Header

Hoppas ni kommer tillbaka till våren!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

i början av September for jag och Björn till vackra Italien för att vara med på ett fantastiskt bröllop. Resan var magisk.

Likes

Comments

Såhär kan det se ut när man har crazy hair day i skolan!

Imorse hade Björn sin första PT träning, jag köpte nämligen ett 10- pack när han fyllde år. Snäll som jag är bokade jag en måndag kl 6.45 och sa till tränaren att Björn var rädd att det inte skulle vara tillräckligt jobbigt. Gissa om han var trött efteråt!


Trevlig kväll,

Likes

Comments

Nu avslutar vi en helg som gått i lugnets tecken (så lugnt det kan bli med två barn). Vi har hunnit med simlektion till Melker, besökt flera lekplatser, sett flertalet fyrverkerier och självklart har det hunnits med massvis av bad.

Det har varit en fin helg!

Likes

Comments

Nu har vi bott på Malta ett år år och sex månader. Innan vi flyttade hit semestrade vi i Asien i två månader och det känns som hundra år sedan! Jag har hört att man inte bott i ett land om man inte stannat på platsen över ett år. Nu kan vi verkligen se oss som utlandssvenskar ;-) ...

Likes

Comments

Björn kom tillbaka från Riga igår, han var glad att vara tillbaka hos sin kärleksfulla familj


Jag var mer vaken än sovandes inatt på grund av hårda sparkar i ansiktet. Klockan 05.15 gav miniboxaren upp och jag fick slasa mig upp ur sängen. Min mycket kortsiktiga plan var att ta mig ut till soffan, sätta på tvn och halsova en timme till. TV:n fungerar inte.. Björn kom hem från Riga igår och skulle testa Melkers playstation (som heller inte fungerar) och han har lekt med sladdarna utan att sätta tillbaka det. Super jobbigt och börja fiffla med sladdar innan man ens druckit kaffe. Efter en halvtimme skiter jag i det, då har Sture redan hunnit stissa upp sig över en studsboll.

Sen vaknar Melker... eller han hinner knappt vakna innan han får världens utbrott för han inte får spela iPad. Gråter hysteriskt på köksgolvet och det finns ingen återvändo, ger jag mig nu kommer jag få det i nacken.

Melker : "wuuuaaaaaaaaaaaaaaaaa IPAAAAAAAAAAAAAAAD"

Ut kommer en nyvaken Björn: "- VAFAN HÄNDER?!"

Jag "- Han får inte spela iPad. Men Välkommen hem älskling, nu när du ändå är uppe går jag och lägger mig en stund."


Efter två timmars sömn kändes det som en ny morgondag, en lite bättre sådan! (Björn ser däremot lite trött ut.)

Likes

Comments

Godkväll mina vänner!

Idag fick Melker en kompis! De ska gå tillsammans till skolan imorgon, och det bästa är att pojken bor gatan nedanför oss. Det är en stor lättnad att veta att Melker har det bra i skolan, han sken som en sol idag, helt underbart att se. Inatt kommer Björn tillbaka från Riga, så imorgon lär han vara ännu gladare.

Jag är också på bra humör, vi har nämligen precis fått svenska tv-kanaler! Jag har sett Wallander 3 dagar i rad nu. Eller, vi hade dem svenska kanalerna förra veckan med men då vann jag ingen rond mot fotbollen eller barnprogram. Innan vi fick box har vi endast haft Netflix. Efter 1,5 år känns Netflix inte ett dugg spännande längre. Internet är inte heller som i Sverige, man kan inte lita på anslutningen. Vi har exempelvis inte Wifi i sovrummen och internet räcker inte för att slå på en serie från dreamfilm. Med en del (många) saker är det som att man åker tillbaka 20 år i tiden när man kommer till Malta.

Sturelito ligger i feber, bäst att jag lägger mig om han behöver mig inatt.

