Hej!

Igårkväll var jag och några klasskompisar och såg filmen "Don´t breathe" på bio. Jag hade ganska höga förväntningar på filmen då jag har hört ganska mycket bra om den, och den levde klart upp till kritiken. Senaste skräckfilmen jag såg på bio var "Lights out" för några veckor sen. Då var jag riktigt rädd några gånger men absolut inte under hela filmen. I "Don´t breathe" var det spänning under hela filmen och det hände hela tiden nya grejer. Flera gånger i filmen kom det plot-twists så man kunde aldrig riktigt förutse vad som skulle hända. Mitt hjärta slog jättesnabbt under hela filmen och jag skrek så många gånger, haha visste inte att jag var så lättskrämd. Brukar inte heller vara rädd efter en skräckfilm, men igår cyklade vi hem genom halva Visby sent på kvällen och jag var livrädd. Vände mig om så fort jag hörde en bil komma haha.

Idag i skolan så slutade vi tidigt. Jag cyklade hem och vilade lite för att sedan cykla tillbaka till skolan och möta upp Eden när hon hade slutat. Vi cyklade till stan och tog en fika på Espresso house, det var supermysig! Jag tog en muffins och lemonad. Lemonaden där är verkligen världens godaste, rekommenderar starkt! Vi kollade runt i några affärer efteråt och jag hade ont i magen för att jag var så mätt...

Nu blir det att skriva klart en uppgift som jag är försenad med och sedan plugga spanskaglosor som jag har till imorgon.

Kram!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej!

Måndag idag, vilket också betyder att vi har vår längsta och jobbigaste skoldag. Vi börjar klockan 8.00 med spanska och har under resten av dagen matte, svenska och so fram tills att vi slutar 15.30...

I helgen har jag haft ont halsen, en rinnande näsa, ont i huvudet och varit så utmattad. Imorse kände jag mig inte direkt så mycket friskare men gick ändå till skolan smart som jag är... :) Jag sjukanmälde mig iallafall efter svenskan och gick hem innan vår so började. Skönt att komma hem och ta en dusch, men måste ändå plugga en del innan jag kan vila ut;

-Måste skriva klart två svenska texter

-Plugga på de 60 spanskglosorna jag har till på torsdag

-Jobba klart flera sidor i matteboken

-Göra so-uppgiften från den lektionen jag missade nu idag

Min eftermiddag ser väll mest ut att bestå av plugg, dricka massor av te och planera upp lite inför veckan!

Ta hand om er! /Johanna

Likes

Comments

Hej!

Nu är jag tillbaka på bästa ön igen. Eller ja, jag kom hem för fyra dagar sedan.

Jag har då i ungefär tre veckors tid varit på Sjövärnskårens sommarskola Märsgarn 2. I korta drag är det ett sommarläger som bedrivs av sjövärnskåren i Stockholmsskärgård på en ö som heter Märsgarn.

Som ni kanske förstår, eller inte, så är det inte ett "vanligt" sommarläger. Om jag beskriver en vanlig lägerdag kanske ni förstår bättre;

05.50: Alarmet ringer på mobilen som ligger bredvid mig på bordet. Hörlurarna är slängda på golvet nedanför, efter att jag kvällen innan slängde av mig dem för att jag helt enkelt inte orkade öppna ögonen och lägga dem på själva bordet.

06.00: Jag inser att jag nu har det väldigt stressigt att kliva upp ur neder-slafen på den gnisslande våningssängen. På några minuter slänger jag på mig samma uniform som jag nu har haft på mig varje dag sedan jag kom till lägret. Jag sätter i farten upp håret i en slarvig knut och drar på mig smäcken (båtmössan). Jag springer mot ytterdörren i baracken men vänder hastigt och inser att sängen är obäddad. På mindre än en minut sträcker jag lakanen och trycker in ändarna under madrassen.

06.08: Lite lagom sena springer kvarteret (min grupp om 11 elever) ner till "Hangarplan".

06:15: Dags för uppställning på den stora asfaltsplanen. Efter avlämning ifrån alla kurser och kvarter drar morgongympan igång. Som vanligt börjar den med jogging. Ni kan bara tänka er hur ont det sedan gör i både armar och händer att stå i plankan och att göra armhävningar på en lite små-grusig asfaltsplan med uppkavlade skjortärmar.

06.35: Morgongympa klar. Nu blir det en hastig marsch till morgonstädningen. Efter en stressig sopning/krattning/torkning/toalettstädning blir det visitation. Och om-visitation. Och om-städning. Efter ett antal upprepade städförsök med städ-gruppen får vi det älskvärda beskedet, "Godkänt".

07.00: Underbara frukost! Nu är det bara att pressa i sig, gröt, mackor med skinka och gurka och varm choklad.

08.00: Hela sommarskolan har flagghissning. Några minuter över åtta börjar förmiddagens lektion, som kan vara om i princip vad som helst inom marinen och armén. Tur har man om det blir segling, otur om det är militärtältsuppsättning eller annat som gör att man nästan svimmar av värmeslag (vilket jag gjorde under just en sådan lektion).

11.15: Lunch! Bästa, bästa, bästa.

12.00: Ny lektion i några timmar.

16.15: Middag. Ja, ni läste rätt, middag klockan fyra på eftermiddagen.

17.00: Kvällslektion, som oftast är teori i ett av lektionshusen.

19.00-19.45: Mellan dessa klockslagen slutar lektionen och vi är lediga resten av kvällen.

20.00: Kvällsfika med solbulle och saft om man orkar gå den kilometern som är till matsalen från baracken, och om man nu hade tagit av sig uniformen orkade sätta på sig den igen.

22.00: Släckt och tyst i baracken, alla ska ligga i sina sängar. Sovdags!

Var fjärde natt var man också nattvakt i en timme under natten med en eller två andra elever. Jag fick de sämsta tiderna varje gång, 03.00-04.00 och 04.00-05.00.

Som ni hör var många delar av lägret väldigt jobbiga och tröttsamma, men mycket var också sjukt roligt och jag har lärt mig så mycket!

/Johanna

Likes

Comments