Alice Access

Hej!

Den 17 mars så var Jacquline med mig i stallet och fotade mig, Alice och Chille.

Nästan alla bilder är tagna av Jacquline ( http://nouw.com/jacqulinetornberg )

Det var väldigt blåsigt den dan i stallet så därför ser jag ut som jag gör 😂


Nu kommer dom bilderna jag tog :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Alice Access

Hej!
Pga att Alice har en svullnad i höger bak som har kommit och gått nu i 1 månad så tänker jag ställa av henne i 2 veckor så hon får vila och blir hon inte bättre så kommer jag nog ta ut vet. Hon har inte ont verkar det som. För jag kan klämma på det, ömmar ingenting och hon haltar inte. Tror att jag kan veta vad det är men tänker inte säga det nu utan kommer nog göra det senare isåfall. Vi skulle egentligen på en pay and ride nu på tis men kommer inte åka på den pga att hon inte är 100% bra.Likes

Comments

Alice Access

Hej

Igår var jag och Alice på pay and ride på Grevagården.

När vi kom fram så lastade vi ut Alice och gjorde iordning henne.

När vi kom fram till framridningen så hann jag bara rida i 10 min innan dom ropade in mig. Men dom frågade om jag ville rida lite till, och om jag ville så fick jag rida i 10 min till vilket jag tyckte var perfect. hon kändes väldigt stark och pigg.

När jag kom in på banan så skrittadejag med hyfsat långa tyglar bara för att se hur hon var på banan. Hon gick fint men kände i hela henne att hon var pigg.

Efter ca tre varv så fick jag börja att rida mitt program. Jag red LD:1.

Missen jag gjorde i början var att jag red med för långa tyglar och kände att jag inte hade den kontakten i munnen jag ville ha med henne men det var bara att fortsätta.

Helheten av programmet kändes hyfsat bra. Men det jag kunde gjort bättre var att få igång henne snabbare och haft bättre kontakt med henne i munnen. Vi landade på 74,2% vilket är mkt över förväntan. mitt mål i poäng var att få över 55% iallafall.

Dommaren ville även se hennes galopp så jag visade båda varven. dom sa efter jag hade ridit att jag kan lätt starta en LC med henne.

Så målen i framtiden är att kunna komma upp till LC och även kanske tävla med henne i det 😊


Likes

Comments

Chill Factor

Hej!

Igår så var det specialidrott igen, fast denna gång tog jag med mig Chille 😊

Jag började sätta igång honom förra veckan igen för det var då han fick skor. Han ha inte haft det på det senaste då han inte har blivit riden men sen när jag bestämde mig för att lägga ner hoppningen på Alice så har jag tänkt att sätta igång honom och se om han kan bli något ( vilket jag inte tror men ändå ).

När pappa kom med honom så var han lugn i transporten och vi kunde gå och kolla på när dom andra red. När vi kom tillbaka och hade lastat ut honom så blev han så himla tittig och stissig. Jag tror att han har gått på trav här innan så att det var därför han var så stissig. Det slutade med att jag inte kunde tränsa honom ute utan fick leda in honom i ridhuset för att tränsa och där inne blev han lugnare.

När jag hade hoppat upp och skulle skritta fram så blev han skitpigg. Han tog skit långa steg och bara ökade hela tiden. Så försökte att göra små halvhalter typ var tredje steg för att han inte skulle gå så fort.

När vi hade kortat tyglarna så var han skitjobbig i början. Gick skit konstigt i steget och så bara drog han upp huvudet och vägra jobba. Men när jag hade kämpat med honom ett tag så fick jag ner honom igen och kunde börja jobba.

I traven så tyckte han att det var lite jobbigt för att det var första gången denna igångsättning han travade, så han försökte springa ifrån mig och blev väldigt lång hela han. Men även där så fick jag tag i honom tillslut och började jobba.

Medans dom andra galopperade så red jag på en volt och försökte få honom mer rund och ställa sig mer inåt. Körde mest i höger då höger är hans svåra varv.

Bommarna tycket han var både kul men även lite jobbigt så han försökte hoppa över dom. Men då la jag bara en volt och tog bommen igen och då var han mycket finare.

