Header

Contains affiliate links
Sitter just nu och kollar på sängbord i all ära och jag har insett att det finns hur mycket som helst inom inredningsvärlden, och hur mycket fint finns det inte ?! Allt från krom till mässing, marmor till grön och svart marmor (säger man grön marmor? haha.). Så mycket fina detaljer och coola koncept.
En pall som ett sängbord kan jag tycka se ut som något provisoriskt, att man har det för att man inte "hunnit fixa/köpa" något annat sängbord så tar man den där pallen man har ståendes i köket exempelvis. Jag tycker det kan vara ganska häftigt, har också sett att det kommit in pallliknande sängbord där slutet på benen är sprayade i mässing. Riktigt fränt. Pall som sängbord tycker jag passar i en stockholmslägenhet där sängen är på golvet och har alldeles för mycket textiler i sängen som en riktigt myshörna.
Något annat som jag tycker är riktig snyggt är sängbord som är helt täckt i speglar. Detta kan jag tycka ha inspirerats från USA. Jag sett många sovrum på Pinterest där dessa typer av sängbord förekommer, men dock är bordet ännu maffigar vilket Amerikanska sovrummen är generellt. En definition av maffigt! Men ett spegel sängbord tycker jag, ser väldigt exklusivt ut. Beror självklart också på sängbordets form och koncept.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu när verksamhetsåret för 2016 snart är slut vill jag bara pausa för ett tag och njuta av allt som hänt och och reflektera kring i det jag faktiskt gör just nu. 

Ideellt arbeta kan för många låta absurt och jag får ofta frågan "hur kan du jobba gratis". Så länge jag kan minnas har jag ordet engamenag varit något jag förknippats med. Men som min far alltid sagt till mig så är pengar inte alltid en form av betalning i det man gör. Om jag tänker tillbaka ett år ny inflyttad i en ny stad. 19 år och en helt annan människa än den jag är i dag. Jag trodde aldrig att jag skulle sitta med i en styrelse, åka på fantastiska konferenser, träffa hundratals nya människor, gå flera inspirerade föreläsningar men framförallt få vänner och erfarenheter för livet, som inte är mätbart med pengar. För mig är ideellt engameng så mycket mer än ett oavlönat arbete, det är gemenskap, 

Det är sjukt vad tiden har gått fort, och jag aldrig växt så mycket, lärt mig så mycket eller haft så extremt roligt som den här tiden i styrelsen, tur att det än inte är över. Jag kommer aldrig förstå mig på dem som bara väljer att plugga, har nog aldrig känt mig så hemma som jag gör idag. Ideellt engameng är det bästa valet jag gjort. 

Likes

Comments

Grupparbete från noll åtta, noll,noll till klockan fyra. Vi har suttit två veckor i sträck snart känns det som, så det har nästintill blivit på rutin, vilket är skönt. Är dock en spontan person, så gillar inte att livet går på ett o samma rullband, föredrar det där lilla hoppande scheman där dagarna inte allt är desamma. Självklart inte helt galna dagar men lagom galet, rutiner är tråkigt! Men dock väldigt bekvämt.

Direkt efter grupparbete stod det möte på schemat gällande projektgruppen som ska tillsättas nu i november. Så Patrik som är ordförande i S.E.R.O (Sveriges ekonomers riksorganisation) kom upp till Luleå från Stockholm. Mötet sprang iväg, vi hade bokat bord på uni:k, så det blev tapas som faktiskt var första gången jag testade detta. Jag älskar ju plockmat, buffé, bruncher, hotellffrukostar och dylik, då det finns så mycket att välja emellan. Att äta en stor portion av något är tråkigt, det har kanske att göra med att jag gillar förändringar, haha! summa sumarum det var riktig gott, vi fick chansen att lära känna Patrik lite bättre också vilket var uppskattat då vi kommer ha mycket med han att göra gällande SM.

Det blev en sen kväll eftersom vi hamnade i skybaren på Clarion därefter, där också tiden bara flög iväg. Så det blev en lång men en absolut härlig dag!

Likes

Comments

I måndags var min sista arbetsdag för den här sommaren. Väldigt uppskattande då jag har 2 veckor ledigt tills skolan börjar för mig. Dock bör jag kanske inte kalla det för ledighet. Jag har en tenta att skriva den 19:e Augusti. Jag klarade alla obligatoriska vilket är något jag verkligen hurrar för då vi hade en 15 poängs tenta och 7,5 poängs tenta, man kan säga att jag tentade av 50% mer än vad jag annars brukar. Det kändes nästan som känslan efter att man åkt fritt fall, skönt att det är över samtidigt som man avundas att man klarade det men man gör det aldrig igen.

Nu undrar ni säkert varför jag då har en tenta att skriva om jag har klarat allt det obligatoriska. Jag valde att läsa 150% alltså ytterligare en till kurs (Finansiell ekonomi) för lärandets skull. Det innebar så klart långa skoldagar med ännu mer föreläsningar, redovisningar och ytterligare en rapport att skriva samtidigt som jag hade styrelsearbete vid sidan om. Så nu när jag tänker tillbaka på vilka intensiva skoldagar det blev, mycket på samma gång särskilt när det kom till tenta mässigt när vi hade relativt tunga ämnen och att tenta av på en 15 poängs tenta samtidigt som man hade två andra, ungefär som att jag skulle tenta av på 200%. Därav valde jag att "spara" den här tentan till nu helt enkelt, så nu sitter jag här med massa tentaplugg framför mig tack vare min envishet att läsa mer.

