Idag har jag varit barnvakt åt Calle och Agge. Mina favoritgrabbar. Calle är så himla smart. Vanliga små barn låter man oftast vinna när man leker och tävlar för fridens skull. Calle är dock ett sånt barn som jag trots min fulla fokus och no mercy-attityd förlorar mot, fast han bara var 5 år liksom. En gång när han var 6 kom han hem med en teckning. Som de flesta småbarns teckningar gick den inte att tyda utan jag frågade vad den föreställde. Förväntade mig kanske en elefant, eller mamma och pappa, ett träd, men nej! Calle 6 år har målat ett kärnkraftverk och börjar inlevelsefullt förklara hur det här kärnkraftverket fungerar. För inte så länge sedan var vi på tekniska museet. Då stod en pappa och talade om hur delar i hjärnan fungerade för sin son, varpå Calle snappar upp att pappan lär ut fel! Tro såklart att Calle högt rättar pappan och talar om för honom att han inte borde lära ut fel. Idag är han 9 år och kom hem med böcker om hur man lär sig programmera egna spel. Så det är vad vi har gjort idag. Den här ungen kommer bli stenrik när han blir stor, det är jag övertygad om.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vad är en blogg utan matinlägg? Ingen topptrendig blogg iallafall. Jag tar inga risker att hamna i underkant så här kommer min middag. Det blev lax med riven citron, ingen vitlök för jag orkade inte, lila sötpotatis, avocado, persilja, tomat, rödlök och olivolja! Eftersom jag aldrig orkar göra såser så slänger jag bara på en creme fraiche med tomat och basilikasmak. Såå gott!

Likes

Comments

Jesus Kristus Amalia! Idag lyckades jag checka av en fet punkt på min bucket list. Jag träffade Mumin IRL, självaste Mark Levengood. Han är ett stort och stolt ansikte utåt för Unicef och var därför på vårt invigningsevent. Jag har ju vetat om ett tag att han skulle komma så jag planerade ju såklart långt i förväg att en selfie skulle bli av, men när han väl stod där så vågade jag först inte fråga. Tog istället en smygbild när han stod och kolla på VR-filmen hehe, men sen tog jag mig i kragen och fick mig en ordentlig selfie precis innan han gick. Tänk vad jag hade ångrat mig annars, gulliga Mark. Hade lätt velat ha en mindre version av honom som man alltid kan bära med sig i fickan och kan plocka fram när man känner sig lite stressad eller nere, lugnare röst får man ju leta efter.

I övrigt gick arbetet bra idag. Gulliga Eeva kom förbi och handlade julklappar i gåvoshoppen! Ett vaccinpaket och ett startpaket för tre mammor. Imorgon är jag ledig från Unicef och Webhallen arbetar jag inte på förens på söndag, så jag ska bara plocka på rummet och sitta barnvakt senare på eftermiddagen.

Likes

Comments

Ah, kära vänner! Vilken dag! Superkul och om något mer taggad nu när man fått smaka på vad det innebär. Just nu är vi ju väldigt många på plats, så kanske inte helt lätt att ta plats men jag lyckades ändå kamma hem första världsföräldern! Imorgon hälsar Mark Levengood på vid 13:00, så har ni vägarna förbi tycker jag absolut ni ska komma förbi och lyssna på honom. Ska göra mitt bästa för att ta en fanbild, hehe.

Dagen började dock väldigt hetsigt. Inte för att jag försov mig utan för att jag såklart fastna framför Desperate Housewives som tydligen visas på morgonen. Genom tiderna (förutom GoT) världens bästa serie evurrr. Råka såklart glo fram tills pausen då jag såg att jag bara hade några minuter på mig till bussen, så man kan ju säga att jag starta med ett joggingpass. Lika bra, för efter jobbet idag käka ja mig mätt på Espresso House med Ludde. Som grädde på moset hälsade syrran och Suriyan (sambo) på med min systerson Kelvin. Som grädde på grädde på moset kom även Luddes brorsa Pontus också, så det blev en liten återföreing med familjen Engwall af Ström. Kul!

Här är lite bilder från dagen. Först såklart på mig och hjälten Ulf som blev den första världsföräldern i Täby C. Sen en bild på gänget såklart, och sist har vi den obligatoriska fikabilden! Eftersom jag är supersingel får jag väl slänga upp en pussbild på syrran istället.

Likes

Comments

Sitter just nu och läser på allt jag kan om Unicef inför första dagen på jobbet imorgon. Vill vara beredd på alla möjliga frågor som kan dyka upp men inser att det är näst intill omöjligt att ta in all information på såhär kort tid. Får helt enkelt utbilda mig vart efter tiden går. Kommer bli svettigt till en början men känner att jag ändå har lite kött på benen. Har skrivit sammanfattningar hela dagen för att få så mycket som möjligt att sitta.