När dom andra höll på med upphöjda galopp bommar så skrittade jag av honom och då var han hur lugn och fin som helst. säkert pga att han var skit trött 😂

När vi skulle lasta så råkade jag stanna innan lämmen och han fortsatte typ två steg innan han stannade. Han kollade på mig som att " jaha, skulle vi inte gå på? " 😂 Han gick på hur fint som helst när vi gick in i transporten 😊

tyvärr så tog jag ingen bild på honom då min mobil var död 👎.

Ikväll blir det Pay and Ride för mig och Alice på Grevagården 💪

Gammal bild

Likes

Comments

Hej!

Igår på specialen så fick jag rida Harry

Jag har aldrig ridit honom förut och var väldigt nervös för vi skulle hoppa och då brukar man få vara ganska bestämd med honom ( vilket jag brukar aldrig kunna va i hoppningen då jag är rädd för att ramla av )

När vi höll på att värma upp så var jag lite halvskraj 😂han var rädd för läktaren då min hund satt där upp pep 😂

Så jag fick rida på mittenvolten istället för att kunna skritta och trava. Han var väldigt stel i halsen innan galoppen. efter galoppen kunde vi börja jobba mer ordentligt.

Vi hoppade runt 60 - 70 cm

Första hoppen så vägrade vi. det var helt och hållet mitt fel. jag var rädd för att han skulle vägra och därför lutade jag mig framåt och var beredd på en tvärnit. Men efter andra gången på det så gick det mkt bättre!

Dom sista hoppen blev jag väldigt nöjd med på honom. För då tänkte jag att det är ingen idée att fega utan bara rida och hoppa.


Likes

Comments

Alice Access

Hej!

Idag så red jag Alice i paddocken som vanligt efter skolan. Hon har fått stå i 2 dar då jag inte har fått åka ut till henne då jag har mått väldigt dåligt. Men mår bättre nu 😊

Hon var som vanligt när jag höll på med henne, lite tjurig men ändå glad 😂 Precis när jag hade hoppat upp så blev hon på högvarv! Hon stressade och gick fort hela tiden, kvittade om jag pratade med henne lugnt, tog tag i na eller va lugn😖

Hon var hur stark som helst och ville antingen bara trava, galoppera eller så gick hon i ett väldigt högt tempo.

Till slut så blev jag förbannad ( vilket jag ångrar starkt nu ) för då blev det bara värre 😓😣 Jag lugnade ner mig och efter 3 varv med skritt och 1 varv med långa tyglar och skritt ( högt tempo ) så hoppade jag av, tog av henne sadeln och tyglarna och lät henne springa. Hon sprang som en idiot i paddocken. Bara runt och runt hela tiden. Det slutade med att jag fick kalla in henne, hon kom på en gång. Jag ledde runt henne ett varv i paddockenoch sen gick jag in med henne.

Jag vet inte om vårt hö har mycket energi eller hur man ska säga för hon får inget annat utan bara hö för tillfället ( stav )och hon går på lösdrift dygnet runt. Hon har blivigt sån här efter Grevagården i lördags ( där hon var lugn ) men jag testade ett annat bett på täningen i måndags och då var hon ju uppe i hög varv hela tiden 😔 Har ni någon ideè va det kan va som har gjort henne så äckligt pigg? Hon har vilat i mer än 2 dar innan och då var hon som vanligt när jag red henne.

Finns det något man kan köpa för att få hästen lugnare? alltså typ foder aktigt?

( Bild från idag efter ridnngen )

Likes

Comments

Alice Access

Hej!
I måndags fick Alice hänga med till min skola och vara med på specialidrotten.

Jag fick rida på ett annat bett för jag var så dum så jag glömde mitt hemma så fick låna ett bett av en tjej i mitt stall ( typ tränsbett )

När vi kom dit så blev Alice väldigt stressad då hon inte trivdes där när jag bodde på skolan och hade henne med mig + att hon har tränat och tävlat trav där 😔

När jag hoppade upp på henne och tänkte skritta till ridhuset så ville hon trava hela tiden och stessade 😞. Så medans vi väntade så hoppade jag av och ledde runt henne utanför. Då lugnade hon ner sig 😊

När vi äntligen fick komma in så stressade hon ibörjan för varken jag eller hon gillar det ridhuset ( stort som bara den och typ alla pass har gått åt skogen i det ridhuset ) Men tillslut när jag lugnade ner mig så lugnade hon ner sig med.

