En hel dag på nöjesparken fylld med skratt och stoj. Klockan 9 igår morse blev jag upplockad av Courtney och Sophie och vi satte kurs mot Gold Coast där vi då skulle spendera dagen på nöjesparken dreamworld.

Det var helt fantastiskt att få känna sig som fem igen och bli helt varm i kroppen av en härlig atmosfär samt roliga attraktioner. Och härligt sällskap hade man också.

Samtidigt som man kände lite sliten på grund av dålig sömn och ett litet födelsedags firande för Niclas och Sara, så knöt detta exemplariskt ihop helgen. Bilder kommer i dagarna.

Så tillsvidare får ni njuta av lite bilder av min dag som barn igen. Man blir aldrig vuxen trots allt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • Nöjen

Likes

Comments

Ännu en väl spenderad söndag i form av fotboll. Först en vinst med 14-1 och sen vinst för Brisbane Roar med 2-1.

Jag och Courtney åkte nästan med detsamma från matchen i söndags, direkt till Suncorp Stadium.

Idag så har vi vårt live event. Trots upprepade komplikationer så ska det bli skönt att det är över.

Likes

Comments

Likes

Comments

Tror det eller ej, men idag har jag embrace:at min kulturella och estetiska sida. Och jag måste säga att jag verkligen uppskattade det.

Dagen startade med en liten marknad i Botanical Garden där det ryktats som att det skulle finnas svenskt godis. Det stämde. Men, som den icke godis-person jag är, så fick resterande gruppen stå för den biten.

Jag, Sophia och Zandra satte sedan kurs mot Jo-Jo's on the mall, där vi, dagen till ära, unnade oss lite gott. Nutella Crepes och en Mango Smoothie. Sophia testade på en shake som var proppad med snaskigheter. Jag personligen hade nog fallit ihop om jag beställt en sådan också och Sophia sa även att det fanns så det räckte och blev över för två.

Det var sedan av mot Queenslands Art Gallery, som jag mot förmodan inte hade besökt. Vilken helt fantastisk utställning! Jag har aldrig givit den konst/kulturella delen av mig själv en ärlig chans, men kände verkligen ett lugn av att vandra runt inne i gallerian. Garanterat något jag gör om!

Sist men inte minst, så avslutade vi dagen på Queenslands Museum och gick runt och strosa lite där.

Med det sagt går jag nu och lägger mig efter en händelserik dag full av intryck och känslor.

Likes

Comments

Ursäktar lite hastigast för dålig samt sen uppdatering om vad som händer och fötter i mitt liv. Men bättre sent än aldrig så att säga!

Förra lördagen spenderades med Courtney samt hennes arbetskamrater (Alex, Lachlan, Theo, Russ samt Theos flickvän) på Suncorp Stadium och på Pig'n'Whistle, kollandes på fotboll.

Blev medbjuden på matchen för att inviga min första australienska fotbollsmatch och det var otroligt trevligt, både sällskaps- och fotbollsmässigt.

Matchen slutade 5-0 till Brisbane och detta var tydligen än skräll då Melbourne vanligtvis brukar vinna med en boll eller två. Hur som helst så måste jag nästan erkänna att det var mycket roligare att titta på australiensk fotboll än på fotbollen hemma. Det kändes mer genuint och mer som man faktiskt försökte spela boll istället för att leta frisparkar och utvisningar, som jag personligen inte är alls förtjust av. Den delen av spelet där spelarna gnäller samt filmar fanns inte där på samma sätt som hemma och i de högre ligorna. Kan med gott samvete säga att det var 25 väl spenderade dollars.

Efter matchen tog vi oss vidare till sportbaren och kikade på Perth mot Central Coast samt Norwich mot Manchester City.

Kunde absolut inte spenderar min helg på ett bättre sätt. Helg fylld av fotboll!

Likes

Comments

I söndags hade vi första seriematchen, äntligen! Vi har ju spelat en del träningsmatcher men har längtat tills det startade på riktigt.

Jag bestämde mig att byta lag ihop med Courtney då jag vill testa på något nytt samt ha fler träningar i veckan . Vi bytte båda till Holland Park Hawks och det känns bättre.

Vi vann första matchen med 13-0. Lite otroligt, men med tanke på antalet nya spelare i laget efter divisionerna var satta, så blev det så. Jag hade nog kunnat tycka att vi borde vara i en divison högre.

