Hej alla!

Jag älskar New York Islanders! Detta lag är, förutom mina barn, min stora passion här i livet. Anledningarna till detta är ett par stycken och säkert något jag kommer återkomma till framöver.

Men nu till skälet för den här bloggen, mitt tredje stora intresse, hockeykort. Som många andra knockades jag helt av den explosion inom området som skedde i Sverige runt 1994. Upper Deck och Parkhurst pumpade ut drivor av kort likt aldrig någonsin tidigare och folk köpte. Jag och en vän började samla på just dessa två serier och hade flertalet pärmar fullmatade med allt från Parkies till Shooters Edge. När sedermera min vän tröttnade på samlandet fick jag köpa alla hans kort för en spottstyver. Ett par säsonger gick och även om jag fortsatte att köpa ett par paket av varje ny serie så var det långt ifrån samma mängder som under 1994. Runt 1998-99 tröttnade så även jag och samlandet föll i glömska.

Pärmarna behöll jag dock och när jag för något år sedan började upptäcka Tradera och de mängder kort som fortfarande verkade hålla fast samlare runt om i Sverige så fick jag upp sugen igen. Sommaren 2016 gick jag med i Cardiverse-gruppen på Facebook, något som fick mitt återupptagna intresse att verkligen skjuta fart igen. På kort tid lärde jag känna samlare både från Sverige och lite andra länder. På samma korta tid bestämde jag mig att enbart fortsätta samla på Islandersspelare. Denna samling var cirka 2200 kort stor för ett drygt halvår sedan. Nu är den uppe i över 3500 kort.

På denna bloggen tänkte jag försöka lägga upp bilder på samtliga kort och kanske även kommentera något kring dom. Vi får se hur fort jag lär mig funktionerna på bloggen. Innan det är helt solklart kan den komma att se lite underlig ut samt eventuellt byta skepnad designmässigt då och då. Hoppas ni vill ta er en stund emellanåt för att titta in och kommentera hemskt gärna om det är något ni funderar över.

Må gott!

Likes

Comments