Vi serverte disse til dessert da vi hadde besøk forrige uke, og de falt virkelig i smak! Oppskriften på red velvet cake med cream cheese frosting er lånt fra Det søte liv, men ideén og komposisjonen er min egen :)

INGREDIENSER

Holder til 8 små kaker

Kakebunn

100 g smør - 3 dl sukker - 2 store egg - 2 dl surmelk - 1 ts vaniljeessens - 1 ss kakao - 1 ts eddik - 1 ts natron - 4,5 dl hvetemel - 4 ss rød konditorfarge (her bør du bruke den veldig konsentrerte typen fra f.eks. Cacas)

Cream cheese frosting

400 g kremost - 200 g smør - 2 ts vaniljesukker - 750 g melis

Sjokoladekant

300 gram 70% sjokolade

Du trenger også:

1 kakering i valgfri størrelse (jeg brukte en med 9 cm i diameter) - sprøytepose - bakepapir - 125 gram bringebær (ferske)

FREMGANGSMÅTE

1. Pisk sammen mykt smør og sukker. Pisk inn eggene til en kremete smørkrem. Rør i surmelk, vaniljeekstrakt og kakao. Rør ut natron i eddik. Ha dette i deigen. Bland så i hvetemel til du får en glatt og klumpfri deig (bruk gjerne elektrisk håndmikser i et par minutter). Pisk til slutt inn den røde konditorfargen.

2. Hell deigen i en langpanne (den typen som følger med stekeovnen) med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnen midt i ovnen ved 180°C i ca 15 min (sjekk med kakenål at kakebunnen er gjennomstekt). Avkjøl kaken på rist..

3. Klipp til strimler av bakepapir i den størrelsen kanten din skal være. Her var den 9 cm rundt, og ca 2,5 cm høy. Jeg trengte da 8 strimler som jeg la utover. Det er lurt å legge de på et helt stykke bakepapir eller en fjøl, da det blir litt søl. Smelt sjokoladen i vannbad, og hell den deretter i en sprøyteposeplastpose. Klipp til et hull på ca 3-4 mm og sprøyt utover strimmelen av bakepapir som på bildet under. Bruk gjerne en tannpirker/gaffel til å blande sjokoladen så den henger bedre sammen. La den stivne i ca 45 min, men følg med så den ikke stivner for mye, den skal være akkurat sånn at du får bøyd den uten at den knekker.

4. Til ostekremen piskes romtemperert kremost sammen med mykt, romtemperert smør. Tilsett vaniljesukker og melisen litt om gangen. Pisk til du får en luftig ostekrem.

5. Ta kakeringen og trykk ut 16 runde biter av kakebunnen når den er avkjølt. Så plasserer du kakeringen på tallerkenen du skal bruke til kake nr 1, og legger en av kakebitene oppi. Ha på et lag med ostekrem og 3-4 bringebær før du legger en kakebit til oppå. Hold forsiktig på toppen av kaken mens du drar av kakeringen. Topp med ostekrem i valgfri form, jeg blandet halvparten av ostekremen med litt rød konditorfarge og sprøytet på toppen med sprøytepose, men det kan også bare smøres på. Så tar du en av sjokoladekantene (med bakepapir) og bretter den forsiktig rundt kaken. Den kan "festes" med litt ostekrem i skjøten. Om den er nok stivnet kan du dra av bakepapiret med en gang.

ENJOY!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Forrige uke fylte verdens beste venn 4 år! Jeg tenker fortsatt på han som en valp, han har liksom aldri vokst fra seg valpefjeset (eller valpeøynene når han vil ha noe...). Uansett, gullet mitt fortjente en skikkelig feiring og fikk både ballong (yay) og leverposteikake med klementiner, det aller beste han vet :)

it's a pawty 🐾

Gratulerer med dagen verdens beste Scott! Du fortjener alle godbitene i hele verden 💙

Likes

Comments

For en deilig søndagsmorgen! Vi startet dagen med smoothie, kesam og kaffe i senga, helt uten stress :) På fredag hadde vi gjester på besøk og serverte 4-retters middag; kamskjell, gazpacho, lammecarré og mini red velvet-cakes. Tenkte å dele oppskriften på 3 av rettene med dere i løpet av uken!

I går var forsåvidt også rolig, og det har vært veldig lite trening denne uken for min del, så etterpå skal jeg på Barry's en tur! Neste uke står det mye spennende og hyggelig på planen, men jeg skal prøve å få presset inn både trening og blogg innimellom alt.

Ha en fortsatt god søndag!

Likes

Comments

God fredag! Noe av det beste jeg vet på fredager er å høre på musikk mens jeg jobber, og tenkte jeg skulle dele noen fredagsfavoritter med dere :) Det er ingen hemmelighet at min absolutte favorittartist er John Mayer, og jeg kan høre på sangene i timesvis. Helst de gamle gode, men jeg elsker alt. Jeg begynte å høre mye på musikken hans når jeg jobbet på Eplehuset på videregående, og vi startet alltid morgenene der med å sette på Mayer på alle høyttalerne mens vi drakk kaffe. Gode minner!

