Jodå... jag lever, som de flesta av er iofs vet. Men ville iaf ge ifrån mig ett livstecken även här. Jag ska skriva lite mer senare idag. Mycket har hänt men tänker inte skriva allt här. En sak kan jag dock konstatera... det börjar bli vår här i Seattle =)

Uppdaterat 6/3

Som vanligt blev det inte att jag hann skriva mer när jag skrev jag skulle göra det :P Men nu så! Som sagt, många saker har hänt, både bra och mindre bra... om man säger så. Men att sitta här och gå igenom dessa skulle ta upp alltför mycket tid, både min egen och er läsares. Så bättre fokusera på nuet istället, tycker jag. 

Hörrni... har ni lagt märke till hur mycket ljusare och mildare det blivit ute? Dagarna blir bara längre och längre och fåglarna börjar kvittra mer och mer intensivt och frekvent. Även dom känner av att våren faktiskt är här. Vi går mot ljusare tider (årstidsmässigt alltså, inte samhällsmässigt) och det känns fantastiskt och man längtar till vad som komma skall. Men nu ska vi alla njuta av våren först för varje årstid har sin egen tjusning som det brukar heta, och jag är beredd att hålla med där. Jag vet inte hur långt våren kommit i Sverige än men här på västkusten i staterna har den kommit för att stanna. Iofs har vi milt året om här men nog börjar det bli skönt ute med 9-14 grader på dagarna. Nätterna däremot är ju rätt kyliga ännu, men det är ju signifikativt för vårens nyckfullhet *ler*

Det är så skönt att vistas ute i den friska vårluften, speciellt efter att man varit sjuk och sängliggandes i influensa som slog ganska hårt denna gången. Jag brukar sällan vara förkyld men det var väl min tur denna gången. De flesta i familjen har varit sjuka. Bara några få syskon som klarade sig ifrån det denna gången. Jag är glad för deras skull ^^ 

Vad gör jag just nu då? Tja... klockan är strax 13:00 här i Seattle och jag sitter med några av syskonen mina och några kompisar och tittar på tv. En japansk tv-kanal där en rätt ung tjej i Japan hjälper och lär folk att odla grönsaker, frukter och andra grödor. Saken är bara att det inte är "vanliga" japaner som hon lär ut trädgårdskunskaper till, utan det är folk som blivit hemlösa pga att dom tex förlorat sitt jobb och inte haft råd bo kvar och inte hittat nån annan bostad och hamnat på gatan. Men även ungdomar som hoppat av skolan pga att dom blivit mobbade, varit skoltrötta eller av annan anledning hoppat av skolan och därmed varken går i skola eller jobbar. Vilken underbar tjej! Hon ger dessa fina och underbara människor en andra chans i livet. Dom får lära sig odling och kommer närmare att få en anställning inom det området. Man blir verkligen varm och glad i hela själen av att se vilka underbara människor det finns som hjälper de som hamnat utanför samhället, oftast ofrivilligt dessutom. Nämnas bör är att ingen av dom är gangstrar eller brottslingar. Det är helt vanliga japaner som hamnat snett i livet pga händelser i livet dom inte själv kunnat påverka, och det är därför det känns så härligt att dessa får hjälp att komma vidare.

Vad mer värmer där ute då, förutom solen och underbara människor? Jo att SD går framåt sedan valet och får flera mätningar med mellan 15-19% och jag är inte det minsta förvånad med tanke på att Sverige håller på falla samman och där nedskärningar på område efter område inträffar och slår hårdast mot de svagaste svenskarna som inte får den hjälp de annars hade fått. Migrationsverket begärde 18 miljarder extra. 18 miljarder?! Det är ju sinnessjukt! Så hörde jag att nu ska svenskarna få höjd avgift för att gå till läkaren också, patientavgiften syftar jag på, plus att det ska börja kosta 500kr för att åka ambulans. Det är inte nog med att att människor är sjuka, nu ska dom även få oroa sig för om de har råd att åka ambulans. Som vanligt så slår Sveriges sosse/miljöpartistiska/kommunistiska vänsterpolitik tillbaks rakt i ansiktet på de svenskar som dom själv säger sig tillhöra, dvs arbetslösa, låginkomsttagare och sjuka, dom som dessa tre partier säger sig brinna för, men låt er inte luras! Ta er tid att reflektera över vad som sker i Sverige. Är dessa tre partier verkligen något bra för Sverige? Absolut inte! 

Och än har man inte sett alla skattehöjningarna heller. Men hundratusen invandrare är inga problem att ta in per år. 18 miljarder när det gäller migrationspolitiken är småpotatis tycker dom. Men skulle svenska försvaret, skolan, äldreomsorgen, sjukvården eller andra instanser begära 18 miljarder så hade dom aldrig fått det. Dom pengarna finns inte hade det hetat. Det är så tragikomiskt höra svenska så kallade journalister sitta och ifrågasätta politiker för beslut dom tar som kommer kosta ½ miljon, 5 miljoner, 1 miljard etc och att det blir dyrt tycker dom. Men de 18 miljarderna som migrationsverket kräver vill samma journalister inte ens ifrågasätta rimligheten i. Hela Sverige är en parodi på sig själv. En parodi som vi i andra länder gapskrattar åt samtidigt som vi tycker synd om och lider med svenskarna som bara får det sämre. Så tänk er för nästa gång ni inte har råd med något, när ni får betala 500kr för en ambulans, när ni hamnar utan bostad och inte hittar en ny om ni inte har 15 års kötid, när ni får betala saftiga räkningar pga höjda skatter, när era barn inte lär er nåt i skolan, när era äldre inte får plats på äldreboenden, när ni får ligga i korridorer på hospitalen, när ni hör att Sverige saknar militärer och försvar för att försvara fosterlandet, när vägarna och tågen får sämre och sämre underhåll med mera. Vad gör väl det så länge invandringen får kosta precis hur mycket den vill?

Vad är 18 miljarder när det gäller invandring? Det är ju småpotatis tycker den vänsterstyrande regeringen. Dom klagade på högerns "försämring" av sjukförsäkringen. Men nu håller dom på montera ner sjukvården själv genom att folk kommer få betala mer och mer för att få nåt. Den fria sjukvården går på knäna. Men vad gör väl det så länge det finns pengar till extrem invandring. Varför tror ni att allt blir dyrare för er? Invandringens totala summa av allt vad den medför på över 100 miljarder måste ju tas någonstans ifrån. Och gissa var det tas ifrån? Jo från era plånböcker och från den svenska välfärden som en gång hörde till världens bästa och mest utvecklade! Så nästa gång ni hör andra instanser begära några miljarder och får nobben så kom ihåg att 18 miljarder till ökad invandring och ökat organiserat tiggeri... nej det är inget problem. Men när ni själv nån gång behöver hjälp från tex socialen, sjukvården eller liknande så lägg märke till hur ni blir bemött och att ni bara kommer ses som besvärliga och som en belastning för samhället ni innan tjänat medan det går hur bra som helst att ta in hundratusen nya bidragstagare varje år. Dom ses aldrig konstigt nog som en belastning, trots att det är just det dom är. Men det är ju skillnad på folk och folk i Sverige. Det har jag märkt för många herrans år sedan och det är bedrövligt. Som svensk är man inte värd mycket medan invandrare får allt de pekar på och bidrag i överflöd och ändå är en skrämmande stor andel av dom så otacksamma och väljer brottets bana. Dom behöver inte ens stå till arbetsmarknadens förfogande utan kan ta dina skattepengar i form av bidrag för att åka hem till sina skitländer och kriga och begå terror och sen komma tillbaks igen medan du själv måste redovisa sökta jobb, gå på diverse möten, blir ifrågasatt om du skrivit fel på 1 krona osv. Är det att behandla alla lika? Vad hände med allas lika värde där? 

Men vi vet alla nu att vänsterns "allas lika värde" inte gäller svenskar, bara otacksamma bidragstagande invandrare. Är det ett rättvist samhälle? Är det den framtiden du vill leva i, och dina barn och barnbarn? Kan du se dina barn och barnbarn i ögonen när dom sen frågar "varför gjorde ni inget för att stoppa det när ni såg vad som höll på hända?" Jag vaknade upp för längesedan för jag levde i nuet och såg med egna ögon vad som höll på att hända och händer än idag. Därför finns det bara Sverigedemokraterna att vara medlem i och att rösta på. Det finns inga helgon och räddare men det finns de som kan utföra de nödvändiga sakerna för att få Sverige på fötter igen. Jag stödjer och hjälper SD på alla sätt jag kan. Det är vad jag gör för att förhindra förfallet. Om inte alltför länge kommer vi vara på 20% och därefter gå om Moderaterna och bli näst största parti. Och det är idiotin som pågår nu med de andras goda vilja som gör att vi växer! 

Här på hemmaplan i Usa då? Tja... det närmar ju sig val här om inte alltför lång tid. Även här finns det enligt mig bara ett alternativ att rösta på, och det är republikanerna. Demokraterna med sin amnesti åt alla illegala invandrare har rört upp väldigt starka känslor hos många av oss amerikaner eftersom det är fel signaler att ge till dom. Sen är dom för klen i försvarsfrågorna också men även på andra områden. Visst gör dom bra saker också men enligt mig så är republikanerna framtiden för Usa. Dom vet hur man handskas med terrorister och andra avskräden utan att dalta. Säkerheten för oss amerikaner och då främst barnfamiljer är väldigt viktig. 

Vad händer ikväll då? Det blir att umgås med småsyskon och kompisar och hitta på olika saker, både utomhus och inomhus =) Här har vi aldrig tråkigt ska ni veta ;) (A) haha. 

Här bjuder jag på en skön vårlåt som avslutning, kan man väl ändå kalla den för... nu när våren är i antågande på norra halvklotet och vårkänslorna börjar komma fram hos folk, som dessutom kom ut under sena 1995 och var populär ännu under hela mitt födelseår 1996... och JA... sångerskan är grymt snygg och sexig så håll till godo *ler*

Jag önskar er alla en riktigt skön för-vår (eget påhittat ord som betyder början av våren ifall nån undrar) och helg så hörs vi snart igen på ena, andra, tredje eller något helt annat sätt ^^

Må väl allesammans! Och kom ihåg att ta hand om både dig själv och varandra! <3

Ni vet att jag älskar er allesammans... wherever you are :)Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi har suttit och kollat på Lucia från Sverige via nätet här i Seattle. Det var vackert och sakralt när SVT visade Luciafirande från Oscar Fredriks kyrka i Göteborg. Alltid lika kul visa Lucia för jänkare som inte sett det innan, för första gången :) Deras kommentarer är nästan uteslutande positiva. Och visst är det ju mysigt att se och lyssna på! Jag kan bara hålla med dom.

Jo just ja... vi kommer förmodligen fira julen i Sverige så då kommer vi anlända nån dag i förväg ^^

Uppdaterat 22 december

Nu är vi i Sverige allihopa! =)

Detta var nog världsrekord. Alltså, jag menar... för min egen del och detta blogginläggs i mina mått jättekorta inlägg jämfört med hur mycket jag brukar skriva i vanliga fall XD Men tamejtusan... jag är riktigt stolt över mig själv som lyckades hålla inlägget så kort haha. Men kom inte på så mycket annat att skriva denna gång. *ler*

Ps: Om ni undrar varför/tycker inlägget ser konstigt ut jämfört med mina tidigare inlägg så är det pga att dom ändrat om i designen för skrivna meddelanden på senare tid. Tycker det var enklare med den gamla versionen. Det går t.ex. inte välja mindre storlek på texten än 20. Eller det går men då går det inte ändra typsnitt istället. Hade velat ha kvar textstorlek 14 med "Verdana" som typsnitt som jag haft på tidigare inlägg men om man ska kunna ha mindre textstorlek än 20 på texten så går det inte ändra typsnittet. Och vill man ha mindre typsnitt så går det inte ändra stilen på typsnittet utan man tilldelas nån grundinställning som inte går att ändra då. Eller hur man nu ska försöka förklara :P Verdana finns inte ens med som typsnitt längre :s. Jag vill ha tillbaks den gamla layouten med de egenskaperna för den var mycket enklare än den nya layouten när man ska skriva text. Aldrig får man vara helt nöjd >.< Grrrrr. Kommer ta ett tag innan jag hittar ett typsnitt som jag gillar som får ersätta verdana.

Dagens klipp får helt klart bli luciafirandet vi kollade på. Observera att detta bara är första delen av sändningen. Men man kommer verkligen i julstämning av den!

Ha det underbart allihopa och på återseende! Jag älskar er allihop, det vet ni! <3 Var rädda om er och ta hand om varandra. Puss och kram.

Likes

Comments

Uppdaterat 11 november, 20 november, 29 november, 12 december och 22 december

Så, nu gör jag inlägget som jag skrev kring alla helgons dag synligt för er läsare. Som jag skrev innan så finns det så mycket jag skulle kunna skriva om som har hänt den senaste tiden men det skulle ta upp så otroligt mycket tid och plats. Dessutom är vissa av sakerna privata och inget som varenda en som läser behöver veta. Inget illa menat nu alltså, men vissa saker är det nog bäst att hålla för sig själv tror jag. Om inte annat så p.g.a tidsbrist. Ni känner ju mig, när jag en gång börjar skriva så flyter det på i rask takt. Jag skulle nog inte ha så svårt för att skriva en större uppsats på universitetet redan nu ;P Men jag har alltid gillat att skriva. Om de flesta saker. Många som även läst mina noveller och dikter jag bara skriver med penna och papper för mig själv och häpnat över (deras egna ord) hur bra (enligt dom) dom är. Det känns ju alltid kul att få höra, självklart. En hel del människor har sagt att dom tycker jag borde bli författarinna. Och vem vet... det är inte omöjligt. Men då blir det nog mest för skojs skull, inte som yrke. 


Var ska vi börja någonstans då? Kanske vid valresultatet då. Det blev ganska mycket som jag hade förutspått. Som många av er vet så förutspådde jag att SD skulle få 14,4% i valet. Nu blev det 13% så det var ju inte jättefel i gissningen. Tänker inte överanalysera valet dess mer eftersom jag känner att jag nu vill koncentrera mig på andra saker än politik för ett tag eftersom valrörelsen var jobbig med långa dagar och många samtal med människor. Men roligt var det iaf. Och jag hoppas på ett nyval att SD fäller den nya regeringen och deras hastverk till budget som inte såg imponerande ut. Det finns alltid bra punkter i alla budgetar men det finns en hel del dåliga också dessvärre. Jag önskar ju att det var vår egen budget som blev verklighet men då får man väl hoppas SD röstar på Alliansens budget istället så vi får chansen till ett nyval där den nu sittande och väldigt svaga och oerfarna regeringen och ministrar får en kort sejour vid makten. 


