Tankar, Ätstörning

Idag är jag tankspridd.

Jag är ledsen över hur mitt liv ser ut just nu, jag är ledsen över att allting har blivit som det har blivit. Jag skyller alltid på SCÄ medan jag innerst inne ändå vet att det är A som i slutändan har förstört allting, inte SCÄ. Jag är ledsen över att jag blev inlagd när min motivation var som högst & mitt enda mål inför vårterminen var: Att klara 3an, vara med på studentskivorna, ta studenten och springa ut med mina kompisar & sedan ha min mottagning för familj, släkt och vänner. Ha kul och leva loppan under sommaren. Därefter ta ikapp den terminen jag missade under 2an. Ett helhetsmål som gick i stöpet på en sekund och det gör ont i hela mig när jag tänker på det. Det är nog därför jag dagligen använder mig av någon försvarsmekanism för att glömma skolan eftersom det i princip endast framkallar ångest, panik och en ledsamhet hos mig... Ångest där jag också beskyller mig själv för att inte ha klarat av vårterminen, inte klara av gymnasiet och inte ta studenten.

Jag är ledsen över att jag är fast, fast i allt det destruktiva och inte vet hur jag ska ta mig ut. Jag borde ju älska mig själv, ta hand om mig själv, inte ha mig som min egen fiende.

På känslogruppen/affektskolan på avdelningen var det en annan patient som beskrev att hon kände att hon var duktig på någonting, att det var det här hon var bra på. Jag vet att det är fler som kan känna på det viset och jag är inget undantag. Och det är... Hemskt... Just dessa destruktiva tankarna har blivit starkare sedan inläggningen skedde och jag vet att det har att göra med att allting togs bort ifrån mig på ett ynka ögonblick.

Jag behöver hitta mitt egna värde igen. Men hur gör man det? Jag vet inte. Jag har faktiskt ingen aning och det finns inget magiskt piller att ta till under tuffa saker i livet. Men jag vet att jag förtjänar att må bra, att leva livet tillfullo, att inte leva med självhat till mig själv samt till min kropp som egentligen är helt fantastisk. Särskilt efter allt den har utstått. Mitt egna värde och vägen ur den här skiten är bara någonting jag själv kan finna. Det är extremt kämpigt just nu men jag lovar er, jag ska finna båda delarna. Jag kommer må bra psykiskt & fysiskt med en snygg, hälsosam och vacker kropp som är normalviktig som står för LIV och inget annat. Det lovar jag.

Efter att ha läst en annan tjejs blogg igår, som fick mig att öppna upp ögonen lite mer, har jag själv funderat mycket på det här med bloggen. Nouw har enligt mig blivit ett litet community för de med ätstörningar, i huvudsak anorexia där alla skriver i sin profil att de har diagnosen och kämpar på (även jag). Tyvärr lockar dessa bloggar läsare väldigt lätt, på gott och ont förstås men mer ont än gott då jag tycker att det känns som att det är få som tar sig framåt på riktigt och att man dagligen måste leva upp till sjukdomen. Ibland blir det att man både medvetet och omedvetet måste bevisa att man är sjuk. Eller att man är så fast att det inte finns mycket annat att skriva om. Jag kommer vara ärlig till 110% nu - Jag känner ABSOLUT som det jag skrev ovanför. Någonting jag ständigt har känt och känner är just det här med viktuppgången också eftersom det psykiskt är något av det svåraste för just mig. Att gå upp i vikt, att hamna på min kropps normalvikt och att det är någonting som ni kommer få följa med mig på. Ja, jag har gått upp några kilon sedan mitt sämsta tillstånd fysiskt och ja, det syns men jag har fortfarande en tvåsiffrig summa att ta mig igenom och helt ärligt... Jag är osäker på ifall jag kommer fixa det genom att blogga på vägen. Vissa kanske fixar det men jag gör nog inte det. Inte om jag samtidigt ska blogga om ätstörningen.

