Hej!

Nu är det bara en vecka kvar tills vi står och köar till registreringen i Helsingfors och på söndag är tävlingarna. Det är ganska nervöst även för mig fast jag inte skall tävla men jag har ändå följt med hela resan. Jag är så stolt över Conny ingen skillnad hur det går i tävlingarna. Han har kämpat på så bra och han har gjort sitt bästa i alla situationer. På samma gång som tävlingarna är finns det även en mässa under samma tak med en massa erbjudande och smakprov så det kommer bli svårt att hålla i pengarna! Men om ni vill följa med utan att vara på plats kan ni följa mig på snapchat ( iijasminee ), jag kommer lägga upp allt som händer och sker under veckan och under veckoslutet!:)

IsabellJasmine

Ni kan också följa Conny på IG: granrothconny !:)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej!
Nu har jag varit hemma redan en vecka och skolan sjunger sina sista refränger. Alla kurser är på klart och några skall lämnas in i början av nästa vecka och sen är allting gjort förutom slutarbete.
Innan jag åkte iväg hade jag en massa bollar i luften. Jag hade varit 2 x 5 dagars pass på båten varifrån jag for direkt till skolan och träna 5ggr i veckan plus övrig stress. Kroppen känner inte skillnad på psykisk och fysisk stress och det resulterade i att jag gick nästan helt in i väggen lördagen innan jag åkte iväg på resa på onsdagen. Jag blev helt slapp i kroppen på samma gång som hjärta dunka på för fullt, jag var rastlös men ändå trött som sista dagen. Men ändå kunde jag inte sova utan nätterna låg jag endast och rullade och funderade på allt och inget.
Jag försökte röra på mig men redan att gå från sängen till soffan var tungt. Lördagen och söndagen låg jag endast i sängen gjorde ingeting, hade inte lust me någonting. Jag undrade vad jag hade fått för fel och googlade lite omkring på mina symptom, frågade pt:n och diskuterade med Conny. Vi kom fram till att jag var överansträngd = ylirasitus. Det hade blivit för stor psykisk påfrestning med all stress och jag tränade för fulla muggar även dagar som jag kanske inte hade ork. Jag och mamma bestämde att vi tar äkkilähtö iväg för att jag skall komma bort från allt som stressar och bara fokusera på mig själv. Det var det bästa beslutet någonsin!

Den här veckan har jag börjar träna försiktigt efter två veckor vila. Det har gått helt okej men krafterna är inte riktigt där än men snart. Min point med det här inlägget är att kom ihåg att vila!
Jag har höga krav på mig själv på alla del områden i livet på samma gång som jag vill ta hand om alla andra. Men man kan inte ta hand om någon annan ifall man inte tar hand om sig själv. Från och med nu skall jag vila mera och försöka att inte ta så mycket stress. Man behöver inte alltid vara perfekt, eller?
Ta hand om er själva och om det blir för mycket är det okej att säga nej! Jag vill aldrig hamna ha den där känslan i kroppen igen och vill inte att ni skall ha det heller! Puss och kram!

IsabellJasmine

Tack till världens bästa mamma som tog hand om mig och följde med på resan <3

Likes

Comments

Hej!

Tänkte lägga lite bilder hit från hur jag har de :) när jag kommer hem skriver jag ett lite längre inlägg om resan och varför jag åkte iväg mittiallt!

IsabellJasmine

Likes

Comments

Hej!

Nu är det gjort! Jag har beställt äkkilähtö till Puerto Rico nästa veckas onsdag och jag kommer stanna där i en vecka! Fattar ni hur skönt det är efter all stress, skola och jobb om vart annat. Jag har varit så slut och trött och kände verkligen att nu måste jag få ledigt! Min kropp ropar efter vila och det gör även min hjärna! Så nästa vecka åker jag tillsammans med världens bästa mamma till vårt andra hem! Men den här gången bor vi inte på vårt vanliga ställe eftersom vi tog äkkilähtö utan vi kommer bo på ett hotell som heter Revoli Playa. Jag skall försöka ladda upp bilder hit längs med resans gång men jag skall heller inte ta stress över att jag måste göra det utan de kommer om de kommer men skall försöka ladda upp någo smått och gott iallafall! :) så nu visste ni det och kan även glatt meddela att jag är så jäkla lycklig över att jag bestämde mig för att sticka iväg!☺

IsabellJasmine

Likes

Comments

Hej!

