Header

Denna ruggigt blåsiga onsdagkväll har jag köpt chips , dippa och en flaska vin. Som en klapp på axeln för att jag tar mig igenom diverse utmaningar på jobbet. För att jag går utanför min comfort zone lite men ofta och utmanar mig själv till att utvecklas både som person och som chef.

Likes

Comments

Eloge till mig som överlevde den här dagen. Tur att jag älskar mitt jobb så kroppen kan gå på vilja (och kaffe) fast jag är tom på energi.

När jag slutade för dagen letade jag efter en plastficka som Melker ska ha med till skolan, och ett anteckningsblock. Jag hade nämligen skickat med fel sorts plastficka och då får Melker inte hem veckans läsbok.

Björn hade möte med Miss Rebecka (fröken) förra veckan och då kom de överens om att Rebecka ska skriva till oss när Melker fattas grejer och liknande. Innan mötet fick vi inte reda på någonting. Eftersom kommunikationen är dålig gäller det att ha stenkoll på allt , glömmer man skicka med en tom kopp till exempel - då får Melker ingen mjölk. Då kan alltså hela klassen få mjölk förutom den stackaren vars föräldrar glömde packa en tom mugg. Sjukt. Varför kan man inte ha muggar ståendes i skolan?

Miss Rebecka berättade för Björn att Melker har börjat prata maltesiska. Han gör sig förstådd även om han har lite svårt med uttalet. Häftigt! :)

  • 113 readers

Likes

Comments

Sture började snurra vid 12 och jag lyfte över honom i vår säng. 02.30 gav jag upp, det var bara att pallra sig upp och slänga på tvn!

Klockan 05 kan jag väcka Rebecka (aupair), innan dess känns det inte humant :)

  • 133 readers

Likes

Comments

Vi hakade på två par för en lunch nere i Spinola bay igår. Därefter åkte vi hem och jag tog en timmes vila innan några vänner kom över på middag.


Idag har jag inte ens gått utanför dörren, Björn tog med sig Melker och badade sen åkte de på marknad. De köpte inneskor till oss - välbehövligt! Jag och Sture har tvättat och gjort knäckebröd (som jag fick slänga för dem blev brända).

  • 203 readers

Likes

CommentsIgår var vi ute och åt med Björns kontor, och en familj som funderar på att flytta till Malta. Sture är inte den mest restaurangvänliga ungen, men precis lagom till att gafflarna började flyga kunde jag enkelt somna honom i vagnen. Även Melker somnade innan maten, sittandes i en stol.

Vi får se vad lördagen bjuder på. 14 grader molnigt - inget höjdarväder.

  • 242 readers

Likes

Comments

Nu har det flyttat in en tjej hos oss som kommer hjälpa till med barnen. Rebecka som hon heter kom igår, och eftersom Melker varit ledig från skolan kunde dem två lära känna varandra genom att umgås själva idag.

Innan Rebecka kom fick Melker hänga med Björn och jobba, han hängde även med mig till kontoret. Inga problem där inte, Melker satt som ett ljus bredvid mitt skrivbord och kollade iPad. Sen käkade vi en pizza-lunch, jag hade gärna haft med mig Melker oftare.


  • 470 readers

Likes

Comments

Aldrig fel med en present på sitt skrivbord när man är tillbaka från semestern!

  • 607 readers

Likes

Comments

Efter taxi tåg och två flygresor är vi äntligen hemma i vår lägenhet på Malta. Det är inte särskilt praktiskt att resa med vagn, 4 rullväskor och 4 mindre väskor, jag skulle vilja säga att det är ett mirakel att vi kom på och av tåget. När vi äntligen lämnat väskor och vagn började jagandet av bus-Sture som älskar att springa bort från sina föräldrar. Men på båda flygresorna sov Sture, så allt spring var värt mödan.


När vi kom hem fick vi dock en chock, jösses så kallt i lägenheten! Det är 13 grader utomhus, ungefär 15 grader inomhus. Nu ligger vi nerbäddade med dubbla pyjamaser och täcken.
Vi har hört skräckhistorier om Maltas kalla och fuktiga vintrar, nu börjar jag förstå.

Men det är skönt att vara hemma ändå, för det känns verkligen som det här är vårt hem nu. Men det var härligt att träffa nära och kära i Sverige, det har varit en bra julsemester. :)

  • 636 readers

Likes

Comments

Igår checkade jag och Björn in på hotell - endast för att vi skulle få oss en god natts sömn.

11 timmar pang boom , nu är man utvilad!

  • 794 readers

Likes

Comments

Vi lånar ett supermysigt hus utanför Helsingborg.

Julafton spenderade vi i Bjärnum, minst sagt lantligt. Utan wifi, skogspromenader och endast en braskamin som värmde oss.

Pojkarna stortrivs i Sverige!

  • 945 readers

Likes

Comments