Jag, Isabel, vill inte vara en del av detta community men ibland vill väl ätstörningen det och varför har jag ingen bra förklaring till. För sjukdomen är FUCKED UP. Jag är mycket klokare än såhär och jag vet att andra också är det, det är bara det att ens ätstörning omedvetet tar över stundvis. Nej, det är ingen ursäkt men man blir smått knäpp i huvudet ibland. Det optimala för mig själv vore att ta en paus från bloggen ända tills jag är på god väg ut från skiten, tills jag mår bra INIFRÅN och UT, tills jag är stark och är mig själv igen. Samtidigt känns det sjukt synd eftersom jag verkligen tycker om att blogga, skriva med mera och alltid har gjort. Och att tappa mycket läsare känns trist det med. Två saker som stoppar mig men samtidigt måste jag tänka på mig själv för en gångs skull. Fokusera på mig & mitt välmående. Och egentligen, tänk vad kul det vore när jag sedan börjar blogga igen och faktiskt mår och ser bra ut och bloggar om annat än en dödlig sjukdom??

Jag borde tänka så då bloggen tyvärr inte gynnar mig någonting. Den gynnar sjukdomen och det får vara slut med det nu... Jag vill inte utlämna mig själv mer nu & jag har (efter extremt mycket funderingar idag) kommit fram till att sluta skriva om ätstörningen. (Det kan absolut dyka upp något inlägg relaterat till ätstörningar i sig men jag kommer inte skriva om MIN ätstörning längre.) Tro mig, det kommer bli en utmaning för mig haha då jag vet att jag kommer behöva hejda mig extra mycket men det är dags nu. Det är dags att bloggen byter "inriktning" en gång för alla för jag är så JÄVLA (ursäkta) trött på ätstörningsvärlden i form av bloggar och Instagram. Egentligen borde jag ta en paus från bloggen men jag känner att jag istället slutar skriva om ätstörningen som sagt, bloggar om det jag vill och uppdaterar när jag vill, kan, har tid och har någonting att skriva om. Det kan därför betyda att uppdateringen inte alltid kommer vara superbra utan jag kikar in här när jag själv känner för det helt enkelt!

Jag vill ändå tacka er för allt stöd, fina och peppande kommenterar som ni har givit mig. Trots allt bloggat i mer än ett år på "isabelsresa". Isabelsresa för mig står för min resa genom livet & det kvarstår. Ta hand om er så länge!<3 Alla är guld och livet är faktiskt bäst, glöm aldrig det.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Allmänt
Celsius och jordens skönaste pyjamasbyxor

Just nu känner jag att jag redan är på bättringsvägen, fast jag tror också att det har och göra med att jag fortfarande har ipren i mig som alltid är ett litet magiskt piller för stunden haha. Förresten har jag tidsinställt ett viktigt inlägg till 22:00 ikväll! Ett långt, hyfsat personligt & ärligt inlägg som bland annat har med mig själv och bloggen att göra. Kika gärna in då och ta er tid till att läsa, KRAM♡

Likes

Comments

Mina inköp

Supersöt och somrig off-shoulder topp

Blus med knytband framtill vilket är någonting jag har lagt märke till har blivit väldigt inne nu

... Ytterligare en trend haha, fashion socks i fishnet. Sjukt snyggt till slip-on skor med ett par kortare jeans eller byxor

Jacka i mocka som föll mig i smaken på direkten med den himmelsblåa färgen. Nu har jag dessutom två mockajackor i FÄRG vilket är sååå snyggt & mycket roligare, denna och sedan min gröna från Jofama

Kjol med fransiga kanter och som är liiite lite längre baktill vilket gillas från min sida då jag lätt får panik när ens jeanskjol blir för kort eller åker upp där bak hehe

Två likadana byxor fast i två olika färger - Ljusgrå och svart

Jag är verkligen glad över dess två kostymliknande byxorna fast som är i en något lösare modell - Riktigt sköna verkligen. Jag har jättesvårt att hitta kostymbyxor eller ja, byxor/jeans generellt vilket är jobbigt, är någonting jag skäms för & det gör mig ledsen när jag inte kan använda eller köpa sådant jag vill ha. Dessa kostymbyxor har knytband men de sitter ändå löst fastän jag spänner åt de till max. Men jag tänker att det kan vara lite bra att just köpa förstora kläder för då har man en ytterligare motivation till att de ska passa en (!!)😃Att man till exempel köper dom där ursnygga jeansen, kjolen eller vad det nu kan vara, i en för stunden för stor storlek & ha dessa som "utgångspunkt" och ungefärligt mål! Och tillsist som en mycket rolig och nice belöning!