Äntligen hemma efter 5 dagar på sjön. Som jag säkert skrivit tidigare jobbar jag vid sidan om studierna på Viking Line. Det är ganska tungt att jobba på sjön men det är bra med pengar och som studerande är det något man verkligen behöver lite extra av. Studiestödet klarar man sig inte allt för länge på... men hur som helst så hittade jag nya skor när jag var på båten! Är nu en stolt ägare av ett par Adidas skor! Blev förälskad i färgen, de är så söta och passar perfekt till våren och ännu bättre till sommaren och bruna ben!
Jag är ganska trött i kroppen just nu och väldigt slut så jag har satsat på att vila idag efter skolan och imorgon blir det äntligen gym!

IsabellJasmine

Likes

Comments

Hej!

Vilket väder det har varit de senaste dagarna! Helt sjukt hur mycket solen gör en lyckligare. Den gör en så lycklig så man inte kan sluta smila och det är just det som det här blogg inlägget handlar om. Mina tänder.

Jag har alltid skämts för mina tänder och har avskytt dem mer än något annat. Jag avgudar alla flickor med spik raka vita tänder och som kan gå runt och smilar hela tiden utan att fundera. Jag däremot har aldrig smilat på bilder förr med tänderna framme, jag tycker mina tänder är allt för sneda och de påminner mig om Dracula själv. Men med tiden har jag lärt mig att de här tänderna gör mig till mig. Jag har tänder i iallafall och det borde jag ju vara glad för. På alla bilder från skoltiden har jag munnen fast och skämdes varje gång jag märkte att jag smilade med tänderna framme. Jag har aldrig fått höra något dåligt om dem eller blivit utsatt på något vis, det har alltid varit i mitt eget huvud + att man sätt alla fina raka tänder på nätet och på sina vänner och tänkt att det är så de borde se ut även om det finns tusen olika smile. Min pappa har väldigt liknande tänder som mig och många säger alltid att jag liknar honom och sen kommer oftast en efter kommentar att du har riktigt din pappas tänder/smile. Jag har så länge jag kan minnas sagt att jag hatar mina tänder men de senaste året har jag äntligen börjat acceptera dem och vågar nu ta bilder med ett stort smile. Jag är jag och det är mina tänder som gör Isabell till Isabell och jag hoppas att du som läser detta inlägg också accepterar dig och dina fina drag som gör dig till just dig! Jag vill vara glad och det bästa sättet att lura hjärnan när du känner dig ledsen är att smila och skratta!


IsabellJasmine

Likes

Comments

Hej!

Kvinnodagen till ära tänkte jag reflektera lite över mig själv och hurdan kvinna jag är. Det är inte ofta man stannar upp och tänker på sina positiva och negativa sidor, vad man egentligen lägger energi på och vad är man bra på osv.

Jag är åtminstone en sådan människa som ofta lägger andra framför mig själv. Jag vill att alla runt omkring mig skall må bra och dem jag bryr mig om vill jag att skall vara lyckliga och jag gör gärna vad som helst för dem. Så jag skulle säga att det är en väldigt stark egenskap hos mig att bry sig om andra i sin närhet. Men mitt i all stress så glömmer man lätt sig själv och sina egna behov och jag tror inte jag är ensam om detta. Dessutom har jag alltid brytt mig rätt mycket om vad till exempel min mamma tänker om mina beslut. Hon är en stor förebild och en stark kvinna som jag ser upp till. Så jag vill ju göra henne nöjd men ibland borde man kanske tänka mera på vad som gör en själv nöjd. Jag hatar och göra andra besvikna så det är säkert också en orsak varför jag ibland väljer något som någon annan tycker jag skall välja.

