Precis kommit hem efter att ha lämnat Agnes på dagis eller "förskolan" som det nu mera heter haha! Men för mig heter det dagis och kommer alltid att göra, hetat så i alla år!

Skall passa på att vila lite nu när Liam ändå sover, är så trött och sliten i kroppen, har faktiskt inte passat på att vila någonting sen han kom även fast dom båda sovit samtidigt, haft massa andra saker att göra men nu skall jag passa på iaf.

Rensade Agnes kläder här om dagen förresten och hittade denna, hur söt var hon inte i den då! Älskar ballerina klänningar osv.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Förra fredagen beställde jag en ny vagn, en syskonvagn och då vi har rätt smal hiss och inte får in en dubbelvagn där så köpte jag en vagn som dom sitter under varandra, jag älskar den och den är väldigt smidig!

Fick hem den nu i Fredags och Agnes älskar att sitta i den, och trodde ALDRIG hon skulle vilja sitta där nere men hon gillade det tydligen, sen ser det ju rätt mysigt ut att sitta där också! Jag hade inte tackat nej haha!

Likes

Comments

För nån dag sen slutade jag amma dagtid, ammar bara nätter för att underlätta och han tar ändå bröstet bra fortfarande så då kan jag amma nätter och ge ersättning annars!

Ammade i 3 veckor hela tiden, dygnet runt fick aldrig egen tid! Hann knappt gå på toa så gallskrek han efter bröstet, fick mjölkstockning 3 gånger och mådde skit men tog mig igenom det och bara ammade på. Men nu känner jag att jag inte pallar mer, vill kunna ha egen tid, att Emil också kan mata så jag kan få tid för min dotter också, gå och duscha i lugn och ro utan att stressa.

Känner mig som en människa igen nu, känner ändå att han fått den viktigaste mjölken!

Men nu när vi gått över till ersättning har han börjat få så ont i magen, köpte Semper lemolac idag för den skall vara mildare för magen, någon som testat den? Och blev det bättre för era små?

Likes

Comments

Inte hunnit med att lägga upp några inlägg just nu! Förra veckan var vi i Stockholm på Emils sommarställe, åkte dit onsdag morgon och åkte hem Söndag förmiddag, var jätte mysigt, var inne i Stockholm och kikade också. Agnes verkligen älska att va där, hon älskar att va ute och att va på landet, synd man inte har hus utanför stan.

Men resan har inte bara varit bra, utan jag har varit små sjuk också! Började i måndags att jag började få ont i ena bröstet, ont i hela kroppen och frossa, på tisdagen blev det värre och halva bröstet blev as rött och hårt! Så bvc sköterskan sa det var mjölkstockning, det försvann andra dagen vi var i Stockholm men sen kom det tillbaka efter 1 dag utan mjölkstockning fast andra sidan på samma bröst! När jag kom hem försvann det och har nu fått igen på andra bröstet, haha jag skall då alltid ha sån otur! Men något som verkligen funkat har varit fetvadd, det har verkligen värmt och varit jätte skönt att lägga i bhn så det är något jag kan rekommendera till er som har mjölkstockning, det har verkligen hjälpt mig.

Nu skall jag försöka att sova så jag orkar gå upp imorgon, imorgon har vi hembesök från bvc för vägning och mätning på lilleman!

Likes

Comments

Trodde aldrig det skulle gå såhär bra, efter att lillebror kom eller "Liam" som han då skall heta så trodde jag Agnes skulle bli jätte svartsjuk osv men hon har tagit det så bra. Man ser verkligen hur mycket hon tycker om han och ibland syns det lite för mycket då hon kan bli lite hårdhänt och skall försöka lyfta upp honom och lägga sig på han så man måste vara med hela tiden.

Men jag är också noga med att Agnes får största uppmärksamheten, hon får vara med och byta blöja och sånt. Tycker det är väldigt viktigt att hon får vara med och att man inte "lägger" henne till sidan för kan lätt bli hon känner sig utanför då och det försöker jag verkligen inte få henne att känna.

Sen vet jag inte hur hon blir sen men just nu går det riktigt bra och jag är så glad över att ha dessa två barn.

Likes

Comments

Tisdag den 18 juli hade vi fått tid för ett tillväxtultraljud då min kurva på sf måttet gått upp och ner, vi hade iaf fått tid halv 9 på morgonen, och skulle eventuellt bli igångsatt den dagen eller på Onsdagen dagen efter beroende på hur mycket dom hade att göra!

Men redan på Måndagen hade jag börjat få värkar men dom var ändå inte så intensiva så jag behövde andas igenom dom, var mer som rikliga menssmärtor. Natten till Tisdagen sov jag ingenting, då började värkarna bli värre och dom kom med 6-7 minuters mellanrum men när dom väl kom så gjorde dom ont, på morgonen och hela bilresan till sjukhuset var det fortfarande 6-7 minuters mellanrum men nu behövde jag stanna upp och andas igenom dom.

