Min första reaktion till det här stället --> Asså WOW vad fint det är här! Helt underbart är det och jag är helt förälskad att jag äntligen får bada i havet igen. Jag har nämligen inte badat i havet, förutom när vi var ute på barriärrevet och dök. Så detta kommer att bli grymt.

Likes

Comments

Vår nästa destination är Airlie Beach och vi åker från Cardwell strax efter 3 inatt och det är 8 h bussresa dit. Här är några sista bilder från Cardwell 👇🏼

Likes

Comments

Tyvärr så finns det inte så mycket att göra här i Cardwell förutom att ligga vid poolen, ta promenader och sova. Så nu har det blivit promenader i 1 h de två senaste dagarna. Det är riktigt fint faktiskt och nu idag såg jag även två kängurus som sprang förbi, sjukt coolt!

Likes

Comments

Well nu har vi åkt ifrån Cairns!
Alltså har vi nu påbörjat själva resan östkusten ned.

Vi tog en buss vid 7 från Cairns igår sedan var vår plan att vi skulle ta en dag vid stranden och sola och bada. Så vi hoppade av vid Mission Beach. Dock så var det helt öde när vi kom dit, det var ingen som badade eller ens var där. Så då blev vi väldigt fundersamma på om det dels fanns krokodiler där och/eller om det fanns farliga maneter. Så ingen vågade riktigt bada där..
Men efter en stund bestämde vi oss för att åka en bit bort på stranden där det fanns nät att bada i. Så vi ringde taxi och åkte dit istället. Dock så såg vi sen att hela stranden var avstängd, man fick alltså inte bada pga att det var så mycket maneter i vattnet just då. Härligt, planen att sola o bada blev inte som tänkt. Istället satt vi på ett par bänkar och hade det väldigt bra. Vi spelade kort, lyssnade på musik, gick på stranden, läste bok och massa mer. Så det blev faktiskt väldigt mysigt ändå!

Tog sedan efter lite om och men en buss vidare till Cardwell där vi sedan gick till vårt nya hostel, "Kookaburra".
Gjorde oss lite hemmastadda och hade sedan rätt trevligt med mycket folk på kvällen.
Malin och jag gick hem väldigt tidigt på kvällen, men får sedan reda på att Sofia har slagit sig och fick åka ambulans till sjukhuset. Helt sjukt! Ett rejält sår på benet som fick sys. Så ja vad säger man, fredag den 13 right?

Likes

Comments

Blev att åka ut en sväng och bada i havet, dykning för Malin, mig, Jacob och Hampus. Det gick väldigt bra och det var riktigt härligt. Såg en rocka, två hajar, en muräna, två sköldpaddor och såklart massa småfisk.
Malin och jag dök tre gånger.
Sofia, Sofie, Jake och Jesper snorklade och solade en massa medan vi dök.

Det blev en härlig dag med härligt folk helt enkelt!

Likes

Comments