Denna jul hade jag ju planer på att fira ordentligt med god mat och mys med familjen. Det blev ju inte precis som jag tänkte i och med att jag börajde spy natten till julafton. 😷 Blev en riktigt lugn jul för mig, sovde typ 20 timmar och de få timmar jag var vaken bingekollade jag netflix och öppnade julklappar. Får jag bara påpeka hur otroligt äckligt det är att vara + 20 år och skryta om sina julklappar på social media? Ba "Ja fick allt dethäääär + 500 euro + en thailands reiso hihi va ja ha vari snäll då". Please don't do this. Delvis för att alla inte har råd med julklappar för flera hundra euro varje år och dels för att vad är pointen egentligen? Det sprider nog ingen glädje, tvärtom får du antagligen någon annan att må dåligt.

Nu ska jag söka mig mot sängen, imorgon kallar jobbet!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det är nästan jul nu och jag firar julen med 3 dagar ledigt. Idag var jag och pappa och shoppade de sista julklapparna och trängdes med resten av Vasas befolkning i stan. På vägen hem plockade vi upp mitt examensbetyg, nu är jag en Restonom. Spännande! Känns lite som att jag är på precis samma ställe i livet där jag var när jag började studera. Såklart hann jag ju med en hel del under studietiden min men det känns som jag är tillbaka där jag började. 

I helgen var jag till Stockholm. Det var vackert och kallt. Jag har gått i gamla stan, på julmarknader, druckit kaffe, ätit hotellfrukost, matat fåglar, vandrat runt på skansen och satt sprätt på lönen min. Välbehövligt att komma bort och se något nytt.

Likes

Comments

Hej och hå! December är redan här. Sedan sista jag bloggat har jag ... jobbat och pendlat några varv till Åbo. Amazing! Det hade ingen trott va? Finland fyllde ju 100 år och det firades stort på jobbet med tårta x flera, bakelser, alkoholfri cider m.m. Roligt att ställa till med lite extra åt de äldre som annars har en ganska rutinerad vardag.

Dammen brast för för några dagar sedan och det var fantastiskt! Likaså med #övistoo, fantastiskt bra. De som inte tycker det är fantastiskt kan radera mig som vän, idc. 

Annars bakade jag pepparkakor för några dagar sedan. Julgranen kom sig in idag men har inte fotat den ännu, så ni får nöja er med en bild på pepparkakorna! :-)

Likes

Comments

Hola! Dagarna bara flyger förbi tycker jag. Har varit upptagen med jobb, som vanligt. Hade min sista dag på en 6 dagars putki så ska bli skönt att inte göra ett skit imorgon. I helgen bär det av mot Åbo och på måndag ska jag presentera mitt examensarbete, som blev godkänt! Ett steg närmare examen!! 😍 Synd nog behövs det 12 sp till, vilket stressar mycket eftersom de måste vara fixade inom de kommande 2 veckorna. Fy alltså, känner stressen komma krypandes.​

Likes

Comments

Shalome! Oktober börjar så småningom lida till sitt slut och jag har spenderat tiden med hjärtat i halsgropen största delen av månaden. Mitt examensarbete har varit lagom tidskrävande med resor till Åbo, vilket jag spenderat mina lediga dagar med så energin har varit ganska låg. Speciellt på jobbet haha.

​En bild av Snövit från en morgonpromenad vi tog och en bild från nå kaffas me T och C. Är nöjd med att jag inte åker så ofta till Åbo, är svindyrt med mat och kaffe. Varenda gång jag är på en snabbvisit till Åbo slänger jag huuuuuuur mycket pengar som helst på mat. 😂 Tur nog har man jobb och får vara lite impulsiv. 

