Jahopp då är man i skolan igen efter en långhelg upp och ner ifrån norrland.

SM gick iår uppe i Vindeln ovanför Umeå. jag sköt bara Junior detta året iochmed att de tar 12h att åka så valde jag att åka hem på söndagen när senior SM sköts, för att inte missa mer i skolan.

Jag och pappa kom upp på fredag förmiddagen efter att ha sovit över i sundsvall på vägen upp. Efter att ha fått i oss lite mat åkte vi ner till skjutbanan och lyckades få träna lite. vilket verkligen behövdes då jag inte rört vapnet sen nere i Maribor. Under dagen och kvällen umgicks vi även med Linnea och Annika från Skillingaryd och Kjell och Johanna från Dalstorp och vi hade de riktigt roligt.

Lördagens match gick rätt bra. Lite över förväntan såhär efter EM, men ändå på de poängen som jag legat på rätt stabilt nu under säsongen. 415.5 blev det och först in i finalen.
Där hade jag dock problem med att få in mina höga tior. Så jag slutade 2a bara 0.4 efter Emilia.
Jag kan ju lungt konstatera att jag nog va den suraste silvermedaljören någonsin. Men så blir de när jag inte förstår vad det va som var fel. Men jag är ändå glad. Om de va någon som skulle vinna över mig är de väl Emilia som även vann seniorklassen som jag ej var med i.
Grattis Emilia!!

Nu blir de nya tag till Sweden GP som går här i Sävsjö v14. Men innan dess blir det ledarskapsutbildning denna helg i Borås.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Wow vilket jävla mästerskap de blev igentligen! Det är knappt man vet vart man ska börja riktigt. Men om jag ska sammanfatta det hela med 3 ord blir de:
Ett EM silver!

På vägen ner hade vi inga problem alls. Alla vapen kom ner, inga krångel med flygbiljetter eller tullen eller något sådant. Enda saken som gjorde att vi fick vänta var att bussen som vi skulle åka med från flygplatsen till Maribor även skulle vänta på ett annat plan dom landade 2h efter oss innan vi kunde åka. Men det gjorde inte oss något för då hann vi äta i lugn och ro.

På tisdagen var det kontroller hela förmiddagen och efter att ha fått mjuka till jackan lite för att den skulle gå igenom styvhetskontrollen så gick jag lätt igenom. Efter att ha gjort kontrollerna och kollat oss omkring på banan så passade vi på att åka upp till toppen av berget som låg bakom arenan. Och vilken utsikt det var! Man kunde typ se hur långt som helst! Och efter att ha kollat runt uppe på toppen så gick vi in på en liten typ pub och försökte hitta något att äta. Pizza blev det och dem va verkligen jättegoda!

Onsdag var det PET och det tog mig hela 30 skott innan jag började komma in i de ordentligt. Efter att ha bytt om så fick vi reda på att Pistoltjejerna kommit med i den nya lagtävlingen. Så vi var ju bara tvungna att sitta kvar och heja på dem. Och de gjorde vi rätt i! De vann hela alltet! tyvärr så blev de inte officiella Mästare då inte alla delgrenar har denna tävlingen, men ändå!

Torsdag var det tävlingsdag och på flera sätt min dag. Klockan ringde vid 6 och även om det va tidigt var jag rätt pigg. Vi hade tillgång till banan vid 8.45 och fast skallen var rätt lugn och inte alls nervös så sa magen något annat. Proven var aningen svajiga men ändå rätt okej. Matchen började bra de 20 första skotten även om det slank in någon 9. Men sen blev det tufft. Jag tappade fokus och balans en aning och de visade sig på skotten. Men de 10 sista skotten var med bra fokus och jag plockade upp lite förlorade poäng. När jag gick av banan låg jag under finalsträcket, men när alla var färdiga var jag 7a och det blev final! Direkt när det stod klart och alla vapen var visiterade blev det att snabbt packa ihop alla små grejer och gå ut till minibussarna dom skulle ta oss finalister till finalbanan. Väl på finalbanan fick vi info om allt som skulle hända och sedan var det direkt in till banan. Man kan lugnt säga att de var något helt annat än en liten final hemma i Sverige. Under finalen kände jag pulsen i hela kroppen, både i magen, ryggen och bröstet, precis som om aortan skulle hoppa ur kroppen när som helst. och inte var de nog med de, benen halvvibrerade så det var ju inte så jättelätt att stå stilla. Men jag lyckades hålla mig genom hela finalen och fick skjuta alla skott och med mig hem får jag en silvermedalj! När finalen var slut så blev det intervjuer och massor av bilder och självklart även prisutdelning.
På eftermiddagen var vi en sväng på ett köpcenter inte långt ifrån hotellet och när vi varit på rummet och lämnat kassarna och vilat en stund gick vi ut för att äta. Vi gick till en jättefin restaurang och där blev det en riktig finmiddag med trerätters.

