View tracker

Tankar, Ätstörning, Behandlingen/SCÄ

11:39 - Påväg hem från SCÄ i tårar. Jag bara gråter och gråter och gråter samtidigt som det känns som att en ren panikattack är på sin väg. Svårt att andas. Det var ett tag sedan jag grät vilket är olikt mig, kanske har jag inte riktigt orken eller dess energi att våga känna och tänka igenom allting - Som "I", min behandlare, sa till mig idag. Vilket var det som från började gjorde att jag började gråta. Allt brast för att jag innerst inne vet att det är sanningen.


Anorexin manipulerar mig gång på gång och nu börjar jag helt ärligt känna en enorm ilska gentemot det och "den". Det är många som tror att det till större delen handlar om vikt och att vara smal (läs: mager) men jag hade mer än allt önskat att den där metallplattan hade visat åtminstone ett litet plus idag. Ja, jag pendlar extremt mycket mellan tjockhetskänslor men på senaste tiden har jag känt mig äcklad av mig själv. Någonstans, i det friska, vill jag inte se ut som jag gör. Jag både skäms och är obekväm i mig själv. Just det där är något utav många saker som gör mig rädd för anorexin och hur mycket den lurar en själv också. Ena sekunden kan jag tycka att jag ser ut som vilken ungdomstjej som helst, normalviktig. Kort därefter när jag tittar på mig själv så tycker jag att jag är alldeles för mager. Jag står konstant mellan ångesten och anorexin, jag känner mig maktlös, hjälplös och jag vet inte hur jag ska ta mig vidare. Jag trodde aldrig att jag skulle falla såpass djupt ned igen som jag har gjort och inte bara det att jag gör andra i min omgivning besvikna/oroliga, samt min genuint snälla & mycket omtänksamma behandlare, gör jag även mig själv besviken faktiskt. Jag vill ju må bra både fysiskt och psykiskt. Vad jag vill få ut genom den här texten... Det vet jag inte, utan jag vill väl mer att andra kanske ska förstå hur rent utav vidrig den här sjukdomen är och att en större del utav den utgör av det psykiska. Jag menar, jag lever för tillfället med den och jag har svårt att ta mig framåt, uppåt eller hur man nu vill formulera det, men jag kan fortfarande tycka att den är hemsk. För det är den.

Att känna sig maktlös mot sig själv är fruktansvärt. Jag är rädd över att jag snart ska få LPT om jag inte gör en förändring, särskilt med tanke på att jag ska träffa min läkare på måndag efter några veckor.

Nu är det kväll. Fastän det har varit en jobbig dag på många vis bestående av tårar i sällskap och icke sällskap på grund av egen förtvivlan och rädsla, mår jag ändå bra nu!😊 Jag känner mig glad och jag känner mig stark. Kanske var det bra att få gråta och kanske var det bra att få släppa ut allting, både för mamma och för "I". Jag har trots allt gått hos min behandlare i mer än ett år men aldrig gråtit inför henne, jag tror det kanske var bra för henne att se också, att jag faktiskt inte bara struntar i allting och vill att det ska gå dåligt för mig och hamna på sjukhus/bli inlagd. Det finns trots allt de som "vill" det. Det är det sista jag vill och jag känner nu att jag har ny bra & positiv energi inom mig vilket jag verkligen ska ta tillvara på och enbart se för vad det är; Positivt! Viktigt att värdesätta de där topparna extra mycket!

Dessutom är det torsdag idag vilket betyder en dag till fredag och helg, skönt! Jag har annars pluggat en hel del filosofi till läxförhöret imorgon, suttit och antecknat sida efter sida... Inte det roligaste men bara att kämpa på in i det sista, snart är den kursen slut - Thank god..... Nu ska jag ta en paus i allt pluggande och se på veckans avsnitt av The Bachelor! Ha en fortsatt bra torsdag & kväll! Ni är grymma💛

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Pepp & Citat

Ett bland många favorit citat hos mig:

Skratt, närhet, värme, familj, vänner, gemenskap, glädje, kramar och ännu mer skratt - Må vara några utav de bästa sakerna som finns i livet, eller hur?

Likes

Comments

View tracker

Allmänt, Tankar

Alla dessa bittra kärringar eller bittra och sura pensionärer som bara ser livet svart och negativt... Jösses...

