Header
View tracker

Ni vet hur vissa måndagar bara är så måndagiga ibland? Jag har en sådan måndag. Men anledningen till att det är så tufft idag är ju för att jag hade en sådan fin helg så vi tar en titt på den tänkte jag!

I lördags så vaknade jag utvilad efter 9 timmars sömn, gick på en promenad och åt en asnice frukost. Drömmig lördagsmorgon liksom. Sedan blev det en tvätt och städdag, sådant som behövs. Men det var även Lois födelsedag så på kvällen åkte vi på Outback Spectacular Show vilket var såååå bra. Najs med tre rätters middag också. Kom i säng efter tolv och vaknade vid klockan sju, något mindre utvilad än dagen innan. Hann med ett alltid lika bra telefonsamtal till Lisa innan det bar av till Burleigh Heads som är en del av Gold Coast. Najs strand, klart vatten, fish and chips, glass, fina utsikter, bra musik och gingerbeer. Hörs det att jag hade en bra dag eller?

Nu väntar ytterligare elva 4:40 morgnar innan jag får sovmorgon, KRIGA ISABELL

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Månadens bästa: Först och främst så gjorde jag ju klart mina 88 dagar, så kan officiellt söka om ett andra års visum nu. Wohoooo! Har också haft en så jäkla bra brudmånad med vin, brunch och vodka.

Månadens sämsta: Hmmm, möjligtvis att jag flyttade område på slutet av månaden. Är nu med ett åringarna och blandade känslor om det. Men det har också varit en del motgångar denna månad. Har literally bara jobbat och det är enformigt och utmattande

Månadens roligaste: Helt klart tjejkväll hemma hos mig och Chey. Alkohol, bra tjejgäng och najs musik. Vad kan gå fel?

Månadens kulturkrock: Tror jag blivit för van med Aussie kulturen nu så har inte direkt varit någon riktig krock denna månad. Men Meika's styvson kallas för Lax vilket jag tyckte var väldigt roligt hahaha

Månadens mysigaste: Telefonsamtal till fina kompisar över hela världen.

Månadens glädjerus: Spice Girls med självförtroendet och girl powern på topp.

Månadens saknad: PEPPARKAKOR. MAMMA SOM TJATAR OM ATT STÄDA. SNÖ. LJUSTAKAR. JULBELYSNING. KYLA.

Månadens mat: Förutom att jag har hittat livets hummus så är det fortfarande jordnötssmör. Jag fkn älskar jordnötssmör, hade till och med en konversation om jordnötssmör med min manager.

Månadens mest nervösa: Jogga in ettåringar i storm helt klart. Börjar dock bli van med att vara ute trots blixtar och muller.

Månadens låt: Bara få va mig själv - Laleh

Nästa månad: December december. Har redan börjar lyssna på julmusik och sett Love Actually en gång. Vad har vi att se framemot? Jo, först och främst så fyller Lois 29 år imorgon så vi tjejer ska till Outback Spectacular show vilket ska bli såååå kul. Nästa helg är det min bästa Meika's babyshower, kan inte förstå att hon ska få en liten bebis om en månad??? Och sedan är det ju jul och nyår. Exciting times ahead!

Likes

Comments

View tracker

Heeeeeej kompisar! Hur går livet?? Kusin klagade på att jag inte uppdaterat och det var allt som behövdes för att jag skulle börja skriva hahaha. Här är allt bara bra. Dagarna försvinner bra fort. Min överlevnadsstrategi är att försöka hitta något positivt med varje dag. Typ idag var det att laga en najs middag, imorgon är det payday, torsdag ska jag till ett shoppingcentrum efter jobbet (och antagligen spendera hela min lön hehe), fredag har jag gjort mina 88 dagar wohooooo (alltså tillräckligt för att kunna ansöka om ett andra års visum) och sedan är det helt plötsligt bara 7 morgnar kvar tills sovmorgon! Är något så fruktansvärt omotiverad denna vecka som ni kanske hör. Men om två månader flyger jag till Nya Zeeland! Tiden kommer nog ändå gå bra fort.