Idag hade dock all tur runnit ut, för imorse fick vi reda på att flygplatsen vi skulle mellanlanda på i Berlin strejkar så alla flyg in och ut var inställda. Så hela förmiddagen gick åt till att prata med resehjälpen för att hitta flyg som gör att vi kommer hem. Så just nu sitter vi fortfarande på flygplatsen i Graz precis som vi har gjort de senaste 5-6 timmarna.

Jag vill tacka alla som har grattat mig under dagarna. Jag är jätteglad att veta att ni står bakom mig och hejar! Puss och Kram på er allihopa❤ #ech2017

Likes

Comments

Denna veckan har varit riktigt bra. Jag har varit hemma på praktik och har haft jätteroligt. Jag lärde mig mycket och var och inte allt för dålig på det heller hoppas jag. Jag har fått åka buss varje morgon och det har varit ganska mysigt även om bussen alltid varit sen både hem och dit. Så jag har fått stå i kylan ett jag vilket inte var så jätteroligt, särskilt inte när det även regnade. Men med mycket musik så har det gått bra.

Jag har även skjutit två matcher hemma på våran hemmatävling som vi hade under veckan. Jag lyckades få ihop två bra resultat på 417,4 & 415,3. Annars har det inte blivit mycket skytte under veckan då jag inte kommit hem förrän vid halv sex på kvällarna.

Igår övningskörde jag en stund på kvällen och fick träna på landsväg och mörker körande på samma gång. Det blev lite kaos en omgång annars gick det förvånansvärt bra tycker jag ändå. Det blev även en liten löprunda och jag konstaterade att min kondis var helt urusel. På kvällen blev det självklart Mello även om det slutade med att tvn inte fungerade pga snö på parabolen så att vi fick titta på mello från paddan.

Nu är det bara en vecka kvar innan vi åker till EM på måndag. Så det börjar bli dags att försöka fundera ut på vad jag behöver ha med mig dit. Veckan kommer gå snabbt som det är så lika bra att börja tidigt.

Likes

Comments

Denna helgen har jag varit i Sävsjö igen, fast denna gången var det EM läger tillsammas med Danmark och Norge.
Vi sköt lite olika lagtävlingar, egen träning och matcher. Från Sverige va vi 4a stycken men bara tre av oss ska skjuta EM. Danmark hade 3 extra tjejer med dig och från Norge var endast deras EM lag med.
Igår sköt vi 40 match plus final. Jag var bäst i grunden och blev tvåa i finalen.

Denna veckan har jag praktik och är därför hemma en vecka till. Praktiken gör jag på Prima Arkitekt i Värnamo och efter denna dagen är det fortfarande roligt iallafall.

Likes

Comments

Igår satt jag på skjutbanan i Kristianstad och sköt GP där det blev både grund och final. Senare hade vi även en extra tränings-tävling i mixed teams.

Min match gick bra, även om jag blev lite frustrerad över att inte fick in mina riktigt bra skott som jag brukar. Men efter en någorlunda start plockade jag ihop rätt bra poäng och slutade på 417,5, hela 7p före tvåan.

Finalen var lite svajig. Jag låg tvåa länge men lyckades i slutet ta mig förbi och vann 1,6p före Isabelle Edman.

I och med helgens resultat så leder jag nu GP- tabellerna för både grund och final och satsar på att skjuta bra på nästa GP som är i Sävsjö innan påsk.

Nästa tävling som är för mig är Luftskottet hemma i Anderstorp nästa vecka och sedan är det inte långt kvar till EM!

Likes

Comments