Alice Access, Chill Factor, Övrigt

Hej!
Nu är det ett väldigt bra tag sen jag skrev och det har hänt en hel del kan man säga.

Vi kan börja med att vi har fått utskrivet medicin till Alice för hennes förkylning som hon ska få ta i 10 dagar. Vi började ge henne det i Fredags men visade sig sen att vi hade gett henne för liten dos så vi fick öka det så hon började med den " riktiga dosen " i Söndags. Alice står för tillfället men hon skall sättas igång så fort hon har blivit frisk igen. Hon är lika pigg som vanligt annars förutom lite snorig.

Sedan kan jag säga igen att jag har börjat träna Chille igen. Jag vet att det har vart fram och tillbaka med honom men nu har jag tänkt att vi ska hålla igång honom så att han och jag kan åka ut på lite pay and jumps i fratiden. Den träningen jag har gjort med honom nu så har han vart väldigt fin. Jag har även en tjej nu som håller igång honom nu medans jag är borta och sommarjobbar på veckodagarna.

Nu är det även sista veckan jag sommarjobbar innan jag får ta 1 veckas ledigt innan jag ska åka och jobba igen på samma stället 😝Ska bli väldigt skönt för då kan man lägga mer tid åt hästarna och även hinna träffa lite vänner 😁

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Alice Access

Hej

Idag har Alice fått åka till veterinären för att kolla upp hennes förkylning då jag tycker att snoret ser lite gulgrönt ut. Hon gjorde en genomsökning på henne och sa att det nog bara är en vanlig förkylning som kommer gå bort av sig själv, men hon tog ändå prover från henne och ska skicka in till ett labb så dom ska få se vad det är för förkylning. Hon är väldigt pigg för övrigt så jag är inte speciellt orolig för henne 😊

Likes

Comments

Alice Access, Pay and Jump

Hej!
Onsdagen den 21/6 var jag och Alice på en Pay and Jump i Moholm där vi hoppade 40 cm. varför jag valde en sådan låg höjd var för att jag bara stansade på att vi skulle över och bygga upp vårat självförtroende för varandra.
På banan skötte hon sig hur bra som helt! vi kom även felfritt vilket var mycket över förväntan 😊 vårat mål idag var att bara komma runt!
Nästa gång vi åker på Pay and Jump kommer vi höja ca 10-20 cm ( har inte bestämt mig än ) och bara satsa som vanligt på att komma runt
bilder från banan

Likes

Comments

Alice Access

Hej!
igår åkte jag till Visingsö för att sommarjobba. Jag ska vara här i en månad och har även med mig Alice 😊

Dagen kunde knappt slutat sämre igår då när vi hade lastat av Alice från transporten så var hon gul/grön snorig på vänstra näsborren. Hon jag jobbar hos och även hon som tog emot mig blev livrädd att Alice hade tagit med sig kvarka till henne. Men jag todde  mer på en förkylning.  vi ställde ut henne i en hage tillslut och jag ska hålla utkik på henne nu ett tag och blir hon värre får hon inte stanna kvar 👎 men jag tror mer på en förkylning som kommer att lugna sig.
Det som jag tycker är roligt är att jag har bara vart i deras stall det senaste 2 månaderna då jag även har vart på praktik här och jag är väldigt noga med vilka Alice hälsar på och vilka som får klappa henne + har även koll på dom andra hästarna hemma så hon har inte blivit smittad av om hon ska ha kvarka ( vilket hon inte har då jag har kollat igenom hela henne ). Jag är även väldigt noga vilka kläder jag har i stallarna i h att tvätta kläderna innan jag använder dom i ett annat stall.

Likes

Comments

Alice Access

Hej!
nästa vecka på onsdagen så ska jag och Alice åka till Moholm på en Pay and Jump! trodde att jag aldrig skulle skriva det igen 😂 men jag tog en väldigt låg höjd ( 40 cm ) för att stärka hennes självförtroende och att förhoppningsvis hoppar hon lver det utan problem. På dom senaste hoppträndringarna har hon varken rivit eller vägrar på något hinder 😁 hon går nu även hyfsat lugnt över bommar då hon tidigare har vägrat att gå över eller bara stressat över den 😕 Fram tills på onsdag så har jag tänkt att jag ska hoppa någon gång under kommande helgen så jag får känna hur hon känns  🙂 men får se om jag gör det då hon har fått upp glädjen i hoppningen igen och jag vill inte att hon ska tycka att det är tråkigt eller läskigt igen 😊

Likes

Comments

Hej!

som ni ser i rubriken så har jag vart utomlands 😍 i onsdags så kom vi hem igen efter en hel vecka av sol, bad och god mat. Jag åkte med min mamma, min lilla syster och min mammas sambo till Kroatsen.