... Och det tråkigaste till sist, ett mobilskal som dock behövdes då mitt andra hade börjat gå sönder och tyckte det här var fint. Fint men helt ärligt inte särskilt praktiskt hahaha jaja.....

En bra liten start på min nya vår-sommargarderob i alla fall!

Likes

Comments

Mat, Recensioner

Idag till lunch åt jag någonting som NI faktiskt har tipsat mig om efter att jag har ätit andra produkter från Hälsans Kök, till exempel deras sjukt goda soja nuggets, vilket var vegansk schnitzel! Tackar er verkligen för tipset för där hade ni helt rätt - OTROLIGT god var den som i princip allting från dom är!! 10-15 minuter i ugnen på 180 grader sedan färdigt, att steka dom fungerar lika bra men jag tycker oftast det blir godare i ugnen! Måste säga att jag tycker att produkter som är gjorda på soja är SÅ mycket godare än de som är gjorda på quorn men antar att det är en smaksak.

5/5 stjärnor får dessa av mig🌟 Jag hade för övrigt klyftpotatis till vilket jag tycker passade superbra!

Bilder från Hälsans Kök:

Likes

Comments

Allmänt

Hörrni, jag måste berätta om en kort sak som hände mig sent igår kväll runt 12-tiden kanske. Jag gick ned till nedervåningen för att hämta en sak som jag efter tio minuter än inte hade hittat. Under dessa minuterna var jag jätteillamående och sedan får jag världens svimattack. Alltså det här var verkligen sjukt obehagligt - Allting framför mig började snurra, vändas upp och ned & jag kunde inte gå men som tur var så befann jag mig nära vår vardagsrumssoffa. Jag hann lägga mig ner i den och somnade på direkten. Jag vet inte hur länge jag låg där men inte alls länge tror jag och det jag sedan vaknar av är ett pistolskott??? Okej, jag vet inte om det var ett pistolskott haha men det lät EXAKT som det. Pang. Och inte någonting som föll ned från någonting utan det lät som att det kom utifrån. Jag fick panik, trodde att det var några tjuvar i vårt område och rusade snabbt upp för trappen. Dock tror jag att jag var så pass rädd som jag var för att jag i princip halvsov haha...

Hej förresten!

Den icke existerande uppdateringen idag har helt enkelt berott på en enda sak →Jag mår mycket sämre än igår och har nu 39,4 grader i feber. Kort sagt kan jag säga att jag känner mig som en död fisk. Jag tackar dock gudarna lite extra för att näringsdrycker finns i sådana här stunder då jag har noll smak eller aptit. Mycket vatten och vila är det som gäller nu!

I brist på bilder tänkte jag bjuda på en throwback från första gången jag var i London! Älskade älskade London! Annars hoppas jag att ni är friska och krya samt har haft en härlig dag i ännu en dag med helt fantastisk väder💛 Det ska ju tydligen snöa imorgon, kan det stämma?!?! Fy i sådana fall... Återstår väl att se.

Throwback Tuesday to London 2014
Waffles at Wafflemaister @Oxford Street

Våfflor på Wafflemaister och jordgubbar doppade i choklad är två minst sagt populära ätbara saker i London att ta längst vägen.

Ett kvällsbesök vid Big Ben

DET om något är väl obligatorisk?? Haha!

Likes

Comments

Contains affiliate links Mode & Skönhet

Häromdagen fick jag ett önskemål att tipsa om snygga ryggsäckar till vardags och absolut!

Jag är den personen som aldrig använt mig utav just ryggsäckar utan jag är mer den typiska väsk-tjejen. Nu har det dock blivit otroligt trendigt med ryggsäckar & det är verkligen inte de vanliga trista som man såg för flera år sedan eller som man själv använde som liten. När jag var på både Zara och Mango igår så såg jag några jättesnygga, därför tänkte jag att att det inte skulle bli särskilt svårt att hitta fler och där hade jag minst sagt rätt...