När vi kom till sjukhuset så blev jag uppkopplad på ctg för att se hur bebisen mådde och se hur starka värkar jag hade, såklart visade den inte hur starka mina värkar var så dom trodde inte på mig förrens jag verkligen fick en värk framför dom, efter ctg fick jag invänta doktorn som skulle göra ultraljud, gick dock inte att uppskatta någon vikt då han låg för långt ner med huvudet. Efter det kollade hon om jag var öppen något då jag började få mer värkar och jag var då öppen 6-7 cm, jag trodde aldrig jag skulle vara öppen så mycket, max 3 cm! Så det var bara för dom att ringa förlossningen och köra mig dit i rullstol då dom inte ville jag skulle gå ifall vattnet gick.

Kom till förlossningen cirka halv 10, då var värkarna tätare med ungefär 4 min mellanrum men fortfarande hanterbara som bara varade 30-40 sek. Efter en stund blev dom mer intensivare och varade längre, minns inte klockan men tror jag började få riktigt kraftiga värkar med tryck neråt runt kvart över 10- halv 11. Sen gick det inte att gå runt mer, det tryckte så neråt att jag var tvungen att lägga mig ner på sängen, då blev jag undersökt och var öppen 10 cm, dock fick dom ta vattnet på mig då hinnan inte ville spricka av sig själv, just då dom tog vattnet gick det fort eftersom han redan låg långt ner med huvudet så var det bara några krystvärkar så var han ute, kändes som en evighet och vet att jag skrek att jag inte klarar det men jo visst gör man det, 11.01 var han ute och helt perfekt, han var dock lite blå på kroppen men gick fort bort igen.

Vi kvinnor är då fantastiska som klarar att gå igenom en sån här resa, nu har mina förlossningen gått väldigt fort men oavsett så är det häftigt att man går igenom en sån här grej.

Stolt Storasyster som fick träffa sin Lillebror för första gången idag!

Likes

Comments

Igår 11.01 kom äntligen lillebror till världen, från att komma till sjukhuset för tillväxtultraljud halv 9 på morgonen och förmodligen bli igångsatt till att man plötsligt var öppen 6-7 cm när man kom in och sen bara någon timme senare är han ute! Båda mina förlossningen har gått så fort ändå men just i dom stunderna känns det som en evighet.

Han är så himla lik sin storasyster, i både utseende och storlek! Han vägde 3670 gram och var 50 cm lång samt 35 cm i huvudomfång, Agnes vägde 3680 alltså bara 10 gram mer än lillebror och var också 50 cm lång och med en huvudomfång om 34-35 cm inte helt säker!

Idag skall vi iaf få åka hem, vill hem till storasyster och blir så uttråkad här, så får vi bara åka tillbaka imorgon för hörselprov och något annat prov man tar efter 48 timmar, men tur det bara är 30 min i körning hit så blir inte så långt att åka!

Förlossningsberättelsen kommer i ett annat inlägg senare, nu skall jag snart ge lillebror mat och sätta på han hemfärd kläderna.

Likes

Comments

Imorgon halv 9 på morgonen har jag en tid på förlossningen, förmodligen blir jag igångsatt beroende på hur det ser ut och hur mycket dom har att göra! Även om jag är jätte nervös för en igångsättning för slapp det med Agnes så skall det ändå bli skönt att det snart är över och jag kan gå tillbaka till det normala igen och kunna röra mig osv.

Förmodligen sista magbilden det här, åh vad jag längtar tills jag är tillbaka i form igen, men sen kommer jag ändå sakna sparkarna för det är såå mysigt när man lagt sig att känna dessa sparkar.

Likes

Comments

Tänk att idag har vi nått milstolpen, sjukt hur fort det har gått hit! Har lite små oregelbundna värkar men haft det länge men nu i några dagar har det inte varit något och plötsligt idag kom det tillbaka, jag hoppas dom snart kan öka och bli riktiga värkar. Har så ont nertill just nu så jag knappt kan gå längre, bara sjukt att dom inte kan ta in mig på kontroll liksom, men får väl trösta mig med att jag slipper gå över 2-3 veckor, i Norge sätter dom igång än om man gått över 1 vecka men det får vi hoppas att jag slipper.

Jag får bara försöka njuta den sista tiden med Agnes innan lillebror kommer och hon måste dela oss med en annan bebis, men tror nog hon ändå kommer ta det bra! :)

Likes

Comments

Denna lördagen bestod av sovmorgon då mamma passade Agnes en sväng, då passade jag och Emil på att ta en fika ute i det underbara sommarvädret som äntligen kommit hit! Sedan när mamma och Agnes kom till stan igen så åkte vi till stranden, faktiskt första dagen på stranden för mig i år då jag har väldigt svårt för värmen under graviditeten, men idag var det riktigt skönt vid stranden.

Igår var Agnes sista dag på dagis förresten, hon ska ju såklart börja igen i Augusti på syskontid men nu börjar sommardagiset och vill inte sätta henne på det så vill hellre ha henne hemma över sommaren och i alla fall i början när Lillebror kommer.

Nu har jag och Agnes precis duschat/badat och skall nu snart ge Agnes välling och natta henne sen skall jag och sambon beställa pizza, skall bli riktigt gott :)

Likes

Comments