Likes

Comments

Hejsan svejsan! Tyskland var amaaaazing! Hann se en del olika städer och så var jag 2 varv över till nederländerna. Nu har jag ett morgonskift framför mig och 3 dagar ledigt! Blir ett varv till Åbo för att få lite saker fixade och så ska jag försöka ladda upp batterierna lite. Är tungt att jobba ibland och det är skönt att bara få andas och göra ingenting. Nästa lista har jag nästan bara kortare skift (6 timmar istället för 8!) och det kommer nog bli riktigt skönt även om lönen krymper. 😊

En bild från vackra Köln. Jättemysig stad! 💙

Likes

Comments

Hejsan! Det var tänkt att jag skulle ha ledigt måndag till torsdag, men blev ett kvällskift på måndag och imorgon far jag iväg på ett moronskift. Egentligen ganska skönt, vet inte riktigt vad jag ska göra med min lediga tid eftersom att mina vänner studerar och arbetar, och efter att man sovit ut en natt och slökollat netflix blir det snabbt tråkigt. 😂

Känns som jag är i ett mellanläge i livet just nu, vilket är bara konstigt. Alla har typ planer för sitt liv och jag bara chillar och på, jobbar på ett jobb jag inte är behörig till, studerar till något jag älskar men som knappast kommer ge mig ett jobb direkt efter examen och bor hemma hos mina föräldrar. Vet att det kommer lösa sig och det enda som är viktigt nu är att spara pengar och få klart skolan för att sedan i framtiden kunna göra precis vad jag vill! Men nu känns det .... ja .... sisådär.

Likes

Comments

Tänk att det redan är torsdag! Dagarna bara flyger förbi! Har fullt upp med att jobba, blev en 6 dagars putki. 😂 Mitt stackars examensarbete lider väldigt mycket, men nästa vecka borde jag ha en del ledigt så då kanske jag hinner skriva lite.

Men jag klagar inte, åtminstone inte ännu. Pengar behövs och jag sitter redan och funderar på vart jag ska resa till nästa. En vecka till Tyskland är redan bokat till September men efter det blir det nog USA! Min syster har åkt som Au Pair till Californien så henne ska jag hälsa på! Frågan är bara om det blir nu på hösten eller till våren. Taggad är jag iallafall! 

Likes

Comments

På fredag efter jobbet körde jag ner till Pargas och kom fram halv 10 tiden. Sovd där över natten, var till Skanssi en sväng och packade bilen full innan jag körde upp igen. Tillbaka i Vasa var jag strax innan 9 på kvällen, gick iväg till fammo och åt grillmat med släkten och firade villaavslutning. Efter det sovde jag gott kan jag berätta, tog verkligen på krafterna att köra ner och upp på så kort tid! 😓

Har dessutom massor av saker kvar i Pargas, så antar det blir åtminstone 2 vändor till innan lägenheten är tömd. Nästa problem var ju att trycka in alla saker i mitt flickrum, man hinner samla på sig en hel del när man bott hemifrån i en 2:a i några år.... Är dessutom ledsamt att flytta ifrån Pargas, jag trivdes bra där och älskade min lägenhet.

Denna vecka har jag jobb 6 av 7 dagar, lite tröttsamt men pengar kommer ju så jag kan ju inte klaga. 😂
En gammal bild från förra sommarens sommarjobb, i brist på annat å pryd dehe inlägge me. 😂

Likes

Comments

Glad tisdag! Igår var jag rätt så effektiv, jag var ut och sprang med Snövit (skitjobbigt, har träningsvärk överallt idag hahaha), jag skrev 1 sida på mitt examensarbete, var på kaffe till fammo och faffa, var på en arbetsinterju och sedan var jag på loppis med pappa på kvällen! Dagarna går fort när man fyller dem med program🌟.

Idag är jag inte lika effektiv, vaknade innan 9 och somnade om till 12. Nu är klockan 1 och jag sitter ännu i pyjamas. Ska nog skriva på mitt examensarbete lite och sedan ta det riktigt lugnt. Jag börjar jobba imorgon så känns okej med en slöare dag idag. 😊

Likes

Comments