fin avslutning på läsåret. 

Likes

Comments

Det så kallade körkortet börjar närma sig och snart är det faktiskt min tur i slutet av Juli, så bara två månader kvar. Övningskörningen har gått bra och jag kör just nu mycket på landsvägar här hemma, både på grusvägar och de asfalterade vägarna. Växlingen har börjat sätta sig mer och mer, men jag tycker fortfarande att det är lite svårt och även att backa tycker jag är lite svårt. Men båda dessa grejer har börjat sätta sig mer och mer om man tänker från de första gångerna jag övningskörde, så det går verkligen framåt.

Det jag har tyckt/tycker är svårast med själva körningen är grunderna som att växla, starta och stanna i backar men också på rak mark, backa och hitta dragläget. Så det är vad vi tränat på mest så det verkligen ska sitta, själva körandet är inte så svårt så det har vi tränat minst på men har tränat på det också såklart.

Eftersom jag fyller år 30 Juli så har jag inte fyllt 18 år ännu och det ända jag önskar mig i födelsedagspresent är en intensivkurs i två veckor där det ingår körlektioner, teori, boende, båda riskutbildningarna, teori- och uppkörningsprovet. Så man får mycket för pengarna och det var inte väldigt dyrt heller, minns inte ett exakt pris men det var ett överkomligt pris med mycket utbildning. Så har jag tur får jag körkortet innan sommarlovet är slut och det är mitt största mål just nu.

Teorin har också gått väldigt bra, jag har både spelat spel och pluggat via nätet samt min körkortsbok jag köpte förra året. Det är egentligen teorin jag oroar mig minst för då jag har väldigt lätt för det teoretiska och lite svårare för det praktiska. Så övningskörningen och uppkörningen är det jag oroar mig allra mest för, då jag är väldigt osäker på mig själv och har flera gånger övertalat mig själv att jag inte kan och blir då stressat. Men när jag väl slappnar av och andas så har det gått hur bra som helst, så jag måste bara vara lugn och inte glömma att andas.

Hur var det för er som redan tagit körkort? Vad tyckte ni var svårast/lättats? Var ni väldigt nervös och stressade när ni övningskörde eller tyckte ni att det var lugnt? Hur såg eran uppkörning ut? Ni som håller på att övningsköra, vad tycker ni är svårast/lättast? Har ni övningskört mycket på vägar och vilka typer av vägar?

Likes

Comments

Wihooo!! Äntligen sista veckan innan sommarlovet börjar och det är faktiskt otroligt skönt att snart få lite sommarledighet, trots att jag tycker att tiden runnit iväg och att det egentligen går lite för fort är det faktiskt väldigt skönt att få koppla bort skolan några veckor. Men innan dess är det några ryck som måste göras och även fast alla kurser är avslutade drar vi inte ner på tempot för det, under lektionerna som egentligen inte är några lektioner längre, det är mer "leka lekar och göra det som inte är klart" håller vi på med massor av utvärderingar från detta läsår och vad som kan göras bättre till nästa år - det tredje och sista året.

De kommande dagarna kommer bestå av att städa ur våra skåp samt ta bort våra lås som vi får ta hem under sommaren, det som ska kastas får slängas och det som måste sparas får vi ta med hem för att ta med det igen till nästa termin. Sedan ska vi även ha ETG-kampen som är en "kamp" mellan oss på Realgymnasiet och ETG-gymnasiet, vi vann den "kampen" förra året och därför kommer den att hållas på våran skola i år. Vi vet ännu inte vad som kommer att hända eller vad vi ska göra, så det blir lite av en surprise när det blir av senare i veckan. Vi kommer också fortsätta med utvärderingar och säkert leka massor av lekar eller spela sällskapsspel som vi gjort tidigare år.

Annars kommer det nog bli en rätt så lugn vecka eftersom alla kurser är avslutade och vi inte har något att göra, så det kommer säkert också bli så att vi får sluta tidigare varje dag. Det är på sätt och vis skönt, men eftersom jag bor långt från skolan och mina bussar går inte så väldigt ofta blir det svårt för mig att ta mig hem. Men jag får väl fördriva tiden på stan eller sitta kvar i skolan tills någon buss går, detta gör att jag verkligen längtar efter att ta körkort för då blir man mer flexibel och har lättare för att ta sig hem. Hur ser de sista dagarna ut för er?

Likes

Comments

Idag var det min sista praktikdag på Nådhammar och det känns förstås väldigt tråkigt. Jag har verkligen lärt mig hur mycket som helst under våren jag varit där och även träffat väldigt många trevliga människor under min tid på Nådhammar. Jag har fått en helt annan och ny syn på olika typer av hästhållning samt hantering av hästar i olika åldrar, men också mycket mer om hur det kan vara att arbeta på en gård och stuteri. Jag tycker själv också att jag utvecklats mycket som person under halvåret jag varit där och det sa även tjejen som arbetar där som jag jobbat med mest, att hon sett en stor utveckling på mig som person inom arbetet.

Så det känns också väldigt bra att jag verkligen har utvecklats och jag känner mig mer självsäker då jag verkligen har lärt mig att jag faktiskt kan istället för att trampa mig själv på tårna hela tiden. Så jag har verkligen Nådhammar att tacka och jag är verkligen tacksam att jag fått tillbringa våren hos dem, det har varit väldigt lärorikt.

