Bilden ovan är det gamla golvet vi hade, svart golv som vi idag byte bort mot ett betydligt ljusare gråt med lite större plattor.

nytt golv denna helg, synd bara att jag inte tog en förre bild men har så många selfies i hallen så ni kan säkert titta tillbaka på några av mina äldre bilder,

Super nöjd med den nya golvet .

Likes

Comments

Idag kände jag en bit av himlen i mitt vardagsrum,

sällan händer det att jag öppnar min ''minneslåda'', men idag blev det en sådan dag. Alla minnen om barndomen svämmande över och gråten i halsen kom. Jag är mer än tacksam över alla dess ord av styrka och ord av tröstan jag fick av mina lärare under mina år i grundskolan. Så mycket bagage tyngde mitt hjärta och liv som liten, mitt i livets storm som man gick igenom vad Guds hand över mitt liv en välsignelse.
Barndomen var inte enkel och livet som vuxen blev verkligen inte bättre med åren, på vågen möte man alla typer av människor, goda som mindre trevliga. Deras ord satte sina spår i mitt liv och orden som blev sagd var plötsligt lättare att tro än alla dess ord av styrka och självförtroende man gavs i grundskolan.

Visst är det konstigt att det är lättare att tro på det negativa än det positiva?
Visst är det så att man låter det negativa människor har att säga om dig bli en verklighet i ditt liv?.

Men så är det verkligen inte, ingen absolut ingen har den rätten att prägla ditt liv med ord av sorg, avsky eller skam.
Låt ord av godhet, styrka och kärlek vara din vägledning, dessa ord av honung ska vara det som präglar ditt liv och inte ord av förnedring, falska ord som inte borde ha betydelse i ditt liv.

Du är så mycket mer än vad du tror, du är underbart skapad, en välsignelse för din familj och vänner.
Du är vad Gud säger att du är, du är underbart skapad, du bär en skönhet som är unik i hans ögon.


All min kärlek/ Isabel S
Likes

Comments

Älskar att gå på bröllop, älskar att se när människor lovar varandra evig trohet inför Gud.

Vi är alla olika, några av oss älskar det faktum att bara för planera sitt bröllop och de andra som tycker det bara är för stressigt och inte behöver en bit papper för att erkänna sin kärlek för varandra. Jag tillhör den tredje delen av människor, jag är mer av den troende personen som behöver Guds välsignelse över mitt äktenskap.
Ja, är man troende som mig så brukar bröllop och äktenskap innebära något annat mer än bara ett bevis på papper där det står att man numera heter Soto tex i efternamn.

I sommaras var man på bröllop, det blev ytligare ett tillfälle för mig och min man att njuta av dagen i en god atmosfär med vänner och bra mat. Vi var barnfria den dagen, det en lång dag som vi dansade bort :D

/

Likes

Comments

Det ligger något vackert i Augusti månad, början på ett halvår som går mot sitt slut, men innan det sker ska vi ses hur varje månad visar sin skönhet. i slutet på Augusti månad var jag bjuden på en födelsedagsfest jag satte på mig en svart klänning, En enkel och elegant klänning köpt på mango fick bli min sista klänning jag bar utan strumpbyxor.

Det finns verkligen en skönhet med slutet på sommaren och början på hösten, en ny års tid, höst, som inte riktigt kommer med kyla dygnet runt utan överraskar oss med sol och värme då och då,

Jag har plockat fram min höst jacka och är nu på jakt efter en fin höstkappa, vilken färg har jag inte riktigt bestämt mig för.
Nu blir det att titta igenom bilderna man tog under sommaren och vara glad och tacksam över dom fina minnen man skapade med nära och kära.


/ Isabel Soto


Likes

Comments

När man var lite yngre än vad man är idag, fanns inte en stor självförtroende för att kunna ta sig ut utan smink.
Jag kommer ihåg att jag var alltid tvungen att vara sminkad även om jag skulle ta mig till mat affären för mjölk, hade så dålig hy som yngre och där med den dåliga självförtroendet att ses utan smink.

Idag ser min verklighet helt annorlunda och med åldern kom den starka självförtroendet att kunna gå en heldag utan smink och även ta mig ut på stan ( så länge ögonbrynen är fixade, kan jag strunta i allt annat) utan smink, idag låter jag min hy andas betydligt mer. Efter mina barn har faktist min hy fixat sig så troligt, och det är verkligen en stor skillnad på min hy idag vid 29 års ålder och när jag 20-25. Dålig hy kan ha olika orsaker, hormoner, dålig sömn, stress, dålig kost, allt möjligt kan stressa upp den. Men jag vet också att många människor lider av Acne och det är både besvärligt och tar öven på ens självkänsla. Men det blir bättre jag lovar, ibland händer det att min hy sviker mig och små utbrott tittar fram.

