Torsdag den fjärde Januari blev livet komplett!

Jag vaknar av att det känns som att jag kissade på mig?! Vilket jag inte gjorde. Det var bara en väldigt underlig känsla.
Har tidigare den veckan vaknat allt mellan 03-05 och legat vaken flera timmar.. Vet inte varför.
Hur som, torsdag den 4/1-18 så kliver jag upp efter att ha somnat om, packar ordning dom sista sakerna Elsa ska ha med sig till fjällen. Fredrik var snäll och hämtade upp henne så slapp jag åka med henne till mammas jobb.
Allt är i detta skede precis som vanligt. Inge ont, ingenting.
Elsa åker runt 11 tiden och då börjar jag städa. Jag städa ut julen, (en del) dammtorka, tvättade, vek undan tvätt, tog en dusch, plocka lite mer, satt mig och drack kaffe och fortfarande, flera timmar senare så är allt precis som vanligt.

En sak.. jag var på toa mitt på dagen och då konstaterade jag att slemproppen lossna, den fortsatt lossna vid varje toabesök. Men jag har läst och hört så mycket om den, det är absolut inget tecken på att någon förlossning är på G, och jag hade inga känningar heller. Så det kan lika gärna lossna nu och återskapas en ny tänkte jag.
Efter kaffet så tar jag tag i Elsas rum också, fixar garderoben och städar lite.
Och klockan är väl ca 14 då, och jag känner av en svag mensvärk, men det har jag gjort den sista tiden, ingen biggie tänkte jag. Slängde iaf iväg ett sms till Matthias om värken. Jag tänkte det är ju ingen fara och Matthias slutar ju 14.30.

Allt eftersom tiden går så får jag allt ondare. Och det går från 10-100 på smärtan kan man säga. Vid strax efter 15 så börjar jag undra vart Matthias är, för vid detta skede har jag ont. Tänkte jag väntar lite sen får jag ringa om han inte dyker upp. Och det gjorde han inte!
Ringer han och undrar vart han är. ”jag är på biltema” där är han och handlar och äter korv.. ja men kan du komma hem? ”Ja du sa aldrig att det var bråttom”
Visserligen gjorde jag inte det, men jag sa att jag hade ont.
Det går ca 10 minuter sen ringer jag han igen, då är han på bron. Jag håller nu på att avlida av smärta.. klockan är väl cirkus 15.30.

Jag ringer till förlossningen och berättar att jag har 3 värkar på 10 minuter. Men eftersom jag kan föra detta samtal med hon som svarade så skulle jag avvakta hemma. Ta ett bad.... Ahapp. Döda mig, Var det som kom upp i huvudet, för jag hade så satans ont.
Matthias klockade värkarna i duschen medan jag badade, så fick försöka skrika så han hörde. 3 värkar på 7 minuter var det nu. Matthias ringer då förlossningen och berätta hur läget var, och då var det plötsligt helt ok att komma in.
Men TACK GODE GUD! Tänkte jag!
Klär på mig, sakta går det för jag har så ont! Det kändes som att jag var påväg och dö. Att jag skulle dö av smärtan.
Så alltså från att inte känna något vid strax innan 14 till att avlida vid 16.30.
Vid 16.30 åker vi mot sjukhuset. Världens längst resa, enligt mig!
Matthias fick köra mig i rullstol.. för det fanns inte en chans att jag skulle klara av att gå enda till förlossningen! Sinnessjukt långt dit.
Och i den rullstolen, till förlossningen kände jag återigen att jag dör nu, jag klarar inte denna smärta.