För jag har aldrig sett maken till stropp som Löfven är. Och en miljöminister i form av Åsa Romson som låtsas värna om miljön men som det visade sig att hon var den värsta miljöboven av alla själv. Måla om sin båt med giftfärg, släppa ut tvätt- och diskvatten rakt ut i Östersjön som snabbar på övergödningen, driva båten med ett dieselaggregat och allt idiotiskt hon gjorde och förmodligen ännu gör. Det är lätt klaga på andra men att sopa rent framför eget hus är det få inom MP, S och VPK som gör. Det gör det hela än mer tragikomiskt. Såna går ju inte ens ta på allvar. Skulle vara kul se en kvällstidning göra en stor granskning av alla miljöpartister och hur dom lever, vilka slags bilar dom har och om dom släpper ut mycket avgaser, vilka miljöpartister som åker häst och vagn till riksdagen och verkligt gör som dom vill att resten av svenskarna ska göra med sina chockhöjningar på allt, vilka som använder miljögifter i saker dom gör, osv osv. Men nån sån undersökning kommer vi aldrig få se i svenska tidningar eftersom de flesta så kallade journalister i Sverige själva röstar på Mp och tror dom är så godhjärtade. 


Och den nya regeringen vägrar även den samarbeta med SD tydligen. Men dom får väl se när Sverige faller ihop, vilket inte lär dröja så många år. Redan nu går många kommuner på knäna. Då får dom se vad deras idiotiska stolthet och vägran att erkänna att dom haft fel invandringspolitik redan från början, har kostat och förstört Sverige. Men då är det ju försent att vara efterklok. 


Så ska dom höja alla tänkbara skatter också. Dom klagar på att högern gjorde låginkomsttagare fattigare. Men det dom verkar för tröga för att begripa är att med deras skattehöjningar på all slags energi och även andra saker, kommer slå som hårdast mot dom som är S, Mp:s och Vpk:s kärnväljare, dvs arbetarklassen, lågutbildade och fattiga. Dessa tre partier står inte på de fattigas sida längre med sina skattehöjningar och mindre i plånboken för folk. Dom kan höja skatten hur mycket dom vill men sanna mina ord alla läsare... vi kommer Inte se nån skillnad på skolan, sjukvården, äldreomsorgen, infrastrukturen, försvaret med mera ändå! Dessa skattepengar kommer istället att gå till ökad invandring som är en av de största kostnaderna för det svenska samhället idag med allt vad den innebär. Så att folk är så lättlurade och tror att vägarna, järnvägarna, skolorna, sjukhusen/vården, försvaret med mera kommer få mer resurser och rustas upp kan ju se i stjärnorna efter det. Kvaliteten kommer vara precis lika dålig som under förra regeringen, frånsett att nu får svenska folket dessutom betala högre skatter samt får mindre pengar i plånboken. Det är en stor skam!


Dessutom har idioterna gått ut och erkänt Palestina som stat. Helt sanslöst! Vilka tomtar alltså. Även där ska Sverige leka bror duktig och låtsas vara först av alla med något. Allt medan resten av världen skrattar eller står och kliar sig i huvudet och funderar vad det tagit åt Sverige med idiotin inom så många områden. Just ja, glömde ju bort att svenska barnfamiljer nu inte längre ska få välja hur dom ska ta ut sin föräldraledighet heller. Nej det tror inte S, Vpk och Mp att familjer är kapabla att göra själv. Dom menar i sann vidrig kommunistisk anda att staten ska bestämma över folks privatliv inom det området också. Det är så skrämmande så man tror inte det är sant. Plus att stå och svamla om att Sveriges ekonomi är körd i botten av förra regeringen. Att allt är tomt. När Sverige har en av de bättre ekonomierna i Europa (än så länge). Men dock inte länge till tror jag med tanke på vad som sker och var alla pengarna numer ska gå. Kan med fasa se att svenskar inte är värda så mycket i deras eget land längre. Det är så tragiskt! Har själv sett flera exempel på det där folk jag känner drabbats av det. Men till utlänningar, tiggare och andra länders medborgare verkar det inte finnas någon gräns för hur mycket pengar och hjälp dom kan få... i Sverige, landet som först och främst bör värna sina egna. Omvärlden tittar förundrat på Sverige och funderar vad fan det är som händer i Sverige. Och jag förstår dom så väl.


Vad mer kan man säga. Det är att välja mellan pest och kolera mellan blocken men då har jag hellre en alliansregering som styr. Dom har iaf mer förnuft än de andra tre partierna. Kanske för jag själv är höger men ändå. Så därför jag hoppas på nyval och att SD då blir ännu större vilket jag tror är fullt möjligt när nu många insett att den här nya regeringen är en enda stor pajas! SD fick ju 16,7% (nåt på drygt 16 iaf) i en mätning från Sentio som legat närmast det riktiga valresultatet av samtliga institut iaf de två senaste åren. Och i en mätning från Yougov fick SD 17,7%. Så potentialen finns där men när man har sju tjurskallar till partier i riksdagen som vägrar lyssna på en allt större och växande väljarskara så är det riktigt svagt och lågt av dom. Men då ska dom inte undra varför fler och fler börjar inse vansinnet med vad som håller på att hända heller. Och nu är SD mycket större även bland kvinnor och utlandsfödda än sedan förra valet. Precis som vi är bland unga och pensionärer. Och större och större kommer vi bli när landet till slut kommer bli i princip omöjligt att styra när allt kommer brisera och braka samman förr eller senare. SD är de enda som kan gå med huvudet högt då och säga att vi försökte iaf i många år men ingen lyssnade på oss. Nåja nu blev det mer än jag hade tänkt om politik. Därför drar jag ett streck över det ämnet för denna gången.


Vad hände efter valet då? Jo jag kände att jag hade fått nog av Sverige då och att jag var tömd på krafter så jag bestämde mig för att röra på mig igen. Så jag lämnade Sverige i Oktober och åkte till Odessa i Ukraina där jag känner flera kompisar. Mina två mörkhyade jänkare som valde att stanna kvar med mig efter sommaren följer även dom med dit jag åker. Min pojkvän anslöt först efter ett tag eftersom han hade saker att göra. Så hade jag med mig två svenska kompisar också. Vi var nån vecka i Odessa innan vi sedan beslöt oss för att åka vidare.


Så vi styrde kosan mot Japan och en stad på Hokkaido., nämligen Kushiro. Jag kallar den staden för vindarnas stad eftersom det ofta blåser rätt hårt där. Men älskar staden, klimatet och naturen där. Japans största träsk/våt/sumpmarker breder ju dessutom ut sig där. Det är riktigt mysigt att ta en båt, tex en svävare men går bra även med vanlig mindre båt också, och glida fram där i sumpmarkerna på egen hand och utforska den hemliga världen :) Vassen och gräset växer sig hög och bildar som en skog runtomkring så man får en härlig känsla av det. Känns som man är i en labyrint eller hur man ska förklara *ler*


Sedan var det tänkt att vi skulle vidare i Japan. Ner till Uwajima på ön Shikoku. (Men nu blev det inte så eftersom en vacker själ i Sverige behövde mig och min hjälp och jag sviker inte dom jag älskar, så det var bara vända tillbaks igen.) Shikoku är den minsta av Japans fyra största öar. Staden Uwajima är ungefär lika stor som Södertälje med sina ca 91 000 invånare. Den ligger vid havet och har en mindre hamn. Där finns även tempel och slott och så är Uwajima dessutom känd för sin tjurfäktning. Nametokoklyftan med sitt underbart vackra vattenfall och härliga utsikt över staden, ligger också alldeles i närheten. Kustområdena är väldigt fina och hela ön Shikoku domineras av skogar och berg. I Uwajima finns även ett ställe som heter Taga-Jinja som är känd för... ja, gissa vad? ;P Ni som inte varit i Japan eller Uwajima kan nog omöjligt gissa haha. Det är iaf så att där kan man se olika fertilitetsfigurer, dvs nakna figurer av olika slag, samt statyer av könsorgan. Riktigt intressant att vandra omkring där. Och innan man kommer till Taga-Jinja så passerar man en stor kyrkogård. Lite udda kontraster med andra ord. 


Efter det hade vi sen tänkt att åka vidare till Tokyo och vara där ett tag för att sen åka vidare till Seattle i Usa. Jag känner ju folk i många städer i Japan men hade inte hunnit besöka alla nu ändå. Men jag valde Kushiro, Uwajima och Tokyo denna gången (varav vi bara hann besöka dom i Kushiro.) Men vi får åka tillbaks till Japan vid ett annat tillfälle istället, och då ska den vackra själen och en kompis till henne följa med oss andra dit. Tror det är just vad hon behöver. Få komma iväg och se nåt annat också och slippa Sverige ett tag.

Uppdaterat 29 november


Nu har jag/vi varit i Seattle i flera veckor efter att vi lämnade Sverige. Så jag tog med min kompis som mådde dåligt och en kompis till henne så dom får chansen att uppleva lite andra saker och förhoppningsvis börja må bättre när dom fått komma ifrån Sverige för en stund. När jag kommer till Sverige nästa gång? Har ju varit runt en månad i Seattle nu och före jul lär det inte ske. Men kan hända att vi kommer fira julen och nyåret i Sverige. Så i så fall kommer jag/vi nån dag före jul.


Hmm... jag skulle kunna skriva rätt mycket om många andra saker också men det här får räcka. Det blev för mycket ändå :P


Jo just ja... jag somnade till innan idag och då kom en sån där udda dröm igen. Vad var det denna gången då? Jo jag var med några kompisar på en mataffär :) Det lät väl inte så hemskt tänker ni nog då haha. Och hade det stannat vid det så hade det ju varit nåt helt normalt och naturligt. Men i drömmarnas värld existerar inte det logiska och saker är förvrängda och väldigt konstiga kreationer kan dyka upp. På denna mataffär, som för övrigt hade dämpad och dunkel belysning på vissa avdelningar av okänd anledning, så fanns det en kundvagn. Mm... fortfarande inget märkvärdigt eller hur? ;P 


Men denna kundvagnen var inte som alla andra kundvagnar. Den var levande och den var ute efter gästerna i mataffären och attackerade dom genom att komma rullandes mot dom för att preja dom mot butikshyllorna och knuffa tll dom. Den var verkligen ute efter folk! Den patrullerade gångarna mellan hyllorna i affären och ibland var den helt still och låtsades vara en helt vanlig kundvagn för att sen när folk kommit tillräckligt nära den, gå till anfall. Jag menar... vem misstänker att en kundvagn skulle vara värsta antastaren? :O Den satte skräck i oss och de andra kunderna på affären. Folk smög i gångarna, tittade sig oroligt omkring. Var befinner sig kundvagnen nu? Är det säkert att gå/springa till nästa sektion? Det var några av frågorna som bekymrade oss. 


Har ni sett filmen "Christine"? Ni vet... den där galna bilen som var ute efter folk för att köra över dom? Ungefär så var denna kundvagnen XD Tror dock inte att kundvagnen ville ha ihjäl någon men bara knuffa till folk och preja dom ordentligt för att skrämmas. Men det finns likheter faktiskt. Herregud hur man kan drömma alltså :P Om man skulle skriva upp alla drömmar man har så skulle det inte se klokt ut *flinar*. 


Här får ni en låt med musikvideo ( Kiesza - Hideaway) som jag tycker är väldigt bra, som avslutning på detta inlägg. Jag vet inte riktigt varför men denna video som är från i år känns så 90-tal :O Förmodligen för att stuket på den var ganska populär på nittiotalet. Håll tillgodo och var rädd om er och ta hand om er och varandra där ute! Vi hörs igen längre fram, lita på det. Puss, kram och kärlek till er alla, både ni som jag känner som läser dagboken men även till eventuella okända som råkar snubbla över den :) <3


Uppdaterat 22/12


Ps: Jag klandrar er inte om ni inte pallar kommentera detta inlägget för jag funderade länge om jag ens skulle publicera det eftersom jag hade så ont om tid när jag skrev det och det blev att uppdatera inlägget så många gånger pga just detta så det blev så osammanhängande och sträckte sig över så pass långt tidsspann (över en månads tid) ;P Men ni känner ju mig, sån är jag ibland. Och jag ska svara er på föregående inlägg sen på mellandagarna (om nu nån av er kollar tillbaks på det eftersom jag hunnit snacka otaliga gånger med iaf många av er efter ni skrev dom haha).


Likes

Comments

Ja... då var vi där till slut då. Valet står inför dörren denna söndag i september.

Jag skulle kunna skriva spaltmeter om vad jag tycker om det och vad jag upplevt, men det orkar jag inte. Dels för att klockan är så mycket nu och dels för att jag haft rätt så bråda dagar nu innan valet. Så jag kommer nöja mig med en kortare sammanfattning istället så kanske jag skriver mer sen någon dag efter valet.

Den senaste dryga veckan har jag valspurtat med SD!. Men jag har ju inte varit ensam. Två av mina tio amerikanska kompisar som jag haft på besök från juni till hela augusti har stannat kvar. Resterande åtta åkte hem i början på september. De två amerikanerna som stannat kvar (båda förövrigt svarta) har hjälpt mig att kampanja tillsammans med flertalet svenska kompisar med olika bakgrunder. Det har varit en minst sagt hektisk tid, framförallt nu sista veckan med utdelning av SD:s partiprogram, pratande och diskussioner med massa människor på stan som kommit fram och visat intresse och frågat var vi står i olika frågor. Det har blivit många trevliga stunder med jättemånga trevliga människor i alla åldrar och kön! Har hållit på från morgon till kväll så ni kan ju tänka er att man sovit gott på nätterna haha :P 

Jag har nästan uteslutande fått positiva reaktioner och haft intressanta diskussioner med folk. Man märker verkligen att något stort är på väg att hända! Fler och fler har vaknat och märkt vad det är som håller på hända med Sverige. Och tur är väl det! Jag hoppas och är ganska säker att vi kommer att bli tredje största parti i valet =). Man riktigt känner det. Överallt på stan och i affärer och skolor och arbetsplatser så pratas det SD. 

Svensk media gör som vanligt sitt yttersta för att klanka ner på SD och försöka gräva fram flera år gamla saker som nån i SD har sagt eller kanske har sagt eller gjort. I brist på annat så gjorde dom nyligen en stor sak av Jimmies kasinospel som han spelat på för egna pengar. Det är ju direkt löjeväckande hahaha XD. Hade jag varit honom hade jag bara sagt "förlåt kommunistsverige, jag visste inte man var tvungen deklarera vad man gör med sina egna pengar på fritiden till staten". Att media bara orkar :O Men när det gäller att skriva om SD så tryter minsann aldrig orken *flinar*

Och alla dessa kommentarer från journalister och andra politiker om rasism och främlingsfientlighet... ja till och med nazism... vad ska man säga om det? Är ju inte ens värt att kommentera. Jag försvarar inte tokiga uttalanden eller handlingar som nån har gjort, absolut inte. Men hade det varit nåt i media så hade dom synat alla andra partierna lika mycket och då funnit precis lika mycket rasism och annan brottslighet även i de andra 7 partierna och Fi. Men media väljer alltid att koncentrera sig på SD innan valen, allt för att i ett sista desperat försök försöka locka bort väljare. Men det är ingen mer än journalisternas egen ryggdunkarklubb som går på deras taktik längre, oavsett vilket parti man röstar på. Men det fulaste var ändå när SVT låtsades ha egna påhittade siffror för Jimmies uträkningar han hade fått om bla A-kassan. Rena skandalen av SVT. Och som vanligt gjorde media bort sig när deras siffror var helt fel och SD:s var helt i sin ordning. Varför konfronterade dom inga andra partiledare med egna påhittade siffror? Slumpen? Knappast! Det var en medveten taktik från deras sida för att få Jimmie att framstå som mindre vetande inför tittarna. Men som vanligt slogs det bara tillbaks på SVT själva. I princip alla journalister och experter var överens om att SVT:s metoder inte var seriösa. Undra på att journalister bara har 4% förtroende bland folket. Man undrar hur dom gjort sig förtjänta av dessa futtiga 4%?

