View tracker

Äntligen så kan jag på riktigt få berätta för er att jag tillsammans med 15 andra svenska skyttar, i både gevär, pistol och running target, kommer att gå åka på EM i luftvapen i Maribor, Slovenien den 6-12 mars!

Detta är riktigt stort och jag är riktigt taggad för att göra mitt allra bästa, Europa here I come

Mer om EM kommer senare.

Likes

Comments

Swedish Cup blev en rejäl fullträff för mig i år.

Nytt svenskt rekord redan första dagen, ett guld och två silver samt bästa damjunior och bästa gevärsskytt på hela Swedish cup. Detta var även min sista tävling med min skyttejacka, då jag fått en ny för att den gamla gått sönder, och man kan ju inte säga annat än att den avslutade på topp.

Dag 0 - Onsdag

Vi kom upp till Sävsjö runt fem-tiden och innan vi åkte ner till skyttehallen så lämnade vi av alla mina saker hemma på boendet så att de va avklarat. Väl nere i hallen så var det vapen- & klädkontroll och sedan ställde sig mamma, Sofia och Elias för att träna lite och känna på banorna innan jag gick hem och dem åkte ut till stugan.

Dag 1 - Torsdag

Första dagen med match och min match var en av de tidiga. det var matchstart vid 09:25 och denna matchen gick över förväntan. Efter 20-skott låg jag 9,9 plus vilket är nästan det jag strävar efter att snitta. När matchen var slut stod jag där med ett resultat på 418.3! Jag ökade mitt eget rekord med 1,4p och det är jag verkligen skitglad över!. Final blev det såklart på eftermiddagen oxå. Det var lite svårt att hitta ställningen och de va lite kämpigt med poängen, men jag lyckades ändå att hålla ifrån de andra och tog GULD!

Dag 2 - Fredag

Matchen började 10,50 och även om det kanske inte gick lika bra som dagen före så är jag nöjd med resultatet. 413,9 och med detta var jag även denna dagen bäst i grunden och finalklar. Finalen blev lite bättre denna dagen men det var fortfarande svårt att hitta riktigt rätt. Jag ledde dock ända in till de två sista skotten när Emilia sköt sig förbi och jag tog ett silver bara några decimaler ifrån guld.

Dag 3 - Lördag

Denna dag var matchen mitt på dagen och startade 13,30. Matchen gick bättre arbetsmässigt än dagen innan men jag hade inte riktigt decimalerna med mig. inför sista skottet hade jag en chans att skjuta 415,0 men så tabbade jag mig och sköt en 9a och slutade istället på 414,0 ett bra resultat det med. Jag blev trea i grunden och även sista dagen i final. Finalen var riktigt bra och jag hittade in med tiorna. Jag ledde stort intill de sista 3 skotten och då drog jag iväg en 8a och ledningen krympte snabbt och även denna gång sköt Emilia om mig på sista skottet och jag tog ytterligare ett silver. Men inte var jag sur för de, eller okej lite irriterad kanske, men det försvann snabbt när jag direkt efter prisutdelningen blev utsedd till Swedish cups bästa gevärsskytt och vann där med ett gevär! Jag blev även bästa damjunior och vann lite prispengar.

Så jag summerar Swedish Cup som en fullträtt, en 10,9. Det kunde knappt gå bättre!

Likes

Comments

Snart är jullovet slut men innan dess är det dags för Swedish cup som börjar imorgon.

Mitt jullov startade tidigare än de skulle egentligen. För jag blev ordentligt sjuk och bestämde mig för att åka hem för att vila. Så den veckan gick jag runt och små plockade hemma inför julen. Det hände inte så mycket då, utan det blev mest serier för min del. Veckan innan jul blev det desto mer städning, för vi skulle både ha födelsedagskalas för lillebrorsan och julfirandet hemma. Det blev en mysig och rätt lugn jul, eller iallafall så lugn en jul kan bli när man har massa folk hemma. Skytte blev det inte så mycket, men måndagen innan jul var vi iallafall nere i hallen för prisutdelning och då kom även några representanter från kommunen ner för att uppmärksamma mitt JSM guld. Och då fick jag även skjuta ett par skott inför allihopa vilket var väldigt nervöst och lite stressande också.

Mellandagarna har dock bestått av en del skytte. Det blev ett par träningar och även tusenpoängaren som gick rätt bra med 991p. Den dagen var jag nere i hallen i ca 8-9h och då sköt jag i 5 av dem och resten satt jag och pratade med de andra som var där nere.

