Header

Gårdagen bjöd på en kvällritt på Loppan. Mamma följde med på cykel och gjorde mig sällskap. Riktigt mysigt, men det som var mindre mysigt var nog flugorna och myggen. Toronto är verkligen irriterad av flugorna/myggen, men Loppan bryr sig knappt alls om dem. Båda mina hästar går med flyghuva och flugtäcke.

Hur gör ni för att skydda era hästar och är dem också irriterade såhär års av flugor/mygg?

Vi får i alla fall se vad dagen idag har att erbjuda. Planen är i alla fall att Toronto ska ridas ut och jag får se om jag rider Loppan idag också eller om hon får vila idag. Vem vet kanske mamma följer med ut en tur idag.


Mamma fick till en väldigt fin bild också.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej alla fina! Hur är det mer er?

Med mig och hästarna så är allting bara bra. Dagen idag bjöd på en lång skoldag som varade till klockan 4 och efter skolan så inte mamma, pappa och jag till trafikskolan för att gå teorikursen för att jag ska få övningsköra. Vi kom hem därifrån runt kvart över 8, och sen vi kom hem så har jag bara legat i sängen och halvsovit. Det blev inget stall för mig idag eftersom jag skulle till trafikskolan, men jag har väldens finaste pojkvän som mockade till Toronto. Big Love till honom!

Tack väldens finaste!
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Likes

Comments


Vad är det som händer egentligen måste ju ni undra?

Enda sedan jag sålde Jack i januari så har bloggens uppdateringar nästan legat på noll. Jag känner att bloggen liksom tappade sin röda tråd när Jack såldes. 


Jag menar att jag har nästan snart bloggat i 3 års tid och jag kan räkna alla blogginlägg som inte handlar om Jack på en hand, dem är inte många.
Jag tog pauser till och från bloggandet just pågrund av att jag inte hade någonting att skriva. Jag tänker ge bloggen en ny chans, en riktig chans den här gången.

Anledningen till att jag inte har skrivit så många inlägg om just Toronto är för att han har absolut varit en komplicerad häst och det har tagit mig lång tid innan jag hittade var hans knappar satt. Han har växt så mycket i mina ögon under sommaren både personlighets mässigt och kroppsligt.

Jag kände att jag fick ta paus från bloggandet också pågrund av att Toronto kräver mycket tid och engagemang precis som alla andra hästar i denna världen gör. Så hands up för er ryttare som både bloggar och rider.

Jag har också utökat "hästfamiljen" lite, denna damen är ett 3-årigt D-ponny sto som jag ska rida in och utbilda för att sedan få ut henne på tävlingsbanorna. Ni får ett inlägg om enbart henne senare i veckan.

Jag vill också passa på att tacka er läsare som har orkat läsa mina halvdåliga inlägg den senaste tiden. All kärlek till er❤️


Likes

Comments

Dagen idag bjöd på skola och stallet. Skolan var verkligen hur seg som helst idag, det var verkligen så klockan knappt rörde på sig dem sista timmarna.
Skönt att jag kom hem till slut iallafall.

Väl hemma så var det bara till att äta och byta om inför stallet.
Är det bara jag som känner ett lugn så fort man känner hästdoften och sätter foten i stallet? Iallafall eftersom klockan var halv 6 och jag började markarbetsträningen halv 7, så tog jag in Toronto i stallgången och pysslade om honom.

Efter det så passade jag på att mocka hans box (lättare sagt än gjort) och fixade resten av stallsysslorna.

Till träningen idag så använde vi oss av 4 bommar och 4 sockerbitar, så det var bom,studs och bom. Otroligt nyttigt och även om Toronto busar till det ibland så skötte han sig exemplariskt idag, han lyssnade både framåt, bakåt och var verkligen mjuk, rund och fin. Fantastisk känsla! Mycket beröm och pussar blev det efter dagens pass, det kan jag lova er!