Favorit märket som håller min hy i balans :D


// Isabel Soto

Likes

Comments

Måndag igen, och en start på veckan har börjat. Idag blir att lägga in ett extra växel och läsa igenom texter inför morgondagens stora prov i skolan. Det är många texter och idag har jag tid för att läsa igenom dom, har jobbat under helgen så tröttheten har varit ihärdig sen blev Esther sjuk igår kväll. Esther är hemma med pappa C och lillan är på förskolan där med har jag haft lite tid nu på morgonen för att lösa och plugga.

Dagens bild blev på ett enkelt klädsel jag bar till jobbet igår, nu när hösten är här så kändes det passande med en stickad tröja med lite färg på och ett par enkla vita byxor. Alla kanske inte tycker vit passar till höst/vinter tid, men gillar man något så spelar det väll ingen roll?.

/ Isabel Soto

Likes

Comments

Sitter i biblioteket idag igen och pluggar, läser två böcker med en gemensam nämnare, andra världskriget. Andra världskriget, en fördjupning i människlighatens med avskyvärda händelser, ett ämne som ligger mig nära hjärtat, men som jag inte vill skriva om idag.

Idag vill jag prata om ångestan som tar över hos många i samband med socker, tomma nyårslöften som aldrig håller, och hetsen på gymmet efter en helg med söt.

Många gånger hör jag människor säga;
Nytt år nytt liv, i år ska jag göra ett socker uppehåll, under ett helt år ska jag inte äta snabbmat, godis eller läsk.
Hur många är de egentligen som håller dessa sadistiska löften, jag väljer att använda sadistiska för att många personer , inklusive mig själv, aldrig lyckas uppnå dessa mål. Man är hajpad över det nya året som kommer eller kommit att istället för att sätta rationella mål för att kunna skapa ett välmående relation med sin kropp, slutar det istället att man skapat en ond relation till kroppen och ångest har växt fram.

Känner ni igen er själva på gymmet en måndag, hur man på ett desperat vis försöker förbränna bort varje kaka, gods, eller mat man har ätit?.

Jag gör det iallafall, för jag var en sådan person, att efter varje helg blev min måndag som en revansch på helgen, helgen då alla spårat ut med maten. Vist har man hört talas om balans i förhållande till mat, jag har och många gånger, men ändå har jag aldrig funnit rätt balans för min kropp och välmående.

Men nu ska jag berätta det som funkar för mig och min kropp. Jag har till exempel aldrig gjort sådana drastiska löften som att klippa bort alla socker på en gång. Mitt mål blev istället att äta på bästa sätt genom hela vardagen och en dag under helgen äta något typ av "onyttigt". Det kunde vara pizza, hamburgare, Ben&Jerrys ,godis. you name it, men endast en gång. Vad det gällde träning var mitt mål aldrig 5-6 gg i veckan, mitt mål var 3 gånger var en gång av dem 3 dagarna en lång promenad med 10 000 steg. Att gå 10.000 steg dagligen var ett mål för mig varje dag, och kunde jag inte uppnå den så var det faktist inte hela världen.
Jag skapade en rutin som funkade för mig och tillät ( tillåter) mig ALDRIG att ha dåligt samvete om jag åt någon typ av socker bakelse etc under veckan.

När jag var några år yngre led jag av ätstörningar och låg på en vikt som var 47-48kg, jag är då 1'62m, mat var ångest och ångest var inget fint sätt att leva med. Efter några år blev jag frisk förklarad men även om mitt förflutna jagar mig idag släpper jag den inte in i mitt huvud. Istället sätter jag upp bra mål under året och fin slippar min vardag med det som behövs.
Till maten är det vatten, ingen saft eller någon typ av dricka som har onödigt med socker, äter allt med måtta och låter mina grönsaker dominera min tallrik. Inga konstiga juicer till frukosten, utan det blir socker fria smoothies, citron vatten eller egen pressad apelsin juice, Ja ni förstår tanken.

Gör inga duma löften som jag gjorde, för oftast slutar det med att en ångest föder fram av att man inte kan hålla det. Gör smarta val under vardagen och under helgen unna dig något gott, njut av livet och gör den till en fest. Må aldrig dåligt över den där kakan som du tog igår kväll, ta då istället för vana att vänta in helgen för att äta socker och när du äter något med socker i gör då det med måtta. Försök promenera på morgonen, gör det till en rutin, ta din telefon och sätt på bra musik och gå dina 30 minuter. Gå 30 minuter för ditt hjärtats skull och ta den tiden att meditera istället. Det finns många bra val att göra så bestäm dig för några, cykla istället för att åka buss, och ät all typ av mat hemma ( inge skärpmat då, lämna det till helgen) men ät med måtta, överätt inte.


All kärlek / IsabelBild tagen förra veckan på gymmet :D

Likes

Comments