Ska fixa till en liten myshörna i nedre våningen. Håller på som bäst och söker soffa, har bestämt mig för att det ska var en hörnsoffa, så inte den öppna känslan ska försvinna.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Som jag har väntat på denna dag, glasen i trappan är på plats! Är så otroligt nöjd över hur den börjar se ut, kan inte vänta tills den är helt färdig!

Från början var trappan mörkbrun och hade träräcken, vi började med att skruva ner hela trappan!

Vi slipade trappan lite på ytan och efter det målade vi ett lager häftgrund. Målade sen två lager med vit golvfärg som hade två veckor torkningstid.

Vi använde tikkurilas färger, otex (häftgrund) och betolux, glansig (golvfärg)

Fick glasen hemkörda i fredags från Glasek i Vaasa och nu är de på plats, de är fastsätta med metallist och silikon!

Sambon fyllde år igår och vi hade planerat hela dagen med program men det fick vi stryka snabbt eftersom det var hans dag och han fick bestämma, så vi fixade resten av glasen på plats, han och Niklas började med glasen på vinden i fredags! På kvällen fick han inte bestämma mera så då körde vi barnen till fammo och faffa, vi åkte ut och äta med vänner på stan!

Det som fattas är listerna som ska limmas fast på trappstegen och så måst vi bestämma om vi ska ha kloss eller inte kloss på stolparna i trappan?!

Likes

Comments

En fråga jag ofta får är hur jag orkar studera till sjuksköterska på distans i Åbo, jobba 75% på onkologiska avdelningen, ha två barn (5+ 10 snart) + deras hobbyn, husrenovering, sambo, katt , vara social + hinna med mig själv!

Jag har ingen aning hur jag orkar om jag får vara helt ärlig, men kan berätta en hemlighet att jag känner mig så otroligt trött hela tiden och kaffe är min dagliga drog! Dock hinner jag knappt med mig själv (träna) mera, med nya dagliga rutiner ska jag försöka få igång träningen igen, känner mig en aning tröttare än vad jag brukar och då faller det sociala livet bort helt för jag orkar inte bara. Men när jag tränar mår jag mycket bättre, mitt humör och min energi är på en helt annan nivå..

Jaa-aa jag vet att mina varningslampor redan lyser (de har de gjort redan i fyra år före de här då jag studerade till närvårdare + samma kalas) och jaa-aa jag vet att de lyser starkare nu att jag borde samla mig och ta ett år paus före jag blir utbränd men de är inte så lätt som ni tror..

Min personlighet är inte uppbyggd på att ge upp utan man kämpar in till det sista tills man inte kan ta sig upp från sängen mera, ibland skulle jag bara önska att jag kunde stänga av min personlighet för att kunna kunna andas!

Sen pressar skolan också, för vi kommer att kanske vara sista gruppen som har möjlighet att gå på distans, det började ingen grupp på hösten och i planeringarna för nästa skolår finns det inga planer att starta en ny grupp! Detta betyder att tar jag paus finns det ingen grupp att återvända till och jag kan inte studera på heltid, har inte ekonomiskt möjligt!

Detta betyder att mina lampor får lysa några år till och jag hoppas de inte hinner spricka före jag är färdig i skolan! Direkt jag får examen har vi bestämt att vi ska ta 3 månaders semester i USA, fira att vi klarat av detta hela familjen! För de är dom som hamnar bo med en nervös/trött/omotiverad kärring i huset!

Men har jag bestämt mig för de här, då kommer jag att fixa det! Ni får tycka jag är tokig, det bjuder jag på, sen om jag faller på kuppen så vet jag att det är helt mitt eget fel!

Likes

Comments

Min man han jobbar och sliter med detta hus fast jag försöker säga att vi inte har någon panik med allt!

Han vill göra allt själv, vill inte anställa någon byggfirma! Han har aldrig renoverat ett hus förut eller byggt något i hela sitt liv, men vilket otroligt jobb han gör i vårt hem!

Detta med att kakla badrummet skulle jag gärna haft någon att komma och göra så att det skulle bli perfekt MEN så sa min sambo "var är kärleken till hustet om vi ska börja ha någon annan att tafsa på huset när vi ändå kommit så här långt själva".

Så nu håller min sambo på och kakla badrummet och visst på vissa ställen kan man se att det inte är perfekt, men vem bryr sig?? kanske du men inte jag, min sambo har fått mig att förstå att det inte behöver vara perfekt utan det är kärleken till huset som är det viktigaste, samt att man kan vara stolta över att vi gjort det själva.

