Header
Isabelle, Vardag, Vänner

Hej på er!

Imorse vaknade jag klockan sju och med tre timmars sömn kämpade jag mig upp eftersom jag hade lovat att skjutsa Isac till jobbet.. Men det gick bra i alla fall. Var typ pigg när jag hade kommit upp ur sängen. Jag skjutsade honom till Skansundet och sedan åkte jag hem igen. Jag tittade på ex on the beach som jag missade igår och sedan satte jag på något klipp på youtube och råkade somna om till två?! Asså hela dagen förstörd och jag var ju inte utvilad heller. Men är sjuk också så det kan ha med det att göra!

När jag hade vaknat igen vid två åkte jag till mormor och morfar för att skjutsa dem till affären och lite sånt eftersom deras bil är på verkstaden. Efter det åt jag lunch och sedan åkte jag hem till Isac och började fixa mig och sånt. Så nu är Isac snart hemma och då ska vi åka och möta Sebbe och de andra på donken!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Isabelle, Vardag, Favoriter, Smink

Jag älskar ögonfransar och går inte ut utan att ha på mig det. Jag började använda lösögonfransar för ca två år sedan när mina egna ögonfransar började gå av. Sedan dess har jag använt lösögonfransar dagligen så jag tänkte visa några av mina favoriter och mina lite mindre älskade ögonfransar!

Det här är då två fransar som jag inte gillar så jätte mycket. De första är alldeles för tjocka för min smak. Ögonfransen tar över hela sminkningen. De andra är helt okej men de passar bara för lite mer festsminkning typ när man ska ut på krogen. Men jag skulle inte säga at det är någon favorit hos mig!

De första är en av mina favoriter till vardags. När man bara lägger en bas och ögonfransar så är de här helt perfekta. De är inte för långa och inte för tjocka. De här fransarna använder jag väldigt ofta. De andra är mina favoriter att ha när jag går ut på krogen eller ska på fest. De är inte för tjocka och långa men inte heller för tunna och korta. Perfekta och som ni ser på bilderna är de här två fransar som jag använder väldigt ofta och det var dags att köpa nya för längesen!

De första är riktigt coola faktiskt. Vet att det inte syns så bra på bild men fransarna är blandade svarta och lila. Verkligen snygga att ha till någon lila ögonskugga. Men eftersom de är väldigt långa och tjocka så tycker jag bara om att använda dem vid utgång och fest. De andra är också fina när de väl fastnar. De har en väldigt hård kant som gör det svårt att sätta fast dem. Så de är inga favoriter faktiskt!

De första har jag haft alldeles för länge. Slutade använda dem för några dagar sen då de inte längre är fina. Men de här är mina absoluta favoriter och det är därför de är så "slitna". Jag vill inte kasta dem haha. Men för några dagar sen spilde jag lim på dem så då var jag tvungen att sluta använda dem då de gick helt sönder. De andra tycker jag inte om överhuvudtaget. Har använt dem en gång!

Likes

Comments

Isabelle, Vardag, Vänner, Frisör yrket

Hej på er!
Idag har jag städat hemma, åkt och träffat Sara och fixat hennes hår. Färgade, klippte och satte i löshår. Efter det kom Sebbe förbi en stund och när han drog skjutsade jag hem Sara och åkte och käkade middag på kolgrillen. Sen åkte han och jobbade igen.. så han lär ju komma hem sent inatt men jag tänkte åka någonstans efter att jag har varit hos mormor och morfar som jag är just nu!

Likes

Comments

Isabelle, Vardag, Favoriter, Frisör yrket, Isabelle tipsar, Reklam

Contains affiliate links

Som de flesta vet så är jag utbildad frisör och har jobbat som frisör i några år, men jobbar för tillfället inte med det yrket. Men här är några produkter som jag använde på mina kunder när jag jobbade som jag verkligen rekomenderar! Klicka på länkarna för att komma till produkten för att se vilken av alla dessa som passar just ditt hår!

