View tracker

Allmänt, Mode & Skönhet, Mat

Jag gick i skolan från 08:20 till 13:10. Därefter var jag hemma och gjorde inte särskilt mycket förutom att jag tog en lång och välbehövlig nap & tjattrade lite med mamma och pappa. Vid kvart över sju åkte jag och hämtade upp Linnéa för att ta oss till Täby Centrum där middag och bio väntade oss - Mysigt! Vi åt på vårt favorit sushiställe, Sawadee, och gick sedan till Ica för att köpa varsin proteinglass till bion. Mums gånger två helt enkelt!

Vi såg filmen Måste gitt vilket är en svensk film. Helt okej tyckte vi båda, bra handling och budskap åtminstone.

Black and white outfit
Sushimiddag @Sawadee
Bio - "Måste gitt"
Världens bästa kusin

Klockan är nu halv 12 och jag tänkte alldeles strax krypa till kojs. Möjligtvis sätta på ett serieavsnitt innan så jag kanske blir lite tröttare. Jag vill vara pigg imorgon i alla fall då det väntas tre timmars jobb samt plugg plugg plugg men det ska nog gå bra det med!

Jag hoppas ni har haft en fin fredagskväll ღ

Likes

Comments

View tracker

Tankar, Frågor & Svar

Hej vänner! Det är såhär: Min klass har just nu i uppgift att var för sig skriva en undersökning gällande utanförskap i Psykologin. Ett superintressant ämne där man själv får välja mer specifikt vad för typ av utanförskap. Till exempel arbetslöshet, alkoholism eller andra droger, psykiska diagnoser, adoption, barnlöshet. genus/sexualitet, utbrändhet och så vidare. Det finns MASSVIS.

Jag har valt att undersöka om depression då det handlar om psykisk ohälsa i samhället vilket jag tycker är väldigt intressant. Hur som helst har jag redan kommit en bit på vägen men skulle nu behöva 2-3 frivilliga att intervjua med max 5 frågor. Det måste förstås vara 2-3 stycken som är eller har varit drabbad av depression. Om ni väljer att vara anonyma eller inte spelar absolut ingen roll!!😊 Jag kommer förmodligen endast skriva första bokstaven från namnet men självfallet behövs inte ens det eller om jag hittar på namn. Det enda väsentliga är att jag får till intervjuerna och att åtminstone 2 stycken vill ställa upp på att svara på fyra-fem ganska djupgående frågor. Det vore verkligen så så snällt!💛

Ni kan antingen kontakta mig på Kik, Instagram eller Facebook. Jag heter isabelwedholm överallt. Hoppas att några vill hjälpa mig med det här, KRAM!

Som sagt, den psykiska ohälsan i samhället ökar och så är det bara. Tyvärr. Samtidigt som det är ett STORT mörkertal av människor som lider eller har lidit av depression eller annan psykisk ohälsa vilket nästan är ännu mer skrämmande kan jag tycka...

Likes

Comments

View tracker

Allmänt, Mat

Sommar, sol, brun från topp till tå och inte enbart i ansiktet medhjälp av brun utan sol. Långa frukostar på altanen, en fet drinking jar i handen, smoothies i alla dess former & färger... Värme och harmoni.

Smoothie in a big  jar and summer, yes thank you!

Från två fina sommarmorgnar.

Likes

Comments

Allmänt, Ätstörning, Behandlingen/SCÄ
I eftermiddags/ikväll har jag...

... Tagit ikapp avsnitten av Sveriges Mästerkock (bästa programmet!!! Älskar matlagningsprogram) då jag helt glömde bort att det började förra veckan. Aj aj aj. Sedan tittade jag på dagens avsnitt på TV som gick klockan 20:00. Utöver det har jag repeterat lite i matten då jag har ett läxförhör imorgon bitti och hittills känner jag mig redo! Sedan vet man ju aldrig var hjärnan tar vägen när man väl sitter där men det får bli en annan femma😉

Imorgon är det äntligen fredag och imorgon har Linnéa tydligen något "överraskningsmoment" för mig (det var specifikt det ordvalet hon skrev) så det ska väl bli skoj hahaha.... Oavsett vad ska det bli kul att ses då vi inte har setts på nästan en (!) månad nu skulle jag tro. Dock är jag SÅ sugen på att gå på bio så förhoppningsvis får jag med mig en och en annan på det - Vem tackar nej till biomys egentligen?! Sedan måste jag även plugga en hel del i helgen.

Annars känns det rätt skönt att få lägga den här veckan bakom mig. Även om saker och ting långt ifrån är över, det har väl knappt börjat egentligen, ska det ändå bli skönt med helg. Det är mer tankar inom mig än vad det var igår då jag har grubblat kring allting ytterligare. Jag känner mig bara TOTALT ambivalent just nu då jag verkligen tror att vuxenvårdsavdelningen inte är rätt plats för mig. Jag har hört en del om den platsen och att flertalet där har andra diagnoser. Med det menar jag INTE att det är någonting fel med det utan mer att det kan "krocka" för mig samt stjälpa mer än hjälpa - Rädd för att bli ännu mer triggad av andra och må sämre psykiskt. Medan känner jag att jag inte skulle vilja bli inlagd någon annanstans än på SCÄ då jag känner mig trygg där. Det är där jag har gått ända ifrån början så det är väl inte konstigt kanske...

