Förra helgen var vi i Danmark på LF-Open. Det var en rolig och bra skyttehelg, precis som det brukar vara när vi åker ner dit.

Vi kom ner torsdag kväll och då hände de inte så mycket mer ön att vi käkade och gick igenom fredagens schema.

fredagen började med frukost vid kl 8 och PET och utrustningskontroll när vi kom fram till banan. Sedan var det bara att ta det lugnt innan matchen som vi hade vid 14.40.

Matchen gick rätt bra. Hade lite problem med att stå still då golvet rör sig väldigt mycket om man stampar och det hade jag en tjej som gjorde framför mig. Så det var lite svårt att koncentrera sig när man behövde avbryta och ta ner flera gånger. Men tekniken börjar sätta sig nu och det visade sig då jag trots lite problem lyckades få med mig ett resultat på 414,9.

Det blev en tredjeplats in i finalen och efter en rätt jämn final lyckades jag dra ifrån på slutet och vann!

Andra dagen var det match vid 16,30 så vi hade en slapp dag på vandrarhemmet innan vi åkte till banan. Matchen gick bra. Hade dock problem med ögonen som gjorde att man tappade lite i precisionen. Men jag är väldigt nöjd med jobbet och jag ökade från dagen innan till 415,0.

Finalen blev jämn och väldigt hög, så pulsen var på 200. Jag lyckade inte riktigt hålla ihop nerverna hela vägen in i slutet och sköt en 8a sista skottet. Men men ett sliver blev det iallafall och en bra finalpoäng blev det trots 8an.

Söndagen bjöd på match vid 12. Det var åter igen en bra match och denna matchen fick jag till nästan allting riktigt bra. Jag fick ihop ett resultat på 416,8 och en första plats in i finalen.

Finalen fick jag till riktigt bra och hade bara någon enstaka 9a. Jag vann finalen med ett resultat på 250,6. 0,2p ifrån det svenska rekordet. Jättenöjd med det!

Efter att killarna hade skjutit sin final hoppade vi in i bussarna och åkte hem till Sverige igen.

Summerar helgen med att säga att det var en bra helg både skyttemässigt i både arbete och poäng och socialt med att umgås med alla skyttegymmare och andra skyttar som var på tävlingen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu är det ju några veckor sedan jag skrev sist och mycket har hänt sedan dess.
Det har varit två läger helger och en tävlingshelg och det har tagit på kroppen.

Det började med läger här nere i Sävsjö med utvecklingsgruppen och då var det mycket fokus på avfyring, något som jag ännu inte gått in och tränat så mycket på, så det var en nyttig helg på det sättet och självklart roligt att få träna med några andra personer än bara skyttegymmare. Även om 50% av oss var det.

Helgen efter det var det lägeri Eskilstuna med toppgruppen. Det var första träningen med Leif som tränare och det märktes att det inte var många av de äldre som tränat på detta sättet innan. Så det blev många disskussioner av olika slag och mycket mat och mycket träning. Det är roligt att få träna med de äldre som varit med länge, för man ser skillnad på att träna med dem jämfört med att träna med yngre. Det var en mycket givande helg även om den var tuff för både kroppen och knoppen.

Förra helgen var vi i danmark på LF-Open. Men det kommer jag skriva mer ingående om j ett annat inlägg. Men en kort summering av helgen blev 2 Guld och 1 Silver.

Denna veckan och helgen har varit väldigt lugn och avslappnad. Det har blivit mer fys än skytte denna veckan vilket har varit rätt skönt. Då har kroppen fått jobba och skallen fått vila. Jag har gjort så gott som alla de sista läxorna jag har i skolan. Sedan putsade vi skorna och firat St. Nicholaus. Så jag har kunnat slappna av och inte stressa denna veckan utan kunna lägga tid på att ta det lugnt och umgås med alla kompisar.
Helgen har blivit en sådan helg som verkligen behövdes efter att ha varit iväg hela tiden under en månads tid. En absoulut "göra ingenting" helg. Jag, Bella och Sven överraskade Linnea som fyller år nästa vecka med att åka till Växjö för mat och bowling. Det blev lite skytte, lite fys och även att kolla på intagningen som var i helgen och självklart mycket tid i soffan. I princip hela dagen idag har jag suttit i soffan tillsammans med Bella och Linnea och kollade på skidor, gick ett liten spexat luciatåg på våningarna och bara va. På kvällen har jag, Bella och Emma börjat baka till Tårttävlingen som vi har på onsdag. Det slutade dock i vattenkrig och uppmoppning av allt vatten. Men kul hade vi iallafall.

I veckan som kommer är det till mesta del roliga saker som händer. Det är julavslutning på skyttet, luciafirande, tårtbakartävling och ytterligare en lugn och avslappnad helg.

Likes

Comments

Under helgen så åkte alla gevärsskyttar upp till Eskilstuna för GP och dubbeltest.

Självklart blev det den traditionella Thaimaten på Spicy Hot när vi kom upp på fredagskvällen och vi tjejer fick det glada beskedet att vi inte skulle skjuta våran match förrän kl 13 dagen därpå.