Anna Hedenmo var snabbt framme och högg när SD ville öka A-kassan (som skulle kosta några få miljarder) då hon sa "Det blir dyrt!!!"
Men man hörde henne inte säga "Det blir dyrt!!!" när Reinfeldt sa att invandringen kommer kosta oerhörda summor pengar. 5 extra miljarder ska tillsättas plus migrationsverkets äskande på 48 miljarder extra utöver de mångdubbla miljarder som invandringen redan nu kostar. Då var Hedenmo skrämmande tyst. Varför?

Hur kommer det sig att journalister kopplar samman Jimmie med Hitler? Men aldrig kopplar ihop Sjöstedt med Stalin? Svaret är väldigt enkelt... dom vill nästan aldrig tala illa om vänsterpartiet och miljöpartiet, deras gullungar dom själva röstar på. Hade det varit nåt i svenska journalister så hade dom varje år ojat sig över Sjöstedt och kopplat ihop honom med Stalin och sagt sanningen att Jonas Sjösteds parti har ett blodigt förflutet och är sprunget ur kommunismen - en ideologi som dödat hundratals miljoner oskyldiga världen över. Och att om Sjöstedt kommer till makten så kommer han göra som Stalin och ha ihjäl 40 miljoner oliktänkande, börja förtrycka folket, förfölja folket, upprätta koncentrationsläger och all annan skit som kommunistsvinen höll på med. Men det hör man aldrig media säga eller skriva om. Antingen ska man dra upp alla partiers förflutna eller så ser man partierna för vad dom är nu idag. 

Det är tragikomiskt att det är just vänstern som anklagar motståndare för att vara det ena och det andra när det i själva verket är vänstern som står för nästan allt politiskt våld i Sverige! Det är Sjöstedts kommunister i vänstern som hotar och hatar folk hit och dit, inte bara i SD utan i de flesta andra partier också. Men hela deras parti består ju bara av psykopatiska socialfall som inte har nåt jobb att gå till utan kan resa runt överallt och kasta sten, knallskott och allt som inte är fastlimmat! Dom hatar demokrati lika mycket som islamisterna. Dom går hand i hand med varandra. Nu senast när två mörkhyade unga sverigedemokrater gjorde en reklamfilm ihop med Jimmie så fick vi ju en gång för alla se vad Sjöstedts, Romsons och Fridolins vänsterextremister går för. SDU:arna överöstes med rasistiska glåpord och kommentarer från vänstern. Så vidriga saker så knappt ens att en nazist hade sagt sådana saker. Men det bevisar ju bara att de som säger sig stå för människors lika värde, vara emot nazism och rasism är de som är de största rasisterna själv! Det är inget annat än hyckleri från deras sida. Jag blev så ledsen när jag såg vad idioterna skrivit till SDU:arna :( Men då startade inte svensk media nåt drev, och det finns två anledningar till det... 1. de mörkhyade ungdomarna var sverigedemokrater och 2. hatet, hoten och rasismen kom från vänstern och dess extremister. Då valde media att inte dreva mot dom. Så mycket för svensk medias syn på "allas lika värde". De som säger sig vara antirasister och antifascister är de som är de största rasisterna. Men det har ju de flesta av oss redan genomskådat.

Det finns 7 partier i riksdagen + Fi utanför som vill fortsätta förstöra Sverige. Sen finns SD som vill återuppbygga Sverige och göra Sveriges goda rykte i omvärlden som det var förut. Idag är det val och du har chans att påverka! Använd din demokratiska rättighet och gå och rösta. Det kommer även jag göra. Jag är SDU:are och sverigedemokrat och får nu rösta för första gången och jag kommer rösta på SD både till riksdagen, landstinget och kommunen! Det finns inte något alternativ ens som jag ser det. 

Ska bli "roligt" att beskåda SVT:s och TV4:s valvakor *asg*. 


Hur många gånger kommer dom besöka SD:s valvaka jämfört med de andra partiernas?
Hur många "opartiska" självutnämnda "experter" och "statsvetare" kommer finnas på plats i studion?
Hur ofta kommer dom oja sig över och prata OM SD istället för MED SD?
Hur många gånger kommer vi få höra orden "rasistiskt" och "högerextremt" nämnas när dom talar om SD? (tips: mååånga ggr)
Hur många gånger kommer vi få höra dessa "opartiska" journalister säga "kommunistiskt" och "vänsterextremt" om V? (tips: 0 ggr)
Hur kommer Anna Hedenmos (om hon är med) ansiktsuttryck vara när SD passerar 12% och stapeln ökar mer och mer?
Vad kommer röra sig i huvudet på Mats Knutsson, Jenny Strömstedt, Mona Sahlin, K-G Bergström, Alexandra Pascalidou med flera när SD:s stapel kommer ligga konstant hög?
Vilka ansiktsuttryck kommer vi få se på programledarna?
Vilka röstlägen kommer dom ha när dom pratar om SD:s framgångar? (dämpat, nedstämt)
Vem kommer börja lipa först bland kvinnorna i valstudion när dom ser SD:s framgångar? Hedenmo, Kvartoft, Sahlin, Strömstedt, Pascalidou, Romson eller Schyman?
Vem kommer börja darra på rösten först bland männen när dom ser SD:s framgångar? Knutsson, K-G Bergström, Tomas Bodström, eller nån självutnämnd "expert"?

Spänningen är olidlig hahaha XD

Jag röstar på SD bla på grund av detta...

# UTTRÄDE FRÅN EU! (vi betalar tiotals miljarder i medlemsavgift och får bara tillbaks en liten bråkdel av dessa pengarna i form av bidrag till olika projekt mm)

# KRAFTTAG MOT BROTTSLIGHETEN OCH MER STÖD FÖR BROTTSOFFREN! (kraftigt höjda straff för grova brott!)

# MINSKAD INVANDRING TILL VÅRA GRANNLÄNDERS NIVÅER! (man hjälper fler individer i närområdet för mindre pengar än man hjälper färre för mer pengar i Sverige! finns varken bostäder eller jobb ens för alla svenskar ju)

# TRYGGHETEN PÅ VÅRA GATOR MÅSTE FÖRBÄTTRAS! (svenska tjejer ska inte behöva vara rädda för att gå ut när det är mörkt)

# ETT UPPRUSTAT OCH STARKT FÖRSVAR! (ryssarna visar återigen upp sin kommunistiska krigiska sida)

# TRYCKA PÅ ANDRA LÄNDER ATT SLÄPPA UT MINDRE VÄXTHUSGASER!
(Sverige har redan nu gjort mer än de flesta länder och kan inte ta på sig hela världens ansvar för att andra länder struntar i klimatet)

# BORT MED STRAFFBESKATTNINGEN AV PENSIONÄRERNA! (det är skamligt!)

# EN ÅLDRINGSVÅRD DÄR DET FINNS GOTT OM PERSONAL OCH MAT SOM TILLAGAS PÅ PLATSEN! (jag blir tårögd när jag ser hur landets äldre som byggt upp vårt fina land behandlas på äldre dar och inte ens får äta sig mätta)

# ORDNING OCH REDA I SKOLAN MED STRÄNGARE DISCIPLIN DÄR LÄRARNA FÅR MER BEFOGENHETER! (alla elever som mobbar eller stör andra elever på nåt sätt ska plockas bort från klassen så övriga får studiero, aldrig tvärtom!)

# BEKÄMPA RASISMEN SOM INVANDRARE UTSÄTTER SVENSKAR FÖR OCH TVÄRTOM! (vi ser rasism från alla håll och den måste bekämpas och fördömas oavsett vem som står för rasismen!)

# SJUKVÅRDEN MÅSTE BLI BÄTTRE OCH FÅ MYCKET MER RESURSER! (ingen ska behöva ligga i korridorer, väntetiden på akuterna måste sänkas avsevärt mm)

# BEVARANDE AV VÅRT KULTURARV OCH HISTORIA  TILL KOMMANDE GENERATIONER SAMT UPPRUSTNING AV DET SOM HÅLLER PÅ FÖRFALLA (ganska självklart, eller hur?)

# ARBETA FÖR JÄMSTÄLLDHET ISTÄLLET FÖR RADIKAL URSPÅRAD FEMINISM/MASKULINISM (båda könen ska behandlas lika, inget ska ges förtur)

# BYGGANDE AV FLERTALET LÄGENHETER! (bostadsbyggandet måste få fart nu!)

# FRITT SKOLVAL & FRITT VAL FÖR HUR FÖRÄLDRARNA VÄLJER ATT TA UT FÖRÄLDRALEDIGHETEN! (staten ska INTE bestämma över folks privatliv! det klarar familjerna av hur bra som helst utan politisk inblandning!)

# INFRASTRUKTUREN MÅSTE RUSTAS UPP! (tågen moderniseras och järnvägen rustas upp så tågen går i tid. vi har ett av Europas sämst underhållna järnvägsnät samt dåliga vägar utanför storstäderna måste rustas upp och få ny asfalt)

# MED MERA, MED MERA

Nästa vecka kommer vi i SD vara Sveriges tredje största parti mina vänner! :) Länge leve Sverige, nationalismen, patriotismen, konservatismen och det sunda förnuftet! Rösta SD 2014 om du vill kunna se dina egna barn i ögonen som du kommer få i framtiden och säga, "förlåt, men jag gjorde i alla fall allt vad jag kunde mina älsklingar" 


Vad passar bättre än den svenska nationalsången en dag som denna? Den får bli dagens klipp =)

Ta hand om er allihop där ute, var ni än är! Ni vet jag älskar er alla! Puss och kram <3


Likes

Comments

Observera: Detta blogginlägg skrev jag först den 9 augusti men valde att inte publicera det då eftersom jag inte blev klar med det. Jag har haft väldigt mycket att göra från den dagen fram tills nu (13/9) och har valt att hålla inlägget dolt och skrivit på det då och då i form av olika uppdateringar flera dagar under denna period. Därav har ni inte sett det förrän nu. Men nu släpper jag det synligt så ni får läsa och kommentera om ni vill :)

Så var vi äntligen på M'era Luna-festivalen! De senaste dagarna har vi verkligen gått och längtat till den skulle dra igång. Att få se vackra Hildesheim igen också och gå och lyssna på massa bra goth och darkwave-musik. Det är inte riktigt lika varmt här i Hildesheim som det var när vi var i Leipzig på Wave Gotik-Treffen, för då var det 34 grader varje dag hela veckan och slutade i ett rejält åskväder och skyfall sista dagen haha. Nu är det ca 28 grader på denna festival men det är riktigt skönt det också ^^ Jag brukar aldrig klaga på värmen. Att det sen är svårt att sova ibland kan inte hjälpas. Det blir oerhört varmt i tälten när man ligger i dom på festivalområdet. Vi sover helt nakna i tälten för det är otänkbart att ha på sig nåt.


Vi har sett många bra band hittills och fler kommer det bli. Det är en ganska kort festival detta, 2 dagar bara men om man räknar in fredagen med de olika aktiviteterna så blir det 3 dagar. Vi anlände till Hildesheim i torsdags och hade både flera tält och spritkök med oss. Men före festivalen så har vi bott hos kompisar jag känner här i Hildesheim och dom har ganska stora lägenheter, större än min i alla fall *ler* så det har känts att det varit mer utrymme. Man känner sig nästan som några zigenare som åker runt och slår upp tältläger haha XD Jag har ju tagit med mig alla mina amerikanska kompisar som kommit till Sverige och hälsat på och dom uppgår till 10 stycken i olika åldrar från ca 15 till 26 år av båda könen. Plus flera svenska kompisar också som hängt med till Tyskland. Så det är tur dom har stora lägenheter de jag känner här. Det blev en hel del tält att ta med oss också :P Men allting löser sig på ett eller annat sätt så det är inga problem =) Ändå är ju de flesta av mina kompisar kvar hemma i Usa och Sverige. Hade inte gått ta med sig alla för då hade det blivit säkert runt 500 personer för jag känner så otroligt många människor i båda länderna men även i andra länder runt om i världen. 


Vilka band har vi sett hittills då? Jo bland annat Averium, Meinhard, Ignis Fatuu, Sündenklang, Chrom, The beauty of Gemina, Rabia Sorda, Lacrimas Profundere, Solitary Experiments, Stahlmann, Asps von Zaubererbrüdern, Das Ich, Paradise Lost, Subway to Sally, Daf, Combichrist och just nu kollar vi på Within Temptation som är en favorit hos mig, men de andra är så underbara även dom *ler* Ett band som alltid är mysigt att kolla på är ju Solitary Experiments med sin sköna darkindustrial/darkwave musik. Så sköna rytmer i deras musik.


På söndag så blir det att kolla på bland annat Bo Ningen, Microclocks, Heimataerde, Euzen, Feuerschwanz, Darkhaus, Solar Fake, Letzte Instanz, Faun, Hocico, Deine Lakaien, In Extremo, Covenant, And One, med flera... Jag gillar dom alla men speciellt Covenant, Faun och Deine Lakaien.