Friday playlist:

Ed Sheeran ft. John Mayer - Thinking out loud

Ed Sheeran ft. John mayer - Don't

John Mayer - Slow Dancing In A Burning Room (Live in LA)

John Mayer - In Your Atmosphere

John Mayer - Covered in rain

John Mayer - Edge of Desire (Live. Ikke en god versjon av låten, men talen han holder på begynnelsen er fantastisk. Goosebump alert!)

Cause life is just too short to keep playing the game

Likes

Comments

Mine nye vintersko! Me&MyCousin på Fornebu hadde 20% på hele butikken, så da måtte jeg bare unne meg disse fra Diemme. De har helt fantastisk myk pels inni også, gleder meg til å bruke disse når det blir kaldere.

Likes

Comments

Hei! Forrige uke var en skikkelig dårlig blogguke, det skjedde veldig lite spennende annet enn trening og jobb for min del, og dagene bare fløy avgårde. Jeg er midt i en jobbsøkingsprosess siden jeg er ferdig i vikariatet jeg er i nå 30. november, så det går med mye tid til det :) Etter 1 år og 3 måneder hos Ticket blir det veldig spennende å se hva jeg ender opp med å gjøre fremover. Jeg skal holde dere oppdatert!

Helgen gikk også i ett, fredag kveld brukte jeg sammen med en veldig sliten hund som var i barnehagen både onsdag, torsdag og fredag. Han går i hundebarnehage på Fornebu og stortrives, det kan virkelig anbefales om du har like dårlig samvittighet som meg for å la hunden være alene hele dagen.. Her leverer man om morgenen og henter etter jobb, og i løpet av dagen har hunden fått lekt masse med andre hunder og vært på en lang tur, på fredag hadde de vært 4 timer på stranden og bare kost seg. For et hundeliv :)

Jeg startet lørdagen på morgentrening hos Barry's kl 09.40 sammen med en venninne, og deretter gikk turen til Sverige for å hente nye nattbord/bord til soverommet. Fikk i tillegg fylt opp Nocco-lageret mitt, kjøpt inn til julekalenderen til kjæresten min og handlet masse ting jeg absolutt ikke trengte på DollarStore, haha. Kom hjem veldig sent, så det var egentlig bare rett i seng.

afternoon tea

På søndag var jeg på brunch/afternoon tea på Bristol med noen venninner! En superhyggelig søndagsaktivitet, vi satt i 3 timer og bare pratet, spiste og drakk te/kakao.

I dag er det foreløpig bare jobb på planen for min del, og et lite håp om å få hengt opp nye nattbord i løpet av kvelden. Ha en fin mandag!

Likes

Comments

Her er noen bilder av soverommet vårt, samt en liten sniktitt på min del av walk-in-closet'en. Det mangler fortsatt nye nattbord og et lite coffeetable ved siden av stolen, men det har absolutt kommet seg!

Emmaline av SNIK + Unicorn av Lora Zombie

Og til sist en del av veskesamlingen :) Den hvite LV Neverfull'en er til salgs forressten, om noen skulle være interessert!

Ha en riktig god søndag!

Likes

Comments

God fredagsmorgen! Jeg er (som vanlig nå i høstmørket) ganske trøtt, men heldigvis har jeg en ganske avslappet jobbdag foran meg som stort sett består av å lage blogginnlegg til Tickets Reiseblogg. :)

Ellers har uken stort sett gått med til jobb og trening. Jeg trener som nevnt tidligere på Barry's Bootcamp, hvor jeg faktisk jobbet en periode også. Jeg er der 2 ganger i uken på PT-time og ellers på timer som det passer meg, 2-3 ganger i uken. Anbefaler virkelig å teste det ut hvis du bor i Oslo-området (eller Bergen)!

Senere i dag får vi familie på besøk, og det er planlagt meksikansk aften med forskjellig tacos, Corona og Passionfruit-mojitos, så det blir hyggelig! Endelig begynner ting å komme på plass i annen etasje av leiligheten også, jeg lovet jo å vise bilde av bildet jeg kjøpte, men det har tatt litt tid å få hengt det opp. I går kveld kom det endelig opp sammen med litt andre ting, så jeg skal prøve å få tatt litt bilder i helgen :)

Ønsker dere en god helg!

Likes

Comments

Untitled #14


by iselinfjeld featuring a man pouch bag

Genser Samsøe&Samsøe - Skjorte Filippa K - Blazer Filippa K - Bukse Malene Birger - Skjerf Mulberry - Veske Celiné - Sko Gucci

Ah, så mye fint! Blazeren og vesken har jeg allerede, og buksen står høyt på ønskelisten etter at jeg prøvde den i helgen, det samme med skjorten. Genseren i kasjmir fra Samsøe er virkelig et must have for høsten! Skoene fra Gucci skal jeg innrømme at jeg lo av når jeg så de første gang, men de har virkelig vokst på meg. Egner seg nok best inne i Oslo-sørpe though..

Likes

Comments