OBS: Detta är ett inlägg som görs med hjälp av min samarbetspartner Fåglasång!


Kursen i helgen gjorde mig påmind om hur viktigt det är med bra utrustning!

Eftersom mina ridstövlar mer eller mindre hålls ihop av lim och tejp känns det som en prio att kunna beställa hem nya så snart som möjligt då det varken är säkert eller ger vidare stöd.

Att ridningen dessutom är en av världens farligaste sporter får en att tänka till lite extra. Många ogillar att rida med säkerhetsväst men efter att ha varit med om, och sett, så många olyckor är jag överlycklig för att Racesafevästarna finns.
Ni vet väl att ni kan designa och mått beställa er egen säkerhetsväst hos Fåglasång?
Följ bara denna länk så finns det 22 olika färger att välja mellan. Har du svårt att välja en färg? Ingen fara du kan även välja två färger på din väst så att den passar just dig och dina önskemål.


De nya reglerna med hjälmar innebär ett hål i min plånbok men jag är också tacksam över att utvecklingen går framåt och säkerheten höjs. Det kommer mer och mer utrustning i olika färger och mått vilket gör att det alltid finns ett utbud för alla.

Min önskelista för utrustning denna säsong ser ut såhär

Blir så snyggt med bruna stövlar mot min bruna sadel och matchande med Sorbas alla Marinblåa pryttlar.

Säsong 2017 vi är snart redo!

Likes

Comments

Hoppkurs dag 2.

Idag har det varit lite High Chaparall kan man lugnt säga.

Sorba såg monster i två hörn och gjorde snabba vändningar åt alla håll och kanter för att komma undan alla monster. Piloten på ryggen var måttligt imponerad av hennes undanmanöver och tvingade henne att möta sina fiender. Efter lite diskussion vann iaf piloten och Sorba fokuserade på hinder istället.

Idag hoppade vi en liten bana vilket allt som oftast blir kaotisk i min hjärna men det flöt på bra. Första gångerna vi hoppade ned mot väggen som hon var livrädd för var hon bara ett sto rent utsagt. Då ful stannade hon lite men sen flöt det på bra.

Mina hjärnspöken strulade till det några gånger men vi kommer över alla hinder och red riktigt bra vägar också.

Vi hade en oxer som stod snett igenom, vidare till en oxer på långsidan, ur sväng till höger upp mot ett plank(snett igenom), från planket till ett rättuppstående på långsidan, tillbaka på oxer nummer 1 och svänga direkt höger för att hoppa planket åt motsatt håll.

Första oxern gick super andra oxern tappade jag helt fokus så där fick jag börja om men fick riktigt bra ridning efter en omstart. Från planket till rättuppstående var det som om Sorba sög tag i hindret så jag kunde bara åka med, oxer till planket gick mindre bra. Eftersom Sorba började dagen med att inte vgilja gå ner i just det hörnet jag skulle hoppa mot hann jag bli stel och frysa till.

Det blir ju som det blir då och hon stannar. Efter Några försök fick vi till det igen =)

Jag hade en sjukt bra känsla ändå hela tiden och det finns filmer men pga viktmobbning och annat skit som jag inte stöttar kommer jag inte att bjuda på det idag.

Ida tog min prinsessa på en sväng och då trillade poletten ner. Det blir liksom lite skillnad när någon som kan ge henne rätt förutsättningar rider. Nu vet jag hur jag ska rida och SOM HON HOPPADE!! Herregud vilken jävla stjärna jag har!!

Riktigt lärorik helg och vi kommer nog köra fler kurser framöver så hör av er om ni är intresserade.

Likes

CommentsHoppkurs dag 1 är avklarat.
Vi klippte ju henne igår och idag var hon jävligt pigg.
Det blev bara jag och Jenny men det gjorde inte så mycket.

Vi började med klockan där vi bara hade bommar på marken. Vid varje hörn skulle vi lägga en volt utåt vilket verkligen var svårt för mig och Sorba. Jag blir gärna styra lite för mycket och hamnar i dragkamp så vi hittade ett jättebra sätt att komma undan den låsningen genom att verkligen "ful svänga" och samtidigt trampa ner och styra mer med benen.


Vidare gick vi till att galoppera över en bom vända upp mot oxer som var låg och bara fokusera på att hitta rytmen.
Så småningom tog vi en oxer till som stod på andra sidan volten och red som på en 8:a. Fick till det jävligt bra och hittade verktygen.

Taggad för imorgon!!

Sorba var pigg o glad och bjöd på några härliga bocksprång.

