Hej igen, det var ett tag sen!

Jag som hade tänkt att börja bli bättre på att blogga efter nyår, men icke sa nicke. Har kommit så mycket annat emellan så tanken på bloggen har bara helt försvunnit.

Men nu kände jag att jag vill dela med mig av något jag ofta tänker på men sällan uttrycker. Därav kommer rubriken "Se ner på andras problem"

Jag hör ofta folk berätta om sina problem dom har, och som på något sätt hindrar dom. Kan vara litet som stort, men jag är en sån människa som alltid vill folk det bästa, jag sätter oftast andras känslor och problem före mina egna, vilket är på både gott och ont.

Men något som gör mig riktigt irriterad och arg är när någon ser ner på någon annans problem. Nu tänker ni säkert "vad menar hon?" och jag ska försöka förklara så gott jag kan.

Om vi säger såhär, en vän berättar för mig att hon mår dåligt över hennes kropp (det är bara ett exempel som sagt). Då försöker jag hjälpa henne och få henne att tänka på ett annat sätt, jag försöker hjälpa henne att tycka om hennes kropp. Men sen kommer det någon och säger "det finns folk som har det sämre, sluta klaga".

Alltså låt mig bara säga såhär. Oavsett hur litet problemet kan låta i dina öron så kan det vara ett så sjukt stort problem för just den personen. Att säga till personen att det finns andra som har det sämre kommer inte hjälpa personen, det kommer förmodligen bara göra det värre. Ja visst finns det folk som har det sämre, men så kommer det alltid vara. Det kommer alltid finnas någon som har det sämre och alltid någon som har det bättre.

Då tänker säkert någon "men man behöver ju inte ta åt sig så mycket av vad andra säger". Men för någon med till exempel ångest/depression är det så sjukt mycket lättare sagt än gjort. Man tar åt sig mer under den perioden därför behöver man folk som lyfter en och inte trycker ner en.

Istället för att se ner på någons problem, försök att hjälpa dom istället, visa att du finns där. För som sagt så kommer det inte bli bättre för någon att se ner på personens problem.

Kommer förmodligen slänga in ett inlägg senare om andra tankar jag har, känner att det är så skönt att få dela med sig och få ut sina tankar i text.

Puss o hej!

Likes

Comments

Hejsan!

Då var det äntligen ett nytt år. Ser så fram emot 2016, det här året ska bli ett så mycket bättre år än 2015.

2015 har nog varit det värsta året i mitt liv, utan att ens överdriva. Under 2015 har jag fått gå igenom såå mycket skit, mycket som nästan ingen vet om. Jag har fått kämpa mig igenom varje dag under hela 2015. Så jag är så sjukt glad att det året är över. Det här året har jag lovat mig själv att jag ska kämpa för att må bra och bara skita i vad alla andra tycker och tänker om mig. Jag vet själv att det inte kommer att bli speciellt lätt, men jag ska klara det. Under 2015 insåg jag verkligen vilka som är mina äkta vänner, vilka som stannade vid min sida fast jag var på botten. Vilka som hjälpte mig genom all skit som hände mig. Dom är verkligen guld värda, och det är dom jag ska lägga ner min tid och energi på. Dom andra behöver jag inte längre i mitt liv och dom kommer inte vara en del av mitt 2016.

Det känns så skönt att veta att jag klarade mig till ett nytt år, att jag lyckades ta mig igenom allt. För helt ärligt så trodde jag inte att det skulle gå. Men nu är jag här och jag kommer att få all den hjälp jag behöver och jag ska bara må så jävla bra.

Jag firade mitt nyår med mina närmsta vänner så 2015 kunde inte ha slutat bättre. Tyvärr så la jag bara upp bilder från mitt nyår på snapchat och glömde att spara, så tyvärr kan jag inte dela med mig av alla fina fyrverkerier på bloggen.


Jag hoppas att ni alla hade ett grymt nyår och att erat 2016 blir precis som ni har tänkt er.


Puss o hej

Bjuder på dom två bilderna jag har från nyår och lite bilder från 2015 på mina guldklimpar 💓

Likes

Comments

Hej igen, det var ett tag sen!

Jag har inte haft tid eller ork till att blogga på senaste tiden. Det är mest pågrund av skolan och massor av saker som pågått under en längre tid.

Mycket saker har hänt sen sist, både bra och dåliga. Så jag hade tänkt att ta ett blogginlägg för att förklara hur allt står till nu.

Jag har haft det jättejobbigt i skolan och hamnade grymt mycket efter och var brutalt stressad över allt. Jag var stressad över alla uppgifter som skulle göras, att ha tid att träffa vänner, att ha tid för att jobba på mitt förhållande osv.
Men tillslut så vände allt och jag fick tillbaka koncentrationen och kunde jobba ifatt det jag missat, så då hade jag en mindre sak att stressa över, vilket kändes så sjukt skönt!

Men efter ett tag så började mitt förhållande gå utför, och det blev bara jobbigare för oss båda. Jag ville inte inse det i början, det är som man säger, kärlek gör en blind. Men tillslut kom den dagen då bara allt gick fel och jag verkligen inte orkade mer. Så vi bestämde oss för att gå skilda vägar, verkligen skit jobbigt men jag tror ingen av oss mådde direkt bra i vårat förhållande.
Distansen var en faktor som gjorde att det blev ännu jobbigare. Det är många gånger jag verkligen ångrat mig så mycket och bara ville ringa honom och säga hur mycket jag älskade honom och att jag inte ville vara utan honom.

Men jag har börjat gå vidare och jag har mina underbara vänner som har funnits där under hela tiden och det är jag så j*vla glad över.

