Idag var det dags att sko Affe. I vanliga fall skos han om var 6e vecka men denna gången blev det 8a veckor av olika anledningar. Hovarna hade växt mer än vanligt, upplever att de brukar göra det vid denna tiden. Affe har hårda, bra hovar men ganska små i förhållande till hans storlek. Hade önskat att de var lite större😂 För andra gången så la vi på honom sulor med silikon under. Jag upplevde en skillnad i hans steg efter förra skoningen så vi kom fram till att vi kör på samma denna gången med så får vi se hur det ser ut undertill nästa gång.

Min hovslagare är även min vännina privat, väldigt smidigt! Man har en liten gräddfil till att välja både dag, tid och ibland tar hon honom även om jag inte kan va med. Man ska vara rädd om sin hovslagare, det verkar råda brist på dessa? Att dessutom hitta en som är bra är ännu värre! Jag gillar min hovis filosofi kring skoningar, håll det så enkelt så som möjligt och titta på hela hästen inte bara stirra sig blind på hovarna. Enligt henne så finns det bara en vinkel som funkar och det är hästens egen vinkel och jag håller med henne! Tror man ska akta sig för att laborera för mycket med vinklar hit och dit.

Efteråt fick han gå ut på betet med sin kompis igen då jag hade lite ärenden att uträtta så jag fick rida lite senare på eftermiddagen istället. Ridpasset idag var kanon för det mesta. Jobbat mycket med att få honom att bära sig själv och inte kasta sig i handen vilket han gärna gör om man tillåter honom vilket inte leder till något gott för varken han eller mig. Att hålla bärigheten i övergångarna mellan gångarterna är jobbigt tycker han och jag kan komma på mig själv med att slarva med att bryta av och börja om ifall en övergång inte har blivit bra. Något jag måste påminna mig själv om!

I Affes hage finns ett vattendrag där vattnet aldrig står stilla, det är där jag hittar honom dessa varma dagar.

Likes

Comments