Idag har jag fått hjälp att rida C då jag inte är kry nog att göra det själv..
Gick super, helt över förväntan då jag va beredd på att han skulle dumma sig som bara den 😅
Är mycket nöjd och hoppas det går lika bra i morgon och att han sköter sig lika bra som idag. 😁

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Våran helg som skulle bestå av långa härliga uteritter och göra av med energi bestod istället av sjukstuga för min del och vila och tömkörning för C:s del!

Hoppas på att orka rida ett lugnare pass i morgon 🙌🏻

Likes

Comments

Dressyrträning igår igen och det behövde vi verkligen.
Har inte gått att rida denna vecka vilket resulterade i att han stått flera dagar och det gör det inte ett dugg bättre. 😅

Han var lite lugnare och det gick att rida någorlunda, mycket bättre än hela veckan innan så jag är nöjd.
Ska göra exakt samma sak idag och inte låta honom falla ur ramen inte ens i skritt då han blir obalanserad och osäker och rusar iväg.
Han har samlat på sig alldeles för mycket överskottsenergi och behöver arbeta så vi kommer träna hårt de här 14 dagarna tills Susanne kommer igen.
Så hoppas jag att vi är tillbaka på banan igen då! 😊

Blev ingen film eller bilder från träningen det vart bortglömt så vi försöker ingen nästa gång 😁
Blev i alla fall en bild på gången dock innan träningen och endast på benen
😅
Alltid något
😇

Likes

Comments

Idag har C blivit fin om hovarna igen och tömkörning stod på schemat!
Det blev inte riktigt som det var tänkt idag (som vanligt) när C var färdig skodd så ställde jag in honom i boxen så han fick äta sin eftermiddag så fixade jag i ordning allt annat.
Lagom till jag hade packat alla hö påsar så kom J tillbaka med grejerna han vart och hämtat i Karlstad.
Ställde ut C på gången igen och gjorde i ordning honom och tog upp mattespadden som han vart och hämtat och skulle testa den så såg jag att set var fel padd såklart, precis min tur.. Så det blev att ta in grejerna igen ställa in C i boxen och åka tillbaka till Karlstad och byta padd..
Eftersom det är träning i morgon så behövde jag ha en ny direkt.

Får hoppas på att C inte är hel tokig i morgon på träningen nu när han fick vila idag också.
Mycket vila nu, skärpning på det!

Jaja, väl tillbaka i Karlstad så fick vi visst med oss mer än en padd hem. Det ska bli spännande att testa dem i morgon om de är lika bra som jag hört 👌🏻😃

Såhär glad var min åsna när han blev fint om hovarna. 😅

Godnatt 🙌🏻

Likes

Comments

Det blir alltid mycket senare än vad jag tänkt mig i stallet..
Tiden bara springer iväg. Inte det att jag inte helst skulle vilja spendera alla mina lediga minuter med C men tiden att hinna duscha, laga mat, städa undan och bara mysa i soffan med min kära sambo blir så kort.
Jag skulle behöva ha några fler timmar på mina dygn.

Hemkommen för en stund sen nu och har hunnit kastat ihop lite mat, ätit och gjort matlådor och kastat av mig ridkläderna. Egentligen skulle jag behöva ligga och sova vid den här tiden för att inte vara helt död när klockan ringer 05.30 men så blir det sällan.

Funderar på hur jag ska kunna få ur Caruso lite energi, vi behöver ut och galoppera men dessa isiga stenhårda vägar tillåter inte riktigt det.
Vi bara studsar och bockar runt i galopp 90% av ridpassen i ridhuset, dock de där resterande 10% är han kanon fin
😅

Tack och lov att träningarna har börjat igen 👌🏻
Ser fram emot onsdag och hoppas att han är lite lugnare då.

Nya skor väntar C i morgon och J åker iväg till Karlstad så länge och återlämnar sadlar och hämtar upp fårskinspaddar åt mig så snäll som han är! 😍

Det fick bli ris och kasslersås idag när klockan var så mycket..
Funkade fint I ❤️ food

Likes

Comments

Det blev alltså en Kentaur Elektra tillslut!
Vi hittade en jätte fin knappt använd på hästnet så vi åkte ner till Sävsjö i går ( 3 och en halv timme enkel resa ) och köpte den.
Provade den idag och är helnöjd 👌🏻
Mest med sadeln..
C hade knäppen idag med stundvis.. tur han är söt!