Nu ska jag sova efter en rolig kväll.
God natt

Likes

Comments

Idag blir det hoppkurs för Ida 😍😍

Lyckades klippa MIT djur igår också då Sara kom o fixade. Sorba ser ut som en riktig elithäst alltså. Och. Vilken glans! Redan när vi klippte alltså innan jag ens tvättat henne glänste hon så jag tror helt ärligt att min prima Donna mår ruskigt bra ändå.

Hon tyckte det var så skönt att bli klippt.

Hon har ju vilat i några dagar nu och är nyklippt så idag kan det gå hur som helst.
Tur att jag fått lånat mammas säkerhetsväst.

Nu åker jag till stallet och fixar.
Kram på er.

Likes

Comments

Så naken som jag var igår kväll i bloggen har jag nog aldrig varit.
Jag blottade mig totalt rent ut sagt.
Två mail med ruskigt otrevliga kommentarer har redan ramlat in. Det känns skönt att veta att människan är skit.
Dock har det också kommit in fruktansvärt många positiva meddelanden.
Jag sparar alltid alla positiva kommentarer och tar fram när allt känns skit igen.

Jag får lyfta huvudet högt och fortsätta. Redan nu har det börjat gå rykten " ja hon ska säkert flytta dit, hon har säkert någon ny" bla bla bla men faktum är att inget stämmer.
Det är lättare att fälla än att fria så jag bjuder på det. Fäll mig jag bryr mig faktiskt inte. Jag vet ju sanningen. De människor som väljer att tro på skiten och hänga med på skitsnacket klippa bort rätt så fort ur mitt liv.
Inne eller ute. Ditt val!

Likes

Comments

Helt galet hur mycket det blåser. Det ligger träd och skit överallt. Soptunnorna har flyttats av vinden. Håll er inne om ni kan.

Vädret matchar dock mitt humör. Jag måste bryta mig ur den livssituation jag har. Den är inte bra för mig eller någon i närheten. Idag blev det än mer påtagligt.

Kära Läsare!
Detta inlägg kommer att bli långt. Jag vill att ni läser varenda stavelse. Som vanligt pratas det mycket runt omkring mig och min familj får utstå mycket frågor och kommentarer angående mig. Har ni frågor kan ni kontakta mig antingen via kommentar eller via mailadressen som står under presentationen. OAVSETT relation till mig eller min familj. Alla frågor ska gå direkt till mig!

Jag är, kommer aldrig att bli och har aldrig varit den trevliga, oskyldiga lilla ”flicka” som många runt omkring mig verkar tro. Hur du lever ditt liv skiter jag i rent utsagt. Jag är jag och du har ett val: Acceptera eller gå. Svårare än så är det inte.

Sluta anta saker och sluta antyda hur mycket fel det är på mig osv. Ni ser vad jag skriver här och på facebook men frågan är om ni vågar fråga mig personligen ?

Jag mår långt ifrån bra. Mitt ” må bra” vändes emot mig. Inte så jäkla lite heller. Jag har gått i ett krig utan att någon höjde rösten för min skull, ingen backade upp mig, ingen sa ifrån.

Det har varit mitt liv i 365 dagar plus x antal veckor. VARJE dag får jag möta anklagelser, kommentarer och skuldbeläggning om saker som aldrig hänt. Saker som någon gjort större och större. Jag är inte guds bästa barn och ja jag har också gjort misstag men det som jag stått anklagad för, det som alla rykten blossat upp till är ungefär 2% sanning i.

Jag måste börja prioritera mig, mina behov och de personer som jag verkligen bryr mig om.
Jag borde tagit chansen den där januari dagen för ett år sedan då jag packade häst och bohag till Skåne.

Missförstå mig rätt. Jag har haft kul under året som jag kom hem och upplevt mycket men dessvärre har det gett mig mer magont än lycka. Jag kan just nu inte ens ta in nytt folk, nya vänner osv. Det känns som att jag alltid står vid sidan av allt hela tiden.

Jag lyssnar på bandet Kent och en låt som går om och om igen är låten 400 slag.

Du förlorade ditt krig du står ensam kvar
Och ingen kommer till ditt försvar
Så du står givakt med din rygg rak och tar fyrahundra slag


Snart kommer jag att bryta mig loss. Jag kan inte förändra människor men en önskan är att ni vänder er till mig direkt. Ni behöver inte fråga min familj eller någon annan. Ska ni fråga något om mitt liv vänd er till mig.

