Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Har funderat en hel del över förlossningen som närmar sig, alla saker man är orolig för, hur det kommer vara och om de gör ont osv. Det är ju en helt ny upplevelse, något man inte gjort tidigare och därför tillkommer ju massvis av frågor. Ont förstår jag ju självklart att det gör trots att kvinnokroppen lite klyschigt sagt är gjord för att föda barn.

I början var jag nog mest rädd för epiduralen (ryggbedövning för er som inte vet) då jag hatar sprutor och det är ett kirurgiskt ingrepp där slangen sedan ska sitta kvar i ryggen under hela förlossningen. Inte nog med det, så måste man då även ja en nål i handen eller armen med dropp, yeay typ. Detta är dock något jag kommit över lite halvt då många säger att den gett mycket positiv effekt och att man inte tänkt på själva sprutan där och då, utan bara vill att smärtan ska sluta.

En annan rädsla jag haft och fortfarande har är att bli spräckt, vilket tydligen nästan alla förstföderskor blir enligt min barnmorska, och de gjorde ju inte de hela bättre. Något annat jag fasar för är (varning för skratt attack) att skita på mig. Japp du läste rätt. 90% av alla kvinnor skiter ner sig under förlossningen när man krystar, och barnmorskan försöker intala mig att det är helt normalt, inget jag behöver fundera över. Tankarna flyger ju ändå omkring, jag menar tänk om man inte krystar fullt ut för att man är rädd att skita ner sig. Men jag får väl helt enkelt komma över det och inse att de är vana att förlösa barn och allt som hör därtill.

Nu tänkte jag avrunda detta inlägg innan allt går överstyr. Ha en bra dag kära ni så ska jag ut i de fina vårvädret och promenera.

Likes

Comments

Wow, kan inte förstå att det redan är vecka 34. Vart har tiden tagit vägen? Känns son jag bara sprungit igenom graviditeten samtidigt som de känns som jag varit gravid i evigheter. Nu är det alltså bara 6veckor tills han är beräknad, vår lille prins. Det är ju liksom ingenting! 42dagar! helt sjukt verkligen. Allt är iallafall färdigt till hans ankomst och det känns riktigt skönt. Han är ju faktiskt färdigutvecklad nu och ska bara lägga på sig lite så han blir rund och go.

Något som känns ännu sjukare är att jag snart ska bli mamma, eller rättare sagt jag ÄR mamma. Men iallafall, tillbaka till min skatt i magen, han är så himla livlig, känns inte som han någonsin sover utan bara sparkar och rör sig hela tiden. Vaknar till och med på nätterna av att han inte ligger stilla. Enligt vad jag läst sover de nu ungefär 40min varje gång de sover, vilket känns som typ aldrig. Alla säger hela tiden att jag ska njuta av graviditeten, men jag vet inte ja. Har mer än halva graviditeten legat och kräkts, mått illa och varit allmänt slut i kroppen för att nu ständigt ha sura uppstötningar, kramp i vaderna och ont i magen. Så vet inte riktigt om jag njuter, vill bara att han ska komma ut nu så jag får gosa med han. Sedan hade de ju inte varit fel att få på sig sina kläder igen, saknar dom en del.

Nu ska jag avrunda här och placera mig i soffan framför en mysig film med min sambo. Ha de gott!

Likes

Comments

Barnets utveckling
"När du är gravid i vecka 30 väger barnet ca 1,3kg och är ca 40cm långt. Lungorna, musklerna och hjärnan fortsätter sin utveckling och skelettet hårdnar ännu mer. Håret barnets huvud blir tjockare och barnet öppnar och stänger sina ögonlock, samt kissar och dricker ungefär 1/2liter fostervatten om dygnet."

Graviditetskroppen
"Nu har du endast 10veckor kvar, och många av de graviditetssymptom som var vanliga under den första tiden kommer nu tillbaka. Det är vanligt att du har ömma bröst, att du känner dig trött och du behöver säkert toaletten hela tiden, vilket beror att barnets huvud nu trycker urinblåsan. Det är även vanligt att brösten läcker råmjölk, men det brukar inte vara mycket. Dina lungor jobbar nu hårdare än någonsin de måste ta upp 20% mer syre och stöta ut mer koldioxid, eftersom du nu även andas för ditt barn. Detta gör att många kvinnor upplever att de lätt blir väldigt anfådda. Några vanliga graviditetssymptom i v30 är ökade fosterrörelser, klåda magen, uppsvälld och gasig, trötthet, humörsvängningar samt svullna fötter och anklar. Du kommer sannolikt sitta med ditt nyfödda barn om bara 8-12 veckor."

Som jag skrev igår så känns de nu som tiden står stilla, man går bara och längtar tills han är ute och man kan gosa hela dagarna. Men man vet ju aldrig, han kan ju komma tidigare men någon mer vecka får han iallafall stanna kvar och växa till sig. Nu är han väldigt aktiv i magen hela dagarna tycker jag och har även fått en egen väckarklocka då jag brukar vakna av hans morgon gymnastik varje dag bara några minuter innan mobilen ringer, så mysigt! Han sparkar faktiskt på mig nu också och tycker jag ska sluta skriva och skynda iväg till jobbet så då får jag väl göra de!