Jag ställer ganska stora krav på mig själv. Jag vill lyckas och jag vill vara framgångsrik i det jag gör. Jag vill utvecklas och bli bättre på allting samtidigt som man inte kan vara bäst på allt. Jag hatar dessutom när mitt liv är i obalans! allt måste rulla på och helst skall allt vara perfekt. Men livet har nog lärt en ett och annat och att alla aspekter i ens liv sällan är perfekta på en och samma gång.

Jag har en väldigt stark självdisciplin. Har jag bestämt mig för att köra igång med en diet så gör jag det till 100%, säger jag att jag inte skall äta godis så gör jag inte det, skall jag träna fem gånger den här veckan gör jag allt för att det skall gå. Jag är väldigt stark mentalt och tillåter inte det minsta lilla bullshit mot mig eller mina vänner. Men jag har också lärt mig att låta negativa människor få sköta sig själv och inte lägga min energi på att läxa upp dem haha. Om man vill gå omkring och säga en massa dumheter och lägga sin egen energi på att tala skit om mig så kan jag med ett stort leende ge er den glädjen om det verkligen är det som hen njuter av.

Bakom varje stark kvinna finns även många händelser som gjort en till den man är idag. För tre år sedan var jag en helt annan person. Jag har gått igenom eld och vatten de senaste åren med en massa energi tagande händelser och problem, men det har gjort mig till den jag är idag och att jag verkligen inte vill sätta min tid på att tänka negativt. Det kommer alltid finnas någon som är avundsjuk och svartsjuk eller något annat. Jag vill iallafall vara en kvinna som hjälper sina vänner och andra kvinnor att uppnå sina drömmar inte dra ner andra bara för att man själv skulle må dåligt.

Jag är så nöjd med mitt liv just nu även om mycket stressar. Jag har en fantastisk pojkvän som nu har 7 veckor kvar till sina första fitness tävlingar. Även om det har varit jobbigt har vi båda växt som personer under den här tiden och visat kärlek och respekt no matter what. Jag har fantastiska vänner som stöder och som peppar och som gör vardagen lite lättare. Jag har en fantastisk familj och jag är frisk och kan röra på mig och träna. Det är ganska svårt att balansera skola, slutarbete, jobb, träning, pojkvän, vänner och familj dock men man gör vad man kan och därför är man bra just precis så som man är.

Det var en någorlunda kort reflektion av en del av mig om jag skulle berätta alla sidor som finns i den här bruden skulle ni nog inte orka läsa! Med det vill jag önska alla kvinnor en riktigt glad och fin kvinnodag!

IsabellJasmine

Likes

Comments

Hej!

Vilken skön vecka jag har bakom mig. Jag är överlycklig för min vän Daniela som fått jobb på båten, jag börjar lära mig att ha min stress under kontroll (så småningom obs) och vi har skickat in forskningsplanen tillsammans med Daniela så nu är slutarbetet officiellt igång. Allt rullar på liksom och det känns skönt. Jag är så lycklig tillsammans med min andra hälft och jag är så tacksam för mina vänner och för att jag får vara frisk och röra på mig.

Den här veckan kommer handla mest om jobb. På onsdagen stiger jag ombord på Amorella och på måndagen kommer jag hem. Nästa vecka tänker jag köra igång slutarbetet på allvar och ha några möten osv. Senast jag var på jobb var jag på Grace så det skall bli kul och se mina gamla arbetskompisar på Amorella och lyckans mig så är det passet jag jobbade med på sommaren på jobb. Det har varit en del negativa vibbar i luften också men dem orkar jag inte bry mig om, jag vill vara lycklig och glad och tänker inte ge av min energi till energitagare. Jag umgås bara med människor som ger mig energi och som jag trivs med och så länge jag har alla fina vänner runt mig så bryr jag mig inte om sådana som inte vill mig väl. Det kommer alltid finnas människor som vill förstöra för en men man skall inte låta dem lyckas! :) stay strong and positive <3


IsabellJasmine


Likes

Comments

Hej!