Jaja, mycket tankar just nu och svårt att veta vad som är det rätta. Jag vill i alla fall inte bli inlagd någonstans där jag enbart kommer må ännu sämre, vilket väl är givet haha. Ta hand om er & varandra!♡

Likes

Comments

Allmänt, Mode & Skönhet

Haha, rubriken kan nog misstolkas en hel del men äsch då!

Minns ni när jag skrev om att jag var på jakt efter ett par öronmuffar? Jag har nu funnit dom! Beställde ett par svarta från Glitter i måndags och fick hem de igår. Tjoho😃 Glitter hade dessa inne i butiken i Täby Centrum för ett tag sedan men kort därefter tog de slut och har aldrig riktigt tänkt på att de möjligtvis fanns inne på deras hemsida.

Det som är speciellt och otroligt bra med dessa öronmuffar är att de även har inbyggda hörlur!! Hur bra?! Jag testade självklart ljudet på direkten och det var förvånansvärt bra. Jag känner mig hur som helst lite smått lättad nu då jag fryser så pass lätt om öron och skalle & det är framförallt svårt att ha på sig en mössa när man har håret uppsatt. Att de sedan hade inbyggda hörlurar var endast ett STORT fett plus från min sida.

... Sedan kan man absolut ha de utan hörlurarna också. Jag verkar för övrigt ha haft tur när jag beställde dessa då det nu verkar som att de är slutsålda på hemsidan? Finner de ingenstans i alla fall, tyvärr, men de är som sagt från Glitter så håll utkik där om ni också vill köpa dom! Jag tror med all säkerhet att de kommer ta in fler då de är såpass populära.

Likes

Comments

Bilder/Collage, Mode & Skönhet
Guess Spring/Summer 2017

Drömmig kollektion, drömmiga bilder och två drömmiga individer. Hailey Baldwin har dessutom blivit en utav mina favorit modeller på senaste tiden - Galet snygg, cool och unik är hon. I den här kollektionen kan man återigen se hur influerat 90-talet är med oversized t-shirts, jeans & vintage jackor, patches och broderingarna.

Limited Edition Collection / Denim pieces

Likes

Comments

Bilder/Collage, Mode & Skönhet
MOOD
FROM THE 90'S

Att få uppleva 80 och 90-talet på nytt hade inte varit helt fel tycker jag. Det känns som att alla bara levde & fasen vad snygga alla var! Jag tycker det är så himla roligt att man klart och tydligt ser att sådant som var inne då, diverse modetrender, har kommit tillbaka nu igen. Allt från broderade jeans, linne över t-shirt eller långärmat, vida ärmar, flare jeans till choker halsband, delad lugg, bikerjacka, cropped kick flare jeans, fisknäts strumpbyxor samt toppar och MYCKET mer - BIG LIKE på detta!!

Stuck in the 90's

Likes

Comments

Tankar, Ätstörning

Hej. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Eller egentligen vet jag det, det är snarare hur jag ska formulera det på bästa sätt. Jag känner mig ganska tom just nu vilket förmodligen kommer återspegla sig i det här inlägget.

Jag har nog haft lite av en fasad på mina sociala medier under den senaste tiden. På bloggen känner jag att jag verkligen kan vara jag, Isabel Wedholm, och få dela med mig av det jag vill dela med mig utav - Allt från mode och tankar till vardagliga ting. I slutändan: Sådant som intresserar mig och jag har sedan barnsben tyckt om att skriva. Att blogga är därför någonting jag kommer vilja fortsätta med länge.

I takt med att jag alltmer har släppt öppenheten om min anorexi (jag är fortfarande lika öppen om den men jag skriver mer sällan om den, mitt specifika mående kring det och andra relaterade saker), har jag fallit djupare & djupare ned i dennes grepp. Jag är verkligen på botten just nu. Psykiskt och fysiskt. Anorexin har tagit ett läskigt hårt grepp om mig och tja... Jag skriver det här med tårar i ögonen för jag vet varken ut eller in. Jag känner mig bara... Maktlös. Maktlös mot mig själv. Förstår ni hur obehagligt det är? För stunden kan jag tänka att jag är på botten men om en ynka sekund kan tankarna som "Jag är inte ens sjuk" tillkomma vilket är tankar som har uppkommit väldigt frekvent på sistone. Ännu ett tecken på hur sjuk man egentligen är. Kom ihåg det.

Läget: Jag får egentligen inte gå i skolan och jag kommer antagligen bli inlagd på vuxenvårdsavdelningen. Ingbritt skulle försöka höra av sig redan imorgon till oss om hur lång väntetiden är. Samtidigt som jag inte vet hur jag ska lyckas vända det här utan en inläggning, känns det långt bort att jag skulle godkänna de att lägga in mig. I sådana fall kommer det bli med LPT vilket inte vore särskilt roligt. Med det, vet jag varken ut eller in men jag kände att jag behövde vara någorlunda ärlig för er för en gångs skull. Man kan inte rädda andra, om man inte kan rädda sig själv. Samma sak som att man borde älska sig själv först innan man älskar någon annan.

Det är och ser ganska mörkt ut för mig just nu. Just nu. Men jag kommer aldrig någonsin ge upp och jag ska försöka kämpa på så gott jag kan här hemma och förhindra inläggningen.. "Efter regn kommer solsken" Kram & ta hand om varandra.

Likes

Comments

Instagram@isabelwedholm