Övertid idag också, på eget bevåg. Logiken i att stressa innan semestern? Inte förstått dem som gjort det förr innan man står här själv. Jo man vill jobba undan. För att man har ett ansvar.. men det finns även ett ansvar hos en att kunna be om hjälp eller att kunna ta emot hjälp 💪

Jag är medveten om att jag stressar just nu. Jag gör det för en kommande belöning, långhelg med en favorit.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Imorse vaknade jag till ett meddelande från en vän. En som påminde mig om att jag duger och är bra precis som jag är och hen bad mig tro på mig själv. SÅ fint❤ Att få den omtanken och tiden, bra start på dagen. Dagen har varit bra. Jobbade över lite på eget bevåg, sedan handlat och kastat ihop en matlåda till imorgon. Stekt korv med spagetti. Ska bara komma ihåg keson till och alla andra mellanmål för övrigt. Idag började jag med en drink kl 3, dvs bcaa. Länge sen jag skämdes så mycket som idag på em fikat när det vart uppenbart att jag inte fattade skämtet, framför halva arbetsgruppen😂 nåväl. Något annat roligt som hände idag var att när jag cyklade hem så mötte jag en person som var typ superduperglad, typ som att vi kände varandra, hälsade glatt och sa att jag hade en fin cykel. Heja spontanitet.

Dagens ord här får bli: Tro på dig själv.


Likes

Comments

Yes. Ännu en tisdag som känts som en måndag. Igår kändes dock rejält som en måndag. Jag tror jag behöver semester..

Ikväll var fröken L här. Det kändes som jag hade besök av en psykolog ❤ Så klok är hon. Shit vad jag insåg att jag har mycket skit snurrandes i huvudet. Mycket självkritik. Att inte duga. Vara tillräckligt bra. Vilja få upprättelse. Försökte memorera klokheten. Nu med denna insikt är jag ett steg på vägen. Påvägen till att duga precis som jag är. För jag gör det bra. Fuck prestationsångest. Det stjälper mer än det hjälper. Hela min kropp skriker efter ge mig feedback/kritik så jag lär mig. Visar gärna hela kortleken fast en bara blir frågad om ett kort. Svårt att nöja mig med en tanke om att "Så länge ingen säger något är det bra". Men det ligger något befriande och kärleksfullt i det. Vi testar.

Önskar alla hade ett bollplank. Någon att spotta ut saker till och kunna ta tillbaka. Ventilera.

Det är så fint att dela tid tillsammans.

Likes

Comments

En sann vilodag har det varit här idag. Så skönt. Funderade på att åka ut till shoppingcentret och klippa mig på drop-in tid. Tänkte det kanske blir tredje gången gillt, ringde dit och kollade läget. Minst 17 pers före i kön, nja, passade. Haft en riktig "hemmadag" förutom när jag satt utanför huset och lyssnade på bäcken med en kopp kaffe. Shit vad vattnet pålade högt. Sjukt härligt att lyssna till och ack så vackert. Det är som min vän så fint sa direkt hon kom hit "Den här utsikten är ju perfekt för dig, friluftsmänniska".

Gick in och lagade en smarrig vegetarisk paj. Broccoli, majs, ost och keso. Mums. Rensat lite i garderoben och renbäddat sängen. medans jag lyssnade på podcast. Fick feeling och satte i lite röd färg i topparna, det vart inte så märkvärd skillnad.

Testad mitt timglas idag, den skulle vara i 20 minuter. Tog tid på den, båda gångerna strax under 14 minuter. Nåväl får vara ett 14 minuters timglas. Fin intredningsdetalj, piggar upp med den turkosa sanden. Nöjd över spontanköpet ändå. för några veckor sedan på favoritbutik. Finns en tanke bakom den, att påminna mig om att sitta och bara vara ibland.