I lördags när jag skulle ta bussen hem från jobbet, var det en bitter tant som stod bredvid mig på busshållsplatsen vid Mörby Centrum. Jag förstod på direkten att hon skulle ta samma buss som mig, 611 Täby Kyrkby, då det första hon sa när jag kom dit var "Nu står det ju NU på tabellen, att bussen ska vara här nu, varför är den inte här då?". Hon var själv och sa det till någon främling bredvid, gissar jag på... Klockan var 42, den skulle komma 44. Buss 611 hade försvunnit från tavlan där det står om hur länge den kommer - Hon blev arg och undrar vad fan (hon svor) det är som försiggår. Observera att klockan då inte var 44 än😊 För att inte dra ut på berättelsen ännu mer så kom bussen hur som helst 46, oj oj oj OJ TVÅ minuter sen! Tanten såg bussen komma och uttryckte högt och tydligt för alla där att bussen var sen, att det är helt sjukt att det får gå till på det viset, att det inte är okej och så vidare och så vidare... Jag är som sagt inte den där personen som kan stå och lyssna när jag tycker någonting är fel och jag vet att hon skulle ha skällt ut busschauffören för ingenting om inte jag hade sagt någonting. Jag sa först att den skulle komma 44 så den är inte alls sen. Hon sa då att klockan är 48 (wow stor skillnad) varav jag sa att den är 46 och visade på min mobil. Hon upprepade någonting dåligt igen om hela situationen och jag bad henne att sluta och sa att det är väldigt onödigt att hon hetsar upp sig över ingenting.

Hahaha, jag är på riktigt glad att jag sa någonting då det är sådana saker jag lätt kan ångra - Att man hade velat säga någonting och var påväg att göra det men man gör det ändå inte för att man inte orkar och sedan ångrar man sig i efterhand. Men på riktigt, har inte folk annat värdefullt i sina liv att lägga ned sin energi på?? Förstår mig inte på vissa människor.

Haha dessa bilder, Someecards, älskvärda men några man ska ta med en nypa salt ibland

Likes

Comments

Mode & Skönhet

Att Victoria's Secret Fashion Show ägde rum för cirka två veckor sedan har nog ingen missat! En av årets höjdpunkter helt klart! Showen kom ut i förrgår och jag har nu tittat på den jag med✨ Jag älskar Victoria's Secret, showen i sig och tjejerna. Showerna börjar dock bli lite lite sämre eftersom de mest kända och populära modellerna börjar försvinna alltmer samtidigt som det då hela tiden kommer nykomlingar som åtminstone jag inte tycker är ens i närheten av dom - "Veteranerna" haha.

Mina favoriter i årets show är: Adriana Lima, Josephine Skriver, Alessandra Ambrosio, Lily Aldridge, Jasmine Tookes, Elsa Hosk, Taylor Hill, Gigi Hadid och Sara Sampaio (även Kendall Jenner och Bella Hadid men är fortfarande lite tveksam till deras medverkan hehe...)

En redig bildbomb från showen:

HÄR kan ni se showen!

Likes

Comments

Allmänt, Mode & Skönhet, Tips, Kropp & Hälsa

Vid tidig eftermiddag fick jag ett sms av modern min att hon har sin tid för ansiktsbehandling klockan 17:30 som hon inte skulle hinna till den här gången och frågade därför mig om jag skulle kunna ta den. Det tackar man ju självfallet inte nej till!!

Gick mot salongen, som endast är belägen ynka 7 minuter ifrån oss, iklädd i världens mys-outfit...

Heléne, som hon hette, började med att titta på mina ögonbryn då hon även är specialist inom det och förmodligen den största perfektionisten inom det likaså haha. Hon gav lite synpunkter på dom och sa vad hon ville göra med dom vilket var att "lyfta upp" mina ögon mer och därav noppa en del längst fram underifrån. Eftersom hon är proffs inom området gav jag förstås henne mitt fulla förtroende och sa kör på😃

Efter det tittade hon på min hy och hon tyckte att jag hade en väldigt fin hy förutom att jag har fått en del små pormaskar vid sidan av munnen/kinderna på senaste tiden så hon gjorde en portömning genom ånga. Därefter fick jag ansiktsmassage (SÅ skönt!), ansiktsmask som jag låg med i en stund, djupare rengöring osv osv. Hur skönt OCH framförallt välbehövligt som helst känner jag! Ännu mer nu när det är vinter och hyn tenderar i att bli sämre och torrare. Jag ska försöka börja gå på ansiktsbehandling oftare och någorlunda regelbundet då till exempel portömning ska vara superbra att göra regelbundet. Sedan ska jag köpa det ansiktsvattnet som hon använde och varmt rekommenderade! Det ska man spreja på ansiktet några gånger per dag för att återfukta hyn eftersom just den här torrheten är en faktor till varför man får pormaskar eller finnar. Ansiktsvattnet är från Dermalogica och kan sprejas på ansiktet både med och utan smink så det är toppenbra!

Mina "nya" ögonbryn:

Förmodligen aldrig visat mig såhär "naken" på bloggen innan, efter tömning och allt hahaha...

Vad tycker ni om ögonbrynen?! Det är verkligen STOR skillnad ju! Notera att jag inte ens har någon ögonbrynsgel eller dylikt på. Jag var väldigt osäker till en början då de blev såpass tunna men samtidigt tycker jag att det ändå passar mig ganska bra. Eller? Mina ögon framhävs faktiskt mycket mer nu, som hon sa, och jag har en otroligt mycket bättre mall att utgå ifrån nu än innan. Första gången jag plockade mina ögonbryn på salong och jag är nöjd!😃 Jag hade dock velat ha längre hårstrån allra längst fram men det kommer ju växa ut, likt över alla andra ställen vid ögonbrynet, så det gör ingenting egentligen. Nu tror jag även att jag ska färga de lite lite mörkare på vissa ställen av ögonbrynen där det är lite glesare. Himla ovant är det i alla fall för tro mig, det är en väldans skillnad i verkligheten... Både jag och Heléne glömde bort att ta en före bild men jag tror ändå ni har bra koll på hur mina ögonbryn såg ut innan.