Kl är nu 17, vi får komma in på undersökning och kurva.
Jag är öppen 5cm, så förlossningen är igång sa hon.
Jo tack, jag har inte missat det.
Jag fick då en sal. Men jag klarade inte ens av att dra upp byxorna.. så Matthias får dra upp dom. Sen får dom köra över mig med sängen till salen. Där samlar jag kraft mellan värkarna för att ta mig från ena sängen till den andra.
Och då har jag fått en ny barnmorska, helt underbar.
Hon undersöker igen. Då var jag öppen 9cm, på bara några minuter.
Och jag känner allt mer och mer tryck. Herregud tänkte jag, varför ger man sig in i detta?
Jag har bara lustgas, vilket jag suger i mig heeela tiden. Jag blir allt mer och mer borta i kastrullen, ser lite suddig.. eller så är allt oklart bara!
Barnmorskan lyssnar på lillasyster i magen med tratt, för vi har inte kunna satt någon ctg eller annat joll. Men det är jag glad för, jag avskydde den med Elsa. Den gjorde så ont! Och då satt dom en sån där grej i Elsas huvud istället.
Men Hursom så lyssnar hon med en sån med jämna mellanrum, knappar lite på datorn. Matthias sitter i stolen bredvid mig och jag känner att ja, nu vill jag gå och skita.. så nu är det snart dags. Kollade då på klockan och inser att den bara var 18.. det har bara gått en timme.
Nej, tänkte jag... det är många timmar kvar. (Jag trodde ju att den skulle ta ca 5-8 timmar, som Elsas gjorde)..
Men så säger barnmorskan, ”jag ser att det är på gång, jag ska känna igen” då ler hon mot mig och går till datorn, kommer tillbaka och ler igen. Hon är så cool alltså. Vilket gjorde mig väldigt lugn.
Sen säger hon, ”lägg undan den där och sen kör du igång när du är redo” då menade hon gasen.
Så klockan 18.18 börjar jag krysta. 18.26 är lillasyster här!
FANTASTISKT!
Så enkelt tänkte jag?! Krysta i 8 minuter, sen är hon här??! 1h 26 minuter typ varade förlossningen. Eller iaf där på plats.
Elma skriker, ❤️ bästa upplevelsen någonsin. Jag får upp henne på bröstet ❤️ och jag minns det som igår.
Älskade lilla, skriker för glatta livet. Sen så säger barnmorskan att pappan ska komma och klippa navelsträngen.
Och när detta är gjort så säger jag till Matthias att hämta upp väskorna, så vi kan stoppa in några kläder i värmeskåpet.
Och under tiden så krystar jag ut moderkakan, som var hel och fin! 👌🏽
När Matthias kommer tillbaka så väger & mäter dom Elma, 3812g 51cm lång (kort). Lite mindre än Elsa, hon vägde 3890g och var 51 cm.
Men ren kärlek på dom båda.

Så mycket kärlek.
Så mycket känslor.
Tårarna spruta! Vilken lycka! ❤️
Vi skickar sms till mormor och berättar att nu är du mormor x2, så hon kunde visa Elsa. 😍 stoltaste storasystern i världen.

Sen så får vi fikat, men jag var helt upp i varv och allt annat än hungrig. Jag stirra mig bild på den nya kärleksknulen som låg på mitt bröst! ❤️
Efter en stund så kliver jag upp och duschar och pappan får spendera en stund med lillasyster.
Där och då i duschen kunde jag inte förstå hur jag kunde må så bra?! Hur allt kunde vara så smidigt? Jag kände mig precis som vanligt! Jag hade inte ont!
Jag sprack inte, inte ett enda litet skrubbsår ens. Så sjukt härligt att få må bra!
Jag svävade på moln, jag njöt där i duschen och förstod att livet är mitt🙏🏼 jag har skapat dehär, ingen är så stolt som jag.

Alldeles perfekt 👆🏼

Om alla ändå fick uppleva en sån förlossning! En sån fantastiskt barnmorska och undersköterska! Vad fint! Vad barn man skulle skaffat då.
Denna förlossning får 10/10 möjliga på skalan. Som jag har sagt vid läkarbesöken också, när dom frågar.
Denna gång var som min revansch!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Goddag!

Alltså, nu ska jag vara den som klagar. Inte en gång har jag klagat på att det kommit snö innan. Men nu? Nu räcker det!
Det är så galet med snö och ska komma massa mer!

Vi får plogkanter som är höga som höghus till infarten på gården, och där är det lätt att fastna med underredet. In går bra, när man kan hålla full Pelle, men ut, då måste man ju stanna... och då sätter man sig lätt fast där. Får hoppas att jag klarar mig undran från mer fastkörningar. Har kört fast en gång denna vinter, i Kovland, på en isplätt. Det räcker.