Jag tänkte även passa på att berätta för er om en toppen hovslagare, men först vill jag tacka en toppen fin man som har blivit en mycket god vän till min pappa genom deras jobb, så tack för att du har "sponsrat" mig med denna fina keps! Jag kan lova dig att den sitter på huvudet på vartenda träning och tävling som jag är på.

Och tack för att du har varit en god vän till min pappa, det betyder jättemycket för mig.
Så letar ni efter en toppen hovslagare, så anlita då min pappas goda väns dotter som hovslagare. Finstads Hovslageri.

Ni lär inte bli besvikna! Supertrevliga människor!

Så tack återigen! (Du vet vem du är)

Likes

Comments

Hösten är här och det känns i hela kroppen. Kallt och fullt med löv utomhus, men såå mysigt! Tycker inte ni det?
Ska jag vara helt ärlig så tycker jag att det har gått extremt fort. Jag menar det är ju trots allt snart jul igen.

Iallafall så har jag legat i med träningarna som fasiken, och inte nog med det så har jag och Toronto startat våran första och andra P&J. En nolla båda gångerna fick vi med oss hem.
Jag kan berätta mer om ritterna i ett annat inlägg. Skulle bara uppdatera bloggen och fråga hur ni läsare mår?
Vi hörs av imorgon! Godnatt..💤

Likes

Comments

Idag började skolan för min del. Jag måste faktiskt få säga att det känns jätteskönt att skolan faktiskt har börjat nu, så att man kan komma tillbaka till dem vanliga ruinerna. Som ni kanske kunde gissa ut så började jag ju årkurs 2 på gymnasiet nu, och jag är superladdad. Jag har stora förväntningar på mig själv både med skolan och hästarna. Hur som helst så tänkte jag att jag skulle berätta för mina kära bloggläsare hur träningen med Toronto ser ut. Det är detta schemat som jag utgår ifrån just nu iallafall. Ibland så plockar jag bort longeringen så att han får stå två dagar i veckan istället för en, då han fortfarande är unghäst.

Måndag: Longering. Jag tycker att det är viktigt att Toronto ska få mjukstarta sin vecka, genom att får en avslappnad longering. Jag tycker att det är viktigt att variera träning och underlag för hästarna.

Tisdag: Markarbete. Dagen före min hoppträning så brukar jag rida igenom Toronto så att han känns fräsch.

Onsdag: Hoppträning för tränare.

Torsdag: Markarbetes träning för tränare.

Fredag: Vilodag.

Lördag: Rida ut i skogen.

Söndag: Dressyr. Jag tycker att dressyr är jätte viktigt att träna både för ryttaren och för hästen, dressyren lägger grunden för hoppningen.

Likes

Comments


Emot lite hoppträning med min stora bebis till häst. Vi får se hur det går idag, som sagt han kan ju små busa lite emellan åt.😉
Igår red vi lite markarbete, och så fantastiskt fin var han. Han fick även gå över 2 bommar. Samma takt i skritt, trav och galopp. Som jag älskar denna vackra häst!😍

Likes

Comments

Fantastiskt väder och en fantastiskt dag som väntar på mig. Denna vackra dag ska jag spendera med min fantastiska mamma i Kristianstad. Idag ska vi bara shoppa, prata och umgås. Så härligt!❤️❤️

Likes

Comments

Hej alla finisar! Hur är det med er?
Det är iallafall superbra med mig.😃
Idag har det varit en riktig mysmåndag. Imorse bestämde jag och Måns familj att vi skulle åka med hans föräldrar till deras husvagn, och spendera måndagskvällen och hela tisdagen med dem i husvagnen. På onsdag är det hoppträning igen, och jag är superpeppad eftersom Toronto skötte sig super hela förra veckan, och speciellt när jag trimmade honom i paddocken idag. Idag så blev det mycket lyssna på mig för hans del, förhållningar, övergångar och tempoväxlingar. Idag gav han mig en magisk känsla.😍

Likes

Comments