Feber och ont i magen.
Skulle varit med och löshoppat imorse sen dra till Södertörn och heja på Ida som tävlar idag.

Nope inte alls. Vaknade imorse och var inte på banan. Somnade om efter att ha legat i fosterställning en stund. Vaknade och tog mig ut till stallet. Ingen kraft för att rida så jag longerade istället. Det blåser ju dessutom typ storm ute.
Mysigt att ligga nerbäddad framför Netflix.

Hänt en massa annat som gör mig så jävla förbannad rent ut sagt men just nu måste jag bli frisk sen ska jag ta itu med folk som, istället för att vara vuxna nog att ringa mig direkt, gjort en höna av en fjäder. Visste inte att jag var tvungen att kontakta alla i min närhet när något utanför ramarna händer i mitt liv! Helt ärligt varför är det alltid JAG som ska behöva kontakta folk och pressa dem till att spotta ut vad de tycker, tänker och tror?
Kommer det en ursäkt till mig? Nej inte fan kommer det en ursäkt till mig. INTE EN ENDA URSÄKT.

Nej usch och fy helt ärligt. Vet ni vad vi kan väl göra alla en tjänst och ta bort mig från Facebook osv. Radera mitt nummer, vilket ni uppenbarligen redan gjort, och låt mig vara ifred!


Nu ska jag krypa ihop och vänta in stormen och snacket.
Usch hatar att jag låter folk komma åt mig!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag blir överöst av fina kommentarer och berättelser där man varit med om liknande saker. Är det inte sjukt?
Har tyvärr också folk som tror artikeln handlar om dem men era namn har inte kommit på tal så det är konstigt att ni reagerar över huvud taget eller? Med andra ord artikeln handlar inte om er men eftersom att ni reagerar kanske det klämmer på någon tå någonstans?

Sorba har varit lite öm i rumpmuskelaturen en tag varav vi varit ganska lugna i ridningen.
Planen var att starta på Södertörn i helgen men hennes hälsa går först. Även om det blivit bättre med värme och rörelse vill jag inte chansa.

Var med på hoppningen idag iaf. Vi är ett glatt gäng som tränar lägre höjder men otroligt mycket grunder. Elin är sjukt grym och jag tror helt ärligt att hennes engagemang och bra stöd växer allas självförtroende.
Jag valde att vara med på Sorba för att se lite hur det gick. Tror allt låg på runt 50 cm :)

När jag skulle rida över en serie så bara låste sig allt. Jag slutade rida precis innan hindrerna och då stannar hon. Tror vi stannade 3 ggr.
Efter lite egen inre utskällning på mig själv fick vi det till slut att funka och jag hamnade perfekt med hand och skänkel.
Tänkte på alla kommentarer efter och kände bara "Nej idag är jag ingen hjälte"

Jag är sjukt missnöjd med min egen ridning ändå eftersom jag fick ett bakslag. Det tar vi igen längre fram.
Något som däremot genomsyrar våra tränar är att vi alla stöttar varandra så sjukt mycket. Stämningen är verkligen så som man drömmer om att det ska vara. Oavsett nivå ska tilläggas.
Så tillsammans blir vi starka helt enkelt.


Planeringen framöver är följande:
29/10 pay n jump Runsten. Tänkte köra 80 & 90 men kör bara 70 & 80 så vi kan få en bra känsla.
6/11 Botkyrka ridsällskap 95 cm.
Kan hända att jag stryker mig beroende på känslan framöver. Hellre kunna tävla lite mer nästa år än att krossa oss båda två på årets sista tävling och få längre tillbaka :)

Kram på er alla. Hoppas vi ses på någon pay & jump framöver ❤️

Trött tjej efter träningen :)

Likes

Comments

Ponnymammans text har inte legat ute länge men det finns redan x antal kommentarer och den har blivit läst x antal ggr. Mitt ego är ju stort nu haha.

Jag är inte alltid den starkaste så är det. Jag gråter ofta när ingen ser för självklart sitter det en liten devil på min axel som säger att jag inte duger. När jag fick veta om att det "bettas" pengar på min och Sorbas olycka krossades jag totalt.
I allt detta, när min status med film och allt, lades ut kom det även så förbannat mycket kärlek. Samma sak nu!
Kärleken som kommer i meddelanden och kommentarer gör mig galet varm. Ska berätta för Sorba imorgon jag lovar :)

Från mig och Sorba vill jag ge er alla ett STORT tack.