Men annars då? Joooo, jag har pratat mycket med européer senaste veckan och börjar kännas helt okej att komma hem och spendera sommaren i Leksand? Så det är en himla skön känsla ändå. Allt blir bra kompisar. Ta hand om er så gör jag desamma, xx

Likes

Comments

Har inte oktober gått något så galet fort? Tänkte att jag ska göra en liten månadssammanfattning, hela listen är stulen rakt av från Malins blogg så tack för den Malin!

Månadens bästa: Jag har mått så himla bra denna månad, jag har känt mig stark, självsäker och glad. Jag har fått höra från mina arbetskamrater att jag alltid är glad och sprider energi vilket är så himla kul att höra! Jag har aldrig riktigt sett mig som en sådan där genuint glad person haha.

Månadens sämsta: Nu går vi in på personliga detaljer men får det väl se som min plikt att försöka få bort mens-tabun då ändå 50% av jordens befolkning har mens. Sååååå, jag har literally haft mens nonstop. Kanske haft fem dagars uppehåll som sammanlagt? Sååååå irriterande.

Månadens roligaste: Vad jag kan tänka på nu spontant är när vi drack öl och körde ett drinking game där en av reglerna var att man skulle säga sin pappas namn efter varje mening. Blev så himla kul och så jäkla inappropriate då en av brudarnas pappa har samma namn som våran chef. "DRINK YOU CUNT S****" Inte direkt för att jag tror han skulle brytt sig, har verkligen aldrig haft någon sådan här bra chef förut. Men oj vad vi alla vred oss av skratt!

Månadens kulturkrock: Inte riktigt haft någon kulturkrock men sättet Aussies använder ordet cunt på kan vara värt att ta upp. Jag jobbade med en av mina arbetskamrater som verkligen är såååå slo eller bogan som man säger här, han är verkligen en jättebra kille dock. Men hur som helst så använde han cunt på tre olika sätt inom typ tjugo minuter. "You cunt of a slut!!" till en häst som inte stod stilla. "I'll leave this cunt here" om en grimma på staketet. "I haven't driven over the cunt yet" om att köra över floden. Som jag skrattade åt hur australiensk han är.

Månadens mysigaste: Mule mot min kind alla dagar i veckan utan tvekan.

Månadens glädjerus: Promenera ned för stranden under Gold Coast's höghus. Eller vara full med alla kollegor.

Månadens saknad: Jag har varit så himla kompiskär och saknig denna månad. Verkar som om jag mest saknar människor jag träffat under mina resor. Lisa har jag ju pratat om förut men hon förtjänar att nämnas igen, usch och fy så jag saknar henne och våra samtal. Är så lycklig som har henne. Sedan har vi Megan, min brittiska Darwin partner in crime som nu är tillbaka i England. Våra utekvällar var världsklass!! Och sist men störst, Sweeney. Jag saknar honom så mycket. Vi har just nu en 17 timmars tidsskillnad vilket är en pain in the ass. Vet inte hur mycket jag nämnt om honom i bloggen men vi träffades i Darwin, han är amerikan, marinsoldat och en sådan jäkla bra och fin kompis.

Månadens mat: Chiapudding och jordnötssmör. Jag överkonsumerar jordnötssmör, det är bäst.

Månadens mest nervösa: Vi har haft lite åskstormar och så har jag kört över en flod ett par gånger. Usch och fy. Och min bästa arbetskompis är 30 veckor gravid men jobbar fortfarande, sätter hjärtat i halsen varje gång hon har en bråkig häst.

Månadens överraskning: Jag har haft väldigt få överraskningar denna månad alltså, vilket jag visserligen gillar. Tycker om att ha ett organiserat och planerat liv!

Nästa månad: November, alltså oj vad konstigt det känns. Jag kommer jobba hela månaden så är inte så mer intressant än så. Det kommer troligtvis bli ett par några för sena kvällar med öl och arbetskamrater, nu först och främst har vi Melbourne Cup day. Ska bli intressant! Men sen vill jag också shoppa massvis av julsaker och försöka få igång lite julkänslan trots 35 gradig värme. Men annars så förstår jag inte hur fort tiden går?? Alltså november är min sista normala arbetsmånad. December går alltid asfort och även om jag kommer jobba konstant så bryter jul upp det hela. Och i januari åker vi på sales typ direkt efter nyår och sedan så drar jag till Nya Zeeland direkt efter det. Blir lite vemodig vid tanken på att lämna Glenlogan så snart...

