Går jag för länge utan mat kan jag blir ett odjur. Vad är bättre än att ha med bars i väskan när man vet man ska iväg en heldag. Jag testade slänga ihop egna igår det var inte alls svårt, då vet man precis vad som finns i och slipper alla tillsatser. Perfekt. Receptet hittar du nedan.

1 dl glutenfria havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1/2 dl sesamfrön
1 dl russin
2 tsk vaniljsocker (jag tog vaniljpulver istället)
1 1/2 tsk kanel
1 msk kakao
2 msk flytande honung
2 äggvitor.

Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan i honung och ägg.
Sen in i ugnen ca 15 minuter i 125 grader.
Låt de svalna innan du skär upp de i bitar.

Likes

Comments

Så härligt här är, strålande sol, plusgrader och en mysig lunch på stan med mamma. Vi tog varsin sallad på borgmästargården, och avslutade med en fantastisk kopp cappuccino. Nu har jag mellanlandat i soffan, alltså vår nya soffa. Jag vill nästan flytta in i den.... ligga kvar för alltid... jag kan inte bosätta mig här idag inte för ska snart sätta mig på cykeln och trampa mot jobbet.
Sen blir det en lugn kväll hemma, film och gottepåse. Fredag är veckans bästa dag, trots jobbhelg.

Inte trodde jag solen skulle skina idag inte, igår kväll när jag cyklade hem från Karin snöade det. Sverige bjuder på konstigheter tycker jag.

Kram.

Likes

Comments

Efter ett tag med funderingar hit och dit så kvar jag tagit bort instagram för ett litet tag, tagit bort appen från min telefon.
Känner ni igen er i vad jag säger nu så high five for u. And me. Jag klickar mig in konstant, uppdaterar flödet, någon som lagt upp något nytt? Och så håller det på.


Oj vilken fin slät rumpa, platt mage, långa ben hon har, solbrända kroppar och halvnakna tjejer, vältränade människor och hälsosam mat. endast! Det är klart att vi påverkas, tyvärr så måste man ta sociala medier med en nypa salt, se det med ett kritiskt öga. Men jag orkar inte jämföra mig med allt detta, vi är alla fina. Precis som vi är.

Likes

Comments

Här skulle jag gärna spendera varenda sekund.

Likes

Comments

Varför i hela friden ska man känna skam för att vara sjukskriven? Ingen människa i världen vill väll vara det? Eller? Har jag fel där?

Bara för det finns så många människor som är hemma från sitt jobb av ren lathet för minsta lilla smärta, lite hosta eller snuva, därför är det lagt en stor stämpel på de som verkligen behöver va hemma och inte klarar av att jobba. Jag är i det stadiet för tillfället, jag ligger gärna kvar i sängen för jag inte kan resa mig ur sängen. Jag klarar inte jobba, inte av lathet utan av att jag inte klarar av att må dåligt och då behöva gå till sitt jobb och vara på topp. Jag vill inte känns skam för det.

______________________

Likes

Comments

Nu bankar hjärtat och jag börjar svettas, jag kanske inte ens är redo för att skriva detta. Men jag ska göra ett försök. Det känns ofta som jag bara vill ge upp, lägga mig ner och skrika eller låsa in mig nånstans och gråta i flera timmar. Men visst är det inte det du vill fantastiska Offa? det var ju du som skulle följa mig fram i kyrkan en vacker dag när jag gifter mig.

Du har lämnat en sån tomhet efter dig att jag inte ens kan förklara den, det gör bara så jävla ont i mig det är det enda jag vet.

Enda sen jag var ett litet barn så har du fått ta min papparoll, jag har alltid sett dig som min pappa, min manliga förebild och du har behandlat mig som om jag vore din egna dotter. Jag kommer aldrig låta någon få den platsen i mitt hjärta igen, även om du inte finns här på jorden längre så har du fortfarande exakt samma plats i mitt hjärta, och den kommer alltid att vara din.

Mina rädslor i vardagen har försvunnit, jag vågar mer och jag orkar inte vara rädd, jag vet att du finns där uppe och skyddar mig från alla onda människor där ute. Visst är det så?

Det finns ingen människa på denna planet som är så snäll och omtänksam som du var. Det känns som att du försvann alldeles för fort från mig, jag var inte redo att säga hejdå redan nu. Vi hade ju så mycket kvar att prata om. Och allt jag ville upptäcka tillsammans med dig, det hann jag inte, allt jag ville veta om dig, det hann jag inte fråga. Och vem ska jag nu ringa i panik om jag inte förstår mina recept på alla kakor jag ska baka här hemma??? Jag vill bara att du ska komma tillbaka igen.

Jag älskar dig, nu, då och för alltid.


Likes

Comments

Ibland är jag svag, vill helst ligga i sängen hela dagen och bara gråta. Frågar du hur jag mår säger jag bra.
Varför i hela friden är det så, varför säger vi alltid att det är bra, automatiskt säger vi det. Även om jag menar på att det är bra brister jag i gråt.

Nu är jag inne i ett fruktansvärt skov, som de kallas. Jag är glad att min medicin gör underverk. Att jag klarar av vardagen så bra som jag verkligen gör. Men så kommer dessa fruktansvärda skov. Och vi vet inte varför. Jag vet bara att detta skovet är så elakt mot mig, det gör att jag går runt och har ont, tappat orken och är ständigt trött.
De senaste veckorna har jag knappt sovit, jag har fått ta värktabletter för att sova några timmar i sträck. Och även om jag sover så blir jag inte utvilad. Allt blir bara en ond cirkel. Men jag tar på en mask och vardagen är som vanlig. Jag jobbar, tränar och umgås. Allt som vanligt.

Även om jag inte orkar så känner jag att jag måste jobba. Jag vet att dom förstår om jag behöver ta en paus i vardagen, men varför är det så svårt att bli hemma med gott samvete. Jag vet ju varför jag behöver vara hemma en dag. Men jag kan inte acceptera det. Jag vill vara stark. Lika stark som förut.

Likes

Comments

Efter två fantastiska, lärorika veckor på Sahlgrenska så avslutar jag med en Aw med mina fina. Att sitta här och fnissa och prata är något av det bästa som finns.

Jag har lärt mig så mycket under dessa veckorna och känner mig stabil och starkare än nånsin. Och har fått nya vänner för livet.

Likes

Comments