Jag har även fyllt år, 17. Värdelös ålder verkligen, men aja bara 1 år kvar till 18.
Fick fira min födelsedag med mina älskade vänner, kunde verkligen inte fått en bättre födelsedag.
I lördags var jag på Social Media Party och fick träffa bloggare och poddare. Man fick lyssna på föreläsningar och live poddar och fick även bli sminkad och stylad. Så sjukt kul var det, och sååå intressant.

Ja det är väl ungefär det som har hänt under senaste tiden. Jag ska försöka bli mer aktiv på bloggen nu när jag har mer tid.

Puss o hej!

Likes

Comments

Tänkte passa på att lägga upp lite bilder jag har tagit, vissa är tagna när jag precis lärde mig om kameran och vissa är lite nyare. Så jag är medveten om att vissa inte är sådär jättebra. Men tänkte iallafall dela med mig av dom.

​Puss o hej!

Likes

Comments

Ibland blir inte saker och ting riktigt som man har tänkt sig. Ibland går saker och ting helt åt helvete.
Att vilja så mycket mer när man vet att man får nöja sig med lite.

Jag såg en framtid med honom, jag ville se oss växa tillsammans. Jag ville att han skulle vara den jag kunde uppleva saker med, jag ville att vi skulle vara det där paret som aldrig gav upp, jag ville att vi skulle vara det där paret som höll ihop genom vått och torrt.
Jag ville så himla mycket, men det blev inte som jag hade tänkt. Det blev inte som vi hade tänkt.

Att gå runt och veta att varje dag kan vara den sista med honom, att veta att snart måste jag säga farväl, att veta att vi kanske aldrig mer ser varandra. DET är nog det jobbigaste jag har varit med om.

Och att veta att man inte kan göra något, verkligen inte ett skit är hemskt. Man känner sig så värdelös.

Men nu har migrationsverket bestämt att han inte får stanna, att han ska få flytta från Sverige. Migrationsverket splittrar på oss och förstör våran framtid med varandra.

Men gud ska veta att jag är så lycklig för alla dagar jag har fått med honom och alla dagar jag kommer att få.
Jag är så lycklig att ha fått älska och bli älskad av honom.

Han kommer för alltid vara den där största, första kärleken.

Likes

Comments

Hejsan!

Nu var det ett tag sen jag skrev ett inlägg så tänkte att det kanske var dax för det nu.
Det jag hade tänkt att skriva om i detta inlägg är just som rubriken lyder, distansförhållande.

Distansförhållande är både det bästa och värsta som finns.
Jag själv har ett distansförhållande med min pojkvän som bor i Göteborg, vilket är ca 30 mil ifrån varandra.
Vi har inte haft ett förhållande så speciellt länge, bara drygt en månad. Men jag ska ändå berätta om mina erfarenheter och tankar om distansförhållande.

Det värsta är nog att man saknar varandra hela tiden, verkligen varje minut av dagen. Men det är nog det som gör kärleken så sjukt stark när man väl träffas igen.
Jag är en väldigt känslig person av mig så jag oroar mig väldigt lätt, till exempel om han inte har svarat i telefonen på flera timmar så får jag lite smått panik, även fast jag vet att han kanske jobbar. Så det kan vara lite jobbigt ibland, men det blir bättre med tiden.

Vårat förhållande är inte perfekt, vi har våra uppgångar och nedgångar men jag vet att vi båda älskar varandra så mycket att vi inte ger upp så lätt.

Jag ska inte ljuga, förut funderade jag många gånger på att ge upp för att allt bara blev för mycket. Vi hade inte träffats på flera månader och vi saknade varandra mer och mer för varje dag. Det kändes bara hopplöst, som att vi inte skulle träffa varandra igen. Men så kom den dagen då vi träffades och det var så j*vla underbart.

På vägen dit satt jag i tåget och skakade för att jag var så lycklig, och när tåget väl var framme så var jag så nära på att börja gråta. Sen såg jag honom stå där och vänta på mig med sina vänner och allt kändes bara så bra.

Men att sedan lämna honom två dagar efter var hemskt. Han följde med mig till tåget och eftersom vi var där bara cirka två minuter innan tåget skulle gå så fick vi säga hejdå på en gång. Vi kysste varandra och sen satt jag på tåget. Sekunden jag hade satt mig ner på min plats så bara vällde tårarna ut, och ännu värre blev det när tåget började rulla hemåt.

Vissa saker som har hänt under senaste tiden har också fått mig att inse hur mycket jag verkligen älskar den här killen. Så att ge upp finns inte med i mina tankar.


Puss o hej

Likes

Comments

Ja då var det dags att skriva första inlägget på denna blogg.

Ja jag heter då Isabelle, som kanske inte var så svårt att gissa med tanke på mitt bloggnamn.
Jag går andra året på barn och fritidsprogrammet på Lindeskolan. Om ni undrar mer om Lindeskolan, barn och fritid, varför jag valde det eller något liknande så kan jag skriva ett inlägg om det.

På mitt individuella val har jag en kurs som heter "Fotografisk bild" där man lär sig om hur kameran fungerar, hur man tar bra foton, hur man använder photoshop osv. Så ni kommer att få se en hel del foton framöver.¨

Jag är en ganska sprallig och oftast glad tjej som älskar mat, djur, mina vänner och min familj. Och min pojkvän såklart.

Nu ska jag fortsätta klura med designen på bloggen så att jag blir helt nöjd.

Puss o hej!

​Bjuder på lite oredigerade foton jag har tagit

Likes

Comments