Livet.... Vad ska man göra när allt känns tungt och man inte orkar ta sig någon vart. När de enklaste uppgifterna känns så jävla svåra. Och att en hel dag med ett bra mående är så himla långt borta. Utmattad är ordet för det jag känner just nu, och att ens gå till jobbet är så himla ansträngande, för varje dag som går så känns det värre och värre. Stressen växer och ångesten blir ännu större. Ibland behöver man verkligen den där pausen mer än något annat.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hösten är ju bra fin när den ser ut såhär!

Likes

Comments

Så förra veckan tog vi en liten trip till skogen för att plocka lite svamp. Och självklart så tog jag med kameran för att ta lite fina skogsbilder! Detta är bra för själen, man borde gå ut i skogen och plocka svamp varje dag under hösten!

Likes

Comments

Så här sitter jag ensam en fredagskväll med ett helt okej psykiskt mående just nu faktiskt. Så nu när jag är klar i huvudet, så tänkte jag ta upp ämnet ångest. Det är något jag kommit på den senaste tiden att jag har haft sedan barndom. Men som jag märker nu har blivit värre med åren. Min ångest är som alla andras svår att förklara och sätta ord på, den bara finns där.

Jag har alltid varit den där kompisen och flickvännen som blir paranoid över det mesta och övertänker absolut allting. Det är som att min hjärna tar över totalt och jag kan inte kontrollera mina känslor alls. Jag har även alltid haft problem med min ilska, och kan inte tänka klart när jag blir arg. Då får jag ofta panikångest.

Jag har mina anledningar till varför jag mått så himla dåligt de senaste åren. Det har mycket att göra med de personerna som varit runt mig tyvärr, folk som aldrig lyssnat på vad jag har att säga eller bara har tryckt ner mig helt, men självklart kan man inte skylla på andra bara, utan mycket har varit på grund av mig själv också. Tex hur jag alltid sett ner på mig själv, tagit emot dålig kritik och har behövt den där extra uppmärksamheten. Jag har aldrig varit nöjd med mig själv, och har svårt att se att jag skulle kunna se bara positiva saker med mig själv. Men det är ju något som jag strävar mot att kunna känna någon dag.

Jag känner att det är lättare för mig att prata om mina känslor nu än vad det har varit förut, då jag ofta skämtat bort att jag har mått dåligt, eftersom jag alltid fått höra att jag överdriver och att jag inte ska vara så känslig helatiden. Det för mig har varit så sjukt jobbigt att höra, men folk utan ångest och övrig psykisk ohälsa kan inte sätta sig in i hur jobbigt det faktiskt är att höra vissa saker. Och det köper jag att folk inte förstår känslan att ha ångest, men är man mänsklig så vet man vad man ska säga och inte för att såra en människa som kanske är lite "känslig" eller mår dåligt.

Mina bästa tips när ångesten slår i hårt, hitta något som man tycker om, och kan koncentrera sig endast på. Jag älskar att sitta och måla tavlor från min fantasi och bara lyssna på bra och lugna låtar. Och andas medans du räknar till 4 inåt och 8 utåt! Och för guds skull gå ut i skogen på en promenad och lyssna på ljudet från naturen, det är så himla värt!

Kärlek till alla starka människor där ute <3

Likes

Comments

Så för några dagar sedan så drog jag Alex och hans syster Vendela ut på lite äventyr, bara det att vi inte riktigt var beredda för en promenad runt hela sjön vi åkte till, men det var riktigt fint ställe så jag klagar inte!

Likes

Comments

Nu har det varit tomt på den här bloggen ett långt tag, men det finns en bra anledning, jo jag har nämligen befunnit mig i Sri Lanka i tre veckors tid i Mars till April. (frånvaron innan beror på dålig inspiration osv) Det var en helt underbar semester med mycket sol och lugna stunder. Denna lilla ö betyder väldigt mycket för mig då jag har rest hit två gånger innan också! Kan komma på hundra olika anledningar varför man ska resa hit, men jag ska försöka få med några stycken bara...1. Billigt som fan att leva där 2.Sjukt god mat 3. Trevligaste människorna på planeten 4. Hur fint som helst. Det är helt enkelt bäst, och man kommer definitivt att resa tillbaka dit igen!!!

Likes

Comments

Det finns ju inget roligare än att smådekorera lite då och då med nya inredningsdetaljer. Använde en olivolja-flaska och satte ett ljus i, blev ju väldigt trevligt tycker jag! Dessutom så börjar mina ekollon jag plockade in förrförra veckan att växa till sig så fint med rötterna, jag håller tummarna att dom börjar växa innan jag åker utomlands! Min avokado tar sin tid dock, men tålamod är allt!!

Likes

Comments