Hej på er!

Hoppas ni har det bra i solen, när den väl är framme. Liv är på besök här i Sala i ett par veckor och de dagar hon varit här har varit fullt upp. Förutom i söndags, då vi var helt slutkörda, så har vi varit i farten i princip varje dag och hittat på något. Det är precis vad jag behöver. Ligger jag och slöar så tappar jag greppet om rutiner helt och blir fast hemma. Jag måste hålla igång för att inte gå in i väggen. I söndags låg vi och sov bort bokstavligen hela dagen på grund av en påfrestande lördag. Men igår var vi på Erikslund och jag tror jag lyckats ställa om dygnet till rätta igen.

Idag skall vi iväg och sola. Jag skall försöka få en bra grundfärg. Men innan solandet vill jag ut och springa. Mitt gymkort har försvunnit helt, så jag kan inte gymma. Men jag skall fixa ett nytt så snart som möjligt. Tills dess får jag hålla mig till konditionsträning och träning med kroppsvikt.

Egentligen skulle jag börja jobba igår, men papper som jag skrivit under har blivit försenade och komplikationer har uppstått. Så jag är väldigt irriterad över det, men hoppas på att få börja jobba nu i veckan så fort papperna kommit fram.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det var hur skönt som helst att få gymma. Alla aggressioner och alla stress rann av som vatten på en gås. Idag har jag skrivit under anställningsavtalet för mitt sommarjobb och jag börjar jobba på måndag nästa vecka. Det skall bli skönt att hålla sig sysselsatt ett tag. Jag tycker inte om lov och långa helger så mycket faktiskt. Det känns som man tappar rutinerna. Men jag tänkte dela med mig av hur mitt träningspass var upplagt idag. Jag tränade mage och underkropp.

Jag utförde två olika varianter av övningar på en så kallad abductor machine. Jag vet inte vad de heter på svenska, men ni kan googla upp bild om ni vill se hur de ser ut. På den maskinen satt jag ned på ena övningen, och stod upp på den andra och körde varannan i tre set;

10 med 50 kg motstånd

5 med 35 kg motstånd

10 med 50 kg motstånd

5 med 35 kg motstånd

10 med 50 kg motstånd

5 med 35 kg motstånd

Vila och repetera i 3 set.

Denna maskin är toppen för rumpan!

Sedan övergick jag till en så kallad adductor maschine. Denna använder jag inte intensivt som med abductor machine. Den är väldigt bra för innerlåren!

10 x 3 med 35 kg

Magpartiet tränar jag oftast i intensiva intervaller. Jag brukar inte göra 1 övning, vila och köra 3 set. Jag kör flera olika övningar, vilar 1,5 minut och repeterar alla övningar

Plankan 60 s

15 belyft

10 omvända crunches

30 ryska tvists med 10 kg skiva

20 höftlyft med 5 kg skiva

10 knäböj med 15 kg stång

Vila/Vattenpaus 1,5 min och repetera i 3 set

Avslutningsvis körde jag hela setet jag nämnde först 3 gånger. Så mina ben är helt mosiga just nu känner jag. Jag har precis ätit middag och skall ta en dusch, sedan lägga mig i sängen och kolla på youtubeklipp.

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas ni mår bra trots regn och rusk.

Det känns så udda nu när skolarbetet är över. Jag kommer hem, är inställd på att plugga, men kommer på att det inte finns något att plugga på?? Det blir som en stress över att jag inte stressar. Men det är väl bara att vänja sig över sommaren antar jag, vid att vara fri från skolarbete. Jag har sagt varje år att jag skall göra saker under sommaren, men det blir aldrig av. Men denna sommar känns annorlunda. Jag skall jobba, studera till körkortet och övningsköra. Sedan träffa vänner och träna, såklart!

Igår skickade jag in min ansökan om körkortstillstånd, förhoppningsvis kommer jag snart gå till optikern och göra en snabb synkoll, som jag sedan kan skicka in till transportstyrelsen. Jag skall också gå en handledarkurs för att kunna få övningsköra privat. När det sker har jag ingen aning om, men inom en snar framtid skulle jag hoppas på. Mitt mål är att skaffa körkortet så tätt inpå när jag fyllt 18 som möjligt, därför vill jag börja övningsköra och studera nu.

Jag har i princip skrivit klart boken. Jag är färdig från början till slut, men det krävs en hel del finslipning. Man kan säga att själva grunden av innehållet är färdigt. Bara det har tagit ett år. Men jag har också tagit några månaders uppehåll till och från, så jag har inte skrivit aktivt i ett år. Jag läste igenom boken häromdagen och tyckte den brast väldigt mycket på känsla, speciellt vissa delar i boken som kräver mycket känslobeskrivningar för att man skall kunna förstå. Därför har jag planerat att imorgon bege mig till vissa platser som bygger på mycket känslor för mig. Det är ställen som bär på minnen som haft en betydelse för mig. Det kan låta väldigt fånigt, men jag tror att dessa besök kommer hjälpa mig att få fram det jag vill i boken. Det är riskfyllt, att gräva i gamla känslor och minnen. Jag vet inte riktigt vad jag kan förvänta mig för reaktioner, jag kanske inte reagerar alls? Men bara tanken av att strosa i de kvarter och på de platser retar känslorna. Men jag behöver få ut de, på riktigt.

Jag kanske tar något foto och laddar upp här på bloggen. Det beror lite på vad vädret lovar, jag tror dock det kommer regna hela dagen. Men chansen finns ju för solsken!

Likes

Comments