Efter att vi är klara med huset kommer vi har sparat 1000-tals lappar på att inte anställa någon byggkar samt att vi kommer få vara stolta att vi gjort det själva utan ha någon utbildning i byggbranchen. Visst har vi haft några av våra vänner som varit och hjälpt till med renoveringen samt hjälpt oss när vi inte haft en susning på hur vi ska göra saker och ting. Det är vi otroligt glada för, utan dessa vänner skulle det aldrig gå!

Vi har grund renoverat hela badrummet, tagit bort en vägg samt rivit ut all isolering och lagat ny. Vi har byggt upp en ny duschvägg (kommer ännu glas ovanpå), satt ny bastupanel och nu håller vi på och kakla.

Bastun har varit mörk samt att panelen har gått lodrätt, nu har vi satt in ny panel samt vågrätt som jag vill ha det och en ljusare nyans så bastun ska se större ut. Skulle dock önskat mig en bredare panel men plånboken ropade lite till och fick nöja mig med såhär.

Likes

Comments

Lovade mig själv att ta en paus under sommaren med renoveringen samt blogga, bara njuta av sommardagarna och fylla energin till hösten så man orkar renovera, jobba och gå i skolan.

Önskar jag skulle tagit mera foton i sommar, måste köpa mig en kamera!

Vi har njutit av underbara sommarkvällar

Njutit av uteserveringar

Jag har fått visa upp min hatt jag köpte förra vintern, ÄLSKAR ha hatt eller mössa på mig!

Njutit av middagar med vänner.

Denna bild är tagen från vår årliga sommarträff med detta gäng :)

Svärmor fick hundvalpar i sommar

Njutit av sommardrinkar

Suttit vid stranden i två veckor medan barnen gått på simskola

Hade träff med några flickor i klassen på Åland

Varit till Sverige och kollat in huset mamma och pappa köpt i Ullånger, blev ingen båtutflykt till höga kusten i år men fick njuta lite av höga kusten från bilen :)

Sist men inte minst så firade vi villavslutning med vänner, då kan man säga att sommaren är slut och vi får börja njuta av höstens alla färger.

Fast vi kunde ju inte hålla oss helt från renoveringen så det har ju hänt lite i huset ändå :)

Likes

Comments

Denna midsommar helg tillbringades på jobbet. Barnen stack till svärmor och svärfar i Ekenäs, ack vad jag saknar södra Finlands skärgård! Men när båda jobbar inom vården kan det bli så här ibland, tur att vi har barn som förstår at vi inte själva valt att jobba på midsommar men någon behöver ta hand om de sjuka och i år var det vår tur. Medan vi inte var på jobb eller sov försökte vi hinna renovera lite.

Målade lister och medan de torkade fortsatte vi i köket, hade dock bestämt tidigare att vi inte skulle börja renovera i köket före nästa år! Men kunde inte hålla oss så vi rev ner några skåp och började på. Budgeten spricker inte ens då vi sparade 1300€ från att inte köpa marrakech kakel till golvet i badrummet utan en billigare kopia som blev 300€ för hela golvet. Drömmer ännu att en vacker dag skulle önskan slå in och jag skulle få ett marrackesh golv, kanske till terassen eller till det mindre badrummet.

Vi kommer att måla om den fula bruna (ursäkta men jag hatar verkligen färgen brun!) färgen till ljus grå. Vi hamnar dock vänta några veckor tills målaren har tid att måla dörrarna, resten gör vi själva!

Före bilder:

Ni ser det är kaos i varje hörn men det får väl vara så när man renoverar! Andra bilden är tagen i dag så det börjar verkligen hända saker i hemmet!

Efter bilder:

Vi har inte hunnit längre än med denna vägg., vet det är dålig bild och saker i vägen, latheten slog till!

Tagit bort några skåp och rivit bort kaklet, spacklat, grundmålat väggarna, satt upp plankor och målat dem med väggfärg. De andra väggarna ska inte ha plankor utan de ska målas vita och sättas nytt kakel som vi fyndade på rea för 12€/0.8m2 som kostade egentligen 55€/0,8m2, det kallar jag fynd!

Hyllorna är köpta från ikea och burkarna och vågen är fyndade på lopptorg. Lampan som hänger i fönstret är en bygglampa som jag köpte på butiken här i byn för 10€ st.

Likes

Comments

Har länge letat efter en bra säng till melody och miira i rätt prisklass men alla sängar de skulle tänka sig ha är svin dyra! Så mannen tog tag i saken i egna händer och designade en säng tillsammans med melody och miira designade en egen. Nu har projektet pågått några dagar och nu är de nästan klara. Dessa är inte svåra att bygga, då två vårdare har klarat av det ;)

Melodys säng blev lite dyrare än tänkt men billigare än vi skulle köpt en säng från butiken! Nu har hon sin egen lilla koja, allt slit var värt varje sekund.