Helt underbara band som spelar! Jag önskar att t.ex Lacrimosa hade spelat också. Vissa år har dom varit antingen här på M'era Luna eller på Wave Gotik-Treffen. Han är en mycket härlig kille att prata med. Har snackat med honom flera gånger. Det är roligt att vara flerspråkig som jag. Jag kan prata och förstå ca 7-8 språk så det är kul kunna kommunicera med människor på deras egna språk tycker jag :) Vi kommer nog stanna här i Hildesheim några dagar efter gothfestivalens slut men inte liggandes i tält haha. Kommer flytta in hos tyska kompisar i deras lägenheter igen så vi alla får plats när vi är ett så stort gäng här. Kul att umgås med dom också. Mina jänkarkompisar är lite avis på mig när jag kan snacka många språk och dom får hålla sig till engelskan ;P 


Precis som på Wave Gotik-Treffen i Juni så är även denna goth- och darkwave-festival M'era Luna fri från de äckliga vänsterextremisterna. Hade såna här festivaler kunnat tilldelas en innehållsförteckning över ingredienserna så hade det varit många goda ingredienser men det hade även stått "fritt från vänsterextremister, anarkister, kommunister och andra onödiga tillsatser" :D Vilken jävla lycka alltså! Precis som det på livsmedelsprodukter kan stå "fritt från gluten, laktos, nötter mm" ^^. Här finns nämligen bara civiliserat folk med skarpa hjärnor, god sammanhållning, kärlek och en mentalitet som ligger på samma plan som en själv. Så gudomligt skönt slippa se och höra knarkande, orakade, ovårdade, sluskiga, rödvinsdrickande alkoholister stå och gapa om än det ena och än det andra och blåsa i vuvuzelor, rassla med kedjor och kasta smällare som hjärndöda amöbor. Snacka om underklass och låg intelligens alltså! Såna klarar sig vilken människa som helst utan. Över 80% av alla tiotusentals till hundratusentals besökare på såna här festivaler är som tur är högermänniskor med åsikter som står klart till höger. ca 10% är mittenfolk och ca 10% är europeiska sossar. Med andra ord; folk man har mycket gemensamt med och som delar en värdegrund som bygger på sunt förnuft och patriotism. Likväl så älskar vi varandras länder väldigt mycket p.g.a att vi visar respekt för varandra och förnekar inte någons existens. Härligare folk än oss går inte hitta =) 


Vad har hänt mer då under sommaren kanske ni undrar? Många av er vet ju vad jag och jänkarna och många av mina svenska kompisar haft för oss men kan väl berätta lite iaf. Alla saker passar kanske inte att säga här utav ena eller andra anledningen ;) (A) Men som många av er vet så har jag ju dragit med mig 10 amerikanska kompisar av båda könen från 15-26 år till Sverige från Seattle. Dom har varit i Sverige och Södertälje sedan 1 juni och ska vara augusti ut är det tänkt innan dom åker hem till Usa igen. (hoppas nån av dom stannar med mig i Sverige efter augusti också) 5 av dom är svarta/bruna, 2 är amerikaner med japansk och kinesisk bakgrund och 3 är vita. Dom bor dels hos mig i min lägenhet och de som inte får plats där sover hos två svenska kompisar och vi rullar runt så alla får bo och sova hos/med varandra. men annars umgås vi alla och det är massor av er svenska kompisar som velat träffa de av mina amerikanska kompisar som jag valde att ta med mig till Sverige och dom har varit lika nyfiken att få träffa de av er som haft möjlighet, och det är ganska många av er *ler* Helt naturligt att man är nyfiken på varandra och ni kommer alla jättebra överens och det är precis vad jag förväntade mig att ni skulle göra för ni är alla så lätta att umgås med. Tror till och med det uppstått lite kärlek mellan flera av er av alla möjliga konstellationer ;) Det är bra det! Kärlek kan man aldrig få för lite av här i världen ^_^ 


Hör ni... visst har vi haft en alldeles underbart fin och varm sommar eller hur?! :D Så härligt varmt ända från de sista dagarna av juni, hela juli och hittills hela augusti fram till den 9:e i alla fall. Temperaturen har varit i princip konstant mellan 27-34 grader i skuggan varje dag och mestadels soligt varje dag! Och det har ju varit så ända från längst uppe i norr till längst ner i söder, så hela landet har haft en kanonsommar! Enda nackdelen med det är att det har varit så varmt att sova på nätterna i min 1,5-rummare. Det har varit mellan 28-33 i lägenheten hela tiden trots att alla fönstren stått öppna dygnet runt och flera fläktar på golv och bord blåser i lägenheten :) Men varför klaga? Jag har aldrig klagat på värme. Det är ju bara att njuta av den underbara sommaren! Att det varit svårt att sova är nåt man får ta. Har ju inga tider att passa nu på sommaren så man kan sova när vi själv vill. Om inte annat så somnar man väl av ren utmattning nån gång haha. Och att sova med kläder och täcke är helt otänkbart. Vi har alla sovit helt nakna nästan varje dag för det hade inte gått annars. Men det är ju inga problem alls. 


Och sex i massor har vi haft både jag och pojken men vi har båda även haft med andra, både av mina amerikanska och svenska kompisar. Och även med flera av hans kompisar. Nämner inga namn eller så dock :P Härligt med ett öppet förhållande åt båda hållen. Det är ju så lätt att bara lägga sig bredvid nån och börja hålla på med nåt. Och man gör det helt öppet också. Finns som inte så många ställen att gå undan på men det är ju inget att skämmas över att göra det öppet så de andra kan se, oavsett vem av oss som gör nåt just då. Det är ju helt naturligt med sex och inget man behöver skämmas för. Att det är varmt och att man ibland varit svettig spelar inte heller nån roll. Svårt att inte vela göra det skönt för varandra ju *ler* Man kan ju duscha precis hur ofta man vill så. Nästan varje dag har det blivit att man haft nån form av sex. Riktigt mysigt som sagt.


Ni får ursäkta att jag varit så dålig på att uppdatera bloggen men jag har inte haft tid helt enkelt. Det har varit att göra saker för det mesta och de gånger vi inte gjort nåt har vi slöat bara för det har ju varit så varmt så har inte orkat sitta och skriva i bloggen helt enkelt. Men nu tänkte jag att det var dags igen ^_^ 


Vad har vi mer gjort då? Kan väl ta en liten uppdatering av vad som hänt. I början av juni så har jag redan skrivit att vi varit på Wave Gotik-Treffen i Leipzig och efter det var vi på Summerburst i Stockholm som hade flyttat ut till Gärdet från i år. Det jag inte skrivit om ska jag ta lite kort nu hade jag tänkt... 


På midsommar så var vi alla ute i sommarstugan i Sthlms skärgård, jag, min pojkvän, mina föräldrar och mina många syskon. Med oss var även amerikanerna och flera svenska kompisar. Där hissade vi en vacker midsommarstång, åt god traditionell svensk midsommarmat, drack gott, sjöng svenska nationalsången, umgicks och hade det jättebra =) Några dagar efter midsommar åkte mina föräldrar och minsta syskonet till villan medan de andra syskonen och mina kompisar och killen stannade kvar med mig. Det gav oss möjlighet till lite andra aktiviteter med varandra om ni förstår vad jag menar ;) (A) Mm just precis, mys och sex ^^ En sommar utan sex är som att gå efter en lång raksträcka utan synligt slut. Så det är ett måste med andra ord haha. 


Inte långt efter midsommar så åkte jag, några av mina syskon, killen, jänkarna och flera svenska kompisar till Glastonburyfestivalen i slutet av juni. Den varade nästan en vecka från 25-29 juni. Alltså... Glastonburyfestivalen är en väldigt speciell festival och det är svårt att beskriva den i korthet. Den måste verkligen upplevas på plats för att få bästa intrycket av den. Men ska försöka förklara lite grann ändå... Glastonbury är en magisk och mytomspunnen plats och har varit det sedan urminnes tider. Platsen är förknippad med många övernaturliga saker och det sägs att jordens energifält som går här är extra starka som dom är på vissa ställen på jorden. Det är vackra gröna kullar både större och mindre runtomkring med några buskar och träd här och där för att på sina håll bilda tätare skogar och ibland öppna upp sig i vidsträckta vidder med glesare trädväxt. Staden och tillika festivalen ligger i sydvästra England inte så långt från Bristol. Det är väl bara runt 4 eller 5 mil till Bristol. Glastonbury Tor, den konstgjorda stora kullen ligger ju här också som man har en gudomligt vacker utsikt från =) 


Platsen är som sagt förknippad med bl a sägnerna om Arthur och Avalon och dess drakar. Festivalbesökarna uppgår till mellan 100000 - 175000 per år. I år sägs det ha sålts mellan 135 000 - 140 000 biljetter ^^. Och 22 av dessa stod vårt sällskap för haha XD. Den musik som spelas där är väldigt blandad. Många olika musikstilar och flera hundratals band spelar där och dessa band kommer från hela världen men med tyngdpunkt på Storbritannien då så klart. Allt detta gör festivalen rätt unik faktiskt. Tex så är det en hel del electromusik, techno, world fusion, folkmusik, metal, dance, rock, pop, indiepop, house, deephouse och undergroundmusik men även andra genrer förekommer. Det finns ungefär 9-10 huvudscener, (enligt min mening iaf) där "Pyramid stage" är den som nästan alla känner igen med sin karaktäristiska pyramid på toppen som lyser vackert i mörkret och reser sig mot Glastonbury Abbey/Stonehenge ley line. Utöver huvudscenerna finns en herrans massa mindre scener eller andra platser med andra aktiviteter, så ni kan ju tänka er vilken enorm areal festivalen har! När man sitter på nån kulle och blickar ut så är den så vidsträckt och man får en fin utsikt. Det spelas eller uppträds dygnet runt på de mindre scenerna medan de större scenerna tar uppehåll efter midnatt. Campingområdet är enormt! Finns gott om plats men ändå känns det trångt för det är så mycket folk där. Mysigt värre ^^. Dricksvatten finns uppställt på många platser på festivalområdet för den som fått slut själv och dusch och toaletter finns uppradade i långa rader även dom. Jag skulle kunna skriva om denna underbara festival hur länge som helst men jag nöjer mig så nu. Sen säger jag bara till er som aldrig varit på Glastonburyfestivalen... åk till den och upplev den själv! Ni kommer inte bli besvikna om ni har en bred musiksmak, det finns massor med band i olika genrer som kommer tilltala varenda en av er, jag lovar!


Sen i juli månad så har vi varit lite här och där, mest i trakterna av Södertälje och Stockholm men ibland även till andra städer och hängt nånstans där tillsammans :P Men juli var så varm så många dagar har vi bara slöat ute i skuggan eller solen nånstans och tagit det lugnt, lyssnat på musik, snackat om allt mellan himmel och jord och bara existerat och låtit värmen, de varma vindarna och hela sommaren fullkomligt skölja över oss =D Ja okej, vissa som hört det har kallat oss för hippies och visst, kalla oss för det då trots att vi är långt från hippies :P Men vem orkar argumentera i värmen haha. Fått dricka så mycket vatten och ibland nån kall cider eller nåt men vatten funkar bäst i hettan. Iskallt sådant, mmmmmm! Mina amerikanska kompisar jag dragit med mig till Sverige klagar inte heller på värmen. Dom njuter också och kallar Södertälje för Chicago och Los Angeles haha XD Pga mer än en anledning, inte bara för hettan. Men dom stortrivs här och det är inte många som vill åka tillbaks till Usa sen. Dom kommer komma fler gånger och kanske ta med sig kompisar som dom känner också. Och det får dom gärna göra. Bara kul tycker jag. Dom får alla bo gratis och äta gratis. Så den ekonomiska biten är det aldrig nån som behöver oroa sig för. Vill nån ändå betala nåt säger jag inte nej, det är ohyfsat :) 


Sen åkte vi nu då till M'era Luna festivalen i Hildesheim i Tyskland. Vi anlände redan i torsdags, den 7:e augusti. Festivalen började på lördagen och sista dagen är söndagen. I skrivande stund har de sista banden slutat spela och klockan är lite över 02 på söndagsnatten och vi har packat ihop våra tält och spritkök och begett oss till mina tyska kompisar jag känner här i Hildesheim och inkvarterat oss hos dom igen. Vi blir nog här några dagar till för att se mer av staden och tyskarna ska få lära känna jänkarna även dom. De flesta av mina svenska kompisar som är med känner dom redan eftersom dom varit här fler gånger. Tur som sagt att dom har stora lägenheter så vi alla ryms :P


Sen har det varit en magisk sommar på lite andra sätt också. Vi har varit med om lite småkonstiga saker, varav en var riktigt underlig och vi har än idag ingen förklaring till vad det egentligen var. Men var sak har sin tid. Det är inte nåt man går och berättar för allt och alla för ganska många skulle inte tro på vad man säger och bara skratta åt det. Därför har vi bara berättat om det för några stycken. Vissa av er som följer min blogg vet vad som hände oss den där tropiska sommarnatten för några veckor sedan. Men har som sagt bara berättat om det för några kompisar, alla dom vet inte om min blogg men några av er gör det. Helt otroligt att över 150 unika besökare hittat den trots att jag bara sagt om den till några få :P Och fler och fler verkar hitta den allt eftersom. Sen är det alltid några okända som också kollar in på den då och då som det är för alla andra. Ni okända får mer än gärna kommentera även ni! =) Men av er som vet vad det var för paranormalt som hände och som läser bloggen har Lovat... att inte säga något om det... än iaf, genom att tex skriva det bland kommentarerna. Jag berättade det i förtroende till er och jag vet ni inte skulle svika mig. Och till er som läser och undrar vad det var så tänker jag berätta för er som vill veta öga mot öga och till var och en av er för sig, inte till en grupp. Men det blir en senare fråga. 


Det var en så otrolig sak så all världens vetenskapsmän och forskare hade blivit väldigt avundsjuka kan jag tro om dom hade varit med oss där i skogen och sett och upplevt det vi gjorde. Vi kommer aldrig att glömma det någon av oss. Det kan hända att jag skriver ner händelsen här i bloggen senare nån gång. Det är inget man glömmer som sagt, inte ens detaljerna. Men berättar det först och främst till de av er som vill veta, en och en. Sen får resten av er veta som inte har nån brådska att få veta vad det var. 


Nej nu tänkte jag avsluta för denna gången. Blev långt igen.. som vanligt haha =P Men har ju som sagt extra mycket att berätta eftersom jag inte skrivit på ett tag. Det ska bli svalare nu i hela landet har dom sagt. Synd att värmen inte stannade hela augusti också. Men den var här länge ändå och har gjort de flesta av oss lyckliga :) Hoppas man inte blir förkyld sen när man ska anpassa sig efter det svalare vädret igen. 


UPPDATERAD 15/8 och 13/9

Hej igen! Det har nu hunnit bli den 15 augusti och jag lovade er videoklipp från Glastonburyfestivalen och M'era Luna den 9-10 augusti när jag skrev det. Men jag fick förhinder och hann helt enkelt inte med det. Därför gjorde jag hela inlägget osynligt och låter det ännu vara osynligt tills jag är klar med hela inlägget så håll ut. Nu har jag iaf tid och har hittat väldigt bra och fina klipp på youtube från festivalerna som ni ska få se. Bättre att visa från dom än egna tagna filmer för kvaliteten är bättre på de på youtube. Så håll till godo nu gott folk och njut av klippen. Dom är underbara allihop! Och för er som inte var på festivalerna... låt er inspireras att följa med nästa gång! *ler* Med tanke på att det är väldigt många klipp så väljer jag bara att klistra in youtube-länken i textform istället för att infoga klippen på bloggsidan, men det går ju lika bra det, eller hur ^^ Ska göra en kort beskrivning av varje klipp så ni får en bättre överblick :) Vi var närvarande vid samtliga av dessa konserter! Jag skulle kunna lägga upp hundratals klipp men det hade blivit för jobbigt. Ibland syns våra svenska flaggor i publiken i vissa av klippen. Svårt se dom när det blivit mörkt men dom syns i flera videos där det ännu är ljust ute. Håll ögonen öppna! Nästan samtliga låtar är från detta år eller något av de närmaste två åren. Förutom de sista 5 som är nostalgilåtar från en svunnen tid men som för alltid kommer leva kvar. Dessa 4 band (och flera till) Men dessa som jag har valt att ta med klipp från körde så härliga låtar från sina gamla album som vi också självklart stod i publiken och lyssnade på. Jag skriver lite kuriosa om varje klipp i beskrivningen nedanför om det är nåt speciellt ni ska kolla efter eller våra intryck av bandets framträdande...

Klipp från Glastonburyfestivalen

1. Electro man på Glastonbury 2014

En av många sidouppträdanden av andra slag. Det är ingen som vet med säkerhet men det ryktas att det faktiskt var åskguden Tor i egen hög person som valde att besöka Glastonburyfestivalen ;) ;)

2. Ellie Goulding - Burn (Live Glastonbury 2014)

Ellie Goulding - Burn     (indiepop, synthpop och folktronica)
(Detta var nog en av de bästa låtarna av alla som spelades av samtliga band. Enligt mig iaf. Svårt jämföra genrer mot varandra iofs men denna var riktigt magisk och Ellie som för övrigt är från Lyonshall i England spelade på kvällen när solen höll på gå ner vilket gjorde hennes uppträdande ännu vackrare! Man ryser av vällust av denna låten! Jag och min kille och alla kompisarna stod ganska långt fram i publiken vid denna låten :) Oförglömligt!)