Åter till rubriken. Idag har vi varit på första Bvc besöket. Och vi har samma underbara Bvc sköterska som till Elsan. Det känns toppen!
Elma har gått upp, hurra! Över födelsevikten nu. Så på en vecka har hon ökat ca 250 g! Hurra!🎉 nu väger hon 3950g! Älskade lilla!
52cm ❤️ reeeen KÄRLEK!

Nu ska jag byta bajsblöja!

Och förlossninginlägget vill inte publiceras, få se om jag får ut det. Vem vill skriva om det? Inte jag 😂

Likes

Comments

Fungerat bäst? Saltlösning eller bröstmjölk? Jag vet inte vilket av det som fungerar bättre eller sämre?
Lillasyster har varit snorig nu ett par dagar, jag vill bara att det ska ge med sig.. men det är tjurigt. Jag har testat båda delarna, men inget ger väl någon större effekt!
Vad hade man gjort utan nässug?
Det är ju jobbigt och sova med täppt näsa, huga! Men som tur är så påverkar det inte aptiten, för hungrig är hon ❤️ och ingen feber, tack och lov!

Idag är storasyster på förskolan, hon har verkligen längtat! Hon har varit hemma i väldigt många veckor nu, så det var på tiden. Alla på förskolan saknade henne också. Lillavän!
Jag hoppas inte hon drar på sig någon skit bara. 🙄 det är väl det som är nackdelen.

Men vad är det för väder?
Idag är man inte så sugen på att kliva utanför dörren.. herregud vilken blåst!

Likes

Comments

Godkväll!

Vad gör familjen Hamrin? Jo, jag ligger och ammar, storasyster Hamrin kollar på paddan och pappa Hamrin är i garaget.

Idag har Bvc varit här, lite info om vad som komma skall, med besöken, vaccin osv. Vårat första besök är på onsdag. Det ska bli roligt och se om Elma har gått upp något sen förra veckans besök på sjukhusets läkarundersökning vid utskrivningen. Jag tycker dagarna flyter på super. Hon äter och sover. Nätterna däremot är väl mot mig, då vill hon gärna äta hela tiden, och det finns dessvärre ingen plats i sängen för att ligga och amma, så jag får sitta upp, och därav väldigt få timmars sömn.. Men det är det värt ❤️
Jag och Elma gick till soffan imorse så pappan & Elsa fick sovmorgon.

Sen vaknade dom vid halv tolv ca😂 men då har dom hört och vakna till många ggr då lillasyster har skrikit till.
Men då städade jag lite, vek undan tvätten, det är så skönt och komma ”lös” lite från Elma, känns som att hon hänger på tissarna exakt hela dagarna och nätterna 🙄😂

Sen har vi haft besök av Johanna, Lars & Liam efter Bvc besöket☺️
Och sen kom mamma, bara sådär. Men det är alltid lika mysigt och ha henne här. Och till sist Netta ❤️
Mysig eftermiddag full i besök.

Och imorgon kommer den, förlossningsberättelsen som några stycken har frågat om den kommer 😊

Och imorgon tänkte jag faktiskt lämna huset, ett besök på babyproffsen ska bli. Införskaffa badinsats så lillasyster kan ta sitt första bad ☺️ nu när naveln har lossnat och allt.

Vad har ni gjort idag?

Likes

Comments

Som vi har i våra liv?

Alltså familj & vänner i världsklass! Det är makalöst vad lyckligt lottad vi är! Jag kommer aldrig kunna skryta nog över dem! ❤️

Vi har fått så mycket fina presenter senaste tiden, helt galet. Jag tänkte att bilder på det kommer när Elma bär det, mesta är ju kläder! Och det är så välbehövligt! Jag trodde att jag hade massor efter Elsa i storlek 50, men icke. Jag har nog gett bort mycket mer än vad jag trodde, har jag insett! Så tack för alla grejer!
Och snuttefiltar kan man inte få för många av, det har jag också märkt!🙏🏼 jag har ju fått låna några av Elsa, huga!
För det används flitigt!

