Header

Anteckning 1: Någon var en organiserad backpacker alltså, Gud. Bara kolla vad duktig jag var.

Anteckning 2: Något som jag, Wendy och David ofta diskuterade samt allmänna moraliska vegan frågor.

Anteckning 3: Några tweets som skrevs på flyget till Australien och sedan en när jag gick runt i en park i Sydney.

Anteckning 4: Food run in Darwin

Anteckning 5: Shoppinglista, bra exempel på hur jag blandar språk också.

Anteckning 6: Två låtar att lägga till på Spotify

Anteckning 7: Så här använder jag såååå ofta min anteckningar. Skriver meddelande för att sedan kunna kopiera, klistra in och skicka iväg. Just denna var till en av mina bästa kompisar när jag förklarade varför han känns som en bra bror.

Anteckning 8: Ett annat exempel på för-skrivet meddelande, denna gång till en jag-vet-inte.

Anteckning 9&10: Hur jag använder mina anteckningar nu för tiden, hästar som ska flyttas och hur mycket mat varje hage ska få

Anteckning 11: Vilka hästar som hade stora juver för ett par veckor sedan, nu har de flesta redan fått sina föl <3

Anteckning 12: Lite allmäna funderingar och tankar som behövde skrivas ned

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

- Kom till stallet en morgon och en koala helt casual gick framför hagarna. Alltså lever verkligen the real Straya life, reagerar inte ens på kängurus längre pga ser typ tjugo varje dag.

- Så mycket håååår

- Arvo feedrun swag

- Jag och min brud redo för pizza och beers med hela horse crewet

- Var på Gold Coast för sales och bodde en natt i min chefs lägenhet med havsutsikt, omg var så glad

- Bästa med Gold Coast är att man får en stor dos av stad samtidigt som man går på stranden och hör vågorna. Åh så jag saknat havet och bo i stad.

- Kunde gå på lunch klockan tjugo över nio i söndags så blev en liten tan session.

- Chey ringde mig och bah "Kom och drick med mig och killarna" vilket också skedde. Alltid dricka alkohol direkt efter jobbet, täckt i lera, tovigt hår och utan smink alltså.

- Liten ponny som försökte sparka mig ca en minut senare

- När en väntar på att Grey's Anatomy ska börja så man faktiskt flätar håret fancy

- Bebis som fastnat mot väggen, stackars liten. Livet är inte lätt alltså

Likes

Comments

05.00 am
Så har jag varit vaken i ca 20 minuter och är i fullfärd med att äta frukost. Äter samma frukost varje dag, förutom när jag är ledig vilket jag är idag, gröt med frysta bär, kanel och lite mandelmjölk med vaniljsmak. Billigt, gott och mättar länge!

06.00 am
Fyrhjulingarna är seriöst mina bästa arbetskamrater. Blir alltid minst ett par timmar på en fyrhjuling per dag. Här är jag i fullfärd med att göra en feed run, dvs mata alla hästar. Just nu är jag i sto-teamet och vi har två olika feedruns att göra, idag fick jag den med de hagar jag gillar minst.. Men vad man gör är att man matar hästarna med pellets, kollar så att alla är hela samt ger vissa medicin om det behövs.

07.00 am
Är inne i min sista hage för morgonen. Borde egentligen ha blivit klar tidigare men då en häst var väldigt halt så försenades allt. Normalt sett så borde jag vara uppe och hjälpa veterinärerna som kommer klockan sju.

08.00 am
Hämtar hästar för veterinären. Vi flyttar oss mellan fem olika ställen på farmen och hade idag 44 hästar att göra, vilket är mer än vanligt. Och tror ni inte att vi är extra lite personal? Någonstans här inser jag att detta kommer ta fucking hela dagen typ.

9.00 am
Här är min favoritbebis i "crushen" där hästarna står medans veterinären kollar på dem. Det är alltså mamman man undersöker, inte fölet. Någonstans här så fick jag också en häst på foten och tror jag för första gången kan ha fått en allvarlig hästrelaterad skada, kunde knappt gå resten av dagen och har problem även idag.

