Asså min klass. Jag måste ju säga att vare sig man går natur eller inte så har man sina fördomar om naturare. Vissa pluggar mer än andra men man vet att klasserna kan bli "one of a kind" så att säga. min klass här är helt underbar. I början hade jag ändå lite svårt att komma in i klassen eftersom jag knappt hängde med någon i den. men nu känns det helt fantastiskt. jag trivs bra i den och de är alla underbara. För er nyfikna själar så kan jag visa för er hur en naturklass på SSN se ut.

ps. Jag har borta när bilden tog såå jag såg till att redigera den lite.

Hela stora gänget

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Inlägget som troligen en blivande SSN:ar vill läsa.

På grund utav valet och oroligheterna som vilar över landet så har ju faktiskt vi elever i år begränsats lite. Jag störs inte allt för mycket av det men genom att läsa andra bloggar innan vi åkte hit så hade man ju faktiskt lite förväntingar men jag ska vara 100% ärlig tänker jag.

En utgång här går till så att på onsdagkväll, innan läxis skriver man upp sig på en lista. På fredagen eller lördagen, beror på vilken dag du valt, går bussen 22.15 till en klubb. Det tråkiga är att vi inte har många val. Vi är det flesta under 18 och får inte köpa alkohol vilket gör att många klubbar inte tjänar på att ta in oss. Detta gör att vi står med två klubbar som går med på att ta in oss. Dessutom kommer vi väldigt tidigt och åker rätt tidigt vilket gör att man är praktiskt taget själv på dansgolvet. Man får göra det bästa utav situationen, på det sätt man själv känner att det behövs ;).

Jag har ju faktiskt läst på tidgare bloggar att reglerna är stikta i början men för oss som bott här i år har reglerna varit strikta under 1/3 av året. Lite trist men nu reglerna lättar i sin takt.

Jag som gärna gör det bästa utav situationen försöker behålla lendeet.

Förfesten på partybussen.

Vad vore en fest utan den svettiga toa selfien?

Likes

Comments

Eftersom det varit lite mycket på senaste tiden så har jag inte haft tid med några inlägg från de senaste händelserna. Andra missade inlägget är halloweenfesten som ägde rum den 28 oktober. Det var gymnasiets festkomitée som under våran instängning när valet ägde rum hade fixat sååå fint. Det var pyntat och många var väldigt duktiga på att klä ut sig. Det var ju faktiskt halloweenfest och då ingår det att man klär ut sig måste jag ändå säga. Jag som alltid tänker lite för långt var utklädd till en marknad här, dvs TOI MARKET. Enligt mig symboliserade denna marknad kaos. Mycket kläder överallt, skyltar med låga siffror och lite sotigt. När man är på marknaden måste man kommit med mycket energi för det tar mycket på krafterna. För att hitta de fin plagg, för det kan man göra, så måste man orka leta och rota lite bland gamla stumpor osv. Jag tror ni förstår. Det tråkiga är ju att jag själv inte har någon bild på mig, om jag hittar någon kompis som har en ska jag lägga upp den.

Nedanför ser ni lite bilder från festen. De första är mina bilder men de sista är all credd till Vinona. Jag länkar hennes blogg. Om det är någon som är flitig med att blogga då är det hon. http://nouw.com/vinonawesterfelt/

Dessa bilder kommer från Vinonas blogg http://nouw.com/vinonawesterfelt/

Till vänster: Edvin som kreativtnog gick till vakterna och frågade om han fick låna deras uniform, enkelt men kreativt!

Till höger: Thea och Althea. De matchade ju väldigt bra i bilden nu hahah men såååå fina. Althea som en Avatar och Thea som en fé.

Fina Hannah och Vera i NAKUMATT. För er som bor i snöiga Sverige kan jag jämföra NAKUMATT med typ en mindre (men ändå stor) Ullared kanske. Det finns mat men kvalitén är det värsta du kan tänka dig. Det finns allt från godis till kylskåp. Jag tror ni förstår. Denna butik fanns i Junction meeennn den har gått i konkurs nu. Kan har varit tur nog.

Likes

Comments

Det första jag missat att prata är ju såklart om SAVAGE WILDERNESS. Och nu kanske ni tänker, varför med stora bokstäver? Jo nämligen så att det var där jag äntligen fick uppleva en nära-döden-upplevelse, jag hoppade BUNGEE JUMP. Jag ska vara helt ärlig. Det gjorde inte ont i kroppen meenn mitt huvud trodde jag skulle åka av. Alltså dne mängd blod i huvet som samlades är obeskrivlig. Usch det gjorde ont. Dessutom ledde det till att frukosten åkte upp, ni förstår vad jag menar.