Och inte nog med att alla kommer med paket till Elma, så får Elsa massor av nytt.
Igår kom ett sms bara sådär om vi vill ha besök av Sandra, Peter & Sally, och det var väl klart vi ville. Vi vill ju ha besök av alla som är friska, inge snorig eller så ❤️ och dom kom för en vecka sen med paket, och igår också 🙄 dom är galen! ❤️
Och Elsa fick en trumma, ingen kunde bli gladare än hon. Jag njuter inte fullt lika mycket av ett konstant trummande, men 😂 ja, hon älskar den! Konstigt va?😂🙈🙉

Elma är fortfarande snorig, jag suger snor lite titt som tätt 😭 jag hoppas det går över snarast! Stackars lilla ❤️

Idag har vi varit ute på dagen, Elsa har åkt snowracer med grannflickan Sigrid 😊sen gick vi över hit och drack kaffe och tjejerna lekte lite mer. Under tiden dom var här kom mamma & Fredrik också. Dom hade också handlat kläder till Elma 🙏🏼❤️
Och slutligen hade vi besök av Niklas, Elina & Wilma.
Nu sover Elsa, hon var helt slut och lillasyster hänger på bröstet 😅 i vanlig ordning. Men jag är glad att hon äter trots sin täppta näsa 😢❤️

Och pappan är påväg hem med middag! ☺️ ha en fin dag.
Imorgon kommet Bvc hit, så mer om det imorgon.

Jag försöker hitta tillbaka till aptiten för matbegär.. det går sådär. Jag har fått i mig en del iaf, av denna måltid ovan blev det ägget och någon sked gröt 😩 vill ju att mjölken Elma får i sig ska innehålla något.. det kommer, intalar jag mig.

Men tack livet för allt, återigen! 🙏🏼
Man ska väl vara tacksam för allt det fina. Jag är så tacksam för allt. ❤️

Likes

Comments

Vi fick en sånt superbra erbjudande för nyfödd-fotografering, så det kunde vi bara inte tacka nej till.
För dom där småkronorna föreviga vi det finaste vi har, våra barn ❤️ givet att vi skulle fota Elma också eftersom vi gjorde det med Elsa.

Här kommer några bilder:📸📷

I färg och i svartvitt. Jag ska förstora i svartvitt. Men dom i färg är ju också så himla fin!

🌿så ni som är gravida, har en nyfödd, syskon och vill föreviga det, kontakta Johanna Glamsjö! ✨

Likes

Comments

Hallådär hemma i alla stugor!

Är det kallt? Jag har inte vistas ute idag, inte igår heller för den delen förutom vid besök av sjukhuset och affären.
Idag har jag inte ens öppnat dörren, det räckte med att kolla på termometern. Shit!

Inne är det varmt iallafall, jag har en make som älskar att elda. Så ja, 26 grader har vi inne, så vi går naken allihopa i familjen, för i vardagsrummet är det ungefär 100 grader. Haha!


Vad har vi gjort idag då? - ingenting speciellt. Vi njuter av allt än så länge, inga måsten och sen vill man ju inte åka runt så mycket än heller!
Hon är ju bara en vecka.
Fast EN VECKA?? Redan?!? Herregud, jag tycker att det kändes som igår hon kom till världen. Varför går tiden så fort bara dom är på utsidan? Det är skämmande.

Mormor & morfar var här på besök tidigare, nu kommer det någon till om en stund. Sen ikväll ska vi åka och lämna Elsa hos mamma, som är ledig imorgon och ville ha en Elsa dag! Och Elsa behöver det. Man märker att omställningen tar på henne. Vi gör vårat yttersta för att hon ska känna sig lika värdefull och älskade som innan, bara det att saker ibland måste vänta lite extra, och det tar väl på henne. Hon tar åt sig så mycket. Huga! Det värker i mammahjärtat.
Men jag antar att amningen kanske blir bättre snart, att lillasyster blir nöjd en längre stund snart, så Elsa får sin uppmärksamhet som hon behöver. Jag önskar att man kunde klona sig.

Älskade fina Elsa!

