Idag så har de varit lite skytte och mycket vänta.
Vi började dagen med frukost bestående av croissanter, ägg bacon och apelsinjuice. Våldigt gott va de att äta varm croissanter till frukost faktiskt. Sen satte vi oss på en av bussarna som tar oss mellan hotellet och banan. Väl på banan plockade vi ut gevären och gick ner till luftgevärsbanan. Efter att ha kollat runt lite där så bytte vi om för PET. Efter PETen satte vi oss och åt innan Putte skulle in på technicalmeeting för att få infon om vilka grupper det blev mm. Under lunchen kom även våra föräldrar. Alla föräldrar utom pappa har åkt ner för att heja, och även om dem är lite jobbiga ibland så är de rätt skönt att ha dem här ändå, det blir lite mer som en vanlig tävling även om man inte glömmer det faktum att det är en internationell tävling.
När mötet var klart så var det dags för invigning och fotografier, både lag och gemensam bild.
Sen var det snabba ryck in och byta om för våren första match som var mot Ungern.

De var lite svajigt för oss allihopa och tyvärr tog våra prestationer oss inte till vinst av matchen men vi fick några poäng genom mig och Albin där jag vann 2 dueller och Albin 1.

Efter matcherna så satte vi oss i bussen igen och åkte till hotellet för att äta plus att vi va på ett köpcenter precis vid hotellet och köpte lite snacks.

Nu ska vi iallafall sova för imorgon har vi vår match mot Ryssland vid 9 och för att hinna ska vi äta frukost vid 06.30 så vi behöver lite sömn för att orka med dagen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Då sitter vi på Köpenhamns flygplats och väntar på att flyget ska gå.
Har varit här några timmar nu men det var tur att vi kom tidigt för  vi hade lite problem med att checka in väskorna. Eftersom att vi har vapen med oss är det massa som ska fixas för att de ska få åka med så det blev lite trixande innan allt fungerade. Sen blev det lite mat innan säkerhetskontrollen och där fick jag lite panik då en av mina lådor blev draget åt sidan. Men som tur var va det bara en slumpmässig koll så det va inga problem. Så nu är det bara att vänta tills boardingen och flyget som kommer ta oss till Bologna.

Hit till Köpenhamn har vi åkt med tåg och självklart så var jag inte så smart med packningen  så jag har haft lite problem med att dra runt på alltihopa. Men men jag får skylla mig själv.

Jag ska försöka uppdatera lite om hur det går eftersom,  annars så kommer en lång totalresume senare.

Likes

Comments

I lördags så var vi ett par stycken som åkte till söraby för att skjuta testtävling.
Jag kände att jag behövde ha en match i kroppen innan EYL och de gick väll helt okej även om de inte riktigt blev exakt som jag ville.
Det blev ett resultat på 411.6 vilket är helt okej, men med de arbetet jag gjorde borde de varit lite högre tycker jag.

Väl hemma så åt vi lite snabbt och sedan gick jag, Linnea och Albin till sporthallen  där vi tittade på när Bella och Flayan ledde fys på ett läger som Paul höll här i Sävsjö för 01 och 02-or. De var väldigt  roligt att titta på och jag kommer skriva mer om det på skyttegymsbloggen.

Likes

Comments

Nu är det bara lite över en vecka kvar innan avresan till Italien. Det blir jag, Albin och Emilia som kommer åka, alltså inte Alexander som var med sist då han fått förhinder. Vi åker på torsdag förmiddagen med tåg från Alvesta ner till Köpenhamn för att åka flyg från Kastrup ner till Bologna. så nu är det bara att träna ordentligt ända in i kaklet. Mer om Bologna kommer senare.


I torsdags förra veckan hade vi studiedag och de betydde att hela skyttegym skulle ut på vår årliga KickOff. Denna gången bar det av till Vidablick utanför Huskvarna. Väl där hade vi lite uppvärmningslekar när vi kom dit och resten utav förmiddagen va vi uppdelade i tre lag och gick runt på området och gjorde massa uppdrag. Efter två timmar med olika uppdrag så var det lunch innan det var dags för höghöjdsbana på eftermiddagen. Det fanns tre olika höjdbanor men min grupp hann bara med två av dem.

Första banan min grupp gjorde va stocken. De va alltså en stock som hängde mellan två träd, 10m upp i luften. Man skulle alltså gå från det ena trädet till de andra och sedan skulle man ta ett par steg in på stocken igen och hoppa bakåt så att man kom ner på marken igen. Det va lite läskigt när man kände att man kunde tappa balansen men de va också väldigt roligt.

Andra banan var en jättestor påle men klätterfästen på sidorna och man skulle klättra hela vägen upp för pålen som var ca 10-15m hög, ställa sig på den och sedan hoppa av den för att komma ner. De va riktigt roligt och lite klurigt men man va väldigt trött i kroppen när man kom upp för att man hade spänt sig så mycket medans man klättrade. Men att ställa sig på toppen och titta ut över Vättern va riktigt häftigt och de pirrade verkligen i magen när man hoppade.