3. Disclosure - When A Fire Starts To Burn (Live Glastonbury 2014)

Disclosure - When A Fire Starts To Burn      (electronic, dance, house, deep house, garage, pop)
(Riktigt skönt beat i denna deephouselåten! Vi stod ganska nära scenen även här. Påminde om en mix mellan 80 & 90-tal trots att låten är helt ny haha. Detta bandet är från Reigate i England.)

4. Imagine Dragons - Demons (Live Glastonbury 2014)

Imagine Dragons - Demons      (indierock, indiepop & alternativ rock)
(Det här är en skön låt. Bandet är från Las Vegas i Usa och några av mina amerikanska kompisar kände till det redan innan. Om ni håller utkik så har produktionsbolaget lyckats fånga vår svenska flagga på bild som vi viftar med! =) Om ni kollar extra noga från 2.00 och framåt så kommer vår flagga synas rätt ofta ganska långt fram i publiken ^^ Lite kuriosa: bandets namn är ett anagram som bara bandmedlemmarna själva vet vilket det är.)

5. Rodrigo Y Gabriela - Tamacun (Live Glastonbury 2014)

Rodrigo Y Gabriela - Tamacun      (rock, folk & flamenco rumba)
(En mexikansk akustisk gitarrduo. Det här bandet var en rolig överraskning. Hade aldrig hört talas om dom förut. Vi visste inte vad vi skulle gå och kolla på just då så vi testade denna grupp och kändes som vi gjorde rätt val. Vet ju iofs inte hur dom andra som spelade på andra scener just då lät men det var bara okända band just då. Men det är det som är så härligt med festivaler... man hittar alltid nya band man börjar gilla ^^ )

6. MGMT - Kids (Live Glastonbury 2014)

MGMT - Kids      (psychedelic rock, neo rock, indie pop, synthpop & indietronica)
(En lite äldre låt från 07. Dom spelade ju även nyare låtar men jag valde denna som klipp för den hade ett mysigt sound som vi fastnade för. Bandet har sitt ursprung i Middletown i Connecticut i Usa)

7. Chvrches - Recover (Live Glastonbury 2014)

Chvrches - Recover      (synthpop & electronic)
(Härlig kvällsspelning med detta skotska band från Glasgow.)

8. Foster The People - Best Friend (Live Glastonbury 2014)

Foster The People - Best Friend      (neo-psychedelic, alternative rock/dance, indiepop & indietronica)
(Ett band från Los Angeles i Usa. Om ni kollar extra noga vid 2.18 så kommer ni kanske inte se oss men iaf våra svenska flaggor vi viftar med igen, långt fram i publiken, och som BBC återigen lyckats få med i videon *ler*)

9. Kodaline - All I Want (Live Glastonbury 2014)

Kodaline - All I Want       (folk rock, indie rock, alternative rock)
(Band från Dublin på Irland. Vid 1.43 syns en svensk flagga till vänster i bild ganska långt fram men det är inte vår. Däremot syns vår svenska flagga vid 5.37 samt 6.58 och framåt långt fram i publiken :)

10. Lana Del Rey - Summertime Sadness (Live Glastonbury 2014)

Lana Del Rey - Summertime Sadness      (dream pop & chamber pop)
(Kommer från New York i Usa. Det är sällan jag känner mig ledsen på somrarna och speciellt inte denna vackra varma sommar! Men låten är väldigt fin. OBS: Om ni kollar extra noga vid 3.49 in i låten så kommer ni se en väldigt liten del av campingområdet som vi hade våra tält på. Det ser stort ut jag vet, men det är så mycket större än vad bilderna visar haha. Trots att det var så stort område så ser ni hur nära varandra alla tälten står :P Mysigt värre ;) )

11. John Grant - Pale Green Ghosts (Live Glastonbury 2014)

John Grant - Pale Green Ghosts      (folk, indie rock, alternative rock)
(Kommer från Parker i Colorado i Usa. Jättemysig låt som man har svårt att inte digga till när man står där och beatsen börjar slå!)

12. Robert Plant - Little Maggie (Live Glastonbury 2014)

Robert Plant - Little Maggie      (rock, folk, folk rock, country rock, hårdrock & blues)
(Denne engelske ikon från West Bromwich behöver nog ingen närmare presentation ^^. Förre Led Zeppelin-sångaren som sedan började göra mer solokarriär de senare åren. Han fyller snart 66 år men det kan man inte tro :P Här är en skön folklåt han framför från senaste albumet från i år.)

13. St. Vincent - Digital Witness (Live Glastonbury 2014)

St. Vincent - Digital Witness      (art rock, baroque pop, indie pop)
(Amerikansk sångerska från Oklahoma i Usa. Denna låten är från hennes senaste album från i år.)

14. Sam Smith - Money On My Mind (Live Glastonbury 2014)

Sam Smith - Money On My Mind      (pop & soul)
(Den här artisten är från London i England och är bara fyra år äldre än mig hahaha XD Han ser äldre ut än 22 men kanske bara är jag som tycker det :P Den här låten som för de flesta andra banden/artisterna är tagen från hans senaste album från i år.)

15. Lana Del Rey - Ultraviolence (Live Glastonbury 2014)

Lana Del Rey - Ultraviolence      (dream pop & chamber pop)
(Ännu en supermysig låt med Lana Del Rey. Vår svenska flagga syns ibland i mitten av publiken ungefär fast lite längre bak denna gången.)

16. Pixies - Where Is My Mind (Live Glastonbury 2014)

Pixies - Where Is My Mind      (alternative rock)
(Band från Boston i Usa. De flesta av mina jänkare här visste vem dom var redan innan men inte sett dom live förrän nu ^^. Och till er svenskar: nej det är inte LHC:s förre tränare Roger Melin som sjunger! *asg* Och det är inte Anders Bagge heller :P Och det är inte Bosse Bildoktorn på trummor heller! =D Men jag håller med om att det hade varit en intressant konstellation :O )

17. Goldfrapp - Strict Machine (Live Glastonbury 2014)

Goldfrapp - Strict Machine      (indie pop, folktronica, electronic & dance)
(Engelsk duo från London i England. I det här klippet framför dom en 11 år gammal låt på årets festival. Härlig rytm.)

18. Dolly Parton - Jolene (Live Glastonbury 2014)

Dolly Parton - Jolene     
(Tidlös låt som alltid kommer låta lika bra! Kultklassiker ju :) )

19. Bryan Ferry - Slave To Love (Live Glastonbury 2014)

Bryan Ferry - Slave To Love     
(Man får verkligen sköna rysningar av denna låten som han ursprungligen släppte 1985 och här framför live på denna års festival. Men precis som Dolly Partons låt "Jolene" så tillhör även denna en kultklassiker som aldrig kommer kännas gammal.)

20. Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dance Floor (Live Glastonbury 2014)

Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dance Floor
(Ännu en klassiker, denna gången från Sophie, från 2001 som hon framförde på detta års Glastonburyfestival.)

21. Metallica - Sad But True (Live Glastonbury 2014)

Metallica - Sad But True
(Ja, vad säger man? Ord är överflödiga. Njut av klassikern från 1991 "Black album" i 2014 års tappning! :) )

22. Metallica - For Whom The Bell Tolls (Live Glastonbury 2014)

Metallica - For Whom The Bell Tolls
(Ytterligare en klassiker från 1984 och albumet "Ride the lightning". Framförd live på årets festival. Enjoy ^^ )


Klipp från M'era Luna-festivalen


1. M´era Luna 2014 (Official Trailer)

M´era Luna 2014 (Official Trailer)
(En liten trailer med information om vilka band som spelar på årets festival.)

2. Mera Luna 2014 auf dem Flugplatz Hildesheim

Översikt, flygbilder över Hildesheim’s flygplats och andra små klipp.
(Här får ni se hur det såg ut på flygfältet där festivalen hålls, bla tältområdet och hur stort det är. Någonstans mitt i gröten finns våra tält också! ;) )

3. Within Temptation (Live på M´era Luna 2014, några låtar från spelningen)

Within Temptation (Live på M´era Luna 2014) (Några låtar från deras spelning)
(Självklart var vi på Within Temptations spelning och nästan alla andra bands också!)

4. And One - Shouts Of Joy (Live på M´era Luna 2014)

And One – Shouts Of Joy (Live på M´era Luna 2014)
(Underbart band! Vi stod och dansade och sjöng med i nästan alla av deras låtar.)

5. Solitary Experiments - Stars (Live på M´era Luna 2014)

Solitary Experiments – Stars (Live på M´era Luna 2014)
(Ett av Tysklands bästa EBM-band! Älskar detta band alltså! Går inte stå still när detta band spelar. Kroppen vill verkligen röra sig till de vackra tonerna! ^^ )

6. Covenant - Call The Ships To Port (Live på M´era Luna 2014)

Covenant – Call The Ships To Port (Live på M´era Luna 2014)
(Även detta band är ett skönt EBM-band. Mycket skön låt detta!)

7. Faun - Diese Kalte Nacht (Live på M´era Luna 2014)

Faun – Diese Kalte Nacht (Live på M´era Luna 2014)
(Tysk folk-rock grupp som får en att resa tillbaks till medeltiden och dess toner.)

8. Ignis Fatuu - Wächter Der Nacht

Ignis Fatuu – Wächter Der Nacht (Live på M´era Luna 2014)
(Tyskt folk-metal-band som ibland påminner om Faun i sina medeltida toner.)

9. M´era Luna 2014 (Offizielle Aftermovie)

M´era Luna 2014 (Offizielle Aftermovie)
(Liten tillbakablick på festivalen och lite klipp på publik och besökare som släpper loss, vilket jag och mina många kompisar som var där självklart också gjorde på varenda band vi såg. Tror vi bara skippade 3 band eller nåt sånt av ca 40 som spelade ;) )


Pussar, kramar och massa kärlek till er alla från mig, mina äldsta småsyskon och mina amerikanska, svenska och tyska kompisar som jag är med nu här i Hildesheim :)  <3

Likes

Comments

Jag skrev rubriken till detta inlägg förra lördagen, men gjorde resten av inlägget synligt först nu några dagar senare ifall ni undrar om det verkar skumt haha. Men jag har helt enkelt inte haft tid att skriva resten av texten förrän nu, så därav lördagens publiceringsdatum för enbart rubriken :P Smart att det går att göra så för oss som inte alltid har tid skriva just i den stund man tänkt skriva.


Då var man i Sverige igen då. Eller vi kom ju redan den 11 juni iofs men ändå. Vi hade superkul på Wave Gotik-Treffen i Leipzig! :D Men det är alltid så roligt vara där. Och vilket enastående vackert väder vi hade under hela festivalen! Strålande sol och mellan 31-34 grader i skuggan varje dag. Snacka om att det blev varmt bara att gå omkring mellan de olika scenerna där banden spelade. Fick duscha minst två gånger om dagen haha. Men det var det värt. Helhetsupplevelsen med allt som hör musikfestivaler till är underbar. 


Och nu i helg den 13-14 Juni så har jag varit med samma kompisar och massa andra också på Summerburst på Gärdet i Stockholm (den var flyttad dit från i år eftersom den har växt så enormt och behövde mer plats). Vi saknade Stockholm Stadion ju, där den förut gått av stapeln :O Men det var helt okej på Gärdet också. Det är väl som med det mesta annat, en vanesak innan man blir van ett nytt ställe. Det var lagt golv i princip överallt så det kändes väldigt härligt ^^ Och oj vad vi har dansat, hoppat, studsat och haft roligt där till olika dj:s! Ser redan framemot nästa års festival. Vi sov hos en kompis i Vasastan så hade nära sen när vi skulle ner till festivalen. Då slapp vi åka fram och tillbaks till och från Södertälje varje dag. 


Jag vet inte varför men jag har alltid tyckt att speciellt trancemusik är... hur ska jag säga... intergalaktisk, atmosfärisk och som att man färdas genom tid och rum i rymden. Vet inte varför jag känner så men det är det jag gör. Den har en speciell känsla som är svår att förklara i ord. Nåja, tänkte bjuda på några klipp från Summerburst 2014 som avslutning på inlägget. Alla klippen är från Gärdet i Sthlm. Så får ni som inte var där se några exempel på vad vi dansade till *ler*. Fanns inte så bra klipp uppe i skrivande stund men håll utkik på tuben ifall det kommer några fler och längre klipp senare. Dessa är iaf på David Guetta, Calvin Harris och Dada Life. Ha det bra allihop och massa kärlek till er alla! <3
Likes

Comments

Först och främst så måste jag skriva att jag blev förkyld och fick ändra om i planeringen av olika saker med en del av er som läser här som ni kanske märkte. En helt vanlig förkylning bara, sånt händer. Jag har bra immunförsvar annars och brukar sällan vara såhär sjuk. Oftast känner jag bara att nåt håller på bryta ut men sen försvinner det innan det hinner göra det. Men denna gången hann inte kroppen göra det i tid. Men av förkylningen som faktiskt var ganska rejäl så har jag bara snuva och täppt näsa kvar men har fått hosta också. Men som sagt, det försvinner så småningom :) Det jag var mest orolig för var att jag, min pojkvän och massa amerikanska och svenska kompisar inte skulle kunna åka till Leipzig i Tyskland och Wave Gotik-Treffen festivalen, men mot alla odds så är vi här nu! Ska mycket till innan jag inte åker på såna festivaler. Och jag är dessutom nästan frisk nu. Jag skojade och sa till dem att om jag nu anstränger mig för mycket så jag kola vippen så är det ett fint ställe att göra det på här nere. Men så dramatiskt kommer det inte bli så oroa er inte :P

Eftersom vi inte var hemma idag på nationaldagen (ska fira den i Sverige också när vi kommer hem igen) så firade vi den här i Leipzig istället utanför våra tält som vi har mes oss och sover i. Och det gick lika bra det :) Vi hade med flera stora och små svenska flaggor, en bärbar cd-spelare, små högtalare till den, en cd med klassiska svenska visor och sånger samt nationalsången, kaviar, sill och annan svensk mat. Så vi sjöng svenska nationalsången med händerna på bröstet (vi svenskar, men mina amerikanska kompisar gjorde bra ifrån sig även dem på sången! :D) och hissade några svenska flaggor utanför våra tält och satt sen och avnjöt en riktigt god middag tillagad på spritkök (litet bärbart gasolkök). Vi åt sill, matjesill, färskpotatis, dill och hårt och mjukt tunnbröd :) Allt svenskt så klart! Våra tält blev populära bland andra svenskar som också rest ner hit till festivalen men även massa norrmän, finnar och danskar har hängt med oss och sjungit med i nationalsången och smakat på maten. Det stannade till även flera tyskar, tjecker, engelsmän, holländare och flera andra nationaliteter för att fira svenska nationaldagen med oss. Det var riktigt jäkla roligt alltså!!!! =D Alla människor här på festivalen är så trevliga och fast man är främlingar och aldrig sett eller pratat med varandra förut så är det så lätt komma folk nära här och bara börja prata med folk om allt möjligt, men mest m banden och musiken de spelar här på festivalen, men även det vackra och varma vädret talades det mycket om :) 

Och massor av band har vi sett idag på flera olika scener. Finns ca 12 olika scener här så gäller att prioritera vilka band man vill se eller om man vill se lite av de flesta banden som vi gjort mestadels. Men nåt band har vi sett hela uppträdandet med. Har varit i farten sedan 11-tiden i morse fram till 01:30 nu på natten *ler* Så kroppen värker en del av hoppande och dansande. Ska bli skönt sova nu och ta nya tag imorgon igen ^^ Men ska försöka ta det lugnare framöver eftersom ansträngning i för stor skala inte är så bra när man ännu är lite förkyld och när det är så hett ute. Har varit runt 28 grader i skuggan idag och om några dagar enligt prognosen som är nu så ska det bli mellan 30-33 i skuggan :O Men man ska inte klaga. Det är fan så jävla härligt ju! Och det finns färskt kallt dricksvatten gratis för alla besökare att hämta på väldigt många ställen på området så det är superbra ^^.