Så vi tog sovmorgon på lördagsmorgonen och åt sen frukost innan de kom och hämtade oss på hotellet då det spöregnade ute. Matchen gick inte riktigt min väg. Jag hade skjutit så bra på träningarna hela veckan så hade lite höra förväntningar. Men, jag fick någon slags muskelinflamation/sträckning (vet inte riktigt exakt vad det är) i ryggen under veckan som gjorde riktigt ont under helgen. Så det strulade endel och jag kunde inte riktigt slappna av då det i vissa lägen gjorde riktigt ont. Jag fick ihop 411,6 vilket jag ändå är nöjd med under förutsättningarna samt att jag hela tiden jobbade på och försökte fixa det med klick, nollläge mm.

Final blev det iallafall på eftermiddagen och där fick jag till det bättre med nolläget och balansen. Det blev en jämn final vilket jag i slutändan VANN på 248,1

På kvällen myste vi framför "så mycket bättre" och pratade en massa innan det blev natten.

Lördagen var även den inte riktigt på min sida. Sköt i första matchen 411,8 med samma problem som på lördagen, att det inte riktigt stämde. Vi gick och köpte mat på Subway i mellan matcherna och hade det allmänt trevligt.

Andra matchen ville sig inte alls. Jag fick för många dåliga skott och allt för få bra. Vad jag än gjorde så hjälpte det inte, vilket är väldigt frustrerande. Jag låg någorlunda till efter 30 skott men sedan drog jag iväg 5 riktigt dåliga utan att riktigt veta vad jag gjorde för fel och det blev alldeles för mycket för att plocka ikapp. Jag slutade på 407,6.

Så inte min bästa helg resultatmässigt, men jag har lärt mig att verkligen jobba med nolläget och klick mm.

Denna helgen blir kvar i Sävsjö, men en lugn helg blir det inte. För vi har läger för utvecklingsgruppen denna helgen, så mycket träning blir det.

provskotten match 1 på söndagen

träningsmatchen i torsdags

Onsdagens träning: bortvänd tavla efter 20 skott

Onsdagens träning: bortvänd skärm efter 40skott

Onsdagens träning: icke bortvänd skärm efter 60skott

Likes

Comments

Helgen som var befann jag mig på lördagen i Rottne/Söraby på Nationella SM.

Jag sköt två matcher, en i Junior och en i Senior. De lustiga var att jag sköt exakt lika i båda matcherna 392. Vilket jag även gjorde på SM förra året. I juniorklassen tog det mig till en delad 2a plats in i finalen. i Senior gav det mig en 8e plats in i finalen tror jag att ett var.

I och med att man tar med poängen in till finalen på Nationella, låg jag i underläge när vi gick in i finalen. Med 2p att ta ifatt på 10 skott var det rätt tufft, men jag lyckades! Så jag tog ett guld i juniorklassen och försvarade på så sätt mitt JSM guld från förra året!

I seniorfinalen var jag dock alldeles för långt efter de båda ledande på 398p men jag lyckades ändå att avancera lite och slutade på en 7e plats.

Jag var även med i Smålands distriktslag för både juniorer och seniorer där vi tog Guld i båda klasserna samt att jag och Zandra tog en 5e plats i föreningslag i senior.

En riktigt bra skyttedag med andra ord!


Likes

Comments

Då var det höstlov denna veckan och helgen var verkligen bara att slappa och ha det skönt, titta på serier, äta och spela spel. I lördags var jag och mamma nere på skyttet och höll i det för Hälsodagen vi hade i sporthallen. På kvällen åkte vi ut och åt på en av restaurangerna här i Anderstorp vilket var fantastiskt gott, och när vi kom hem spelade vi Jeopardy. Efter ett lite otydligt sagt ord ifrån min sida blev det gapskratt på oss allihopa och det slutade med att jag låg på golvet och skrattade. Saken är ju också den att både jag och pappa grymtar om vi skrattar för mycket vilket vi gjorde denna gången och det spädde ju bara på allting ännu mera.

Idag och igår har gått åt till att träna och plugga lite granna. Men serierna har inte fått stå allt för mycket åt sidan ;) Tränade på gymmet som vi har i sporthallen medan de andra var inne på skyttet och höll koll på tävlingen och uttagningen till Skyttiaden. Fokuserade på mage rygg och ben och gjorde även övningarna vi fick på screeningen i ettan. Det var ett jobbigt pass men det var ändå skönt att ha träningsvärk idag, då vet man att man har gjort något.

Idag har det varit lite serietittande och tvätthängande på förmiddagen och nu på eftermiddagen och kvällen har jag tränat skytte och varit på gymmet. Skyttet gick helt ok, klickade mycket idag men sköt endel också. Jobbade med inlyft, ingång, efterriktning och andning och det gick någorlunda. Hade lite tufft med ögonen som sved, så drog iväg en del skott på det tyvärr. På gymmet gjorde jag intervaller på cykel till att börja med innan jag gjorde screeningövningarna, situps på pilatesboll mm. Passade sedan på att duscha i simhallen och sitta en stund i bastun innan jag cyklade hem.

Imorgon ska jag hålla i lite ståträning för de yngre ståskyttarna på eftermiddagen och förmiddagen blir det nog en runda med hundarna eller springa en runda, vi får se.

Jag vill passa på att tacka Hertzmans vapen för sponsringen med den stocken skott jag fick sist jag sköt in skott hos honom :)

Nu blir det Paradise Hotell om en stund, det är semifinalvecka!

Likes

Comments