Idag var ingen vanlig skoldag, eftersom att majoriteten av skolan var i Romme, men vi IB elever hade ett prov att göra. Jag har tidigare nämnt att hela min gymnasieutbildning hänger på fjorton tentor/större prov som jag har under en tre veckors period i maj 2017, men en viss procent av varje kurs slutbetyg är baserat på ett internt arbete eller prov. Till exempel i biologin ska vi komma på en lab ide samt genomföra labbet, för att tillsist summera processen i en labbrapport. I engelska däremot ska våra muntliga kunskaper sättas på prov, och del två av det provet var idag. Det hela början kännas så verkligt nu, och det är mindre än 100 dagar kvar till exams. Mitt prov gick hursomhelst hur bra som helst, mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Confidence boost!

Likes

Comments

Eller rättare sagt träningsmatch. Vi mötte Bele Barkarby som spelar i division 1 (vi spelar i division 2), i lördags efter lunch. Vi har inför säsongen jobbat med ett nytt spelsystem som idag sattes på prov, we passed! Vi vann matchen med 2-1, där jag stod första halvlek och höll nollan. Det kändes riktigt bra igår, och det var för första gången på länge riktigt kul att spela match. Gårdagens match var helt enkelt ett stort steg framåt både för mig och laget. Nästa match är mot Ingarö som spelar i division 3, där min gamla målvaktstränare befinner sig, så den matchen ska bli extra rolig! 


Likes

Comments

Jag vet inte hur jag beskriva den här korta resan, men det var helt enkelt grym och as rolig!! Jag låter bilderna tala för sig själv!


Likes

Comments

Jag ser så mycket framemot det här året! Jag fyller 18 och jag tar studenten, kan det bli mycket bättre? Jag inledde året på bästa möjliga sätt, med min kära familj. Anna, Sebbe och barnen kom till oss på eftermiddagen så blev det trerätters och fyverkeritittande, jätte mysigt var det!


Likes

Comments

Iår har julen varit lite annorlunda för min del. Den 24 december tog vi det lugnt på morgonen, mitt i allt kaos. Sundsvallsligan kom på måndagen så det har varit lite tajt hemma, men ändå mysigt. Vi åt grötfrukost och sen begav de sig mot Enköping och jag, mamma och pappa ut till Mälarhöjden för att spenderar julafton med pappas sida. Vi åt julbord och hade det allmänt mysigt, trots att det var annorlunda jämfört med tidigare år. Den 25 december fyller mormor år, så varje år åker vi dit för att fria henne men jag blev tyvärr sjuk så jag kunde inte åka med. Den 26 december tog jag det lugnt, och åkte och tittade mellandagsrean lite. Sen, den 27 december blev min riktiga julafton. Anna o Sebbe + barn, Pernilla och Mattias + barn, mormor och morfar, och Erik kom och firade med oss. Mamma hade hyrt en lokal som tillhör våran gård så där åt vi en lite sen lunch (inte julmat denna gång, tack o lov). Efter det var det julklappsutdelning, vilket självklart också var kul. Summa kardemumma blev det är väldigt lång men mysig jul för min del!Likes

Comments

Igår hade Andrea jullunch, hur mysigt som helst! Hon hade bjudit cirka 25 sköna vänner, så det var väldigt mycket folk, men roligast av allt var att träffa Frida som kommit hem nu under jullovet. Det är helt sjukt att trots att vi bor i olika länder, så är allt detsamma så fort vi ses igen. En riktigt bra, det är hon! Hursomhelst TAAACK Andrea för en lyckad och underbar lunch <3


Likes

Comments

I helgen var vi upp till Sundsvall och hälsade på ligan, men vi skulle framförallt fira Lovelia som fyller 5 år den 16 december och Vince som fyller 1 år den 12 december! Det bjöds på julbord, årets första!! Enligt Lovelia så var nog helgens höjdpunkt när hon tog hål i öronen, vilket blev super fint och hon blev så stolt över sig själv. Här kommer till bilder som vanligt! Btw Vince fick även smaka på tårta för första gången, det var en riktig höjdare!!