Mitt största och varmaste tack går till duktiga Ulrika som valde att skriva om detta och belysa detta. Tacksamheten jag känner håller mig varm hela vintern.
Kram på er ❤️❤️❤️


Gå in och läs på www.ponnymamman.se

Likes

CommentsJag tog mig mot alla odds iväg på tävling. Först strul med hästskötare, bil, nummerlapp osv Jörgen åkte med då ingen annan kunde. Åker man på tävling med mig får man räkna med att hålla häst och är man du lite halvt rädd och helst inte vill vara där alls, ja då blir det pannkaka.
Åter till vad som hände.
Jörgen går upp och startanmäler mig men ringer och säger att jag har fått startförbud. Varför då?
Sorba har enligt papprerna igen grund vaccinering.
Jag blev så jävla arg. Först och främst har inte en käft på någon annan tävling sagt ett ljud om detta, för det andra är hästen född 1997 så jo jag tror att hon är det, för det tredje borde inte mina veterinärer reagerat?

Sa vid ett flertal gånger att de skulle bläddra i passet men nej jag hade jävlar i mig start förbud.
Grät och var helt knäckt, försökte åka iväg men Dexter har ingen fyrhjulsdrift och med släp samt häst i så är inte en lerig uppförsbacke täckt med löv optimal.

Känner mig as dum och som ett stort skämt,grinar ännu mer såklart. Häst stackarn i släpet, måste backa ta ny sats, kommer ingenstans. Då sticker Jörgen in huvudet och frågar vad fan jag håller på med. Förklarar att jag minsann ska åka hem. Då visar det sig att jo jo men jag ska nu få starta eftersom grundvaccination fanns och stod på sida 2. Efter mycket strul får vi iaf ut hästen ur släpet,hon hysterisk, jag mer hysterisk och som sagt Jörgen vägrar hålla häst. Jörgen parkerade om bil och släp så alla mina saker låg i en fin hög i kanten lyckades få hjälp från andras hästhållare att hålla i Sorba (tack ni räddade min dag) när det är 5 min till första start kommer vi äntligen bort till banan och jag ska då springa igenom den lite snabbt så jag vet vart jag ska, återigen hitta ny hästhållare, springer banan lite snabbt och hoppar upp på en numera lugn Sorba.

Jörgen sprang runt med hinkar och en stor Ikea kasse som han sprang till bilen och lämnade sen drack han kaffe i cafeterian och därmed dödade jag hans ytterst lilla intresse av mitt hästliv.

Sorba kändes SÅ JÄVLA FIN på framridningen, mjuk och riktigt loss i hela kroppen, in på framhoppningen och vad gör jag? Lägger henne för nära, verkligen i botten på varje språng. Riktigt dålig ridning av mig!!

Gick ut och kände bara bära eller brista jag ska in på banan. Går in på banan och inser att jag har ingen jävla aning om vart jag ska så jag hoppar första och letar siffror. Första hindret kändes så jävla bra likaså andra men, hennes svaghet, korsgalopp genom hela svängen till trean........ Suck!!
River trean (får ta på mig det kunde brutit av och fattat ny) 4:an blir rätt så bra sen nit 2 ggr på 5:an. Vet inte varför egentligen andra hoppet blev stopp men tredje gången vägrade/ hoppade hon igenom. Tog sexan sen utgick jag.

Ååååh som vanligt tänker ni? Ja faktiskt och vet ni jag bjuder på det!! Fick as bra språng på 6:an och då är jag nöjd. Hade inget att förlora iom att dagen startade så sjukt bra.

Strök mig från klass 2 då jag kände att nej jag behöver inte en runda till sen också att inte ha en hästhållare är ju ett jävla meck så jag åkte hem.
Nu stallmöte sen SOVA!!!

Tack Solna för bra tävling, tack till Ewa som lånade ut nummerlapp, tack till williamsson för lån av släp och stort tack till Jörgen som fick mig att starta ändå ❤️❤️🍾🍾

Likes

Comments

Vilken helg!

