Jag har tänkt hur jag ska göra med bloggen, och jag tror att det blir lättast att skriva lite åt gången. Jag har varit här två veckor nu men jag har inte orkat ta tag i det innan. Det har varit så mycket känslor/tankar/saker som hänt så det har varit som ett enda kaos i hjärnan, jag har inte vetat vart jag ska börja. Men jag vill ändå skriva ner för att jag tror att man kan se saker klarare om man skriver ner och läser själv. Det kanske kan hjälpa till lite just nu.


Detta blir som en första del eftersom jag inte kommer orka skriva allting på en och samma gång. Nästan som en liten serie. Det blir roligare att läsa och lättare för mig att skriva.


I alla fall,

jag hade otur från första början när jag åkte hit, dagen innan vaknade jag upp med ont i halsen och feber, såklart! (=Inte så pigg!)

Jag var alltså inte mitt bästa jag. Jag var trött och lite nedstämd, inte alls på samma energinivå som annars. Samtidigt var jag glad och taggad och såg fram emot att komma hemifrån ett tag, få komma till värmen och lära känna nya människor. Ett spännande äventyr.


Flygresan gick bra, jag var lite stressad när vi anlände till flygplatsen i Palma bara. Den är väldigt lång. Jag hittade tillslut till bagagebandet med väskorna från Göteborg, och jag hann med min buss till hotellet efter att ha frågat massor med människor och irrat omkring i säkert en timme.


När jag kommit fram till mitt hotell gick jag fram till receptionen och väntade på min chef "J" som de skrivit i mejlet att jag ska göra. Men jag hinner knappt fram innan en tjej kommer fram till mig. Hon ler stort och bär våra arbetskläder, jag känner igen det orange linnet och den marinblå kjolen från företagets instagram och facebookbilder. "Hej, är du den nya tjejen som ska jobba med oss?" frågar hon. Hon hjälper mig in med mina väskor i ett bagagerum och börjar sedan visa mig runt. Jag undrar om vi inte ska vänta på chefen eftersom det stod i mejlet att han skulle möta upp mig, så att inte han står och väntar sedan. Han är ledig idag säger hon. Jaha.. Konstigt tänker jag, eftersom han skulle möta upp mig. Men jag tänker inte mer på det. Vi går runt till de olika poolerna, fotbollsplan, backstage, Miniclub osv. Det ser väldigt härligt ut, latinomusik spelas i bakgrunden och solen lyser. Jag frågar lite om henne. Hon berättar att hon är från Holland, att hon är 1 år äldre än mig och att hon har jobbat med sådant här tidigare. Hon har gått något motsvarande Hotell- och turismprogrammet.

"Så hur är det att jobba här då?" Frågar jag glatt men lite nervöst.

Hon dröjer lite. "Ups and downs.. mostly downs, you will see."

Svälj. Redan här fick jag en dålig feeling och klump i magen. Chockad över att hon var så brutalt ärlig, och självklart besviken över hennes svar.

Hon fortsätter: "You don't know how long I have been waiting for you. A new girl. The others are so mean."


Fortsättning följer.....


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hoooola!

Nu har jag alltså redan fått ett jobberbjudade i Spanien bara någon vecka efter jag avslutat kursen! Man var ju garanterad jobb, men jag visste inte att det skulle gå så fort.

Slutade mitt sommarvikariat på ett gruppboende här i Vänersborg nu i fredags efter jobb där hela sommaren. Det är alltid blandade känslor när man vet att man inte kommer träffa personerna som bodde där och personalen mer efter att ha jobbat så tätt. Man bildar ju relationer och knyter band som sedan bara ska rivas upp. Det har varit ett ganska tufft jobb på vissa sätt, personer med stora psykiska problem. Jag har varit med om några otäcka situationer, men situationer som gjort mig starkare och som jag fått erfarenhet ifrån även om det var jobbigt i stunden. Men självklart har jag fått väldigt mycket kärlek tillbaka. Det är det som är så underbart med att jobba med människor, man får tillbaka allt man ger.

I alla fall, jag kommer alltså redan nu på söndag flyga ner till Mallorca och börja jobba där. Mitt kontrakt jag har fått nu först är bara på två månader så det upphör sista oktober. Efter det kommer jag om jag vill kunna få andra jobberbjudanden på andra ställen, troligtvis på Kanarieöarna eftersom folk inte åker till själva Spanien över vintersäsongen, utan behöver längre bort för att få den riktiga sommarvärmen.