Det är väldigt roligt att kunna spela fotboll även här, men det finns inget som slår fotbollen hemma!

Likes

Comments

Helgen ägnades till största del åt volontärarbete.
Jag, Sara och Annabelle var på det fantastiska Hilton Hotel och hjälpte till med set-up och break-down av det årliga High Tea Party.

High Tea Party går under definitionen, "A gorgeous excuse to catch up with the girls", och det är exakt vad det är. En mässa med smink, manikyr, skönhetsprodukter etc. tesittningar, fashionshows och prisutdelning.

Utdelningen var däremot bättre än förväntat! Ett $100 present kort på Myer, två små prosecco flaskor, två Ice Tea flaskor, två lådor med Healthy Snack Bites samt en hel del vouchers på en mängd olika ställen.

Efter tre dagar av slit, bristande lunch samt bristande information så kan man nu se tillbaka på det som en lärdom utav dess like. Både för att man faktiskt trivdes rätt bra i miljön samt att det som fungerade mindre bra tar man med sig till när man i framtiden själv anordnar liknande event.

Likes

Comments

Som jag tidigare nämnt så skulle jag lägga upp bilder från surfcampet, men det tog lite tid att få tillgång till bilderna samt att jag lagt rätt mycket tid på skolan de senaste veckorna. Men som rubriken lyder, bättre sent än aldrig!

Vet inte om jag nämnde hur helgen såg ut dag för dag, men kortfattat så hade vi tre, två timmars lektioner under två dagars tid.

På fredagen tog jag och Suzanne bussen till Byron Bay där vi hade cirkus 2 timmar att spendera. Vi tog oss tillfället att äta lite gott och bara prata igenom vad som komma skall.

Från Byron Bay blev vi upphämtade av en minst sagt lyxig buss, utan air konditioner eller säkerhetsbälten. Det tog oss 3 timmar att ta oss till Spot X, där vi då skulle spendera vår helg.

Jag och Suzanne bekanta oss med två andra som heter Mathia och Maki och var från Italien och Japan. Dessa spenderade vi stora delar av helgen med.

Lördagen bestod av ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass på två timmar samt genomgång. Jag hade den smärre oturen att redan första lektionen åka på skrapsår/brännsår på övre delen av mina lår samt nedre delen av min mage. Detta pågrund av en sliten bräda i kombination med vax och känslig hud.

I vilket fall tog jag mig upp ett par gånger på brädan och gjorde faktiskt oerhört bra ifrån mig, enligt mig själv och mina förutsättningar!

Med råga på allt så lyckas jag även stöta på två göteborgare, Malin och Freja, mitt ute i ingenstans på andra sidan jorden, som senare även kom och hälsa på i Brisbane.

Med det sagt kan jag bara konstatera att jag är extremt nöjd med vad helgen bjöd på och den kunde absolut inte avslutats på ett bättre sätt!

Likes

Comments

Bättre sent än aldrig så att säga. Det har oturligt nog inte funnits mycket att skriva om hittills. Skolan rullar på som vanligt och allt är i sin ordning!

Däremot så tog sig jag, Nicke och Anton en liten dagstur upp till Sunshine Coast. På vägen stannade vi vid Glass House Mountains och en liten mysig kuststad kallad Caloundra där vi såg solnedgången. En mycket trevlig dag må jag säga!

Just nu är jag och Suzanne iväg på ett Surf Camp mitt ute i ingen stans! Det har varit väldigt kul men svårt. Det ser så extremt lätt ut när instruktörerna surfar, och man tror ju att det skall vara lika enkelt som det ser ut, men skenet bedrar.

Jag tror iallafall att jag underhöll vår instruktör med lite härliga svandyk samt magplask, och det kan jag ju ändå bjuda på.

Förhoppningsvis kommer bilder inom några dagar från surfcampet. Men här kommer några från vår roadtrip till att börja med.

Likes

Comments

Med tanke på min kärlek till kaffe så blev jag häromdagen introducerad för en helt ny dimension av Ice Coffee, och självklart på mitt favorit kafé, Bonsai Botanika.

Det var ett väldigt unikt sätt att dricka det på, då kaffet och mjölken blev serverat i E-kolvar.

Vanligtvis så är inte kallt kaffe min starka sida, men det var trots allt över förväntan.

Likes

Comments