10.00 am
Har precis varit på smoko dvs rast mycket senare än vanligt och flyttar nu ännu lite fler hästar till veterinären. Så varför gör vi allt de här då? Jo, för att se när de har ägglossning, om de har haft ägglossning, var äggen befinner sig och hur stora de är, allt för att tajma in betäckningen perfekt. Vi kollar även om ägget blivit befruktat efter graviditet samt gör en "twin crush" om det skulle vara tvillingar. Efter fölning så spolar man alla hästar för att vara säker på att hela moderkakan är ute samt få bort allt blod så man kan betäcka stoet så fort som möjligt.

11.00 am
Släpper ut häst nummer 43/44 i hagen.

12.00 pm
Är så redo för lunch efter en sådan jävla bajsmorgon men inser att föl-stallet inte är klart så det kommer bli en sen lunch. Men jaja, här har ni i alla fall ett exempel på hur de flesta av mina dagar ser ut. Denna morgon råkade dock vara min femtonde på raken och en allmänt dålig, stressig och busy morgon.

Likes

Comments

Jag lämnade Darwin för fyra veckor sedan. Helt ärligt känns det som kanske en max två veckor har gått sedan dess. Tiden flyger fram när man är konstant upptagen. Så vad gör jag då? Jo, jag äter, sover och jobbar. Börjar jobbet 5:30 varje dag, har två timmars lunch och kommer sedan hem strax efter fem igen. Kraschar sedan i sängen runt klockan åtta varje kväll. Så jag literally bara sover, äter och jobbar. Men det känns bra. Jag vaknar varje morgon glad och med en bra självkänsla. Blir så glad och jämn i humöret av att vara runt hästar! Vi är ett bra team här på Glenlogan Park, man förväntas att jobba hårt men det är ändå mycket skämt och skratt. Jag delar hus med en 19 årig Aussie och vi har så kul tillsammans. Hon får mig alltid att skratta. Jag tänkte att jag skulle försöka köra "ett foto i timmen" någon dag under denna vecka så ni får se vad jag gör under dagarna, troligtvis lättare så än att försöka förklara. 

Puss och kram och ta hand om er!!

Likes

Comments

Detta är ett hejdå antar jag. Ett hejdå till Darwin och the Top End. En liten hyllning till alla jag mött här och till det real Straya. Bilderna är från senaste två helgerna, har haft så jäkla fint med min bästa Meg som är på ca hälften av bilderna eller tagit ca andra hälften. Det har verkligen varit tomt denna vecka utan henne och att hon åkte är också en av anledningarna till varför det känns okej att flyga vidare på söndag. Men tack Darwin, tack som fan för dessa fyra månader. Min lever och plånbok är glad att jag reser vidare men det har det varit värt. Jag har hängt så mycket med Australienare och lärt mig så mycket. Kanske inte så mycket rent kunskapsmässigt men oj vad jag är mer streetsmart nu. Jag har fått så många nya vänner i åldrarna 22 till 34, yupp jag har nästan alltid varit yngst, och från alla stigar i livet. Jag har till och med fått en Aussie accent även om jag häromnatten bytte till Megans brittiska, det kommer kompisar. Snart är jag en dialektkamelont på engelska med. Jag har tre dagar kvar i Darwin, tre dagar kvar att njuta av solen på samt säga hejdå. Det kommer bli en kul helg men oj så många tuffa hejdås jag kommer behöva ta.

Menmen, nya äventyr väntar. Äventyr involverande hårt arbete, massa pengar och massa hästar. Vi hörs när vi hörs, puss!

Likes

Comments

Literally hälften av alla bilder jag tog på min två veckors semester med familjen har försvunnit menmen, här är några i alla fall. Puss och borde uppdatera er med info om mitt liv men det får bli senare när jag har lite feeling!