Älskar verkligen atmosfären på goth, darkwave och metal-festvaler. Alla är så trevliga och glada och har oftast tid att snacka med helt okända om ditt och datt. En avkopplande och bra stämning. Sällan det är några incidenter av större omfattning. Och några glas champagne med både kompisar och okända sitter aldrig fel och man blir bjuden till varandras tält för att hänga medan man vilar mellan olika spelningar. Men festivallivet är något jag är van med sedan barnsben där jag tultade på mina första festivaler redan när jag kunde gå och till och med före det med föräldrarna. Tälta bland tiotusentals andra festivalbesökare, duscha i duschkurer som står uppradade i långa rader här och där, äta mat tillagad på spritkök, trängseln, spänningen, förväntan, massa olika känslor, folket, banden och musiken. Man känner verkligen att man lever såna här gånger :) 

Än är det flera dagar kvar med många band att se, många människor man kommer hamna i samtal med och så vidare. Och att vädret är så bra som det är gör verkligen hela upplevelsen ännu bättre! 

Festivalsommaren har bara börjat! =)

WGT har anordnats första gången 1992 och har sedan dess hållit på oavbrutet varje år fram till i år 2014 och kommer hålla på även i framtiden, var så säkra! Själv har jag varit på den varje år sedan jag föddes 1996 då jag var med föräldrarna. Ensam/med kompisar gick jag på min första WGT då jag var runt 9 år ungefär 2005 och har sedan dess varit med kompisar varje år ^^ Även mina föräldrar går ännu på den även dem så klart så brukar stöta på dem här nere ibland. Nedan följer ett antal klipp från bland annat 2011 och 2013 års Wave Gotik-Treffen så ni som aldrig varit där får en bra bild över vad det är för en festival och musik som jag är på och gillar. Sen följer några klipp på vilken typ av musik som spelas där. Finns dock så många undergenrer till gothen, och darkwaven men ni får några smakprov i alla fall. Och något som är underbart skönt är att 85-90% av alla människor med denna musikstilen är människor som står klart till höger inom politiken, precis som jag *ler* Så himla skönt slippa vänsterfolk ibland, tro mig.

Ta hand om er alla mina kära människor! Jag är på skajp när jag har möjlighet men hinner inte så mycket nu under festivalen men självklart tar vi ju pauser, det måste man för att orka. Och då kan jag/vi gå in på skajp emellanåt så håll utkik *ler* Pussar, kramar och massa kärlek från oss alla till er alla! <3Likes

Comments

Det hela började med att jag blev förkyld för ca 2-3 dagar sedan, och är det ännu också. Inte jättemycket än så länge och jag hoppas det stannar med detta. Sommarförkylningar kan vara segdragna. Det hela började för några dagar sedan. Jag blev täppt i näsan och fick snuva. Det som för mig var en smula annorlunda var att jag redan innan förkylningen fick rätt så ont/ömt i näsbenet. Det har jag aldrig haft någon gång i livet förut. Jag funderade på om jag fått en smäll på det som jag inte kan minnas, t.ex när jag spelat ishockey. Men såvitt jag kan minnas så har jag inte fått det. Så vet än idag inte var det kom ifrån. Var det p.g.a förkylningen som var i antågande? Eller har det ens nåt samband eller är det rentutav en slump att jag av okänd anledning fick ont där just innan förkylningen? Det är något som förbryllar mig och som inte går att finna svar på. Efter ca 2-3 dagar så försvann smärtan helt.

I alla fall...

Två dagar efter att näsbenet blev bra så kände jag att en förkylning var i antågande. Jag blev täppt i näsan och i förrgår innan jag skulle lägga mig och sova så när jag snöt mig så började jag blöda näsblod. Det brukar jag nästan aldrig annars göra. Och det var inte lite heller. Det höll på i säkert 25 minuter. Kände hela tiden hur klumpar av blod färdades genom näsan som ville ut. Vet inte hur många papper jag färgade innan det hela var över efter ca 25 minuter. Hade jag låtit allt droppa ut på golvet så hade det sett ut som en slaktplats där eftersom det hade droppat i 25 minuter. Dessutom hade jag ganska intensiv huvudvärk samtidigt. Trodde nästan ett tag man fått en hjärnblödning eller nåt men det var det inte. Hur som helst så öppnade sig näsan efter denna händelse och det gick att andas utan problem igen. Har dock fortfarande problem med att näsan blir täppt av och till och jag får sätta näsdroppar eller spray 1-2 ggr om dagen. Speciellt när jag ska till att sova så man inte blir störd av det. Har fortfarande lite ömt eller hur man ska förklara det, inuti näsan, alltså inte i näsbenet utan inuti själva näsan. Har även huvudvärk av och till men inte lika intensiv som innan. Får väl se när detta går över helt. Snart hoppas jag.

Jag har flera gånger under de senaste året drömt om en tjej. Vet inte vem hon är, hur hon ser ut, exakt vad hon vill säga mig och varför hon kontaktar mig på detta sättet. Efter att jag blev förkyld så intensifierades hennes påhälsningar och hon dyker upp nästan varje natt. Av någon konstig anledning, och av det hon hittills sagt i drömmarna/mitt undermedvetna, så förmodar jag att det är ett ex till mig, alternativt någon som jag haft någon form av intimare relation med någon gång under livet. Kan bara inte placera henne. Känns som vem hon än är så har hon funnit ett sätt att kontakta mig på som inte hör till någon av de traditionella metoderna. Hon gör det via telepatisk väg i drömmarna. Har denna intensifiering något att göra med vad som hände mig innan som jag skrev om här ovanför? Har det gjort mig extra mottaglig för sådana här meddelanden? Det vet jag dessvärre inte. Vad jag däremot vet är att det sker och det är lockande och fascinerande. Fenomen som dessa är höljda i mystik i alla fall i det officiella kretsarna. I de inofficiella kretsarna däremot så är fenomen som dessa vardagsmat och inget konstigt alls, på varje kontinent i världen. Jag har aldrig varit rädd för paranormala företeelser eftersom jag ser det som goda tecken och gåvor från våra förfäder som behärskade tekniker som dessa. När allt kommer omkring så använder människan en försvinnande liten del av dess kapacitet. Ligger nog många latenta förmågor som de flesta inte förmått att förstå sig på hur de ska användas. Jag har varit med om flera paranormala saker i livet men det är ingenting jag tänker gå in på här och nu. Det får kanske bli en annan gång. Var sak har sin tid, brukar det heta. Vissa av dem har jag inte fått förklaring på än idag.

Om jag återgår till tjejen som börjat besöka mig i drömmarna och mitt undermedvetna det senaste året så var det  igår natt det hände senast. Sägas bör att jag efter tiden i Sverige runt Valborg sov ganska lite och kände mig stressad och lite illa till mods p.g.a hur sjukt Sverige blivit när man jämför med valfritt annat land i världen. Funderar om denna förkylning är nån sen bieffekt från det. Visst har jag ibland sovit för lite timmar även här i Seattle men inte alls lika ofta. Men dagen innan detta hände var en dag jag sov bara runt 3-4 timmar. Tror jag börjat fundera på att jag snart ska till Sverige igen så kan vara därför. 

Det hela började senaste natten med att jag var med kompisar hemma hos mig. Vi gjorde lite olika saker, och jag somnade tydligen runt 17:20 och vaknade vid 19:40 allt efter Seattle-tid förstås. Hade sovit lite dagen innan vilket mina kompisar visste så de sa de inte ville väcka mig utan lät mig sova dessa dryga två timmar. Det var under denna stund som det hände igen; hon kom till mig. Direkt efter att jag hade vaknat upp var jag lite skärrad och mina kompisar undrade vad som stod på och var fel. Jag förklarade lite snabbt för dem men ville genast få tag i en penna och ett papper. När jag fick tag i det skrev jag följande långa anteckning (bara en eller två minuter efter att jag vaknat upp) om hur jag upplevde det hela, och nu citerar jag min anteckning...

"Hon ville förmedla något ganska konstigt men ändå bra hur nu det kan gå ihop. Jag har saker att ta itu med tack vare hennes närvaro. Frågan är bara i vilken ände jag ska börja. Vad livet ska vara komplicerat och det är både jag själv men även andra som försatt mig i denna situationen. Hur jag ska ta mig ur den är inget som står skrivet nånstans. Och jag önskar bara att jag visste vem hon var och hennes...mamma?? Jag älskar ju er med! Jag tänker inte lämna er, vem ni än är. Vill bara höra orden från henne själv men först måste jag hitta henne. Jag har gått djupt ner i arkivet, dvs mitt liv, för att finna svar. Vissa svar har jag fått och de har varit negativa och hotfulla bara av min närvaro oavsett om det varit på existentiellt plan eller på det undermedvetna telepatiska planet. Kan jag lita på dessa svar? Ingen vet. Så jag söker ständigt vidare i hopp om att bringa klarhet i vem det var som sa så. Den senaste borde ju ligga bra till hands tycker man. Kan inte tro det är nån annan för det låter för konstigt och har redan snappat upp dåliga vibrationer därifrån. Om de är äkta eller spelar mig ett spratt vet jag inte. Vad jag vet är däremot att nåt inte stämmer. Det här är invecklade saker. Men jag måste ju få veta. Det är tron och hoppet om att en dag få veta som får mig att kämpa vidare dag för dag i detta liv. Hon betyder mer för mig än hon själv vet. För mig är hon lågan till allt liv jag har inom mig, vem hon än är av dessa alternativa svar. Kanske vet hon det, kanske inte. Kanske ses vi i nästa liv också fast iklädda helt olika roller jämfört med i detta livet. Tanken både sporrar och skrämmer mig ideligen. Jag vill bara ställa mig nånstans på en mindre eller större höjd och skrika rakt ut i tomma luften. Har många funderingar på vad jag skulle ropa. Förmodligen "hjälp" bara, men jag vet inte. Kanske ett mer utdraget hjälp. Förvirringen kommer nog inte sluta gäcka och hemsöka mig även om jag ens finner svar på vem av dessa som är Hon, och hur hon kan kontakta mig på detta viset. För det är inget vanlig vis. Hon har kommit i drömmarna oftare och oftare nu. Är jag speciellt mottaglig när jag är förkyld? eller är det bara så att det helt enkelt är den rätta tiden i tiden just nu? Ingen vet. Bara frågetecken så långt ögat når. Jag vill hitta dig. Vem du än är. Jag vill svara dig och jag vill veta att du har hört mitt svar genom att visa mig det. Först då tror jag det skulle lindras och jag kanske hade funnit den ro som jag inte haft på några år. Nej jag yrar inte, varje ord jag skrivit kommer direkt från min egen känslofabrik som går på högvarv. Snälla... någon... vem som helst... låt mig bara få veta och finna svaret och sedan förmedla det till henne i vetskapen om att hon mottagit mitt budskap som kommer lyda ""Ja, här är jag. Jag saknar dig med massa! Jag kommer till dig snart! Vet bara inte hur jag ska kunna komma än, men tro mig när jag säger att en dag kommer jag stå där och vi kommer krama om varandra igen och få ett nytt liv tillsammans, ett fint och underbart liv och förhoppningsvis kommer det födas ett eller flera nya små liv också om vi får som vi vill. Ja, jag älskar dig, alltid gjort, kommer alltid göra min underbara varma tjej"".

När jag kollade på vad jag skrivit senare idag så är det saker jag inte kan koppla samman. Jag minns händelseförloppet ännu men vissa frågor uppstår. T.ex... jag skrev tydligen att hennes mamma också var med vid besöket i min dröm och att båda ville att jag "skulle komma tillbaka till dem". Förut har tjejen alltid varit ensam när hon kontaktat mig. Om det är ett ex som det gäller så vet jag inte vem det skulle kunna vara. Alla de flickvänner jag haft genom åren skulle kunna stämma in på detta men samtidigt stämmer ingen in på det, beroende på hur man väljer att se på saken. Men jag har väl haft en bra relation till alla mina flickvänners mammor såvitt jag kan erinra mig om. Jag själv har inte förmågan att kunna kontakta någon telepatiskt. Inte vad jag är medveten om i alla fall. Men man kanske inte behöver vara medveten om det för att kunna utföra det? Vad vet jag. 

Jag har hört om liknande fall av telepati. Många gånger även i samband med en uppenbarelse. Men jag har inte haft någon uppenbarelse, bara besök i drömmar/undermedvetna. Uppenbarelser, dvs att visuellt faktiskt se personen i vaket tillstånd på sitt rum, i något annat rum, utomhus, i en hiss, eller var som helst brukar ofta vara sammankopplade med att den som visar sig antingen är avliden, håller på avlida av en olycka, sjukdom eller hög ålder, ligger i respirator eller helt enkelt sover. Jag vet att många har upplevt detta med uppenbarelser av en person i vaket tillstånd, men det är alltså inte det som jag upplever. För mig kommer hon bara när jag sover där hon talar till mig via telepati som jag kan uppfatta. Ser dock aldrig hennes ansikte och jag känner inte igen rösten så att den går att urskilja till en viss person heller eftersom den känns lite neutral men ändå inte. Den har personliga egenskaper men inga som jag kan koppla till någon person. Jag får bara känslan av att det handlar om en tjej som lever än idag och som jag haft någon form av relation till någon gång i livet, men att vi har tappat kontakten med varandra nu eller håller på tappa kontakten med varandra vilket hon inte verkar vela ska hända med tanke på de ord hon säger till mig om att jag ska komma tillbaks till henne och inte lämna henne och liknande saker. Om vi haft en vänskapsrelation, ett förhållande med varandra eller enbart en sexuell relation vet jag dock inte. Men det har fått mig att bli nyfiken att försöka få fram vem det rör sig om, vilken tjej som tydligen saknar mig nåt oerhört mycket. Och jag tänker försöka ta reda på det också! Om jag kommer komma på det återstår att se, men det finns vägar att gå. Tills det så kommer hennes besök i mitt undermedvetna/drömmar att fortsätta förmodar jag. Kanske återgår de till den normala besöksfrekvensen på ca en gång i veckan efter att min förkylning blivit bra, kanske kommer de fortlöpa med denna mer intensiva frekvens som innebär i princip dagligen. Det återstår att se. Jag har i alla fall en del forskande framför mig för att försöka finna svaret på vem den mystiska tjejen är.

