Denna säsongen har verkligen varit helt fantastisk!

Det känns som att jag kommit väldigt långt i både mig själv och skyttet. Ja tror att det ligger något i det, att jag har växt i mig själv på grund av allt som hänt skyttemässigt och att jag har vuxit i skyttet på grund av min personliga utveckling. Det är rätt svårt att se tillbaka till när säsongen började för att sedan se hur den slutade. Det är nästan som att det som jag fått ihop på ett år är något som ska hända över 2-3 år, inte 1! och detta särskilt med min mentala och personliga utveckling.

Jag tror att jag utvecklat på alla håll och kanter och det är svårt så har i efterhand att veta vad exakt som triggade allting. Men mycket har nog med att göra att jag verkligen vill bli så bra som möjligt och att jag har de BÄSTA vännerna i hela världen! Jag vet att de alltid är där för mig och att dem stöttar mig i allt, jag vet att jag kan lita på dem och att dem finns där för mig om jag behöver dem. Och jag hoppas att de vet att jag alltid är där för dem också. Jag ÄLSKAR er!!❤

Det har hänt så mycket så jag vet knappt om jag kommer ihåg allt. Det började med en 4e plats på NM. Fortsatte med en resa till Italien och EYL final, och även om det kanske inte gick som vi hoppades blev det en jättebra resa. Ett JSM Guld på Nationella SM. Tre silvermedaljer och 2 svenska rekord på LF-Open i Danmark, svenskt finalrekord på GP i Kinna. Ett fantastiskt Swedish cup med 1 guld och 2 silver, svenskt rekord och bästa gevärsskytt på hela Swedish cup.Uttagen till EM där jag på mitt första stora mästerskap tog ett silver! Ett silver på Sport JSM, nästan totalkross med det nya EYL laget på Öckerö och där med uttagna till finalen i Croatien. Den långa roliga tysklandsresan med flera bra resultat och massa roliga utflykter och shopping med nya, gamla och "nygamla". Jag gjorde VärldsCup debut i München, vann GP tabellerna och sist men inte minst sköt jag till mig en 10e plats på JVM.

Allt har varit fantastiska och roliga upplevelser, men den jag framförallt tar med mig är självklart EM och mitt silver där. Den finalen och prisutdelningen var helt magisk. Jag kan fortfarande känna pulsen och spänningen i kroppen när jag tittar på finalen efteråt. Känslan av att gå upp på pallen och se alla som hurrade är obeskrivligt, och gör mig bara mer motiverad till att vilja göra om det.

Swedish Cup är också en tävling som jag kommer minnas. Med ett svenskt rekord redan första dagen och en höjning på personbästat med över ett poäng och sedan guldmedalj på det, samt ytterligare två silver och bli utnämnd till bästa damjunior och bästa gevärsskytt var helt fantastiskt roligt! De första två matcherna på EYL på Öckerö där jag sköt 418,2 och 419,6 var helt otroligt! Det kändes som att jag kunde göra vad som helst just då.

Världs Cupen var verkligen en av de mest erfarenhetsgivande tävlingarna jag åkte på, även om det kanske inte var min bästa match. Men av att bara vara där och kolla på allt, se allt och vara på en tävling där det nästan bara är seniorer lärde jag mig jättemycket och jag tror att jag kommer ha stor nytta av det senare.

JVM var också en lärorik tävling, särskilt iochmed att man fick tävla mot så många nationer och få se att man faktiskt kan matcha dem. Men också i att jag såg att jag kan prestera bra trots en lite stressig och inte så optimal uppladdning.

All erfarenhet jag samlat på mig på tävlingarna är inte bara skytte-erfarenhet utan även erfarenhet om mig själv. Jag har lärt mig mycket om hur jag är och hur jag vill ha det på tävlingar och runt om ring mig överhuvudtaget. Jag har förstått hur stark jag är i mig själv och att jag klarar av mer än jag egentligen tror.

Jag har haft jättemycket hjälp utav mina tränare och jag tror att vår förändring i träningsupplägget och att vi pratar mycket mer efter träningar och överhuvudtaget har hjälpt mig att ta ytterligare steg i min utveckling som elitskytt. Jag har lärt mig en massa av dem och förstår mycket mer nu än vad jag gjort innan. De har alltid funnits där för att prata teknik och mentalt efter och före matcher och träningar och de har ofta (om inte alltid) kommentarer om utförandet i både bra och mindre bra kritik och uppmuntringar.

Förutom alla framgångar i tävlingarna så har jag fått se så mycket! Nya länder och städer och skyttehallar såklart ;) Men jag har också träffat och lärt känna nya människor, vilket jag är väldigt tacksam för. Men jag ser mycket fram emot att lära känna ännu fler och hitta många fler nya vänner, särskilt från andra länder men självklart svenskar också.