Likes

Comments

Här om dagen var jag på SACO mässan i Älvsjö för att kolla på olika universitet. Det här med universitet är riktigt svårt tycker jag och jag tror väldigt många håller med mig. Det finns så många olika saker att fundera på som till exempel vart man vill plugga, vad man vill plugga, ekonomi, när man vill plugga, boende, om man vill fortsätta med en sport osv....Jag har velat mellan allt mellan himmel och jord. För ett tag sedan var jag helt inställd på att jag ville jobba inom medicinsk forskning eller bli läkare. Idag är det jag kollar mest på juridik. Det är liksom en 180 turn! Förutom att bestämma vad jag vill plugga, är vart också ett stort frågetecken. Tills jag började gymnasiet ville jag utomlands direkt, men nu vill jag inte alls det. Jag vill plugga någonstans nära Stockholm tror jag, och därför har jag tittat på Uppsala Universitet då det ligger nära Stockholm och är en jätte bra skola. Stockholms universitet är också aktuellt men det känns mycket roligare att bo i Uppsala och verkligen få uppleva studentlivet. När jag var på SACO mässan gick jag till Lunds utställning eftersom att jag visste att Uppsala och Lund hade de bästa juridiska programmen, och det verkade också jätte bra. Jag fååååår PANNNIIIK på att jag inte vet vad jag vill, jag hatar att vara osäker. Sen är ju boende en helt annan fråga att fundera på. Jag vill verkligen inte bo i studentrum och dela toalett med en hel korridor...NO. En anledning till att Uppsala är så attraktivt är att det är nära hem till familj och pojkvän och hela släkten. Nej det här är verkligen svårt! Dessutom så säger varenda person jag pratar med om universitet att de tipsar att man ska ta ett sabbatsår, och jag har alltid tänkt mig att jag ska köra på direkt... AHHHH massa frågetecken i mitt huvud! Aja jag ska söka hej vilt så får vi se vad som händer helt enkelt.

Likes

Comments


Jag gör som alla andra och köper ett par overknees...dock har alla redan ett par men jag är alltid sen med allt. Aja hoppas att dem passar, snygga är dem iallafall! Just dem här kommer från Nelly.com och kostade 599kr!

Likes

Comments

Det senaste året har Youtube blivit väldigt stort och det är många som följer olika människor som lägger upp videos. Jag tänkte dela med mig av vilka jag tittar på och lite snabbt vad deras kanal innehåller!

  1. Therese Lindgren - Therese var en av de första människor som jag klickade subscribe på. Hon lägger upp videos om smink, mat, skönhetsprodukter, mode osv. Jag tycker hon är väldigt jordnära och utstrålar väldigt mycket glädje. Hon är även vegan något som jag tycker är jätte intressant och fascinerande. Hon har precis släppt en bok som jag önskar mig i julklapp som heter Ibland mår jag inte så bra. Kan redan rekommendera den utan att ens ha läst den.
  2. Anty - Anty har två kanaler på Youtube, en huvudkanal och en vlogg-kanal. Jag ÄLSKAR hennes vloggar för hon lever ett så roligt liv verkar det som och hon är så himla glad hela tiden. Om man känner sig ledsen så rekommenderar jag att titta på Anty, man blir så glad av henne. Hennes huvudkanal handlar mycket om smink något som jag också tycker om, men jag gillar de mer personliga videorna snäppet mer.
  3. Ellen Färnström - Ellen är relativt ny på Youtube, men jag är fast!! Hon är också vegan och jag är verkligen så intresserad av hur hennes livstil skiljer från min. Hon gör också massvis med vloggar, och är en allmänt söt och glad tjej. Hon har precis flyttat in i sin första lägenhet med sin pojkvän och jag blir så taggad på att själv flytta in i egen lägenhet i framtiden och kunna inreda den precis som jag vill.
  4. Andrea Hedenstedt - Andrea är nog mest känd för hennes blogg och hennes podcast, men hennes kanal är precis lika underbar. Hon har också precis flyttat in i sin första lägenhet och jag blir så inspirerad!! JAG VILL OCKSÅ!! Hon är också sjukt glad hahah känns som jag sagt det om alla, men hon är verkligen det. Dessutom är hon skit snygg!
  5. Brittney Lee Saunders - Brittney är australiensk youtuber som lägger upp videos om smink, mode och hennes liv. Hon är den youtuber jag följer med flest subscribers. Hon har en jätte stor påverkan på hennes tittare och är helt klart en förebild.

Youtube är verkligen jätte kul eftersom det nästan känns som man är i en konversation med personen. Youtube har den här effekten eftersom att person "sitter framför en". Youtube är helt klart en av årets höjdpunkter som verkligen växt och forsätter att växa.

Likes

Comments