Vi bodde på ön Brac och bodde i staden Supetar. Väldigt mysig liten stad med mysiga butiker och fin strand.

Vi gjorde inte så jätte mycket den veckan. vi åkte bara över till staden Split ( 50-55 min med färjan ) och åkte till Bol som låg bå andra sidan av ön ( ca 1 h resa med bil ) och badede vid en av europas finaste stränder 😃

Lite bilder från resan dit, n'r vi är där och resan hem 😊

Staden ( inte min bild)

Likes

Comments

Alice Access

Hej!

Igår så stod det hoppning på schemat för Alice

Jag ställde upp ett enkelt hinder på långsidan ( ca 40 cm ) det var 3 galoppsprång från vänder varv och 4 galoppsprång från höger varv. Ett hinder på diagonalen från höger ( ca 50 - 60 cm ) .

Vi skrittade fram i ca 7 min och sedan så kortade jag upp tyglarna och skrittade i 10 min till för att få henne mjuk i sidorna och tränade på våran kommunikationen.

Traven var hon väldigt fin och följsam. Jag kunde länga och korta henne väldigt lätt 👍.

Galoppen var hon väldigt fin! även i vänster 😍

Första hindret gick sådär då jag inte vågade hålla i henne för jag trodde att hon skulle stanna men det råkade vi rusade dom 3 sista stegen. Men sen när jag märkte att hon hoppade så ställde jag mer krav på henne att hon inte skulle rusa på dom. Hela passet gick väldigt mycket över förväntan! Jag trodde att aldrig att hon skulle hoppa men det gjorde hon 😁


Likes

Comments

Alice Access, Träningar

Hej!

Idag så var det Alice som fick hänga med till specialen. Det var Dressyr/ markarbete som stod på schemat.

När jag lastade in henne så gick hon på men började gnägga när hon kom in, vilket hon aldig har gjort förut men hon var väl lite orolig då hon stod själv.

När vi kommer fram till skolan så lastade jag ut henne, tog på henna allt och gick för att ställa mig och vänta på att få komma in.

När vi äntligen fick komma in så spände jag bara sadelgjorden och hopplade upp och skrittade iväg på långa tyglar. Jag känner redan i skritten att detta kommer bli ett jobbigt pass då hon var väldigt pigg. När jag kortade tyglarna så började hon knäcka något ordenligt och la sig på bringan med mulen. jag försökte då att få henne att räta ut sig igen genom att ta fram handen så det blev längre tyglar men då började hon bara trava. Hon är så himla ful när hon lurar mig på det sättet 😂🔫 I traven vat hon stadig men väldigt stark. Vi började med att gå " slalom " mellan bommarna som låg på marken. Det är bommar och smalt, detta kan inte sluta bra tänkte jag då Alice är livrädd för trånga utrymmen och bommar som ligger på marken som kan låta 😌 Men det skötte hon ganska bra. Det var bara jag som krongalde ihop allt och inte höll koll på ytterbogen som stack ut och vi drog iväg för långt. Det slutade med att vi fick göra stillastående skänkelvikning 😝 Vilket hon tog mkt bättre än va jag trodde att hon skulle ta 😊 och så var det skrittbommar efter slalomen. Dom stressade hon igenom varje gång under ridpasset förutom den sita gången då jag kunde hålla henne så hon skrittade 👍En förbättring iallafall. Övningarna som vi gjorde idag kommer jag nog ta med mig och träna på hemma då vi tränade på att länga och korta traven över bommarna. I slutet så kunde jag få henne till en väldigt fin och lugn travtakt och fick även ihop henne bra tycker jag. Galoppen var seså där då jag tycker att hon blir väldigt stakt och pigg i just det rihuset och väldigt spänn och springer på ganska bra. Men det fär bara att försöka att jobba bort. VI testade öven att få dom på en båge i galoppen. Detta tyckte alice var lite svårt och jobbigt så detta kommer jag träna mkt på i framtiden då jag vill att hon ska bli bättre och starkare 😃

Bild från dagens pass ( förlåt för sån dålig kvalitèe )

Likes

Comments