Sen kom detta på posten idag. Namnblanketten. Och jag trodde aldrig vi skulle komma på ett namn! Som vi gemensamt bestämde oss för. Men det blev ju enkelt. Vi hade till och med ett namn klart innan detta brev kom. Fantastiskt!

Våran lilla Elma Eivor Camilla ❤️
Huga! Matthias farmor och Elmas farmors namn!

Likes

Comments

Ja, inatt har vi varit vaken, eller iallafall jag!😂 jag har agerat kossa hela natten. Hon har varit hungrig minsann. Men ganska förståeligt med tanke på den enorma bajsblöjan hon gjorde igår, upp till nacken med skit. 😂

Och även idag innan läkarundersökningen gjorde hon en likadan blöja! Passande 😂 när vi ska vara redo när läkaren kommer in i rummet. Men vi hann, och godkänd blev vi också. Elma hade gått ner från 3812g till 3695g så det var lugnt. Nu har amningen kommit igång, så vi är snart ikapp oss. Så nu är vi utskriven och klar, och nu börjar livet kan man säga ❤️
Så skönt!

Efter det så sprang och jag Elsa in på H&M och köpte mer bodys och byxor till lillasyster, ifall hon tänker göra sånna här bajsningar flera ggr om dagen så måste vi ha en del uppsättningar med ombyte! 😂🙏🏼

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Likes

Comments

Goddag!

Vilket härligt väder.
Jag kände att idag var det verkligen dags för friskluft. Så vi klädde på oss och gick ut.
Pappa kom idag och hjälpte oss och skotta av taket! 🙏🏼 så tacksamt. Han skyffla ner och Matthias skyffla bort från bron. Nu slipper vi vara orolig att det kommer i huvudet på någon.

Jag och Elsa åkte lite snowracer och lillasyster sov så gott i vagnen, och ännu sover hon. Hon är verkligen så himla snäll. Hon gör inte många ljud ifrån sig. Äter, sover, äter, sover sover sover, skiter äter & sover. Ungefär så. Huga! ❤️

Kan inget annat än och älska ihjäl mig på dessa! 😍❤️

Och jag har ingen koll alls på vilken dag det?! Jag vet att den 10/1 ska vi på läkarundersökning nr2, alltså imorgon! För datum har jag koll på, men vilken dag det är?! Nej. Jag hade inte den blekaste förs jag tittade i kalendern 😂 men det gör inget. Jag njuter av varje sekund av livet oavsett dag. Och jag har inget och passa förutom tiden imorgon på sjukhuset.

Idag har jag hunnit städa, äntligen har jag fått dammsuga, det har blivit en del smuts med allt främmande och fikande. Så det var på tiden. Och dammsugande ger nu energi, som ni vet 😂
Jag är sjukt glad att jag storstädade hela torsdagen, innan värkarna började. Så det var ju verkligen städat och klart när vi kom hem från BB. Så skönt! Så jag behövde aldrig tänka på det. Och och nu är det äntligen rent igen!

Nu ska jag göra lunch! Vi hörs på!Tack livet för allt! ❤️

Likes

Comments

Jag vill aldrig aldrig någonsin att denna fantastiska bäbisbubbla med min familj ska ta slut! ❤️
Allt är verkligen så himla mysigt! Tänk att allt detta, det är mitt liv. Ingen kan någonsin förstå hur lyckligt lottad jag känner mig!

Jag älskar livet!

Allt har börja fallit på plats. Amningen börjar lätta på nu. Hon äter, bajsar och sover, och är nöjd! Det är så skönt! Vilken lättnad. ❤️

Jag vill återigen passa på och tacka alla fina människor runtomkring oss, för allt fint vi fått! ❤️ tack tack tack! Och tack för att just vi har dom finaste familjerna runt oss, & dom finaste vännerna!

Elsa min älskade Elsa! Vilken underbar skapelse hon är.
Hon lär sig någon nytt varje dag, och tar verkligen åt sig. Hon kan numera titulera sig som världens bästa storasyster.
Hon hjälper till, hon gosar, och hon är en mästare på att sysselsätta sig själv när jag har svårt och klona mig. ❤️

Likes

Comments