Likes

Comments

Idag så borde jag kanske blogga om hur kul jag haft det under de senaste veckorna. Om hur jag firade min andra midsommar utanför Sveriges gränser. Om hur jag snart ska ut och resa. Om hur mycket framtidsångest jag har. Men jag sitter just nu klockan nio på morgonen och gråter. Tårarna rullar ned och jag är så himla less och arg på orättvisan i denna värld. Jag såg precis videon som Philando Castile's flickvän filmade i bilen. Sittandes bredvid sin döende pojkvän medans polismannen fortfarande står med sitt vapen riktat mot hans bröst. Jag grät. Hade en vit man blivit skjuten? Troligtvis inte. Jag har inte sett filmen av Alton Sterling ännu. Kalla mig feg men ibland är det lättare att inte se och försöka fly undan verkligheten. Men båda dem männen hade antagligen varit vid liv idag om de var vita. Jag är vit, jag har inget som helst tolkningsföreträde i denna fråga men jag vill bara verkligen poängtera att vi är otroligt priviligierade. Det som gör oss så priviligerade är vår hudfärg. Vi behöver inte vara rädda, vi får inte blickar, vi får inte kommentarer. Vi har ett samhälle som är byggt på rastistiska strukturer och det är så viktigt att komma ihåg. Som vit är du priviligerad. Jag kan inte säga det nog. Men är det inte dags nu? Är det inte dags att verkligen försöka lägga rädslan åt sidan och inse att vi alla är människor. Vi har alla samma behov, drömmar och rädslor.

Jag vet inte ens vad jag vill komma med denna text. Jag antar att jag bara vill få er alla att tänka till lite? Och att faktiskt ta diskussionen om den kommer upp i fikarummet, vid middagsbordet eller på träningen. Vi måste bli medvetna om våran privilegium för att kunna ändra på det. Och rasism mot vita? Förlåt men det fungerar inte så. För att citera Dear White People "Black people can't be racist. Prejudice yes, but not racist. Racism describes a system of disadvantage based on race. Black people can't be racist since we don't stand to benefit from such a system". Det finns så otrolig många aspekter av det och jag hade kunnat skriva så mycket mer men till sist så vill jag bara säga att black lives matter.

Likes

Comments

​HEJ och förlåt för bildspamning men vi tog ju så himla mycket fina bilder ute i Litchfield! I lördags så plockade Ida upp mig strax efter åtta och sedan körde vi upp till Nat där vi hoppade in i hennes bil istället och åkte ut mot Litchfield. Litchfield är en nationalpark ca två timmar från Darwin med många swimming holes. Annars så kan man ju knappt bada här i Darwin pga krokodiler överallt. Jag kunde inte bada pga tagit bort födelsemärke men var en topp dag ändå! Kom hem vid sex, duschade, bytte om och gick upp till Ida för vi skulle nämligen även ut. Mycket bra förfest med brudarna och Idas flatmate och sedan en helt okej utgång. 

Igår, Söndag, hängde jag i sängen halva dagen innan jag blev upplockad för Sunday Session. Älskar den kulturen här att man på söndagar dricker Sangrias på uteservering, livet är bra fint alltså.

Njut av nationaldagen och hoppas ni har fint väder!!

Likes

Comments

Idag är det fredag, wohoooo! Och inte vilken fredag som helst, det är nämligen lillebrors födelsedag! Grattis Affe!!

Jag jobbar hela kvällen ikväll (behöver då verkligen pengarna) så har ingen riktigt fredagskänsla. Bli nog inte allt för ansträngande dock. Typ titta på film med tjejerna och sedan få dem i säng i någonslags rimlig tid! Imorgon så åker jag till Litchfield med ett gäng brudar, ska bli så kul att äntligen komma ut dit till nationalparken! Jag kan dock inte simma vilket suger, tog nämligen bort ett födelsemärken från tån igår. Men jaja, blir nog en mycket bra dag ändå!

Veckan då? Jo, har haft en ganska vanlig jobbvecka med bilkörande, netball-tittande och andra standard arbetsuppgifter. I onsdags så tittade jag och Ida även på första matchen av State of Origins som är tre matcher mellan Queensland och New South Wales, var kul! Igår kväll så åkte jag hem till Ida för att titta på film. Vi lyckades poppa enormt mycket popcorn, titta på Harry Potter samt prata om hur vi båda saknar Sverige just nu. Är ändå något magiskt med svensk sommar. Så NJUT AV VÄDRET OCH HA EN FANTASTISK HELG, xx

Likes

Comments