Erwina har gjort stora framsteg under den korta tid jag har ägt henne. Ett problem vi hade i början med henne var att hon inte ville lyfta hovarna, och när hon väl gjorde det så var det svårt att hålla kvar då hon försökte antingen gå eller sätta ner hoven. Nu lyfter hon hovarna själv och står alldeles stilla!
Ett annat problem vi haft är att hon försökt springa till dörren i ridhuset. När man skulle lägga en volt och vända bort från dörren så gick hon sidleds och vände huvudet åt andra hållet och sprang mot dörren. Men är man envis och bestämd som ryttare så får man sin vilja igenom. Det händer ibland fortfarande att hon försöker, men om man säger till henne så lyssnar hon på en.
Vi har även haft svårt att få henne att stå stilla när vi ska spänna sadelgjorden/hoppa upp på henne själv utan att någon håller i, men det problemet är också borta!
Det är så sjukt kul att vara ägare till en unghäst på 5 år. Hon utvecklas hela tiden både i hantering och i ridningen. De tre senaste gångerna jag har ridit henne har hon varit magiskt fin! Märktes inte ens att hon vila igår.
Imorgon tänkte jag ladda upp någon video på youtube så ni får se henne!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag jobbar varannan måndag och denna måndagen är jag ledig! 🙌🏼
Igår skrev jag en anteckning på telefonen vad som ska göras denna veckan.

-Baka julgodis 🍭🍫🍬⛄️🎅🏼
-Handla julklappar🎁
-Köpa säng Ikea 💸
-Städa ✨
-Träffa vänner 👧🏽👱🏽‍♀️

Ska snart ta mig upp ur sängen, äta en god frukost, duscha och sen åka till stallet. Jag får nog ta och städa idag för mormor kommer på besök och ska bo i närheten en längre tid.
Men nu blir det frukost! 👅

Likes

Comments

Vaknade nyss och vart förvirrad vilken dag det är. Tiden går så sjukt fort nu så känner att jag varken hinner med dagarna eller veckorna. Det är julafton om bara några dagar och jag har inte köpt en enda julklapp. I förrgår satte jag upp en julstake på mitt rum, men det kändes som jag satte upp den alldeles för tidigt. Fast nu var det ju några dagar försent... Men anledningen till det är nog för att jag inte alls är taggad inför jul. Som det ser ut just nu så kommer jag jobba nästa hela julafton.
Dagens planer är att åka till stallet och efter det jobba. Sen hinner man inte mycket mer.
Kolla vad fin Erwina blev i sitt nya ridtäcke!

Likes

Comments

Var nyss och hämtade ut dessa snyggingar på posten! Blivit helt besatt i skor, innan har jag inte alls brytt mig. Gått runt i vita smutsiga sneakers tills sulan gått sönder.
Men dessa är så fina så jag nästan inte vågar använda dem. I alla fall inte denna årstiden när det är lerigt och regnar. Jobbigt att behövs vänta ända till våren/sommaren, men dem är fina att titta på. Bara det gör mig lycklig! 💭

Likes

Comments

I måndags var jag och Erwina med på hoppträning för hennes gamla ägare. Vi har varit med två gånger innan men då var det bara två ponnysar i den gruppen. Denna gången var det 5 storhästar därav vissa var helt nya. Erwina var på helspänn och tyckte det var så roligt att springa ikapp alla hästarna. Hon lyssnade inte på mig alls utan bestämde farten och vägarna själv, jag hade inte så mycket att säga till om. Bara detta är en stor miljöträning för oss. Att hon ska lyssna på mig och slappna av i en miljö med andra hästar och människor. Vi gjorde en övning där vi skulle lägga volter i skritt, och bara där fick jag problem, för så fort hon såg en häst lite längre bort vände hon på huvudet och sprang dit. Till slut blev jag så arg och trött att tårarna bara rann. Jag var inte arg på henne, jag var arg på mig själv för jag kände mig rent ut sagt värdelös som inte kunde hantera min egen häst. Det var pinsamt, vi hade liksom inte ens börja hoppa, utan detta var under uppvärmingen. När vi sedan red över bommar hade hon börjat lugna ner sig. Förutom när vi stod stilla då bocka/sparkade hon bakut, eller gnägga efter sin kompis som hon går i hagen med.
När vi sedan skulle hoppa så gick det bra när vi kom på ett hinder på ena långsidan. På andra långsidan stod en studsserie som vi skulle hoppa över efter det. Jag hade en bra fart in, men hon vänder in huvudet mot mitten där alla hästarna står. Jag kände på mig att hon skulle springa dit, men i stället tar hon världens skutt och jag flyger in i hinderstödet och landar på huvudet. Mamma stod nästan exakt där jag landa så hon hjälpte mig upp, jag hade ont i benet och huvudet men tänkte inte ge upp där. Så jag hoppa upp igen och då var det som att Erwina kände på sig att jag inte mådde 100%. Vi tog det igen och denna gången gick det så himla bra, vi kom rätt på alla hinder och hade en bra takt! Efter det så sa min tränare att vi nöjer oss så eftersom det gick så bra. Jag hoppade av kramade Erwina, och började gråta igen men denna gången var det glädjetårar.
Hon är bara 5 år och har aldrig varit i en miljö med så mycket hästar och människor, så det är något vi får fortsätta träna på.

