Header


Jag vet inte vad som skrämmer mig mest nuförtiden. Människor som inte kan se någon må dåligt eller människor som inte förstår att människor kan må dåligt. 


Jag har sedan jag avslutade högstadiet haft återkommande depressioner. Jag har ätit medicin för det här men avslutade dem själv pga biverkningar. Finner ingen mening till varför man inte ska äta medicin om man behöver det. -att må dåligt är mänskligt. 

Medicinen är till för att det ska bli bättre även om det kan vara jobbigt ett tag när man väl börjat. Men det kommer ljusna när man en dag vaknar och kan faktiskt se färgerna i vardagen igen. 

Det sägs "det som inte dödar dig gör dig starkare" äsch vilket trams säger jag.

Det som en gång fått dig i tårar lämnar kvar ärr som du får gå med resten av livet. Du lär dig leva med dem. Om kroppen skulle visa insidan av hur känslor påverkas oss, så tror jag att många av oss skulle vara svarta inombords. För svart är inombords en dyster färg - precis som när du ser hela livet svart. 


Du blir som en vakthund. Du blir mer & mer vaksam och försöker se till att ingen ond människa ska få komma så nära inpå din sköraste kroppsdel igen och hugga det i bitar, men så enkelt funkar det väl inte heller antar jag. 


Nej istället tror jag att gång på gång luras man av en godhet från okända människor. Man vågar öppna sig för nya men även gamla vänner i hopp om den här gången blir det annorlunda. Man kanske även tar med den delen av livet som man lovade sig själv kvällen innan att "det här ska ingen få veta" bara för att skydda sig själv från andras åsikter och ord. 


Vips så plingar det i telefonen någon vecka senare - min mening som betungade mig, som jag lät andra ta del av har nu läckt ut till fel sorters människor. Det är nu jag ska stå med ryggen åt dem, för att var och en ska få hugga mig med en kniv. För det är väl så vi människor älskar att göra. Vi hugger mer än gärna ner människor till botten för att vi ska stå rakt själva. 

Av vilken anledning? Av vilken jävla anledning har du rätt att hugga en annan i ryggen med dina ord eller med dina åsikter. Handlar inte livet om mer än så? Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments