Godmorgon!
Denna helgen är jag ledig från jobb. Så skönt, behöver verkligen 3 dagar ledigt. Jag ska snart åka till stallet, blir ett lättare pass på Erwina. Planen är att trava över lite bommar men ska kolla av med hennes förra ägare hur vi ska lägga upp ridningen idag. Det är ju viktigt att man lägger upp en bra plan eftersom hon bara är 5 år.
Efter stallet ska jag hem, fixa mig sen ut och träffa kompisar.
Hur söt är hon inte? Jag smälter!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Förutom de 2 senaste inläggen så var det ju ett bra tag sen jag skrev här. Det har hänt en del sen sist, så mycket att jag inte ens vet vart jag ska börja... En av sakerna är i alla fall att jag har typ fått fast jobb, jag är anställd till Januari, och sen kommer dem förlänga anställningen, förhoppningsvis!
En annan sak som har hänt är att jag nu inte längre är i förhållande efter 4,5 år. Ibland känns inte saker rätt, och mår man inte bra i ett förhållande så är det bästa man kan göra att avsluta det. Har börjat vänja mig vid det nu efter snart 2 månader som singel, men i början kändes det ensamt och ovant. Men det är tur att jag har så många fina människor i min omgivning som finns där för mig!
Jaa sen har jag ju köpt häst, så det har varit mycket kring just det som besiktning osv.
Jag mår i alla fall bra och lever ett "nytt" liv.

Likes

Comments

Detta är Erwina, ett sto född 2012, alltså 5 år gammal. Hon är importerad från Tyskland som föl och har blivit inriden här i Sverige av personerna vi köpte henne utav. Som ni ser på bilden så är hon mörkbrun med vita hår i pannan och på mulen. Hennes man är mörkbrun med ljusbruna slingor. Erwina är väldigt känslig i ridningen och gör allt man ber henne om. Men innan man hoppar upp och rider henne vill hon gärna springa av sin energi annars blir hon en tickande bomb. När det gäller att hoppa över hinder så hoppar Erwina över ALLT, och skulle det vara ett tittigt hinder så hoppar hon bara lite högre än vad hon behöver. Erwina älskar mat och har därför lätt för att bli rund om magen, men så länge hon rör på sig så är det inga problem. För att bara vara 5 år så är hon väldigt snäll och okomplicerad, men det finns saker som hon tycker är läskigare än andra som tillexempel en shettis som kör vagn då flyger hon upp i taket. Erwina älskar att stå och mysa i stallgången och söker kontakt med människor som finns i hennes närhet. Har du godis så är hon enligt dig den bästa människan i hela världen. Det finns inte så jätte mycket mer att säga om denna underbara häst, ni får helt enkelt följa med på våran resa och se vad framtiden har att erbjuda oss.

Likes

Comments

Jag har pratat om det länge här på bloggen, jag tror till och med jag har pratat om det ända sen jag började blogga för ca. 6 år sedan. Min dröm har jag kämpat för i stort sett hela mitt liv, och någon enkel resa dit har det inte varit. Jag har mött många motgångar och varit nära på att ge upp. Men nu kan jag med handen på hjärtat och med en lycka som är svår att beskriva, säga att min dröm är inte längre bara en dröm utan verklighet. Jag är nu ägare till denna underbara varelse ni kan se nedan på bilden. En egen häst har varit min största dröm i livet och nu är min dröm min verklighet.

​Det kommer inlägg där jag kommer presentera henne och berätta vår historia! 

Likes

Comments

Hur gammal var du när du börja rida? Jag var 5-6 år när jag började rida på ridskola.

Vad hände på din värsta avramling? Det har aldrig hänt något jätte dramatiskt, alltså skador. Men jag minns en gång för länge sen när jag ramlade av hamna så jag låg på ryggen och massa hästar galopperade över mig. Det var lite läskigt att se massa hovar över sig när man öppna ögonen.

Hur många år var den yngsta hästen du ridit? En häst som precis blivit 4 år.

Vad tycker du är roligast när det gäller att sitta på hästryggen? Hoppa & trimma i trav.

Hur många gånger har du ramlat av under ett ridpass? Om jag inte minns fel så var det nog 3 gånger.

Hur länge har du ridit? Ca. 13 år

Vad har du för mål inom ridningen? Just nu är mitt mål att köpa en häst för att sedan kunna utvecklas tillsammans.

Vad skulle kunna få dig att sluta rida? Ingenting, men om jag hade blivit rejält skadad så hade jag ju varit tvungen.

Likes

Comments

Nu har jag och mamma fixat så vi har en stallplats på en jätte fin gård 3 kilometer från där vi bor. Igår var vi där och pratade med dem som fanns i stallet och alla verkade jätte trevliga.
Paddock med bra underlag finns på gården samt 2 stora ridhus som ligger väldigt nära.
Finns gott om utrymme för foder och utrustning, även en spolspilta! Jätte stora fina gräshagar, så det kan inte bli bättre.
Imorgon ska vi prov rida en häst, sen börjar jag jobba och då kommer mamma själv åka och kolla på ytterligare en häst.
Jag känner att det börjar närma sig nu, och vi är väl förbereda.
Så om vi hittar hästen denna veckan, så kan vi ta hem den redan nästa vecka!
Vet ni vad som hände igår när jag skulle gymma första gången på 2 månader? Jo jag lägger in alla mina saker i skåpet och knippsar igen hänglåset. Tror ni inte då att nyckeln ligger inne i skåpet? Tur man har en syster som jobbar på det gymmet, så vi fick bryta upp hänglåset, haha!

Likes

Comments

Idag fick jag äntligen mina efterlängtade skattepengar. Så nu är man några tusen rikare på kontot. Skulle egentligen få dem i Juni, men hade glömt att lämna mina bankuppgifter, hehe.
Idag har jag storstädat mitt rum. Känns skönt att ha det gjort! Inget fint väder idag heller, blåser sjukt mycket!
Idag fyller föresten min lilla katt år, så jag var nyss i affären och skämde bort henne med massa gott.

Likes

Comments

Eftersom jag jobbade kväll igår och inte somnade förens vid 01:00 så vaknade jag inte förens nu. Ska jobba kväll idag också, men innan det ska jag hämta ut mitt körkort som är på posten!
I morgon ska min gamla tränare följa med till ett stall som har några hästar till salu. Och eftersom det är ett försäljningsstall så måste det bli ett snabbt beslut. Så om vi hittar en häst vi vill köpa så kommer vi ringa till en besiktning redan på måndag för att boka en tid.
Men nu får jag nog ta mig upp ur sängen om jag ska hinna göra något innan jobb passet börjar!

Likes

Comments