Likes

Comments

Godmorgon!
Kan en måndag bli bättre när man fått sin lön över natten? En annan bra sak är att jag är ledig idag🙌🏼.
Får se vad som händer, smsade nyss min tränare och frågade om jag och Erwina ska vara med på hoppträningen idag.
Nästan överallt på internet så ser man folk som julpyntar, köpt julklappar, bakar julgodis osv. Är det bara jag som tycker det är helt sjukt att det är julafton om mindre än en månad! Det ända ”juliga” jag har gjort är att äta pepparkakor, haha!
Som det ser ut nu så kommer jag jobba på julafton, har ansökt om semester så vi får väll se vad som händer.
Nu ska jag upp och käka frukost, vi hörs!

Likes

Comments

Jag såg nu när jag publicerade mitt senaste inlägg att inlägget innan det handlade om att jag inte mådde särskilt bra. Men just nu så mår jag mycket bättre i psyket, nästan aldrig deprimerad eller har ångest. Jag umgås med människor som ger mig glädje istället för problem. Det ända som tar mycket energi ifrån mig är jobbet, många sjukskrivningar, och jag har fått ta väldigt mycket ansvar över gruppen. Hoppas på att det snart blir en stadig grupp, för jag trivs verkligen med att ta hand om gamla.
Erwina mår bra, har väldigt mycket energi nu när det börjar bli lite kallare, men hellre för pigg än trög. Den hästen gör verkligen framsteg varje dag, så roligt att se! Igår longerade jag henne för första gången, och hon var verkligen så fin och lydig.
Tänkte att bloggen ska sättas igång igen, så om det är några inlägg ni önskar är det bara att kommentera nedan!

Likes

Comments

Beställde hem dessa snyggingar för någon vecka sedan. Rosa sneackers från Addidas, dödligt snygga. Bara vågat använda dem en gång då det är skit väder här i Sverige nu.
Detta är faktiskt de dyraste skorna jag köpt själv, men man märker verkligen skillnad på kvaliten. Mitt bästa köp denna månaden! 🙌🏼

Likes

Comments

Det är svårt att vara lycklig när det känns som hela världen går emot en. När människor du trodde fanns där för dig, men visar sig inte bry sig. Människor du gjort allt för och ställt upp trots att du själv knappt kunnat stå på dina ben. När du blivit så sårad på kort tid av så många människor, att tårarna har svårt för att rinna ner för dina kinder.
Så känner jag just nu. Jag känner mig ensam, ensammast i världen. Men det finns en individ som får mig att glömma allt och alla. Och det är hon på bilden, min häst, som får mig att vara lycklig. I hennes närvaro är jag inte ensam, utan lycklig.
Vet inte vad jag skulle gjort utan henne, ett liv utan henne finns inte.

Likes

Comments

Dagen började med att åka till Bengts hästsport för att kolla på sadlar. Blev ingen sadel men fick med mig ett bett och ett par handskar med mig hem. Därefter åkte jag och mamma till stallet. Erwina var verkligen jätte fin idag! Vi trava över bommar och tog några skutt över ett hinder. Hon var så duktig!
Därefter åkte jag hem för att byta om för att sedan hämta upp en tjejkompis. Vi drog till Ikea för att shoppa så där har vi spenderat våran kväll, och pengar, haha!
Var hemma hos henne en stund, drack kaffe och pratade om livet, sen körde jag hemåt.
Dagen har varit fullspäckad minst sagt, man måste ju passa på när man väl är ledig. Jobbar ju 6 dagar denna veckan, så detta var min ända lediga dag.

Likes

Comments