Som jag berättade tidigare så skall min pojkvän tävla i men's physique i april. Det är ungefär 8 veckor kvar nu och sen är det dags att kliva upp på scenen. Maten minskar hela tiden och livet är ganska strikt planerat.
Jag skall ju inte tävla men lever ju rätt hälsosamt ändå jag tror vårt förhållande skulle vara mycket svårare ifall jag inte gjorde det och ifall jag int skulle veta vad det går ut på. Många undrar ofta hur det är att leva med någon som ska och tävla och hur mycket den andra parten påverkas. Det är klart nerverna är lite spändare åtminstone då hungern är som värst och han tänker ju för det mesta på sig själv och planerar sina dagar så de passar honom bäst och så att han hinner med träning osv. Vi gör inte så mycket saker tillsammans men vi försöker ändå alltid fara till gymmet på samma gång och alltid försöka hinna mysa lite på kvällen. Man kan inte vara självisk om man är tillsammans med någon som tävlar för de behöver ens stöd även om de inte alltid ger så mycket uppmärksamhet tillbaka just då för de lever i sin egna lilla bubbla. Men jag älskar honom och stöttar honom och hjälper så långt jag kan :) jag tror vi båda växer som människor tack vare den här processen. Förhoppningsvis stöder han mig lika mycket ifall jag bestämmer mig för att stiga upp på scenen 😏😉 men nu är det full fart i 8 veckor och sen är det dags för tävling i Helsingfors !

IsabellJasmine


Följ Connys resa på IG: granrothconny

Likes

Comments

Hej!

Igår kände jag mig aningen misslyckad och att jag bara trampar på stället. När jag kollade igenom Instagram och så på andra som lyckats och hur de ser ut så tänkte jag för ett ögonblick att varför gör jag det här när inget händer. Sådana stunder är jag glad att jag fotat mig själv så mycket som jag gjort, jag grävde fram en gammal bild och en ny bild och satte dem bredvid varandra. Och hupsista märker man att det har hänt en hel del saker under de här åren som man slitit på gymmet.

Jag har inte bara lärt mig att träna, jag har också lärt mig att man behöver ordentligt med mat för att orka och för att förändra sin kropp. Nyttig mat i lite större mängder gör en inte fet, socker och fett gör dig fet om du äter dem i för stora mängder. Men det är också okej att äta godis nu som då eller köpa en bulle eller en bakelse och njuta av den. Att äta nyttigt är en livsstil för mig, jag vill må bra och nyttig mat är det mest optimala för mig. Magen fungerar och energin finns för det mesta. Och jag kan ärligt säga med handen på hjärtat att jag älskar kyckling, ris, broccoli och grynost! Det är en av de godaste sakerna som finns om man inte tar med min morgongröt! Och jag föredrar en raw cake framför en vanlig kaka för det smakar mera och är sååå gott! Ingen tvingar mig till det, det måste komma från en själv!:) det mesta tror jag är en vane sak. Jag älskar att gå till gymmet och lyfta lite mera än förra veckan. Jag älskar känslan av att ha kontroll över min hjärna och ta varje träning ända till slut och alltid ge det där lilla extra. Jag älskar att se mina vänner lyckas och gå över deras egna gränser. Det är därför jag älskar att träna med dem och hålla träningar för dem för ni är så mycket bättre än vad ni tror! Min önskan och min dröm är att jag skall kunna inspirera andra att börja göra saker för sina drömmar och att människor skulle komma igång med en hälsosam livsstil och ta hand om sig själva.

Som många andra så jämför jag mig med andra dock och deras utseende och framgång. Det är något jag inte borde göra utan man borde utgå från sig själv och ens egna förutsättningar och var man själv har börjat. Jag har alltid varit överviktig som liten tills jag i högstadiet gick ner men fortfarande var en så kallad "laiha läski" men nu är jag en stark kvinna som börjar hitta rätt och som mår bra av alla hon har runt sig och maten hon sätter i sig. Jag är så tacksam för mitt liv just nu, jag kan ärligt säga att jag är mycket lycklig!

Tack till alla som förgyller min vardag och som jag har äran att ha i mitt liv! <3

IsabellJasmine

Likes

Comments