Lördag tillbringade vi ännu en dag på Manly Beach med runt 25 grader. Vi har haft det ganska kallt i Melbourne och Canberra så vi njuter av att äntligen vara där solen är! På eftermiddagen bytte vi ut campinglivet mot storstaden. Vi lämnade av vår campervan och tog bussen till ett hostel med perfekt läge mitt i centrum i Sydney! Första kvällen fick vi se fyrverkerier på Darling Harbour, väldigt mysigt och ett perfekt sätt att starta lördagkvällen med!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Fredag eftermiddag spenderade vi på Manly beach. En stor strand med mycket surfing och fina restauranger. Tillsammans med Bondi ska den vara världens populäraste strand men vi båda föredrog Bondi Beach!

Middag åt vi på en mysig liten restaurang ovanför stranden, med väldigt goda pizzor!

Likes

Comments

Nu har vi kommit till en finare camping. Här är det lite dyrare per natt men det är det värt eftersom det märks skillnad jämfört med de andra campingarna vi varit på. Här finns pool och lekplats till barnen, flera tv och sällskapsrum, 500 meter till havet och flera badrum.

Förmiddagen har vi spenderat på en liten strand precis intill vår camping. Vi följde skyltarna mot havet och en led i skogen med fantastisk utsikt! Bra träningspass för benen! Vi var helt ensamma på stranden som kallas Turimetta Beach.

Likes

Comments

Idag åkte vi med vår campervan till Bondi Beach och njöt av livet i den strålande solen! Denna platsen är något vi har drömt om att besöka och det var minst lika magiskt som på bilderna!
Bredvid Icebergs Swimmingpool fanns en strandpromenad som sträckte sig flera kilometer. En underbar utsikt över stranden och havet!
Bondi bjöd på mer än bra väder, god lunch och efterrätt!

Inatt sover vi andra natten på ett litet campingställe, 30 minuter ifrån Bondi. Imorgon planerar vi att åka vidare till Manly Beach beroende på vädret.
Hoppas ni har det bra där hemma! Det har vi!

Likes

Comments

Söndag gick vi upp tidigt för att hämta vår campervan. Vi tog tåget en bit ifrån vårt hostel, hoppade av vid Balaclava 10 minuter bort och gick ytterligare 15 minuter. Det var jobbigt med all packning men vi kämpade på!

Det var väldigt blåsigt och ganska läskigt att köra. Första gången för oss med vänstertrafik och minst tre olika filer i varje körfält. Inne i stan var det som allra svårast att köra, mycket trafik och stress. Jag var panikslagen första timmen i denna trafik medan Jonathan höll sig lugn. Vi bestämde oss för att ligga över på en campingplats i Wodonga, 3 timmar utanför Melbourne och köra de sista timmarna till Canberra idag när blåsten hade lagt sig.

Idag går det lättare att köra, nu har vi vant oss vid trafiken, jag är kartläsare och Jonathan chaufför! Det funkar bra!

Likes

Comments

Framme i Melbourne tog vi Skybus till ett för bokat hostel Nomads all nations som finns på flera ställen i Australien. Det tog en stund att hitta dit i en okänd stad och mitt i natten men vi hittade tillslut. Ett stort, mysigt och kreativt hostel. Först var vi väldigt pigga men när vi väl somnat 6 på morgonen så sov vi fram till halv 8 kvällen därpå. Vi gick upp, kollade läget runt om vårt boende och planerade morgondagen.

Likes

Comments

Nu har vi landat i Dubai! Vi hittade rätt gate snabbt trots att det skulle ta 30 minuter att ta sig dit! Just nu äter vi pasta carbonara på Carluccio's medan vi väntar på nästa flyg! Klockan är 01:39 här.

Likes

Comments

Någon gång i början av 2016 bestämde både jag och Jonathan att vi ville resa till Australien och Nya Zeeland.
Vi började kolla efter platser vi ville besöka och sparade tips om resor till Australien, som kunde vara till hjälp längre fram. Vi förstod ganska snabbt att vi ville ha hjälp med att boka alla flygen och hur vi skulle ta oss runt i ett så stort land. Vi började med att själva skriva ner alla ställen vi ville besöka, vad vi ville se och göra i både Australien och Nya Zeeland. Vi såg att det var vanligt att man mellanlandade i Bangkok och bestämde oss för att det hade varit roligt att stanna även i Thailand.

Kilroy är ett företag som vi hade hört och läst mycket bra om. Jag mejlade vår planering rakt av till deras resexperter via deras hemsida. Inom några dagar fick vi svar från Fatima Gallon som gärna ville lägga upp ett reseförslag till oss. Hon preliminär bokade alla våra flyg, dit och hemresa, våra första boenden i varje land och hjälpte oss även med våra visum. Vi ville inte ha alla boenden klara eftersom att vi inte visste hur länge vi ville stanna på varje ställe. Vi var nöjda och berättade att vi gärna ville lära oss surfa och dyka under resan. Hon berättade att det billigaste och enklaste sättet att ta sig runt på var med buss. Detta och en vecka med campervan är vad vi har bokat i förväg via Kilroy.

Jag har drömt om resan under hela gymnasiet men för tre år sedan kändes hela grejen så långt borta. Nu är det en månad sen vi bokade resan och vi åker om en vecka. Det känns overkligt men samtidigt spricker jag av förväntan.

Likes

Comments

Instagram @fannyysvensson