Jag säger bara en sak, PANERA. Typ något av det bästa man kan göra. Planera din träning för att nå resultat, planera plugget så att du får bra betyg och planera fritiden så att livet rullar på.

Det finns ju vissa som planerar i huvudet, men jag är så vimsig att jag lätt glömmer. Så då skriver jag ner det jag planerar, överallt i princip :P. Jag har en vanlig kalender och sen använder jag mig av kalendern på datorn för att hålla koll. Listor är typ det bästa jag vet, så för plugg och skolarbete skriver jag en "rangordnad" plugglista med det jag ska göra. I skolan skriver jag in på datorn på en gång när det är något jag måste komma ihåg. När jag kommer hem skriver jag över det i min vanliga kalender. I min vanliga kalender planerar jag också upp mina veckor, när jag har prov, ska träna, rida eller något annat. Här är några grejer i min kalender just nu:

15/5 Jobba.

16/5 Nationella prov i matte.

18/5 Friluftsdag i skolan.

Om jag inte hade skrivit ner dessa datum hade ju min vecka blivit i princip kaos. Missat jobbet, varit oförberedd till typ årets största prov och kommit med kostymbrallor till idrottsdagen. Jag sa ju det, planering är allt!! ;)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej! Jag är världens nattuggla, jag älskar kvällen så mycket mer än morgonen. Kvällen är lugn, kravlös och harmonisk. Morgonen är hektisk, stressig och trött. Men, så skulle det ju faktiskt inte behöva vara? Allt jag skulle vilja är att bli en morgonmänniska, men hur blir man det ens? Föds man inte in till att dyrka tidiga morgnar eller stilla sena nätter.

Jag har gjort lite research på tips om hur man blir en morgonmänniska och här är några av dem sakerna jag ska börja testa;

-Förbered dig för morgonen. Morgnar för mig är stressiga och röriga, jag hittar ingenting och blir alltid sen. Man kan lägga fram kläderna man ska ha på sig, packa väskan (och ställa fram annat man ska ta med sig), och duscha. Oftast så duschar jag på morgonen (om jag inte tränat kvällen innan då ;) och då rinner verkligen tiden iväg. Vilket leder till att jag hoppar över frukosten eller glömmer något. Men duschar man på kvällen vaknar man upp och är redan en god bit påväg. Något annat man kan göra är att förbereda eller åtminstone tänka ut vilken frukost man ska äta! Det gå ju att göra smoothies och stoppa in i kylen eller havregryn som man stoppar i mjölk över natten och låter svälla till gröt!

-Starta en "morgonrutin". Då vimsar man inte omkring, som jag gör, utan vet vad man ska göra. Och står aldrig helt handfallen och undrar vad man ska hitta på härnäst. Rutiner är ju ingenting som kommer in på en dag, så man kan tillexempel ha en lista på sakerna man ska göra i rätt ordning och sedan boka av. Då har man alltid koll, oavsett hur stressad eller trött man är.

-Ha en bestämd tid för läggdags. Jag är alltid så pigg på kvällen att jag inte kan sova förrän typ 24.00. Men om kroppen får vänja sig vid att sova 22/23 på kvällen så kommer den automatiskt att bli trött vid den tiden. Om man är utvilad på morgonen så går ju allt 1000 gånger snabbare.

-Få igång kroppen. Innan du gör något annat, klä på dig sneakers och en jacka och gå ut och gå en sväng. Frisk luft och lite puls gör underverk och det blir mycket svårare att krypa ner under täcket igen. Du behöver inte gå långt alls, utan kanske runt kvarteret eller i 10 minuter.

Den här veckan ska jag försöka att komma upp tidigare och stressa mindre. Försök ni med!!

Likes

Comments

Hallå!

Ibland hamnar jag i perioder då allt känns platt och färglöst. Jag går till skolan, pluggar, jobbar och tränar i princip. Någonting jag tycker är viktigt är att njuta av vardagen och ta vara på den. För tiden går ju faktiskt väldigt snabbt. Min största rädsla är att vakna upp ur en bubbla om 15 år och undra var sjutton min ungdom tog vägen.

Det som tar upp mig ur sånna här svackor är att bryta mönstret i vardagen. Det kan vara en resa, eller bara en liten utflykt här på ön. I princip någonting som är spännande och nytt. Att planera en resa eller utflykt kan också ge energi, jag älskar att ha något att se fram emot. Tillexempel ska jag och en av mina bästa vänner på en weekend i Göteborg några dagar efter skolavslutningen. Det motiverar mig till att plugga riktigt hårt nu i sluttampen av terminen och se resan som en belöning om jag kämpar på nu!

År 2017 har jag varit på två härliga utlandssemestrar hittills, österrikiska alperna och segelsemester på de maltesiska öarna. Två riktigt sköna avbrott från tristessen i kalla Sverige ;). Alla kan ju kanske inte åka utomlands på semester, men det finns mycket andra mindre grejer att göra för att bryta rutinerna. Tillexempel så ska jag ju som sagt till Göteborg, och bland annat se Coldplay på Ullevi. Så försök att ta dig till en annan stad (eller för många gotlänningar, ta färjan över till fastlandet).

Mindre saker än resor är just saker i vardagen som man måste börja uppskatta mer. Tillexempel så ska jag på lördag se Eurovision Song Contest med ett bra gäng, och på söndag ska jag på ridning med konfagruppen! Imorgon är det kosläpp som gäller för mig, storebror och hans flickvän Sonja. Låt inte sånna här grejer passera obemärkt förbi i vardagen, utan;

-Ta vara på alla stunder

-Var här och nu, oroa dig inte för vad som händer eller har hänt

-Ha inte för höga förväntningar, då blir du bara besviken (något jag måste jobba på hehe)

-Var den som hittar på saker, ligg inte bara hemma och vänta på att någon annan ska höra av sig med en rolig idé

Summan av kardemumman så uppmanar jag er alla till att skaffa saker att se fram emot, så att du får mål att kämpa för. Uppskatta de små stunderna i vardagen som gör dig glad. Och se till att hitta på grejer, det är ändå ditt liv, så lev det som DU vill!

Alperna på sportlovet!

Malta på påsklovet!

Likes

Comments

Hello! Ville fräscha upp min bakgrundsbild på datorn och mobilen för att få lite inspiration, vi stirrar ju oss blinda på de där skärmarna varje dag faktiskt! ;) Jag gick in på pinterest för att leta efter något fint, och hittade massor! Tänkte att ni också ville ha en liten spark in i våren, på era skärmar också!! Här har ni några av mina favoriter till både mobil och dator;

Sååå härlig blå nyans och vårfeeling med blommorna :-)

Lite mer pastelliga färger och ljusare nyanser, vårfeeling!! <3

Likes

Comments

Hej!

En liten bildbomb från helgen när jag var ute på mitt landställe. Det var min familj och våra familjekompisar där! Vi åt god mat, spelade massvis med kortspel, gick långpromenader och bara myste. Vi badade också i vår badtunna som vi har nere i trädgården med utsikt över hela havet. Första dagen blev vi som små barn ute i snön ochi bestämde oss för att åka pulka haha! Hur kul som helst när alla föräldrar är med. Det var verkligen magiskt vackert utomhus hela helgen med både all snö och fantastiskt ljus.

Enjoy!

Likes

Comments