En i sammet, en med nitar och en vadderad med en "pom pom" i päls som är väldigt trendigt att sätta på sina väskor. Jag gillar nog alla tre lika mycket men 1an och 2an är lite mer utöver det vanliga. Kul med en ryggsäck i en annan färg än svart!

Paljetter, tyg. läder, mocka, sjal som detalj... Ännu en trend som de har satt på den gula ryggsäcken, det vill säga sjalen. Den lilla ryggsäcken i tyg skulle jag tycka vore perfekt i sommar på stranden.

Broderier! Mina favoriter från de ovanstående är de från Asos. Broderiet på den vita fastnade jag för på direkten och den i metallic tycker jag är urcool!

Hmmm... Nästan så att jag själv blev sugen att köpa mig en snygg trendig ryggsäck till sommaren nu haha. Enkelt och bekvämt att bara slänga på sig & dessutom kan man ju använda vissa som en vanlig väska ibland också (som modellen från Mango gör).

Likes

Comments

Allmänt

Ni som har sett den specifika filmen... Tja, ni både förstår rubriken & bilden nedanför. Älskvärd scen som aldrig blir gammal

... En liten sjukis

Feber, huvudvärk, yrsel, ont i hela kroppen där det värker och har sig lite överallt... Fy bubblan säger jag men det var det jag kände på mig igår när jag hade huvudvärk konstant hela dagen. Samt började få otroligt ont i rygg och nacke - Någon mer som brukar få det vid feber? Satt i den väldigt fabulösa massagestolen på avdelningen men det blev nästan bara värre haha oväntat...

På avdelningen gick jag runt med en filt hela dagen (frös ändå) och i stan idag hade jag en långärmad klänning, stickad tröja över OCH UGG's. Frös och svettades med jämna mellanrum haha. Att vandra runt på stan idag, härdad, var inte en utav mina topp 10 bästa idéer men massa fint fick jag med mig och det är väl ändå huvudsaken😉

Jag lägger upp dagens inköp imorgon istället eftersom jag har mått så pass dåligt under hela kvällen sedan jag kom hem. Imorgon åker jag inte till avdelningen (numera "dagvård" för min del) utan behöver försöka ta det lugnt och krya på mig. Tog 3 stycken Theralen för ett tag sedan, jag hoppas därför att de börjar verka snart så att jag kan sova mig igenom natten & vara smått trött under dagen imorgon så att jag verkligen vilar.

Imorgon lovar jag er roligare inlägg i alla fall!!!

Likes

Comments

Allmänt

Right now; Skit dag bokstavlig talat och jag känner mig lika psykiskt nedstämd som innan helgen, igen. Tom. Men bara att bita i det sura äpplet I guess...

Aja, jag bestämde mig att ta min kos in mot City i alla fall för att dämpa mina sorger/min ångest genom shopping & lite promenixanden i staden i det här GALET härliga väder! Jag tror jag håller på att bli sjuk men jag hade fått ännu mer ångest ifall jag hade begett mig hemåt på direkten.

Shoppingmode - On!

Jag har redan köpt på mig en del och jag visar förstås allting senare när jag kommer hem! Hoppas allting står bra till med er🌞

P&K hjärtan

Likes

Comments

Allmänt, Dagarna på avdelningen

Godmorgon fina ni!

Måndag igen då & veckorna flyger iväg som vanligt. Jag hoppas ni är väl utvilade för det är inte jag - Hemsk natt... Jag slutade titta på klockan efter ett tag men jag skulle tro att jag max har sovit 2 timmar inatt/tidigt imorse. Det gick bara inte. Alldeles för mycket tankar inom mig, extrem huvudvärk som jag tampades med i princip hela dagen igår och sedan växte sig en jättelöjlig ångest fram. Därmed är jag helt enkelt så gott som död idag känns det som, inte helt ovanligt i och för sig haha... Trist då jag hade tänkt vara i stan ett tag efter SCÄ och kanske träffat en vän ifall ingenting oväntat skett.

