Allmänt

Sista mötet med UF Alumni Advisory board för mig på ett bra tag. De senaste två åren har varit fantastiskt roliga och jag är så himla super stolt över styrgruppen detta året som på en begränsad budget lyckades dra ihop så många och roliga event för alumner runt om i Skåne och till och med Halland. Ni rockar! Men till hösten befinner jag mig i Chile och det är dags att ta ett steg tillbaka denna gång. Tack för mig!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Mitt Afrika

Cyklar i kylig kvällsvind. Fuktig asfalt. Trafik. Tåg. Är det inte sjukt hur starkt kopplad lukt är till ens minne? Drar in luft igen och igen. Helst en gång till. Vill stanna men det försvinner ändå. Doften av blöt asfalt och avgaser. Tåg som inte körs på el, som tågen i Danmark, luktar precis som varma avgaser i Nairobi. Det är så sjukt och lite vridet att man vill känna mer av en lukt bara för att den påminner om något. En lukt man egentligen hatar men älskar för att den är kopplad till något man älskar. Still Nairobi bound.

Likes

Comments

Recept

Min mixer har fått stå på vila ett tag av okänd anledning. Kom på häromdagen att jag var jäkligt sugen på lite "efterrätt" och vad är då bättre än att ta ett lite nyttigare alternativ som snacks eller för att stilla sötsuget efter maten? Detta den absolut enklaste och samtidigt en super god smoothie.

Recept

1 banan

1 näve frusna hallon

2 dl mjölk (valfri sort)

1/2 tsk vaniljpulver

Mixa allt till en slät smet och voila! Toppa med kokos, nötter, frön eller färska bär.

Likes

Comments

CBS life

Picture from last years conference in New York at United Nations General Assembly Hall.

3 dagars konferens har kommit till sitt slut. Tur för min kropp som nästintill har injicerat koffein. Efter många debatter, tal och diskussioner lyckades deltagarna få igenom en resolution om Food waste and food security. Det har varit många intressanta samtal och jag tar med mig mycket intryck och flera nya vänner från denna helg. Precis så som det ska vara. CBS MUN lyckades arrangera en lyckad första konferens. Tack och hej!

----------------------------

3 days of conference has come to an end. Which is probably best for my body who have more or less injected caffeine. After a lot of debates, speeches and discussions have the delegates managed to pass a resolution about Food waste and food security. It has been a lot of interesting conversations and I will leave this weekend with a lot of impressions and new friends. Just like it is supposed to be. CBS MUN managed to arrange its first conference. Over and out!

Likes

Comments

Recept

Denna frukost taggar igång mig inför en fullspäckad helg med Model United Nations konferens på CBS. Själv ska jag mestadels agera fotograf, vilket jag tycker är satans kul eftersom jag får mycket tid till att mingla. Det är första året vi anordnar en sådan konferens på CBS, så det ska bli spännande. Förra året var jag i New York OCH REPRESENTERADE Tanzania i UNHCR. Det är riktigt skoj!

Gröt med hallon, chiapudding, solrosfrön och russin. Jag kokar upp 1 dl gröt (ungefär) med 2-3 dl vatten tillsammans med hallon, lite salt och honung i ungefär 1-2 min. Toppar sedan med allt jag kan hitta!

Likes

Comments

Perspektiv

Det är inte svårt att vara lyckligast på jorden när man sitter uppe på en klippa, omringad av vänner, och kollar på solnedgången. Det svåra är att inse att man är minst lika lycklig när verkligheten tar vid. Igår lyssnade jag på en föreläsning av Pamela von Sabljar och hon påminde mig om vikten av att uppskatta varje stund och händelse i livet. Inte för att allt i ens liv måste vara hipp hipp hurra och stora leenden, men för att om vi inte lär oss att uppskatta vår verklighet kommer vi behöva dras med en onödig smärta. Du lever din vardag 99% av tiden, så det finns ingen poäng med att endast leva för semestern eller de där extra gyllene ögonblicken på en klippa. Det finns bättre och sämre stunder i livet, men att uppskatta varje stund innebär inte att alla stunder är lika bra. För när jag sitter på en klippa i Kenya är jag lycklig, men att jag får gå och lägga mig mätt och belåten i en säng varje kväll gör mig också lycklig.. fast på ett annat sätt. Glöm inte att du också är lyckligt lottad och försök se allt som gör dig lycklig i din vardag runt omkring!

Likes

Comments

Mitt Afrika

It feels good to be lost in the right place.

Omringad av berg med utsikt över öppna landskap. Kolsyrade dricker, musik och vänner. En solnedgång vars värme fortfarande når ditt skinn medan den sakta men säkert faller ner bakom klippiga bergstoppar. Det finns ställen i världen där det inte spelar någon roll om du kan pricka ut på kartan eller inte, för det känns bäst att bara vara där. Oavsett hur man kom dit.

----------------------------

Surrounded by mountains, with a view of a beautiful valley. Sparkling beverages, music and friends. The sunset still warming your skin, while it slowly moves beyond the mountain peaks. There are places in the world where it does not matter whether you can pin point it on a map or not, because it feels better to just be there. No matter how you ended up at that place.

Likes

Comments

Mitt Afrika

När det varmaste i duschen är kallt. Att spola i toaletten inte alltid är självklart och det strövar kor utanför de taggtrådssäkra murarna. Då vet man att man är i Kenya. Och då vet man genast att tempot halveras. Man lär sig att acceptera att det mesta inte går som planerat och man älskar enkelheten i ens omgivning. Kenya för mig är hemma. Ett ställe jag kommer återvända till resten av mitt liv. For sure.

--------------
When the hottest in the shower is cold. When you cannot expect the toilet to flush and when cows walk around outside of the huge gates surrounding our house. Then you know you are in Kenya. And then you immediately know that half tempo is expected. You learn to accept that most things are not working out as planned and you love the simplicity around you. Kenya is home for me. A place I will return to a lot of times during my life time. For sure.

Likes

Comments

Mer bilder från när jag tillsammans med Malmö Dansakademi var modell för BikBok och Lindex på Emporia. Tillsammans med MDA var vi 36 glada dansare som dansade igenom en parad och flera flash mobs under dagen. Lång dag, mycket slit men damn vad skoj.

---------------------------

More pictures from when I, together with Malmö dansakademi, was a model for BikBok and Lindex at Emporia. We were in total 36 happy dancers who danced through a parade and several flash mobs also. A long and tough day, but damn it was fun.

Likes

Comments

Recept

"Isabelle, vi kan inte träna armar idag för vi har tenta imorgon"

Klockren kommentar från Annie idag. Jag och Annie har börjat träna tillsammans eftersom hon numera bor nära mig. Känns skönt att ha någon som pushar en. fast efter allt stillasittande de senaste dagarna så pushade kroppen av sig själv igenom 3 km löpning och ett dödsbra benpass idag. Känner att hjärnan är renad och kroppen nöjd. Imorgon kör vi den fruktade tentan, som numera känns överkomlig, och sedan flyger jag till Kenya. Galet.

Btw, detta är min favoritfrukost nuförtiden. Gröt med russin, äpple och jordnötssmör. Bra start på morgonen också!

Likes

Comments