Men jag måste ändå säga att jag kan nog inte känna mig mer än nöjd när det gäller min prioritering av tid, då det har varit en faktor jag brottats med för att få ihop det samtidigt som jag haft det så fantastiskt kul. Särskilt att jag hunnit engagera mig i så mycket annat utöver mitt styrelsejobb då vi gjort så mycket roligt. När jag finner något givande eller roligt är jag genast med i leken, precis så var det i våras, snarare särskilt så.

Min vår har inte varit som vilken vår som helst. Det är nog en period som har testat mig mest och inte pga valet att läsa mer, utan blandningen av allt det roliga, kämpiga och intensiva.


Likes

Comments

Ekonomsektionen har i år fått tillgång till en lokal som vi tänker öppna inför nolleperioden. Så jag har faktiskt tillsammans med min far byggt ihop en 4 meters lång bar som ska fraktas ner till Luleå från Kiruna. Den blev över min förväntan och kostade bara 1400kr. Vi fick den precis som vi ville ha den.

Likes

Comments

Dem flesta sitter och scrollar på instagram eller Facebook på deras "dötid" eller spelar candy rush eller något liknande. Förutom Facebook och Instagram så går jag ofta in på Hemmet.se och kikar lite på bostäder på min såkallade "dötid", nu tänker ni säkert att jag har planer på att investera i någon bostad. Men så är inte fallet, iallafall inte inom dem 2 kommande åren. Jag tycker bara det är så himla kul att kika lite, det finns så mycket fint att se. Som lägenheten jag hittade här nedan som finns i Göteborg. Den föll mig i smaken väldigt bra om säger så, med höga väggar, fina fönster, annorlunda planlösning, bra läge samt månadsavgift. Det finns många bostäder nuförtiden som är stela och tråkiga särskilt nyproduktion där allt är vitt med ett tråkigt kök som ser ut som plast, helt utan karaktär. Jag älskar dem här äldre lägenheterna/husen som har sin egen charm och inte sig lik någon annan. Med höga väggar, fina fönster och en rolig planlösning, där detaljerna gör skillnaden.

Jag tycker även det är intressant med bostadpriserna. Hur mycket dem faktisk har förändras dem senaste åren. För i dagens läge så är det bostadsbrist i många städer, där efterfrågan är större än utbudet och det inte byggs mer bostäder för att hyrestaket gör det olönsamt.

Kolla in balkongen, hur mysig (?!) och att den är i hjärtat av Vasastaden med utsikt över Vasaparken. Jag blev helt såld.

Likes

Comments

Varför känns det som att man ska bestiga Mount Everest när man ska sätta sig och ner och formulera ihop ett Personligt brev? Precis som att man får tunghäfta. Jag tror jag hade kunnat hålla på att pilla på det hur länge som helst utan att jag känt mig klar med det. Vad ska man ta med och inte? hur långt ska det vara? vad kan tänkas vara intressant? mm. Grejen jag tycker är jobbigast är att man måste skriva om det där personliga brevet beroende på vilket jobb man söker. Därför är CV så skönt, där handlar det mest om att bara ta med det väsentliga.

Jag har ett tips gällande CV:n och detär att skaffa Linkedin (https://www.linkedin.com). Det är en webbplats (för er som inte vet) där man kan sköta sin professionella nätverk. Genom att ha sitt CV där behöver man bara gå in och kolla vad man har gjort genom åren och välja ut det väsentliga än att sitta varenda gång och tänka igenom vad det är man egentligen har gjort och välja ut. Sparar tid och energi och sen så är det en perfekt mötesplats för företag och arbetssökande, så skaffa! 

ni hittar mig på länken: https://se.linkedin.com/in/isabelle-jönsson-82a818110

Likes

Comments

Kolla in frukosten, vi gick verkligen bananas när vi såg den. Fanns hur mycket som helst att välja på!! 

Frukosten måste ha gett hotellet en extra stjärna utöver allt det andra positiva såsom läge och inredning. Vi hade inte all inclusive, vi valde bara frukost inräknat(tror dock inte det fanns något annat alternativ). Vilket var bra då vi inte ville bli låst på hotellet och inte missa charmen med att gå ut och äta på resturang. Detta var verkligen perfekt för mig och Ida då vi både är frukost människor, rättare sagt älskar frukost. 

Så en stor frukost (skulle nog kalla det brunch egentligen) ute i solen gjorde att vi levde på den här frukosten, vi åt hur mycket som helst, vilket ledde till att vi skippade lunchen och åt bara middag därefter. Ibland hände det att vi tog någon glass mellan åt. Så ja vi levde verkligen på den där frukosten. 

Likes

Comments

Tiden har gått så fort men oj så roligt jag har haft. Det är sista dagen av semestern, väldigt blandade känslor att åka härifrån faktiskt. Vet inte om jag kommer sakna värmen, tzatzikin eller alla härliga människor vi träffat och lärt känna här. Har haft en galen vecka men samtidigt väldigt avslappnade, man kan säga vi har då levt upp till att ta dagen som den kommer. Men det bästa har nog ändå fått vara att få uppleva allt tillsammans med Ida.

En sjukt kul semester. 

Vi syns på återseende Grekland.

Likes

Comments