Suttit och kollat lite filmer från Unicef och inser att det här är nog bland de mest kraftfulla jag sett. För alla barn, oavsett land, ursprung, religion eller kultur. Unicef hjälper till globalt på regeringsnivå, alltså inte bara i utsatta svält eller katastrofområden, utan Unicef ser till så att lagar för barnens bästa stiftas och hålls. I Sverige är vi till exempel inte utsatta för några särskilda katastrofer, svält, barnhandel eller liknande, däremot så har vi ett enormt höga siffror gällande självskadebeteende bland unga, utanförskap och mobbning och våld i hemmet. Unicef gör så mycket mer än vad många andra organisationer gör och har inflytande på ett helt unikt sätt tack vare att det är ett FN organ, och jag är så otroligt tacksam över att jag får ta del av det här projektet. Kika på videon, och om du kan - bli världsförälder. Offra en lunch i månaden så kan du rädda livet på över 90 barn från att dö av diarré, eller 10 barn från att dö av malaria. Din hundralapp gör skillnad på liv och död på så många vis och förbättrar samtidigt skolan och rättssystemet i Sverige som en dag kan komma att påverka ditt eget barn! ♥

Likes

Comments

Aldrig någonsin trodde jag att jag skulle börja blogga igen, but here I am. Saknat det ett bra tag nu och idag drog jag tummen ur röven. Det är mycket som händer nu, så mycket jag vill dela med mig av men som jag samtidigt tror kommer göra att till och med mina vänner unfriendar mig på facebook om jag börjar spamma statusar där. Det är alltså dags att jag skaffar mig ett place jag kan skriva av mig på, där folk helt enkelt får skylla sig själva om dom går in och läser, bloggen helt enkelt, välkommen!

Så vem är jag? Isabelle är jag. 24 år gammal från Danderyd. Jag har precis köpt min första lägenhet och tar därför mitt pick och pack så långt bort som till Täby den 1a december. Tro fasiken ni kommer bli uttjatade med mina inredningsidéer. Tror ni jag längtar? Ja, Ja, Ja det gör jag. Utöver det arbetar jag på Webhallen, som jag gjort senaste femhundra åren av mitt liv (nej men fyra år kanske?) och streamar datorspel på Twitch. Det där är fruktansvärt svårt att förklara för folk som inte vet vad det är, men för att göra en lång story kort - Jag spelar datorspel och sänder det online, tjänar pengar på det, ez. Men hör och häpna, från och med imorgon är jag med och arbetar för Unicef i självaste Täby centrum. Thats right, blev anställd nu i tisdags och imorgon sätter vi igång. Inredningstipsen kommer alltså värvas med att jag kommer försöka printa in i var och en av ers huvud om att ni ska bli världsföräldrar. Det är ett spännande retail koncept som Unicef satsar på och kommer pågå i 4 månader i Täby C och Mall of Scandinavia. Otroligt spännande och enormt tacksam över att jag, bland så många sökande blev utvald att med 7 andra tjejer få leda den här utmaningen.

Vad mer då? Förutom jobb och sånt. Jag har en hund, en chihuahua som heter Kenai. Han är långhårig och jättefin. Luktar illa gör han i munnen tyvärr men han har en tandläkartid bokad så tur är ju det! Den 11e eller 16e oktober fyller han 3 år (borde kolla upp det...) och då banne mig ska vi fira. Jag har också tagit upp mitt intresse för ridning igen, så varje lördag klockan 7 på mornen kämpar jag mig upp för att ta mig till stallet innan 8. Världens bästa beslut dock, såå glad att jag tog upp ridningen igen. Som träning och terapi i ett. Jag har precis läst klart Matte C "för skoj skull" så tjat om orimliga uppgifter slipper ni tur nog, men i november kommer jag vid sidan av arbetet på distans läsa företagsekonomi, så inga garantier för gnällfria inlägg därefter.

Utöver det här kommer ni få läsa om allt i från när jag försöker finna vägen till ett hälsosamt liv, träning och kost och allt vad det innebär. Jag kämpar mellan viljan att utesluta kolhydrater och bli vegetarian men är samtidigt inte redo att ge upp något av det. Livets alla svåra beslut. Jag säger också till folk att jag kör yoga varje dag - det är inte sant. Men jag försöker, och ofta blir det faktiskt. Min favoritträningsform! Hoppas ni hänger på.


Likes

Comments