Nästa projekt i detta rum:
-bygga en soffa
-bygga en garderob
- hitta en taklampa

Miiras säng är byggd av gamla lastpallar/trallar (vad de nu heter) som är målade vita, så enkelt att fixa :)

Nästa projekt i detta rum:
- hitta en gamal lampskärm som vi ska fixa till en himmelsäng (den hon har nu är lite tråkig!)
- designa ett skrivbord och bygga ihop det.

Likes

Comments

Äntligen funkar min blogg igen!
Det har hänt en del saker i huset men allt är halv klart som vanligt ;) kommer sätta upp några bilder på några av projekten som är halv färdiga.
I går skrev vi också på papperna, så nu är vi officiellt husägare av huset och vi får börja planera badrummet och grovköket. Måste dock göra flyttanmälan och sen är vi petalaxbor. Nu måste vi lära oss att börja vecko/månads handla, att man inte får något från butiken mera efter kl. 21 samt att den bara har upp få timmar på helgerna, stänga av lamporna, inga långa duschar (måste passa på när mannen inte är hemma, då står ingen och ropar att man måste sluta duscha!)

glad familj efter att alla papperna bordar vara i skick

Hallen börjar ta form! Försökt googla om resultat med att måla klinkers och jordvärme men hittar bara folk som gjort det men inte hur färgen har hållit. Alla som vi har frågat rekommenderar det inte pga man vet inte hur bra det håller.

min favorit tapet är uppsatt och trappan är på plats, fattas ännu räcken. Tapet är köpt på avon, ferm living-herringbone.

en glimt från vårt sovrum

Har börjat sätta upp brädor på väggen i gamla matsalen samt i gamla vardagsrummet. Har kommenderat sambon att det ska vara snett, ohyvlade plankor samt lite oproffsigt gjort, vill uppnå den lantliga stilen samt alla väggar, fönster, golv är sneda i huset från förut. När pappa kom på besök började han skratta och tyckte vi hade inte alla hästar hemma när vi inte vill ha det perfekt!

Likes

Comments

Trappan är snart färdig målad, från den fula bruna färgen till vit. Vi hade först kompromissat att måla den ljus grå för sambon ville ha den grå och jag ville ha den vit MEN min kära mamma hade säkert hört vårt samtal för nästa gång vi kom till huset stod det en hink häftgrund samt en VIT målarfärg hink till trappan! Mammas kommentar var "använd färgen eller så tar jag den till stugan", men gratis färg kan man inte tacka nej till :)

Så nu blev trappan vit men ack så bra det blir, sambon är även nöjd med den vita färgen. Har även målat panelen från beige till grå i hela vardagsrummet.


Har även hunnit fira min födelsedag med middag med vänner på 1h&kök, blev tatuerad av min älskade vän sussi på fist of needles och fått massa fina presenter av mina finaste. De bästa var ändå att vi ska åka i väg på en resa med sambon, det lutar som att vi ska åka till Schweiz och hälsa på våra vänner!

Sussi gjorde klar indianen som vi inte fick klar förra gången samt fyllde ut oxen som Robin gjort med lite  mera detaljer som var också på hälft! 

Likes

Comments

Det finns en orsak varför det har varit tyst här och det är för min underbara man har förbjudit mig att blogga och inte tänka på renoveringen utan bara tänka på att göra alla mina uppgifter klara som ska in nu i maj.

Jag suttit nu konstant i över en vecka och skrivit läkemedelsuppgift, handledningsuppgift, forskningsdagbok samt att jag håller på med en vetenskaplig rapport. Men vet ni... jag ser ljuset i tunneln, snart kan jag skååla för att jag kommit mig genom detta skolår :)

Har dessutom varit sjuk nu i några dagar så jag gjorde lite tröst shopping till huset (det bästa med att vara sjuk är att man måste unna sig med något, för att hålla humöret uppe) Så jag trotsade snabbt flunssan och samlade energi för att åka och köpa färgen till vår vägg i vardagsrummet, eftersom det var nedsatt idag på Aveos pop up inredningsloppis, hittade dock lite annat på köpet.

Köpte två tygkorgar som ska användas som tvättkorg i barnens rum eller till deras mjukisdjur.

Har länge önskat mig denna papperspåse, nu när den var på rea så slog jag till!

Denna underbara färg ska få pryda vår vägg i vardagsrummet istället för tapet, vi ska försöka få en betong känsla i väggen! Resultatet får ni se senare om vi lyckas ;) 

Likes

Comments