Godnatt,Likes

Comments

Jag är glad att vi har en fin relation med vår första aupair, Anna. Även efter hon flyttade ut har barnen fått träffa henne regelbundet, hon flyttade nämligen inte tillbaka till Sverige utan stannade kvar på ön. Anna hälsade på idag med presenter till barnen, gulligt! Det är kul att Anna fortfarande tycker om Sture efter han varje dag i flera månader stormade hennes dörr klockan fem på morgonen!

Just nu har vi inte en svensk aupair utan en tjej som heter Johanna från Colombia som hjälper oss med barn och hem. Johanna är också helt fantastisk och jag vet inte hur vi någonsin ska klara oss utan henne. Hon är helt galet hjälpsam och ibland skäms jag hur hon skämmer bort oss.

Funderar ni på Aupair rekommenderar jag det varmt!


Likes

Comments

Jag har bestämt mig för att ta tag i min blogg igen, och eftersom mina inlägg varit nästintill obefintliga de senaste månaderna tänkte jag att det är på plats med en kort presentation av mig själv.

Jag och min sambo flyttade med våra barn till Malta 2016. Anledningen till besultet var att min sambo fick en tjänst som vi helt enkelt inte kunde tacka nej till. De första tre månaderna som vi bodde på Malta var enligt mig totalt svarta, jag tyckte det var jobbigt att gå hemma med två barn när jag inte kände någon och inte hittade någonstans. Det var först när jag började jobba som det vände. Jag började på ett företag vid namn Raketech som skribent. På Raketech fick jag lära mig nya saker och jag fick träffa människor från hela världen. Jag fick en chans att utvecklas och idag är jag kvar på samma företag som Head of Content. Jag trivs otroligt bra på Malta och vi har ingen plan på att flytta hem inom dem närmaste åren.

Kommentera gärna om ni vill ni veta mer om mig, familjen, livet utomlands eller om ni har tips på ämnen att skriva om!


Vad händer på Malta idag?


Idag är det Public holiday vilket betyder att jag och pojkarna är lediga! Björn jobbar i Riga under några dagar och jag gör mitt bästa för att underhålla kidsen hemma. Det är skönt att ha poolen på terrassen då barnen kan springa ut och in precis som dem vill. Sture tycker inte om att bada i havet och lekplatserna är brännheta (min ursäkt för att med gott samvete kunna skippa att promenera runt i värmen).

Jag läste en artikel tidigare idag, en artikel om vad man kan göra på Malta med barn under varma sommardagar om man skulle tröttna på att bada.. Ett förslag var att gå på museum.... tjena, Sture på ett museum låter dyrt. Ett annat tips var att åka till flygplatsen. "Barn vi är lediga, låt oss Hänga på flygplatsen". Utbudet av barnaktiviteter under heta sommardagar är som ni förstår något begränsat.

Nej, när mina barn tröttnar på att bada sätter jag på utomhusduschen som får agera vattenspridare. Kanon!


Likes

Comments


Semesterperioden är över. Semestern som bestod av tre veckor (med regn) i Sverige. Det var super härligt att träffa nära och kära och sen var det också skönt att få komma tillbaka till sitt eget hem på Malta.

Första veckan efter semestern har varit minst sagt het. Från regniga Sverige till värmeböljan Lucifer. Vi åkte tydligen till Sverige i helt rätt tid, vi har haft ett par (för) varma dagar men idag kom det ett par svalkande vindar och den värsta värmen sägs vara över. Söndagsmorgonen började med att hela familjen promenerade ner för att svalka oss i havet för att sen äta English breakfast på en uteservering. Därefter gick jag hem med barnen, vilket betyder att jag besteg 3 backar med andan i halsen och svettig som om jag sprungit maraton. Väl hemma slängde vi oss i poolen, gick in och drog för gardinerna och lät AC:n jobba på fullt ös. Jag som är blekare än någonsin borde verkligen sitta på terrassen men jag satsar på det nästa helg, då är det troligen mer bekväma grader. Jag kan heller inte dölja min uteblivna bränna då mitt smink är totalt värdelöst när det är 30 grader +. Aja, Blekast vinner!


Likes

Comments