Likes

Comments

Sitter för närvarande och har rast på jobbet..
En timme kvar sen får jag åka till min kära lilla häst 🌟

C har ALLTID super bråttom in från hagen, helst före alla andra. Men i lördags kom han inte först inspringandes. De går lösa in i sina boxar.
Istället typ fem minuter senare kommer han här promenerandes i lugn och ro.
Inte likt honom, tur jag förevigade det med en video 👌🏻😅

Trevlig Måndag 🙏🏻

Likes

Comments

Jag älskar den här människan så otroligt mycket så jag tror inte ens att det finns ord som kan beskriva mina känslor.
Han är min allra bästa vän, min klippa och min trygghet.
Min största, min första och min enda kärlek.

Han har alltid trott på mig när jag inte kunnat göra det själv.
Han är anledningen till varför jag blivit den jag blivit och jag är honom evigt tacksam för det. Jag kan inte föreställa mig mitt liv utan honom och jag hoppas att jag aldrig ska behöva det.

Mitt knäppa, spontana, ivriga och ogenomtänkta jag går så bra ihop med hans lugna, trygga, stabila och omtänksamma jag .
Jag kan inte tacka honom nog för att han älskar mig precis som jag är trots att han har fått se mina allra sämsta sidor.
Jag tror aldrig någon någonsin kommer att förstå vad jag känner för honom. Utom han själv.
Jag vill honom allt det bästa i världen.
Det är han så värd, för han har det vackraste hjärtat en människa kan ha.

Tack för allt du gör för mig trots att jag aldrig själv känner att jag duger så tycker du ändå att jag är perfekt och för mig räcker det. Tack för att du alltid stöttar, peppar och finns där hela tiden. Tack för att du behandlar mig som om jag vore en prinsessa och tack för att du ser på mig varje dag som om det vore den första. Tack för att du alltid är med mig i mina galna planer och litar på mig och mitt omdöme, att du aldrig ifrågasätter mina idéer och det jag vill, att du skämmer bort mig med alla former av kärlek varje dag. Du inspirerar mig varje dag i ditt vis att vara och jag hoppas att jag någon dag ska kunna bli hälften av det du är.
Jag har aldrig mött en så varm, ärlig och genomomtänksam person som dig.

Jag kan inte förstå hur en människa kan vara så fulländad. Ingenting gör mig så trygg och fylld av kärlek som att bara vända min blick mot honom och tänka på att han faktiskt är min och allt vi har framför oss! ❤️

Likes

Comments

Den här veckan bara sprang iväg!
I lördags fick C vila och i söndags var vi ute på en tur i det fina vädret. Det gick lite sådär på en taggad häst och isiga vägar men han lugnade ner sig när vi närmande oss stallet igen.
Måndag tog vi ett pass i ridhuset och tränade övergångar från skritt till trav och från trav till skritt, en del går super bra och han jobbar på fint men styrkan fattas fortfarande så vi tar det lite i hans takt.
Tisdag fick han stå och jag och J passade på umgås utanför stallet 😅
Onsdag fick C gå ett pass i ridhuset och vi tränade lite galoppfattningar då han fortfarande har super svårt i vänster varv men har blivit betydligt bättre redan dock för pigg och studsar väldigt omkring ibland 😅
Torsdag hoppade vi lite små kryss i ridhuset, tanken var att travhoppa men travaren kan tydligen inte trava längre utan det är bara galopp som gäller även om det så ska vara still på stället..
Bättre på slutet så jag fick nöja mig när han lugnat sig lite galningen 😁
Fredag hade vi equipment coach ute och provade ut sadlar då jag inte tyckt min nuvarande känts bra. Vi hittade två som vi ska välja i mellan men jag vet inte riktigt vad jag tycker om dem än, är kanske lite kräsen 😅 För övrigt var det inte lätt att provrida i sadlarna då C bestämde sig för att bara busa runt hoppa och studsa i galopp med mig i sadeln så jag fick ge mig och låna kvar de två sadlar som passade honom!
Lördag skulle jag testa en av sadlarna i ridhuset i hopp om att han skulle vara lugn och ridbar efter gårdagen 😅 Han var otroligt fin och mjuk så jag är så himla nöjd med honom. Skrittade av honom ute efteråt.
Sadeln jag provade var en Kentaur Elektra och kändes helt okej att rida i och han kändes som han trivdes i den så jäkla fin som han var 👌🏻 ska testas igen på Måndag!
Söndag tog jag och J en tripp till Sävsjö så C fick vila även idag, han fick bli ompysslad och lite extra morötter och han verkade väldigt nöjd med de 😁

Den här veckan har han fått lite mer vila än vad som var tänkt så veckan som kommer är det dags att komma igång igen och försöka komma ut i skogen lite fler dagar 👌🏻

Likes

Comments