Likes

Comments

Allmänt

Halsont halsont halsont. Nu har jag haft ont i halsen non stop i tre dagar. Det känns väl sådär. Både för själva smärtan och för att jag aldrig har tid att vila och därav låta halsen läka samt stoppa det som min kropp håller på att sätta igång, livet i ett nötskäl. Går runt med känslan av att jag kommer ha en förkylning eller ett virus som enbart ligger och väntar i ett par veckor till. Sedan när jullovet äntligen tar sin start kommer hela den baletten att bryta sig ut - Peppar peppar ta i trä.

Likes

Comments

Allmänt, Tips

För tre veckor sedan kom säsong 2 ut av Gåsmamman - Lycka!!! Jobbigt det där, att vänta å vänta å vänta på en ny säsong av en serie men lyckan inom sig när säsongen väl är ute... Den må ju vara oövervinnerlig haha. Nu väntar jag på Pretty Little Liars, fortsättningen av säsong 7, som kommer ut den 18 april 2017. Därefter säsong 4 av Bron som kommer ut våren 2018...

Jag tittar på Gåsmamman på Dreamfilm, som med många andra serier och filmer, då jag inte har just C'More och det fungerar utmärkt!! Två avsnitt varje torsdag.

Likes

Comments

Allmänt, Ätstörning, Behandlingen/SCÄ

Vänner! Jag hoppas allting är bra med er!💛 Jag vet inte riktigt hur det är med mig helt ärligt. Mycket upp och ned skulle jag säga men jag kämpar på i vanlig ordning och försöker ta vara på topparna i vardagen istället! Mitt mående gör i alla fall att jag inte alltid känner för att uppdatera lika mycket om min vardag utan vill då skingra tankarna med annat & skriva om sådant jag tycker är roligt istället.

Igår var det måndag och den här veckan skulle jag ha varit på SCÄ två gånger för vägning och tester. Någonting som jag egentligen inte alls ville då jag tycker det känns både onödigt samt tär mer på mitt psyke om jag ska hålla på och vägas stup i kvarten - Det vill säga både i onsdags förra veckan, igår och nu på torsdag. Tre dagar emellan. Jag vill skippa vägningarna helt och hållet mer än allting annat MEN det förstår jag såklart inte går! Hur som helst fick jag ett sms från receptionen igår om att det hade blivit inställt på grund av sjukdom. "Skönt" tänkte jag samtidigt som jag ändå kände "Typiskt SCÄ..." men men, det gjorde inget för mig.

Idag är det tisdag och jag började 12:05 och slutade kvart över 2. Åkte hem och ska plugga lite smått nu innan jag ska fixa matlåda till jobbet och jobba stängning likt varje tisdag. Imorgon, onsdag, har jag inget särskilt inplanerat tror jag förutom skola under dagen. På torsdag ska jag vara på SCÄ 10:30 vilket gör att jag missar första lektionen och min andra lektion är inställd så jag har ingen skola på torsdag! På fredag står skola på schemat och på kvällen ska jag antingen hänga med Hanna eller så hittar jag på någonting annat skoj! Föräldrarna mina är i alla fall borta den här helgen, lillebrodern är dock hemma han med men det är sådant som kan vara lite skönt ibland sådär (att vara själv hemma) haha. Förra helgen var ingen bra helg då jag var trött och hade mycket som behövdes göras i skolan, en seg helg var det helt enkelt... Ser därför fram emot den kommande helgen!! Fast allra mest ser jag fram emot jullovet, försöker ha det i åtanke för att överleva dessa sista krigarveckorna i skolan... Men det kommer jag, du och vi greja!😃

Bjuder på en aning brunare Isabel från i somras, fy är blekare än ett spöke nu nästan...

Likes

Comments

Mode & Skönhet
Via Nelly - "They're back... I SAMMET!":

"Soon, very soon landar Fenty x Puma by Rihannas nästa craving: Platformsneakern – i sammet. Och hela fashionvärlden håller andan. But guess what, även ni superlyckliga Nellysar kommer att få kunna köpa skon eftersom den kommer att landa även hos oss.
So stay tuned, och håll utkik – under tiden kan du fundera på vilken färg du ska välja. Oh wait, varför inte pick ’em all!"

SNART släpper Nelly.com Rihanna's platformsneakers igen fast den här gången i... Sammet! När vet man inte än men jag tycker de är helt galet snygga så jag ska minsann försöka få tag på dessa den här gången. Det känns som en omöjlighet då de såldes slut på fåtalet minuter förra gången men försöka kan man ju - Visst är de snygga??

Likes

Comments

Instagram@isabelwedholm