Varit hemma i drygt en vecka nu och OJ vad tiden går fort!
Jag har hunnit träffa massor med vänner och det känns faktiskt väldigt bra att vara hemma.
Så med detta inlägg säger jag nu hej då tills nästa resa. Undra när, vart och hur länge det blir?
Well, det får framtiden visa! ☀️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Sitter just nu på väg hem till Sverige. Efter två och en halv månad, nästan 80 dagar hemifrån, säger jag nu tack och bock för resandet och drar mig hemåt och laddar upp inför nästa resa. Frågan är om det blir ännu mer backpackande, resa med familjen eller bara en weekend med någon kompis någonstans i världen?

Även fast jag skulle ha kunnat stanna utomlands ett bra tag till så ska det ska bli väldigt skönt att komma hem, till familjen, vännerna och verkligheten. Jag låg i sängen igårkväll när Jokke höll på att packa sin väska och bara pratade om att jag inte ville hem, jag vill bara stanna i solen och värmen och ha det bra! Men nu är det så här att även fast jag vill undvika det, så finns det faktiskt en verklighet att komma tillbaka till!

Jag är iallafall VÄLDIGT GLAD att jag har fått chansen att göra denna resan, det har varit helt otroligt och detta kommer jag minnas hela mitt liv!

Likes

Comments

I onsdags, 15 mars, så vaknade vi i vanlig ordning och hade inte direkt någon plan för dagen. Så vi gjorde upp en plan att åka till ett nationalpark och ett vattenfall. TONCHONGFA WATERFALL.
Så vi hyrde en moped och började åka mot själva parken. På vägen dit så köpte vi frukt vid vägkanten som vi sedan skulle ha som frukost och sedan var det ca 20 min till parken.
Hur mysigt och fint som helst var det! Innan vi kom till själva parken så hittade vi ett mysigt ställe att äta frukost på, så vi satte oss på en sten och åt banan och annanas med jättefin utsikt. Sedan åkte vi en liten bit till och ställde moppen där och började sedan gå till vattenfallet. Det var en liten bit att gå och det var sjukt fint överallt!

Det var flera "nivåer" på själva vattenfallet och vi gick hela vägen upp till nivå 5. Och på nivå 3 så badade vi, sjukt fint och härligt var det!

Likes

Comments

I lördags (11 mars) så gjorde Martin och Jokke sitt sista uppdyk till att bli certifierade dykare. Woho, grattis!

Så när vi ändå var i Khao Lak som tydligen är ett väldigt bra dykställe, så passade vi på att ta ännu ett dyk. Så alla vi tre åkte ut till ett ställe som hette Koh Bon på måndagen och ja det var väldigt roligt och så himla härligt att vara ute på vattnet ännu en gång. Och det var även väldigt roligt just för att vi gjorde ett djupdyk (en del i nästa kurs, advanced). Så det var roligt att gå ner lite längre ned och prova på det!

Även på tisdagen åkte vi ut och dök. Fast då var det bara Jokke och jag och denna gången åkte vi till ett ställe som hette Richelieu Rock och det var sjukt fint! Massor med fisk och riktigt bra sikt. Så det var bland de bästa dyken jag har gjort och vi fick även massor med bilder då jag hade med min go-pro, sjukt roligt att ha lite fina kort!

Likes

Comments