Just i skrivande stund sitter jag ensam ute på vår stora veranda högst upp på övervåningen här i Seattle och tittar ut mot de vackra snöklädda bergen lite längre bort. Det är så underbart vackert och jag njuter av det varje gång. Här brukar jag ofta sitta och filosofera och prata om livet, antingen för mig själv eller med kompisar, syskon eller bekanta eller flera av oss blandade. Riktigt mysigt. Klockan är i skrivande stund ca 15:00 lokal tid här i Seattle, min underbart vackra stad! Senare ikväll så kommer det flera kompisar och håller mig sällskap igen så det ser jag framemot och det ska bli riktigt mysigt som det alltid brukar bli (utan att nämna några detaljer).

Nu ska ni få lyssna på en helt magisk låt som kom ut samma år som jag föddes, nämligen 1996 *ler* Det är svårt att få tag på både singeln från 1996 men även på albumet från 1997 som låten återfinns  på, även i välkända och stora skivaffärer. Men jag har fått tag på det och har haft albumet från det jag var väldigt liten. Bandet kallar sig för "BC Dance" och låten heter "Rain" och är tagen från albumet med namnet "Flood". Vilket passar bra in på Seattle eftersom det ofta regnar här. Staden kallas ju för "Rainy city". Ryktet stämmer delvis men vi har många soliga och fina dagar här också. Det har överlag varit riktigt bra och fint väder här den senaste tiden med undantag för några dagar då det verkligen ösregnat. Jag sitter och lyssnar på låten själv nu också och kopplar av. Så ta och blunda nu allihopa (eller ha ögonen öppna om ni så vill) och låt era sinnen njuta. Ps: lyssna extra noga vid 2.27 in i låten så kommer ni få höra nåt erotiskt ;)  Skönt att sommaren äntligen har kommit, eller hur mina underbara flickor och pojkar! =) Ta hand om er allihop! Kärlek <3


Likes

Comments

Hej på er allihopa!

Jag tänkte börja med att fråga er om ni haft en fin påsk trots att det gått två veckor sedan den inföll? Jag hoppas verkligen det. Själv hade jag en underbar påsk i Amerika. Var det någon av er som tittade på US Masters i golf förresten? Har för mig att den tävlingen även brukar sändas i svensk tv. Vi satt flera stycken och kollade på den i staterna ^^ Har alltid kollat på den anrika tävlingen med de fina banorna och mysiga miljön runt omkring. Har blivit en tradition sedan många år tillbaks *ler* Så var ju en svensk med i kampen om segern dessutom. Men fick nöja sig med delad andra plats, men det var riktigt bra kämpat ändå! Som halvsvensk och halvamerikan så höll jag på båda :P

Vad gjorde jag under Valborgsmässoafton då? Jag var med min pojkvän och tittade på majbrasa! :) Väl där så stötte vi på dels kompisar till mig och kompisar till honom men även gemensamma kompisar. Sen drack vi lite champagne och pratade om allt mellan himmel och jord och hade riktigt mysigt och roligt ^_^ Sen på väg hem blev jag tafsad mellan benen och på brösten av två små negerpojkar i 8-11 års åldern >.< Jag blev rätt ställd och visste inte riktigt vad jag skulle göra först. Jag blev aldrig rädd dock eftersom dem var så små och gulliga haha. Kan ju bara skratta åt det egentligen. Tycker dock inte det var en så stor sak trots allt. Jag kan läsa folks intentioner ganska bra och deras var mestadels av nyfikenhet. Dem var inte våldsamma heller. Så sa dem medan dem tafsade: "Vad fin do vara sexy blond flicka. Inte vara rädd ok vi bara vill känna lite, vill do knolla?" Då tänkte jag bara: men herregud, seriöst alltså >.< Följt av en djup suck. 

Jag puttade bort deras händer vänligt men bestämt men dem var snabbt tillbaks mellan benen och på brösten igen. Så log dem och tittade på mig. Jag sa till dem att man får inte gå fram till okända tjejer eller killar heller för den delen, och tafsa på dem och att folk kan bli både rädda, ledsna och arga. Då sa dem: "men do inte vara arg på oss snälla" Nej, jag är inte arg på er men ni får inte tafsa och kladda på mig såhär, svarade jag. Så fnissade dem lite och slutade men fortsatte sen igen och hängde efter mig hemåt. Då sa jag att det nog är bättre om dem leker med leksaker istället för med mina erogena zoner. Men dem bara skrattade igen. Då blev jag less och böjde mig ner mot dem, jag tog deras händer i mina händer, tittade dem vänligt men bestämt i ögonen och sa: Sluta nu pojkar! Gå nu hem och gör inte såhär mot några fler nu, jag är allvarlig nu, slut på det roliga. Då slutade dem men gick efter mig en bit till men ledsnade sen och gav mig slängkyssar och hjärtan formade med händerna innan dem sprang iväg :P

Nej jag har inte anmält det. Vet att jag kanske borde det men jag är godhjärtad och kanske för snäll, ja, men det är så jag är. Dessutom var dem så unga och handlade mest om nyfikenhet och jag orkar inte hålla på anmäla nåt som ändå inte leder någon vart. Det dem gjorde var fel och jag hoppas inte dem gör så mot fler och att dem får lära sig vad som är okej och inte okej att göra. Så kom inte och säg att jag saknar hjärta eller är rasist. Har dessutom spenderat några dagar av den första tiden i Södertälje i Ronna med några kompisar där, alla invandrare. Och i mitt andra hemland Usa så känner jag fler svarta, gula, och bruna och alla toner däremellan, än vad de flesta så kallade "antirasister" gör. Men förlöjliga er ändå om ni vill, ingen som bryr sig *sneglar först och främst på en viss Josephine och Nadja* >.< Denna incidenten hände dock inte i Ronna utan när jag var på väg hem till min stadsdel efter valborgsmässofirandet. Som sagt så orkar och vill jag inte göra en stor sak av det. Små och nyfikna har vi alla varit, inte sant? :)

Det har varit så skönt att vara i Amerika igen. Och snart åker jag tillbaks dit om någon dag och återkommer inte förrän i början av juni som det ser ut nu för då börjar festivalsommaren i Europa på riktigt :D Var bara i Sverige över Valborg och firade den. Tradition även det :) Men jag gillar inte vad Sverige har förvandlats till av diverse vidriga vänsterextrema element, radikala rasistiska vänsterfeminister och politiskt korrekta journalister och politiker. Hur kunde ett en gång så underbart land tillåtas att transformeras till det resultat vi ser nu?

Skolresultaten sjunker och inom en inte alls avlägsen framtid kommer Sverige vara på samma nivå som ett u-land. Bostadsbristen blir bara värre och värre från år till år och ingen vågar öppna käften och säga vad den egentliga och största orsaken till att den ökar, beror på. Det ska tassas runt i fina ordalag utan att någon säger som det är direkt. Och den blir bara värre ju fler folk som väller in. Orättvisorna ökar och samhället delas upp i ett vi- och dem-tänkande där etniska svenskar får stå tillbaks i princip allt medan folk som inte gjort något gott alls för detta landet ska hysa bättre förmåner än dem som byggt upp och än idag bygger upp landet Sverige. Svenskarna får inga gräddfiler i bostadsköerna, inga gratis körkort, ingen gratis sjukvård och tandvård, och frågan är om svenskarna får behålla sina sommarstugor eller om dem kommer att konfiskeras av staten ifall invandringen håller i sig på den höga nivån som råder nu eller till och med ökar. Vad många svenskar inte vet är att det finns en klausul som ger staten rätt att konfiskera svenskarnas sommarstugor och fritidshus för att placera invandrare i dem allt i enlighet med exproprieringsrätten. Tror ni mig inte? Då tycker jag ni borde läsa detta!

http://www.friatider.se/kravet-beslagta-svenskars-hus-och-ge-dem-till-invandrare

http://www.samtidatankar.se/forslag-konfiskera-vita-svenskars-hus/

http://www.swedenconfidential.info/2012/10/10/har-du-sommarstuga-se-upp-staten-kan-sno-den-till-flyktingarna/

Men kom ihåg att trots att vi svenskar får stå tillbaks till förmån för invandrarna så är svenskarna ändå bara extremultranazister och rasister. Och aldrig att man hör ett enda tack från dem vi tar emot. Det enda många av dem gör är att klaga och åter klaga på både svenskar och Sverige. Hur tolererar svenskar detta? Inget annat land i världen skulle godta att det är såhär. Men har man en vänsterpress i ett land som beskyller svenskarna för rasism för minsta mothugg mot den förda politiken så kan man väl inte förvänta sig annat än hjärntvättning av befolkningen. De dem fruktar mest är folk som använder sina hjärnor för att tänka självständigt och se med egna ögon vad som pågår i landet. Precis som kommunistsvinen gjorde i det forna öststaterna. Finns många paralleller. När människans fria vilja anses som något fult så lever vi inte i en demokrati längre. Men å andra sidan är det väl inte så många som tror vi gör det heller. Det är demokratur. Sammanfattningsvis så kan jag instämma med politikerna i övriga partier om att det har piskats upp ett vi- och dem-tänkande. Det är det sju andra partierna som har piskat upp den genom att nedvärdera svensken och ge förmåner till invandrare som en vanlig svensk bara kan drömma om att få. Därför anser jag att det är en splittringspolitik som sker av de som styr nu. Samma splittringspolitik som kommer ske i ännu större omfattning efter valet om sossarna, mpk och vpk får makten.

Som sverigedemokrat tror jag på lika villkor för alla. Invandrare ska Inte få gå före i bostadsköerna som det nu är då migrationsverket bokar upp fler och fler hyreslägenheter till dem vilket gör att färre och färre hyresrätter i hela landet publiceras på bostadsbolagens hemsidor där svenskar och etablerade och integrerade invandrare får betala priset i form av väldigt långa köer. I ett rättvist samhälle ska invandrare och svenskar få ställa sig i kö och vänta på boende på samma villkor! Svenska ungdomar får bo hos föräldrarna upp till 30-års åldern. Då ska även invandrarna få bo kvar på asylförläggningarna lika länge. Finns det inte plats så kan vi inte ta emot fler. Enkel matematik och även rättvis politik! Ska invandrare få gratis körkort betalda av skattebetalarna så ska även svenskar få gratis körkort! Ska invandrare som till och med är illegala ha rätt till gratis akutsjukvård och tandvård så ska även svenskarna ha det! Nu ska jag dock be att få förtydliga att jag är inte emot att människor har rätt till akut sjukvård och akut tandvård. Självklart ska man inte kunna neka någon det. Det är en mänsklig rättighet tycker jag. Men icke akut sjukvård ska inte betalas av skattebetalarna till illegala invandrare däremot. Allt jag åberopar är riktig rättvisa så svenskar och invandrare har samma spelregler. På så vis hade man motverkat mycket av rasismen som de övriga partierna har sett till att skapa. Men så länge dem inte har vett nog att begripa att det är dem som står bakom mycket av rasismen så känns det lönlöst att ens försöka. Och dessutom är invandrarnas rasism mot svenskar minst lika utbredd och jag skulle våga påstå att den är ännu mer utbredd än den från svenskar mot invandrare. Kom ihåg att det är inte rasism bara för att man belyser de många orättvisor som existerar när man är svensk. Kom ihåg att man inte är rasist bara för att man är kritisk mot invandringspolitiken. Kom ihåg att man inte är rasist bara för man reagerar och blir förbannad. Det är en mänsklig rättighet att få göra/bli/vara det!

Pensionärerna får det bara sämre, sjukvården går på knäna och är överbelastade och underbemannade och städningen fungerar inte heller som den ska. Svenska järnvägen hör till en av Europas sämst underhållna och har bland de äldsta tågen som rullar på rälsen. EU är den största parodin och idiotin som beskådats i modern tid. Och vår militär som ska se till att kunna försvara landet mot angrepp från främmande makter är snart bara ett minne blott. Sverige skämmer ut sig inför omvärlden gång på gång. Ett land som många i världen förut såg upp till har nu istället blivit ett skräckexempel för många länder hur ett land förstörs när man låter vänsterextrema åsikter, radikala vänsterfeminister och politiskt korrekta journalister som varken vill eller vågar skriva om ett samhälle i förvandling och vad det till stor del beror på. För att inte tala om politikerna i de andra partierna. Nyligen läste jag i en nyhetsartikel att Usa sagt att Sverige inte ska räkna med att få hjälp från dem eller NATO vid ett eventuellt angrepp eftersom det krävs att landet som angrips har ett tillräckligt stort och starkt eget försvar vilket Usa och NATO anser att Sverige inte har på grund av alla neddragningar.

Jag ställer frågan igen... vilket parti i riksdagen är det enda parti som Alltid velat ge mer pengar till vårt försvar? Jo Sverigedemokraterna! Alla andra partier deklarerade innan att det inte var nödvändigt och neddragningarna skulle fortsätta. Något parti lovade på sin höjd nån enstaka miljon men det räcker ingenstans. Nu när stollarna i det gamla kommunistryssland stärker sina ställningar i Europa och rustar upp så då darrar helt plötsligt de andra partierna. Nu vill de andra partierna helt plötsligt ge mer pengar till försvaret. Hur kan man vara så godtrogen och naiv som politiker att tro att bara för det är lugnt och stabilt ena dagen så är det lika lugnt och stabilt nästa dag?! Det behövs så lite för att en konflikt ska blossa upp två länder emellan och det tar ännu mindre tid för ytterligare länder att blanda sig i de två ländernas angelägenheter och ställa sig på respektives sidor. Och vips så kan ett nytt världskrig bryta ut från egentligen ingenting. Återigen är jag stolt som är med i ett parti som inte hycklar och vänder kappan efter vinden utan har hållit samma åsikt hela tiden i försvarsfrågan.

Sen måste jag säga en sak till...

Jag kommer Inte demonstrera på första maj! Det lönar sig inte att demonstrera i Sverige om man inte hyser samma sjuka politiskt korrekta åsikter som övriga partier. Och då får det vara. Jag ska göra andra betydligt viktigare saker på första maj istället där jag verkligen kan göra skillnad, vilket innefattar människor som behöver stöd och hjälp.

Ursäkta om jag låter arg. Det är jag inte. Jag är bara förtvivlad och less att se hur Sverige blivit där debattklimatet sänks mer och mer. Jag vet att många av er, de flesta faktiskt oavsett parti, håller med mig på ena eller andra sättet. Och nej, jag tänker inte nämna er vid namn ifall ni skulle få skit för att ni håller med mig från andra i era respektive partier men flera av er har öppet instämt med mig vilket jag iaf tycker är en lovande start. Ni som känner mig Vet att jag inte är en elak människa. Tvärtom faktiskt. Dock så måste även jag få säga vad jag tycker i olika frågor utan att det gör mig till någon hemsk människa, inte sant? =)

Som traditionen sig bör så kommer här ett klipp som jag verkligen älskar. Ljuvlig sång och hon är ju vacker som dagen eller vad säger ni? En vit ängel *ler*

Ta hand om varandra! <3


Likes

Comments

APRIL APRIL DIN DUMMA SILL! HAHAHA XD

Gick ni på rubriken? Hoppas inte ni gjorde det. Ni känner mig för bra för det vid det här laget ^^. Skulle aldrig falla mig in att byta och speciellt inte till det partiet. Men som ni alla vet så är det ju första april idag så jag tänkte bjuda er på en skräckrubrik för att väcka edra sinnen, utifall dom hade slumrat till ;) Hoppas ni inte satte mat eller dryck i fel strupe nu bara. Oroa er inte, jag kommer aldrig byta. Det finns inte ens nåt alternativ.