Förra helgen så var jag på läger med utvecklingsgruppen uppe i Eskilstuna. Det var en mix av både utvecklingsgruppen och toppgruppen. Vi kom upp på fredag förmiddagen och sköt en stund innan jag och Emilia gick ut på stan och shoppade en liten stund innan vi skulle träffas allihopa för att checka in på hotellet. Efter de så gick vi ut och åt allihopa innan det blev lite Idol och sedan sängen.

På lördagen så hade vi tre träningspass, två skytte och ett fyspass. Det blev finalträning på morgonen innan det var dags på fysen. Vi tränade cirkelträning på ett träningscenter med egen instruktör och det va rätt jobbigt men också roligt. efter fysen var det lunch och jag och Emilia åt thaimat innan det var dags för dagens sista skyttepass. Efter träningen var det åter igen mat och sedan godisinköp innan det blev sängen.

Söndag förmiddagen bestod för mig bara av skytte medans de andra även hade ett mentalpass med Karin Mosch, men henne ska jag ha i skolan snart och därför hade jag inte henne denna gången. Så först så hade vi lite smådueller innan de bytte grupp som var hos Karin och då blev det egen träning resten av tiden som var kvar. På vägen hem så va det bara jag och Paul i bilen då Emilia blev hämtad av sina föräldrar. Så det blev att jag och Paul pratade om allt från skytte till politik i bilen hem.

Det kommer bli ytterligare ett läger med utvecklingsgruppen om några veckor igen som kommer vara i Sävsjö vilket jag ser mycket fram emot.

Likes

Comments

I helgen var de JNM i Trollhättan och som jag skrev i ett tidigare inlägg så var vi där redan på torsdagen för invigning. Invigningen va inte något speciellt utan de va lite tal och info och sedan inget mer. Direkt efter invigningen gick hela gevärslaget ut och åt då vi va vrålhungrig allihopa. Efter maten blev de ett litet stopp på hemmakväll innan alla gick och däckade på sina rum. Jag bodde tillsammans med Emilia och Lollo.

Fredagen hände de inte så mycket för min del, jag, Emilia och Maia Telen gick runt på banan och tog kort, tittade på när de andra sköt och allmänt lallade runt och fånade oss. De sköts ställning på banan för både killar och tjejer och vi hade alla svenska killar till final men tyvärr ingen av tjejerna. För killarna blev det en 8e plats, en 6e plats och en 1A PLATS! Första platsen tog Ludwig Wässman.

Lördagen var det dags för 60 ligg och PET för oss luftskyttar. Även i liggen gick de bra för svenskarna och Maia tog brons för tjejerna, Joggy tog silver och Ludwig brons för killarna.

På vår PET va det EXTREMT, och då menar jag extremt varmt! De fanns knappt någon luft i rummet plus att man va lite nervös så träningen gick sådär men ändå rätt bra i dem förhållandena. Lite problem men att verkligen träffa mitten hade jag och jag hade även ett vänsterläge.

På kvällen va det bankett och de va italienskbuffe på menyn med tiramisue till efterätt. Jag, Lollo och Emilia fick dock gå tidigt för att komma i säng då vi skulle upp redan vid 5.45 för att hinna äta frukost innan vi skulle till banan för att skjuts vår match.

Vi hade tillgång vid 7.45 på söndagsmorgonen och provskotten började 8.00. De va varmt även på söndagen men som tur var hade dem satt på ventilationen en bra stund innan så det fanns ändå luft och va lite svalare i skyttehallen.

Jag var jättenervös och precis som på PETen dagen innan hade jag ett litet vänsterläge. Matchen gick inte riktigt så som jag ville utan många tior som va stolpe ut med decimalerna men jag kom ändå upp i 411.0 och de räckte till en 5e plats in i final.

Innan de blev final så satt jag tillsammans med Mamma och Ogge som hade kommit för att kolla. Även Jonas och Sara satt med oss en stund och innan de andra från svenska gevärslaget kom precis innan de va dags att göra sig iordning för final. De va jag och Lollo som lyckades ta oss till final av oss tjejer.

Även i finalen va jag nervös och som innan hade jag vänsterläge. Jag sköt rätt bra med några nior men jag hade inte med mig decimalerna alls på varken niorna eller tiorna. De va väldigt frustrerande när man jobbar på bra och de inte ger utdelning. Jag höll ihop helt okej och ledde till och med efter ca 10 skott men de andra kom förmycket på slutet och när det va ett skott kvar till att 4an skulle åka ut låg jag 0.3 efter norskan på 3e platsen. Men jag kunde tyvärr inte skjuta de jag behövde och åkte ut som 4a. Men Lollo lyckades på finalen och slutade 2a.

Så om man sammanfatta alltihopa kan jag säga att de gick i skyttet inte riktigt som jag ville, men för att vara mitt första stora mästerskap är jag väl ganska nöjd även om de inge gick hela vägen. De får de göra nästa gång istället. Men jag tillbringade iallafall helgen med helt fantastiska människor och jag hoppas att jag får träffa dem ordentligt igen.

Likes

Comments