Haft en superkul helg och skrattat tills jag fick kramp i magen. Hade en sjuk träningsvärk efter allt tränande och ridande så det var ju toppen verkligen.

Taggar inför tävling på söndag. Fick 2 par nya ridbyxor i födelsedagspresent varav ett par var vita. Längtar som satan :)

Sorba har känts hur Fin som helst och träningarna för Elin ger resultat. I söndags fick Sorba massage och ja man kan säga att jag fick en ny häst. Hoppas vi kan hålla detta hela vägen nu.

Eftersom jag ibland jobbar eftermiddagar åker jag ut tidigt på morgonen. Magiskt är ordet.

"Löshoppade" lite igår och man kan säga att hon lekte raket. I övrigt flyter allt på :)

Skriver mer sant!

Likes

Comments

Min dag började klockan 06:00.
Uppe med tuppen för att besiktiga bilen klockan 07.
Dexter gick igenom med bravur vilket såklart var en stor lättnad.

Direkt från besiktningen ut till Sorba.
Jag är lagom bortskämd med naturens under. Stallet låg i en härlig dimma där höstsolen började tränga sig igenom. Mockade och fixade innan ridning. Så skönt att ha allt klart innan ridning.

Sorba var lagom pigg på att komma in precis efter utsläpp... Not.
Redan när jag stod vid grinden drog hon iväg men jag har hemliga vapen i form av äpplen så efter lite ropande kom hon laglydigt fram.

Tog min tid att borsta och som vanligt somnade hon lite lätt på min axel.

Tänkte att det nog blir en lugn tur men icke!

Klättring stod på schemat och halvvägs upp för backen här jag oroväckande ljud. Nästan uppe på toppen inser jag att det är skogsmaskiner överallt.
Lagom kul på en häst som inte är helt med på att vara ensam. Vände rätt så snabbt för att gå nedför. Ska tillägga att detta är bland den brantaste backen jag någonsin sett. Att rida nedför på en halvt bockande häst var en adrenalin kick som fortfarande håller mig igång.

Gjorde en liten snabb omplanering och vi tog en konditionsträning på åkern idag igen.
Dimman låg fortfarande kvar och en helt perfekt höstmorgon gjorde mig sällskap där ute. Vi hade trevligt sällskap av några rådjur som ömsom låg och sov,ömsom skuttade vid sidan om oss.
Mycket märkligt tyckte Sorba.

Körde ett varv runt i trav , ett varv i galopp med mycket tempoväxlingar, ett halvt varv skritt och sedan repeterade vi allt igen. Gjorde detta 4 ggr så två gånger åt varje håll. Hon har fått sånt jäkla power i steget och ryggen jobbar verkligen rätt så mitt största mål är att bara hålla mig kvar och lära mig hennes nya rörelse mönster.

Känns mycket mycket lovande om jag bara kan hålla i detta nu.
Mycket glädjande att inte ha lika mkt häst i handen och att verkligen komma framåt.

Snart bär det av till jobbet och direkt efter kör jag ett härligt spinningpass på gymmet. Lär ha en skön träningsvärk imorgon.
Kram på er

P.s Eftersom det är en galen debatt om bett och ni ser vilket vett jag rider på vill jag säga detta: Ja jag har ett starkt bett framförallt vid uteritt på fälten. Rider jag ensam vill jag gärna kunna få lite mer kontroll om något händer. Ett vanligt 3-delat kan bli starkare om handen är stark. Tänk på det. D.s

Likes

Comments

Då försöker vi ta tag i allt igen då.
Äntligen fixat gymkort på Tumba träningscenter 😃

Körde ett litet pass idag mest med fria vikter eftersom jag vill få ordning på mina armar.

Planeringen för veckan är följande:

Måndag: gymmet fria vikter.
Sorba: konditionsträning på stubbåkern

Tisdag: spinning
Sorba: lättare klättring

Onsdag: Enbart jobb och vila från gymmet.
Sorba: Dressyr

Torsdag: fria vikter/Kondition
Sorba: Hoppning

Fredag: fredagsmys
Sorba: longering

Lördag: lättare träning
Sorba: Uteritt

Söndag: Vila
Sorba: vila


Detta är alltså förutom jobb och sysslorna hemma :)

Ska duscha nu och fixa mig inför jobbet.