Idag var det som sagt sista gången och jag började dagen med att mocka ur bädden från två boxar då hästarna är ute på bete, sedan krattade jag på gårdsplanen och gjorde rent krubbor samt vattenkoppar tillsammans med en annan praktikant som också var där. När vi var klara med allt detta så åt vi lunch för att sedan ta in två hästar för att knoppa samt linda ben för att sedan gör häst vid hand. När vi väl var klara med det skulle jag och tjejen som arbetade där hämta några hästar som skulle bli betäckta imorgon i en hage närmare stallet. Avslutade dagen med att plocka undan lite i stallet och sopa bort smuts från stallgången innan det var dags att byta om samt städa ut mitt skåp jag haft på Nådhammar där jag förvarat mina kläder jag haft där under våren.

Jag fick även blommor som ni kan se på bilden och en choklad ask från Marabou där det stod Tack och det blev jag väldigt glad över. Både min handledare och tjejen jag arbetat med fick varsin Lindor choklad kulor samt varsitt tack kort. Det känns otroligt bra att man blir uppskattat och att de gärna vill att jag kommer tillbaka någon gång. Det blir man verkligen glad och tacksam över. Så mitt råd till er som praktiserar eller arbetar, gör verkligen ert bästa och jobba hårt så kommer det uppskattas från många olika håll, för det är verkligen värt att bli omtyckt samt få bra omdöme samt rekommendationer. Det är då också lättare att lyckas och senare i livet hitta jobb, man blir sällan ratat om man gör väldigt bra ifrån sig och är trevlig men också pålitlig mot andra. Så tänk verkligen på det när ni har praktik eller ska arbeta, det kommer att gynna er till 1000!

Tack Nådhammar för min underbara och mycket lärorika praktik hos er denna våren!

Likes

Comments

Idag firar vi in 1 Juni och att det om bara några dagar är sommarlov. Men idag är det också min sista praktikdag på Nådhammar för denna termin och det är redan ett halvår sedan jag stod på Nådhammars mark för första gången och då kändes det som evigheter tills den sista praktikdagen, men nu är den trist nog redan här. Jag trivs verkligen jättebra och har lärt mig hur mycket som helst under våren jag varit på Nådhammar, jag har också fått en helt ny syn på hästhållning och hur man arbetar på ett stuteri. Jag rekommenderar verkligen alla som någonsin får chansen att vara på Nådhammar, oavsett om det är som praktikant eller hästägare att ta den chansen, för då får man verkligen vistas i en miljö med trevliga och omtänksam människor, men också trevliga hästar samt en otroligt fin miljö.

Jag själv skulle absolut kunna tänka mig att komma tillbaka till Nådhammar på praktik i trean (nästa läsår) och utföra min dåvarande praktikperiod där. För det är en av de bästa ställena jag varit på och det är också ett av de ställen jag lärt mig mest på, sedan har jag haft turen att vara på många bra praktikställen och fått lära mig otroligt mycket. Så jag är verkligen tacksam för min tid på Nådhammar och hoppas verkligen att jag någon gång kommer tillbaka. E

Efter praktiken ska jag rida lektion på Pila för Jessica, mamma ska bara titta på denna gång, så Pila får åka transporten själv men det har hon inga problem med egentligen. Det ska bli roligt och jag hoppas att Jessica ser vår utveckling då jag själv tycker att vi har utvecklats otroligt mycket sedan sist jag red för henne. Men jag får se vad hon säger och jag ser verkligen fram emot lektionen då det brukar vara otroligt roligt att rida för henne och Pila är också en otroligt rolig häst att rida lektion på. Jag kommer berätta mer om hur lektionen gick senare ikväll eller under morgondagen

Likes

Comments

Det är såååå skönt att det bara är några dagar kvar av detta läsår, fyra skoldagar om vi ska vara exakta för min del. Vi går bara två dagar till den här veckan och på fredag är vi lediga, samma sak på måndag som blir en klämdag och på tisdag som är Nationaldagen. På onsdag är det heldag som vanligt och då ska vi ha ETG-kampen, vi ska då tävla mot en annan gymnasieskola som heter ETG och förra året vann våran skola så "kampen" kommer hållas på våran skola i år. Men på torsdag (nästa vecka) kommer den efterlängtade skolavslutningen och det ska verkligen bli jätteskönt att snart få sommarlov. När får ni sommarlov?

Fjalar har fått en ny medryttare som är en jättetrevlig och bra tjej, 25 år och väldigt mån om hästarna. Hon har varit här två gånger redan och hon kommer även idag men också på fredag denna vecka. Hon passar jättebra ihop med Fjalar och han verkar gilla henne. Oskars medryttare kommer också idag för att rida med oss, så vi blir några stycken som rider ikväll och det är verkligen jätteroligt. Så det blir skönt att vi blir ett gäng här ute som kan umgås och rida ihop, det är bara roligt om vi är lite fler, både för sällskapets skull men också för att hästarna verkligen får röra på sig också. 

På torsdag ska jag rida lektion för Jessica på Pila igen och det ska bli jätteroligt, jag ser verkligen fram emot den lektionen och hoppas att hon ser våran utveckling.Jag och Pila har utvecklats en hel del sedan vi red för Jessica sist, så det ska bli roligt och höra vad hon säger. Det jag vill träna på är nog formen och samling men också mycket lösgörande. Sedan har jag även min sista praktikdag på torsdag på Nådhammar och det är lite tråkigt att det är sista gången, men jag har verkligen lärt mig jättemycket och hoppas på att jag får komma tillbaka i höst. 

Likes

Comments