Efter att vi hade skrittat och värmt upp lite så började vi trava. Hon var superfin och lugn 😍, lite stark bara.

När vi skulle börja galoppera så blev hon väldigt stark pga det bettet och försökte dra hela tiden. Men då sa Elin ( ridläraren) att jag skulle ge henne tygeln i ca 4 galoppsprång och sedan ta tygeln igen för att hon skulle lära sig att hålla upp sig självi galoppen och att vi skulle lära oss att ta det lugnt 😜

Vi tränade på att rida runda stora volter mellan sockerbitar som var ganska tett ihopsatta. Vilket var bra för mig och Alice då hon är livrädd för trånga utrymmen och ljudet då sanden skvätter mod plast 👍 Senare i passet så skulle vi träna på att rida en rak linje mellan A och C. Alice ville gå lite mer åt vänset men när jag höllom lite mer och la skänkeln lätt på vänster sida så rätade hon upp sig och tog flera linjer fint.

När vi skrittade av så var hon uppe i högvarv och ville knappt skritta. Tillslut så skrittade hon fast i hög fart 😒, men det är bara att täna på mer på att vara lugna i alla lägen och ta vara på att få vila 😊

Hur gick passet enligt mig?

Hyfsat bra, men kunde ha gått bättre. Jag kunde ha ridit bättre och även kunnat ta med det andra bettet 😂

( Gammal bild från första dan Alice kom till skolan )

Likes

Comments

Alice Access

Hej!

Igår var jag och Alice på Grevagåden på våran första pay and ride! Dom som hängde med mig var min pappa & min bästa vän Jacquline ( http://nouw.com/jacqulinetornberg )

Vi skulle köra LD:1

När vi kom fram till Greva så skullejag starta om 2 h ( va lite tidiga ), men ändå ganska bra tid för då hann vi kolla på banan, vart framridningen var, gå till sekitariatet och betala startanmälan och även kolla på några starter innan det var dags att ta ut Alice och göra iordning henne.

Mina mål för dagen med henne var att hon skulle va hyfsat lugn, inte reageraså mkt på dressyr staketet ( har aldrig sett det ), inte glömma programmet och få över 50 %.

När vi kom fram till framskrittningen så var hon lite sterssad och ville trava hela tiden 🐴 men efter 15 min och första traven så började hon lugna ner sig 😄

När jag hade värmt upp så fick jag komma in på den andra framridningen därjag även kunde vänja henne vid dressyrstaketet. Hon tyckte att dom stora krukorna med bokstäverna var lite läskigt och att det var för trångt så hon ville helst skynda sig igenom det. Men blev bättre mot slutet.

När jag kom fram till den andra framridninge med dressyrstaket så var jag själv, vilket jag tyckte va bra för då kunde vi konsentera oss på att inte vara rädda för staketet. Hon var lite skeptisk i typ 5 sek men när hon fick stanna och lukta på det så ville hon hoppa över det 😂 För en gångs skull när hon inte får hoppa så ska hon hoppa 😂

Vi travade runt lite, skrittade med korta och även långa tyglar. Hon skötte sig utmärkt. När dom ropade in oss så fick vi gå runt några varv på " banan " och hon reagerade ingenting alls över något då 👍

Under programmet så blev det 2 ryttarmissar ( ställde mig för långt fram) och så var hon lite stressad vid sista snett igenom med långa tygar. Så dom fick vi göra om och det slutade väldigt bra. Jag var och är även nu väldigt nöjd över hennes och min första pay and ride. Vi fick 59,5 % vilket var över mitt mål 😃

lite bilder från igår 😍 Alla är tagna av Jacquline ( http://nouw.com/jacqulinetornberg )
Likes

Comments

Alice Access, Chill Factor

Hej!

Nu är äntligen Båda hästarna klippta ( Alice klippt innan )

Chille skötte sig hur bra som helst när jag köipopte honom

Alice var lite jobbig vid " armbågen " i fram och även under bogen sen dit ( klantade mig med en får sax )

Bild på bara Chille

Klippte båda i halvklippnibg ☺️

Likes

Comments