Jag har haft hjälp och stöd av så många denna säsongen och jag är så tacksam för det! Jag vet inte riktigt vad som gjorde att det släppte och blev så bra som det blev, men att veta att man har folk bakom sig är underbart. Det gör att jag kommer att gå ännu längre. Jag hoppas att jag nästa säsong kan ta ytterligare ett stort kliv inom skyttet och mig själv och få uppleva ännu mer än i år.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jättemysig dag i Halmstad idag! Hälsade på Sofia mfl. Självklart blev det glass och minigolf och Lissi, Suss och Ola fick jag också träffa.
En klarblå himmel och massa sol. En perfekt sommardag med andra ord!

Likes

Comments

Nu har jag varit hemma ett par dagar efter VM och har börjat jobba igen. Det är snart två veckor sedan vi åkte och tiden har verkligen gått fort.

Det tog 17 timmar ifrån att de första satte sig i bilen tills att vi var nere på hotellet så det hann faktiskt att bli fredag. När vi vaknat och ätit frukost åkte vi ner till banan för att göra klädkontroll samt att Joggy skulle ha PET. Klädkontrollen gick relativt enkelt för min del, då jag hade mitt gula kort samt så slapp vi av någon mirakulös anledning stå i kön så hemskt länge då de vinkade fram oss. Emilia gick också rätt snabbt igenom men det blev desto värre för Edman och Anders som behövde göra om den ett par gånger. Vi fick träna senare på eftermiddagen och efter det var det dags för invigning.

Lördagen hade Joggy 60 ligg match. Men vi andra och Magnus åkte istället in till stan för att kolla runt lite och tittade på lite på Target VM (spring skytte) som hade sitt första VM någonsin. Sedan åkte vi till banan för att titta på liggfinalen och sedan tillbaka till stan fast denna gången tillsammans med Joggy och Johanna för att äta på en Kina restaurang. Efter middagen på hotellet så tog hela svenska truppen, både gevär och pistol och firade midsommar. Det är ju inget man bara kan strunta i, så vi hittade ett träd i hotellträdgården för att dansa runt "midsommarstången" och sjöng midsommarvisor. Sedan slutade vi hela dagen med jordgubbsfrosseri med de svenska jordgubbarna som Johanna och Magnus tatt med sig.

Söndagen va våran lediga dag, eller nästan iallafall vi hade PET för luften på kvällen. Men vi tog och "fångade dagen" genom att åka till Suhls Djurpark. Den var inte stor men de hade ändå lite roliga djur att kolla på. Efter det åkte vi tillbaka till hotellet och bara slappade fram till vi åkte till banan för PETen. PETen gick väl ungefär som jag tänkt mig men eftersom att jag hade min PET sist så hade de tagit bort all mat på hotellet och de ville inte ge oss någonting med en de lilla av de kalla salladerna som var kvar så man var lite hungrig när man gick och la sig.

Måndagen var dagen för all luft. Vi åkte ner till banan i omgångar då vi sköt i var sitt skjutlag. Jag slappade lite på morgonen innan vi åkte till banan då jag inte sköt förrän vid ca 16,00. Men jag kan inte säga att jag hade någon jättetur på banan innan matchen. Jag lyckades bli stucken av en geting! 1,5h innan matchen! Ingen lyckad start om man säger så. Men efter att ha varit hos tävlingens doktor och ha suttit ner en stund så gjorde jag mig iordning och kände inte av sticket så mycket även om de va rätt svullet. Men matchen gick bra ändå. Jag lyckades på ihop 416,2 vilket gav mig en 10e plats! med 1p ifrån final. Det var lite surt att titta på resultatlistan och se det, men efteråt är jag jättenöjd med en 10e plats. De va ju ändå VM.
Tisdagen tittade vi på Joggys 3x40 match samt den finalen och sedan åkte vi till Oberhof och tittade på skidskyttearenan innan vi åkte till hotellet och spelade kort och bara umgicks.

Onsdag var Mixed Team dag. Men för oss gick det inget vidare. Varken jag eller Anders lyckades något vidare så vi gick tyvärr inte vidare. Så därför så packade vi bilarna och de andra tog av hemåt medan jag åkte tillsammans med mamma och Elias till Wolfenbüttel och släkten där omkring.

Där stannade vi och shoppade lite, umgicks med släkten och bara njöt av att vara där nere. Efter att ha shoppat halva bilen full och packat in allting i bilen så åkte vi hemåt på lördagsmorgonen.

Ha nu en jättebra sommar allihopa och så ska jag försöka uppdatera om hur min sommar är lite då och då <3

Likes

Comments

Det blir ett litet och sent inlägg om hur det gick på GP finalen i Eskilstuna den 9 juni.

Grunden gick bra och eftersom att vi va så få anmälda så gick alla till final. Efter finalen stod jag som vinnare och Emilia tvåa. Prisutdelningen var för hela GP tabellen, både grund och final och jag vann de båda. Så de blev en incashning på kontot med en rätt bra summa. Kontanter för Grundtabellen och ett "tillgodo kvitto" i resebidrag från sektionen för finaltabellen som jag tillsammans med Sportchefen ska bestämma vilken tävling som pengarna ska gå till.

Man kan lugnt konstatera att det var ett välkommet tillskott till skyttekassan!

Likes

Comments