Hur gammal var du när du börja rida? Jag var 5-6 år när jag började rida på ridskola.

Vad hände på din värsta avramling? Det har aldrig hänt något jätte dramatiskt, alltså skador. Men jag minns en gång för länge sen när jag ramlade av hamna så jag låg på ryggen och massa hästar galopperade över mig. Det var lite läskigt att se massa hovar över sig när man öppna ögonen.

Hur många år var den yngsta hästen du ridit? En häst som precis blivit 4 år.

Vad tycker du är roligast när det gäller att sitta på hästryggen? Hoppa & trimma i trav.

Hur många gånger har du ramlat av under ett ridpass? Om jag inte minns fel så var det nog 3 gånger.

Hur länge har du ridit? Ca. 13 år

Vad har du för mål inom ridningen? Just nu är mitt mål att köpa en häst för att sedan kunna utvecklas tillsammans.

Vad skulle kunna få dig att sluta rida? Ingenting, men om jag hade blivit rejält skadad så hade jag ju varit tvungen.

Likes

Comments

Nu har jag och mamma fixat så vi har en stallplats på en jätte fin gård 3 kilometer från där vi bor. Igår var vi där och pratade med dem som fanns i stallet och alla verkade jätte trevliga.
Paddock med bra underlag finns på gården samt 2 stora ridhus som ligger väldigt nära.
Finns gott om utrymme för foder och utrustning, även en spolspilta! Jätte stora fina gräshagar, så det kan inte bli bättre.
Imorgon ska vi prov rida en häst, sen börjar jag jobba och då kommer mamma själv åka och kolla på ytterligare en häst.
Jag känner att det börjar närma sig nu, och vi är väl förbereda.
Så om vi hittar hästen denna veckan, så kan vi ta hem den redan nästa vecka!
Vet ni vad som hände igår när jag skulle gymma första gången på 2 månader? Jo jag lägger in alla mina saker i skåpet och knippsar igen hänglåset. Tror ni inte då att nyckeln ligger inne i skåpet? Tur man har en syster som jobbar på det gymmet, så vi fick bryta upp hänglåset, haha!

Likes

Comments

Idag fick jag äntligen mina efterlängtade skattepengar. Så nu är man några tusen rikare på kontot. Skulle egentligen få dem i Juni, men hade glömt att lämna mina bankuppgifter, hehe.
Idag har jag storstädat mitt rum. Känns skönt att ha det gjort! Inget fint väder idag heller, blåser sjukt mycket!
Idag fyller föresten min lilla katt år, så jag var nyss i affären och skämde bort henne med massa gott.

Likes

Comments

Eftersom jag jobbade kväll igår och inte somnade förens vid 01:00 så vaknade jag inte förens nu. Ska jobba kväll idag också, men innan det ska jag hämta ut mitt körkort som är på posten!
I morgon ska min gamla tränare följa med till ett stall som har några hästar till salu. Och eftersom det är ett försäljningsstall så måste det bli ett snabbt beslut. Så om vi hittar en häst vi vill köpa så kommer vi ringa till en besiktning redan på måndag för att boka en tid.
Men nu får jag nog ta mig upp ur sängen om jag ska hinna göra något innan jobb passet börjar!

Likes

Comments

Igår slängde jag den halv trasiga och slitna övningskörnings skylten i soptunnan, för igår så klarade jag uppkörningen och har nu äntligen fått mitt körkort.
Det känns så overkligt, men så skönt att slippa lägga pengar på körlektioner osv. Mitt körkort gick på ca. 18.000 kr. Trodde faktiskt att körkortet skulle kosta runt 40.000, men det gjorde det inte.
Jag mådde egentligen inte alls bra igår, vaknade av att jag hade ont i magen och mådde illa, inte nervositet utan något annat. Så jag trodde först inte att jag skulle klara av att köra, men när jag väl satt i bilen försvann det. Hade fortfarande ont i magen & mådde illa när jag kom hem på kvällen så åt nästan inte någon mat på hela dagen.
Idag mår jag mycket bättre och har kört själv i bilen för första gången! Kändes så tomt och tyst så var tvungen att sätta på radion, haha.
Detta var då en av de händelser jag snacka om som händer denna veckan. Vi får se om det händer något mer roligt innan veckan är slut!

Likes

Comments

1. Snygg trälåda som man kan ha växter i. Kostade 50;-.

2. Vit tävlingstopp för 99;-.

3. Vas till mina vita rosor. 50;-

4. Nytt mobilskal från iDeal of sweden. Haft ett sen tidigare som räddat min mobil från att gå söder x antal gånger. 119;-

5. Matta till rummet vi nyss renoverat. 149;-

5. Ekologisk hov olja. 39;-

6. Tränings tights. 199;-

7. Ridjacka 250;-

Köpte även några andra saker som hönät, borstar, hårprodukter osv men inget som är roligt att se på bild.
Allt som allt blev det ca. 1.300;-. Trodde jag skulle handla för 3000;-, men dem pengarna får hamna på sparkontot nu.

Likes

Comments

Kom hem för en timme sen från Ullared Gekås, varit där hela dagen och handlat. Helt död just nu.
Om ni vill kan jag visa några intressanta saker jag köpt, men det får bli i ett annat inlägg.
Längtar så mycket till nästa vecka, 3 roliga saker är planerade och det ska ni få följa med på. Så läs bloggen då så får ni veta vad det är för spännande som kommer hända!
Nu ska jag inreda mitt nya sminkbord som jag byggde igår. Ett helvete att bygga Ikeas möbler, brutna naglar och dåligt humör får man på köpet.
Lägger upp ett inlägg imorgon vad jag köpte idag på Ullared Gekås.

Likes

Comments

Gissa vad?! Jag klarade teori provet till körkortet! Det lönar sig visst att plugga non stop i en hel dag. Detta gjorde verkligen mig lycklig, nu kan jag snart uppfylla ett mål jag har i livet och det känns så bra.
Så kul också att familj blir glada för min skull, de vet hur arg och besviken jag var när jag inte klara det första gången.
Mamma och jag har gjort en cheesecake så den ska ätas innan jag börjar jobba. Slutar 23:15, kommer vara helt död då jag gick upp tidigt imorse.

Likes

Comments