Likes

Comments

Isabelle, Listor, Vardag, Hästar

Häst frågor


Vad tycker du om sadlar vs. barbacka? Det beror på. Ska man ha ett träningspass är sadel det bästa men ska man bara ut i skogen tycker jag det är mysigt att rida barbacka.

Vad tycker du om ridskolor? Har själv ridit på ridskola och då tyckte jag att det var jätte kul och jätte bra. Men nu när jag ser tillbaka tycker jag inte alls om ridskolor. Jag tycker inte att man lär sig någor i jämfört med att ha en egen tränare och sen tycker jag att spiltor som hästarna står i är så taskigt.

Vad tycker du är bäst av trav vs galopp? Trav för det mesta

Vad tycker du om sporrar? Om man använder sporrar som hjälpmedel abslolut. Jag rider själv med sporrar. Men använder man bara sporrar och sparkar hål på hästen och inte vet hur man hanterar dem ska man avstå.

Vad tycker du om hjälm/väst när man rider/kör/hanterar hästen? Både hjälm och väst är väl bra. Men jag rider bara med hjälm.

Vad tycker du är bäst för hästens rygg, barbacka,sadel? Är inte så insatt men när vi köpte Mita åkte vi till en man som är jätte bra och vet jätte mycket och jobbar med sadlar och provade ut en som passade just Mita och så köpte vi den. Så har man den möjligheten så tror jag att det är bäst!

Vad tycker du om Islandshästar? Är inget stort fan av islandshästar faktiskt.

Vad tycker du om Fälttävlan? Coolt, men inget jag håller på med eller vill hålla på med.

Vad tycker du om att ha grimmor i hagen? Det är väl bra på så sätt att det är lättare ifall hästen rymmer. Men sen kan ju hästen fastna lättare med grimma på sig så jag vet inte riktigt.

Om du fick bestämma en ideal höjd på din häst, hur hög skulle den vara? 145cm eftersom jag rider western och rider rasen quarter. 145cm är en bra höjd enligt mig eftersom de är så breda och har så mycket muskler att 145cm inte känns så litet.

Om du fick bygga ett eget stall var som helst i världen, var skulle det vara? Typ i Montana där man kan bygga upp en ranch.

Stövlar eller chaps + ridskor? Gympa skor haha!

Favorit-, och minst favoritfärg på häst? Favorit färgen måste vara typ mörk gul med svart man, svans och ben och den färgen jag tycker om minst är typ brun med svart man och svans utan några tecken i ansiktet eller på benen eller fux utan några tecken.

Svart eller brunt läder? Brunt tror jag.

Din hästs favoritgodis? Har ingen häst just nu men Mita älskade pepparmint.

Sto-, valack-, eller hingst? Jag älskar hingstar men sto eller valack spelar ingen roll.

Hur många timmar per dag spenderar du i stallet? När jag då hade häst var det från två timmar och uppåt.

Hur lång är din längsta uteritt? Tre timmar tror jag en gång när jag och en kompis red vilse, haha!

Äldsta och yngsta hästen du någonsin ridit? Äldsta var 24 år och yngsta är 4 år.

Drömjobb inom hästbranchen? Faktiskt att ha ett eget träningsstall där man får göra allt. Ta ut hästarna i hagen, fodra, mocka, träna unghästar, tävlingshästar, ge lektioner osv.

Favorittid på dygnet att rida? Måste vara morgonen under tiden som solen är på väg upp.

Favoritårstid att rida på? Sommaren eller en solig vinterdag med snö på backen.

Finns det något som skrämmer dig inom ridningen? Nej faktiskt inte längre.

Hur ser din hästframtid ut just nu? Den är inte så ljus just nu eftersom jag inte har någon häst. Men vi letar och förhoppningsvis har vi häst innan sommaren är slut!


This or That


Sadel / Barbacka

Häst / ponny

Hoppning / Western

Rida med musik / rida utan

Spö / Sporrar

Rida ut / Träna på banan

Hööks / Börjes

Rida i ridhus / Rida i paddock

Tävla / Träna

Kort man / Lång man

Säkerhetsväst / utan

Rida ut i skogen / Bada med hästen

Ridhjälm / Säkerhetsväst


Likes

Comments