  • 148 readers

Likes

Comments

Får aldrig ro att faktiskt blogga men en liten update om mitt liv

Dexter (Min svarta underbara Volvo) lever igen tack vare Patrik. Har bara tre saker kvar att pilla med sen är Dexter mer än levande igen.


Sorba har kommit hem från betet och vi har flyttat till ett nytt stall. Funkar toppen och hon har fri tillgång till Hö i hagen samt en stor härlig flock.

I övrigt flyter väl allt pp som vanligt, massvis med drama, bråk och annat skit haha.

Jobbar två jobb samt har Sorba så ja ni kan ju tänka er hur trött jag är emellanåt.
Snart drar vi igång med träningarna igen och tävlingar är planerade. Hojta om ni vill åka med :)

Skriver mer sen ska fortsätta med lite jobb nu 💋

Likes

Comments

Vart ska jag börja?
Har haft sjukt bra dagar sen jag skrev sist och tänkte fan vad skönt nu vänder det.

Livet hade en annan plan. I söndags blev jag sviken ganska grovt av någon som jag står ruskigt nära. Jag trodde aldrig detta skulle hända igen inte efter sist iaf. I min hjärna borde man, om man har en relation (vän,partner,förälder) till någon, kanske inse sina misstag,be om ursäkt, och trösta personen i fråga. Nej men här skrattar vi folk rakt upp i ansiktet, förlöjligar dem och typ pissar på dem. Bra jobbat. Jag tappade det totalt och betedde mig jävligt illa när jag fick reda på det men fan i mig med all rätt efter all jävla skit jag tagit det senaste året.

Vi har inte pratat sen i söndags eller jo bara under de få sms jag får. Well jag var inte den som Fuckade upp saker o ting denna gång.

Idag är jag på väg till jobbet och däcket sprängs. Ingen svarar i telefon och inte en käft stannar för att hjälpa till. Löste allt tack vare grabbarna på verkstaden i Södertälje ❤️❤️❤️

Nu är det lunch snart jobba sista timmarna och sen vidare till ett nytt äventyr. Jag orkar bara inte längre och vet inte hur mycket mer jag klarar av.

Likes

Comments

Midsommarhelgen flöt på bra.

Älskade min klänning från Nelly. Testade klänningen 4 dagar innan under den värsta PMS:en i världshistorien. Jag var så uppsvälld och allmänt moody. Fick knappt klänningen över huvudet. Jörgens första kommentar var typ "känner du någon med storlek L som kan ta den?"

Kommentaren var inte uppskattad kan man lite lätt säga. Grät lite tyst för mig själv för jag var så uppgiven att kläderna fortfarande inte passar trots viktras.
Dagen innan midsommar gjorde jag ett försök igen och ja se där det gick!!

Helt ok resultat va?

Fick en nagel förlängning i present också så klorna var filade så att säga.

På midsommaraftons morgon var jag hos Sorba såklart. Så var även Lotta och Hanna. Lotta har en fantastisk butik som heter mitt söta skafferi och om du,liksom jag, älskar marsipan och sötsaker borde du besöka henne direkt!
Fick en trevlig liten present på morgonen som jag åt tillsammans med Lite rosa bubbel när jag kom hem. Underbar kombo !!!

Dagen efter midsommar fick både jag och Jörgen någon form av craving på Smoothies och helt ärligt det var den bästa medicinen mot lite för lite sömn och en baksmälla som, trots en liten baksmälla, drog sig kvar.
Klockrent.

På lördagen skulle jag precis somna när det helt plötsligt låter som att någon smäller en bomb utanför dörren. Har länge fasat för att asken utanför dörren ska rasa ihop och mycket riktigt var det en stor fet gren som ramlat Rakt på taket. Drog bort grenen snabbt som satan för att kunna se skadorna men som tur var blev det minimala skador. Kom folk springandes från alla håll som såg grenen falla. Så jävla tacksam för deras engagemang.

Nu ska jag iväg till sessan men uppdatera när jag kommer hem :)

Likes

Comments