Min förhoppning är att jag ska stanna ett bra tag i Spanien så jag hoppas att jag känner att jag vill fortsätta efter dessa två månader, men det återstår och se. Nu är det först fokus på det första kontraktet.

Nu är det ju bara några dagar kvar och jag har så mycket saker att fixa med!! Har svårt att känna in hur det känns just nu att åka eftersom det är först är fokus på allt jag ska hinna med och alla papper och kopior på pass o flygbiljett o utdrag ur belastningsregistret och ja.. You name it! De ringde mig från Spanien idag för att jag inte hade skickat det men har inte varit hemma i helgen, (vi var på en supermysig släktträff i Värmland, träffade sysslingar osv som jag aldrig har träffat innan) men fick ju reda på detta i fredags liksom så snacka om att de eldade på min stress ännu mer haha. Men det är bara att checka av, har skickat in de mesta till min chef idag i alla fall, sen ska jag försöka checka av allt jag har kvar att fixa så fort som möjligt så jag bara kan ta det lungt och njuta de sista dagarna innan jag åker!


2017-08-28


-bilder från Viietnamresan, längtar efter att få komma till värmen-

Likes

Comments

Hola!

I söndagskväll skickade jag in de allra sista uppgifterna i onlinekursen!! Kändes såå skönt eftersom jag varit väldigt stressad under kursens gång, det har mestadels varit roliga uppgifter men när man jobbar hela dagarna och ska göra klart ett kapitel på bara några dagar så har det blivit lite jobbigt ibland. Fått sitta uppe många nätter och använda varenda liten ledig tid efter eller före jobbet till att sätta mig och plugga. Men det har ju varit värt det såklart!! 


I söndags var jag även och köpte en ny dator och en GoPro kamera. Har ju inte haft någon dator nu eftersom jag under gymnasiet fick en dator av skolan, den lämnades tillbaka när jag tog studenten. Så nu har jag för första gången själv köpt mig en egen dator och även en GoPro då. Tanken är att jag ska sätta ihop lite filmer om när jag flyttar till Spanien, för att kunna visa släkt o vänner och även för att ha som minne själv. Datorn och kameran blev som en present från mig själv till mig själv för att jag klarat kursen. 


Så nu efter jag är klar med kursen så har jag fått ett mejl av min lärare, där det står hur rekryteringsfasen fortskrider, och det kommer gå till så att lärarna kommer dela ut våra cv:n och kursresultat till olika hotell, och då får hotellen själva välja ut vilka de vill anställa. Man har garanterat jobb, men det är för att hotellen ska välja vem som passar bäst på deras hotell, beroende på hur man presterat på olika kapitel i kursen. Jag kommer få ett till mejl i slutet av veckan med mer information. Mer än så vet jag inte ännu. Kommer att uppdatera här direkt när jag vet vart jag hamnar! Spricker snart av nyfikenhet!! 


Adios ❤​

Likes

Comments

Hola!

Detta blir mitt första inlägg.

Tanken med denna blogg är att först och främst vänner och familj ska kunna följa min resa när jag flyttar till Spanien, men även för mig själv så att jag ska kunna gå tillbaka och titta vad jag har gjort.

Tänkte börja redan nu för att min online-kurs har börjat. Den är ju faktiskt första delen av min resa. Utan den kommer jag ju inte till Spanien. :)

Jag går alltså just nu en onlinekurs där jag går igenom 7 kapitel, varje kapitel har man 3 dagar på sig att göra. Kapitlen består av olika steg där man lär sig att vara den bästa turistunderhållaren (det som jag kommer att jobba som där nere) helt enkelt! Igår satt jag sent när jag kom hem från jobbet och gjorde klart kapitel 2. Det handlade bl.a. om hur hotell arbetar för att ha bra standard, olika kvalitetsmärkningar och hur man bemöter sina kunder på bästa sätt. Sedan var det ett quiz på detta och även en uppgift man skulle skicka in där man beskriver hur man skulle agera i påstådda situationer med "kunder".

-

Idag är jag i alla fall i Danmark med mamma o co. 🇩🇰 Min enda vecka på hela sommaren som jag är ledig 3 dagar i rad, så vi passade på att göra en minisemester. Lägger in några bilder från det!😃

Likes

Comments