Reload

Do more of what makes you happy

Likes

Comments

Det vart en hel vecka utan en rad här. Det är lite krasst sammanfattat som en vecka utan reflektion. Veckan gick i 110 knyck. En hann inte med, tog på mig krigsutrustningen och bara körde. Som min kollega sa "den här veckan är ju rena rama kaoset". Jag har skrattat massor i veckan, så mycket att jag vissa gånger gråtit. Jag har även gråtit. Här kommer alla känslor på en och samma gång,


Kort sammanfattat dagtid:

I måndags två klientbesök och sedan fick jag motta på telefon något som vi kan kalla för "hot", det var lite mer speciellt än så enligt min upplevelse. Rätt kaosartat.. och får se när den stormen lägger sig och hur allt avrundas. Jag har gjort vad jag kan iaf.

Tisdags: Psykologsamtal med jobbet, mitt första sådana. Jag tog starkt ton och skulle berätta om en av mina värsta arbetssituationer. Började lugnt och sansat berätta, avslutade med massor av tårar och svårt att få luft. Det var en upplevelse från början av sommarjobbet. Jag har inte gråtit över jobbet annars,,, men där grät jag över jobbet på jobbet inför hela arbetsgruppen. Vilken debut vid närvaron på handledningen.. Men ack så befriande efteråt. Äntligen släppt ut en del som tydligen tyngt mig massor omedevetet. Rutinerad kollega hjälpte mig rodda i ett ärende på em, fick en kram och bröt ihop igen p.g.a. så rörd.

Onsdag: Stress från början till slut. Började den dagen med ett akutbesök tillsammans med en annan kollega, varav ett alarm gick och jag fick ett stresspåslag då det inte var ett "vanligt" alarm. Förstod inte vad som hände. Ingen skada skedd. Innan lunch hade jag ett speciellt möte på ett helt annat ställe vart jag skulle representera en del av det hela. He gick bra, men allt runt omkring var utmanande.

Torsdag: Planeringsdag hela dagen. Otroligt lärorikt. Mycket ny information att smälta. Superfin miljö och god mat. Selfie med några kollegor till den fantastiska utsikten fick alla oss att le. "Russinövningen", en snabb variant. Faktiskt en önskan jag haft, att göra den i gruppen. Blev utvald att ingå i en grupp som planerar en kommande sociaaktivitet. Det ser jag framemot.

Fredag: Prompade in med en kollega som jag mötte längst vägen. "En vanlig dag på kontoret" Avslutade med friskvård och tanken om nya tag på måndag.


Veckan kortfattat gällande kvällstid:

Måndag: Ringde en nyfunnen vän för att ventilera ut arbetsdagen, men behålla sekretessen såklart. Gym med min före detta klasskamrat herr J. Supertrevligt, tränade axlar och tricpes. J. hade träningsvärk i triceps ännu igår så det var bra respons ;)

Tisdag: Jobbade över. Skulle ha haft en telefondejt med vännerna men det vart inställt. Tog mig en promenad runt sjön. Satt på bryggan en stund och njöt av kvällen.

Onsdag: Jobbade över en timma, åt en krass middag på jobbet. Hälsade på fröken L., hem för att byta om sedan gym med herr J., massor med folk där, vi körde rygg och biceps.

Torsdag: Soffläge efter planeringsdagen, fröken E ringde och vi surrade en timma tills jag var tvungen att avbryta p.g.a. telefondejt med tjejerna. Vi snackade i typ 4 timmar. Tillsammans försökte vi lösa den svåraste gåtan ever (ni som minns att jag sagt det typ förra våren, glöm det, finns en större gåta).

Fredag: Spontanmedbjuden till hemmakväll, trevlans, Subway på det med min nyfunna vän. Får bli mer catch-up en annan dag. Hade gym inplanerat med herr J. Vi körde ben, sjukt vilket gött pass! Och himla lite folk på gymmet, yey. Vaknade upp med rejäl träningvärk idag. Redan. Brukar vara som värst två dagar senare egentligen för mig. Handlade lite gott och sen cyklade jag hem, spräckte lilltån då jag slog i den i en kant och drack vin. Vinet hade jag längtat till, sa lite på skoj till kollegorna på fredagens e.m. fika "shit vad jag ska dricka vin i helgen". 'cause I'm worth it!

Gympassen har verkligen varit veckans höjdpunkt. Utan sällskap hade jag inte tagit mig iväg. Så roligt att träna tillsammans med någon och helt överväldigad av massor av pepp.