Förutom "det lilla" så fick jag testa att river rafta. Alltså sitta i en plastbåt och padla i djungeln i mindre vattenfall. Sjukt kul men den mängd vatten vi svalde gav konsikvenser och det märkte vi alla på internatet. Vattnet, som ni ser, var ju faktiskt grått. Alltså det var ju sjukt kul men nu har jag gjort det en gång och det kanske räcker så. När vi åker till Rwanda/Uganda så ska det tydligen bli lite mer men jag få se om jag hoppar på det tåget.

Vi sov där också men fin som man är betalade jag 40 kr extra för att för en gång skull få slippa sova i tält. Det fick bli en mindre stuga men det gjorde mig inget. Jag fick en säng och inte en tunn campingmadrass.

Målet är att kunna klippa ihop en vlogg i jul där ifrån. Jag har en färdig video när jag hoppar som ska ut så snart som möjligt. ASSÅ WOW SÅ JAG TRIVS HÄR

Likes

Comments

Igår var det tisdag, andra dagen på veckan, andra dagen på vecka 11, dans som vanligt kl 16.30 meeennn även dagen jag gjorde debut i en basketmatch här. Det var verkligen såå såå kul att spela igen. Det blir ju lite svårt lagmässigt eftersom vi alla kommer från olika klubbar och främst att vi är 6 spelare. Detta stoppade oss inte dock och i bussen på väg hem satt vi med stora leenden efter en vinst på 20-0 mot Tyska skolan i Nairobi. HEJA SVERIGE (jag är medveten om att "vi" även ska spela VM i fotboll).

Innan min flytt hit så vart det ingen basket de sista två månaderna men nu känner jag bara hur jag ska hålla det jag lovade en tränar i Central. Att pumpa på gymmet så att när jag kommer tillbaka ska jag rock planen. Jag ser ju också hur kul tjejerna ut gamla laget har så nu har man något att sträva efter också, KUL!

Vad mer har hänt i veckan. Jo jag ska förhoppningsvis få byta till franska och sluta på swahili. Det har som charm men franskan saknar mig lite för mycket tror jag. Känns ju helt ärligt hel knasigt att inte läsa franska obligatorisk 60x4 varje vecka.

Ovanför ser ni Coach M. Melker som har spelar lite innan får sköta våra byten och ge oss lite feedback som kan synas från sidan. De första bilderna är från grundskolans fotbollsmatcher, både killar och tjejer. Det gick inte hela vägen för SSN

Majsan och jag. Dagen då halva studiebidraget rök men garderoben blev lite fylligare. Jag måste säga att jag trodde sända om shoppingen men det funkar. Jag som missade det randiga modet förra året lever ju kanoners här. Modet är lite efter liksom. Nämn värt är också att min favoritblus som gick sönder första dagen på gymnasiet (ramlade med cykeln) har hittat sin dubbelgångare och jag är lyckligare än lyckligast :))))

Likes

Comments

Nu är det ju så att jag inte bloggat på väldigt vädligt länge men mycket för att allt för mycket inte har hänt. Känns ju faktikst tråkigt att skriva varje dag om det bara står samma sak, alltså skola. Nu är vi också inne i en period med vädligt mycket skolan som dominerar ens mesta tid. Nu när det har gått ett tag och jag känner mina lärare och så känner jag även till tempot så går det ju faktiskt att jämföra med Franska skolan. Jag måste säga att lärarna jag hade på Franska skolan hade lite högre standard men från att ha gått i en skola som trivs med att pusha en lite för mycket till att gå på en skola i Kenya en minut från min säng så känns det välsigt skönt. Skolan är lite lugnare här men inte betyder det att jagpluggar mer. Detta är u egentligen ett tillfälle för mig att plugga lika mycket eller mer bara att jag kan förhoppningsvis höja betygen.

Hur som helst. Skolan är ett ämne vi inte behöver prata om så nu är vi inne i VECKA 10 och nästa vecka börjar PERIOD 2. Vi har ju hela året uppdelat i 3 perioder. Det känns ju hel knasigt. Men precis som den senaste "Vecka.." jag skrev så känns allt fortfarande helt fantastiskt. Inte nog med att jag trivs väldigt bra på internatet och med mina kompisar men jag har verkligen börjat tycka om Kenya Främst Nairobi såklart efter som det är det vi sett mest men jag gillarverkligen allt jag ser. Och nej jag gillar inte att jag är omrngad av fattiga familjer som bor i skruttna skjul men det är en sån stor ögonöppnare. Förre året bodde jag själv med mamma och pappa i en stor lägenhet i Vasastan och nu ser jag familjer på sex som bor i skjul lika stora som mitt sovrum. Det interesserar så mycket och man vill kunna ändra allting på en dag om man kunnat...

