Denna helgen har jag varit i Sävsjö igen, fast denna gången var det EM läger tillsammas med Danmark och Norge.
Vi sköt lite olika lagtävlingar, egen träning och matcher. Från Sverige va vi 4a stycken men bara tre av oss ska skjuta EM. Danmark hade 3 extra tjejer med dig och från Norge var endast deras EM lag med.
Igår sköt vi 40 match plus final. Jag var bäst i grunden och blev tvåa i finalen.

Denna veckan har jag praktik och är därför hemma en vecka till. Praktiken gör jag på Prima Arkitekt i Värnamo och efter denna dagen är det fortfarande roligt iallafall.

Likes

Comments

Igår satt jag på skjutbanan i Kristianstad och sköt GP där det blev både grund och final. Senare hade vi även en extra tränings-tävling i mixed teams.

Min match gick bra, även om jag blev lite frustrerad över att inte fick in mina riktigt bra skott som jag brukar. Men efter en någorlunda start plockade jag ihop rätt bra poäng och slutade på 417,5, hela 7p före tvåan.

Finalen var lite svajig. Jag låg tvåa länge men lyckades i slutet ta mig förbi och vann 1,6p före Isabelle Edman.

I och med helgens resultat så leder jag nu GP- tabellerna för både grund och final och satsar på att skjuta bra på nästa GP som är i Sävsjö innan påsk.

Nästa tävling som är för mig är Luftskottet hemma i Anderstorp nästa vecka och sedan är det inte långt kvar till EM!

Likes

Comments

Äntligen så kan jag på riktigt få berätta för er att jag tillsammans med 15 andra svenska skyttar, i både gevär, pistol och running target, kommer att gå åka på EM i luftvapen i Maribor, Slovenien den 6-12 mars!

Detta är riktigt stort och jag är riktigt taggad för att göra mitt allra bästa, Europa here I come

Mer om EM kommer senare.

Likes

Comments

Swedish Cup blev en rejäl fullträff för mig i år.

Nytt svenskt rekord redan första dagen, ett guld och två silver samt bästa damjunior och bästa gevärsskytt på hela Swedish cup. Detta var även min sista tävling med min skyttejacka, då jag fått en ny för att den gamla gått sönder, och man kan ju inte säga annat än att den avslutade på topp.

Dag 0 - Onsdag

Vi kom upp till Sävsjö runt fem-tiden och innan vi åkte ner till skyttehallen så lämnade vi av alla mina saker hemma på boendet så att de va avklarat. Väl nere i hallen så var det vapen- & klädkontroll och sedan ställde sig mamma, Sofia och Elias för att träna lite och känna på banorna innan jag gick hem och dem åkte ut till stugan.

Dag 1 - Torsdag

Första dagen med match och min match var en av de tidiga. det var matchstart vid 09:25 och denna matchen gick över förväntan. Efter 20-skott låg jag 9,9 plus vilket är nästan det jag strävar efter att snitta. När matchen var slut stod jag där med ett resultat på 418.3! Jag ökade mitt eget rekord med 1,4p och det är jag verkligen skitglad över!. Final blev det såklart på eftermiddagen oxå. Det var lite svårt att hitta ställningen och de va lite kämpigt med poängen, men jag lyckades ändå att hålla ifrån de andra och tog GULD!

Dag 2 - Fredag

Matchen började 10,50 och även om det kanske inte gick lika bra som dagen före så är jag nöjd med resultatet. 413,9 och med detta var jag även denna dagen bäst i grunden och finalklar. Finalen blev lite bättre denna dagen men det var fortfarande svårt att hitta riktigt rätt. Jag ledde dock ända in till de två sista skotten när Emilia sköt sig förbi och jag tog ett silver bara några decimaler ifrån guld.

Dag 3 - Lördag

Denna dag var matchen mitt på dagen och startade 13,30. Matchen gick bättre arbetsmässigt än dagen innan men jag hade inte riktigt decimalerna med mig. inför sista skottet hade jag en chans att skjuta 415,0 men så tabbade jag mig och sköt en 9a och slutade istället på 414,0 ett bra resultat det med. Jag blev trea i grunden och även sista dagen i final. Finalen var riktigt bra och jag hittade in med tiorna. Jag ledde stort intill de sista 3 skotten och då drog jag iväg en 8a och ledningen krympte snabbt och även denna gång sköt Emilia om mig på sista skottet och jag tog ytterligare ett silver. Men inte var jag sur för de, eller okej lite irriterad kanske, men det försvann snabbt när jag direkt efter prisutdelningen blev utsedd till Swedish cups bästa gevärsskytt och vann där med ett gevär! Jag blev även bästa damjunior och vann lite prispengar.

Så jag summerar Swedish Cup som en fullträtt, en 10,9. Det kunde knappt gå bättre!

Likes

Comments

Snart är jullovet slut men innan dess är det dags för Swedish cup som börjar imorgon.

Mitt jullov startade tidigare än de skulle egentligen. För jag blev ordentligt sjuk och bestämde mig för att åka hem för att vila. Så den veckan gick jag runt och små plockade hemma inför julen. Det hände inte så mycket då, utan det blev mest serier för min del. Veckan innan jul blev det desto mer städning, för vi skulle både ha födelsedagskalas för lillebrorsan och julfirandet hemma. Det blev en mysig och rätt lugn jul, eller iallafall så lugn en jul kan bli när man har massa folk hemma. Skytte blev det inte så mycket, men måndagen innan jul var vi iallafall nere i hallen för prisutdelning och då kom även några representanter från kommunen ner för att uppmärksamma mitt JSM guld. Och då fick jag även skjuta ett par skott inför allihopa vilket var väldigt nervöst och lite stressande också.

Mellandagarna har dock bestått av en del skytte. Det blev ett par träningar och även tusenpoängaren som gick rätt bra med 991p. Den dagen var jag nere i hallen i ca 8-9h och då sköt jag i 5 av dem och resten satt jag och pratade med de andra som var där nere.

Nyår firade vi med kompisar till familjen, Stefan, Sophie och deras dotter Julia. De stannade från fredagen tills i söndags och vi hade de jättemysigt och roligt även om det blev lite kaos vid tolvslaget då hundarna totalflippade pga raketerna. Nyårs middagen blev riktigt bra med köttfärs och västerbottenpaj till förrätt, Rådjursrygg och hasselbackspotatis till huvudrätt och äppelpizza med kolasås och glass till dessert.

Igår blev det lite skytteträning också på eftermiddagen med Elias och sedan satt jag ven där nere när de andra tränade och så gick vi igenom lite vad som behöver vara med, och vilka banor vi kommer ha mm under Swedish cup.

Så idag och imorgon förmiddag blir det till att packa ihop allt som ska med till Sävsjö och tagga till inför matcherna. Ska försöka uppdatera så bra sm möjligt men annars så kommer ett långt inlägg på alla dagarna senare!

Likes

Comments