Dagens samhälle har strikta regler för hur man ska och inte ska se ut, hur man ska vara, hur man ska bete sig, vad man ska gilla osv. Idealen tar över och man kan lätt tappa bort sig själv och vad man står för. Varje dag skrollar jag förbi bilder och texter i mitt instagram flöde som bidrar till dessa sjuka ideal. Överallt på media skrivs och diskuteras det om den perfekta kroppen, perfekta ögonen, "Beachbody2017" osv. Varje dag får vi ungdomar se och höra om hur man ska vara för att nå upp till alla kraven. Det bankas in i huvudet på oss. Vem är det som har bestämt att en snygg kropp är en smal kropp? Står det nerskrivet någonstans att det är så det är? Skulle inte tro det, det är det sjuka samhället som har skapat det. Vissa ungdomar strävar varje dag efter att se ut "som man ska", vilket orsakar mycket negativt. Det är inte i fettet på din kropp som den dåliga självkänslan sitter, det är i huvudet. Folk ser upp till Victoria Secret modellerna i önskan om att se ut så. Vad man inte vet är att bakom det ligger svält och flera timmars träning varje dag. Man måste ha vissa mått för att få kliva upp på cat walken. Vet du hur en Victoria secret modell är tvungen att leva? En månad innan visning är det ett krav på att alla modeller ska träna minst 4 timmar om dagen, och de får endast leva på frukt, grönsaker och proteinrika produkter. Två veckor innan är de tvungna att sluta äta mat, det de får stoppa i sig är vatten och olika drinkar som innehåller protein och energi. Dagen innan visning är det strikt förbjudet att varken äta eller dricka. Många modeller drabbas av fruktansvärda ätstörningar, som kan ta deras liv. Man kan ha "den perfekta kroppen" men vad gör det om man inte är lycklig som människa. Vi är skapade i olika former för det är så vi är menade att se ut. Livet är kort, och vi får bara en chans att leva. Så utnyttja den chansen, och kasta inte bort den på att tänka på och sträva efter "hur man ska se ut". Var dig själv för det kommer aldrig finnas någon som dig.


FUCK SKÖNHETSIDEAL


Likes

Comments

Jag har sedan tidig ålder haft ett stort intresse för fotografering och konst. Det är väll något som går i släkten. Älskar att fota naturen, människor och mode. Älskar hur man kan fånga så mycket känslor i en och samma bild. Här är några av bilderna jag har tagit själv. Vart bilden är tagen kommer stå.

Huntington Beach - California

Hotell Tylösand - Halmstad

London

Santa Cruz

Newport

San Fransisco

Beverly Hills

Göteborg

Paris

Delsjön

Hammarby backen - Stockholm

Stockholm

Örgryte

Likes

Comments


Vissa tycker att det är ytligt, men jag tycker och ser det mer som ett sätt att framhäva insidan. Man kan få andra att skapa den uppfattningen man själv vill ha. Vi klär oss efter vilka vi är, vad vi gillar och vad vi gör. Vissa finner inget intresserat med mode och shopping, det tar tid och kostar pengar. Många anser också att det inte finns något äkta i materiell lycka. Men inne på Selfridges i London kan jag spendera timmar. Det är som att gå i ett stort konstmuseum fast att det som finns där inne en dag kan bli ditt. Mode är konst för mig. Man leker och experimenterar med olika stilar, mönster och tyger. En tjej på tretton år som kommer med kläder, väskor och accessoarer för flera tusen kronor kan ge olika reaktioner. Vissa skapar direkt uppfattningen om att den här tjejen är bortskämd och inte har tankarna på så mycket annat än utseende. Men mode handlar inte om vilket märke det är, hur mycket plagget kostar eller hur inne det är. Det är om kärleken till sin nya väska, tröja eller annat och hur man värdesätter det. Kanske den här tjejen har tjänat ihop sina pengar själv, och sparat länge för att äntligen få köpa just dom där kläderna. Människor lägger pengar på olika saker, vissa kollar in nya Gucci kollektionen till sin nyfödda bäbis, andra gillar att äta god mat, andra skänker till människor i nöd, och kanske just du väljer att köpa en fin gräsklippare, och andra kanske inte har några pengar. Men mode kommer alltid vara desamma för alla, det är om att skapa något med hjälp av sin egna smak, fantasi och vad man känner sig bekväm i.

Att gå på Champ Élysées i Paris eller på Rodeo Drive i Beverly Hills ger mig styrka, självsäkerhet och ett leende på läpparna. Min största dröm i livet är att skapa egen konst, något unikt och fantastiskt. Jag vill göra en linje som inte finns något liknande. Jag vill ha sömmerskor runt omkring mig som bara kan göra det omöjliga
.

Likes

Comments