Nyår firade vi med kompisar till familjen, Stefan, Sophie och deras dotter Julia. De stannade från fredagen tills i söndags och vi hade de jättemysigt och roligt även om det blev lite kaos vid tolvslaget då hundarna totalflippade pga raketerna. Nyårs middagen blev riktigt bra med köttfärs och västerbottenpaj till förrätt, Rådjursrygg och hasselbackspotatis till huvudrätt och äppelpizza med kolasås och glass till dessert.

Igår blev det lite skytteträning också på eftermiddagen med Elias och sedan satt jag ven där nere när de andra tränade och så gick vi igenom lite vad som behöver vara med, och vilka banor vi kommer ha mm under Swedish cup.

Så idag och imorgon förmiddag blir det till att packa ihop allt som ska med till Sävsjö och tagga till inför matcherna. Ska försöka uppdatera så bra sm möjligt men annars så kommer ett långt inlägg på alla dagarna senare!

Likes

Comments

Denna helgen har jag spenderat hemma i Anderstorp och jag hade även Linnea med mig.
På fredagen så var jag och Linnea i Gislaved hela dagen och gick runt och kollade, handlade lite och fikade samt att vi åt lunch med mamma på Chilli Thai.

På lördagen åkte vi på GP i Kinna. Jag, mamma och Linnea hämtade upp mormor på vägen innan vi var framme.
Mamma sköt i första laget vid 11 och jag och Linnea vid 13. Grunden gick helt okej men jag hade väldigt ont i ryggen och slutade på 412.8 och en andraplats in i finalen.
Finalen var vid 15 och där gick det riktigt bra! Jag sköt 208.5 och vann samt satte nytt svenskt FINALREKORD!!

Idag har vi verkligen inte gjort någonting. jag och Linnea vaknade inte förrän vid 10 tiden och då satt vi oss för att kolla ikapp på julkalendern och på Pippis jul innan vi gick ner och åt en clementin till frukost då det ändå snart va lunch. Vi va tillbaka i sävsjö vid 18.20 och satte oss direkt i soffan för att titta handboll och vi har suttit här sedan dess.

Likes

Comments

Denna helgen så har jag befunnit mig i Danmarks små samhällen Saksköping och Eskilstrup på LF-Open. Helgen resulterade i tre silver, svenskt rekord, massa skratt och härliga människor!

Fredag:

Det var första dagen och det innebar både match och PET. Efter en förmiddag med PET och utrutningskontroller var det dags för match vilket gick bra. Jag slutade på 415,0 vilket blev ett SVENSKT REKORD!!! men detta sköt även Isabelle Edman så vi fick dela det svenska rekordet. Final blev det såklart och även där gick det bra. Jag blev tvåa efter Edman med en bra final av mig men en ännu bättre av Edman.

På kvällen åkte vi och åt innan det blev sängen.

Lördag:

Andra dagen bjöd på sovmorgon för oss tjejer men vi åkte ändå tidigare till hallen för att titta på killarnas final då vi hade fyra stycken skyttegymmare i den. Min match gick inte lika bra som dagen innan då jag hade lite oflyt i slutet men jag slutade ändå på 414,4. och en fjärdeplats in i finalen. Finalen gick bättre denna dagen men det gjorde den även för Edman så åter igen kom jag tvåa.

Efter finalen bar det tillbaka till boendet för lite mat och sedan bara sitta och göra ingenting resten av kvällen.

Söndag;

Nu var det dags att packa ihop och städa rummen innan vi åkte till banan då det var sista dagen och vi skulle åka hem. Väl på banan så var de tjejerna som sköt först och det var en väldigt bra dag för mig. skyttet klickade ordentligt och arbetet var bra. jag slutade på 416.9!!! vilket va både ett nytt PERS och nytt SVENSKT REKORD!!!! Och denna gången fick jag ha det för mig själv samt att jag tog det från Edman som hade ökat det dag två från det vi båda delade dag 1. Final blev det såklart och jag tog mitt tredje silver för helgen.

Efter att ha slängt i mig lite mat och kollat på killarnas finaler packade vi in i bilarna och så bar det iväg hemåt. Det blev ett litet stopp på Donken i Helsingborg innan vi var hemma i Sävsjö. väl hemma tände vi Adventsljuset och sedan gick jag dödstrött och la mig.


Näst på schemat ligger Sweden GP i Kinna på lördag. Jag åker hem redan på torsdag tillsammans med Linnea då vi är lediga på fredag, så då kan man passa på att vara hemma lie extra.


Likes

Comments

View tracker