Likes

Comments

Idag har varit en sån seg dag när man bara velat ligga hemma och ta de lugnt i soffan framför en bra film, men så blev de inte. Jobbade några timmar och nu har ja äntligen gosat ner mig i soffan framför farmen med en stor glassbytta. Sånt får man inne sig ibland och särskilt när man är gravid å har sug efter allt haha. Stod och funderade på ben & Jerrys i affären men man är ju en riktig snålänning och köpte istället gbs motsvarighet fast dubbelt så mycket för hälften av pengarna. För övrigt flyter väl livet på, i morgon går jag in i graviditetsvecka 30 redan, fast de känns ärligt som tiden står still, längtar bara så mycket efter att han ska komma ut nu samtidigt som man har lite oro för förlossningen. Men de ska nog gå bra.

Likes

Comments

Precis som ja sagt många gånger innan så är jag ju inte direkt bäst på att komma ihåg eller rättare sagt orka skriva här, men ja gör mitt bästa. Det är ju trots allt för att jag själv ska kunna kika tillbaka och skratta åt gamla minnen samt att mina vänner ska kunna följa mig och de närmsta vet ju hur ja är med bloggandet.

Mycket har hänt sen ja skrev i slutet av november. Jag har firat en mysig jul med nära och kära, jobbat mig igenom mellandagsrean och inlett de nya året med min käraste. Även mycket har utvecklats med vår lilla gosse i magen, jag har kännt rejäla sparkar ett bra tag och nu under mellandagarna kunde äntligen min sambo känna de utanpå magen också. Är så himla mysigt att ligga i soffan och kolla på film tillsammans och båda två kunna känna att vår son är med oss.

Vi har även köpt oss en familjebil, fått hem vår barnvagn och köpt lite småsaker som bodys, babysitter mm. Är just nu i v26 och magen bara växer å växer, känns som ja stoppat in en badboll under tröjan haha.


Nu ska jag mysa ner mig i soffan efter en ledig dag son gått till städning, plocka ner julen och ta de lugnt.

Likes

Comments

Idag var vi på rutinultraljud och allt såg fint ut, fick reda på att det är en liten pojk vi väntar, och han växer så de knakar. En väldigt aktiv gosse sa barnmorskan och kan helt hålla med henne så som han sparkar och slår kullerbyttor inne i magen på mig.

Roligt att se att han är pigg å kry iallafall. Nu är inte nästa besök förens i december när vi ska lyssna på hjärtljuden, längtar redan!

Likes

Comments

Oj som tiden går, i morgon är det v21 och även ultraljud när vi får reda på om de är en lite tös eller pojk vi väntar. Är så taggad och eftersom alla i min närhet är så säkra på att de är en pojk så skulle de inte förvåna mig om de e en tös. Men de återstår att se! Jag är ju självklart glad oavsett va de är.

Har tyvärr börjat må dåligt på morgonen nu igen och kräks som en gris vilket inte alls är särskilt kul, får hoppas de lägger av snart.

Likes

Comments

I fredags var jag och min sambo ute och ute och åt då vi firade 2år tillsammans i torsdags. Jag hade valt en fin restaurang som ligger längs med sjön så vi kunde gå en runda längs den efter vi ätit, men då vi fick ett bokat bord till 21 och jag skulle upp och jobba lördagsmorgon så tänkte vi gå lite innan istället då det är ett supermysigt stråk. Men när vi kom ner till sjön ösregnade de och jag ville verkligen inte gå ur bilen, men tillslut blev de lite uppehåll och då tvingade han ut mig och sa att de va ju ja som ville gå. Så jag fick helt enkelt stå mitt kasst och gå ur bilen.

Vi började gå längs med sjön och regnet duggade lite grann och blåste gjorde de, när vi hade kommit en bit föste han mig mot en trappa som gick ner i vattnet där de var upplyst och min första tanke va jag ska inte bada så jag stretade emot. Sedan sa han att jag inte fick vända mig om och då tänkte ja bara jaha va har du nu hittat på, sen när han bad mig vända mig om, först då slog tanken mig va de kunde va. Först sa ja bara nej jag vill inte samtidigt som ja skrattade, men sen vände ja mig om och där stod han, min prins, nere på knä och friade i duggregnet. Jag blev så glad, visste verkligen inte vart ja skulle ta vägen, så slängde mig bara i hans armar och kunde verkligen inte sluta le.

Så efter detta skulle vi ju då gå och äta en man kunde ju inte tänka på något annat än att nu är vi förlovade, kollar på ringen om och om igen och kan aldrig sluta le.

Likes

Comments

Hoppsan här har de stått tomt ett par dagar nu, har inte mått så jättebra å inte heller haft någon ork att skriva. Men igår va jag iallafall iväg med jobbet, åt lite gott och firade att Kicks har 25år med en fin tårta och skönhetsquiz. Var en himla mysig kväll som kanske blev lite för lång med tanke på att jag skulle upp vid halv 7 imorse. Trött och seg var jag och ville inte alls kliva upp ur sängen när klockan ringde.

Jobbdagen är iallafall över nu och har gått väldigt fort då vi haft mycket att göra så nu inväntas lite träning och sen ska jag hem och ta de lugnt framför tvn med mitt broderi. Ha en bra kväll!

Likes

Comments

Nouw Magazine