Header

Dagen idag bjöd på skola och stallet. Skolan var verkligen hur seg som helst idag, det var verkligen så klockan knappt rörde på sig dem sista timmarna.
Skönt att jag kom hem till slut iallafall.

Väl hemma så var det bara till att äta och byta om inför stallet.
Är det bara jag som känner ett lugn så fort man känner hästdoften och sätter foten i stallet? Iallafall eftersom klockan var halv 6 och jag började markarbetsträningen halv 7, så tog jag in Toronto i stallgången och pysslade om honom.

Efter det så passade jag på att mocka hans box (lättare sagt än gjort) och fixade resten av stallsysslorna.

Till träningen idag så använde vi oss av 4 bommar och 4 sockerbitar, så det var bom,studs och bom. Otroligt nyttigt och även om Toronto busar till det ibland så skötte han sig exemplariskt idag, han lyssnade både framåt, bakåt och var verkligen mjuk, rund och fin. Fantastisk känsla! Mycket beröm och pussar blev det efter dagens pass, det kan jag lova er!

Jag tänkte även passa på att berätta för er om en toppen hovslagare, men först vill jag tacka en toppen fin man som har blivit en mycket god vän till min pappa genom deras jobb, så tack för att du har "sponsrat" mig med denna fina keps! Jag kan lova dig att den sitter på huvudet på vartenda träning och tävling som jag är på.

Och tack för att du har varit en god vän till min pappa, det betyder jättemycket för mig.
Så letar ni efter en toppen hovslagare, så anlita då min pappas goda väns dotter som hovslagare. Finstads Hovslageri.

Ni lär inte bli besvikna! Supertrevliga människor!

Så tack återigen! (Du vet vem du är)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hösten är här och det känns i hela kroppen. Kallt och fullt med löv utomhus, men såå mysigt! Tycker inte ni det?
Ska jag vara helt ärlig så tycker jag att det har gått extremt fort. Jag menar det är ju trots allt snart jul igen.

Iallafall så har jag legat i med träningarna som fasiken, och inte nog med det så har jag och Toronto startat våran första och andra P&J. En nolla båda gångerna fick vi med oss hem.
Jag kan berätta mer om ritterna i ett annat inlägg. Skulle bara uppdatera bloggen och fråga hur ni läsare mår?
Vi hörs av imorgon! Godnatt..💤

Likes

Comments

Idag började skolan för min del. Jag måste faktiskt få säga att det känns jätteskönt att skolan faktiskt har börjat nu, så att man kan komma tillbaka till dem vanliga ruinerna. Som ni kanske kunde gissa ut så började jag ju årkurs 2 på gymnasiet nu, och jag är superladdad. Jag har stora förväntningar på mig själv både med skolan och hästarna. Hur som helst så tänkte jag att jag skulle berätta för mina kära bloggläsare hur träningen med Toronto ser ut. Det är detta schemat som jag utgår ifrån just nu iallafall. Ibland så plockar jag bort longeringen så att han får stå två dagar i veckan istället för en, då han fortfarande är unghäst.

Måndag: Longering. Jag tycker att det är viktigt att Toronto ska få mjukstarta sin vecka, genom att får en avslappnad longering. Jag tycker att det är viktigt att variera träning och underlag för hästarna.

Tisdag: Markarbete. Dagen före min hoppträning så brukar jag rida igenom Toronto så att han känns fräsch.

Onsdag: Hoppträning för tränare.

Torsdag: Markarbetes träning för tränare.

Fredag: Vilodag.

Lördag: Rida ut i skogen.

Söndag: Dressyr. Jag tycker att dressyr är jätte viktigt att träna både för ryttaren och för hästen, dressyren lägger grunden för hoppningen.

Likes

Comments


Emot lite hoppträning med min stora bebis till häst. Vi får se hur det går idag, som sagt han kan ju små busa lite emellan åt.😉
Igår red vi lite markarbete, och så fantastiskt fin var han. Han fick även gå över 2 bommar. Samma takt i skritt, trav och galopp. Som jag älskar denna vackra häst!😍

Likes

Comments

Fantastiskt väder och en fantastiskt dag som väntar på mig. Denna vackra dag ska jag spendera med min fantastiska mamma i Kristianstad. Idag ska vi bara shoppa, prata och umgås. Så härligt!❤️❤️

Likes

Comments

Hej alla finisar! Hur är det med er?
Det är iallafall superbra med mig.😃
Idag har det varit en riktig mysmåndag. Imorse bestämde jag och Måns familj att vi skulle åka med hans föräldrar till deras husvagn, och spendera måndagskvällen och hela tisdagen med dem i husvagnen. På onsdag är det hoppträning igen, och jag är superpeppad eftersom Toronto skötte sig super hela förra veckan, och speciellt när jag trimmade honom i paddocken idag. Idag så blev det mycket lyssna på mig för hans del, förhållningar, övergångar och tempoväxlingar. Idag gav han mig en magisk känsla.😍

Likes

Comments

Åh, idag är det bara en sån dag som man vill vara ute i det fina vädret, och inte sitta inne.

Men kan ni gissa vad jag gör?
Jo jag sitter inomhus och gör läxa.
Jaja, förhoppningsvis en 1 gångssak, det där med pluggandet såhär fina dagar som denna. Ikväll är det träning för Toronto, markarbete för er som undrar. Han går från klarhet till klarhet, varje dag.

Nej men nu ska jag fortsätta med mitt tråkiga plugg, så hörs vi när jag har tränat.

Likes

Comments

Så vad hände idag? 


Jo jag vaknade, körde till skolan och sedan hem igen från skolan.
Ja jättekul dag, eller? 


Hur som helst så körde jag upp till stallet direkt efter skolan och red en pigg Toronto. Jag red trimmade honom i paddocken i ca 30 min, förhållningar och övergångar. Superfin och duktig häst, måste jag säga. Avslutade passet med att skritta upp till skogen, där han fick galoppera av sig och sträcka på kroppen, detta blev mycket uppskattat. 


Jag åkte hem från stallet ungefär vid klockan 5, körde hem och bytte om, eftersom jag och mina vänner+pojkvän skulle köra in till Kristianstad och äta spontan mat. 


Nej, men jag kan ju inte påstå att det var en planerad utflykt iallafall.😉

Likes

Comments

Det är så tråkigt väder ute, men vad gör det när man bara ligger hemma i sängen halva dagarna och nördar Netflix? Och ligger jag inte i sängen så sitter jag i sadeln och trimmar häst. Kort beskrivning av mitt liv.
Helt ärligt så längtar jag till sommaren, galoppera i skogen och vara uppe i stallet sena sommarkvällar. Solen var är du liksom?
Men nu ska jag inte klaga mer, jag menar allting har rullat på så bra med Toronto. Han är lyhörd och tänker väldigt mycket framåt, han framstår inte så mesigt längre. Hans självförtroende är påväg uppåt och det känns som en helt annan häst att rida, inte alls lika vinglig och obalanserad i ridningen, utan nu har man faktiskt en häst under sig.
Ni som har utbildat, eller rider unghästar vet nog precis vad jag menar?😉

Mlfmty, Isabell❤️

Likes

Comments