Jag är inget oskyldigt offer åter igen och jag vet, jag vet att folk kommer säga ”offerkofta” osv men helt ärligt om en vän gråter ut sina känslor hos dig brukar du pissa dem i ansiktet då? Det är min blogg, mina känslor och mina tankar DU som läsare har ett val, stanna eller gå.

Jag kommer att flytta imorgon. Ett beslut som kommer att ge mer rykten, mer falskt skitsnack och mer strul. Har jag gått igenom ett krig får jag gå igenom ett till.

Jag är stark och jag klarar detta.

Likes

Comments

I helgen försökte vi fotografera ute i snön. Dock var det så konstigt ljus så vi hade lite trubbel.
Liann var grym som försökte ändå.
Här är några bilder :)

Likes

Comments

Alltså den där Daniel!

Snacka om att den mannen kan pusha mig så förbannat hårt och ändå få mig att vara så förbannat positiv !

Jag har alltså haft PT timme idag. "Min" PT heter Daniel och kan verkligen få mig att gå lite längre. Idag hade jag däremot en riktigt svag dag.
Tror att en förkylning är på ingång och jag var i princip slut redan efter första övningen. Jag körde på ändå och Daniel höll stenkoll på mig hela tiden då att inget gick fel.

Mycket ben och bål (säger man så) idag.
Började med rodd i 5 reps med 30 sek lugnare och 30 sec hårdare tempo.
Vidare gick vi till utfall bakåt direkt kliva upp på bänk och motsatt ben,knä upp. Mycket benstyrka såklart men också magen. Det krävs mycket muskler för att hålla kroppen rak och upprätt.
Detta trodde jag skulle bli min död.

Min balans är för det första ur kass!!
Jag fattar nu varför min ridning är en ren katastrof. Överkroppen är liksom helt utan styrsel.
Denna övning krävde koordination, balans och styrka utan dess like.
Jag är hyfsat nöjd med min insats men ni vet ju hur jag är, vill alltid göra mer och bättre, inte misslyckas.

Efter en liten vila fick jag två hantlar som jag skulle böja mig fram för att lägga på golvet,hålla i hantlarna ,bak med båda fötterna (såg typ ut som plankan) in med fötterna under magen,resa mig upp, lyfta hantlarna upp mot taket och ner igen.

Åter igen höll jag på att dö men Daniel stöttade och peppade så jävla bra så jag kunde inte ge upp.

Vidare gjorde vi många övningar som jag inte kan namnen på och skulle jag förklara blir detta inlägg sjukt långt.

Det kommer att bli mer träning i bloggen och så småningom kommer en liten träningsvideo så får ni se att jag definitivt inte är i någon elitklass men jag gör detta för att det är så förbannat kul!

Ska ni träna och ni bor i Tumba finns bara ert alternativ! Tumba träningscenter !!
Vill ni skaffa Pt så rekommenderar jag såklart Daniel med varm hand.Dessvärre vägde vi mig idag...... gått upp från 105,8 till 106,1 skärpning för mig med maten och rörelse!!
En PT kan inte utföra mirakel såklart, mycket hänger på en själv och ja jag har failat med maten. Nu har jag mer riktlinjer och jag ska såklart röra på mig mer.
Jag ser fram emot nästa pass redan, hoppas dock på att jag får vara frisk.

Nu blir det lite skön sömn. Träningsvärken imorgon kommer att vara förbannat skön ;)


Imorgon kommer Mimmi ut och klipper Sorba. Äntligen bort med all onödig päls ;)


Likes

Comments

Idag ska vi leka i snön igen och Liahn ska dessutom fotografera!

Ska bli så kul dessvärre har jag verkligen inget att ha på mig så att allt matchar osv. Det blir lite julgrans feeling helt enkelt.

Igår red vi på åkern och busade! Det var så jäkla kul!
Fort gick det och Sorba var rätt så svår att hålla.

Nu måste jag åka.

Följ oss gärna på instagram : Bellagerdin :)

Likes

Comments

Ja så kom dagen som alla väntat på.

Dexter är numera död ( min bil) så jag står utan bil.

Det är inte optimal när man bo här ute och har häst.

Alla problem är till för att lösas och jag ska fan lösa detta också som med allt annat.

Har hittat en Land rover freelander som jag vill ha hos Fordons mäklarna men dessvärre får jag inte ihop de pengarna. Hade varit grymt att ha en fyrhjulsdriven bil framför allt nu när det är så sjukt mycket snö.

Jag har legat sjuk och idag ska jag lyckas ta mig ut på tur. Får låna bil en snabbis nu för att komma till stallet men vettifan hur jag ska klara mig till jobbet på måndag.

Livet går vidare, problem är till för att lösas.

Likes

Comments