View tracker

Chill Factor

Hej!
Idag jag även Chille vart hos tandläkaren i Axevall.
Han var väldigt stressad när han skulle gå ut ur transporten, har aldrig sett honom va sån 😶 vi fick vänta ett tag innan vi fick gå in för att dom var visst på utbildning på morgonen och var även försenade. Medans vi väntade så sprang Chille runt, försökte springa över mig, frustade hög mm.
När vi äntligen fick komma in så var han fortfarande uppe i varv, så hon gav honom lugnande. När han hade fått det så tog det inte lång tid innan han var som han brukar va ( lugn ). Så hon gav honom en till dig så att han skulle bli lugnare.

När han hade blivit undersökt så behövde han bara raspa tänderna och ta bort tandsten.

När vi hade kommit tillbaka till stallet så fick han gå in i en box och vila lite till. Efter typ 3 h så släppte vi ut honom igen 😊😊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Alice Access

Hej!

Idag har jag och min lilla syster ridit på Alice och Chille

Alice:

Alice: skötte sig hur bra som helst idag! I galopen så var den hur fin som helst och lugn ( som var dagens mål )

Chille: skötte sig som vanligt och kände att det var en liten på ryggen så han var väldigt försiktig med henne :D


Fotograf: Jacquline Tornberg 

( nouw.se/Jacqulinetornberg )  


Likes

Comments

View tracker

Alice Access

Hej!
Idag kom hovis och skodde Alice.

Idag stod det djupsandbanan och rakbanan på schemat för mig och Alice. Först red vi till djupsandbanan, men den skrittade vi bara ( 1 km ) och så tog vi ett varv på rakbanan i trav som vi tempoväxlade lite ( tror att rakbanan är 1 km ) Efter det blev det lite trav även på volten där travhästarna brukar springa innan start ( minns inte vad det heter ) sen skrittade vi även av där innan vi red mot stallet. Konstigt nog var Alice så svettig utan mer smutsig av all lera på benen, så det blev en liten avspolning på benen innan hon fick gå ut i hagen igen. Nöjd med detta passLikes

Comments

Hej!

Idag på naturbruk i skolan så stod det ridning på schemat. Jag skulle egenligen rida Cortina men hon hade lite hög puls så jag fick ta Diantus istället.

Ibörjan så var han lite vinglig och gick konstigt tyckte jag men det var bara innan jag kortade tyglarna och vi fick börja jobba.

Efter många tempoväxlingar så fick jag honom mer framåt och lite mer böjbar. Tillslut började vi även jobba lite.

Galoppen var små kronglig i början för han ville bara trava, men när man gjorde en tydlig halvhalt så fick jag fram honom i båda varven.

Själv är jag nöjd med passet på honom och jag har inga problem om jag skulle få rida honom igen 😄

Likes

Comments

Alice Access

Hej!

I måndags så var jag och Alice på våran första special - idotts lektion. ​​Vi körde markarbete med 5-6 trav bommar och 3 galopp bommar. Jag hade inga stora förväntningar på Alice pga hur hon är mot bommar men hon förvånade mig något enormt! Hon tog bommarna utan problem, galoppbpommarna var lite jobbigt att komma in i men det löste sig bra. hon lyssnade på mina hjälper hur bra som helst! 

Är så stolt över henne 💓

Likes

Comments

Hej!

Igår så löshoppade jag och en kompis våra hästar.

Alice och min kompis häst Flicka sa vi att vi löshoppar ihop, för Alice behöver bli lite säkrare för hon är väldigt rädd för bommar, speciellt när hon slår i dom och det låter. Flicka tar det mer chill än henne. Målet med Alice var att hon skulle gå över bommen utan att få panik och hoppa över den. Efter många försök så fick vi henne att trava lugnt över den och då avslutade vi det.

Sen var det Chilles tur, redan när jag ledde ut honom så var han uppe i varv, han höll på att trippade hela tiden 😂. Sen när han kom ut i paddocken så började han tok springa runt och gjorde sig av med lite öveskottsenergi. Med honom är det bara att prata med honom, typ att du säger " Då så Chille, ska vi hoppa lite då? " så springer han mot hindret och hoppar, det gjorde han denna gång med. Vi hade suttit upp en två komination på varje lång sida och det var bara att låta honom springa runt och säga hopp. Men vänstra lånsidan från ingången var roligast att hoppa, så det var några gåner han hoppade, tvärvände och sprang runt och hoppade igen 😂 han var lite svettig efter detta men då kan jag säga att han har stått precis hela sommaren och bara ätit gräs. Nöjd över båda mina ❤. Har planer i framtiden att kanske sätta igång honom igen ( om jag får tid )


Likes

Comments

Alice Access

Hej!
Igår var Alice hos tandläkaren på Axevalla hästklinik 😊
Vi slipade ner hennes tänder, drog ut en tand som var en gammal fraktur ( så som dom sa ) och kollade så att allt var rätt. Hon hade gamla små sår i munnen efter tänderna men inga just nu så det känns skönt. Hon skötte sig jätte bra 😄👍🏼 Nästa gång blir om ett år 😊

Likes

Comments

Alice Access

Hej!

Har inte bloggat på ett riktigt bra tag nu pga av att jag inte har haft lust eller tid med et för har vart så mkt med skolan och stallet på sistone.

Jag och Alice har börjat en ny gren som heter Team Chasing, det är typ som terräng fast man hoppar samtidigt över samma hinder (googla om du inte fattar )

Vi har bara kört det 3 gånger ( pay and cross 3: dje gången fast i lag )

här har vi lite bilder från 2:dra träningen :D

( Bilder från Jacquline Tornberg )

Likes

Comments

Övrigt

Hej!
Som ni ser i rubriken så har jag börjar på gymnasiet!
Första dan var det typ bara lära känna dina nya klasskamrater och skolan.

Vi började morgonen med att träffas i ett klassrum, sen gick vi och åt. Efter maten så gick vi på en rundtur på skolan sen fick dom som ville åka hem. Jag stannade kvar, vi skulle sova över för att lära känna våra nya klasskamrater

På kvällen så var det typ bara hänga med nya kompisar och så körde vi lite lekar för att kunna lära varandras namn 😂

Efter det var det fritt igen och då gick jag och några till Ica, köpte lite godis och sen var det filmkväll. Typ hela dan har vi bara ätit 😂😂

Det är en helt my skola som håller på att bygga upp så allt är inte riktigt klart än, men det känns redan som att detta kommer bli hur bra som helst 😊😊

Likes

Comments