Nu:

Önskar få lämna rädslan och självkritiken över jobbet till veckan som var. Tar med mig de nya erfarenheterna från denna veckan i ryggsäcken. Det är inte så konstigt att en känner sig trött och tung i huvudet idag. Bara rusat på.. Det är så viktigt att stanna upp emellanåt.

Idag har jag verkligen satsat på en lugn dag. Vaknade upp första gången vid 9, pga. min enorma träningsvärk i benen kände jag att "jag sover lite till". Det var skönt, kaffe, helgfrulle bestående av bananplätt, musik och lite chatt med vänner. Sedan en tur till sjön. Tog mig dit på gamla Bettan (cykeln). Underbart vackert. Lagat gomiddag, kycklinggryta och ris, snackat med mamma och nu blir det Netflix resten av kvällen med benen i högläge. Skönt.


Sharing i caring.

Det får ta den tid det behöver,

"Gjort är gjort", lessons learned,

Där och då kunde du inte ta ställning till det, vad du vet nu visste du inte då

What a wonderful thought it is that some of the best days of our lives haven't happened yet,


Likes

Comments

Rekordsent, för den nya rutinen. Vart så, kokade lingonsylt och gjorde ingefärsshot såhär på kvällskvisten. Shoten ska bli intressant att smaka. Tänk att börja varje dag med att sh8. Allt tar sin lilla tid.. Hade tjejkväll med fröken L. i fredags. Hon kom hit och vi köpte med oss thaimat hem. Mums, i lördags åkte vi ut till shoppingcentret. Not so fancy att börja blöda näsblod mitt i allt. He var bara att powerwalka bland allt folk till närmsta toalett. Det märkliga var att inte en enda människa av alla som jag passerade/som såg mig stå på toaletten (flera handfat samlade) frågade hur läget var eller erbjöd sin hjälp. Min vän tog alla mina kassar som jag lämnade mitt i allt. Helgen har annars känts hyffsat seg faktiskt. Känt mig stressad. Tacksam över att jag nu kan notera att jag är stressad och inte tvärtom, ett stort steg framåt. Ett bakslag ihelg med andra ord. Snart är helgen med mamma på besök, längtar så, ska bli så roligt med sällskap. som känner en så väl.


Mindset för veckan: E n d a g i t a g e t .

Just so you know, you are important.

Believe you can and you are halfway there.


Sleep tight!

Likes

Comments

APT mitt livs första sådan. Presentera en kollega via frågor. Bokstaverade min bys namn till en kollega "för att vara petig". Det var en rolig APT med nya kunskaper.


Bästa responsen idag var att en vän som en talat med i veckan gav respons på att man inspirerat denne till att samla mod och riva av plåstret för ett snack med en auktoritet. You go!

Likes

Comments

Jobbat på. Fått den nynära från igår att skratta. Det värmde ända in i hjärteroten. En lugn kväll.Skratt är läkande.

Genom att bara vara, bara vara dig själv har du lommit/kommer du otroligt, otroligt långt

Likes

Comments

Ännu en tisdag som känts som en måndag. Medvetenhet om det underlättar. Spenderat kvällen till att tvätta. Det var skönt. Jag gillar att tvätta. Sanbbt resultat.

Idag vällde en våg full av flashbacks och jobbiga känslor över mig. En nynära delade med sig om sin situation nu. Befriande att gråta. Släppa på muren som en stålsatt sig vid. Visa sig svag för att bli starkare.

Tillsammans är vi ett järngäng.

Kom ihåg nu, inget undvikande beteende.

Du kan vara den friska fläkten som rubbar på alla märkliga invanda rutor.

Likes

Comments

En bra dag. En skön start på veckan. Upp som en sol ner som en pannkaka? Det visar sig.

Var och plockade bär ikväll med en f.d. klasskamrat. Rond 2. När jag tänker efter är samtalen alltid så givande och jag känner alltid att jag lärt känna mig själv bättre. Idag talade jag bland annat om hur jag önskar jag hade tagit vara på studietiden mer. Acceptans över att jag gjorde mitt bästa i förutsättningar som var då och jag har fått så mycket med mig på vägen som är guldvärt. Insikter. Självkännedom.


Det coolaste jag vet är människor som vågar vara sig själva. Klokt och modigt.

Likes

Comments