Likes

Comments

Genom många tidigare elever och deras bloggar har man läst att resan till Diani är något att sätta på topplistan från sitt år i Kenya. Diani resan skulle inte bara vara helt underbara men skulle även prata mer med fler, skratta konstant och få ont i mungiporna för att leendet aldrig släppt. Precis så här var det för mig. På flyget hem hade jag en magkänsla som jag aldrig haft förut: Jag ville verkligen verkligen verkligen inte hem. Stackars Mathilda som satt bredvid mig, jag slutade aldrig tjata om att jag ville stanna.

Resan började med en tåg resa på onsdagmorgon. Tanken med tågresan var att det skulle vara lite kul att se olika delar av landet och även testa det nya tåget. En miss var ju att vi åkte lite förtidigt så tackvare det nya tågets tysnad somnade många in. Välframme hämtade några bussar som tog oss till ett helt underbart hotell. Stort, med en pool som gick från början till början av stranden. Vid änden av poolen låg Indiska oceanien och slog mot den vita sanden, helt fantastiskt. Första dagen hann vi inte göra mer än att testa poolen och testa middagsbuffén.

Dagarna för mig bestod mycket av att gå upp rätt tidigt för att trampa sig till dykarcentret för att ta mitt dykarcetifikat, och det är gjort nu :). Helt sjuk känsla att dyka, att andas under vatten och hänga med sköldpaddor som var helt enorma. Annars var det mycket att somna på standen i solen och bara andas, väldigt behövligt. Vi hängde lite på Diani Beach också. Det fanns ett helr fantastiskt lunchställe där, som en dröm typ. Jag och Emelie skulle även åka vattenskoter meeenn den gick sönder så vi började dansa på stranden och med oss fick vi ett helt gäng barn. Så söta. Jag försökte ju glänsa med mina afrikanska danssteg som jag lärt mig nu dock var ju de betydligt mycket bättre än jag och dem var kanske 5 år. Vi hänge vid poolen en dag men det kan vi ju göra här hemma så stranden och titta mot ett hav utan slut kändes mer prioriterat.

Bortsätt från att resan var rena rama lyxen var det även helt sjukt kul. Vi fick gå till klubben en kväll och det var så kul att dansa med alla. Jag trivs verkligen bra med dessa människor. Själcklart det finns de man klickar mindre med men dem är så få så det spelar liksom ingen roll. Jag hade kunnat stanna på Diani i en evighet. Jag trivdes något enormt. Jag må svettas av värmen men asså det spelade verkligen ingen roll. Det var helt fantastiskt. Sitter och ler medan jag skriver.

Ps. Förhoppningsvis har jag tillräckligt mycket material för att klippa ihop en video. 

Thank you for some amazing photos Baracuda Scuba Safari Diani and of cours some amazing divning.

Likes

Comments

Herre gud. Denna helg har känts som en evighet.

Vi har alltså varit med i Naivasha Relay. För ungefär tre veckor sedan skrev ett 20 tal upp sig på en lista för att vara med i det loppet som går från Nairobi till Naivasha. Vi var uppdelade i tre lag och varje lag hade dessutom uppdelningar i 16 grupper. Dessa grupper innehöll olika långa sträckor med olika längd. Saga påstod att det här skulle vara en jätte fin upplevelse så vi skrev upp oss på en stärcka på 6km. Observera nu att det fanns sträckor som var allt i från 6 km till 1,5 mil. Vera sprang totalt 1,7 mil tillexempel. Helt sinnessjukt.

Lördagen började med uppstignng 5.00 för avgång 5.30. Lördagen var alltså självaste loppet på 85 km. Jag och Saga som endast sprang 6km utav dessa 85km blev det mycket tid på bussen. Å andra sidan kunde vi peppa på alla som sprang. Är så så imponerad över alla som sprang som mycket och långt.

Personligen gick det ändå helt okej. För en tjej som aldrig ens sprungit 6 km och deffinitivt inte i 32 grader mitt på dagen. Jag kom i alla fall 4km sen fick det bli lite gång. Kort efter vattenstoppet sprang jag förbi en by och alla barnen började springa brevid, vilket otroligt pepp och otrolig energi dem gav, älskade barn. Äntligen i mål så sveper jag Matteus vatten och pekar mellan benen. Mina ben har alltså skavt mot varandra under hela mitt lopp och det blödde. Det gjorde så fruktansvärt ont. 1 min senare kommer Saga in gråtandes. Dock så satt vi båda och skrattade väldigt mycket i bilen.