Klockan 11:00 ska jag vara tillbaka på avdelningen för ett ytterligare vårdplaneringsmöte med alla. Jag befinner mig i skrivande stund i Bergshamra där pappsen strax hämtar upp mig. Jag får se vad som händer samt sägs idag då min tanke idag är att skriva ut mig därifrån helt och hållet, därför har jag med mig en större packväska men det gäller då att jag har en någorlunda plan framöver vilket stressar mig. En ny klinik kanske?

Bjuda på ett leende kan jag åtminstone trots tröttheten och nedanför ser ni solglasögonen som jag just nu sitter & gömmer mig i på bussen. Fastän det är igenmulet ute och för övrigt tycker jag att jag lite ser ut som en bitch i dessa, eller haha...??

Likes

Comments

Recensioner

För mig (alla är olika samt äter proteinbars eller annat dylikt av olika syften och tillfällen) ÄR det viktigt att en proteinbar är just vad den står för: En BAR med BRA innehållsförteckning, därför tittar jag alltid på innehållsförteckningen ifall jag ska prova en ny bar. Questbars gör jag till exempel aldrig det med eftersom jag har ätit de så pass många gånger nu & jag vet att det är en bra bar med bra innehåll. Jag själv skulle till exempel aldrig gå och köpa en bar från Allévo, Swebar, Nutrilett, Gainomax, Naturdiet med mera. Just för att de är som godis innehållsmässigt och då kan jag lika gärna gå & köpa mig vanligt gooott godis, till exempel en mars eller kexchoklad och inte en dålig variant av en bar.

Barebells har tre olika bars i smakerna...

  • Caramel Cashew
  • Coconut Choco
  • Cookies & Cream

Varav jag nu har smakat två av dom som ni sedan ville ha en recension utav.

Barbells bars ÄR en supergod proteinbar med en fantastisk konsistens med hög proteinhalt (20 g) och endast 1,6 g sockerarter. Till skillnad från till exempel Swebar som innehåller minst 20 gram socker och poängtera då att det är på EN ynka bar - Hur sjukt är inte det egentligen?... Dock innehåller Barebells annat som andra kanske inte vill ha i just sin bar (medan jag eller en annan inte bryr sig om det) så återigen, det är olika hur man ser på dessa egentligen ointressanta innehåll. Samma sak som att bars i sig har olika syften😊 Det enda viktiga är att inte använda sig av någon typ av bar som måltidsersättning eller generellt överkonsumera bars då kroppen mår som bäst av att äta till exempel protein från riktig mat! Balans! (Många har dessutom laxerande effekt vilket också är en anledning hahaha)

Recension av Caramel Cashew:

Okej... OMG... På riktigt haha! Nog att jag redan hade höga förväntningar men jag trodde aldrig att den skulle/kunde vara såhär god som den faktiskt var!!! Första tuggan & jag var i himlen haha. Magisk balans mellan nötter, salt, choklad och sedan det tunna lagret kola (som ni kan se bättre bilder på nedanför). Konsistensen med dess smak är GRYM, otroligt krämig & perfekt mjuk. 5/5 stjärnor UTAN TVEKAN🌟

Recension av Coconut Choco:

Kanske en bra likhet till Bounty samt Milky Way eller vad den heter? En blandning av de två möjligtvis, skulle jag kunna tänka mig. Mjuk bar med mycket kokossmak och även här perfekt konsistens fast inte alls lika krämig som Caramel Cashew utan den här är mest mjuk. Dock har den här mer krisp i sig än Caramel Cashew, ifall man nu gillar det! 4,5/5 stjärnor får den här av mig🌟 Sjukt god den med MEN den hamnar INTE på första plats.

Summan av det goda:

Det här är utan tvivel de absolut godaste barsen som jag någonsin har smakat (inte för att jag har smakat jättemånga men jag kan nästintill garantera er att det är svårt att hitta godare än dessa... Särskilt med tanke på innehållet!!) - Konsistensen, smaken, texturerna... Allt är helt enkelt perfekt och tja... Jag skulle absolut kunna äta en varje dag hehe men det kommer jag inte göra MEN för att ni ska förstå hur jädra goda dessa är.💢

Såååå gå & köp gott folk! Nu nu nu! Annars missar ni någonting helt fantastiskt! Särskilt Caramel Cashew, tur att jag har en till hemma😉

Likes

Comments

Instagram@isabelwedholm