Likes

Comments

Anteckning 1: Någon var en organiserad backpacker alltså, Gud. Bara kolla vad duktig jag var.

Anteckning 2: Något som jag, Wendy och David ofta diskuterade samt allmänna moraliska vegan frågor.

Anteckning 3: Några tweets som skrevs på flyget till Australien och sedan en när jag gick runt i en park i Sydney.

Anteckning 4: Food run in Darwin

Anteckning 5: Shoppinglista, bra exempel på hur jag blandar språk också.

Anteckning 6: Två låtar att lägga till på Spotify

Anteckning 7: Så här använder jag såååå ofta min anteckningar. Skriver meddelande för att sedan kunna kopiera, klistra in och skicka iväg. Just denna var till en av mina bästa kompisar när jag förklarade varför han känns som en bra bror.

Anteckning 8: Ett annat exempel på för-skrivet meddelande, denna gång till en jag-vet-inte.

Anteckning 9&10: Hur jag använder mina anteckningar nu för tiden, hästar som ska flyttas och hur mycket mat varje hage ska få

Anteckning 11: Vilka hästar som hade stora juver för ett par veckor sedan, nu har de flesta redan fått sina föl <3

Anteckning 12: Lite allmäna funderingar och tankar som behövde skrivas ned

Likes

Comments

- Kom till stallet en morgon och en koala helt casual gick framför hagarna. Alltså lever verkligen the real Straya life, reagerar inte ens på kängurus längre pga ser typ tjugo varje dag.

- Så mycket håååår

- Arvo feedrun swag

- Jag och min brud redo för pizza och beers med hela horse crewet

- Var på Gold Coast för sales och bodde en natt i min chefs lägenhet med havsutsikt, omg var så glad

- Bästa med Gold Coast är att man får en stor dos av stad samtidigt som man går på stranden och hör vågorna. Åh så jag saknat havet och bo i stad.

- Kunde gå på lunch klockan tjugo över nio i söndags så blev en liten tan session.

- Chey ringde mig och bah "Kom och drick med mig och killarna" vilket också skedde. Alltid dricka alkohol direkt efter jobbet, täckt i lera, tovigt hår och utan smink alltså.

- Liten ponny som försökte sparka mig ca en minut senare

- När en väntar på att Grey's Anatomy ska börja så man faktiskt flätar håret fancy

- Bebis som fastnat mot väggen, stackars liten. Livet är inte lätt alltså

Likes

Comments

05.00 am
Så har jag varit vaken i ca 20 minuter och är i fullfärd med att äta frukost. Äter samma frukost varje dag, förutom när jag är ledig vilket jag är idag, gröt med frysta bär, kanel och lite mandelmjölk med vaniljsmak. Billigt, gott och mättar länge!

06.00 am
Fyrhjulingarna är seriöst mina bästa arbetskamrater. Blir alltid minst ett par timmar på en fyrhjuling per dag. Här är jag i fullfärd med att göra en feed run, dvs mata alla hästar. Just nu är jag i sto-teamet och vi har två olika feedruns att göra, idag fick jag den med de hagar jag gillar minst.. Men vad man gör är att man matar hästarna med pellets, kollar så att alla är hela samt ger vissa medicin om det behövs.

07.00 am
Är inne i min sista hage för morgonen. Borde egentligen ha blivit klar tidigare men då en häst var väldigt halt så försenades allt. Normalt sett så borde jag vara uppe och hjälpa veterinärerna som kommer klockan sju.

08.00 am
Hämtar hästar för veterinären. Vi flyttar oss mellan fem olika ställen på farmen och hade idag 44 hästar att göra, vilket är mer än vanligt. Och tror ni inte att vi är extra lite personal? Någonstans här inser jag att detta kommer ta fucking hela dagen typ.