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev i min blogg. Vad har hänt sen sist då? Ganska mycket faktiskt. Men att gå igenom varje sak mer detaljerat skulle uppta en hel c-uppsats på universitetsnivå, så jag nöjer mig med att berätta lite mer kortfattat (ni vet vad "kortfattat" enligt mig är vid det här laget ;P) om vad som hänt. Många av sakerna vet ju de flesta av er om sedan länge nu.

Den kanske allra största händelsen... som är den jag gått och burit på inom mig men inte berättat för er förrän en månad sedan ungefär är att jag ju har bytt bostad. Andrahandskontraktet för den bostad som jag hyrde innan som var en större 2:a gick ut eftersom den som ägde den hittat ny bostad i staden efter nästan 2 års frånvaro. Och då var personen tvungen säga upp den jag hyrde. Det såg länge ut som att jag skulle bli bostadslös. Varför det såg ut som det vill jag inte gå in på mer i detalj här och heller inte anledningarna till varför jag inget sa om detta förut. Det vet de flesta av er om redan när jag sagt det till er personligen istället. Men hur som helst så verkar det finnas mirakel som sker på vår jord då och då och här och där. Jag hade hoppats på en 2:a eller 3:a men fick nöja mig med en större 1:a tills vidare som tillfällig lösning i väntan på en större. Sen är bostadsmarknaden väldigt ansträngd nu vilket den varit i många års tid. Men jag klagar verkligen inte på den stora 1:an. Eller egentligen så är det en liten 2:a för den har faktiskt som flera av er sett ett eget sovrum, om än ganska litet om man jämför med ett vanligt mått på ett sovrum i en lägenhet. En stor sovalkov kanske man kan kalla den för *skrattar* Men föredrar nog benämningen litet sovrum faktiskt.

Dessutom har den även ett rätt så stort kök och ett väldigt rymligt vardagsrum! Badrummet är helkaklat och där finns precis som i min gamla lägenhet (den stora tvåan) ett badkar. Vidare är både tvättstället, badrumsskåpet och toalettstolen nya eftersom dom byttes ut när jag flyttade in. Likaså är kyl&frys, spisen samt golven i alla rummen relativt nybytta. Väggarna är nytapetserade eller målade beroende på vilket rum det är och taken är nymålade. Golvet i vardagsrummet är parkett, i hallen linoleum och i sovrummet och köket plast. Dessutom har jag ganska många garderober i lägenheten också på olika ställen. Det är ett måste för en flicka =) En balkong har jag också! Älskar vara ute på den och spana ut över höghusen, låghusen, villorna, människorna och trafiken. Känna alla dofter som finns där ute beroende på vilken årstid det är för tillfället. En lukt som är ganska speciell, och som kan lukta en smula besynnerligt, är den som brukar driva in från pendeltågsstationerna och järnvägssliprarna där när vinden kommer från någon av de riktningarna. Ändå bor jag rätt långt från stationerna och spåren men har känt den lukten över i princip varenda stadsdel jag varit i. Och även i orter längs hela pendelnätet upp till Stockholm. Men alla dofter har väl sin charm och man mår inte illa av den heller, men det finns betydligt mer eteriska dofter än den i luften som tur är =) Jag tycker att varje årstid har sina säregna dofter. Vintern har sina, våren sina, sommaren sina och hösten sina. I gränsen mellan två årstider så kan man under en tid känna dofter från båda samtidigt. Jag ser till alla små saker som de flesta inte ens tänker på. Det är för att jag uppskattar varje liten sak här i livet, vilket jag tycker fler borde göra.

Varför berättar jag detta om nya lägenheten nu, när många av er redan varit hos mig och sett den? Jo, av den enkla anledningen att det ännu är många som faktiskt inte sett den av en eller annan anledning, men som varit nyfiken på hur den ser ut och som snart kommer för att kolla på den samt för er som bara är nyfiken men som jag inte ens träffat. Får försöka visualisera den även för er haha. Mm... så nu vet ni på ett ungefär. Ni som inte sett den men vill så är det bara komma förbi var i landet ni än bor. Jag står för teet och nåt tilltugg, Du står för intrycket :P När jag sen kommer tillbaks från Usa igen så ska jag på allvar börja inreda den med möbler, belysning och annat smått och gott vilket jag ser framemot grymt mycket *ler*

Vad mer har hänt då? Jag och en kompis har blivit etableringslotsar på deltid till varsin ensamkommande. Det ni! 14 år är min kontakt sägs det men mm jag tvivlar starkt alltså XD Han var från Nigeria om jag uppfattade det rätt. Min kompis fick en kille från Afghanistan som var 15 om jag minns rätt. När det gäller åldrar på dessa så får man ta detta med en nypa salt för i de flesta fall är åldern alldeles för lågt satt. Det kan vem som helst se. Utan att gå in på för många detaljer vilket vi inte får så kan jag väl bara säga att min ensamkommande, som det så puttinuttigt heter, är lite väl närgången emellanåt på olika sätt. Han är inte dum eller så och när jag säger till honom att sluta så gör han det. Men kan vara lite halvt jobbigt ibland. Men jag har inte velat säga det till nån där eftersom det trots allt är ganska harmlöst och mest nyfikenhet från hans sida. Jag känner skillnaden på sånt nämligen. Så oroa er inte. Men det tafsas lite, kladdas lite och han ska smeka mitt blonda hår och hålla i mina mjuka små händer och försöka kyssa och smeka på vissa ställen. Så när jag säger till honom om jag tycker han går för långt så småskrattar han och säger på engelska okey okey i'm so very sorry beautiful girl. Haha samtidigt är han rätt rolig i sättet. Lite tycker jag allt att man får bjuda på men det finns som sagt gränser. Min kompis kontakt verkar inte vara lika närgången i alla fall men även hon har sagt att han ibland kan bli det.

Varför vi gör det? Jag tänker såhär... Om jag kan vara med och bidra till att lära honom hur Sverige fungerar, vad man får och inte får göra i olika situationer, oskrivna regler för att enklare komma in i samhället och få respekt av andra människor, hjälpa honom att lära sig busstidtabeller, pendeltågstabeller, översätta informationsblad han får med mera med mera... Ja, då tycker jag att jag i alla fall gett det en chans och försökt få honom att anpassa sig till sitt nya land. Och han är väldigt intresserad av att lära sig. När jag talar (på engelska så vi ska förstå varandra) så lyssnar han och han respekterar mig som jag är och vet när han kan gå över gränsen ibland. Så det är detta som faktiskt driver mig att fortsätta. Jag gläds med honom när han lärt sig nya saker som jag berättat för honom. Det är ett bra kvitto på att den tid och ork, både fysiskt och psykiskt som jag lägger ner, trots att det bara är på deltid, ger resultat. Hade jag inte sett framsteg så hade jag aldrig orkat fortsätta. Detta är något som myndigheterna bör se till att varje individ dom tar in ska få vetskap om men med den höga invandring som är idag är det omöjligt att hinna. Därför skapas getton och utanförskapsområden. Det är lätt att leka godhjärtad, bror duktig och att minsann låtsas visa att man som det brukar heta "tar ansvar". Men väl här så dumpas dom bara av och får klara sig bäst dom vill eftersom resurserna hela tiden måste fokuseras på alla nya som ständigt kommer.

Man undrar hur länge denna idiotiska politik kommer fungera. För alla vet att det bara är en tidsfråga innan det blir totalt kaos i kommunerna. Och då menar jag större kaos än det som redan råder. Att bli dumpad av på migrationsverkets, Af:s, socialens och kommunens ansvar och sen inte bli omhändertagen dess mer och få den nödvändiga information de behöver få är för mig helt fel väg att gå. Man kan inte ta in fler än man sen kan ta hand om ute i kommunerna. Det är varken rättvist mot kommuninvånarna eller de asylsökande. Det är lätt att spela bror duktig i första fasen, dvs mottagandet och dess volym, för att sen inte ha de resurser som krävs för att ge dom den vägledning de faktiskt behöver. Så som etableringslots gör man egentligen myndigheternas jobb. Därför lär i alla fall jag ut vett och etikett, lag och ordning, vad man får och inte får göra, användbara svenska ord och fraser att använda i olika sammanhang, beteenden som gör att man vinner respekt hos svenskarna, svenska traditioner, svensk kultur, att här argumenterar vi verbalt med ord och inte med knytnävar och våld, att läsa buss- och tågtidtabeller, informationsblad, grundläggande svenska ord och så vidare som jag även berättade om tidigare. Detta är saker som staten/migrationsverket själv borde ha anställda för att lära ut och inte vara så naiv och tro att allt löser sig självt och att etableringslotsar tar hand om det. Inte så många vill bli etableringslotsar för det för med sig många påfrestningar. Det borde staten/kommunerna ha speciautlbildade personer för som arbetar utifrån en speciell lista med dessa saker som jag tog upp.

Men men, detta är som sverigedemokrat, min åsikt som sagt. Bara för jag tycker såhär om flyktingpolitiken som bedrivs så betyder det Inte att jag skulle ogilla människor från andra länder. Det är ju bara ren idioti och ett fördummande av saken och att försöka demonisera folk som har andra åsikter att dom är onda varelser bara för att man tycker den flyktingpolitik som förs nu är förkastlig. Jag har bott i väldigt många länder under mina trots allt unga 17 år. Vissa under kortare perioder och andra under lite längre. Har bott på varenda kontinent i världen. Har ensam med bara en kompis i samma ålder, bott några månader i Tanzania i ett skolprojekt. Där bodde vi precis som befolkningen gör där och sov ibland under bar himmel. Ska berätta mer om detta framöver i något inlägg när jag får tid. Flera av er vet redan det men för er som inte vet. Så att jag skulle ha något emot människor från andra länder bara för att jag motsätter mig den förda dumdristiga flyktingpolitiken vet inte vad dom pratar om. Skulle de kompisar och bekanta jag skapat i andra länder få höra det om mig så hade dom bara skrattat. Dessutom bor jag delvis i Usa där det finns alla möjliga färger och toner på folk. Min förra flickvän jag var ihop med före min nuvarande kille, var faktiskt en mörkhyad tjej med ursprung i Afrika. Men det är lätt för vissa, speciellt inom vänstern, (nej, inte alla inom vänstern, men på tok för många) att sprida sitt hat och demonisera någon enbart p.g.a ens åsikter. Vad gör dom själv för att bidra till ett bättre land? I princip ingenting förutom att hata, förtrycka, demonisera, slåss och skrika och skräna på helt vanligt folk. Jag behöver inte förklara mig för någon som jag gjorde nu. Alla som känner mig, svensk som invandrare vet att jag är en helt vanlig människa och flicka. Ja, det kan man faktiskt vara som höger, konservativ, adlig, nationalist och sverigedemokrat. Ville bara visa på hur dumt det ser ut att ens försöka få mig till någon eller något jag inte är. Nåja, nog om det nu.


Vad mer kan vara värt att säga då? Ja just det... Jag har ju åkt till Kiruna en sväng. Åkte i lördags, från Västerås till Kiruna till kompisar jag känner där. Jag känner fan folk över hela landet i flera städer och orter. Och det är jättekul. Vissa har jag känt sen vi var i förskoleåldern och andra har jag lärt känna lite senare, och vissa ännu senare för bara nåt år sedan. Andra har flyttat dit och vissa har alltid bott där. Men vänta lite nu... Vad gjorde jag i Västerås i fredags? Jag säger bara en sak... Fråga inte! Jag orkar bara inte dra upp det. Det är bara för tragiskt alltså haha. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Man blir bara så less. Det är allt jag orkar säga om den saken. Så nu sitter jag hos vänner i Kiruna i kommunistnorrland *flinar* Men jag gillar norra Sverige. Trots att det finns många kommunister och sossar där så finns det även en hel del borgare och sd:are. Så länge kommunismens och socialismens uttryck genomsyras av vänlighet, öppenhet, spontanitet, vilja att hjälpa varandra trots att folk kan vara helt obekanta med varann, den hårt arbetande arbetsklassen, deras lättsamma syn på livet och skämtsamma lite råa attityd och humor samt deras en för alla alla för en-tänk. Ja då kan jag stå ut med socialism och kommunism litegrann haha. Men allt är inte alltid så bra som det verkar. Dessa egenskaper kan ibland ganska lätt gå till överdrift också och då blir det en plåga istället. Men så länge folk kan visa respekt och inte vara alltför nyfikna eller frågvisa om privata saker så är det härligt vara här uppe ^^. Sen en till sak... spelar ingen roll om du är nationalist och patriot, konservativ, liberal, kommunist eller borgare... Alla kan umgås över gränserna med varandra på ett sätt som inte alltid går i söder. Dessutom så är alla dessa nationalister oavsett vad dom annars är, och älskar sitt land och vågar visa det också. Den uppfattningen får iaf jag. Man blir respekterad för den man är helt enkelt.

Snart ska jag flyga över till Seattle igen om bara några dagar och vara där en tid. I alla fall några veckor. Till Valborg har jag tänkt åka tillbaks till Sverige och Södertälje igen för att fira det. Sen blir det eventuellt att åka tillbaks igen till Usa några dagar efter Valborg för att sen återkomma en vecka eller så före Summerburst i Stockholm som jag längtar så enormt mycket till i juni =) Vet att fler än jag längtar eller hur pojkar och flickor ^^. Men kan hända jag blir kvar i Sverige efter Valborg men det vet jag inte än. Sitter just nu och tittar ut över Kiruna från en lägenhet högt upp i ett hus där en av dom jag hälsar på bor. Så underbar utsikt alltså! Man ser ut över nästan hela staden. Snöklädda fjäll längre upp mot nordväst till gränsen mot Norge. Påminner om hur det ser ut i delstaten Washington som jag bor i när jag bor i Usa. Och det påminner om Kanada och British Columbia med Klippiga Bergen där. Bara det att det är mycket frodigare, fuktigare och lummigare skog där, medan det är glesare och mer fjällskog här i Kiruna. Men det påminner mycket om varandra ändå *ler*.


Som avslutning tänkte jag i sedvanlig ordning, bjuda på ett youtubeklipp. Och vad passar då bättre än denna vackra låt som heter "Lapplands blå timme" när jag nu är här i Kiruna i Lappland. Lyssna och njut mina kära vänner i norr och syd, öst och väst, för det här... det är riktigt vackert och en del av den svenska kulturen! Den handlar visserligen om vintern och när det är som mörkast här men den går lyssna på oavsett årstid. För i mitten av maj så är det nästan redan midnattssol i Kiruna ^_^ Nu är dessa rallare visserligen från Gällivare som ligger 12 mil söder om Kiruna och som faktiskt påminner om hur många i Usa och då speciellt i "vilda västern", ännu går klädd. Diggar deras stil. Ser ut som hämtat ur en westernfilm men det är faktiskt i Gällivare i Lappland i Sverige. Låten och de andra låtarna som hör till kassettbandet är inspelade 1984 om mina kompisar här minns rätt, och det gör dom säkert, trots att ingen av dom heller var födda då haha.

Ta hand om er där ute! Och på återseende =)


Likes

Comments