På söndagen vaknade vi till apor som satt och gjorde något väldigt speciellt ljud. Packade ihop tälten, åt en snabb frukost och började åka fort fort så vi skulle hinna hem till brunchen. Väl framme så väntades PANNKAKOR!!! Det var drömmen efter en sådan helg vi hade haft.

Likes

Comments

Nu är vi inne i vecka sju av ca 41 veckor. Det känns som att det är väldigt lite kvar när man säger "jag bor i Sverige igen om ca 34 veckor. Det är ju lite mindre än ett skolår kvar. Det känns ju så jävla stört faktiskt. Jag har ju räknat med i dem 41 veckorna den tiden som familjen kommer ner under julen. Ååhh vad jag saknar mina syskon. Självklart saknar jag mamma och pappa också men asså blir ju lite sugen på att träffa dem man hängt med allra mest i livet. Sen så hade ju en av mina närmsta kompisar sin 17 års fest i helgen där många av mina kompisar av samlade så sitter man här borta vid ekvatorn och drömmer sig bort lite att man var där. Jag klagar inte, för jag har det väldigt bra meeen man får ju faktiskt sakna.

Jag kan tänka mig att det är bra att sakna. T.ex så har ju Roy Fares öppnat ett kafé i Stockholm nu som jag och min gudmor bara MÅSTE testa. Eller som när jag pratade farmor igår och hon nämnde att när jag kommer hem ska hon bjuda mig på "ett glas med en alkoholiserad drink" eftersom jag då kommer vara 18. Sånna små saker som jag vet att om jag längtar efter dem tillräckligt mycket nu så kommer det uppskattas något enormt när jag kommer hem.

Vädret är väldigt upp och ner. Vi har bättre och sämre dagar. Det brukar vara ganska kallt och ruggit på morgonen men vi lunch åker hoodien av. Lite sjukt att säga "kallt och ruggit" med det menad alltså inte 5 grader, mer åt 17 graders hållet. Dock undrar man ju om man någonsin kommer vänja sig till värmen här. I Nairobi blir det aldrig för varmt men snart åker vi till kusten och där kan det svettigt.

Veckans planer:
-matteprov på onsdag
-lör-sön Naiwasha Relay. Mer om det när det är gjort men jag ska springa en av många sträckor för att springa mella Nairobi och Naivasha. Vi är alltså uppdelade i lag och så springer man "långdistansstaffet" kan man kalla det

Här är mitt lilla Click från franska skolan, åååhh som man saknar er tjejer

Likes

Comments

Helgen var en "lugn" helg på skolan. Med det sagt menas det att vi alltså inte hade någon aktivitet uppskriven. Egentligen skulle det vara Savage Wilderness meeenn det har blivit flytta. För att inte skrämma upp så berättar jag mer om det när den aktiviteten väl är gjord.

Fredagen började med skola och därefter lite mer matte med den person så får matten att se lite enklare ut, dvs min matte läxhjälp Erik från Sverige. Vi satt över Facebook och prata i ungefär en timma. När middagen stod på schemat gick jag ner och...tomt. Alla var ute på språng och jag som suttit med nosen i matteböcker hade ingen aning om vart alla var. Framåt 22.00 kom fler och fler hem och resten av kvällen hängde vi bara egentligen.

Lördagen var en fixar-dag. Både jag och Malin var i behov att köpa lite saker så vi fick med oss Saga att hoppa in i en taxi och åka till The Hub. Äntligen har jag en vattenkokare, en sax, en vattenflaska och en låda. Ni förstår, sånna där tråkiga saker som man måste ha. Därefter blev det ett middagsstopp på Art. Två pizzor att dela på och varsin dryck. Senare mötte även Sagas kompisar oss och vi satt bara på Art och hade oss.

Söndagen var det bokat med frukost med ett gäng tjejer på....Art... personligen måste jag ju säga att man har tröttnat lite på Art. Det är som en Espresso house i Stockholm. Man skulle ju vilja hitta dem små "söder-caféer" som finns fast här i Nairobi. Efter lite fler köp (t ex EN KAMERA) så fick vi vänta en ca 30 minuter på våran taxi. Efter en lång väntan så var det inte så att vi skulle lägga oss vid poolen. Det vara bara att dyka ner i plugget igen och försvinna från omvärlden.

En ganska skön och behövlig helg måste jag säga. Apropå kameran betyder ju det att jag kan ta massa snygga bilder!!!

Likes

Comments