9.00 am
Här är min favoritbebis i "crushen" där hästarna står medans veterinären kollar på dem. Det är alltså mamman man undersöker, inte fölet. Någonstans här så fick jag också en häst på foten och tror jag för första gången kan ha fått en allvarlig hästrelaterad skada, kunde knappt gå resten av dagen och har problem även idag.

10.00 am
Har precis varit på smoko dvs rast mycket senare än vanligt och flyttar nu ännu lite fler hästar till veterinären. Så varför gör vi allt de här då? Jo, för att se när de har ägglossning, om de har haft ägglossning, var äggen befinner sig och hur stora de är, allt för att tajma in betäckningen perfekt. Vi kollar även om ägget blivit befruktat efter graviditet samt gör en "twin crush" om det skulle vara tvillingar. Efter fölning så spolar man alla hästar för att vara säker på att hela moderkakan är ute samt få bort allt blod så man kan betäcka stoet så fort som möjligt.

11.00 am
Släpper ut häst nummer 43/44 i hagen.

12.00 pm
Är så redo för lunch efter en sådan jävla bajsmorgon men inser att föl-stallet inte är klart så det kommer bli en sen lunch. Men jaja, här har ni i alla fall ett exempel på hur de flesta av mina dagar ser ut. Denna morgon råkade dock vara min femtonde på raken och en allmänt dålig, stressig och busy morgon.

Likes

Comments

Jag lämnade Darwin för fyra veckor sedan. Helt ärligt känns det som kanske en max två veckor har gått sedan dess. Tiden flyger fram när man är konstant upptagen. Så vad gör jag då? Jo, jag äter, sover och jobbar. Börjar jobbet 5:30 varje dag, har två timmars lunch och kommer sedan hem strax efter fem igen. Kraschar sedan i sängen runt klockan åtta varje kväll. Så jag literally bara sover, äter och jobbar. Men det känns bra. Jag vaknar varje morgon glad och med en bra självkänsla. Blir så glad och jämn i humöret av att vara runt hästar! Vi är ett bra team här på Glenlogan Park, man förväntas att jobba hårt men det är ändå mycket skämt och skratt. Jag delar hus med en 19 årig Aussie och vi har så kul tillsammans. Hon får mig alltid att skratta. Jag tänkte att jag skulle försöka köra "ett foto i timmen" någon dag under denna vecka så ni får se vad jag gör under dagarna, troligtvis lättare så än att försöka förklara. 

Puss och kram och ta hand om er!!

Likes

Comments

Detta är ett hejdå antar jag. Ett hejdå till Darwin och the Top End. En liten hyllning till alla jag mött här och till det real Straya. Bilderna är från senaste två helgerna, har haft så jäkla fint med min bästa Meg som är på ca hälften av bilderna eller tagit ca andra hälften. Det har verkligen varit tomt denna vecka utan henne och att hon åkte är också en av anledningarna till varför det känns okej att flyga vidare på söndag. Men tack Darwin, tack som fan för dessa fyra månader. Min lever och plånbok är glad att jag reser vidare men det har det varit värt. Jag har hängt så mycket med Australienare och lärt mig så mycket. Kanske inte så mycket rent kunskapsmässigt men oj vad jag är mer streetsmart nu. Jag har fått så många nya vänner i åldrarna 22 till 34, yupp jag har nästan alltid varit yngst, och från alla stigar i livet. Jag har till och med fått en Aussie accent även om jag häromnatten bytte till Megans brittiska, det kommer kompisar. Snart är jag en dialektkamelont på engelska med. Jag har tre dagar kvar i Darwin, tre dagar kvar att njuta av solen på samt säga hejdå. Det kommer bli en kul helg men oj så många tuffa hejdås jag kommer behöva ta.

Menmen, nya äventyr väntar. Äventyr involverande hårt arbete, massa pengar och massa hästar. Vi hörs när vi hörs, puss!

Likes

Comments

Literally hälften av alla bilder jag tog på min två veckors semester med familjen har försvunnit menmen, här är några i alla fall. Puss och borde uppdatera er med info om mitt liv men det får bli senare när jag har lite feeling!

Likes

Comments